Последователи

вторник, 5 януари 2021 г.

ПЛАВАНЕ ДО JAMBŪDVĪPA - 2

   


Ведическият планетариум на Маяпур и
плоската земя според Шримад-Бхагаватам

От Māyeśvara dāsa - Част 2 -
(2.0) Преоткриването на Jambūdvīpa

Въпреки споменатите по-рано пречки за трудностите при възприемането и достъпа до населените сухоземни зони отвъд Земята, бих се осмелил да предскажа въз основа на твърденията, съдържащи се в Шри Чайтаня-каритамта, че движението на санкиртана ще се разпространи из цялата Вселена и че връзката с Jambūdvīpa ще бъде възстановена. В Шри Чайтаня-каритамта се посочва от Шрила Кхадаса Кавираджа Госвами, авторът на книгата:

нагаре нагаре бхраме киртана кария
бхасаила три-бхувана према-бхакти дия


Движението на санкиртана премина от една част на града в друга, докато Господ скиташе навсякъде, изпълнявайки киртана. По този начин Той заля целия свят, като разпространи любовта към Бога. (Īrī Caitanya- caritāmṛta, Ādi-līlā, 13.32)

Тук той споменава, че трите свята ( три-бхувана ), което означава, че горната, долната и средната планетарна система на Вселената ще бъдат затрупани от према-бхакти (любовта към Бога).



Шри Чайтаня Махапрабху и неговите сътрудници изпълняват санкиртана (скандиране на имената на Бога) в селата в Западна Бенгалия.

В коментара си към горния стих Шрила Прабхупада прави невероятно предсказание:


Човек може да повдигне въпроса как и трите свята са били заливани от любов към Кришна, тъй като Чайтаня Махапрабху е извършвал киртана само в района на Навадвипа. Отговорът е, че Господ Шри Чайтаня Махапрабху е Самият Кришна. Цялата космическа проява е резултат от първото задвижване на Господ. По подобен начин, тъй като движението санкиртана е задействано за пръв път преди петстотин години от желанието на Шри Чайтаня Махапрабху да се разпространи из цялата Вселена, движението на съзнанието Кришна, в продължение на същото движение, сега се разпространява по целия свят и в по този начин тя постепенно ще се разпространи из цялата Вселена. С разпространението на движението на съзнанието Kṛṣṇa, всеки ще се слее в океан от любов към Kṛṣṇa. (Īrī Caitanya- caritāmṛta Ādi-līlā 13.32)

Трябва да имаме предвид, че преди епичното пътуване на Шрила Прабхупада до западните страни през 1965 г., за да преподава на съзнанието на Кришна, много родени в Бенгалия, Индия Гауия Вайнава, вярваха, че пророчеството на Шри Чайтаня Махапрабху, че мантрата Харе Кришна ще звучи във всеки град и село, се отнася само за градовете и селата на Индия. Шрила Прабхупада, следвайки указанията на своя гуру, Шрила Бхактисиданта Сарасвати Охакура, подчерта, че всеки град и село означава всеки град и село в света (и в крайна сметка във Вселената). Впоследствие Шрила Прабхупада превръща 500-годишното пророчество за Шри Чайтаня Махапрабху в реалност, като напуска Индия през 1965 г. и разпространява мантрата Харе Кришна по целия свят. Шрила Прабхупада също учи, че мантрата Харе Кришна ще се разпространява по подобен начин сред всички живи същества във Вселената. Това не е малка визия. За да помогнем за изпълнението на тази визия, трябва поне да сме наясно къде се намираме във Вселената и че имаме други човешки съседи, живеещи в други участъци земя, които тепърва ще бъдат открити от нас. Това откритие ще зависи единствено от нивото на духовна квалификация на човек, а не чрез груба сила като тази, упражнявана от европейците, когато за първи път „откриха“ Америка. Няма абсолютно никаква възможност за влизане в Jambūdvīpa чрез материална квалификация или машини (без по-високо разрешение). В и че имаме други човешки съседи, живеещи в други участъци земя, които тепърва ще бъдат открити от нас. Това откритие ще зависи единствено от нивото на духовна квалификация на човек, а не чрез груба сила като тази, упражнявана от европейците, когато за първи път „откриха“ Америка. Няма абсолютно никаква възможност за влизане в Jambūdvīpa по материална квалификация или машини (без по-високо разрешение). В и че имаме други човешки съседи, живеещи в други участъци земя, които тепърва ще бъдат открити от нас. Това откритие ще зависи единствено от нивото на духовна квалификация на човек, а не чрез груба сила като тази, упражнявана от европейците, когато за първи път „откриха“ Америка. Няма абсолютно никаква възможност за влизане в Jambūdvīpa чрез материална квалификация или машини (без по-високо разрешение). В Няма абсолютно никаква възможност за влизане в Jambūdvīpa по материална квалификация или машини (без по-високо разрешение). В Няма абсолютно никаква възможност за влизане в Jambūdvīpa чрез материална квалификация или машини (без по-високо разрешение). ВШри Чайтаня-каритамта се казва:


Шри Кри Чайтаня Махапрабху и Неговите съратници от Панка-таттва разпространиха светото име на Господ, за да призовават Божията любов към цялата вселена и по този начин цялата вселена беше благодарна. (Īrī Caitanya- caritāmṛta, Ādi-līlā, 7.163)

В коментара си към този стих Шрила Прабхупада пише:


Тук се казва, че Господ Чайтаня го е благодарил на цялата вселена, че разпространява движението на санкиртана заедно със Своите съмишленици. Господ Чайтаня Махапрабху вече е осветил цялата Вселена чрез Своето присъствие преди петстотин години и затова всеки, който се опитва да служи на Шри Чайтаня Махапрабху искрено, следвайки Неговите стъпки и следвайки инструкциите на ачария, ще може успешно да проповядва светите имена манга-мантрата Hare Kṛṣṇa в цялата вселена. (Īrī Caitanya-caritāmṛta, Ādi-līlā, 7.163)

От това и подобни предсказания, направени в Шри Чайтаня-каритамта , не е неразумно да си представим, че тъй като движението на санкиртана се увеличава по цялата Земя, подновява се контактът с живите същества на Джамбудвипа, Бху-Мангала и наистина всички части на Вселената може да бъде възстановен. В действителност в Шри Чайтаня-каритамта е посочено, че живите същества идват от Джамбудвипа, за да видят Шри Чайтаня Махапрабху в Индия само преди 500 години.


Хора от цялата вселена, включително седемте острова, деветте хани, планетите на полубоговете, Гандхарвалока и Кинаралока, щяха да отидат там под формата на човешки същества. (Īrī Caitanya- caritāmṛta, Antya-līlā, 2.10)



Жителите на Джамбудвипа и други части на Вселената щяха да посетят Шри Чайтаня Махапрабху в мястото му на пребиваване в Джаганнатх Пури, Индия.

В горния стих от Шри Чайтаня-caritāmṛta,(Antya-līlā, 2.10) в него се споменава как хората идват не само от Jambūdvīpa, но и от другите dvīpas или острови, които образуват другите области на Bhū-maṇḍala. Всъщност те идваха маскирани като обикновени човешки същества от цялата вселена. Тук научаваме, че жителите на Джамбудвипа са посещавали Шри Чайтаня Махапрабху в Джаганнатх Пури (място за поклонение на западното крайбрежие на Източна Индия). Тези събития се случиха само преди 500 години. Жителите на Jambūdvīpa се смесваха маскирани сред обикновените хора. Изглежда жителите на Jambūdvīpa, притежаващи превъзходни мистични способности, могат да пътуват напред-назад от Jambūdvīpa до Bhārata-varṣa, но жителите на Bhārata-varṣa са ограничени от връщане назад и напред до Jambūdvīpa. Няма причина напредналите поклонници на Бог да не имат подобни срещи; наистина това изглежда е индикация от твърденията на Шрила Прабхупада по темата за движението на санкиртана, разпространяващо се из вселената. Както е посочено вШри Чайтаня- caritāmṛta:


Вътре във Вселената Господ е разположен в различни духовни проявления. Те са разположени на седем острова в девет секции. Така Техните забавления продължават. (Īrī Caitanya- caritāmṛta, Madhya-līlā, 20.218)

Седемте острова, споменати тук, са огромните участъци от линията, които се простират през Bhūmaṇḍala с Jambūdvīpa в центъра. В намерението на Шрила Прабхупада към този стих научаваме, че дейностите на Шри Чайтаня Махапрабху се извършват в тези седем острова на Бумадала; и в самата Джамбудвия, забавленията на Господ също се провеждат във всяка от деветте варни, включително Бхарата-варна. Смисълът на това е да информира всички не само за съществуването на живот и особено за другия човешки живот в други части на Вселената, но и че цялата Вселена е освободена от материалната илюзия от милостта на Кришна в Неговата форма като Шри Чайтаня Махапрабху, златно оцветеният аватар, който разпространява любовта към Бога в цялата Вселена:


Господ е разположен във всички вселени в различни форми, само за да угоди на Неговите преданоотдадени. Така Господ унищожава нерелигиозните принципи и установява религиозни принципи. (Шри Чайтаня-каритамта, Мадхя-лила, 20.219)

Освен това тези, които са духовно квалифицирани, ще имат право да посещават, да си взаимодействат и да преподават на Кришна съзнание на тези места. Както е посочено в следните стихове от Шри Чайтаня-каритамта:


Така чрез директни срещи Шри Чайтаня Махапрабху предал трите свята. Някои хора обаче бяха заплетени в материални дейности и не можеха да отидат.

