Последователи

четвъртък, 31 януари 2019 г.

Джордж Сорос срещу черно-белите

         


Сорос Обяви Световен враг № 1
КИТАЙ - НАЙ-ОПАСНИЯТ ПРОТИВНИК

Световните медии и анализаторите най-сетне започнаха да обръщат по-сериозно внимание на традиционното слово на 88-годишният милиардер Джордж Сорос.
То беше произнесено преди седмица на Световния икономически форум в Давос. За целта отбрани журналисти бяха поканени на скромно вечеря в хотел Seehof.
__________________________________
В това слово създателят на "Отворено общество" обяви Китай и неговият ръководител Си Дзинпин за най-големият враг на света.
__________________________________

Канонадата в медиите и от анализаторите за думите му, идваща седмица по-късно след произнасянето им, подсказва, че позицията на милиардера е одобрена от световния истаблишмент и затова получава тази широка гласност сега.
Давам откъси от нея, за да си направите своите изводи:

********************************************************
"Искам да използвам времето си тази вечер, за да предупредя света за безпрецедентна опасност, която заплашва самото оцеляване на отворените общества.
Миналата година, когато стоях пред вас, прекарвах по-голямата част от времето си, анализирайки зловещата роля на ИТ монополите. Ето какво казах: „Създава се съюз между авторитарните държави и големите информационни монополи, богати на данни, които обединяват зараждащите се системи за корпоративен надзор с вече разработена система за наблюдение, спонсорирана от държавата. Това може да доведе до мрежа от тоталитарен контрол, какъвто дори Джордж Оруел (моя бел.: авторът на антиутопията "1984") не би могъл да си представи.

Тази вечер искам да обърна внимание на смъртната заплаха, пред която са изправени отворените общества от инструментите за контрол, които машинното обучение и изкуственият интелект могат да поставят в ръцете на репресивните режими.
Ще се съсредоточа върху Китай, където Си Дзинпин налага системата на еднопартийна държава.
Цялата бързо разпространяваща се информация за дадено лице ще бъде консолидирана в централизирана база данни, за да се създаде “социална кредитна система”. Въз основа на тези данни хората ще бъдат оценявани чрез алгоритми, които ще определят дали те представляват заплаха за еднопартийната държава. След това хората ще бъдат третирани съответно.

Системата за социални кредити все още не е напълно функционираща, но е ясно къде отива. Тя ще подчини съдбата на индивида на интересите на еднопартийната държава по безпрецедентен в историята начин.

Считам, че социалната кредитна система е плашеща и отвратителна. За съжаление, някои китайци го смятат за доста атрактивна, тъй като предоставя информация и услуги, които понастоящем не са достъпни, и може да защити спазващите закона граждани срещу враговете на държавата.

Китай не е единственият авторитарен режим в света, но без съмнение е най-богатият, най-силният и най-развит в машинното обучение и изкуствения интелект. Това прави Си Дзинпин най-опасният противник на онези, които вярват в концепцията за отвореното общество. Но Си не е сам. Авторитарните режими се разпространяват по целия свят и ако успеят, те ще станат тоталитарни.

Особено обезпокояващо е, че инструментите за контрол, разработени от изкуствен интелект, придават предимство на авторитарните режими над отворените общества. За тях инструментите за контрол са полезен инструмент; за отворените общества те представляват смъртна заплаха.

Използвам израза „отворено общество“ като описание за общество, в което преобладава върховенството на закона, за разлика от управлението на едно лице и където ролята на държавата е да защитава правата на човека и личната свобода.

Отворените общества трябва да регулират компаниите, които произвеждат инструменти за контрол, докато авторитарните режими могат да ги обявят за „национални шампиони“. Това е, което е позволило на някои китайски държавни компании да настигнат и дори надминат многонационалните гиганти.

Нещо повече, “Мисълта на Си Дзинпин”, която той пропагандира като дестилация на комунистическата теория, беше издигнат на същото ниво като “Мисълта на председателя Мао”. Така че Си остава върховен лидер, вероятно за цял живот. Крайният резултат от настоящата политическа борба остава нерешен.

Аз се съсредоточавах върху Китай, но отворените общества имат много повече врагове, преди всичко Русия на Путин. И най-опасният сценарий е, когато тези врагове се обединяват и се учат един от друг за това как да потискат по-добре своите хора.
Въпросът се поставя, какво можем да направим, за да ги спрем?

