Последователи

четвъртък, 19 май 2016 г.

БИТИЕ част1




От библейска гледна точка знаем, че Адам и Ева са имали съвършено ДНК, защото Бог е заявил, че всичко което е сътворил е „много добро“ (Битие 1:31). Това се отнася и за първите видове животни и растения. Те първоначално са имали съвършени ДНК нишки без никакви грешки и мутации. Обаче когато човекът съгрешил спрямо Бога (Битие 3) Бог проклел земята и животните и осъдил човека да умре (Битие 2:17, 3:19). По това време изглежда Бог е оттеглил част от Своята подържаща сила, която е поддържала всичко в съвършено състояние.С течение на времето, докато хората се увеличавали на земята, Бог е знаел, че мутациите нарастват сред човешкото население и заявил, че хората не трябва повече да се сродяват с близки роднини (Левит 18). Защо е направил това? Бракът между кръвни роднини води до възможността да се появят в детето подобни генетични мутации поради това, че то наследява обща мутация едновременно от бащата и майката. Ако и двамата родители са наследили същия мутирал ген от общ прародител (например дядо) това би увеличило възможността двамата родители да предадат този мутирал ген на детето си. Бракът с човек, който не е близък роднина, намалява шанса и двамата да имат същия мутирал ген. Ако част от ДНК на майката има мутация, то той ще бъде маскиран от немутиралия ген на бащата. Ако част от ДНК на бащата има мутация, тя ще бъде маскирана от немутиралия ген на майката. Ако гените на двамата родители са мутирали, тогава тази мутация ще се появи и при детето.[7] Нашият всезнаещ Бог очевидно е знаел, че това ще се случи и е дал заповедта в Левит близки роднини да не се женят.

От тогава можем да очакваме да настъпват мутации и да се натрупват ДНК дефекти. Невероятното количество информация, което е било първоначално в ДНК, е било филтрирано и в много случаи загубено поради мутации и естествен подбор. По времето на потопа е имало генетично задръстване където е изгубена информация от много сухоземниземни животни и хора. Единствената генетична информация, която е оцеляла, е дошла от представителите на сухоземните видове и хората, които са били в Ноевия ковчег. Заключение

Библията не подкрепя теорията, че тези промени в живите организми трябва да бъдат предавани на поколенията, както гласи еволюционната теория. В действителност ние очакваме да видим обратното (загуба на информация), дължаща се на проклятието в Битие 3. Библейски погледнато, ние ще очакваме мутациите да произведат дефекти в генома, а не да се добавя нова информация.

Наблюденията потвърждават че мутациите причиняват поразителна загуба на информация, а не увеличение, както еволюцията настоява.
Мутациите, когато са правилно разбрани, са отличен пример как науката потвърждава Библията. Когато видите опустошителните резултати от мутациите, не можете да не си спомните за проклятието в Битие 3. Натрупването на мутации от поколение на поколение се дължи на човешкия грях. Но тези, които са се доверили на Христос, нашия Създател, очакват ново небе и нова земя, където няма да има вече болка, смърт или болест.


"Човешките същества са една поробена раса, която живее на изолирана планета в малка галактика. Човешката раса някога е била източник на работна сила за извънземна цивилизация, в чиито владение оставаме и до днес. За да запази контрола върху владенията си и Земята като вид затвор, тази непозната за нас цивилизация подхранва един безкраен конфликт между човешките раси и народи. Тези извънземни господари винаги са се стремили да насърчават духовният упадък и заради това са създали на Земята условия за необратими физически затруднения. Тази ситуация, съществувала в продължение на хиляди години, продължава и до днес." (из книгата "Боговете на Еден") .

