вторник, 18 август 2020 г.

Рецепти - десерти




Recipes Learn


Chefclub Network


Sheet Pan Banana Bread Cheesecake

Coconut cakes: creamy, delicious and easy to make!

Apetiten.TV


Профитероли с крем от шоколад, сметана и ягоди


24KITCHEN Bulgaria

Бърз Чийзкейк с манго мус, без печене

Бананов сладкиш с ананас и мус от манго


Шоколадово суфле със сабайон


100 г краве масло

200 г шоколад

160 г захар

5 яйца

4 жълтъка (около 80 г)

90 г брашно

Начин на приготвяне:

Разтопяваме шоколада и кравето масло на водна баня. Междувременно разбиваме захарта и яйцата в миксера до получаване на мека пяна. Добавяме жълтъците към сместа от шоколад и масло. След което обединяваме сместа от шоколад , масло и жълтъци със разбитите яйца и захар. Накрая добавяме пресятото брашно и бъркаме, докато се усвои.

В предварително намазани с краве масло формички за печене и покрити с какао на прах, разливаме готовата смес. Замразяваме. При поръчка изваждаме и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса между 6 и 10 минути (до готовност)

За сабайон:

Нужни са ви:

2 яйца

30 г захар

90 г бяло вино

портокалова кора

щипка кардамон

В купа на водна баня слагаме яйцата, захарта и виното. Разбъркваме енергично, добавяме портокалова кора и кардамон за аромат. Използва се на момента!


Лесен крем с кисело мляко


кисело мляко - 500 г
захар - 200 г пудра
ванилия - 2 прахчета
лимони - 1 брой
желатин - 7 листа или 2 пакетчета инстантен

Разбийте добре киселото мляко със захарта, ванилията и сока от 1 лимон.

Накиснете предварително желатина в нужното количество вода, обозначено на опаковката. Добавете към него 3 с.л. вряла вода. Бъркайте, докато желатинът се разтопи и го сипете към киселото мляко.

Отново объркайте добре и разпределете крема с кисело мляко в подходящи формички или чашки, обляни със студена вода.

Сложете ги в камерата за няколко часа. След това ги преместете в хладилника. Поднесете лесния крем с кисело мляко обърнат в чинийка и гарниран с плодове.


УНИВЕРСАЛЕН СЛАДКАРСКИ КРЕМ


Крем Panna cotta (варена сметана)


БАВАРСКИ КРЕМ


Панакота с маскарпоне


Няма коментари:

Публикуване на коментар