Последователи

вторник, 5 ноември 2019 г.

Учени създадоха материал, който може да ни прави невидими


Идеята за възможността да бъдем невидими винаги е възбуждала човешкото въображение, но почти винаги тя е възприемана като фантастичен блян. С научния напредък и разработването на нови технологии обаче, тази фантазия, може да се превърне в реалност.

Последната такава разработка се нарича Quantum Stealth и е развита от канадската компания за камуфлажден дизайн Hyperstealth.

Материалът е тънък приблизително колкото лист хартия, разходът за производството му е малък и не изисква никакъв източник на енергия за функционирането и невидимите му свойства. Щитът, изработен от въпросния материал използва добре известно във физиката явление – лентикулярни лещи. За вас може това да не говори нищо, но си спомнете всичките „оптични илюзии“, които сте виждали в интернет – всички онези изображения, които под определен ъгъл изглеждат така, сякаш се движат.

По подобен начин материалът може да пречупва светлината под такъв ъгъл, че са се виждат предметите разположени само много близо до него или много далеч. По този начин човек или друг обект поставен зад материала започва да изглежда невидим. Материалът има широк диапазон на обхват и пречупва светлината от ултравиолетовия до инфрачервения диапазон. Имайки предвид ниската резолюция на камерите, които работят извън видимата част на спектъра, и именно поради това ефектът става много по-засилен и забележим, когато материалът се наблюдава през такива устройства.
Колко точно „невидими“ може да ни направи?

Материалът не се влияе от цветовете, които биват скривани зад него, но се влияе от фона. Именно поради това не е съвършен – когато има поставено нещо зад него, то е забележимо, но само като слаб силует – не могат да бъдат дефинирани неговата форма, цветове и габарити, нито детайли.

По технологията се работи през последното десетилетие, от 2010 г. насам от изследователя Гай Крамър от компанията Hyperstealth, който след това работи с военни организации, за да я доразвие. Крамър наскоро получава четири патента за тази и свързани с нея технологии и публикува серия от видеа как работи.

И докато детайлите са конфиденциални, физиката зад метода е изключително праволинейна. Използва се принцип, известен като закон на Снелиус. Всеки материал има специфичен индекс на пречупване, свързан със скоростта на светлината в материала, в сравнение със скоростта на светлината във вакуум.
Този ефект може да се наблюдава много лесно ако вземете чаша вода и поставите лъжица в нея – лъжицата ще изглежда огъната. Заради същия ефект басейните изглеждат по-плитки, отколкото са. Когато светлината се движи между две среди, ъгълът, по който се движи се променя според индекса на пречупване. Така че е възможно да се конструира материал, който има мъртва точка. И точно така се получава ефектът на невидимост.
      

Методи за получаване на невидимост

Има много ритуали, които спомагат за постигането на желаното.

Преди да се впуснете в ритуали, които ви позволяват да станете невидими, трябва да разберете какъв е принципът на такива манипулации.

Един от начините да станеш невидим е да увеличиш прозрачността на човешкото тяло. Друг вариант - светлината трябва да бъде изкривена до такава степен, че да се огъва около обекта, скривайки се от любопитни очи. Технологията наистина се развива.

Ако се обърнем към приказките и легендите, тогава те споменават специални атрибути. Нашите предци притежаваха невероятни артефакти, които помогнаха да се скрият от другите (невидима шапка, магически наметала).

Следващият метод включва способността да останат незабелязани без използването на магии или неща. Ефектът се постига чрез специално поведение, поглед. Това може да се постигне от техници, които „отклоняват погледа на някой друг“.

Има няколко техники, които няма да бъдат отразени в огледалата. Първата е. От древни вярвания е известно, че тези магически обекти не се виждат на огледалните повърхности.

Има по-опростена версия на невидимостта, но тя не трае дълго. За да го държите, пригответе голямо огледало и восъчна свещ, а не църковна свещ.

Време за действие - при пълнолуние, в сряда. В полунощ в тъмна стая стойте пред огледалото, запалете свещ, погледнете в отражението си, опитайте се да видите нещо зад него. След казвам:

Скривам се от човешките очи, вече не отразявам в огледалото.

Изгаси свещта. Пребройте до 10, запалете отново. Ако е направено правилно, в огледалото можете да видите пламъка, предметите в стаята; но отразяването ви ще отсъства.