Идеята, че човечеството е продукт на генното инженерство, проведено от извънземни, идващи от някъде, извън границите на нашата малка планета, оспорва теорията за еволюцията на Дарвин и креационизма. Догмите на науката и религията са засенчили истината за нашия произход. Християнската църква провъзгласява, че един предполагаем и всесилен "Бог" е създал нашите първи родители от "кал". Но когато Адам и Ева нарушават правилата на своя Създател са осъдени на болки, болести и смърт. За неподчинение на този "Бог" е осъдено и тяхното потомство - цялото човечество като "грешници". Християнството черпи жалките си познания за историята на Адам и Ева от първата еврейска Библията или Стария Завет - Битие

Ако четем и тълкуваме Библията буквално, като един вид исторически документ, пред нас се представя един "Бог" (Йехова или Яхве). По неговите собствени думи той се представя като ревнив, гневен и отмъстителен. Страхът от "Господ" се изтъква навсякъде в Стария Завет. Той възнаграждава онези, които му се покланят, поддържат и спазват ритуалният закон, задоволяват неговите земни желания за материални придобивки и власт. Не може да не забележите, че този жесток, кръвожаден и егоистичен "Бог" силно наподобява капризните шумерски богове.

Според Битие, този "Бог" сметнал, че човешките същества са съсипали цялото негово творение, защото са яли от "забранения плод " .

Проучванията показват, че еврейската Библията е съставена на базата на две напълно самостоятелни произведения. Книгата Битие е съставена от две отделни творби известни на учените като традициите на Севера "E" и традициите на Юга "J", към които са добавени допълнения.

Традицията на хората от Севера "Е" (съдържа пасажи, отнасящи се до Бог - Елохим) преди юдейска религия се прекланя на Всевишния Бог Eл и неговите подчинени – Елохимите.

Пасажите взети от книгите "J" или от Йеховистите, описват едно напълно друго лице – злият “Господ Йехова- Jehovah” (YHWH).
Демон се бори с Дева Според Макс Ж. Димонт в книгата 
"Евреи, Бог и история": 


“В пети век преди новата ера еврейските свещеници комбинират части от документите "J" и "E" като добавят допълнително малко текст (известен като благочестивата измама). Така получените документи са известни като "J E", защото Бог в тези пасажи вече е наречен Йехова - Елохим "Jehovah Elohim" (което трябва да се превежда като Господ Богове). Ето защо днес намираме в Библията, противоречив образ на Върховния Бог. Намираме Йехова, който на практика е Бог на едно племе, маскиран като Върховното Същество.

В първите глави от Битие са описани внушителните битки между две съперничещи си сили. От едната страна е Всевишният Бог и неговите Елохими, които Той създава чрез проявата на своя собствен Дух. От друга страна е злият Господ Бог Йехова, който е създал едно същество от "кал". Йехова прилича много на Сатанаел, един Елохим, който се вдигнал на бунт срещу Върховния Бог. Въпреки, че по-късно е бил обявен за Единственият Бог, първоначално евреите са познавали Йехова, като един от многото Елохими. Те цитират Песента на Моисей, в която той прави разлика между Всевишния и Бог Йехова - узурпатора.

 

"Cuando el Altísimo repartió las naciones,
cuando distribuyó a los hijos de Adán,
fijó las fronteras de los pueblos,
según el número de los hijos de Dios;
mas la porción de Yahvé fue su pueblo,
Jacob su parte de heredad".

(Deuteronomio 32:8-9).

"Когато Всевишният даваше на народите ,
когато раздели синовете на Адам,
той определи границите на народите,
в зависимост от броя на децата на Бога,
плюс частта на Яхве, която също бе от народа на Бога ,
Якоб и полагащото му се наследство. " (Второзаконие 32:8-9 ) .

Пояснение на преводача:

Ето българският превод на този текст от Библията:


“Когато Всевишният даваше наследство на народите,

когато разпръсна Адамовите потомци,

постави границите на народите,

според броя на израелтяните.

Защото дял на Господа е Неговият народ,

Яков е падащото Му се с жребий наследство.”



Манипулацията тук е много ясна, защото в оригиналният текст, преведен от еврит, се казва “в зависимост от броя на децата на Бога”, а в българската версия е “според броя на израелтяните”.



