Последователи

четвъртък, 3 декември 2015 г.

Учението на Ра/ Още веднъж за Ба

Бa - Дух, често в смисъл на "Свети Дух", носещата субстанция генерирана от Бога Sun Ra. Опции за звуци: Бе, Би, Бо, Бу, Бы, Бэ, Бю, Бя, Ва, Ве, Ви, Во, Ву, Вы, Вэ, Вю, Вя. Тук, ще отбележим, че в древни времена, буквите "б" и "в "не се различават като букви, и често се бъркат в произношения като например: Босилек - Василий (-ika) Библиотека – Вивлиофика, Вавилон – Бабилон, Вифлеем – Библием, Авраам - Абрам и т.н. Общата дума в Източен слово Бай или Бей означава по рамейскиi "които ще се появи, идващ, следващ духовен път", "воден от Светия Дух." Тъй като "Бей" е идентично с "Вей, Уей, Пътят" и буква "б" може да се предава в аудио серии като "U" (например: Ватсон = Уотсон), а рамейската думата "Бей", означава "да се следва духовен път" тя е дала и английския дериват «way» = "уей", което означава "път". От първите две думи на рамейската реч, ние можем вече да съставим фраза:

Ра + Ба = Ра_Ба, което означава «Слънчев Дух», или «Дух на Слънцето »

Пренареждане на думите променят, значението:  Ба + Ра = Ба_Ра – означава "Духовно или Духоносно Слънце" или "излъчващо Бa Sun Ra"

Нека се спрем на някои от важните за по-следващото представяне аспекти. Така,  Ба + Ар = Ба_Ар, което означава "духовен, т.е. несъществуващ/не-наличен, Aр." Тази концепция е важна, защото тя се основава на значението на думите бар, или бер, често се използва в еврейските и ислямските езици. Дадената дума в вида  ба_яр, ба_яре, ба_яр(-ин) е известна в руския като «бояр», «бояре», «боярин», и навсякъде, където е установена има значение "синове на Aра" с различни нюанси на значението, например,Симон бар Иона (името на апостол Петър) -  се превежда като "Симон, син на Йона" По-точно се превежда като: "Симон, по дух Ара син на Иона"или" духовен син на Йона "Симон (Шимон) бар Кохба  - се превежда и като" син на звездата ", т. е.  в действителност," духовен син на звездата "(по дух Aра). 

В иудейския език има още една дума (с изключение на бара, или бер), също преведимо на руски като "син." Тази дума бин или бен (множествено число бни, например, "бни Израел" = "синове на Израел"), което в Речта-Ra може да бъде представено, както следва:  бен = Ба_Ан - както в словото-Рa думата Aн означава "човек" (показваме по-долу) , то "бен" означава "син по човешка плът," че е "роден син", за разлика от думата "бар" която се използва за "синове на духа на Ара", а не човешка плът. Това означава, че Симон - Петър е син на Йона в плът, и синът на "духа на Aра", като и че Симон бар Кохба,  не е "син на звездите в плътта", а е син на "духа на Aра." В тази връзка ще обърнем внимание на  следното важно обстоятелство, а именно:

бар_Йис = "Борис" може да се преведе като "син по дух Aра на несъществуващия,не-сущий Йиса", т.е. като "духовен син на Йис(-а)"

