Последователи

вторник, 10 октомври 2017 г.

МИСЛИ ФОРМИ 59




Погледни вътре в себе си. Всичко, което искаш, ти вече си



Snow White With the Seven Political Dwarfs














"Знаете ли какво сте? 

Вие сте ръкопис на божествено писмо. 

Вие сте огледало, отразяващо благородно лице. 

Тази вселена не е извън вас. 

Погледни вътре в себе си.

всичко, което искаш,

ти вече си." 

- Джалалудин Руми,











"Съществува постоянен и интимен контакт между нещата, които съжителстват и ко-еволюират във Вселената - споделянето на връзки и послания, което прави реалността една изумителна мрежа на взаимодействие и комуникация" - Ервин Ласло


Що е то коеволюция Съгласно теорията на еволюцията, с течение на времето живите същества се видоизменят под въздействието на външната среда. Обикновено под фактори на естествения подбор се разбират, например, климата, наличието на храна или достъпността на водата. Обаче понятието “външна среда” може да включва в себе си и други живи същества. Измененията в един организъм може да доведат до изменения в друг. Тези изменения, на свой ред да предизвикат изменения в първия организъм и т.н. Усъвършенстването на оръжията на хищника води до усъвършенстване на защитата на жертвата увличайки се в своеобразна “надпревара във въоръжаването“. Това взаимно приспособяване се нарича коеволюция.


"Единственото ви задължение през този живот е да бъдете верни на себе си." - Ричард Бах


Танцуващият вихър на свещената метафора сблъсква роговете и ареолите, за да накара наранената музика да се превърне в темпото на нова ера в блестящо раждане. Aberjhani


Amy Winehouse Walking a Short Dog



"С открит ум вие сте въображението на универсалното съзнание и създаването на подсъзнателния ум, който се разхожда из Вселената." - Debasish Mridha


"Неограниченото съществува в едно крайно семе: семето, което е засадено, става дърво, от дърво отново има плод, от плода има семе, от семе едно дърво, така че в едно крайно семе има безкрайна способност да расте. " -Свами Сукхабодхананда


"Страстта е генезис на гений." - Галилео Галилей


Всеки материален процес който е осъзнат от нас ние означаваме обличаме със съответните мисли и понятия т.е. с думи и звукове. Всъщност ако ние не сме определили даден процес с думи той не съществува за нашето съзнание и за самите нас. Едва когато го назовем ние осъзнаваме и различаваме дадено нещо. 

Това е проява на силата Шакти да означава с думи различни обекти. 
Всяка мисъл в своя зародиш е една спяща васана едно спящо желание. Това е Бинду. 

Когато васаната се прояви като мисъл това е Нада. 

Когато мисълта загуби своята доминираща сила тя остава някакви впечатления които се превръщат в нови васани. Това е Биджа. 

Всяка мисъл от своя страна е съставена от думи. 

Същият тристепенен трансформационен процес се отнася до отделните думи 

Всяка дума в своя не проявен вид е скрита дълбоко в съзнанието във вид на Бинду. 

Когато изплува от своята латентна форма и се прояви тя изпълнява ролята на Нада. 

Когато изпълни своето предназначение като играе определена роля в мисълта изречението тя става зародиш семе или Биджа от който възникват други думи. И накрая всяка дума се състои от звукове. 

Същият тристепенен трансформационен процес се отнася до отделните звукове. 

Всеки звук съществува като идея в непроявена форма дълбоко в подсъзнанието и се нарича Бинду. 

Когато възникне и бъде осъзнат се нарича Нада. 

Когато стане причина от него да възникнат други звукове той се превръща в Биджа.


        


Любовта е страничен продукт на свободата; Това е преливаща радост на свободата, ароматът на свободата. Първо Свободата трябва да бъде там, а след това и Любовта идва. ~ Ошо / Шрей Радженеш (1931 г. - 1990 г.)







" Вечната мъдрост на бог... се показа във всички неща, но главно в съзнанието на човека. " " - Барух Спиноза - Бенедито де Еспиноза. 1632-1677.


"Няма значение какво казват хората, разбира се, никой не знае нищо. Животът е проблем, който никой не разбира."~ Самаел Аун Уор (1917 - 1977)



"Природата се отказва от най-вътрешните си тайни и дава истинска мъдрост само на онзи, който търси истината заради самия себе си и копнее за знание, за да придаде полза на другите, а не на своята незначителна личност". ~ Е. П. Блаватска


"Самосъществуващият направи сетивата да се обърнат навън. Съответно, човекът гледа към това, което е извън него, и не вижда какво е вътре. Рядък е онзи, който копнее за безсмъртие, затваря очите си към това, което е външно и вижда самосъзнанието "(Катха Упанишад 2: 1: 1)






"Всеки миг от живота ни създаваме образите и моделите, които дават нашата бъдеща енергия и форма." ~ Edgar Cayce




"Желанието да познаваш собствената си душа ще сложи край на всички други желания".-Rumi






"Чрез три метода можем да научим мъдрост: 
първо, чрез размисъл, което е най-благородно, 
второ, чрез имитация, която е най-лесна и 
трето от опит, който е най-горчив". ~ Конфуций


Няма коментари:

Публикуване на коментар