Последователи

петък, 9 ноември 2018 г.

„Клуб 27“ – клубът, в който членуват само мъртъвци



Атентатът в Питсбърг, при който са убити 11 души, в синагога, е извършен на третия ден на Пълнолуние, започващо в Телец, при точна опозиция със Слънце, на навяващата злокобни асоциации дата 27ми (Клуб 27). 


               


Малцина са починалите от заболяване в „Клуб 27“, останалите като Ейми Уайнхаус имат странна смърт


Какво е общото между Джими Хендрикс, Джанис Джоплин, Джим Морисън, Брайън Джонс и Кърт Кобейн? Рокзвезди? Да, и още нещо. Обединява ги и една по-трагичната особеност – всеки от тях е загинал на 27 години.

„Клуб 27″ или „Forever 27 Club” е попкултурният термин, с които са известни.
Сред членовете на фаталния клуб малцина са починали от заболяване. Петима са били убити, седмина са загинали в пътни катастрофи, двама – в самолетни, тринадесет – от свръхдоза, самоубийците са едва трима – Кърт Кобейн, Пийт Хам, Александър Балашов. Жените в списъка Клуб 27 са общо девет.
Според някои крайни конспиратори, членовете на клуба са изверги, сключили сделка със сатаната. Привърженици на астрологията обаче намират връзка с влиянието на Сатурн, започващо да се усеща още към 27-ата година. Нумерологията също дава обяснение – 27, т.е. (2+7=9), е символ на края на цикъла. Психолога Ерик Ериксон смята, че творческите натури изпитват трудности в психо-социалното си развитие на въпросната възраст. За скептиците „27” е пределната възраст, до която организмът може да издържи на системно предозиране с алкохол и дрога.
Отброяването на зловещата поредица започва от 3 юли 1969 г. със смъртта на един от основателите на “Ролинг стоунс” – Брайън Джоунс. Брайън е открит да лежи неподвижен на дъното на басейн. Следват го Джими Хендрикс, удавен – жертва на смъртоносна комбинация от вино и сънотворни, на 18 септември 1970 г. След него умира кралицата Джанис Джоплин. Вероятна причина – свръхдоза хероин. 9 месеца по-късно Джим Морисън е намерен мъртъв в апартамента си в Париж , а Шон Патрик Маккейб, вокалистът на Ink&Dagger умира през август 2000 г. Блус групата от Глазгоу „Stone the Crows” губи китариста си Лесли Харви по особен начин – той умира от токов удар, след като пипва микрофона си с мокра ръка.

Общо 45 са имената на известните поп и рок-музиканти, които попадат в „Клуб 27“. На 23.07.2011, към зловещия клуб се присъедини и Ейми Уайнхаус, починала от свръхдоза, също на 27 години.


В памет на моята Мила Stefidev която напусна адската планета на същата дата...



Там където тъмнината минава за светлина,
където нещастието е смятано за щастие,
където болестта се приема за здраве,
където плачът на новороденото само показва, че то не е мъртво как можеш, о мъдри, да търсиш щастие там?

Свами Вивекананда. На един приятел.

                       

Mere Stefidev you are forever in our hearts

Mere Stefidev, charanon par
sumana shraddha ke arpita hai
Tere hee dena hai jo hai.
Wahi tujha ko samarapita hai

Na priti hai pratiti hai,
na hi puja ki shakti hai
Meraa yaha man, meraa yaha tan,
meraa kan kan samarapita hai

Tuma hee ho bhaava men mere,
vicharon mein, pukaron mein.
Banaale yantra ab mujhko
mere saravatra samarapita hai

Няма коментари:

Публикуване на коментар