С такова име за първи път в руската история се споменава Борис (Глеб), а след това "Борис Годунов", хитър и ловък придворен "на татарите" (негов предци се счита татарина Chet-Murza) по време на царуването на Иван IV Грозни, официалната версия се възцари след смъртта на Иван Грозни. В същото време, като се смята, че Иван Грозни е първият път, в руската история, наречена себе си "цар" и става по-нататък "царя". Думата "цар" = "сарь" по rameyski може да бъдат представени като сий_Ар, тоест, които е въплътен Aр. Близо историци неведнъж са изразили мнение, че Иван Грозни е Arian. От словото Ra следва, че доколкото той самият се наричал "съществуващ/сущим Аром", което означава "цар",притендирайки  в същото време за най-високата абсолютна власт, която има  в неговото разбиране само Бог, това потвърждава, че Грозни е всъщност  един ариан, т.е. поклонил се е на Ара. Ако сий_Ар = Сар = «царь», то сий_Ара = Сара = «царица». По този начин, библейското  женско име на Сара означава "кралица". От друга страна, някои експерти смятат, че действителност библейското име звучи като Сара, което означава, че неговата приносителка е последователка на Сар(-а),  тоест, като следваща пътя  на "сущего Ара." След това, цял набор от имена, например: Сарай-Бату,  Бахчи-Сарай, Галата-Сарай, Караван-Сарай и т.н.- имат в своята основа "следването на съществуващия/сущий Аром". "Сарай-Бату,"т.е. името на столицата на Златната орда, се превежда като "следваща съществуващия Arom Бату", което показва, че кан Бытый,, на когото е кръстена столицата "Сарай Бату," е следвал пътя на сущия Aра. Трябва да отбележим, че тук главния град на арианския култ, разбира се, е библейският Йерусалим. Прочетете името наобратно:

Йерусалим <= Малый Сарай (2.3.1)

По този начин, "Йерусалим", се оказва, че е "Сарай", т.е.следващ "Aрa." Доколкото буквата "Й" на латиница се предава като «J», която се произнася като руската буква "Х", след това можем да напишем:

Йерусалим = Jerusalem = Херусалим = Хорс_Алим (2.3.2)

Но "Хорс", или в иранска версия "Хуршид" - е "древен" слънчев бог, за който писа   Л. Гумилев. Може да се заключи, че "Horse" = "Хуршид" е "черното слънце", който се намира във вътрешността на Земята, за разлика от Sun Ra, греещо над нас.



Фиг. 2.3.1 Известния ариански символ - "черното слънце» (Schwarze Sonne), който е прототип на свастика.

Рис2.3.2 основна зала на северната кула на Вевелсбург - «Залата обергруппенфюрер»На пода можете да видите мозайка от 12 конечна свастика CC - това е знаменития символ на неонацизма - "черното слънце".


http://tempelvril.org/vevelsbur/

Фиг. 2.3.1 е представено "Black Sun" ( Schwarze Sonne.) Или "централно слънце" (Zentral Sonne.) - Езотерична окултен символ се използва широко в германския езически и по-късно в нацисткия мистицизъм. В днешно време се използва неоезичници и езотерици,  произходът на понятието датира от средновековните алхимици и херметици. Концепцията на "Black Sun" е подробно описана от теософа  Елена Блаватска в книгата си "Тайната Доктрина" (1888 г.). В тази книга, Елена Блаватска споменава "Централно Слънце", както невидим център на вселената, причината за произхода на всички същества, които гностиците наричали "творческа светлината." Според Е. Блаватска, концепцията за "черната светлина" се появила от тайните арийски учения идващи от далечния Север. Религиозните церемонии към "централното Слънце" Елена Блаватска, свързва с легендарните древни хора, които се предполага, че са живели в Арктическия кръг.

През 1910 г., Г. фон Лист пише за "първоогъня", което не може да се види, и Който е бил, по негово мнение е арианския-германски бог. Окултиста  П. Шоу  в "Бъдещето на Германия по отношение на космологичото развитие" свързва  "Централното Слънце" с убеждението си, че има един невидим център, около който всички планетни системи, се въртят в един цикъл от 26000 години. В Третия райх към концепцията за "черно слънце", се добавя и Pan-германски смисъл: обяснявайки, че светлината на "черното слънце"  придава на нордическите раси специални умения, като се позовава на германската митология, в която богът на мълниите е споменат като Фарбаутр. Тъй като в момента "черното слънце" като небесно тяло не може да се види, защото е било лишено от първоначалната си сила, тогава може да се види само от високо духовни личности, прибягвайки до специален метод на медитация. Непосветени хора, които са виждали "черното слънце" са  полудявали. Активна подкрепа на окултното в рамките на арийската мит провеждал и Райхсфюрера от SS Хайнрих Химлер. В окултния център на SS  в замъка   Вевельсбург (Германия), в централната част на залата, наречена "зала обергруппенфюрер" има  мозайка, изобразяваща "черно слънце", представляваща дванадесетконечна свастика (Фиг. 2.3.2)

