събота, 12 май 2018 г.

Реинкарнацията е забраненаКомунистическата партия: Ние решаваме кой да се прераждаМакар и да отрича Небето, комунистическата партия приема прераждането?Реинкарнацията е забранена Последните изявления на Далай Лама, че той няма да се прероди в Китай докато Тибет не стане свободен, предизвикаха остра реакция в Пекин, пише Гуидо Сантевеки в статия, публикувана във вестник Corriere Della Sera.
Клонингите нямат нужда от прераждане “Институцията Далай Лама е изживяла своето”. Това са думите на Далай Лама. Будисткият духовен водач призова своя народ да не търси след смъртта му 15-ата реинкарнация (прераждане) на тибетския религиозен водач: човекът, роден като Тензин Гямцхо през 1935 г. – четиринадесетият Далай Лама, реинкарнирал се за почти пет века история.


“Тази фигура бе важна, преди всичко, от гледна точка на политическата власт. Но както е известно, аз се отказах от властта през 2011 г., когато се пенсионирах.” – каза тибетският лидер. Преди това Нобеловият лауреат обяви, че той няма да се прероди в Китай, ако Тибет, китайска провинция от 1950 г., не стане свободна страна, и че никой няма право да избира наследник заради политически цели “, – пише авторът.


Пекин, който се застъпва за свободата на религията, забранява на членовете на комунистическата партия да бъдат вярващи. Според убежденията на китайската комунистическа партия, “в историята реинкарнацията на Далай Лама никога не е била чисто религиозен въпрос, а още по-малко и личен въпрос. Тибетският будизъм не принадлежи на Далай Лама, и петвековните традиции не могат да бъдат отменени с решението му. (…)Той остарява и се притеснява за своето правителство в изгнание, така че предприема рекламен ход с изявленията си за прекратяването на реинкарнациите”. Официалният говорител на външното министерство на Китай отбеляза: ”Правителството зачита и уважава вековната традиция на реинкарнацията на живите Буди, и титлата Далай Лама се определя от Пекин”. С други думи, отказът от реинкарнация е забранен”- посочва още изданието. /bg.checkonline4you.com

ПЕТМЕТРОВА СТАТУЯ НА БУДА ЩЕ КРАСИ ПЪРВИЯ БУДИСТКИ ХРАМ В МОСКВА

Петметрова статуя на Буда с височина два етажа се планира да бъде поставена в будистки храм в московския район Отрадное, в северната част на столицата, но строителството ѝ още не е започнало.

„Сега започваме набирането на средства за строителство на религиозния център. Когато съберем нужната сума веднага започваме строежа“, съобщи председателят на Московската будистка община Дулма Шагдарова. „Строежът ще отнеме до 2 години, тоест краят му е запланиран за 2017 година“.

Освен молитвената зала в триетажния храмов комплекс ще има зала за медитация, библиотека и кинозала. По главните будистки празници гостите ще бъдат нагостявани безплатно с ястия от виетнамската, тувинската, бурятската и монголската кухни.

„В лечебницата на храма всеки ще може да мине през процедура на акупунктура и да се възползва от услугите на тибетската медицина. Получените от това средства ще отиват за благотворителност, затова цените в медицинския център ще бъдат ниски“, обещава Шагдарова.

Вестникът напомня, че най-високата статуя в света е бронзовия Буда Шакямуни, който се намира в китайската провинция Хънан: общата височина на скулптурата е 153 метра. В японския град Ушику има 120-метров Буда. Най-голямото изображение на духовния учител на територията на Европа се намира в будисткия храм Гол-Сюме в Елиста в република Калмикия – височината на статуята е равна на 11 метра. В това време в Кизиле (република Тува) завършва строителството на 15 метров подобен паметник.

В руската столица до този момент няма нито един будистки храм, а даденото вероизповедание изповядват над 20 хиляди човека само в Москва. www.fbr.bg/

1982г. учителката на Путин, Олга Калугина "шеф на КГБ" заяви че най-голямата опасност за социализъма и комунизъма са рок музиката и сектата Харе Кришна. Днес Шоломонов планира петметрова статуя на Буда с височина два етажа.Измамта на Путин щяла да бъде че в монумента ще бъде вградена частица от мощите на Ленин.Статуята ще работи като банкомат ако склониш глава пред комунизъма,ще има парички.


Няма коментари:

Публикуване на коментар