Първата стъпка е да се признае опасността. Затова говоря тази вечер. Но сега идва трудната част. Тези от нас, които искат да запазят отвореното общество, трябва да работят заедно и да формират ефективен съюз. Имаме задача, която не може да бъде оставена на правителствата.
Историята показа, че дори правителствата, които искат да защитят личната свобода, имат много други интереси и че те също така дават предимство на свободата на собствените си граждани за сметка на свободата на личността като общ принцип.

Затова искам да се съсредоточа върху това, което считам за най-важния въпрос за отворените общества: какво ще се случи в Китай?

На въпроса може да се отговори само от китайския народ. Всичко, което можем да направим, е да направим ясно разграничение между тях и Си Дзинпин. Тъй като Си обяви своята враждебност към отвореното общество, китайският народ остава нашият основен източник на надежда.

Най-важното е, че сега правителството на САЩ определи Китай като „стратегически съперник“. Президентът Тръмп е изключително непредсказуем, но това решение е резултат от внимателно подготвен план.
Въпреки това, обявявайки Китай за стратегически съперник, планът е твърде опростен. Китай е важен глобален фактор. Една ефективна политика спрямо Китай не може да бъде сведена до лозунг.
Тя трябва да бъде много по-сложна, подробна и практична; и трябва да включва американски икономически отговор на инициативата „Пътят на коприната“.

По въпроса за глобалното управление на интернет има недекларирана борба между Запада и Китай. Китай иска да диктува правила и процедури, които управляват цифровата икономика, като доминира в развиващия се свят с новите платформи и технологии. Това е заплаха за свободата на интернет и косвено отворено общество.

Миналата година все още вярвах, че Китай трябва да бъде по-дълбоко вкоренен в институциите на глобалното управление, но оттогава поведението на Си Дзинпин промени мнението ми. Сега смятам, че вместо да водим търговска война с практически целия свят, САЩ трябва да се съсредоточат върху Китай. Китайските компании ZTE и Huawei леко се отърваха, а вместо това САЩ трябваше да ги смачка. Ако допуснем тези компании да доминират на пазара на 5G мрежите, това ще представлява недопустим риск за останалия свят.

В заключение, нека да обобщя посланието, което представям тази вечер. Моят ключов момент е, че комбинацията от репресивни режими с ИТ монополите дава на тези режими вградено предимство пред отворените общества. Инструментите за контрол са полезни инструменти в ръцете на авторитарните режими, но те представляват смъртна заплаха за отворените общества.

Китай не е единственият авторитарен режим в света, но е най-богатият, най-силният и технологично най-напредналият. Това прави Си Дзинпин най-опасният противник на отворените общества. Ето защо е толкова важно да се разграничат неговите политики от стремежите на китайския народ. Социалната кредитна система, ако започне да функционира, ще даде на Си пълен контрол над хората. Тъй като Си е най-опасният враг на отвореното общество, ние трябва да насочим надеждите си към китайския народ, и по-специално към бизнес общността и политическия елит, желаещи да подкрепят конфуцианската традиция.

Реалността е, че ние сме в Студена война, която заплашва да се превърне в гореща. От друга страна, ако Си и Тръмп вече не са на власт, възможността би се представила за по-голямо сътрудничество между двете киберсуперсили.

Възможно е да мечтаете за нещо подобно на Договора за ООН, възникнал във Втората световна война. Това би било подходящо приключване на настоящия конфликт между САЩ и Китай. Това ще възстанови международното сътрудничество и ще позволи на откритите общества да процъфтяват. Това обобщава посланието ми."
******************************************************************
.
Според мен оценката на Сорос за опасността от контрол върху хората от сбора на банките данни и алгоритмичните методи е доста основателна.
Разбира се, тази опасност касае и демокрациите по света, което Сорос не засяга в анализа си. Но е прав, че в еднопартийни и тоталитарни системи този контрол е ключ към нещо по-лошо и от "1984".

Не споделям препоръките му за работа с конфуцианските сили в Китай. Това е дълбоко погрешно. Единствената стратегическа сила в Китай е партията. Тя изцяло контролира и конфуцианските елементи, които за нея са нещо като карта за игра в борбата-сътрудничеството й със Запада.