За да освободи хора в региони в цялата вселена, които не могат да се срещнат с Него, Шри Чайтаня Махапрабху лично влезе в телата на чисти предани.

По този начин Той упълномощи живите същества [чистите си преданоотдадени], като прояви в тях толкова много от собствената си преданост, че хората във всички други страни станаха предани, като ги видяха.

По този начин Шри Чайтаня Махапрабху освободил трите свята, не само чрез Неговото лично присъствие, но и чрез овластяване на другите. Ще опиша накратко как Той упълномощи живо същество в Бенгалия. (Īrī Caitanya- caritāmṛta, Antya-līlā, 2.12-15)

Тук се споменава специално, че Господ се е ангажирал лично и е упълномощил своите чисти преданоотдадени да освободят трите свята ( три-бхувана ), тоест да освободят обусловените души, които са заплетени в цикъла на повтарящото се раждане и смърт. Ведите описват как велики мъдреци като Шри Нарада Муни могат свободно да обикалят Вселената, без да са необходими машини. Тези велики мъдреци пътуват от място на място и учат други обусловени души за предано служене на Кришна ( бхакти-йога ). По уредбата на Господ, овластените преданоотдадени на Господа също раждат в цялата Вселена и разпространяват бхакти-йогаили любящо предано служене на Кришна на хората от тези места. Прилагайки практиките на бхакти-йога, обусловените души могат да събудят своята вечна любов към Кришна и по този начин да получат освобождаване от лапите на маята , което ги държи свързани в цикъла на повтарящото се раждане в материалния свят.

За практикуващи бхакти-йогацелта на живота не е просто в откриването на тези нови области на Земята или всъщност която и да е част от Вселената; по-скоро да се върне у дома при Бога и да убеди другите да направят същото. Идеята е в крайна сметка да оставим материалния свят изобщо зад гърба си. Всичко физическо е обект на унищожение и следователно е причина за страдание на вечното живо същество, което търси постоянни връзки в постоянна и перфектна среда. Само като се върнат към пълния и съвършен духовен пейзаж, душите могат да бъдат истински щастливи. Независимо от това, привърженикът на Кришна трябва да присъства благодарност за формата, измерването, красотата и разнообразния характер на фантастичното творение на Кришна. Самият Кришна ни пожелава да знаем тези подробности и е предоставил съответната информация в различните ведически текстове.

Движението на Саркиртана на Шри Чайтаня Махапрабху ще събере хора от цялата вселена. Точно както градове като Лондон и Ню Йорк се населяват от хора от всяка разнообразна нация по света, така и Земята отново ще бъде населена от хора от различни части на Bhū-maṇḍala и отвъд нея. Такава беше ситуацията само преди 5000 години и ако прогнозите на Шри Чайтаня-каритамта са верни, то ще се появи отново в близко бъдеще.
(2.1) Тамала Кша Госвами и плоската земя

В разговор с Шрила Прабхупада през 1977 г., неговият най-стар ученик Тамала Кша Госвами, който помага в работата по изследването за Ведическия планетариум, показва ясното му разбиране на това, което Шримад-Бхагаватам всъщност описва като формата на Земята:


Тамала Кри: Погледнете земята. Това е истински въпрос, на който все още трябва да отговорим. Те изобразяват земната земя и ние казваме, че не. Bhū-maṇḍala е като лотос, като този, а земята е само една част от един остров в Bhū-maṇḍala и не е, знаете ли, не е кръгла (?). Не изглежда така. И всички снимки, които правят на земята, когато се качат в сателитите си, се показват. И ще им кажем, че не е така. Това е много труден въпрос. С други думи, ако това е картината на света, като тази, и ние казваме, че ... Ако вземем самолет от тук, от Лос Анджелис. Да предположим, че отидем в Индия, която е тук. Така че има два пътя. Единият начин е, че можете да отидете по този начин, а другият начин да отидете по този начин. Но ако земята не е кръгъл глобус, как е понякога хората да отиват от Лос Анджелис през Хавай до Япония и след това Индия? Така че не можем да разберем това. Имаме опит, тези от нас, които са летели, че всъщност самолетът е отишъл от Лос Анджелис до Хавай до Токио до Хонг Конг и след това до Индия. Така че в нашите карти засега не се получава, нали? Не можем да разберем. Това нещо трябва да бъде много пълно в отговорите си. Иначе всички ще ни се смеят. Не можем да оставим никакви вратички.

Шрила Прабхупада: И така, мислиш ли върху това?
Бхакти-према: В Шримад-Бхагаватам ... Според Шримад-Бхагаватам това е (неясно).
Шрила Прабхупада: Разберете от наша страна, според Бхагаватам. (Дискусия на Bhū-maṇḍala Diagram, 2 юли 1977 г., Vṛndāvana)

Тук Тамала Кша Госвами правилно разбира и се съгласява с описанието на Шримад-Бхагаватам за Земята като част от остров Бху-Манала, „ не кръгла“, както е изобразена от снимки и изображения от космоса. Тук също така разбираме разочарованието на Tamāla Kṛṣṇa Goswami, опитвайки се да излезе с обяснение за несъответствието. Той поема същия въпрос отново месец по-късно:


Тамала Kṛṣṇa: ... лети със самолет от Лос Анджелис до Индия през Хаваите, но на снимката, която сме нарисували, няма начин да отидете от Лос Анджелис до Индия през Хавай. Ако тръгнете в тази посока, от Лос Анджелис, кажете, по този начин, няма да стигнете до Индия. Индия е тук според нашето описание. И все пак, когато предприемат полет, те казват: „Обикаляме земята“. Но ние казваме: "Не можете да обикаляте земята." Засега нашето разбиране ... Досега - освен ако все още не сме разбрали напълно - то е като лотос, Джамбудвипа, а цялата Бху-мангала е като лотос. И така, как ... Не можете да летите около Бхаратаварна или земята. И все пак цялата наука за въздухоплаването, за летенето, се основава на факта, че те летят около различни места на земята. И всеки, който види това, онова, нашето описание, ще зададе този въпрос. Много важен въпрос е да се отговори, а Бхакти-према все още не е отговорила на него. Никой от нас не може. В този момент го избягваме, докато не получим допълнителна информация. Трябва да има отговор, но все още не сме успели да дадем отговора. Имам абсолютна вяра в тях, ведическото описание. Напълно съм убеден. Просто знам, че още не съм разбрал перфектно. Следователно отговорът не е очевиден. Но определено е въпрос, който те ще повдигнат . (Разговори с Шрила Прабхупада, 30 юни 1977 г., Вриндавана)

Така че въпросът, който Тамала Кша Госвами поставя тук, е, че ако Земята е плоска, както описва Шримад-Бхагаватам , как става така, че имаме опит да летим по света и как да обясним снимки и видео на Земята от космоса, които изглежда кръгъл? Тук имайте предвид, че Тамала Кша Госвами по никакъв начин не възразява срещу това на Шримад-Бхагаватамописание на Земята; той ясно изразява на Шрила Прабхупада своята „абсолютна вяра“ в описанието на Шримад-Бхагаватам; все пак той признава, че е спънат за обяснение. Отговорът на неговото запитване всъщност е съвсем прост: (1) човек все още може да лети по света на равна повърхност. (2) Снимките и филмите на Земята от космоса са фалшиви; те са част от една и съща измама, която е извършена от първото фалшиво кацане на луната през 1969 г. Сега ще разгледаме и двата въпроса.

