Последователи

неделя, 5 януари 2020 г.

Как умният капитал ще спечели трилиони от Апокалипсиса

               


Джулието Киеза: Климатът е само предлог

Има план за рефинансиране на цялата глобална икономика със зелена икономика. Това се вижда с просто око. Има ясни доказателства. Едно от тях (но само едно от многото) е целевата група за стартиране на зелената икономика, създадена от Марк Карни (той е човек на Ротшилд и настоящи управител на Банката на Англия) и Майкъл Блумбърг.
Финансовите институции са съгласни с проекта, в който да инвестират 118 трилиона долара. И от тези центрове пипалата на световния Левиатан надигат вълна. Те създават изкуствен сценарий на „края на света“, маскиращ реалната опасност от наистина заплашителна катастрофа, отвличащ вниманието на хората, така че малцината да могат да грабят планетата още повече. Милиарди хора трябва да бъдат сплашени, така че да загубят способността си да реагират. Мейнстриймът (който в същото време продължава да ни насърчава за безполезното потребление) вече е заел своето място в това отношение и върши своята работа. Сега Ловецът на плъхове ще води по измамен път (например, в посока на конфликта със „старите хора“) масите от млади хора, очевидно не осъзнаващи това.

Международният сайт AVAAZ се появи на сцената и обяви война на всички информационни мрежи, които биха се опитали да възпрепятстват тази операция (еквивалентна на подготовката за последната световна война) и призова за тяхното закриване. Те не се срамуват от средствата си и ще използват цялата си огнева сила. Целите им сме ние. Те директно се обръщат към собствениците на социалните мрежи: необходимо е да се предотврати всяко несъгласие по всякакъв начин. Онези, които унищожиха планетата („господарите на Вселената“), онези, които излъгаха, криейки краха на икономическата и финансова система, за което допринесоха (основни медии), сега сочат пръст към човека от улицата като виновник. И те се готвят отново да го ограбят.



Излизането на САЩ от Парижкото споразумение за климата още повече ще истеризира ситуацията, за да ни надуят сметката на max

Едва ли ще повярвате, но от благородния стремеж на човечеството да спаси климата на Синята планета ще се възползват не просто хора с много пари, а със страшно много пари.


 Става дума за колосални финансови потоци от десетки трилиони евро и всички щяхме да си тънем в неведение ако не бе проф. Джулието Киеза, който ядосано удари по масата и извика на бизнесакулите: Спрете се, бе! Пред италианския вестник "Стампа" той обяви, че е в ход план цялата глобална икономика да бъде рефинансирана, за да стане "зелена". "Това се вижда с просто око - отбелязва ученият. - Има ясни доказателства. Едно от тях (но само едно от многото) е целевата група за стартиране на зелената икономика... Финансовите институции са съгласни с проекта, в който ще инвестират 118 трилиона долара." Идеята, разбира се, е похвална - старите замърсяващи мощности и технологии да бъдат заменени с нови - екологично чисти. Големият въпрос е кой ще плати солената сметка и дали ще можем да си позволим многократно по-скъпия ток и енергия? Според проф. Киеза гражданските общества могат да преглътнат горчивото хапче само ако бъде задействан сценарият със скорошния край на света. Ученият убедено твърди, че едрият бизнес и големите банки нарочно прикриват какви са истинските опасности за планетата и истеризират ситуацията с една-единствена цел - да се облагодетелстват. "Те искат да грабят още и още - категоричен е Киеза. - Милиарди хора трябва да бъдат сплашени, така че да загубят способността си да реагират." И да мислят критично. Докато тече конфликтът, бизнесакулите спокойно си разпределят бъдещите колосални печалби. При тези инвестиции риск няма, защото правителствата са готови да плащат щедро сега и веднага. За проф. Киеза онези, които унищожиха планетата, са същите, които излъгаха, криейки краха на икономическата и финансовата система. "Сега именно те сочат с пръст и го обявяват за виновник, готвейки се отново да го ограбят", ядосва се ученият.

Според него именно този бизнес е приготвил тлъста сметка за населението на света - 118 трилиона евро. Само за Европа ще са необходими около 2 трилиона евро. Част от тях ще са за нови енергийни мощности, които да заменят сегашните въглищни централи. Друга ще е за инфраструктура, с която големите градове ще преминат на електрически автомобили и обществен транспорт на ток. Част от средствата ще са за технологии и инвестиции, с които да се спре замърсяването от страна на индустрията.


Отделно сегашното отопление с дърва и въглища трябва на 100% да бъде заменено с ток. Разбира се, необходими са още много мерки, но целта е с тези 2 или повече трилиони евро до 2030 г. Европа да започне прехода към икономика на "зелени релси".

Първият въпрос е ще можем ли да произведем толкова големи количества ток на ниска цена, за да бъде задоволено нарастващото търсене? Засега зелените технологии все още не са успели да понижат цената на електроенергията, така че поне на първо време трябва да се подготвим за шокови сметки. 

Вторият въпрос е дали европейците можем да платим 2 трилиона евро, за да започнем изграждането на новата екоикономика? Ако механично разделим сумата на работещите в ЕС 373 млн. души, джобът на всеки трябва да олекне с 5361 евро. Естествено, сумата ще е по-висока, тъй като не всички в ЕС са с космически заплати като в Люксембург и освен това има много безработни, социално слаби и др. И ако ЕС все пак има някакъв шанс да се справи с високата сметка, то в световен мащаб мисията изглежда почти невъзможна. Причината е, че има страни, които са брутални замърсители и за преминаването им на зелени релси ще са необходими много повече средства. Според проф. Киеза става дума за около 118 трилиона или поне такива са очакванията на умния бизнес.