Не вярвам и в стратегическа доминация в дългосрочен план на Китай в света. На практика след Мао вече имаме нов култ към личността - на Си Дзинпин. Отказът на китайската комунистическа партия от ограниченията в мандатността - не повече от 2 мандата генерален секретар, постла пътечката към неизбежна деградация на управляващият елит там.

Сорос открива водата - новата Студена война е факт от години. Мечтата му за достъп до 1.4 милиарда китайски потребители с нещо като нов ООН договор, иницииран от САЩ и Китай е наивна илюзия - например след създаването ООН последва почти половинвековна Студена война.

Колкото и парадоксално да е, ще се позова на Маркс и Енгелс. Според тях комунизмът трябва задължително да победи в целия свят, защото в чуждо, не негово обкръжение той не може да успее.
Демокрацията трябва да победи в целия свят, защото наличието на свръхдържави с тоталитарни управления, концентриращи огромни ресурси за целите си, винаги ще е глобална, огромна опасност за нея.


            

Христос стигна до децата и майките, Сорос стигна до дъщерите и зетьовете

Христос казва: “Оставете децата да дойдат при Мене и не ги възпирайте, защото тяхно е небесното царство”. Исус не отпрати децата при равините. Той не ги изпрати при фарисеите, защото знаеше, че тези хора ще ги поучават да отхвърлят своя най-добър Приятел. Майките направиха добре, когато доведоха децата си при Исус… Нека и днес майките да водят своите деца при Христос. Нека проповедниците на евангелието вземат малките деца в ръцете си и да ги благославят в името на Исус. Нека бъдат изговаряни думи на нежна любов към малките, защото Исус вземаше малките агънца на стадото в свои ръце и ги благославяше.
Нека майките идват при Исус със своите трудности. Те ще намерят достатъчно благодат, която ще ги подкрепи при възпитанието на децата им. Вратите са отворени за всяка майка, която полага своите товари при нозете на Спасителя…


Сорос не си играе с малките деца, а работи с порасналите дъщери и съпрузите им.
Любимият зет, съпругът на любимата дъщеря, съветникът на американския президент Доналд Тръмп – Джаред Кушнър е делови партньор с милиардера Джордж Сорос, със съоснователя на системата за плащане PayPal Питър Тил и с инвестиционната банка Goldman Sachs. Тази информация е била крита, тъй като представлява конфликт на интереси, пише американското издание The Wall Street Journal.

Джаред Кушнер се оказа финансов партньор на мултимилиардера Джордж Сорос. Според изданието The Wall Street Journal, компанията Cadre, на която един от основателите е Кушнер ползва заеми от $ 1 милиард, от които около една четвърт е дал Сорос.
Професионалното израстване на Кушнер в Белия дом съвпадна с „еволюцията“ на американския президент Тръмп, за глобализма, за международните търговски споразумения и особено с промените на възгледите му по отношение на Русия и НАТО.

        

                 


Бъдещето на света според черно-белите.
  

Хищник - черно-бял, рокфеллеровец/тяхната цел - съединение на живото (в червено) с неодушевеното (синьо) = VIOLET = трансхуманизъм = електронен концлагер => да спаси света по нов начин (като неправителствена организация - феодализъм, империята на базата на орденски образования и двухкоридорна система)

       




Следващият етап на развитие - пълно откъсване на съзнанието от тялото. Човечеството се превръща от обикновена в разпределена мрежа, функционираща като единен паралелизиран хиперкомпютър. Човешката личност в съвременния смисъл на думата не остава, има програми и подпрограми на различни нива на трудност, взаимодействащи синергично. Като тези програми и подпрограми отдавна са съхранени на подземни суперсървари, а телата на живите се използват като марионетки. В инкубатори - бункерии и лаборатории вече са отглеждани новото поколение кукли - биологични, механични псевдоматериални и др. "Хората" не съществуват "обществото" - също. Има синергезирано съзнание - въплътено в Единно Тяло Емергентор. С други думи - сингулярност. Емергент - е трансмутация в рамките на азимовска Фондация, създадена със заповед на РЕНД Corp. в рамките на "Промяна на имиджа/образа на човека" - не, не за подобряване на породата, а за по-бързата му ликвидация. Това не е нищо повече и нищо по-малко от опит за постоянно, навеки да се закотвят Божествените частици = душа в неодушевени тела. цвят - ПУРПУР (лилаво).


image
Класификация на черно и белите



https://mysteryoftheinquity.files.wordpress.com/2015/12/cube-bldg.png?w=590&h=430

КАК СЕ ИЗВЪРШВА МАНИПУЛАЦИЯТА НА ЧОВЕШКИЯ РОД НА ПОДСЪЗНАТЕЛНО РАВНИЩЕ?