Първо, обяснението как човек може да обиколи плоска Земя е много просто. В концепцията за плоска Земя човек все още може да плава или да лети с кръгови движения от един континент на друг, мислейки, че обикаля земното кълбо, докато всъщност просто обикаля ограничена плоска повърхност като бик, който се движи в кръг около шлифовъчен камък. Представете си, ако Америка, Европа, Африка, Австралия и т.н., бяха разположени на голям кръг. Човек може да обиколи кръгообразния запад на изток или изток на запад. Човек може да си мисли, че цялостната кръгла повърхност е съвкупността от площта, която трябва да се изследва, когато в действителност има различни изходи или пътища, водещи от кръгообразното към значително по-големи области по същата равнина. Изображението по-долу показва заобикаляне на изток-запад върху плоска земна карта:



По този начин летенето около света от запад на изток или изток на запад върху плоска Земя би изглеждало така:



Както Шрила Прабхупада обяснява в разговора по-долу (раздел 2.5), понастоящем ни е ограничено да виждаме и да ходим на други места поради това, че сме обусловени и контролирани от по-високи сили. Следователно обиколката на изток на запад е възможна на плосък модел на Земята, но обиколката от север на юг е невъзможна както на плосък модел на Земята, така и на модел на глобус, което обяснява защо няма регистрирани мисии на обиколка на север-юг. Екстравагантните претенции за заобикаляне на плаването север-юг обикновено в крайна сметка изглеждат по подобен начин, като пилот прелита на север над част от Арктика, след което се насочва на юг към Антарктида, докато не бъде принуден да се обърне на изток или запад, преди отново да се насочи на север:



От Шримад-Бхагаватамописание на връзката на Bhārata-varṣa с Jambūdvīpa, не може да бъде, че някой е летял на север на юг, след това е минал под земното кълбо и е отлетял на север от другата страна. Бхарата-варна почива на разширена равна повърхност, която се простира на милиарди мили и не може да става дума за лупинг нагоре и над, или надолу и отдолу. Това, което човек може да направи, е да отплава или да отлети на юг, да обърне каквато и да е земя, след което отново да се насочи на север. Изглежда, че човек обикаля кръг, но всъщност просто отива на север на юг по равна повърхност. Поради образа на земното кълбо в главата ни, мислим, че да отидем на север означава да се изкачим вертикално и да се изкачим на върха на земното кълбо; а това да отидеш на юг означава слизане и около дъното на топката. Но опитайте да мислите, вместо да вървите от север на град на юг, обръщайки се около забележителност и тръгвайки обратно на север отново по друг маршрут. На хоризонтална равнина човек все още може да отиде в северна посока и да се обърне обратно в южна посока. Всъщност човек може да върви на север или на юг, на изток или на запад от определен град или определена държава. На концепцията за плоска Земя теоретично човек може да продължи да лети или да плава стотици хиляди мили. Всъщност по-голямата Bhū-maṇḍala върви във всички посоки, на север, юг, изток и запад, по плоска равнина за два милиарда мили във всяка посока, докато човек не стигне до черупката на Вселената. Както Шрила Прабхупада обяснява в разговора по-долу (раздел 2.5), обхватът на изток и запад всъщност е по-голям, отколкото си мислим, но в момента ни е забранено да ходим там. Във Вселената има, разбира се, нагоре и надолу, но поне на Bhū-maṇḍala, посоките на север, юг, изток и запад са в хоризонтална равнина. По този начин се насочва в северна посока от южната част на Индия, в крайна сметка се стига до Джамбудвипа, какъвто е случаят, когато Панавите влязоха в Джамбудвипа от Индрапрастха в Индия преди 5000 години. Как е постигнато това и по какъв път, не знам точно; но както беше предложено по-горе в раздел 2.0, предвиждам - ​​въз основа на твърдения вĪrī Caitanya-caritāmṛta - че достъпът до този регион ще бъде достъпен отново в даден момент в бъдеще.

След проучване на доказателства за плоската Земя и фалшифициране на изображения на земното кълбо от космоса, бързо става очевидно, че живеем в изкуствено манипулирана реалност с огромни размери и човек трябва да бъде готов за шок за системата. За негова чест Тамала Кри Госвами много искрено изрази пред Шрила Прабхупада своята „абсолютна вяра“ в описанието на Земята на Шримад-Бхагаватам , но призна, че не е в състояние да обясни такива неща като летене около света или съществуване на снимки които показват кръгла Земя, плаваща в космоса. Целостта на Тамала Кша Госвами и вярата в описанието на Земята на Шримад-Бхагаватам се проявяват с готовността му да изчака подходящо обяснение, което да съответства наОписанието на Шримад-Бхагаватам , не че той предпочита да продължи да представя Земята като Земя във формата на глобус, просто защото изглежда, че отговаря на сегашния ни опит от реалността. С други думи, той беше готов да оспори този модел на реалност, който ни се представя от неведически източници:


Тамала Кри: Въпросът ни излизаше най-вече от това как да нарисуваме това, което казва Шримад-Бхагаватам. Ние не подкрепяме какъвто и да е светски аргумент, нито имаме съмнения в Бхагаватам. Ние просто се опитваме да разберем Бхагаватам ...

Шрила Прабхупада: Бхагавата е там. Опитвате се да разберете.

Тамала Кша: Ние не се придържаме към предубежденията, които сме имали преди. Ще ги изхвърлим. Опитваме се да приемем Бхагаватам. Всичко трябва да бъде според Бхагаватам. (Разговор за Бху-мандала, 5 юли 1977 г., Вриндавана)

В същия дух смятам, че последователите на Шрила Прабхупада трябва да бъдат учтиви и отворени да изслушат много увлекателни аргументи в полза на плоската Земя,

които поне са в съответствие с това, което Шримад-Бхагаватам описва. Тези аргументи, разбира се, би трябвало да бъдат коригирани (бяха необходими) в съответствие с пълното ведическо разбиране на нещата.

Като слушаме многото аргументи в полза на плоската Земя, може да бъде голям шок да открием степента на това как сегашното ни преживяване на реалността е манипулирано от недуховна програма. Трябва да имаме предвид, че Звуковата инкарнация на Божеството или мантрата на Харе Кришна се е проявила по това време именно защото светът сега се контролира и манипулира от асурите (демоничния).


Винаги, когато и навсякъде има спад в религиозната практика, О, потомък на Бхарата, и преобладаващо нарастване на нерелигиозността - по това време аз слизам от Себе Си.
За да освободя благочестивите и да унищожа злодеите, както и да възстановя принципите на религията, аз самият се появява, хилядолетие след хилядолетие. (Bhagavad-gītā, какъвто е, 4.7-8)

В лекция, изнесена в Лос Анджелис през 1974 г., Шрила Прабхупада обясни настоящата ситуация в света:


Така че Kṛṣṇa идва тук, както е посочено в Bhagavad-gīt, paritrāṇāya sādhūnāṁ vināśāya ca duṣkṛtām [Bg. 4.8]. Така че Kṛṣṇa изглежда убил толкова много демони. Винаги, когато има демони, Kṛṣṇa ще идва. В настоящия момент, сега, светът е пълен с демони. Следователно Kṛṣṇa е дошъл под формата на Hare Kṛṣṇa.

Поклонници: Hare Kṛṣṇa.

Шрила Прабхупада: Това е Кришнаватара. Кали-юге нама-рупе аватара. Така че не мислете, че Kṛṣṇa, тази вибрация Kṛṣṇa, е различна от тази Kṛṣṇa. Същият Kṛṣṇa. Същият Kṛṣṇa. (Шримад Бхагаватам 1.16.23, Лос Анджелис, 13 юли 1974 г.)

Това беше тема, която Шрила Прабхупада повтаряше в своите цели и лекции, а именно, че Господ Кришна сега се е въплътил в света под формата на трансцендентална звукова вибрация или мантра Харе Кришна. Кришна се появява винаги, когато демоничното или сатанинското влияние стане твърде голямо:


Kṛṣṇa се появява на този свят с две цели, paritrāṇāya sādhūnāṁ vināśāya ca duṣkṛtām: [Bg. 4.8], за да защити невинните, религиозни предани на Господа и да унищожи всички необразовани, некултурни асури, които ненужно лаят като кучета и се борят помежду си за политическа власт. Казано е, кали-кале нама-рупе кша аватара. Движението Hare Kṛṣṇa също е въплъщение на Kṛṣṇa под формата на светото име (nāma-rūpe). Всеки от нас, който всъщност се страхува от асурските владетели и политици, трябва да приветства това въплъщение на Kṛṣṇa: Hare Kṛṣṇa, Hare Kṛṣṇa, Kṛṣṇa Kṛṣṇa, Hare Hare / Hare Rāma, Hare Rāma, Rāma Rāma, Hare Hare. Тогава със сигурност ще бъдем защитени от тормоза на владетелите на азури. В настоящия момент тези управници са толкова мощни, че чрез кука или мошеник те улавят най-високите постове в правителството и тормозят безброй хора по молбата за национална сигурност или някаква извънредна ситуация. Тогава отново една асура побеждава друга асура, но обществеността продължава да страда. Следователно целият свят е в несигурно състояние и единствената надежда е това движение Hare Kṛṣṇa. Господ Nṛsiṁhadeva се появи, когато Prahlāda беше прекалено тормозен от баща си asuric. Поради такива бащи-азури - тоест управляващите политици - е много трудно да се придвижва движението Hare Kṛṣṇa, и единствената надежда е това движение Hare Kṛṣṇa. Господ Nṛsiṁhadeva се появява, когато Prahlāda е прекомерно тормозен от баща си asuric. Поради такива бащи-азури - тоест управляващите политици - е много трудно да се придвижи напред движението Харе Кха, и единствената надежда е това движение Hare Kṛṣṇa. Господ Nṛsiṁhadeva се появява, когато Prahlāda е прекомерно тормозен от баща си asuric. Поради такива бащи-азури - тоест управляващите политици - е много трудно да се придвижи напред движението Харе Кха,но тъй като Kṛṣṇa сега се е появил в Неговото свято име чрез това движение, можем да се надяваме, че тези асурски бащи ще бъдат унищожени и Божието царство ще бъде установено по целия свят. Вече целият свят е пълен с много асури под прикритието на политици, гурута, садху, йоги и превъплъщения и те заблуждават широката общественост далеч от съзнанието на Кришна, което може да предложи истинска полза за човешкото общество. (SB 10.3.21)

Нивото на измама и илюзия, използвано от асурите, не е за подценяване. Идеята, поставена в главите ни, че се носим в космоса на земно кълбо, а не на плоската Земя, със сигурност изисква страхотни сили на манипулация и пропаганда. След като обаче човек започне да разглежда хитростите, свързани с тази измама, цялото шоу изглежда толкова комично. Тъй като светлината разсейва тъмнината, Святото име разсейва илюзията, като проявява нещата такива, каквито са. Ведическият планетариум също трябва да се разглежда като част от мисията на Кришна да разсее илюзията и да прояви реалността. Земята в съзнателната реалност на Кришна е част от Джамбудвипа; той почива на хоризонталната равнина на Bhū-maṇḍala, където живеят милиарди други напреднали хора. Това не е топче с форма на глобус, въртящо се в безжизнено пространство.
(2.2) Фалшифициране на образите на Земята



Сега да се върнем към второто озадачаване на Tamāla Kṛṣṇa Goswami от раздел 2.1: изображенията на кръгла Земя от космоса. Тамала Кри Госвами много пъти е чувал Шрила Прабхупада да осъжда фалшивото кацане на луната, но като всички нас, той вероятно никога не е направил връзката между фалшивото кацане на Луната и фалшивите първи изображения на Земята от така нареченото лунно кацане . Идеята за кръглата Земя вече беше така вградена в съзнанието, че изглеждаше невъзможно да се оспори изображението на Земята, дори когато първите „фотографски доказателства“ за Земята от космоса идват от очевидно фалшиво кацане на Луната, което никога не стъпва на телевизионно студио.

Когато човек започне да изучава отблизо така наречените изображения на Земята от космоса, те са много наравно с така наречените снимки на човека на Луната. С други думи, автентичността на тези изображения на човек на Луната е силно съмнителна; и след като беше изследван, дисектиран и анализиран от различни партии през последните петдесет години, човек открива непреодолимо оправдание в твърдението на Шрила Прабхупада, че цялото нещо е измама:


Шрила Прабхупада: И те ще луната. Те не отиват никъде, просто правят лабораторна снимка, снимка в студио и изневеряват. Защо това измама може да продължи? Ти не знаеш. Това е всичко. (28 юни 1977 г., Vṛndāvana)

Пълното разкриване на измамата за кацане на луната ще отнеме книга сама по себе си, за да се изследват всички подробности на заговора. Тук ще споменем само няколко точки. В триминутно видео, публикувано в Youtube, наречено Secret NASA, Real Footage може да се види пример за наборите от филми, в които е проведена репетиция за кацане на луната. Връзката към този видеоклип е:

https://www.youtube.com/watch?v=kFAZoVGxqY4

На 1,24 минути може да се види как Нийл Армстронг се спуска от космическия кораб към „луната“, само за да се срине студийна светлина върху него. След това хората се появяват на снимачната площадка, за да направят необходимите корекции (вижте снимките по-долу). По-точно сцена на Нийл Армстронг слизане по стълбата по-късно беше пусната като официална версия на първото кацане на Луната, в която Армстронг произнася следните известни думи: „Една малка стъпка за човека, един гигантски скок за човечеството“ В „официалните“ кадри на НАСА може да се види Нийл Армстронг от точно същия ъгъл на камерата, спускащ се по стълбата на космическия кораб върху така наречената „лунна“ повърхност; само този път на сцената не се появиха закачки, които да раздадат играта:





Сега можем да мислим, че първото видео е някаква шега, а второто наистина е случилото се; но как бихте разбрали, ако официалната версия също не е шега? Две почти идентични сцени изобразяват Нийл Армстронг, стъпващ на Луната; единият очевидно е заснет в студио, а другият трябва да бъде приет като автентично историческо събитие. Но дали беше действително историческо събитие или просто поредната сцена от отдела за специални ефекти на НАСА? През последните петдесет години буквално хиляди книги и документални филми разкриват лунната измама. Шрила Прабхупада беше може би първият, който го заклейми като такъв:


Tamāla Kṛṣṇa: Ами тези снимки, които сме виждали по телевизията, на които се вижда как скачат на Луната?
Шрила Прабхупада: Това, което можете да направите в лаборатория. Това не е много трудно. Tamāla Kṛṣṇa: Колосална измама ...
Candanācārya: Как са способни да поддържат такава огромна измама? Шрила Прабхупада: Огромна измама за глупаците, а не за интелигентните хора. Хари-Шаури: Никога не са те заблуждавали, Шрила Прабхупада.
Шрила Прабхупада: А?
Хари-Шаури: Те никога не са ви заблуждавали. (Прабхупада се смее)
Канданачария: Това означава, че някои хора трябва да знаят истинската истина за измамата в американската система, така че ако можем да ги намерим ...
Прабхупада: Значи вие знаете това. Посочете го. (Сутрешна разходка, 4 юни 1976 г., Лос Анджелис)



Луната залязва в „учебния център“ на НАСА в космическия център Ленгли, Вирджиния.

Може да възникне още един въпрос: OK Твърденията на НАСА, че са отишли ​​на Луната, може да са неверни, но какво да кажем за изображенията на Земята от космическите агенции на други страни като Русия и Китай. Към това предложение Шрила Прабхупада беше също толкова пренебрежително:


Шрила Прабхупада: Значи от 1955 г. дори. И така, двадесет години, какво са направили? Поклонник: Похарчени милиарди долари.
Шрила Прабхупада: Да, просто те са донесли малко прах, това е всичко. Мадхудвина: Сега те са открили, че същият този прах е тук на земята.
Шрила Прабхупада: Да. Просто пропаганда. Те не отиват. Сега руският учен и американският учен са комбинирани. Защото и двамата крадци, така че един крадец пита: „Не ме излагайте. Няма да ви излагам, за да продължи работата ни. ” Това е пътят. „Нека комбинираме заедно и изневерим на тези мошеници, иначе, ако ме изобличиш, тогава аз ще те изложа. Тогава бизнесът ни ще спре. "
Поклонник: Те си сътрудничат.
Шрила Прабхупада: Сътрудничество. Крадец, сътрудничество на крадеца. (Morning Walk, май 1975 г., Мелбърн, Австралия.)

По-долу е известният образ на земния глобус, за който се предполага, че е заснет от лунната повърхност. Снимката се нарича Earthrise и е публикувана на официалния уебсайт на НАСА:



Поставя се въпросът, ако както твърди Шрила Прабхупада, кацането на Луната на Аполон е било измама, тогава всъщност имаме ли автентични фотографски доказателства, че Земята е глобус, както го изобразяват? Документалният филм на Барт Сибрел, озаглавен „Смешно нещо, случило се по пътя към Луната“, всъщност показва действителни кадри от астронавтите от Аполо, които фалшифицират първите изстрели на Земята, предполагаемо хиляди мили по пътя им към Луната, докато всъщност те са били само на няколко мили над Земята. Можете да видите това, започвайки от 32.00 минути във видеото, публикувано по-долу:

https://www.youtube.com/watch?v=xciCJfbTvE4

Ерик Дюбай коментира видеозаписите, както следва:


В документалния филм „Забавно нещо, което се случи по пътя към Луната“, можете да гледате официално изтекли кадри от НАСА, показващи астронавти на Аполо 11 Бъз Олдрин, Нийл Армстронг и Майкъл Колинс, в продължение на почти час, използвайки прозрачни фолиа и трикове за камера за фалшиви снимки на кръгла Земя! Те комуникират по аудио с контрол в Хюстън за това как точно да инсценират кадъра и някой продължава да ги подсказва как ефективно да манипулират камерата, за да постигнат желания ефект. Първо, те затъмниха всички прозорци, с изключение на кръглия, обърнат надолу, към който насочиха камерата от няколко крачки. Това създаде илюзията за Земя с форма на топка, заобиколена от тъмнината на космоса, докато всъщност това беше просто кръгъл прозорец в тъмната им кабина. В този момент Нийл Армстронг твърди, че е на 130 000 мили от Земята,



Отново от 200-те доказателства на Ерик Дюбай Земята не е въртяща се топка :


Професионалните фотоаналитици са разсекли няколко изображения на НАСА на топката-Земя и са открили неоспоримо доказателство за компютърно редактиране. Например, доказано е, че изображенията на Земята, взети от Луната, са копирани и поставени, както се вижда от правоъгълни разрези, открити на черния фон около „Земята“ чрез регулиране на нивата на яркост и контраст. Ако те наистина бяха на Луната и Земята наистина беше топка, нямаше да има нужда да се фалшифицират такива снимки.



След като НАСА се ангажира да излъчи по телевизията триумфалното си така наречено пътуване до Луната и да има снимки на Земята като „доказателство“, впоследствие те се ангажираха да разпространяват образа на Земята с форма на глобус. Всъщност има много малко изображения на Земята от космоса и изглежда, че едни и същи изображения продължават да се повръщат. Човек би могъл да очаква след петдесет години в космоса и с твърдения за хиляди сателити, обикалящи около Земята, че ще имаме хиляди и хиляди изображения на Земята и хиляди видеозаписи на Земята, въртящи се в космоса. Не е така! Онези няколко, които се предоставят от НАСА, рутинно се излагат като измамни, а останалите се признават за композити и компютърно генерирани изображения (CGI'S). Отново от 200-те доказателства на Ерик Дюбай Земята не е въртяща се топка:


Когато изображенията на НАСА на топката-Земя се сравняват помежду си, оцветяването на земята / океаните и относителният размер на континентите постоянно са толкова драстично различни един от друг, че да докаже извън всяко разумно съмнение, че всички снимки са фалшиви.




Хората твърдят, че Google Earth по някакъв начин доказва модела на топката, без да осъзнават, че Google Earth е просто съставна програма от изображения, направени от самолети на височина и автомобилни камери на улично ниво, насложени върху CGI модел на топка Земя. Същото може да бъде също толкова лесно моделирано на квадратна Земя или друга форма и следователно не може да се използва като доказателство за ротацията на Земята.




Ако изберете някой облак в небето и наблюдавате няколко минути, ще се случат две неща: облаците ще се движат и те ще се трансформират постепенно, променяйки формата си. В официалните кадри на НАСА на въртящата се топка Земя, като например видеозаписът „Галилео“ със закъснение, облаците се показват непрекъснато в продължение на 24+ часа в даден момент и не се движат или морфират изобщо! Това е напълно невъзможно, допълнително доказателство, че НАСА произвежда фалшиви CGI видеоклипове и допълнително доказателство, че Земята не е въртяща се топка.




НАСА има няколко предполагаеми снимки на топката-Земя, които показват няколко точни дублиращи се облачни модели! Вероятността да имате два или три облака с еднаква форма на една и съща снимка е толкова голяма, колкото намирането на двама или трима души с абсолютно еднакви пръстови отпечатъци. Всъщност това е солидно доказателство, че облаците са копирани и поставени в компютърна програма и че такива снимки, показващи Земя във формата на топка, са фалшификати.




Графичните художници на НАСА са поставили неща като лица, дракони и дори думата „СЕКС“ в облачни шарки върху различните си снимки на топка Земя. Неотдавнашните им снимки от Плутон през 2015 г. дори явно имат снимка на кучето „Плутон“ на Дисни, наслоено на заден план. Подобна откровена измама остава незабелязана от хипнотизираните маси, но предоставя допълнителни доказателства за нелегитимността на НАСА и техните митове на въртящата се планета. (Ерик Дюбай: 200 доказателства )

В статия, озаглавена „Синият мрамор“ на НАСА Земята е фалшификат, публикувана от д-р Eowyn на 6 октомври 2015 г., се разкрива следната история зад изображението от синия мрамор на така наречената Земя:


Когато мислим за Земята, този емблематичен образ на „Синия мрамор“ веднага идва на ум.




Ще наречем горното изображение „Blue Marble I“. От Уикипедия:

„Синият мрамор“ е известна снимка на Земята, направена на 7 декември 1972 г. от екипажа на космическия кораб „Аполо 17“, на разстояние около 45 000 километра (28 000 мили). Това е един от най-емблематичните и сред най-разпространените изображения в човешката история ...

Изображението е едно от малкото, което показва почти напълно осветен диск на Земята (леко гъвкав), тъй като астронавтите са имали Слънцето зад себе си, когато са правили снимката. За астронавтите Земята имаше вид и размер на стъклен мрамор, откъдето идва и името.

Снимката е направена около 5 часа и 6 минути след стартирането на мисията Аполо 17 и около 1 час 54 минути след като космическият кораб е напуснал орбитата си за паркиране около Земята, за да започне своята траектория към Луната.

Или може би това не е Синият мрамор, който имате предвид. Може би това е емблематичното изображение на по-ярко оцветен син мрамор, издаден от НАСА през 2002 г. Нека го наречем „син мрамор II“.




Blue Marble II ни е толкова познат отчасти, защото това беше изображението по подразбиране на първия iPhone.




Но някои отрепки с остри очи откриха „аномалии“ в Blue Marble II, по-конкретно дублиращи се облаци, както можете да видите в изрязан раздел на Blue Marble II (долу):



Откриването на дублиращи се облаци доведе до обвинения, че не само изображението от 2002 г. (Blue Marble II) е фалшиво, но и оригиналното изображение на Apollo 17 (Blue Marble I) също е фалшиво. Това от своя страна накара някои да се запитат дали всичко, което НАСА е направила и е казало, е фалшиво. Проблемът е, че в годините след първата снимка на Blue Marble, направена от Аполо 17, НАСА пусна много Blue Marbles, като „Blue Marble II“ е един от най-известните и най-популярните. Както обяснява НАСА за „Синия мрамор II“ от 2002 г .:

Метаданни
Дата на данните: 8 февруари 2002 г.
Дата на визуализация: 8 февруари 2002 г.

Това грандиозно изображение от „син мрамор“ е най-подробното изображение в истински цвят на цялата Земя до момента. Използвайки колекция от сателитни наблюдения, учени и визуализатори обединиха месеци наблюдения на земната повърхност, океаните, морския лед и облаците в безпроблемна, истинска цветна мозайка на всеки квадратен километър (.386 квадратни мили) от нашата планета . Тези изображения са свободно достъпни за преподаватели, учени, музеи и обществеността.

Голяма част от информацията, съдържаща се в това изображение, идва от едно устройство за дистанционно наблюдение - спектрорадиометър за изображения с умерена разделителна способност на NASA или MODIS. Летящ над 700 км над Земята на борда на сателита Terra, MODIS предоставя интегриран инструмент за наблюдение на различни земни, океански и атмосферни характеристики на Земята. Сухоземните и крайбрежните части на океана от тези изображения се основават на повърхностни наблюдения, събрани от юни до септември 2001 г. и комбинирани или композирани на всеки осем дни, за да компенсират облаците, които могат да блокират изгледа на сензора върху повърхността през всеки един ден ... Изображението в облака е композиция от два дни изображения, събрани във дължини на вълната на видимата светлина и трети ден от термични инфрачервени изображения над полюсите. Глобални градски светлини,

С други думи, представено на прост английски, НАСА казва, че „Blue Marble II“ от 2002 г. не е снимка. Вместо това изображението е комбинация и съставна част от много „сателитни наблюдения“ (каквото и да означава това), които са „съчетани“ (каквото и да означава това) от учени и „визуализатори“ (каквото и да означава това). С други думи, Blue Marble II е фалшив - което би обяснило дублиращите се облаци.

Ето признание на Робърт Симън, един от „визуализаторите“, които „съшиха заедно“ Blue Marble II, както е описано от Дейвид Янофски в статията му от 27 март 2014 г. за Quartz, „Човекът, създал образа на Земята на iPhone, обяснява защо му е необходимо за да го фалшифицирате:

Оказа се, че много от това, което може да се предположи за този красив образ, не е вярно ... Всъщност не е снимка на Земята. А онази тъмнина около нея? Това също не е пространство ...

Симън, визуализатор на данни и дизайнер в Обсерваторията на НАСА, създава изображението през 2002 г. Той казва на Quartz, че това не е снимка, а сложна визуализация. Изображенията на Земята може да изглеждат обичайни, но всъщност има много малко снимки на цялата планета. Проблемът, каза Симън, е, че всички спътници за наблюдение на Земята на НАСА са в нискоземна или геостационарна орбита, което означава, че нито един от тях не е достатъчно далеч, за да види пълно полукълбо. Най-познатите снимки на цялата Земя са от 60-те и 70-те мисии на Аполон до Луната.

Колкото и реалистично да изглежда, изображението представлява състав от четири месеца светлинни данни, събрани в 2300 км (1429 мили) широки ленти, докато спътникът на НАСА Terra обикаля от полюс до полюс, а Земята се върти под него. След това тези данни бяха зашити и приложени върху повърхността на цифрова топка, след което променени във Photoshop.

Симън лесно признава, че в неговия образ има множество фалшификати. Атмосферата е размазване на Photoshop. Някои от облаците са колажирани заедно с помощта на инструмента за клониране на Photoshop, за да покрият пропуските в покритието на сателита. Черната област около Земята не е празнотата на космоса. Това е просто фон от черен цвят, върху който Симън е поставил Земята отгоре. (Това е стандартна практика, казва Симън: повечето действителни „снимки“ на Земята - включително изображенията на Аполон - представят планетата на черен фон). Без тези промени изображението не би изглеждало много подобно на Земята. Симън каза, че основава манипулациите си върху реалността, „в смисъл, че разгледах много изображения, за да видя колко дебела трябва да бъде, колко синя трябва да бъде“. Но по-късно той добави: „Това е по-хиперреалистично, отколкото реалистично.“

„Без тези промени изображението не би изглеждало много подобно на Земята.“

Това е глупаво изречение, защото всичките ни визуални изображения на Земята първоначално идват от НАСА, тъй като никой от нас не е полетял в космоса, за да види цялата Земя.

( http://fellowshipoftheminds.com/2015/10/06/nasas-blue-marble-earth-is-a-fake/ )

И ако не вярвате на нищо от това, по-долу е изявление на д-р Джон Холдрен, старши научен съветник на президента Обама, който пуска котката от чантата в следното изумително признание:

Виждали ли сте това изображение? Шансовете са отговорът да. Това е емблематичното изображение от син мрамор; тази първа снимка на цялата Земя е направена на 7 декември 1972 г. от американския екипаж на мисията Аполо 17. През десетилетията след Аполон 17, НАСА пусна редица други изображения от син мрамор, но тъй като никога не сме позиционирали трайно космически кораб на подходящото разстояние и с подходящо оборудване, необходимо за заснемане на снимки на цялата Земя, много от изображенията, които използваме за визуализиране на Земята, са композити; това означава, че те залепват множество изображения, направени от сателити, за да създадат единствено безпроблемен портрет на планетата като цяло. Композитното изображение е изключително ценен инструмент, който ни помага да изследваме Земята.

Досега обаче не сме имали капацитета да правим редовни снимки на цялата Земя. Това е мястото, където се появява Deep Space Climate Observatory или мисията DSCOVR. DSCOVR е сателит, изстрелян по-рано тази година [2015] ... DSCOVR съдържа и мощен инструмент, наречен Земна полихроматична камера за изображения. От орбитата на DSCOVR на около милион мили от Земята, тази камера ще прави снимки на нашата планета на 10 различни дължини на вълната.

Горният диалог от д-р Джон Холдрен е взет от видеоклипа в Youtube Нашият син мрамор, публикуван от канала на Белия дом на 21 юли 2015 г. Така че тук имаме признание от най-старшия съветник по наука и технологии на американското правителство, че освен Аполо мисионни изображения на Земята от 1972 г. и така наречените изображения на DSCOVR на Земята от един милион мили през 2015 г., останалите снимки на Земята на НАСА са композити; с други думи не са действителни снимки на Земята. Между другото, изображението на Синия мрамор на DSCOVR през 2015 г. на разстояние от милион мили и изображението на Аполон на Синия мрамор, предполагаемо от Луната (на 225 000 мили) през 1972 г., не изглеждат съществено различни. Снимка от един милион мили, показваща ясно континента Северна Америка !? Наистина ли?



Земя от един милион мили 2015?

Според Шримад-Бхагаватам и други Пурани, ако това наистина е действителна снимка на Земята от един милион мили, щяхме да видим континентите на Земята да лежат плоски върху океана със солена вода около Джамбудвипа; бихме могли да видим самата Джамбудвипа заедно с планината Меру в нейния център, както и голяма част от другите острови по протежение на Бху-Манала. От гледна точка на Шримад-Бхагаватам това очевидно е измислен образ.

Сега, ако изображението по-горе не е достатъчно зрелищно за вас, вижте този супер невероятен кадър на тъмната страна на Луната, когато тя минава покрай Земята, заснета от същия спътник DSCOVR на разстояние от 1 милион мили. Хора, това е официален образ на НАСА и ако вярвате в това, ще повярвате на всичко:



Но тук, разбира се, влизаме в сблъсъка на мирогледите. Дали изображенията на Земята от кацането на Луната на Аполон или някои други изображения на Земята, направени от различни сателити, за които се предполага, че са в космическото пространство, всъщност са реални или са просто фалшиви изображения, направени в студия тук на Земята? Във видеоклип в YouTube, публикуван на 27 юни 2015 г. от канала на Роналд Шоу, озаглавен НАСА Официален казва, че няма видеоклип на Земята в космоса, въртящ се по оста си,Потребителят на Youtube Роналд Фарнъм получава признание от служител на НАСА, че всъщност няма видеоклипове на Земята, въртящи се по оста й в космоса. Удивително! Единствените официални видеоклипове от НАСА показват пълен фронтален изглед на въртенето на Земята (не по оста си) с облаци, които не се променят (въпреки че това е предполагаемо 24-часово изтичане на въртенето на Земята) и с черен фон (без звезди ). С други думи, фалшив модел на Земята, заснет в студио.

Наистина ли видеоклипове от Международната космическа станция обикалят около Земята в орбита; или не е нищо повече от самолет, летящ на голяма надморска височина, използващ камера с кръгла леща, за да създаде усещане за кривина? Известна рекламна кампания през 2012 г. от името на Международната космическа станция показва изображения на Земята от космическата станция, докато тя се върти около кръглата Земя през нощта. Ефектни изображения на градските светлини и триумфалната музика създават хипнотизиращ ефект, докато космическата станция обикаля Земята над главата. Но в горното видео Джон Холдън споменава, че изображенията от черния мрамор също са от композити и това също може лесно да се наблюдава, когато се вгледате внимателно в използваните специални ефекти, за да получите усещане за пътуване около земния свят през нощта. По принцип s просто изображения на Земята, съчетани от снимки, направени в самолет с голяма надморска височина с добавена крива, за да се създаде кръгъл ефект на Земята. Това е просто поредният епизод от продължаващата космическа сага на НАСА, която завладява зрителите от 1969 г. Но те не казват на никого, че това е просто филм. Добре дошли вШоу на Труман!



Черният мрамор

Пример за този тип измама с използване на широкоъгълни обективи с рибешки очи, за да се създаде извит ефект върху Земята, може да се види ясно в много раздутото гмуркане на Феликс Баумгартнер Red Bull - най-високият скок при свободно падане от космоса. Предполага се, че скокът е извършен от 128 000 фута над повърхността на Земята. В горната дясна част на изображението по-долу виждаме парашутиста, който гледа през прозореца си към идеално прав хоризонт. Когато излиза извън капсулата обаче, Земята по чудо се извива на топка (вижте изображението по-долу).



Отделът за специални ефекти очевидно е забравил да промени линията на хоризонта от вътрешната страна на капсулата, за да съответства на тази от външната страна. Любителските камери на почти същото ниво показват и идеално прав хоризонт:



Предполагаемото изкривяване на Земята на изображенията на НАСА се постига просто с помощта на широкоъгълен обектив с рибешки очи. В коригираните от обектива изображения и кадри, направени без широкоъгълна технология, всички аматьорски снимки на хоризонта на височина изглеждат напълно плоски.

Проверете сами! Проверете официалните изображения и след това проверете опозициите, изложени на официалните изображения. Имайте предвид, че Шрила Прабхупада нито веднъж не е приемал като доказателство снимките и филмовите изображения на така нареченото кацане на Луната и същият цинизъм трябва да се прилага, когато се представя каквото и да е изображение на Земята от космоса. Свидетелството на Шрила Прабхупада е шастра-чакшуса , за да се види през очите на шастра (писание):


Шрила Прабхупада: Но шастра е доказателството. Нашето доказателство е шастра. Вашето доказателство е вашата шастра. Отидохте ли на лунната планета или вярвате на вестниците? Отидохте ли

Гаргамуни: Не.
Прабхупада: Тогава, ако можеш да вярваш на вестник, защо да не вярваш във Ведата, Веданта?
Гаргамуни: Не, но дойде един човек.
Шрила Прабхупада: Значи един човек ... Не си направил. Нямате опит. Така че един човек, на когото вярвате авторитет.

Gurukṛpā: Но видяхме телевизията. Те показаха по телевизията. Шрила Прабхупада: Не. Телевизията не можеше да покаже това. Можете да организирате в лабораторията такава телевизия, да мамите други. И вие сте го направили. Но така или иначе, телевизия или човек или вестник - вие вярвате на другите. Вие лично не сте отишли. Така че вие ​​вярвате на някакъв авторитет. Ние вярваме на някакъв авторитет. Каква е разликата? Вземете вестник като авторитет. Ние приемаме ведическата литература като авторитет. Къде е разликата? Вие лично не сте отишли. Как вярваш? Разликата е, че вие ​​вярвате на някого, ние вярваме на някого. (Вечерен разговор, 25 януари 1977 г., Пури)

В друг разговор Прабхупада настоя, че тъй като те продължават да извършват лъжата, че са отишли ​​на Луната, тогава каквото и да кажат, трябва да се приеме като фалшива пропаганда и веднага да се отхвърли:


Шрила Прабхупада: Защо, ако някой се успокои, че е мошеник, не трябва да чуваме нищо. И защо не? Той не е отишъл на Луната. Те настояват: „Да, отидохме“, чрез фалшива пропаганда. Защо този, който прави фалшива пропаганда и който казва глупости, ние трябва да вярваме? Веднага, каквото и да каже, отхвърлете. Няма аргумент. Доказали сте се мошеник, така че не приемаме никакво твърдение. (Разговор за Бху-мандала, 5 юли 1977 г., Вриндавана)

В никакъв случай думите на хора, объркани от илюзорната енергия на Господ, не могат да отклонят интелигентността на онези, които са напълно предадени души. ( Шримад-Бхагаватам 3.2.10)
(2.3) Садапута Даса на кръглата земя

Садапута Даса, виден ученик на Шрила Прабхупада и автор на книгата „ Ведическа космография и астрономия“, изглежда благоприятства кръгла Земя. В статия, наречена Вселената на Ведите , пише той.


„Въпреки че Бхагаватам не описва изрично Земята като глобус, той го прави косвено. Например посочва, че нощта преобладава диаметрално противоположно на точка, в която е ден. По същия начин слънцето залязва в точка отсреща, където изгрява. Следователно Бхагаватам не представя наивното мнение, че Земята е плоска flat.

Денят и нощта обаче могат да бъдат обяснени също толкова лесно, като се използва концепция за плоска Земя. Явното изгряване и залез на слънцето по никакъв начин не означава, че Земята трябва да е кръгла за деня и нощта. Точно както светлината на фара не се разширява безкрайно в далечината, а се ограничава до ограничен кръг около себе си, подобно на това слънцето разпростира лъчите си до ограничен кръг от светлина върху Земята, само осветява части от Земята в даден момент кръгове в орбитата си около планината Меру.



Слънцето винаги кръжи над Земята и видимата визия за изгряващото и залязващото слънце се дължи на перспективата. Когато слънцето се приближава от нашата линия на хоризонта, изглежда, че се издига и когато изчезва под хоризонта през вечерта, изглежда, че се спуска. Всъщност слънцето винаги кръжи на едно и също разстояние над Земята. Появата на изгряващото и залязващо слънце е само от нашата конкретна перспектива.

Когато слънцето залязва за хората в Индия, слънцето все още грее за хората в друга част на света. Теоретично човек може да остане през деня за 24 часа, ако има достатъчно бърз самолет, за да следва слънцето.

Плоското общество на Земята всъщност представя Слънцето като много близо до Земята, наистина, точно над нея. Слънцето грее като прожектор, образуващ кръг от светлина над части от Земята, създавайки ден в една област и нощ в друга.



Въпреки че изчисленията им за положението на слънцето и разстоянието от Земята не биха били приемливи за последователите на Шримад-Бхагаватам, приетата версия на тяхната анимация все пак ще работи като обяснение за създаването на деня и нощта на плосък модел на Земята. Основната идея би била слънцето да разпростира кръг от светлина върху части от Земята, докато обикаля около планината Меру. Абхая Мудра Деви улавя тази идея в своята снимка на слънцето, създаващо ден и нощ в различни части на Bhū-maṇḍala, докато се върти около планината Меру. Вижте изображението по-долу:



В своята книга Ведическа космография Садапута Даса пише:


В тази книга ще приемем за даденост, че земната планета, на която живеем ежедневието си, на практика може да се разглежда като глобус с диаметър около 8000 мили. В ерата на международните пътувания с реактивни самолети за хората е лесно да трупат изобилие от доказателства, които потвърждават това. Търговските авиокомпании летят редовно по редовни полети по мрежа от маршрути, която напълно покрива обитаваните райони на земята. Погледът на картата на маршрута на авиокомпания показва, че всеки от тези маршрути следва голям кръг - най-краткият път, свързващ две точки на повърхността на сферата. (Има някои изключения, разбира се, поради политически съображения.) Човек може да преживее промени в часовите зони от вида, който човек би очаквал да открие, ако земята е земно кълбо,

Има много региони на земята, които не са били добре проучени. Трудно би било обаче да се твърди, че самолетите не са прелетели над повечето области на земната повърхност, включително Арктика и Антарктика. Човек може да чете популярни статии, описващи живота през зимата в американска база на Южния полюс, и може да чете за изкуствени спътници с орбити, вариращи от екваториални до циркумполярни. По този начин човешкият опит с отдалечени, рядко посещавани региони на земята също е в съответствие с идеята, че земята е сфера.

Такъв анализ на Садапута Прабху със сигурност задоволява всекидневния ни възглед за света, какъвто сме научени да го преживяваме; той обаче не разглежда описанията, дадени в Purāṇas, които описват света като напълно заобиколен от океана на солената вода на Jambūdvīpa, а не от космоса. В Purāṇicописание на Земята, лежаща на плоска хоризонтална равнина и заобиколена от вода, е как я преживяваме и кой от нас лично е отишъл в космоса, за да види как изглежда Земята по друг начин? Той също така пренебрегва историята на завладяването на Панавите на 800 000 мили кръгъл остров Jambūdvīpa, доста забележима земна маса, която със сигурност не е никъде в близост до изображенията на самотната Земя, плаващи в космоса на НАСА. Как може последовател на Шримад-Бхагаватам да приеме аргумента, че светът е сфера, просто защото самолетите уж са летели по целия свят? Как този аргумент обяснява описанието на Шримад-Бхагаватам, че Бхарата-варна е присъединен към Джамбудвипа? Къде изведнъж изчезна останалата част от Джамбудвипа? В Purāṇicописанията, разбира се, не биха били загрижени за всеки, който няма нулев интерес или вяра в това, което ведическите текстове описват като реалност, но за един верен последовател на ведическата литература е въпрос, когато пуранските описание е пренебрегнато в полза на светоглед, който е бил ясно манипулиран по определен начин, за да ни накара да почувстваме, че сме на земно кълбо, когато всъщност сме на равна повърхност.

Бих искал бързо да успокоя читателя, че моето възражение тук срещу аргументите на Садапута Прабху за кръгла Земя не се основава просто на сляпо утвърждаване на авторитета на религиозен текст над „съвременната наука“, или всъщност нашите собствени често срещани наблюдения като летящ около света със самолет. Не се опитвам да летя в лицето на разума. Опитът от плаване или летене около Земята, например, също може да бъде обяснен от гледна точка на плоска Земя, както демонстрирахме в раздел 2.1 по-горе. В една концепция за плоска Земя човек все още може да плава или да обикаля с кръгови движения от един континент на друг, мислейки, че обикаля земното кълбо, докато всъщност просто обикаля ограничена плоска повърхност като бик, който се движи в кръг около шлифовъчен камък.

Що се отнася до аргумента на Sadāpūta Dāsa, че самолети и сателити са прелетели цяла Земя и са я изследвали, включително лупинг на север и юг над Арктика и Антарктида, твърдението остава силно противоречиво кой може да изследва и какво всъщност е проучено. Кой от нас лично е преминал през Арктика или Антарктида, за да види дали има повече земя и хора, които да се наблюдават или не? Тук нямам място да вляза в детайлите на обозначените обиколки на земното кълбо, но от „ Шримад Бхагаватам“описание на връзката на Bhārata-varṣa с Jambūdvīpa, не може да се окаже, че някой е зациклил планетата, летейки на север над земното кълбо; след това се отправя на юг и минава под земното кълбо; и след това летя обратно на север от другата страна. Bhārata-varṣa е на плосък хоризонт, заобиколен от 800 000 мили океана на Jambūdvīpa и не може да става дума за лупинг нагоре и отново, или надолу и отдолу. Както беше обяснено по-рано, човек може да обиколи от изток на запад около ограничен район на Земята, но не може да обиколи от север на юг, което обяснява защо няма регистрирани случаи някой да е правил това.

Обиколката на север-юг обикновено се случва, когато някой плава или лети на север, обръща се около каквато и да е земя, след което се отправя обратно на юг. Изглежда, че човек обикаля кръг, но всъщност просто отива на север на юг по равна повърхност. Поради образа на земното кълбо в главата ни, мислим, че да отидем на север означава да се изкачим вертикално и да се изкачим на върха на земното кълбо; а това да отидеш на юг означава слизане и около дъното на топката. Но опитайте да мислите, вместо да се разхождате от северната част на един град на юг, да се обърнете около забележителност и да се върнете обратно на север по друг маршрут. На хоризонтална равнина човек все още може да отиде в северна посока и да се обърне обратно в южна посока. Всъщност човек може да върви на север или на юг, на изток или на запад от определен град или определена държава. На плоска земна концепция, теоретично човек може да продължи да лети или да плава стотици хиляди мили. Всъщност по-голямата Bhū-maṇḍala върви във всички посоки, на север, юг, изток и запад, по плоска равнина за два милиарда мили във всяка посока, докато човек не стигне до черупката на Вселената. Както Шрила Прабхупада обяснява в разговора по-долу (вж. Раздел 2.5), обхватът на изток и запад всъщност е по-голям, отколкото си мислим, но в момента ни е забранено да ходим там.

Полетните маршрути са друга много странна и загадъчна област на изследване, която по ирония на съдбата изглежда дава повече аргументи в полза на плоска Земя, отколкото на кръгла. Следващата информация за полетните маршрути е от 200-те доказателства на Ерик Дюбай Земята не е въртяща се топка :


Ако Земята беше топка, има няколко полета в южното полукълбо, които биха имали най-бързия и прав път над антарктическия континент като Сантяго, Чили до Сидни, Австралия. Вместо да вземете

най-краткият, най-бързият маршрут по права линия над Антарктика, всички такива полети заобикалят всякакви посоки от Антарктида, вместо да твърдят, че температурите са твърде студени за пътуване със самолет! Като се има предвид факта, че има много полети до / от / над Антарктида и НАСА твърди, че разполага с технология, която ги поддържа в условия, далеч по-студени (и далеч по-горещи) от всички опитни на Земята, подобно оправдание очевидно е просто оправдание и тези полети не се правят, защото са невъзможни.




Ако Земята беше топка, а Антарктида беше твърде студена, за да прелети, единственият логичен начин да се лети от Сидни до Сантяго би бил прав изстрел над Тихия океан, оставайки в Южното полукълбо през целия път. Презареждането може да се извърши в Нова Зеландия или други дестинации в Южното полукълбо по пътя, ако е абсолютно необходимо. В действителност обаче полетите на Сантяго-Сидни отиват в Северното полукълбо, като правят спирки на LAX и други летища в Северна Америка, преди да продължат обратно към Южното полукълбо. Такива нелепо отклонени отклонения нямат смисъл по света, но имат съвършен смисъл и образуват почти прави линии, когато са показани на плоска земна карта:




На топка Земя, Йоханесбург, Южна Африка до Пърт, Австралия трябва да бъде направен изстрел над Индийския океан с удобни възможности за презареждане на Мавритус или Мадагаскар. На практика обаче повечето полети от Йоханесбург до Пърт с любопитство спират или в Дубай, Хонконг или Малайзия, като всички те нямат смисъл на топката, но са напълно разбираеми, когато се картографират на плоска Земя.




На кълбовата земя в Кейптаун, Южна Африка до Буенос Овен, Аржентина трябва да бъде направен изстрел над Атлантическия океан, следвайки една и съща ширина през, но вместо това всеки полет отива първо към свързващи места в Северното полукълбо, като спира навсякъде от Лондон до Турция до Дубай. За пореден път те нямат абсолютно никакъв смисъл по света, но са напълно разбираеми опции, когато се картографират на плоска Земя.




На топка-земя Йоханесбург, Южна Африка до Сао Паоло, Бразилия трябва да бъде бърз прав изстрел по 25-ата южна ширина, но вместо това почти всеки полет прави презареждане първо на 50-та степен северна ширина в Лондон! Единствената причина, поради която подобно нелепо спиране работи в действителност, е, че Земята е плоска.




На топка Земя Сантяго, Чили до Йоханесбург, Южна Африка, трябва да бъде лесен полет, който се провежда под тропика на Козирог в южното полукълбо, но всеки полет в списъка прави любопитна спирка за презареждане в Сенегал близо до тропика на рака през първо северното полукълбо! Когато се картографира на плоска Земя, причината, поради която е ясно да се види, обаче, Сенегал всъщност е директно в права линия по средата между двете.



Същата ситуация се отнася и за корабоплавателните маршрути с кораби, плаващи близо до северното полукълбо. Обикновено се избягват южните океани, тъй като на равна Земя заобикалящите разстояния в южното полукълбо стават огромни.

По отношение на споменаването на Садапута Даса за сателитни изображения като потвърждение на закръглеността на Земята, възниква трудност при приемането на спътници като доказателство, тъй като какво да говорим за намиране на автентично изображение на Земята от спътник в космоса, дори не може да се намери автентично изображение на спътник в пространство. Изображенията на сателитите в космоса също ясно попадат в категорията на компютърно генерирани изображения.

Има много, много излагания на сателитни измами и един изисква да отделите известно време за претегляне на доказателствата. Ерик Дюбай коментира накратко, както следва:


НАСА твърди, че има над 20 000 сателита, плаващи около горната атмосфера на Земята, които ни изпращат радио, телевизия, GPS и правят снимки на планетата. Всички тези предполагаеми сателитни снимки обаче са признати „композитни изображения, редактирани във фотошоп!“ Те твърдят, че получават „панделки с изображения“ от спътници, които след това трябва да бъдат съединени, за да се създадат съставни изображения на Земята, всички от които очевидно са CGI а не снимки. Ако Земята наистина беше топка с около 20 000 сателита, които обикаляха, би било просто да се монтира камера и да се направят реални снимки. Фактът, че не съществуват реални сателитни снимки на предполагаемата топка Земя в полза на „лентите от композитни CG изображения на НАСА“, е допълнително доказателство, че не ни се казва истината.

Твърди се, че сателитите се носят в термосферата, където се твърди, че температурите са над 4530 градуса по Фаренхайт. Използваните в сателитите метали, като алуминий, злато и титан, имат точки на топене съответно от 1,221, 1,948 и 3,034 градуса, всички далеч по-ниски, отколкото биха могли да обработят.

„Геостационарният комуникационен спътник“ е създаден за първи път от писателя на научната фантастика на Масон Артур К. Кларк и се предполага, че е станал научен факт само десетилетие по-късно. Преди това радио, телевизия и навигационни системи като LORAN и DECCA вече бяха добре установени и работеха добре, използвайки само наземни технологии. В днешно време огромни оптични кабели свързват интернет през океаните, гигантски клетъчни кули триангулират GPS сигнали, а разпространението на йоносферата позволява радиовълните да бъдат отскачани, без помощта на научно-фантастичния бестселър, известен като „сателити“. (Ерик Дюбай 200 Доказателства Земята не е въртяща се топка).



Може би Садапута Прабху би преразгледал мнението си за кръглата Земя в светлината на много интересни аргументи, изтъкнати от защитниците на плоската Земя през последните няколко години. Несъмнено такъв разследващ ум би дал време да обмисли и претегли различни аргументи. Във всеки случай, независимо от твърдението на Садапута Прабху, че можем да приемем за даденост, че живеем на земно кълбо, всъщност в Шримад-Бхагаватам няма никъде, което да описва Земята като такава. В Пураните последователно описват, че Bharata-varṣa се намира на равна хоризонтална плоскост на Bhū- Mandala и че нашите определена област на Бхарата-varṣa (Земя) е изцяло заобиколена от солена вода на океана Jambūdvīpa, а не от космоса. На Вишну Пурана гласи:


Варша на Бхарата е разделена на девет части, които ще ви нарека, те са Индра-двипа, Касерумат, Тамраварша, Габхастимат, Нага-двипа, Саумия, Гандарба и Варуна; последният или деветият Двипа е заобиколен от океана и представлява хиляда йоджани от север на юг. (Viṣṇu Purāṇa, книга II, глава III, преведена от Хорас Хейман Уилсън, 1840 г.)

Съвсем същото описание на това, че Земята е напълно заобиколена от вода, е дадено в Brahmāṇḍa Purāṇa и Mārkeṇḍeya Purāṇa.

Bhārata-varṣa е част от огромния кръгъл остров Jambūdvīpa на 800 000 мили. Опира се хоризонтално върху плоската равнина на Bhū-maṇḍala. Заобиколен е от океан, а не от космос. Не можете да зациклите Бхарата-варна, като летите отдолу и обратно над върха, докато мислим да летим около северния и южния полюс на земното кълбо; в действителност никога не е правено подобно заобикаляне на север-юг. Нашият опит от реалността може да не съответства на това, което описва Шримад-Бхагаватам , но може би това е така, защото опитът и разбирането ни за реалността са били умишлено манипулирани по определен начин, за да ни накарат да почувстваме, че сме на земното кълбо, когато всъщност сме на квартира повърхност. Има алтернативни обяснения за случващото се и Шримад-Бхагаватаме един от тях. За съжаление, чувствам, че обяснението на Садапута Даса за описанието на Шримад-Бхагаватам за формата на Земята като глобус в космоса не ни е доближило до разбирането, че нашите съседи в Джамбудвипа са само на кратко разстояние някъде в близост до същата сол воден океан.

Нито чувствам, че трябва да прибягваме до идеята на Садапута Даса за паралелни измерения, за да обясним несъответствието между описанието на Шримад-Бхагаватам за Земята като част от плоска разширена равнина и съвременното образование, което учи, че Земята е глобус в космоса . Разбира се, има паралелни измерения, но Шукадева Госвами ясно описва Бхарата-варна за нашето измерение, физичност и измервания. Шукадева Госвами обясни това на крал Парикшит, който седеше до брега на Ганг в Индия, който, разбира се, е част от нашата Земя. С други думи, Шукадева Госвами обяснява позицията на Джамбудвипа спрямо човек тук на Земята. Това е просто като някой, който обяснява позицията и разстоянието на Англия до Европа:

Великата Ши Шукадева Госвами каза: Скъпи ми царю, няма ограничение за разширяване на материалната енергия на Върховната личност на Божеството. Този материален свят е трансформация на материалните качества [sattva-guṇa, rajo-guṇa и tamo-guṇa], но въпреки това никой не би могъл да го обясни перфектно, дори и през целия живот, колкото този на Brahmā. Никой в ​​материалния свят не е перфектен и несъвършен човек не може да опише точно тази материална вселена дори след продължителни спекулации. О, царю, въпреки това ще се опитам да ти обясня основните региони, като Bhū-goloka [Bhūloka], с техните имена, форми, измервания и различни симптоми. ( Шримад - Бхагаватам 5.16.4)

tasmāt — следователно; прадханяна - чрез общо описание на главните места; ева - със сигурност; bhū-golaka-viśeṣam - конкретното описание на Bhūloka; нама-рупа - имена и форми; māna — измервания; lakṣaṇataḥ - според симптомите; vyākhyāsyāmaḥ - ще се опитам да обясня.

Наистина има други измерения на реалността, но поне нека приемем това, което ни е описано. Трябва само да го вземем такъв , какъвто е . Шукадева Госвами ясно описва Бхарата-варша (където се намира Земята) като почиваща на плоската равнина на Бхумадала! Jambūdvīpa е някъде на няколко хиляди мили на север.

Край на част втора

Няма коментари:

Публикуване на коментар