Последователи

вторник, 5 януари 2021 г.

Какви са научните доказателства за плоска земя. Аргументите на привържениците на теорията за плоската земя

                          




Хората отдавна знаят, че Земята е кръгла и намират все повече и повече нови начини да покажат, че светът ни не е плосък. И въпреки това, дори през 2016 г. на планетата има доста хора, които твърдо вярват, че Земята не е кръгла. Те са страшни хора, склонни са да вярват в теории на конспирацията и е трудно да се спори. Но те съществуват. Така е и с обществото на плоската земя. Става нелепо само при мисълта за техните възможни аргументи. Но историята на нашия вид беше интересна и странна, дори твърдо установени истини бяха опровергани. Не е нужно да прибягвате до сложни формули, за да разсеете теорията за плоска земя. Достатъчно е да се огледате и да проверите десет пъти: Земята определено е, неизбежна, напълно и абсолютно не е 100% плоска. 




Днес хората вече знаят, че Луната не е парче сирене или игриво божество, но явленията на нашия сателит са добре обяснени от съвременната наука. Древните гърци обаче нямали представа за какво става дума и в търсене на отговор направиха няколко проницателни наблюдения, които позволиха на хората да определят формата на нашата планета. Аристотел (който направи доста наблюдения за сферичната природа на Земята) забеляза, че по време на лунните затъмнения (когато земната орбита поставя планетата точно между Слънцето и Луната, създавайки сянка), сянката на лунната повърхност е кръгла. Тази сянка е Земята и сянката, хвърлена от нея, насочва директно към сферичната форма на планетата.

Тъй като земята се върти (потърсете информация за експеримента с махалото на Фуко, ако имате съмнения), овалната сянка, която се появява по време на всяко лунно затъмнение, показва не само, че земята е кръгла, но и не е плоска.


Кораби и хоризонт


Ако наскоро сте били в пристанището или просто се разхождате по плажа, надничайки в хоризонта, може би сте забелязали много интересно явление: приближаващите се кораби не просто „се появяват“ от хоризонта (както би трябвало, ако светът беше плосък), а по-скоро излизат от морето. Причината корабите буквално да „изплуват от вълните“ е, че светът ни не е плосък, а кръгъл. Представете си мравка, която ходи по повърхността на портокал. Ако погледнете портокала отблизо, носа към плода, ще видите тялото на мравката бавно да се издига над хоризонта поради кривината на портокаловата повърхност. Ако направите този експеримент на дълъг път, ефектът е различен: мравката бавно ще се „материализира“ в зрителното поле, в зависимост от това колко остро е зрението ви.

Промяна на съзвездията

   

Това наблюдение е направено за първи път от Аристотел, който обявява Земята за кръгла, като наблюдава промяната на съзвездията при преминаване на екватора. Връщайки се от пътуване до Египет, Аристотел отбеляза, че "в Египет и Кипър има звезди, които не са били наблюдавани в северните райони". Това явление може да се обясни само с факта, че хората гледат звездите от кръгла повърхност. Аристотел продължи да казва, че сферата на Земята е „малка по размер, иначе ефектът от такава лесна промяна на терена нямаше да се прояви толкова скоро“.


Сенки и пръчки




Ако залепите пръчка в земята, тя ще даде сянка. Сянката се движи с течение на времето (въз основа на този принцип древните хора са измислили слънчевия часовник). Ако светът беше плосък, две пръчки на различни места биха създали една и съща сянка.

      


Колкото по-високо, толкова по-далеч можете да видите

            

Стоейки на плоско плато, гледате към хоризонта от себе си. Напрегнете очите си, след това извадете любимия си бинокъл и погледнете през него, доколкото очите ви могат (с помощта на бинокулярни лещи). След това се изкачвате на най-близкото дърво - колкото по-високо, толкова по-добре, основното е да не изпуснете бинокъла. И погледнете отново, напрягайки очите си, през бинокъла над хоризонта. Колкото по-високо се изкачвате, толкова по-далеч ще видите. Обикновено сме склонни да свързваме това с препятствия на Земята, когато зад дърветата няма гора и свобода зад каменната джунгла. Но ако застанете на идеално ясно плато, без препятствия между вас и хоризонта, ще видите много повече отгоре, отколкото от земята. Всичко е в кривината на Земята, разбира се, и не би било, ако Земята беше плоска.