Ритуалите, които ни позволяват да станем невидими, дойдоха от древността, когато вещиците се опитаха да се скрият от хората. Те могат да поемат различен поглед, да станат невидими. Малко ритуали са стигнали до нашето време, но някои остават ефективни и до днес.

Ако усъвършенствате уменията, можете да използвате това заклинание. Хванати в ситуация, в която е необходимо да изчезне, сгънете ръцете си върху гърдите си и кажете:

Разкъсана мъгла, драконово око и модел на хамелеон. Тъкавам, извивам, обърквам и размишлявам. Там, където светлината вече е разлята, там няма никаква следа от мен.

Ако вярвате на медиуми и биоенергия, тогава този метод ще ви помогне да станете невидими: не в смисъл на "прозрачност" (като призраци от карикатури и филми), а невидими за човешките очи. Не забравяйте, че магията не трае дълго, но времето може да се увеличи, ако тренирате всеки ден.

През двадесет и първи век повечето хора смятат, че шапки и наметала за невидимост са измислица. Те обаче се споменават в легендите на народите от целия свят.

Според известния маг Мак Папус, котешката котка може да изпълнява функцията на невидимата капачка. Важно е да се намери наистина черно животно. Този цвят трябва да бъде вълна, кожа, нос.

Важно е: ако животното има поне една коса с различен цвят, магията няма да работи. Можете да изберете кост само от една котка като магически артефакт. Те проверяват по този начин: поставете го на главата си и погледнете в огледалото, след като сте открили резултата.

Действието на наметалото или невидимата обувка е невъзможно да се обясни, тъй като магическото знание, което може да хвърли светлина, се губи или внимателно се скрива.

Съответно, за да станете невидими, е необходимо да се държите тихо и спокойно, за да направите вашия външен вид възможно най-запомнящ се.

Освен това, участвайте в медитативна практика. Всеки ден, като се чувствате удобно и се отпускате, си представете, че сте обгърнати в сива мъгла. Можете да го създадете от околните потоци или като направите енергийното си поле толкова плътно, че прилича на мъгла.

Визуализирайте този пашкул, мислете, че такава бариера ще ви затвори. Професиите на началния етап могат да продължат около пет минути, не е възможно да се допусне претоварване. В бъдеще увеличете времето.

Как да станем невидими? В тази статия ще научите 2 ефективни и доказани начина, по които да се „разтворите“ в тълпата.

Понякога искате да се разтворите, да накарате другите да ви пречат да забележите?

Тези методи на “невидимост” се основават на т.нар. “Отчуждаващ” ефект. Човек вече не се вижда от други хора. Най-високата точка в разбирането на тези методи е етапът, когато човек, така че всеки престава да забелязва, че той изглежда невидим за другите. Има две възможности.
Как да станем невидими? Метод първи

Чрез трансформиране на собственото си биополе, човек „се слива” с околната среда, ставайки толкова познат като, да речем, маса, на която не се обръща внимание.

За постигане на това състояние може да се използва концентрация¹. След като е усвоил това умение, човек умствено се свързва с някакъв предмет и сякаш изчезва от погледа на другите.

Разбира се, не можете да станете невидими в буквалния смисъл на думата, въпреки че науката работи в тази посока (можете да научите повече за техническото развитие, за да постигнете ефекта на невидимостта, като гледате видеото по тази статия).

Методите, описани в тази статия, ви позволяват съзнателно да се „разтворите” в околното пространство, в резултат на което човек престава да бъде забележим.

        

Как да станем невидими? Втори начин

Този вариант всъщност е „отчуждение“. В началните нива това се проявява в случая, когато човек се откроява от тълпата. Той не се присъединява към компанията, не участва в разговори и не се проявява по никакъв начин. Изглежда той е „черната овца” сред всички останали хора.

Постепенно, умствено разтваряйки се в пространството, човек престава да бъде забелязан от други хора. Той наблюдава какво става, като че ли гледа на света от шлема на водолаза.

Човек, който иска да стане невидим, не се намесва в нищо, не реагира на нищо и дори не се движи. Той се превръща в съзнание от трета страна, наблюдател, който е невъзможно да се влияе и докато се разтваря в пространството.

С помощта на лентата за търсене можете да намерите различни начини, с изпълнението на които ще увеличите безопасността на вашите близки.
Бележки и статии за по-дълбоко разбиране на материала.

В Концентрация на вниманието - запазване на информация за всеки обект в краткосрочна памет. Това задържане включва подбора на „обекта“ като концепция от общия поглед на света (Уикипедия).

