Последователи

четвъртък, 20 август 2020 г.

Рецепти - риба

 

24KITCHEN Bulgaria


ЛАВРАК НА ТИГАН С ГРИЛОВАНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

                    

СЬОМГА СЪС ЗАДУШЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

            

филиране за скара на лефер

   

Как се филетира Калкан

          

Толстолоб на скара

                



https://www.youtube.com/  - Риба готвене

вторник, 18 август 2020 г.

Рецепти - десерти




Recipes Learn


Chefclub Network


Sheet Pan Banana Bread Cheesecake

Coconut cakes: creamy, delicious and easy to make!

Apetiten.TV


Профитероли с крем от шоколад, сметана и ягоди


24KITCHEN Bulgaria

Бърз Чийзкейк с манго мус, без печене

Бананов сладкиш с ананас и мус от манго


Шоколадово суфле със сабайон


100 г краве масло

200 г шоколад

160 г захар

5 яйца

4 жълтъка (около 80 г)

90 г брашно

Начин на приготвяне:

Разтопяваме шоколада и кравето масло на водна баня. Междувременно разбиваме захарта и яйцата в миксера до получаване на мека пяна. Добавяме жълтъците към сместа от шоколад и масло. След което обединяваме сместа от шоколад , масло и жълтъци със разбитите яйца и захар. Накрая добавяме пресятото брашно и бъркаме, докато се усвои.

В предварително намазани с краве масло формички за печене и покрити с какао на прах, разливаме готовата смес. Замразяваме. При поръчка изваждаме и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса между 6 и 10 минути (до готовност)

За сабайон:

Нужни са ви:

2 яйца

30 г захар

90 г бяло вино

портокалова кора

щипка кардамон

В купа на водна баня слагаме яйцата, захарта и виното. Разбъркваме енергично, добавяме портокалова кора и кардамон за аромат. Използва се на момента!


Лесен крем с кисело мляко


кисело мляко - 500 г
захар - 200 г пудра
ванилия - 2 прахчета
лимони - 1 брой
желатин - 7 листа или 2 пакетчета инстантен

Разбийте добре киселото мляко със захарта, ванилията и сока от 1 лимон.

Накиснете предварително желатина в нужното количество вода, обозначено на опаковката. Добавете към него 3 с.л. вряла вода. Бъркайте, докато желатинът се разтопи и го сипете към киселото мляко.

Отново объркайте добре и разпределете крема с кисело мляко в подходящи формички или чашки, обляни със студена вода.

Сложете ги в камерата за няколко часа. След това ги преместете в хладилника. Поднесете лесния крем с кисело мляко обърнат в чинийка и гарниран с плодове.


УНИВЕРСАЛЕН СЛАДКАРСКИ КРЕМ


Крем Panna cotta (варена сметана)


БАВАРСКИ КРЕМ


Панакота с маскарпоне


Рецепти - конвектомат

Руководство по эксплуатации пароконвектомата SelfCooking Center®

Руководство по применению SelfCooking Center




https://www.sydneycommercialkitchens.com.au/sck-blog/rational-combi-ovens-recipes

                

Efficient CareControl - Clean and descale | RATIONAL

                   



Grilling in the SelfCookingCenter

        







Бъркани яйца


Pork Cordon Bleu




http://www.selfcookingcenter.ru/dishes/garnishes/

https://restpublika.com/wa-data/public/shop/products/97/97/9797/

Kулинарная книга SelfCooking Center®


https://www.rational-online.com/ Рецепти


Справочник пользователя VarioCooking Center ®


Руководство по применению SelfCooking Center

Руководство по эксплуатации пароконвектомата SelfCooking Center®


Банкет / тарелки. влажный. сухой. длинный. короткий. Руководство по применению Finishing

Кратки инструкции за употреба

Нов SelfCookingCenter XS.

SelfCookingCenter. Идеален за бързо пържене, скара и пържене.

Печене в SelfCookingCenter. Пресни и разнообразни сладкиши, точно както в пекарна.



              

Мъфини с шоколад.

             


Тирамису



понеделник, 17 август 2020 г.

Рецепти - сосове

 


Сос от манго


манго - 1 бр. голямо, добре узряло
лук - 1 глава, малка
чесън - 1 скилидка
чили - 1 щипка
кимион - 1 щипка
кафява захар - 1 с.л.
лимонов сок - 3 с.л. прясно изцеден
вода - 3 с.л.
черен пипер - на вкус
сол - на вкус
зехтин - 50 мл

             

Манго сос Thai Pride - 3,84лв.