Полет със самолет


Ако някога сте излетели извън държава, особено далеч, трябва да забележите два интересни факта за самолетите и Земята: Самолетите могат да летят по сравнително права линия за много дълго време и да не падат над ръба на света. Те също могат да летят нонстоп около Земята. Ако погледнете през прозорец на трансатлантически полет, в повечето случаи ще видите кривината на земята на хоризонта. Най-добрият вид кривина беше на Concorde, но тази равнина отдавна няма. При нова равнина хоризонтът трябва да бъде абсолютно извит. 

Разгледайте и други планети! 

Земята е различна от другите и това е неоспоримо. В крайна сметка имаме живот и все още не сме намерили планети с живот. Всички планети обаче имат сходни характеристики и би било логично да се предположи, че ако всички планети се държат по определен начин или проявяват специфични свойства - особено ако планетите са разделени на разстояние или са се образували при различни обстоятелства - тогава нашата планета е сходна. С други думи, ако има толкова много планети, които са се образували на различни места и в различни условия, но имат подобни свойства, най-вероятно нашата планета ще бъде такава. От нашите наблюдения стана ясно, че планетите са кръгли (и тъй като разбрахме как са се образували, знаем защо имат такава форма). Няма причина да мислим, че нашата планета няма да е същата. През 1610 г. Галилео Галилей наблюдава въртенето на луните на Юпитер. Той ги определи като малки планети, обикалящи около голяма планета - описание (и наблюдение), което църквата не харесва, тъй като оспорва геоцентричния модел, в който всичко се върти около Земята. Това наблюдение също показа, че планетите (Юпитер, Нептун и по-късно Венера) са сферични и се въртят около Слънцето.

Една плоска планета (наша или която и да е друга) ще бъде толкова невероятна за наблюдение, че ще преобърне почти всичко, което знаем за формирането и поведението на планетите. Това не само ще промени всичко, което знаем за образуването на планети, но и за образуването на звезди (тъй като нашето Слънце трябва да се държи по различен начин, адаптирайки се към теорията на плоската земя), относно скоростта и движението на космическите тела. Накратко, ние не просто подозираме, че нашата Земя е кръгла - ние я знаем.


Наличието на часови зони

В Пекин сега е 12 ч., Полунощ, няма слънце. В Ню Йорк е 12:00. Слънцето е в своя зенит, въпреки че е трудно да го видите под облаците. В Аделаида, Австралия, една трийсет сутринта. Слънцето няма да изгрее съвсем скоро. Това може да се обясни само с факта, че Земята е кръгла и се върти около собствената си ос. В определен момент, когато слънцето грее на едната част на земята, на другия край е тъмно и обратно. Тук влизат часовите зони. Още една точка. Ако слънцето беше „прожектор“ (светлината му директно падаше върху определена зона), а светът беше плосък, щяхме да видим слънцето, дори и да не свети над нас. По същия начин можете да видите светлината на прожекторите на сцената на театъра, като сами оставате в сенките. Единственият начин да се създадат две напълно отделни часови зони, едната от които винаги ще бъде на тъмно, а другата на светлината, е да се придобие сферичен свят. 

Центърът на тежестта 




Има интересен факт за нашата маса: тя привлича нещата. Силата на привличане (гравитацията) между два обекта зависи от тяхната маса и от разстоянието между тях. Най-просто казано, гравитацията ще се изтегли към центъра на масата на предметите. За да намерите центъра на масата, трябва да разгледате обекта.


Представете си сфера. Поради формата на сферата, където и да се намирате, все още ще имате същото количество сфера под себе си. (Представете си мравка, която ходи по стъклена топка. От гледна точка на мравката единственият знак за движение ще бъде движението на краката на мравката. Формата на повърхността няма да се промени изобщо). Центърът на масата на сферата е в центъра на сферата, тоест гравитацията дърпа всичко по повърхността към центъра на сферата (направо надолу), независимо от местоположението на обекта. Помислете за самолет. Центърът на масата на равнината е в центъра, така че силата на гравитацията ще издърпа всичко по повърхността до центъра на равнината. Това означава, че ако сте на ръба на равнината, гравитацията ще ви дърпа към центъра, а не надолу, както сме свикнали. И дори в Австралия ябълките падат отгоре надолу, а не една до друга.

Снимки от космоса

През последните 60 години космически проучвания изстреляхме в космоса много спътници, сонди и хора. Някои от тях се завърнаха, други продължават да остават в орбита и да предават отлични изображения на Земята. И на всички фотографии Земята (вниманието) е кръгла. Ако детето ви попита как знаем, че Земята е кръгла, вземете труда да обясните. През 2015 г. забелязах изключително забележително увеличение на игрите за космоса, планетите, изследването на други галактики и НЛО. от време на време той хвърля друг подобен проект и далеч от най-доброто качество. Може би това е така, защото започнах да гледам подобни неща само преди месец, или може би не ... Да започнем отдалеч. През 1993 г. се сдобих с компютър - неудобна, размерна измишльотина, която постоянно бръмчеше, изискваше често въвеждане на текст в конзолата и настоявах за съвместимост с вашия рекордер + телевизор. Игрите отнемаха много дълго време, тъй като трябваше да бъдат „емулирани“ всеки път, когато стартираха. Изминаха 23 години, огледайте се - компютрите престанаха да бъдат „префикси за заможните“, превърнаха се в неразделна част от ежедневието. Интернет е обхванал цялата планета, джаджи, програми, устройства - има огромно количество от всичко това. Само помислете какъв път е изминала компютърната индустрия през годините, всъщност от нулата. Въпреки че, разбира се, платформата се появи много по-рано (през 1982 г.). Сега нека насочим рязко погледа си нагоре към пространството. Колко време човек е посетил космоса и луната? В далечната, внимание, 1969 г.! С други думи, са минали 46 години. А сега ми кажете, откога лично сте летели до Луната? Имате ли много камъни от луната в стаята си? Вашите приятели често почиват там? Имате няколко готини селфита от Луната? НЕ? Как е така? За 46 години Луната е трябвало да се превърне в същата прогресивна точка в човешкия живот, като компютър. Ние, хората, сме изключително заинтересовани от всичко, просто искаме да притежаваме, искаме да пъхнем носа си във всичко, искаме да отидем на други планети, така че защо не?

И този въпрос постоянно ме тревожи, защо нещо, което се роди не толкова отдавна, се разви много по-добре (PC), а полетите до Луната останаха прерогатива на научнофантастичните филми? Защо всеки втори човек притежава компютър (не съм броил), но никой не може да се похвали с летенето в космоса? Просто не казвайте, че хората нямат пари - купуват печати за колекцията за милиони, карат се над древни картини и артефакти, но не летят до Луната? Защо още не са разкъсали земята там? Това не ви ли се струва странно? Къде е духът на изследване, къде е желанието за откриване на нови неща, къде е вечният ревност да се отпуснете със стил? Защо престъпниците бягат на пустинни острови, когато има истинско място, където никой не може да ви вземе?


Теория за кръглата земя 

Всички знаем, че Земята е кръгла. Но ако се запитате какви са доказателствата, че това е така, има един вид закачане. Е, да, показаха ни земно кълбо в училище, разказаха теории и понякога репортажи за следващото посещение на Луната от някои астронавти, пробляснали по телевизията. Знаем, че гравитацията държи всичко на мястото си, магнитните полета предпазват от космическо излъчване, а нашият скъп сателит предизвиква изливане и поток. Вече има много филми за цялото богатство на планетарното многообразие, куп сателитни снимки и други материали. Остава един въпрос - наистина ли е това? Преди година започна хаос, който бавно, но сигурно се разшири до мащаба на планетата. Хората по света започнаха да повдигат една интересна тема, чувайки името на която, човек започва злобно да се усмихва и може би дори се търкаля по пода в прилив на смях ... "Земята се оказва равна!" Отидете и измислете такива глупости, но не, има хора, които наистина вярват, че Земята е плоска. Те правят проучвания, снимат видеоклипове в YouTube с невероятно темпо и заливат интернет с подкрепящи думи. И знаете ли, всеки от тези хора, които ще наречем „зомбита“, има забележителна черта - инфекциозност. Ако такова зомби ви ухапе, вие също ще станете зомби, докато не е необходимо да имате близък контакт, просто отворете очи и прочетете текста им или гледайте поне едно, най-жалкото, видео. По принцип откъде знаем, че Земята е кръгла? Благодарение на правителствените полети до Луната, разбира се (О, благодаря ти, Наса)! Сега ми кажете, наистина ли вярвате на xD правителството? Връщайки се към първите параграфи на тази тема, вече трябва да имате визуално сравнение. Кой не ви позволява да летите в космоса? Правителство. Защо? Не му пука какви игри играем на компютъра, какви програми инсталираме, как говорим и какво ядем. Не се чуди за всичко. Но щом стигне до космоса, настъпва странно мълчание и отказ на достъп. Изхождайки от факта, че живеем на кръгла Земя, земята постоянно прави пристрастие, добре, така че самият кръг да излезе. В същото време планетата се движи с висока скорост през космоса и дори се върти в определена посока. Ако си пъхнете носа в Интернет и се опитате да намерите доказателства за закръглеността на нашата планета, тогава се оказва смешно: няма доказателства, или е предоставено от правителството (с думи, без физически данни), или просто отговарят на втората теория, която ще бъде обсъдена По-долу. И също така е смешно, че данните, потвърждаващи факта на кацането на Луната, бяха изгубени изцяло. Тоест с помощта на съвременни технологии е просто невъзможно да се докаже истинността на тези снимки и видеоклипове. Случайно ли е, или първоначално просто няма данни?

Теория на плоската земя 

Според тази теория светът, какъвто го познаваме, не съществува. Всички лъжи и конспирация. Това само по себе си вече звучи утопично и глупаво, затова всеки здрав човек е скептично настроен към това. Това е шега, това е измислица, това е развод ... Или не? Ако Земята е плоска, значи тя е центърът на Вселената, тя стои на едно конкретно място. Съмишлениците на теорията изхвърлят много парчета пъзели, които се вписват едно в друго, но те не трябва да бъдат разглобявани в насипно състояние, така че ние ще ги разбием на отделни „сюжети“. Послепис Няма да доказвам нищо на никого тук, това са само лични бележки, наблюдения. Думите ми могат и ще се различават от директния текст на онези автори, от които прочетох тази информация. Няма да давам никакви връзки - ако искате напълно ясна истина - отидете в Google и направете свои собствени изводи. 1) Според тази теория Земята е плоска и е разположена на един голям океан. Планетата няма ядро, както и самата планета, тъй като отстрани изглеждаме като скала. В края на Земята е разположен слой лед, наречен Антарктида, който ни заобикаля в пръстен. И ето, нека помислим отново, връщайки се назад във времето. Какво е Антарктида? Защо самолетите не летят над него? Реакцията на правителството е, че там е студено. Защо експедициите не отидат там? Защо няма куп снимки, филми, програми, риалити шоу „Оцелете в Антарктида“? Защо самите имена Арктика и Антарктида са толкова подобни? Защо ни объркват дори в това, ако не да си калим очите? Не, наистина, колко филма за Южния полюс (за простота на възприятието, ще го наречем така) сте гледали през живота си? В един. В училище тази част от планетата никога не е била обсъждана, не се появява в новините, нито политици, нито бизнесмени не говорят за това. Точно като луната. Ако отидете в Google, можете да намерите само едно нещо, че има стара американска станция, това е всичко. Как е всичко? Никой на този свят не се интересува от цяло парче от Земята? 

2) Гравитация. Веднъж една ябълка паднала от дърво и Нютон разбрал, че в света има гравитация, която дърпа всичко надолу. Или не дърпа? Забелязах смешно сходство - една ябълка в древността вече е подвела човечеството, а историята, както всички знаем, обича да се повтаря xD Какво е гравитацията? Това е силата, която дърпа обекти към земята, както би било, към ядрото на планетата. Гравитацията позволява на океаните да не плават в космоса, а да останат вътре в нашата скъпа планетарна топка. Тогава един разумен въпрос: "И защо, като имаме толкова мощна сила, която поддържа водата в проверка, можем спокойно да ходим? Как може да се плува плува през водата, игнорирайки силата на гравитацията?" Оказва се, че пърженият по своята мощ надминава цялата сила, която държи океана? Звучи странно и повдига въпроси. Това е близко до дърпащия мозъка въпрос: "Има ли всемогъщо същество, способно да създаде тежък камък?" 

3) Хоризонт. Виждали ли сте някога хоризонта? Да, разбира се. Той е абсолютно плосък. Въз основа на теорията за кръгла земя, хоризонтът трябва постепенно да се накланя, за да образува точно този кръг. В действителност, без значение каква област покривате с вашата високо прецизна камера, ще има права линия. Планетарните учени (тези, които твърдят, че Земята е кръгла) са изчислили ъгъла на наклон на планетата за единица движение. В крайна сметка, ако вземете бинокъла / шпионката си и изглеждате "прави" на нивото на земята, в един момент ще трябва да изгубите поглед от земята, защото той ще се наклони надолу. Забавното е, че тя не се отклонява ... Можете да проведете експеримент, достъпен за всички - нарисувайте цветни марки върху лист метал / лог или друг ясно различим предмет и го поставете на осем километра на идеално равна площ. След това вземете лупа и се опитайте да погледнете това листо от посоченото разстояние (8 км). Ако Земята е кръгла, вашият обект не трябва да се вижда, тъй като ще бъде "под вас", под хоризонта. Ако Земята е плоска, можете лесно да я наблюдавате. Интересното е, че през последните месеци активно се пускат балони (това със сигурност е достъпно за обикновените хора). Камерите са инсталирани на топките и цялата структура глупаво лети нагоре, заснемайки хоризонта. И, колкото и да е странно, той е напълно плосък и постоянно е "на нивото на очите". Ако живеехме в кръг, хоризонтът би потъваше все повече и повече, докато излита, но това не се случва.

4) Космос. Според теорията на плоската земя в космоса няма нито една планета. Всяка така наречена планета е крушка - светещ диск. Ето защо не виждаме гърба на Луната (тъмна страна). Интересното е, че мнозина провеждат изследвания през последните години - други „планети“ наистина са видими през Луната. През? Да, представете си Размерите на Слънцето и Луната са няколко хиляди км и тези крушки са разположени приблизително на едно и също разстояние от Земята (тоест по размер са много по-малки от Земята). Ние стоим неподвижно, а лампите се въртят над нас, описвайки пръстените. Периодично пръстените се стесняват и разширяват, което дава сезони. Що се отнася до снимките от кръглата Земя, които Наса направи / лало - всичко е фалшиво, видимо с просто око. На видеоклиповете им облаците изобщо не се движат, докато много от тях се копират-залепват в програми като Photoshop, а формата на планетата ВИНАГИ е кръгла, въпреки че със сигурност знаем, че е елипсоид. И наскоро те започнаха да твърдят, че Земята е круша ... Една лъжа управлява лъжа. Крадец винаги е лесно да се хване, когато собствените му думи противоречат на себе си. 

5) Защо да се крием? Трябва да кажа веднага, че тази част от мен ме озадачава най-много. Внимание, на въпроса "защо правителството го крие" даде следния отговор: "те се покланят на дявола" ... Да. Не е изненадващо, че плоската теория се счита за безумна. Според тях всички владетели на света работят заедно, те знаят отлично за Южния полюс и космоса, знаят, че ние сме заобиколени от купол, че не можем просто да летим в безкрайно пространство. И тъй като те се покланят на дявола, тяхната задача е да трупат лъжи, измама и да водят човек далеч от религиозността. Правителството популяризира идеята за мултипланета, че човекът не е специален, той е обикновен, има много от тях във Вселената. "Зомбитата" казват, че човекът е съвършен, че сме в епицентъра на света, че светът е създаден изключително за нас. 

6) Старите дни. Още през 1500 г. Земята беше смятана за плоска с цялата сериозност. Сега поглеждаме назад към онова време и казваме: „това са буби“. Но тези хора гуфи ли са? Нека да разгледаме какво е получил светът след 1500 г. ... Е, освен интернет и оръжия, ми изглежда скептично, че нищо. И какво постигнаха тези гафове преди нашата ера? Те изградиха пирамидите на маите и египетците, създадоха много запомнящи се артефакти от миналото, съвършено математически проверени, създадоха невъобразими таблици, календари и сметки. Те лесно биха могли да предскажат движението на светилата, да прогнозират времето и просто да вършат чудесата на науката и технологиите. И до днес не само техните технологии не са ни достъпни, но дори не сме се доближили до разрешаването на поне една тайна на древността. Как успяхте да изградите пирамидите по това време? Защо техните блокове са толкова огромни и перфектно изрязани с инструменти, ако тогава металът все още не е бил използван? Как бубитата остави толкова силен отпечатък върху лицето на света? Или не са гофри? Въз основа на теорията за плоската земя целият свят е в конспирация. Съответно, за да държи съзнанието на хората далеч от Южния полюс и космическото пространство, правителството периодично започва войни. В момента всички гледат Украйна. В същото време компютърните разработчици масово се грижат за космоса и планетите. От гледна точка на тази теория всичко е логично - дяволът е този, който ги прави ...


   

                  










ГЛОБАЛНАТА ЛЪЖА НА САТАНА / Библията и ПЛОСКАТА ЗЕМЯ




Хипотеза: ние се намираме в гигантски космически ковчег?


                  



РАЗШИРЯВАЩАТА СЕ ЗЕМЯ. "ТЕОРИЯ" НА ВЕГЕНЕР





Небеса и Земя от Гебриел Онриет


                    


Двеста доказателства че Земята не е Spinning Ball - 2ч.



  


200 Доказателства че Земята не е топка

   

Планетата Земя, на която живеем, е разположена в най-южната част на централния остров Бху-мандала Джамбудвипа. 

Плоска Земя или Сферична Земя? От: Данавир Госвами за ISKCON News на 13 май 2019 г. 

Въпрос: Много хора (поддръжници на плоска земя) казват, че Бхарата-ханда [нашата земна планета] е плоска, защото е просто остров (двипа), както се споменава във Вишну и Ваю Пурана, а не като глобус. Какво е вашето мнение за теорията за плоската земя? Ако е плоска, тогава как можем да обясним дневно-нощните промени, защото една равна повърхност ще има слънчева светлина двадесет и четири часа на ден, 360 дни в годината. Слънцето не е малък обект, който само озарява площ от 500 йоджани (4000 мили) и дори 1000 зони йоджана. Тогава Бхарата-ханда трябва да бъде в конусовидна форма (като планински или храмов гопурам), за да обясни промените ден-нощ, както преживяваме. Тогава какво да кажем за основната наука, която говори за кълбовидната земя с нейните дневно-нощни промени и смяна на сезоните? Данавир Госвами: Не намираме описание в шастрите на Джамбудвипа като сферично - кръгло да, сферично не. По отношение на земята, на която живеем, която се нарича Бхарата-ханда , изглежда, че тя е напълно кръгла. Ето доказателствата, използващи шастра какс (гледане през очите на шастрата) и изслушване от ачарите. По-долу вижте цитат от Сиддханта бедни и бележка (коментар) от Шрила Бхактисиддханта Сарасвати Тхакура. Казва се, че обиколката на земята е 4967 йоджани, а диаметърът й е 1581 йоджани . Ако извадим географските ширини на двете места, разположени северно и южно едно от друго, умножим тази разлика с обиколката на земята и разделим този продукт с 360, можем да определим разстоянието между тях в йоджани. * * Bimala Prasada Сиддханта Сарасвати е Забележка: Според Aryabhata, обиколката на Земята е 1050 йоджана ( Aryasiddhantanuvada , страница 3). Според SriSurya-siddhanta обиколката на земята е 1600 йоджани (стр. 9). Според проф. Бешел най-дългият радиус на земята е 3962.802 мили, а най-късият радиус е 3949.555 мили (виж Golaadhyaya Страница 34). (Сидханта Сиромани стр. 151) Шрила Бхактисиддханта представя четири авторитетни мнения по отношение на обиколката на земята, на която живеем ( Бхарата-ханда ). Първото е мнението на Сидханта Сиромани - обиколка: 4967 йоджани : закръглена до 5000 йоджани (40 000 мили). Диаметърът му е 1581 йоджани (12 648 мили). Второто мнение е на астроном от шести век Aryabhata - обиколка: 1050 йоджани (8 400 мили). Той е с диаметър: 334 йоджани (2 675 мили) Третото мнение е от Surya- siddhanta - обхват: 1600 йоджани (12 800 мили). Неговият диаметър е 509 йоджани (4 072 мили) Четвъртият е от проф. Бешел - обиколка: 3100 йоджани (24 800 мили). Неговият диаметър е 987 йоджани (7 900 мили) Термините "обиколка" и "диаметър" са дадени в единствено число, което показва, че във всичките четири изгледа земята ( Bharata - khanda ) се приема като кръгла сфера. Определението за "обиколка" е "външната граница, особено на кръгова зона; периметър." Определението за „диаметър“ е „права линия, минаваща през центъра на кръг или сфера и отговаряща на обиколката или повърхността във всеки край.“ Земната Бхарата - ханда е сферична кръгла, която приспособява гледката на деня и нощта и сезоните. Шрила Бхактисиддханта Сарасвати Тхакура тълкува земята като кръгла сфера и използва Сурия сиддханта, Сиддханта Сиромани, Арябхата и западния учен професор Бешел като власт, за да потвърди този факт. Шрила Бхактисиддханта може да е един от най-квалифицираните лица, които обясняват ведическата космология, тъй като той е едновременно майстор на сидхантичната ведическа астрономия, а също така и майстор на Пуранична шастра, по-специално на Бхагавата Пурана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар