24KITCHEN Bulgaria
Последователи
четвъртък, 20 август 2020 г.
Рецепти - риба
вторник, 18 август 2020 г.
Рецепти - десерти
Coconut cakes: creamy, delicious and easy to make!
Бърз Чийзкейк с манго мус, без печене
Бананов сладкиш с ананас и мус от манго
Шоколадово суфле със сабайон
100 г краве масло
200 г шоколад
160 г захар
5 яйца
4 жълтъка (около 80 г)
90 г брашно
Начин на приготвяне:
Разтопяваме шоколада и кравето масло на водна баня. Междувременно разбиваме захарта и яйцата в миксера до получаване на мека пяна. Добавяме жълтъците към сместа от шоколад и масло. След което обединяваме сместа от шоколад , масло и жълтъци със разбитите яйца и захар. Накрая добавяме пресятото брашно и бъркаме, докато се усвои.
В предварително намазани с краве масло формички за печене и покрити с какао на прах, разливаме готовата смес. Замразяваме. При поръчка изваждаме и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса между 6 и 10 минути (до готовност)
За сабайон:
Нужни са ви:
2 яйца
30 г захар
90 г бяло вино
портокалова кора
щипка кардамон
В купа на водна баня слагаме яйцата, захарта и виното. Разбъркваме енергично, добавяме портокалова кора и кардамон за аромат. Използва се на момента!
кисело мляко - 500 г
захар - 200 г пудра
ванилия - 2 прахчета
лимони - 1 брой
желатин - 7 листа или 2 пакетчета инстантен
Разбийте добре киселото мляко със захарта, ванилията и сока от 1 лимон.
Накиснете предварително желатина в нужното количество вода, обозначено на опаковката. Добавете към него 3 с.л. вряла вода. Бъркайте, докато желатинът се разтопи и го сипете към киселото мляко.
Отново объркайте добре и разпределете крема с кисело мляко в подходящи формички или чашки, обляни със студена вода.
Сложете ги в камерата за няколко часа. След това ги преместете в хладилника. Поднесете лесния крем с кисело мляко обърнат в чинийка и гарниран с плодове.
УНИВЕРСАЛЕН СЛАДКАРСКИ КРЕМ
Шоколадово суфле със сабайон
100 г краве масло
200 г шоколад
160 г захар
5 яйца
4 жълтъка (около 80 г)
90 г брашно
Начин на приготвяне:
Разтопяваме шоколада и кравето масло на водна баня. Междувременно разбиваме захарта и яйцата в миксера до получаване на мека пяна. Добавяме жълтъците към сместа от шоколад и масло. След което обединяваме сместа от шоколад , масло и жълтъци със разбитите яйца и захар. Накрая добавяме пресятото брашно и бъркаме, докато се усвои.
В предварително намазани с краве масло формички за печене и покрити с какао на прах, разливаме готовата смес. Замразяваме. При поръчка изваждаме и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса между 6 и 10 минути (до готовност)
За сабайон:
Нужни са ви:
2 яйца
30 г захар
90 г бяло вино
портокалова кора
щипка кардамон
В купа на водна баня слагаме яйцата, захарта и виното. Разбъркваме енергично, добавяме портокалова кора и кардамон за аромат. Използва се на момента!
кисело мляко - 500 г
захар - 200 г пудра
ванилия - 2 прахчета
лимони - 1 брой
желатин - 7 листа или 2 пакетчета инстантен
Разбийте добре киселото мляко със захарта, ванилията и сока от 1 лимон.
Накиснете предварително желатина в нужното количество вода, обозначено на опаковката. Добавете към него 3 с.л. вряла вода. Бъркайте, докато желатинът се разтопи и го сипете към киселото мляко.
Отново объркайте добре и разпределете крема с кисело мляко в подходящи формички или чашки, обляни със студена вода.
Сложете ги в камерата за няколко часа. След това ги преместете в хладилника. Поднесете лесния крем с кисело мляко обърнат в чинийка и гарниран с плодове.
Крем Panna cotta (варена сметана)
БАВАРСКИ КРЕМ
Панакота с маскарпоне
Рецепти - конвектомат
Руководство по эксплуатации пароконвектомата SelfCooking Center®
Мъфини с шоколад.
Руководство по применению SelfCooking Center
https://www.sydneycommercialkitchens.com.au/sck-blog/rational-combi-ovens-recipes
Grilling in the SelfCookingCenter
http://www.selfcookingcenter.ru/dishes/garnishes/
https://restpublika.com/wa-data/public/shop/products/97/97/9797/
Kулинарная книга SelfCooking Center®
https://www.rational-online.com/ Рецепти
Справочник пользователя VarioCooking Center ®
Руководство по применению SelfCooking Center
Руководство по эксплуатации пароконвектомата SelfCooking Center®
Банкет / тарелки. влажный. сухой. длинный. короткий. Руководство по применению Finishing
Кратки инструкции за употреба
Нов SelfCookingCenter XS.
SelfCookingCenter. Идеален за бързо пържене, скара и пържене.
Печене в SelfCookingCenter. Пресни и разнообразни сладкиши, точно както в пекарна.
Efficient CareControl - Clean and descale | RATIONAL
Бъркани яйца
Pork Cordon Bleu
Тирамису
понеделник, 17 август 2020 г.