       

Манго чътни

синап - 1 с.л. семена
манго - 1 кг
чесън - 2 скилидки
люти чушки - 3 бр., зелени
стафиди - 100 г
джинджифил - 1/2 ч.л., пресен
кафява захар - 500 г
винен оцет - 250 мл
сол


Почистваме и нарязваме на малки кубчета добре узрялото манго.

В тенджера слагаме мангото, наситнените люти чушки, настъргания джинджифил, пресования чесън, стафидите, сипана, оцета, захарта и солта и оставяме всичко да заври.

Намаляваме огъня и оставяме соса на ниска степен да къкри за 60 минути, докато се сгъсти.

Чатни от кайсии и манго

Съставки

100 гр. кафява захар
20 мл. вода
2-3 скилидки чесън
1 бр. лук нарязан на ситно
1 бр. узряло манго (около 350-360 гр.), да не е от консерва, да е прясно
1 ч.л. къри
1 ч.л. сол
10 гр. джинджифил (пресен) на малки парченца
щипка черен пипер
80 мл. бял оцет или бяло балсамико
чили (люта чушка) по желание

Начин на приготвяне

В тенджерка карамелизираме захарта с водата, като постоянно бъркаме. След това добавяме останалите съставки, разбъркваме и варим около 30 минути. Като от време на време разбъркваме, за да не залепне. След като е готово чатнито пасираме с миксер, за да стане хомогенна смес.
Сервира се студено.


НАЙ- ИЗВЕСТНИТЕ СОСОВЕ ПО СВЕТА

            

4 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици фъстъчено масло
1 супена лъжица кафява захар (мусковадо)
2 чаени лъжици сусамово олио
1 мед, 1 с.л. шипков мармелад
Паста от червени бобчета и паста от варено цвекло...
1 нарязана на много ситно скилидка чесън
лют сос на вкус
щипка черен пипер

https://shefppetrov.wordpress.com/

Рецепти - зеленчукови

 


ТИКВИЧКИ ПО ГРЪЦКИ

Аз ги приготвям по 2 начина: Първият е с тесто за палачинки. Просто потапяте и пържите, по описаният от Миро начин! С тази смес си правя и пържени филийки :) При вторият и моя любим, използвам рецептата ти за пилешки хапки, но вместо месо пържа тиквичките, обезателно с домашна галета- "Ала Миро" ! Тиквичките остават хрупкави и на следващия ден, ако след пърженето се поставят върху кухненска хартия и не се пъхнат в хладилника!

               

Пухкави кюфтета от тиквички и картофи

        


Пролетни кюфтета от тиквички. Хрупкави отвън, нежни и сочни отвътре.

               

Тиквички панирани на фурна - 2 начина на паниране

Рецепти - тестени

Домашна кухня с Дани
These brioches will conquer you!

Apetiten.TV

Чеснов хляб в тиган

Giant Jalapeño Popper Chicken Burger

Taste Life

Giant Ham And Cheese French Toast Swirl

Cheesy Garlic Naans


Spinach & Ricotta Filled Ravioli


Cheeseburger Spring Rolls

       3 easy recipes to make bread in a pan          

24KITCHEN Bulgaria






Тесто за пица (трети варинат)


Универсално тесто за мекици, питки и пици

                              

Моето тесто за пица

300мл. вода
660г. брашно (3 ч.ч.)
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
1/2 кубче свежа мая за хляб или 1 пакетче от 7г. суха мая
3 с.л. зехтин

 


                      

Базлама - мек нежен домашен хляб.

             


Многолистни пърленки ( питки) с пълнеж

            

Гюзлеми на тиган


Карталачки

                       
  
РОДОПСКИ ПАЛАЧИНКИ






КАЙЗЕР ПИТКИ

          

Чебуреки във фурна

           

Г'юзлеми

https://tanyacooking.com/debelki-guzlemi/




ФИЛОСОФИЯТА НА МОЯТА КУХНЯ

               

Вкусно с Йоли

              

Банички от парено тесто

                

Фламкухен (Flammkuchen)

                     

Соленки от парено тесто

               

Бутер тесто, как да си направим сами, стъпка по стъпка

            

Пекарната на Рудолф - тесто за кроасани

              

Еклерова торта

         

Крем карамелен кекс - Арабски сладкиш


неделя, 16 август 2020 г.

Кулинарни

                                                           
               
               
4



https://www.kulinarium.bg/ - Рецепти шев Ангелов

http://pep-4o.blogspot.com/search/ - Храна за мойте канибали

http://didi-mybook.blogspot.com/ - My Book

https://mycandykitchen.blogspot.com/2020/


https://bgidea.net/recipe/ - Торта с маскарпоне и тиква