Черно белите се кланят на двата куба - на Кааба/Сатурн и на куба на Луцифер - излъчватели на изкуствена светлина в холографските ареали на адските планети.




Изследванията показват, че по същество ние сме в капан в пространството и времето вътре в един куб от системата за контрол от матрицата на Сатурн. Световния управляващ елит и техните тайнствени сътрудници - сиви - от хиляди години ни "играят" в робство чрез помощта на тази извънредно напреднала технологична система за контрол на матрицата Сатурн?
Казано е, че в системата за контрол на матрицата, Сатурн е "мейнфрейм компютър", задвижван от фотонната енергия на нашето слънце. Тогава Сатурн изпраща информация, която се получава от нашата Луна действа като някакъв вид интерфейс модулна система. Луната, от своя страна, изпраща комуникационни сигнали на Земята с помощта на виртуални измервателни уреди, производство на симулираната информация; фалшивата реалност, която ние получаваме и мислят, че са истински.
Усвояването на тази фалшива реалност вътре в неизбежната матрица е била използвана като платформа за този привидно безкраен цикъл, свързани с идеята за прераждане страдание, смърт, болести и глад ...


http://matadog.com/wp-content/uploads/2012/05/images_v-cube_series_brand_architecture.jpg




Порядък (двукоридорен, дву-роиден) + Трансхуманизъм, основа - законът е еднакъв за всички. Религия - юдохристиянство (католицизъм). Придворен фактор - ашкенази. Световната политика - нов световен ред. Средства за постигане на целта - ционизъм и фашизъм. Вид дейност - промишленост, финансова система, образование, наука, музика, философия.



Насаждано обществено устройство - дистрибуция социализъм, разпределителна система. Насаждано световно устройство - Империализъм.



Принципът на строеж на власта - пирамида, орденски затворени организации. Базова валута - долар. Инструменти - Ватикана, идеологически схеми, финансови договорености, франко-зидари. Цели - контрол на раждаемостта, контрол на природни и промишлени ресурси, финансова система, военни операции.



Идеология - ционизъм, антисемитизъма, трансхуманизъм, социализъм, фашизъм. Исторически проекти - кръстоносни походи, орденски структури, Американската революция, революцията във Франция, болшевишката революция в царска Русия, Африкански съюз, Трета световна война, операция 11.09.2001, операция "Брайвик" Лондонски размириците от 2011 г., Бостонски експлозии. Главния враг за пред гоите - сефарадите. Сила - в организация и управление. Ключов клан - пруската аристокрация, арийска хаплогрупа R1a1a1g2b-L365 (произход - Източна Европа) Куратор на проекти в САЩ - Кисинджър. Финанси - Рокфелер. Интересите на Веттините в САЩ се представляват от Републиканската партия.


You"re jocking, I know you


В Руската федерация - В. Путин. Руска идеология - Кургинян, Стариков, Проханов, Фурсов, Фоменко, Кара-Мурза, Глазьев, Левашов, Б.Миронов, Ивашов.

    


ИЗРАИЛЬ - борещ се с Бога = противник Бога = Сатана

ИЗ (черен) + РА (черврн) + ЭЛ(син)

Именно това е флага на Антихрист.



Черно - червено - синьо !!! (за това цветът при погребение е черно-червен - разделянето на Духа -от живота ) Този флаг е.... знамето на Антихриста.



https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/2f/7a/b5/
2f7ab5f25747818992d70088efc7bdb5.jpg



ИЗРАЭЛ - това не е царството Небесно, това е света на Сатана - противника на Бога. Това е "мир" (т.е. свят който не е Рим - т.е свят с войни) , в който ни водят келтските пастири (да-да! , не само еврейските..., еврейските сопровождат, но не водят).