С други думи, Хорс = Хуршид или Хор_Сет  - Arian е арианското слънце, "Ярило". Тогава Йерусалим =  Хорс_Алим  - означава "черното слънце оръжие на бог " От друга страна, този израз може да се запише като: Йерусалим = Хор_Салим = Хор_Шалим = Хор_Салам = Хор_Шелом. Заради еврейското "шелом" или ислямското "селям" - добре познат поздрав по време на срещата, изразът "Хор_Шелом" може да се преведе като "Хор доре дошли" или "приветстваме те Chorus." Ние знаем, че Хор е едно от имената на Христос. Наистина, Евангелията показват, че когато Христ(-ос) = Хор_Йис_аТ(-ос) влезе в Ерусалим, му отдавали  почит, "Осанна",тоест славили, приветствали го, и така градът е кръстен като "Приветстващ славещ  Хора" = въплъщение на " черното слънце. " Друга известна огласовка на думата "Йерусалим" е "Yershalaim/Ершалаим" - е форма на Булгаков използвана в работата му "Майстора и Маргарита"; т.е. в началото на дума вместо "Йер-", "Иер-" е допустимо«Ер» = «Ар»:

Йерусалим = Ару_Салим = Ару_Салам = Ару_Шелом


Тъй като Хор е въплътения ипостас на Ara, както сме казвали много пъти, логично е, че приветствайки Horus/Хора  като въплътения Син Aрa, този град по същия този начин, трябва да е приветствал за добре дошъл и самия Aрa, арианския Бог Троица. Интересно е да се запитаме: "Ако Йерусалим - е този " Small Shed/Малък Сарай ", къде трябва да е " Големия Сарай "? И той наистина е. Четем фразата "Большой Сарай", наобратно, като се има предвид, че буквата "ш" е преходна и взаимозаменяема с буквата "C" (например: = Шломо Соломон), а буквата "б" с "в":

Большой Сарай = Вольс(-ой)_Сарай <= Йарас_Сьлов = Ярослав(-ль) (2.3.2)

Оказва се, че от гледна точка на арианите "Big Shed/Голям Сарай" - е Ярославл, а "Малък Shed" - е Йерусалим. Географски, "Голям обор/сарай" <= Ярославъл се намира в северната част, откъдето Ар и дойде в Paradise Рим, за да го превърне в ариански мир. Това е в съответствие с позицията на Е. Блаватска, приведено по-горе, за това, че "черното слънце" дойде от север. В същото време думата "Голям" по-рамейски се представя като:

Большой = Больсой = Ба_Ал_Сий - то есть «Баал = Ваал Сущий» (2.3.3)

Оказва се, че "голяма плевня" <= Ярослав(-ль) е град, където Баал = Ваал се възцари стана съществуващ цар, или съществуващ Аром. Ще се върнем към този въпрос, а сега да отбележим, че в Русия има град Ярославл там, и там е и град Рославл. Тоест, първия е свързван с името Aрa = Яра, а втория с името на Ра. Налице е също така един град Рязан, а в "древноста" е имало и град Ерзань, или Ярзань = Арсань. Ако думата«Йарзань» = «Йерзань» се прочети напротив, получаваме:

Йерзань <= Назарей = Назарея -  библейското име "Назарет",  е мястото, където е  живял Христос, именно поради което е бил назован " Назарянина ". Имайте предвид, че  последователи на Христос наричани думата "назорей" = "Насар." Ако думата малко преогласи тогава:

назарей = насар(-ей) => ансар = анчар = аничар = янычар (2.3.4)

От (2.3.4) може да се заключи, че думата "назорей", обозначаващ последователите на Христос, с малко преогласовка дава думата "Ансар", обозначаващ последователите на Мохамед, както и думата "еничар", обозначаващ войниците на османските султани. Освен това е известно, че "еничари" първоначално са били християни, тоест, "Назареи", което потвърждава тъждественноста на понятията "Назарей" и "еничари", сочейки към едно и също нещо - да следваме Христос = Хор_Йис_аТ(-ом) = «Хором-из-ада». Сега историците ни уверяват, че еничарите са били наети от малки деца на християните, които след това се превръщат в исляма, и в служба на султаните, така те стават, якоби, твърди  воини на исляма. В същото време, в действителност това не е така. Когато през ХIХ век турския султан Мурад II напълно унищожава  войските на еничарите, той им предложил да приемат исляма, след което обещава да им опази живота. А те извикаха: "Ние сме еничари!", Те приеха смъртта, но не отстъпиха от своето еничарство. Оказва се, че еничарите - не са последователите на исляма в услуга на султаните, те са имали различна вяра. Тази вяра е арианска, поклонение към Хор като въплъщение Ara. Нищо чудно, че в Истанбул досега е запазена църквата на Христос-Хор. По този начин, в Османско-Оттоманска Турция, до през първото тримесечие на ХIХ век, доминиращия култ не е исляма, но е Arianско поклонение към Христос-Хор. Тъй като еничарите са елитни части, охрана на султаните, султаните са и ариани, поклонници на Христос-Хор, в противен случай вероятно е нямало да има кървави религиозни войни през Средновековието, използвани еничарите като бодигардове, доверявайки живота си на езичниците. От това следва, че турският ислям в сегашния си вид като държавен култ бе приет едва наскоро, а именно през първата половина на XIX век, което е довело до вътрешна религиозна война и унищожаването на  съсловието от еничари, подобно както и в Мускусни/Московията Петър I унищожени клас стрелци а в Япония  са били унищожени самураите. Но да се върнем към темата. . Ерзань - это город Арсания, или Артания = Иордан(-ия) = Орден(-ия), т.е. просто татарската Орда, мястото на която  безуспешно се опитват да определят много съвременни историци. Примерите могат да бъдат продължени, но тенденцията вече е ясна: когато поклонението е към Ra са управлявали рамейски Рои - пчелните семейства и Рекс а топонимията на селища там е "Ra".Там  където имаше Arian култ , и управлявали арийски царе и князе-ярли в имената на названията присъствало " Aр"=" Яр ". Византийската столица Константинопол, тъй като е известно, е наречена Царь-Град, т.е.Сарь-Град = Сари-Град = Сарай-Град.  На Запад, с терминът "Град» = «HRAD», или при друго вокализиране «Horda» наричат Татарската орда. Тоест:


Царь-Град = Сарай-HORDA= Сарай-Орда (2.3.5)


Ние знаем от хрониките че "Константинопол/Царь-Град" на портите на който Пророчески Олег закова щита си, е в действителност,Сарай-Орда. Когато Иван Грозни нарича себе си "въплътен Аром", които според арианското учение е "не-сущий дух Йис", то Иван Грозни в това изследване е "духовен син" на този несъществуващ дух Йис_Aрa/ т.е.  бар_Йис(-ом) = Борис(-ом).  Нека припомним, че в Евангелията Исус също се нарича "Син на Бога." Доколкото "Бог" на арианите е не-сущий Йис, то Исус Христос, като "Син на Бога"  по този начин е "Син Йис(-а)", което по рамейски може да бъде наречено «бар_Йис» или "Борис" Оказва се, по думи от Евангелията,  той е "Син на несъществуващ  Ба_Ога» = «Бога», Христос по този начин декларира, че е "Син на несъществуващ  Йис(-а)", или «бар_Йис»,  или «Борис». Доколкото в съвременното католическо, протестантско и православно християнство се счита, че има само един Бог в три ипостаса, то Син на не-сущия бог Йис(-а) е самия въплътен Йис, затова Христа наричат  Йис-ус, тъй както:

Йис_Ус = Йис_Ос – означава «не-сущий Йис(-а) Величие, Сила, Слава»(по нататък ще бъде показано, че рамейската дума Ус = Ос има значение на "Величие", "Сила", "Слава")

От православните канони е известно, че едно от имената на Христос е "Слава". Това се превръща в олицетворение на несъществуващия бог  Йис(-а) в човек, като по този начин Христос стана неговото величие, сила и слава, а именно негов Yis_Os (ия), или "Исус". Имайте предвид, че обратното прочитане на думата "Йисус" дава думата "сусий" или "сущий":

Иисус = Йисус <= сусий = «сущий» (2.3.6)

Уравнение (2.3.6) показва, че Христос еСлава  на несъществуващ бог-дух Йис_Ара, противопоставен на Величието на  Всевишното Слънце Ра. От друга страна, в фразата "Симон бар Иона", и "бар Кохба" в езиковата структура с използването на "бар" в края на думите "Иона" и "Кохба" има буквата "а". След това, по аналогия, терминът "Сын Йиса" с използването на "бар" трябва да има следния вид:«бар_Йиса» = «Бориса».  Въпреки това, в края на думата "Борис" - а, липсва. От това следва, че изразът "bar_Yis" = "Борис" в Речта-Ра означава не  "син Йис(-а)", както ние го преведохме по-горе, а има по-точен превод "Син-Йис", което е пряко показател за ипостасност на въплъщението като Син. Назовавайки историческа фигура с името "Борис Годунов", историци по този начин се възпроизвеждат рамейското значение на името "Борис", както Син-Йис (по дух Ara), тоест наричат "Борис Годунов" по същия начин както се именува  Христос в Евангелията, а именно, Син, Йис. Изразителна е и неговата фамилия - "Годунов". Припомнете си, че Годината на  Год = Гот на английски език (God/Бог) и по - немски (Gott) означава "бог". Според съвременната история, Хети = Готи (и), оставяйки Северна Черноморското и крайбрежието на Крим, са разпръснати из цяла Европа, както я завоюват и пораждат готическия стил на архитектурата, извършване в окупираните територии на активно строителство, включително строителство на нови култови съоръжения, наречени готически катедрали. Известно е също така, че готите са ариани (например, известената готска арианска Библия Вульфила). Думата "Годунов" означава "Год-Нов", т.е. Год = Гот Нов(-ый). Заместването на думата "Гот" му означава "бог", че тази дума има на английски и немски език, които получаваме "New Бога". С оглед на горното, името "Борис Годунов" се превежда със словото-Ра, както следва:

"Борис Годунов" = бар_Йис Гот_Нов = «Син-Йис, по духу Ар, Нов Бог » (2.3.7)

Иван IV Грозни, за първи път се провъзгласил за "цар" = "съществуващ, въплътен Аром", като по този начин е заявил, че той е "Син - Йис, по дух Ар, Нов Бог". Тоест Иван Грозни се смяташе за въплътено арианско "Black Sun" бога "Ярило" роден от лунната светлина и човешка жена. Имайте предвид, че в действителност  Грозни не е "Иван", както ни се съобщава за името му в училище а  Iohann = Йохан т.е. Ях_Ан. Но ние вече сме говорили за това, че "Ях" е древен бог на Луната. По този начин «Иоханн» = Йохан(-н)  е не някой друг, а "Бог-човек на Луната" въплътен дух Ях/Яху,, който се Ях_Ав = «Яхов»,  или библейския Яков. След като Иван Грозни "умря", той влезе в аналите на историята под новото си име на "Борис Годунов" възвести, че той е "Божият Син  Йис_Ар, Новия Бог". Именно това е, скрито от нас "историците". От аритметиката е известно, че от "пермутация сумата не се променя." Тогава "Годунов" = Гот_ Нов(-ый) тождественно на Нов_Гот. Чрез добавяне на титул "цар" = сарь,, получаваме:

цар Гот_Нов = Нов_Гот_сар, което дава «Нав(-у)_гот(-оно)_сар = «Навуходоносор» (2.3.8)

Докато словото, Тор, е Те_Ар, или "Aр разпнат." То племето на човешката раса,  се превърна в единно от плът и кръв, последвало разпнатия Arom = Тор (а), и станало "децата на Израел" или "синовете на Тора." «Сина Тор(-а)»  по рамейски бен_Тор, ни е познат под формата на думата "бунтовник", което Раи нарекли ариани, последватели на разпнатия Тор. Имайте предвид, че думата "Годунов" = Год-нов, или Нова година - е името на празника  "Нова година", за да се празнуват, в Русия е наредено със заповед на Петър I с датата 1 януари, 1700. Честване на Нова Година е съгласуване във времето с рождеството на  Йисуса Христа(фактически календарно съвпада с Коледа/ Рождество).  Нова година = Нов Бога (Год = Гот = арианский «Бог»), става ясно, че  Петър I е повелил да празнуват Коледа в Русия, рождеството на новия Бога на New Сакскобургготски =  Нов Бога = Нового Гота = Йисуса Христа = Борис Годунов = Иван IV Грозний = Навуходоносора. В Евангелията Исус казва на Петър, че той е, Петър, скалата, върху която да се изгради една нова вяра. Това означава, че той е бил Петър I въвел тази вяра в Русия, където преди се покланяха на сущий Ra, който е заменен от християнството като нов култ към «Хор-от-Ада», наречен Христос. Помислете за това: как руския цар Петър може да бъде титулован "Първият" в християнска страна, ако за християнството уж "първи" е Петър - апостола на Христос, «Симон бар Иона»,  който е "на първо място" е направил самият Христос, давайки му името "Петър"? Изводът е само един - цар Петър I е "Simon бар Йона", което означава, че библейския Петър, апостол на Христос = "Хор-от-Hell", "възкръсва" като Иван Грозни= Борис Годунов =. Петър I в историята се упоменава като«Симеон Бекбулат(-ович) Касим (-овский)» на когото царят = «сущий Ар» Ивана IV Грозний = Иоганна = Иоанна = «Ионы» зададете правило в Русия след въвеждането на опричнина. Доколкото Петър I е "син на духа на Aрa" Цар Иван IV Грозни  = Иоганна = Иоанна = «Ионы», то он был «бар Иона». " Неговото име е «бар Иона» = «Барион» и е известен в историята като "Байрон" кървава любимата Анна Ивановна, или Ель_Аны = Елены Глинской, или Ель_Аны = Елены Волошанки.  Ако Петър е "бар Йона", което означава "син на Йона Aрa по дух", т.е. Анна е  «Ио(а)н(-овна)», тоест «Иона(-вна)», или «дочь Ионы» = Иоанна = Иоганна. Тъй като Христос в Евангелията казва, че Петър е камъкът, върху който ще бъде изградена арианската вяра, то е подходящо да се зададе въпроса дали Peter е оправдал очакванията на Христос? Всъщност, именно Петър I е създал  модела на арианската държава, в която ние продължаваме да живеем и до днес, така че ангажиментът и спазването на този модел се нарича "патриотизъм". Помислете за значението на термина повече:

патриот = Петр-иот = Петр-Иуд, то есть Петр-Иуда (2.3.10)


> Еще раз о Ба

Няма коментари:

Публикуване на коментар