Последователи

неделя, 9 декември 2018 г.

Тютюнопушенето - за и против!





Ако в природата сами за себе си съществуват листата на тютюна (а тях можем само да ги пушим), откъде са толкова много забраните против пушенето, тъй като от рак на белите дробове умират много хора, включително и такива, които никога не са пушили.




Защо в природата расте тютюна?



Всичко, което съществува в природата създава Творецът. И за всичко си има място. Това не означава, че само защото едно или друго явление или предмет е творение на Вс-вишния, можем да го ползваме без никакви ограничения и по начина, който ни харесва.



Предположението, че тютюнът е нужен само за пушене е неправилно. Всяко растение, всяко животно е звено от колосална верига на взаимосвързани влияния, поддържащи в света хармонията.


http://www.dailystormer.com/wp-content/uploads/2016/03/827037626_
1778607.gif

Човек с намесата си може да наруши установеното равновесие, а понякога и сериозно да наруши природния баланс.



Например, тютюнът служи за храна на много живи организми – големи и малки, а също и на микроорганизмите. И в естествени условия, в определена географска област той расте в определено количество. Но хората, засявайки огромни количества плантации от тютюн (за вредата, която нанася на човек пушенето на тютюн, тук не говорим), нарушават природния баланс.



Действително пушенето на тютюн вреди на човешкото здраве. Това е научно установен факт. Абсолютно точно е известно, че в тютюна се съдържат във висока концентрация опасни за човешкия организъм канцерогени.



Твърдението че хора, които никога не са пушили също умират от рак на белите дробове, от научна и логическа гледна точка е „некоректно“. Става въпрос не за това. А за това, че от данните на проведените многобройни научни изследвания е доказано, че пушенето с няколко пъти повишава вероятността за възникване на ракови (и не само в областта на дробовете) и цял ред други опасни заболявания.



От позицията на закона, забраната за пушене (след като еднозначно е било установено че тютюнът е вреден) произтича от изискването, да не се нанася съзнателна вреда на собственото здраве.



За това, че от тютюна създадоха почти наркотик е виновна западната цивилизация. Индианците са пушили винаги тютюн и никога не са умирали от рак, сърдечна недостатъчност, възпаление на белите дробове и т.н. По-късно в Европа започват да щампират цигарите с ацетон, които „полуделите“ ученици пушат до умопомрачение.

Ако искате забранете хляба – и тогава също ще се стигне до смърт. Забранете яйцата – холестерина убива сърцето (последните медицински изследвания показват, че яйцата не са вредни за човек, а напротив, бел. ред.). И какво? Вие не ядете повече от три яйца на ден?



Всичко се свежда до дима попадащ в белите дробове... Лека доза никотин, стимулираща мисълта и прибавяща бодрост. Когато се напряга мозъка по - продължително време човек се нуждаел да пуши. Пушенето на тютюн (с правилни (намерения), а не за животинското си въжделение) може да поправя скъпите души .



Пушенето е духовна работа, „пуши“ даже Г-спод.




Пушенето е жертвоприношение.(не че се принасяте физически в жертва, но пренасяте в жертва фалшивото си его - бел.ред.)



Арийските жертвоприношения с огън се наричат брахманически ягя-пуджа, изпълняващи се в специално изграден олтар - хаван/хомам. Изпълняват се заедно с пеене на Ведаически химни-мантри. Целта е щастие и плодородие, като се акцентира върху градивният аспект на огъня. Заедно с тях са трансденталните мантри, като се има в пред вид-Трансцеденталният огън, който нито гради, нито разрушава, а само -ПОДДЪРЖА.

Осветеният огън се прави от дърво, тор или от кори от кокосов орех.



Жертвеният огън няма за цел да се убива животно или човек за да се пече, а - да се концентрира съзнанието върху него и да се пречисти, като се ин-вокират деви(полубогове). В жертвеният огън се принасят сетивата. Това, което се предлага на девите е сходно с това, което Богът Кришна желае - изсушени семена и плодове, благовония(insense), билки сандалова паста и течност от мляко и гхи(пречистено масло)



Арйанските брахманически ритуали с жертвеният огън са свещени и нямат за цел да правят "черни магии" или заклинания с участието на паднали духове с цел разруха на някое живо с същество или негова карма(съдба).



Последното е присъщо за демоните, които обожават вакханалиите на Кали и Ананта Шеша. При тези ритуали се пролива кръв, употребяват се интоксиканти(отрови за организмът), яде се месо, както и наличието на сексуални оргии.



Целта на извършване на жертвоприношенията
с огън при ваишнавите е принасяне в жертва на
АХАМКАРА(фалшивото его).



При траките огнените жертвоприношения се извършват в есхари под форма на мандали. храм с олтар, върху който е горял огън и вино?

Няма коментари:

Публикуване на коментар