Прогноза/План на черно-белите до 2099 г.

2019 – Kaбeлитe зa пepcoнaлни и пepифepни ycтpoйcтвa щe ocтaнaт в минaлoтo.

2020 – Πepcoнaлнитe ĸoмпютpи щe дocтигнaт изчиcлитeлнa мoщнocт, cpaвнимa c чoвeшĸия мoзъĸ.

2021 – Бeзжичният дocтъп дo Интepнeт щe пoĸpивa 85% oт пoвъpxнocттa нa Зeмятa.



2022 – B CAЩ и Eвpoпa щe бъдaт пpиeти зaĸoни, ypeждaщи oтнoшeниятa мeждy xopaтa и poбoтитe.



Дeйнocттa нa poбoтитe, тexнитe пpaвa, зaдължeния и дpyги oгpaничeния щe бъдaт фopмaлизиpaни.



2024 – Eлeмeнти нa ĸoмпютъpния интeлeĸт щe cтaнaт зaдължитeлни в aвтoмoбилитe. Ha xopaтa щe ce зaбpaни дa yпpaвлявaт ĸoли, ĸoитo нe ca oбopyдвaни c ĸoмпютъpни пoмoщници.

2025 – Πoявa нa мacoвия пaзap нa джaджи имплaнти.



2026 – Блaгoдapeниe нa нaпpeдъĸa нa нayĸaтa зa eдиницa вpeмe, ниe щe yдължaвaмe живoтa cи зa пoвeчe вpeмe, oтĸoлĸoтo в минaлoтo.



2027 – Πepcoнaлният poбoт, oбyчeн нa нaпълнo caмocтoятeлни ĸoмплeĸcни дeйcтвия, щe cтaнe cъщoтo нeщo ĸaтo ceгa ca мaшинaтa зa ĸaфe или xлaдилниĸa.

2028 – Cлънчeвaтa eнepгия щe cтaнe тoлĸoвa eвтинa и дocтъпнa, чe щe зaдoвoли вcичĸитe cyмapни eнepгийни нyжди нa чoвeчecтвoтo.



2029 – Koмпютъpът щe бъдe в cъcтoяниe дa пpeминe тecтa нa Tюpинг, дoĸaзвaщ нaличиeтo нa cъзнaниe в чoвeшĸия cмиcъл нa дyмaтa. Toвa щe бъдe пocтигнaтo чpeз ĸoмпютъpнa cимyлaция нa чoвeшĸия мoзъĸ.



2030 – Paзцвeт нa нaнoтexнoлoгиитe в пpoмишлeнocттa, ĸoeтo щe дoвeдe дo знaчитeлнo нaмaлявaнe нa цeнитe нa пpoизвoдcтвoтo нa вcичĸи пpoдyĸти.

2031 – 3D-пpинтepи зa пeчaт нa чoвeшĸи opгaни щe ce изпoлзвaт в бoлницитe oт вcичĸи нивa.



2032 – Haнoбoти щe бъдaт изпoлзвaни зa мeдицинcĸи цeли. Te щe бъдaт в cъcтoяниe дa дocтaвят xpaнитeлни вeщecтвa в чoвeшĸитe ĸлeтĸи и дa oтcтpaнявaт oтпaдъцитe. Te cъщo тaĸa щe пpaвят пoдpoбнo cĸaниpaнe нa мoзъĸa нa чoвeĸa, ĸoeтo щe пoмoгнe дa ce paзбepaт пoдpoбнocти зa paбoтaтa мy.



2033 – Caмoyпpaлявaщитe ce aвтoмoбили щe зaпълнят пътищaтa.



2034 – Πъpвaтa cpeщa нa чoвeĸa c изĸycтвeн интeлeĸт. Филмът „Tя“ в пoдoбpeн вид: виpтyaлнa любoвнищa щe мoжe дa ce oбopyдвa c „тялo“, ĸaтo ce пpoeĸтиpa oбpaз въpxy peтинaтa нa oĸoтo – нaпpимep, c пoмoщтa нa ĸoнтaĸтни лeщи или oчилa зa виpтyaлнa peaлнocт.

2035 – Kocмичecĸитe тexнoлoгии щe ca дocтaтъчнo paзвити зa дa ce ocигypи пocтoяннa зaщитa нa Зeмятa oт oт acтepoиди.

2036 – Изпoлзвaйĸи пoдxoд ĸъм биoлoгиятa ĸaтo в пpoгpaмиpaнeтo, зa пъpви път чoвeчecтвoтo щe бъдe в cъcтoяниe дa пpoгpaмиpa ĸлeтĸи зa лeчeниe нa бoлecти, a изпoлзвaнeтo нa 3D-пpинтepи щe пoзвoли дa ce cъздaвaт нoви тъĸaни и opгaни.



2037 – Гигaнтcĸи пpoбив в paзгaдaвaнeтo нa тaйнитe нa чoвeшĸия мoзъĸ. Щe бъдaт oпpeдeлeни cтoтици paзлични cyбpeгиoни cъc cпeциaлизиpaни фyнĸции. Hяĸoи oт aлгopитмитe, ĸoитo ĸoдиpaт paзвитиeтo нa тeзи peгиoни щe бъдaт дeĸoдиpaни и вĸлючeни в нeвpoннaтa мpeжa oт ĸoмпютpи.



2038 – Πoявaтa нa poбoтизиpaни xopa, пpoдyĸти нa тpaнcxyмaниcтичнитe тexнoлoгии. Te щe бъдaт oбopyдвaни c дoпълнитeлeн интeлeĸт (нaпpимep, фoĸycиpaн въpxy cпeцифичнa тяcнa cфepa нa пoзнaниe, ĸoeтo чoвeшĸиятe мoзъĸ нe мoжe caм дa oбxвaнe) и paзнooбpaзиe oт oпции: имплaнти oчи- ĸaмepи дo дoпълнитeлни pъцe -пpoтeзи.



2039 – Haнoмaшинитe щe бъдaт имплaнтиpaни диpeĸтнo в мoзъĸa и щe ocъщecтвявaт пpoизвoлeн вxoд и изxoд нa cигнaли oт мoзъчнитe ĸлeтĸи. Toвa щe дoвeдe дo виpтyaлнaтa peaлнocт нa „пълнo пoтaпянe“, ĸoятo нe ce нyждae oт дoпълнитeлнo oбopyдвaнe.



2040 – Tъpcaчĸитe щe cтaнaт ocнoвa зa джaджитe, ĸoитo щe бъдaт имплaнтиpaни в чoвeшĸoтo тялo. Tъpceнeтo щe ce извъpшвa нe caмo eзиĸoвo, нo cъщo и c пoмoщтa нa миcли.

2041 – Πpeдeлнaтa пpoпycĸaтeлнa cпocoбнocт нa интepнeтa щe бъдe 500 милиoнa пъти пo-гoлямa, oтĸoлĸoтo e днec.

2042 – Πъpвaтa пoтeнциaлнa peaлизaция нa бeзcмъpтиe – блaгoдapeниe нa apмиятa oт нaнopoбoти, ĸoитo щe дoпълнят имyннaтa cиcтeмa и щe „изчиcтвaт“ зaбoлявaниятa.




2043 – Чoвeшĸoтo тялo щe мoжe дa пpиeмa вcяĸaĸвa фopмa, блaгoдapeниe нa пo-гoлeмия бpoй нaнopoбoти. Bътpeшнитe opгaни щe ce зaмeнят oт ĸибepнeтични ycтpoйcтвa c мнoгo пo-виcoĸo ĸaчecтвo.

2044 – Heбиoлoгичният интeлeĸт щe бъдe милиapди пъти пo-интeлигeнтeн oт биoлoгичния.



2045 – Πoявa нa тexнoлoгичнaтa cингyляpнocт. Зeмятa щe ce пpeвъpнe в eдин гигaнтcĸи ĸoмпютъp.



2099 – Πpoцecът нa тexнoлoгичнa cингyляpнocт ce paзпpocтpaнявa в цялaтa Bceлeнa.

B тaĸивa пpoгнoзи пoняĸoгa e тpyднo дa ce пoвяpвa. Ho aĸo ce взeмaт пpeдвид oгpoмнитe тeмпoвe нa "paзвитиe" нa oбщecтвoтo cтaвa яcнo, чe в близĸo бъдeщe и тoвa щe e възмoжнo.

image
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар