Последователи

четвъртък, 23 април 2020 г.

Появи се една „добра“ новина за ваксината против COVID-19



И новината нямаше да бъде „добра“, ако в нея не бяха спестени много, много, много важни детайли


Потенциалният край на казармо-затворническия режим по целия свят се обвързва с появата на ваксина против коронавируса. В същия тон говори и ген. Мутафчийски, който в извънредното (преекспонирано) положение е самодържец и деспот в нашия край на планетата, като се позовава на всички възможни пропагандни центрове на Бил Гейтс — начело със СЗО, на която „филантропът“ е основен спонсор след решението на САЩ да прекрати финансирането на тази ялова организация. И понеже на „нашия“ повече генерал, отколкото лекар, уж не му било ясно какъв точно е имунитетът на успешно преборилите вируса, ваксината гарантирано ще се натрапва и за потенциалните болни, и за вече излекуваните.

Защото така! (И защото такива са заповедите му от международните центрове на световната власт.)

Казано накратко, гответе се за тотален фармафиотски терор. Псевдомедицинската диктатура, наричана и ваксино гестапо от няколко години, тепърва ще вилнее.

В заглавието обаче обещах „добра“ новина, а в моите статии, както знае всеки редовен читател, няма кликбейтове — съдържанието отговаря на етикета. „Добрата“ новина, с която днес излязоха световните медии и набързо беше препечатана у нас, гласи: „Утре Великобритания започва тестове за ваксина срещу коронавирус“.

Част от БГ версията на новината гласи:


„Тестовете с доброволци на ваксина срещу коронавируса, разработена в Оксфордския университет, започват в четвъртък, обяви британският здравен министър Мат Ханкок. Правителството ще даде над 42 милиона паунда за два отделни проекта за създаване на ваксина срещу коронавирус – на Оксфордския университет и на Импириъл колидж в Лондон. За научния екип в Оксфорд са предвидени 20 милиона паунда, а за Импириъл колидж – 22,5 милиона паунда.

Ако тестовете в Оксфорд преминат успешно, милиони дози от ваксината могат да бъдат пуснати за масова употреба най-рано през септември тази година.“

Та, добрата (без кавички) новина е, че човечеството вероятно ще бъде заложник на Бил Гейтс и кукловодите му някъде до септември. И с това добрата част започва и свършва. Защото тези, които не се ваксинират, както е известно от всичко, което е запланувано и оповестено, няма да могат да пътуват, да работят, да посещават училище и университети, да се ползват от конституционните и изконните си божествени права.
Няколко уточнения към побългарената новина

За сведение на колегата, писал цитирания текст (и всички, които „мислят“ като него), тези милиони паундове няма да се използват за „създаване“ на въпросната ваксина. Самата идея, че днес се дават милиони за създаването на ваксината, а от утре започват тестовете с доброволци, ни показва, че някои хора си представят създаването на ваксина като забъркване на супа. Или както казват българите: „Ори, мели, яж!“

В английския първообраз на новината се казва, че ваксината вече е създадена, а парите ще се използват „to get to a position where millions or billions of the vaccine can be manufactured rapidly“ („да се стигне до положение, в което милиони или милиарди дози на ваксината ще могат бързо да се произвеждат.“) Нерде създаване, нерде производство.

БГ новината може да ни занимава с всевъзможни детайли, като например колко ще се плаща на доброволците, но не намира за нужно да ни осведоми за далеч по-важни подробности. Не е като да липсват в английския текст. И не е като да не предполагат по-задълбочено проучване, ако целта ни е наистина да информираме читателите си.

Детайлите, които трябва да знаете за информирания си избор:

— 1 —

Ваксините се създават и произвеждат по различни технологии. И първото, което търся в една новина, е: какъв тип ще бъде ваксината, за която ми говорят. Няма нито дума, нито намек за това в българската (не)новина.

Е, чак в края на английския източник научаваме, че става дума за РНК (RNA) ваксина. Написано си е в прав текст. И вече като знаем това, преминаваме към следващите извънредно съществени детайли.

— 2 —

РНК ваксините са винаги експериментални. Досега тази технология е използвана във ваксини за животни, но никога не е използвана в лицензирани човешки ваксини. За което си има причини, свързани с добре известните и документирани (не)предвими дългосрочни последствия.

Ако се запознаете с материала от връзката, ще разберете защо дори на теоретично ниво една РНК ваксина не може да се смята за панацея. Тя не може да бъде гарантирано ефективна. И да бъде ефективна, има огромна вероятност нейният ефект да бъде краткотраен — „само седмици или месеци“.

От този материал пък ще научите за опасностите от такава ваксина. Даже благосклонно настроените към ваксините я сравняват с експерименталната HPV ваксина, която даде ужасни странични ефекти по целия свят. Обяснено е защо качественото разработване на такива РНК ваксини би отнело, цитирам, „още години“, а качественото им тестване ще отнеме, пак цитирам сериозния източник, „няколко десетилетия“.

Това е известно и от възможно най-авторитетните източници. Последния път, когато са опитали да правят ваксина срещу коронавирус, са постигнати следните резултати, описани в доклад за американската Националната медицинска библиотека на Националната здравна служба. В резюме: Вcички вaкcинирaни плъхoвe ca изрaбoтили aнтитeлa, нo при пoвтoрнa cрeщa c див ковид ca дaли хипeримунeн oтгoвoр, включитeлнo възпaлeниe пo цялoтo тялo, ocoбeнo в бeлитe дрoбoвe! C тoвa oпитите зa вaкcинa cрeщу коронавирус cа приключили. Щатският здравен инспектор Антъни Фоси, марионетка на Бил Гейтс, направи така, че тестването върху плъхове да бъде премахнато. Защото на мястото на плъховете скоро ще бъдат всички онези „милиони или милиарди“ наивници, които си поставят експерименталната ваксина с твърде, твърде, твърде предвидими ефекти.

И така, сравнете данните на реалната наука със захаросаната „добра новина“, която ви говори за тестове на РНК ваксина буквално от утре до септември. Всъщност до септември тя трябва да бъде произведена „в милиони или милиарди“ дози. Тоест тестовият период ще бъде само няколко седмици.

О, да не забравяме, че технологията на РНК ваксините също залага на наночастици:


The mRNA-1273 vaccine being developed today uses chemical modifications to stabilize the mRNA and packages it into an injectable form using liquid nano particles.

„Ваксината mRNA-1273, разработвана днес, използва химически модификации, за да стабилизира матричната РНК, и я пакетира в инжекционна форма, използвайки втечнени наночастици.“

Принципът на действие е аналогичен на този, описан и за тази генно-модифицираща кандидат ваксина против коронавируса, също спонсорирана от Бил Гейтс.

— 3 —

Едва ли ще се изненадате, ако четете редовно „От Извора“, че ваксината от „добрата“ новина също е проект на Бил Гейтс — както и повечето други нейни „конкуренти“. Това пък е съвсем лесно за проучване и изобличаване. Имперският колеж във Великобритания не получава пари само в паундове, ами и в милиони долари от Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс.

Ето данни от сайта на самия Имперски колеж: $14.5m Gates Foundation grant to help improve global healthcare („Грант в размер на $14.5 милиона от Фондацията на Гейтс в борбата за подобряване на глобалното здраве“)

Бил Гейтс съвсем не финансира само ваксини през Имперския колеж. Той прави същото — забележете, синхронизирано с Европейската комисия — и по линия на „по-ефективното развитие на земеделието“ (връзката е към сайта на самата Фондация). За сведение, Гейтс е акционер в „Монсанто“ — това име е добре известно на всеки активист срещу генно-модифицираните храни.

Естествено, Имперският колеж беше така услужлив да предостави и компютърния модел, по който Бил-Гейтсовата СЗО „бори пандемията“ по света. Това е добре известно. Но не е толкова известно, че авторът на този модел се отказа от първоначалните си сметки, без това обаче да бъде взето под внимание от любителите на диктатурата по света и у нас.

— 4 —

В „добрата“ новина се споменава и Оксфордският университет. Прави впечатление, че върху него даже е поставен акцент. Вероятно целта е доволно компрометираният Имперски колеж този път да остане в сянка, на по-заден план.

Това обаче е без значение. Защото и „Оксфорд“ усвоява грантове от Бил Гейтс и отдавна обслужва неговите инициативи. На сайта на Фондацията ще намерите дълъг (5-страничен) списък с грантовете за Оксфордския университет, включително и за ваксини.

Целият факултет по модерна медицинска микробиология на „Оксфорд“ е на финансова издръжка на Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс. Отново го научаваме не от някакви конспиративни теоретици, ами от самия сайт на факултета. Впрочем неговият слоган е: „Съпротивата е безсмислена“ — клиширано заявление на всеки мераклия за световно господство.

В някои отношения „Оксфорд“ е дори по-прозрачен и по-ясен от Имперския колеж. Те си признават в прав текст, че всичките им научни доклади са подчинени на Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, като спазват възложените указания:


The majority of Oxford University Press journals are compliant with the Gates Foundation open access policy; most of our journals offer authors the choice of a Creative Commons Attribution licence (CC BY)*, and all open access articles are automatically deposited in PMC upon issue publication, where subject relevant. This means that by publishing under a CC BY licence, authors will automatically comply with the Bill & Melinda Gates Foundation’s policy as outlined above.

В превод:

„По-голямата част от списанията на Oxford University Press съблюдават политиката на Фондацията на Гейтс за открит достъп. Повечето от нашите списания предлагат на авторите да изберат лиценз Creative Commons Attribution (CC BY) и всички статии с открит достъп автоматично се депозират в PMC след публикуването им, ако темата е релевантна. Това означава, че при публикуване с лиценз CC BY авторите автоматично се съгласяват с политиката на Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, както беше описана по-горе.“

Как мислите? — Дали това е единствената политика на Гейтс, която се спазва стриктно? Дали един автор изобщо ще бъде публикуван (с какъвто и да било лиценз), ако темата му не отговаря на другите политики, прокарвани от Фондацията?

Риторични въпроси, нали?

— 5 —

Като изключим някои китайски проекти, до момента се оказва, че всички учени по света, работещи по ваксина срещу COVID-19, са пряко или косвено финансирани от Бил Гейтс. Дори за китайските не е съвсем сигурно, тях не съм ги проучвал. Но надпреварата между европейските и американските „конкуренти“ за тази ваксина може да се сравни с кучешки впряг, който тегли шейната на един и същ господар.

И ако това „надбягване на псета в смразената пустош“ позволява облози, бих заложил, че тези, които ще бъдат отличени и наградени с лиценз за ваксината и нейното масово производство, са именно онези в Имперския колеж и Оксфордския университет. Първо, те са едни от най-напредналите (понеже работят от години по РНК ваксини). И второ, имат всички парични и медийни ресурси, за да убедят хората от широката публика да станат опитни плъхове в един експеримент с (не)предвидими последствия.

Можете да бъдете сигурни и че преди септември тази година Oxford University Press ще ни осведоми за „пълната безопасност“ и „неочаквано добрата ефективност“ на ваксината. „Добрите“ новини ще се излеят като всемирния потоп, за да се обслужи политиката на Бил Гейтс, че поне 95% от човечеството трябва да бъде удавено във ваксините му. И така бодрите поданици на отда-а-авна лелеяното Гейтсово световно правителство ще получат своя COVID (Certificate Of Vaccine ID; Индивидуален сертификационен номер за получена ваксинация/чипизация).

Актуализация: Вижте и другата днешна (не)новина за „немската“ ваксина (на института „Паул Ерлих“ и фарма гиганта „Пфайзер“), която е писана по същия абсурден шаблон и отново прикрива съществените данни, които е най-важно да знаете.

Иван Стаменов
22.4.2020 г.

Джошуа Мичъл: Не вярвайте на благия деспот, който иска на всяка цена да ни защити от смъртта


„Представете си следния сценарий: откриваме, че съществува вирус, чийто инкубационен период е 70 години и е 100 процента смъртоносен. Ще променим ли напълно своя свят, за да държим смъртта на разстояние? Може би усещате накъде бия. Всяко човешко същество, което е живяло, се е заразило с този вирус. Това е нашата “смъртна съдба”. Ние приемаме тази смъртност. Не трябва да се страхуваме излишно от нея, трябва да ценим живота, който е дар, но не е върховната ценност. Ако беше така, щяхме да правим това, което правим сега срещу Covid-19, че и повече, за да държим смъртта извън дома си. Има обаче и други неща, за които имаме шанса да допринесем, понякога по красив начин, дори и всички ние да сме се заразили със “70-годишния вирус”. Раждаме са на света и умираме, но предаваме нещо на децата си, освен 70-годишния вирус. В противен случай нямаше да има нито цивилизация, нито деца. Ето това ме тревожи. Днес сме толкова уплашени от смъртта, че сме готови на всичко, да, на всичко, за да я пропъдим. Дори да се откажем от цивилизацията, която стотици поколения, които са се родили преди нас – и които също са били заразени със 70-годишния вирус – са изградили, въпреки че са знаели, че ще умрат. Може би най-хубавото размишление по тази тема през ХХ век се намира в последните страници на “Прекрасният нов свят”, романът на Олдъс Хъксли, написан през 1931 година. Разговорът е между Вселенския контрольор Мустафа Монд и Джон Дивака. Монд му обяснява ясно, че ако иска свобода, приятелство, любов и деца, ще трябва да живее също с болката и смъртта“.

Много добро интервю на професора по политическа теория в Джорджтаунския университет във Вашингтон и специалист по Токвил, Джошуа Мичъл. Говори за социалната изолация, която убива социалния организъм, няма как друго яче да е, както и за страха от смъртта, като ще кажеш е нещо, за което ние хората научаваме за първи път. За ИИ, за наднационалната държава, за чисто човешките взаимоотношения, които се загубиха в този карантиниран свят


– Кризите винаги разкриват бъдеще, което би могло да е добро, ако променим начина си на действие, или обратното, би могло да вземе лош обрат, ако продължим с патологиите, от които вече страдаме. Поради факта, че съм политически философ, съм прекарал живота си в четене на великите автори, които ни предупреждават за сладката съблазън на тиранията и трудността да защитим свободата. Когато светът заявява, че тази криза е медицинска и пренебрегва последствията от “социалното дистанциране”, опасявам се, че тази криза ще се превърне в претекст за още по-голяма ерозия на човешкия свят, от който толкова много се нуждаем – светът на съседите, приятелите, любовта, неформалните връзки и нашите нации – под претекст, че отблъскваме смъртта. Надеждата ми обаче е, че ще излезем от тази криза, жадни за един напълно човешки свят, със съзнанието, че за да живеем в него и да го предадем на децата си, трябва да се примирим с истината, че вече сме се заразили с 70-годишния вирус, от който нито една карантина няма да ни спаси.

След като антителата от естествена среща с вируса не пазят от повторно развитие на заболяване, с какво са по-вълшебни антителата от тяхната ваксина, че да пазят?


Ето, с какво са „по-вълшебни“ тези ваксини. Инструктират клетките да произвеждат постоянно (!) определени ензими, въпреки че тялото ви може да се нуждае приоритетно от ензими за пикапи (напр. за борба с ракови клетки), а не за самолети (прелитащи коронавируси). А и колко пъти се споменава думата „надежда“ – тя наистина е вълшебна, особено когато е съчетана с материалистичния възглед, че клетките са машини, а човекът – фабрика.

Саркастично: ама нищо не може се обърка с тези експериментални ваксини, когато всяка логика е превзета от „надежди“ и парите на Гейтс.

Няма коментари:

Публикуване на коментар