Ако приемем условно, че цялото население на света е 7,5 млрд. души, всеки един от нас - от бебето до последния гладуващ в Африка - трябва да плати по 15 733 евро. Непосилна сума, като се има предвид, че над 700 млн. души живеят с под 1 долар на ден. Как може да бъде решена тази задача? Единственият начин е гражданите на по-заможните страни да платят сметката на по-бедните. Въпросът обаче е как да бъдат убедени те, че трябва години наред да търпят лишения, за да го направят? С масова истерия за предстоящия край на света

След срещата на ООН за климата протестите ескалират и една от причините е, че политиците и бизнесът години наред не правеха нищо. САЩ нагнетяват напрежението, напускайки Парижкото споразумение за климата и сега се отива в другата крайност - от престъпната пасивност светът е тласнат към повсеместна паника. На мода е рефренът, че ако Апокалипсът не ни връхлети утре, то със сигурност това ще стане вдругиден. Този лайтмотив пронизва като червена линия всички протести и бдения и вече се вижда как правителствата действат панически. Те са готови като пожарникари да осребрят и най-безумната сметка само и само хората да бъдат успокоени. За съжаление в тази ситуация никой няма време да чуе експертизите на учените и точно това вбесява авторитети като Киеза. 

Е, при това положение, ако сте на мястото на умния капитал, няма ли да се възползвате от тази истерия, за да надуете сметките за зелените технологии на max? Ще предлагате знайни и незнайни иновации на абсурдно високи цени, а правителствата с нашите пари с готовност ще плащат. Дано този път не стане както винаги в историята - данъкоплатците да си изядем първо солта, тъй като се надишахме и ще си дишаме още мръсен въздух, после ще си изядем боя, защото той едва ли скоро ще стане чист и накрая ще си платим. И трябва да сме благодарни, ако сметката ни е надута само 3-4 пъти, а не повече.

https://www.168chasa.bg



Небесната геометрия определя климата на Земята  
          


Да, ние много замърсяваме, но това е само половината от истината за климатичните промени

Проф. Миланкович доказва, че температурите зависят от сложната механика в Слънчевата система 


От 1976 г. НАСА и Академията на науките на САЩ правят прогнози по методиката на Миланкович И без хората Синята планета е преживявала многократно ледникови и топли периоди На човечеството се поднася 50% от информацията, за да плати сметката за новата енергийна революция за над 100 трилиона долара

Авторитетни учени от цял свят напоследък задават един и същ смущаващ въпрос - защо на срещата за климата на ООН в Ню Йорк много техни колеги спестиха част от истината? Защо се изнесе само една част от научните данни, а не цялата налична информация?

               

Полярната звезда невинаги е показвала къде е север. Преди около 5000 години оста на Земята е била насочена към друга звезда, а след около 12 000 години ще сочи към Вега.

"Защото икономическите интереси достигат исторически нива - обясни пред сп. "Космос" известният климатолог проф. Георги Рачев. - Публикува се само негативната част от истината климатичните промени, но не и позитивната. Нарочно се смесват климатичните промени със замърсяването и от доста време те вървят под общ знаменател. А това просто не е вярно. Факт е, че имаме големи проблеми и те са свързани с чистотата на въздуха, но човечеството не е изправено пред някакви катастрофални климатични промени."

                  
          

На графиката се вижда промяната в ексцентричността на земната орбита – колкото по-разтегната става елипсата, толкова по-далеч е Земята от Слънцето във фазата на афелия.


Думите му се потвърждават и от италианския проф. Джулието Киеза. Пред "Стампа" той бе категоричен, че има целева група за стартиране на зелена икономика, а глобални финансови институции вече са одобрили проект, в който ще инвестират 118 трилиона долара. Въпросът 168chasa.bg използва "бисквитки"! OK Инфо е кой ще плати тази сметка и дали човечеството ще може да си позволи многократно по-скъп екологичен ток?

Според проф. Киеза това е възможно само ако бъде активиран сценарият за края на света. Той разкрива, че заинтересованите финансови кръгове нарочно спестяват част от истината, за да истеризират ситуацията и за пореден път да ограбят човечеството. Какви са фактите? НАСА и Националната академия на науките на САЩ от 1976 г. следят климатичните промени с методиката на гениалния проф. Милутин Миланкович. Той доказва, че температурите и измененията пряко зависят от небесната математика и механика. Великият математик и климатолог умира през 1956 г. неразбран.

             


Показва ориента- цията на земната ос, която се върти спрямо оста на еклиптиката в по- сока, обратна на посоката на движение на Земята около Слънцето, описвайки пълен кръг за 25 800 г.


През 1976 г. теорията му е доказана по безспорен начин. Учените изследват дълбочинните седиментните пластове на океаните и установяват, че теорията на Миланкович съответства на периодите на изменение на климата. Нещо повече - оказва се, че температурните промени на Земята от 450 хил. години, както и големите колебания в климата са пряко свързани с геометрията (ексцентричността - разтеглянето на земната орбита, наклона на земната ос и прецесията - промяната на ориентацията на оста) на земната орбита. Всъщност ледниковите епохи са настъпили, когато Земята е преминавала през различни етапи на орбитално изменение, отбелязва Earth Observatory на НАСА, аргументирайки се с циклите на Миланкович.

https://www.168chasa.bg/article/7983635

Няма коментари:

Публикуване на коментар