Писателя, изследовател на "спонтанна невидимост" Хиби в своите статии и книги по тази тема дава някакво обяснение за този феномен.
Известно е, че някои йоги, австралийски аборигени, народи от Северна и Южна Америка, както и членове на Розенкройцерския орден (тайно общество на мистици, философи и учени, основани в средновековна Европа) са практикували т.нар. „Контролирана невидимост“ чрез специфично психологическо обучение и регулиране на самосъзнанието. В същото време, Хиби не отрича възможното участие на "извънземни разузнавания" в този процес под формата на всички видове извънземни.
Британските физици се опитват да обяснят този феномен с помощта на "квантовия холографски модел на възприемане на реалността". Един от авторите на този модел, теоретичният физик Едгар Микел, предполага, че сетивното възприемане на обектите около - възприятието е двупосочен процес, а човешката умствена дейност е от квантово естество. Съзнанието на наблюдателя влиза в "резонанс" с наблюдавания от него материален образ, в резултат на което се осъществява разпознаването на формите, пропорциите и плътността на материалния обект. Ако няма "резонанс", тогава мозъкът не идентифицира този конкретен обект, дори ако очите го виждат. В същото време, функционалните промени в мозъка не са свързани с патологичен фокус, поради механично или токсично увреждане на области, които са връзки на зрителната система.
Също така британски учени в хода на теоретичните проучвания установиха, че "облакът" от свободни електрони е способен да абсорбира светлинните лъчи. Обект, обвит в такъв облак, или човек може действително да стане невидим, защото лъчите на светлината няма да се пречупват и няма да бъдат отразени от него. На практика досега не е възможно да се направи такъв облак.
В момента „невидимостта” на даден обект се създава благодарение на камуфлажа с помощта на различни технически средства. Те включват разнообразни електронни трикове и по-малко интензивни камуфлажни материали, както и техните комбинации. Но нашата статия е посветена не на прикриване, а всъщност на “невидимост”. Може би някъде в тайни лаборатории вече са синтезирани „отрови“ или някакъв вид психотропни газообразни вещества, които могат да повлияят на психиката на околните хора по такъв начин, че те просто няма да обръщат внимание на външни лица, съответно, без да ги фиксират в паметта си, в същото време те ще извършват онези действия, които са били извършени по време на въздействието, без никакви промени в системата. Възможно е също така, че прословутото психологическо обучение също ви позволява да постигнете този резултат.
Едно от тези „обучения“ под формата на книга се продава от някой Ерик Деге (Erik Dege) за няколко долара в интернет. В книгата си Деге разказва за процеса на обучение на самосъзнанието, чиято цел е „невидимостта” на човек, обучен в това отношение от други хора. Той също така посочва, че „невидимостта“ се простира само върху околните, а видеокамерите все още „виждат“ „невидимостта“. По този начин той обяснява факта, че не иска да демонстрира способността си да “стане невидим” по телевизията. Учебният процес „невидимост“ се разделя на три етапа от Ерик, всеки от които изисква определено време, за да бъде обучен по определен модел.

Първият етап.

В процеса на обучение в рамките на първия етап на обучение "невидимост" човек трябва: 1. Намира се на удобно място, където няма неприятни външни стимули. 2. Затворете очи (както без него ... ред.) 3. Мислено се опитвайте да се чувствате напълно невидими. Представете всички събития от живота си, в които сте участвали директно, и се опитайте да се позиционирате в тези спомени като невидими. След това представете възможните събития с вас в бъдеще и също така „почувствайте“ себе си като „невидими“ в тях. 4. След 5 минути такива фантазии, без да отваряте очите си, фокусирайте се върху определена част от тялото си, по-добре е те да са пръсти на ръцете ви (и). Представете си как те постепенно стават прозрачни и можете да видите какво е под тях. 5. Веднага щом във вашето въображение пръстите ви станат „напълно невидими”, опитайте се да запазите тази ситуация възможно най-дълго. Може би, в процеса на това, ще започнете да забелязвате как се случва „напрежението на мислите”, те започват, без никаква логическа връзка, да прескачат един друг. Ако това се случи, не се притеснявайте, опитайте се да се отпуснете, починете и опитайте отново. Не е необходимо да отваряте очите. В началото на тренировката, за да представлява невидима част от тялото (в този случай пръстите на ръцете) ще се появи за кратко време - от няколко секунди до минута. Продължавайте да тренирате, за да се научите да поддържате тази мисъл в ума си възможно най-дълго - за предпочитане до 5 минути. С течение на времето ще се научите да се фокусирате върху тази мисъл и външните стимули вече няма да ви разсейват. Продължавайте да практикувате това упражнение поне три седмици. Някои хора трябваше да тренират в продължение на няколко месеца, така че в рамките на 5 минути те ясно си представиха, че пръстите им стават прозрачни и напълно невидими. Преди да се концентрирате върху тази мисъл, е препоръчително да погледнете часовника и да отбележите времето. Когато вашата логика започне да се "съпротивлява", вече не можете да помните идеята, че пръстите ви са невидими - отворете очите си и вижте колко време е минало.
След като се научите да държите в ума си идеята за прозрачност на пръстите си в продължение на поне 5 минути, е време да преминете към втория етап на обучение.

         


Втори етап

Направете упражнение на втория етап на учене "невидимост" Ерик Dege препоръчва "на празен стомах." 1. Започнете с упражнението, което сте научили на първия етап - колкото е възможно по-дълго, за да представите невидимите пръсти на ръцете (със затворени очи). Но не спирайте дотук, продължавайте да концентрирате мислите си върху факта, че „невидимостта“ се разпространява от пръстите към всички други части на тялото. Това се случва много бавно, китките, предмишниците, раменете постепенно стават невидими, цялото ви тяло е включено в този процес. Срещу тези фантазии дъхът ви ще се задълбочи, работата на сърдечно-съдовата система ще се стабилизира. 2. Ако правите всичко правилно, ще отнеме около 5 минути, за да си представите напълно невидимо. Като цяло, думата "невидим" или нейните синоними ще кажете в мислите си около 60 пъти. 3. Повторете това упражнение около 12 пъти на ден в продължение на 3 седмици. Трудно е, но няма да съжалявате. Не забравяйте, че ако някой ви отвлече вниманието от това упражнение (както и от упражнението на първия етап), времето, което сте прекарали по-рано - не става „компенсиране“ и отново трябва да прекарате малко повече от час. Вашите мисли трябва да бъдат напълно фокусирани върху тези упражнения. В някои случаи, изпълнението на упражнения на втория етап за дълго време не работи. В тази ситуация е необходимо да се върнете към упражнението на първия етап и да го практикувате още няколко дни. Всичко зависи от характеристиките на вашата психика.
След 4 - 4 седмици тренировки на втория етап от обучението сте фиксирали способността на вашето съзнание за повече или по-малко време да се възприемате като невидими в мислите си, преминаваме към третия етап.

     
 

Третият етап.

На този етап има голяма вероятност да бъдете посъветвани да се свържете с психиатър (шега - бележка на редактора). Работата е там, че следващото упражнение изисква второ лице и ако изберете общ скептик, шегаджия (като мен), той ще ви посъветва! В същото време всичките ви предишни обучителни сесии ще излязат, защото, грубо казано, ще бъдете притеснени заради поведението ви, комплексите мигновено ще се формират в ума ви, като например „страдах толкова много глупости толкова дълго, че почти загубих ума си“ , В същото време положителното въздействие на това обучение върху вашето психо-емоционално състояние няма да бъде отбелязано. И така, в спътници, за третия етап, трябва да изберете безразличен, или заинтересовано лице, за предпочитане, ако това е роднина или близък приятел. Необходимо е също така този човек да е психически адекватен и, ако е възможно, да е тактичен и учтив към вас. Разбира се, така че той е трезвен и не е опушен.
От ваша страна трябва да му се доверите напълно.
Помолете този човек да бъде близо до вас, за да не се намесва в движенията ви. Просто го помолете да се държи възможно най-тихо. Помолете го да вземе лист хартия и химикалка. Друг спътник е необходим само за безшумното записване на хартия на нашата способност да “видим” и да записва времето на възможните промени във вашата “видимост”. Сесията трае до един час. Започвате да изпълнявате упражненията на първия и втория етап, които сте научили преди, толкова дълго, колкото можете, като държите идеята за пълната си невидимост в ума си. Повтаряйки ги отново и отново.
Е, спътникът записва върху лист хартия идеите си за това колко ясно те визуализира. В частност, той може да напише следното: „Виждам 100% от 100% идиот пред мен! Време - 21 часа. 40 мин 30 сек. (Ed.) Тази схема за обучение се насърчава от споменатия по-горе Eric Dege. Благодарете му за това...

Няма коментари:

Публикуване на коментар