Рецепти - сосове
Сос от манго
лук - 1 глава, малка
чесън - 1 скилидка
чили - 1 щипка
кимион - 1 щипка
кафява захар - 1 с.л.
лимонов сок - 3 с.л. прясно изцеден
вода - 3 с.л.
черен пипер - на вкус
сол - на вкус
зехтин - 50 мл
Манго сос Thai Pride - 3,84лв.
Манго чътни
синап - 1 с.л. семена
манго - 1 кг
чесън - 2 скилидки
люти чушки - 3 бр., зелени
стафиди - 100 г
джинджифил - 1/2 ч.л., пресен
кафява захар - 500 г
винен оцет - 250 мл
сол
Почистваме и нарязваме на малки кубчета добре узрялото манго.
В тенджера слагаме мангото, наситнените люти чушки, настъргания джинджифил, пресования чесън, стафидите, сипана, оцета, захарта и солта и оставяме всичко да заври.
Намаляваме огъня и оставяме соса на ниска степен да къкри за 60 минути, докато се сгъсти.
Съставки
100 гр. кафява захар
20 мл. вода
2-3 скилидки чесън
1 бр. лук нарязан на ситно
1 бр. узряло манго (около 350-360 гр.), да не е от консерва, да е прясно
1 ч.л. къри
1 ч.л. сол
10 гр. джинджифил (пресен) на малки парченца
щипка черен пипер
80 мл. бял оцет или бяло балсамико
чили (люта чушка) по желание
Начин на приготвяне
В тенджерка карамелизираме захарта с водата, като постоянно бъркаме. След това добавяме останалите съставки, разбъркваме и варим около 30 минути. Като от време на време разбъркваме, за да не залепне. След като е готово чатнито пасираме с миксер, за да стане хомогенна смес.
Сервира се студено.
НАЙ- ИЗВЕСТНИТЕ СОСОВЕ ПО СВЕТА
4 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици фъстъчено масло
1 супена лъжица кафява захар (мусковадо)
2 чаени лъжици сусамово олио
1 мед, 1 с.л. шипков мармелад
https://shefppetrov.wordpress.com/
100 гр. кафява захар
20 мл. вода
2-3 скилидки чесън
1 бр. лук нарязан на ситно
1 бр. узряло манго (около 350-360 гр.), да не е от консерва, да е прясно
1 ч.л. къри
1 ч.л. сол
10 гр. джинджифил (пресен) на малки парченца
щипка черен пипер
80 мл. бял оцет или бяло балсамико
чили (люта чушка) по желание
Начин на приготвяне
В тенджерка карамелизираме захарта с водата, като постоянно бъркаме. След това добавяме останалите съставки, разбъркваме и варим около 30 минути. Като от време на време разбъркваме, за да не залепне. След като е готово чатнито пасираме с миксер, за да стане хомогенна смес.
Сервира се студено.
2 супени лъжици фъстъчено масло
1 супена лъжица кафява захар (мусковадо)
2 чаени лъжици сусамово олио
1 мед, 1 с.л. шипков мармелад
Паста от червени бобчета и паста от варено цвекло...
1 нарязана на много ситно скилидка чесън
лют сос на вкус
щипка черен пипер
лют сос на вкус
щипка черен пипер
Рецепти - зеленчукови
Рецепти - тестени
Домашна кухня с Дани
These brioches will conquer you!
Apetiten.TV
Чеснов хляб в тиган
Giant Jalapeño Popper Chicken Burger
Taste Life
Giant Ham And Cheese French Toast Swirl
Cheesy Garlic Naans
Spinach & Ricotta Filled Ravioli
Тесто за пица (трети варинат)
Универсално тесто за мекици, питки и пици
Моето тесто за пица
These brioches will conquer you!
3 easy recipes to make bread in a pan
24KITCHEN BulgariaТесто за пица (трети варинат)
300мл. вода
660г. брашно (3 ч.ч.)
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
1/2 кубче свежа мая за хляб или 1 пакетче от 7г. суха мая
3 с.л. зехтин
Многолистни пърленки ( питки) с пълнеж
Гюзлеми на тиган
Карталачки
РОДОПСКИ ПАЛАЧИНКИ
КАЙЗЕР ПИТКИ
Чебуреки във фурна
https://tanyacooking.com/debelki-guzlemi/
ФИЛОСОФИЯТА НА МОЯТА КУХНЯ
Вкусно с Йоли
Банички от парено тесто
Фламкухен (Flammkuchen)
Соленки от парено тесто
Бутер тесто, как да си направим сами, стъпка по стъпка
Пекарната на Рудолф - тесто за кроасани
Еклерова торта
Крем карамелен кекс - Арабски сладкиш
660г. брашно (3 ч.ч.)
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
1/2 кубче свежа мая за хляб или 1 пакетче от 7г. суха мая
3 с.л. зехтин
Базлама - мек нежен домашен хляб.
РОДОПСКИ ПАЛАЧИНКИ
Г'юзлеми
Еклерова торта
неделя, 16 август 2020 г.
Кулинарни
4
https://bgidea.net/recipe/ - Торта с маскарпоне и тиква
Абонамент за:
Публикации (Atom)