петък, 23 октомври 2020 г.

Кухня - Телешко/Патешко

BBQ Salmon on White Cheese Grits

https://greatchefs.com/?dish-type=entree

Chicken Corndog Dippers

Giant Mac 'N' Cheese Bun Burger

Twisted

Chicken 3 ways

https://foodnetwork.co.uk/italian-family-dinners/

https://foodnetwork.co.uk/stand-by-suppers/




Приятен Апетит

24KITCHEN Bulgaria




Метод

За печивото загрейте фурната до 190 ° C / Газова маркировка 5
2
Изрежете 4 равни правоъгълника от всеки лист сладкиши, като го държите максимално покрит, за да не изсъхне. Намажете всяко парче с топло избистрено масло и сандвич 2 правоъгълника заедно
4 супени лъжици избистрено масло
8 листа сладкиши от тухли
3
Натиснете плоско между 2 листа за печене или мухъл върху тънки метални пръчки, за да създадете гофриран ефект. Печете до златисто и хрупкаво
4
За гъбите изпотете нарязания на кубчета шалот с чесъна в зехтина, докато омекне
1 бананов шалот , нарязан на ситно
1/2 скилидка чесън , ситно накълцана
1 супена лъжица зехтин

5
Добавете гъбите и гответе, докато омекнат, след това добавете сметаната и намалете, докато се сгъсти. Подправете и добавете накълцания магданоз
500 г смесени култивирани гъби , фино нарязани
1 ч. Л. Плосък листен магданоз , нарязан на ситно
50мл двоен крем
сол
черен пипер
6
За соса с червено вино оставете да заври червеното вино, мащерката, плодовете на хвойната, зърната черен пипер и захарта
500мл червено вино
2 клонки прясна мащерка
2 плодове хвойна
4 зърна черен пипер , натрошени
50гр кафява захар
7
Обелете шалота, оставяйки корена все още прикрепен, добавете към червеното вино и покрийте с картуш. Намалете котлона и гответе, докато шалотът омекне, а виното леко сиропира
4 шалота
8
За соса от костен мозък загрейте бульона с мащерка, пипер и шалот. Оставете да се влива, докато се затопли и прецедете
100мл телешки бульон
1 стрък прясна мащерка
2 зърна черен пипер
1/2 шалот , нарязан на ситно
9
Изсипете в блендер с висока мощност. Добавете ксантановата смола с работещ двигател на ниско ниво, след това бавно добавете затоплената костна мазнина и крем крем. Продължете да блендирате, докато се напълно емулгира и уплътни
3g ксантанова гума
100 г кост от телешки мозък
100g крем крем
10
Добавете малко оцет от шери на вкус, както и подправка
1 супена лъжица оцет от шери
сол
черен пипер
11.
За говеждото месо загрейте фурната до 200 ° C / марка за газ 6
12
Овкусете филето със сол от Малдон и изчакайте цялото масло в горещ тиган. Печено средно рядко за 25-30 минути. Починете добре преди сервиране
1 отлежало филе от говеждо месо
морска сол
зехтин
13
За салисирането задушете салсифика в малко олио и завършете с масло и накълцана мащерка
8 палки салсификат
1/2 супена лъжица зехтин
10 г масло
1/4 ч. Л. Листа от мащерка
14.
За да поставите плоча, мигайте сладкиша през гореща фурна, за да го загреете, загрейте гъбите. Отгоре сложете една баница с малко гъби и след това 2 палки салсификат и завършете с втората баница
15
Бланширайте стръковете манголд и след това листата във вряща вода. Отцедете и хвърлете малко масло. Облечете всяка чиния със сос от костен мозък
200g дъгова манголд , листа и дръжки разделени
1 копче масло
16.
Долейте манголда с телешкото месо и поставете срещу него мил фей, а след това червения винен шалот


ГОВЕЖДО МЕСО ОТ REW VALLEY
1 отлежало филе от говеждо месо , с тегло 800g
зехтин
морска сол

СОС ОТ КОСТЕН МОЗЪК
100мл телешки бульон
1 стрък прясна мащерка
2 зърна черен пипер
1/2 шалот , нарязан на ситно
3g ксантанова гума
100 г кост от телешки мозък
100g крем крем
1 супена лъжица оцет от шери

SALSIFY
8 палки салсификат
1/2 супена лъжица зехтин
10 г масло
1/4 ч. Л. Листа от мащерка

ГЪБИ
1 бананов шалот , нарязан на ситно
1/2 скилидка чесън , ситно накълцана
1 супена лъжица зехтин
500 г смесени култивирани гъби , фино нарязани
1 ч. Л. Плосък листен магданоз , нарязан на ситно
50мл двоен крем
сол
черен пипер

ШАЛОТ ОТ ЧЕРВЕНО ВИНО
500мл червено вино
2 клонки прясна мащерка
2 плодове хвойна
4 шалота
4 зърна черен пипер , натрошени
50гр кафява захар

ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ
8 листа сладкиши от тухли
4 супени лъжици избистрено масло

ЗА ЧИНИЯ
200g дъгова манголд , листа и дръжки разделени
1 копче масло

Оборудване
2 листа за печене


Как да си направим телешки стек със страхотни гарнитури!







Skirt Steak (или Скърт) е дълъг и тънък стек от коремната област.



Tri Tip Steak (или Три Тип Стек) е разрез от хълбока,

 Denver/Бут Стек от Silverside


    


    

Телешки ребра със сос Грейви и пюре от картофи и моркови

Няма коментари:

Публикуване на коментар