Другото, което прави впечатление, е че не се прави разлика, между Всевишният Бог и Йехова, Яхве – всичко се минава под една обща дума – Бог. Тук следва да си зададем въпроса: Ако в един толкова кратък стих от Библията има такива големи грешки при превода, то колко ли преводни грешки има в цялата Библия на български език? Колко е голяма манипулацията на църквата само от превода на Библията, да не говорим от другите неща. И накрая в какво и в кого вярват хората?

Християните-гностици от първите векове, са искали да запазят оригиналното учение на Исус. Те са правели разлика между Небесния Отец и Бог от еврейската Библия. Йехова (YHWH) не е Отца, за който Исус е говорил.

В еврейската Библията се говори за бога на едно племе, докато Бога на Исус е Универсалното Върховно Същество на цялото човечество.

Еврейският бог е бог на страха, Небесния Отец на Исус е Бог на любовта .

В действителност, Исус никога не се позовава на Небесния Отец като Йехова . Гностичното Евангелието на Петър заявява, че евреите са били в илюзията и заблудата, че познават Върховното Същество и, че са били невежи, познавайки само един фалшив бог - самозванец, чиято истинска природа е непозната за тях.

Гностиците, въз основа на дълбокия си проучвания на Книгата Битие, показват Йехова като Демиурга Сатанаел - съзидателната сила на този паднал материалния свят, която е враждебна към Върховното Същество. A един гностически учител е разказал как Отец създал ангелите и архангелите, правомощията и господствата. Светът обаче, както и всичко в него, е създадено от другите седем ангела, а и човекът също е тяхно дело. Тези ангели този учител определя като мързеливи и непокорни.

Става дума за учителя Сатурнин (Saturninus, 90-150 г. след Хр.), който установил една голяма гностическа общност в Сирия. Той е учил хората, че Единственият Истински Бог, Небесния Отец разкрит от Исус, живее в най-високото царството на светлината. Между това трансцендентално Царството на Светлината и нашия краен свят има огромна йерархия на архангели, ангели и други духовни сили, онези, които са изградили Вселената, създателите и дизайнерите на човека. От глупост и суета, Сатанаел въстанал против Царството на Светлината и повел една група от ангели последователи. Сатанаел и неговите слуги създали капани, с които да ловят духовни същества във физически тела .

Сатурнин разказал как предводителят на ангелите бунтовници - Сатанаел се опитал да създаде човешки физически тела по образец на духовните същества.По този начин те планирали да задържат други духовни същества, трайно прикрепени към физическите тела.

 

Но успял да сътвори само един примитивен андроид, който трябвало да бъде оживен с духовна същност от по-висшите светове. Необходимо било да се насърчат духовни същества от висшите реалности. Тогава Сатанаел привлякъл една "искра светлина" от небесните царста към неговата бездушна вселена и я затворил в материалното тяло на Адам.

Според Apelles, който е друг ранен гностически учител, духовните същества са били подлъгани да слязат от мястото си в небесните царства за възможността да имат физическо преживяване и тогава те били приковани към плътните физически тела посредством машинациите на Йехова. След това вече, поколение след поколение, "искрата на светлината" била заключена в човешките форми. Скоро, тези духовни същества били абсорбирани от материалния свят и така те загубили съзнанието за своя произход - Царството на Светлината. Те се оказали уловени в света на Демиурга Сатанаел. В действителност, те станали роби злият си създател.

Католическата църква, с приемането еврейската Библията в нейния буквален превод, съвсем преднамерено обърква племенният бог Яхве с Върховното Същество. Имитирайки древния Израел, Църквата е създадена като политическа и религиозна империя. Само християните - гностици останали да следват пътя на Христос.

Гностиците бързо били осъдени като еретици, а техните свещени книги - откраднати и изгорени. Благодарение на чудотворното откриването на някои гностически писания в Наг Хамади, Египет, преди петдесет години, ние можем да имаме по-добро разбиране за гностическите християнски общности от първите векове на нашата ера. Там е намерен един много ценен гностически документ, наречен “Апокалипсиса на Адам”, който представлява разказ за сътворението на Адам и Ева. Тази книга, датираща от първи век, е бил опит да се възстанови първоначалният Генезис. В него е записано, че Адам казал : "Преди Бог да ме създаде от земята, заедно с твоята майка - Ева, аз бях с нея в славата, която бяхме видели в един Еон, от която идваме - Царството на Светлината. Тя ми показа една дума от знанието на Вечният Бог и ние си спомнихме, че приличаме на великите и вечни ангели, защото бяхме по-велики от Бога, който сега ни е създал и от силите в него, които ние все още не познаваме. Тогава Бог -Демиурга /Сатанаел, началник на еони и правомощия, с ярост ни раздели . След това станахме два еона. И славата, в нашите сърцата ни изостави. След онези дни вечното знание за Бога на Истината (Небесния Отец) се оттегли от мен и майка ти Ева. От този момент ние учим само мъртви неща, както и хората. После признахме за бог демиурга, които ни създаде. Ние не бяхме непознати за неговите правомощия. Ние му слугувахме в страх и робство.”

Гностиците разбирали, че има много различни същества. В техните книги се говори за множество духовни йерархии, както на Светлината, така и на Мрака. Тези същества не се движат само във фините честоти, но могат да се проявяват и чрез форми от физическото измерение. Както есеите и Иисус, гностиците също признавали способността на "ангелите" да се материализират в тела. Падналите ангели веднага се обявявали за владетели или архонти, а началникът на архонтите е бил известен с различни имена като Сатабаел, Йехова, Ildabaoth, Sacklas, Сатана, Самаел и др .

Те имали възможността да създават физически тела и искали да бъдат "богове". Но в следствие на своето изродено състояние, те били враждебно настроени към човечеството и пречели по всички възможни начини хората да придобият духовно освобождение. Нарастващия интерес, възникнал в края на ХХ век към извънземни и НЛО, е просто модерна версия на същите сили, които други хора и култури веднъж определили като "демони" или "паднали ангели". Летящите чинии са просто друга рамка, която ни осигурява приемливи обяснения за някои от тези гротескни събития. Един невидим феномен, който постоянно ни дебне и манипулира нашите вярвания. Ние виждаме само това, което те изберат да видим и обикновено ние реагираме.

Идеята, че човешкото тяло е резултат от работата на злонамерени “ангели – създатели” прилича много на идеята за извънземни, участващи в генното инженерство по "създаването" на хомо - сапиенс. Имаме работа с едно и също явление. Гностиците са знаели истината за истинския произход на човека и невидимите сили, които се стремят да запазят човешките същества поробени. Злонамерените ангели - създатели, който според гностиците, отвличат духовни същества и ги затварят в материални тела – това са извънземните богове - създатели от Шумерия.

Помислете върху следното наблюдение на д-р Стефан Хоелер :
“Ангелите от звездите и други управляващи духове се проявяват като тиранични владетели. Те са узурпатори, които господстват над цялото мироздание и над цялото човечество с цел повишаване на тяхната собствена значимост и слава. За това, онези които ценят себе си трябва да избегнат, колкото е възможно влиянието на тези сили. Предначертаната съдба на човешкия живот се крие в неудобното господство, което упражняват тези по-малки богове върху духа на човека, от което само реализацията чрез Знание, може да освободи човека.”



Ангелите-създатели и архонтите се характеризират като ужасяващи сили или като силите на илюзията и негативността. Те са като надзиратели в затвор, стремейки се да запазят своите човешки пленници вързани за Земята. В капана на илюзиите на материалното съществуване, човекът смята, че е само физическо тяло и не осъзнава истината за своя произход. Това условие увековечава духовната слепота , оставяйки човечеството във вечен плен на Тъмничарите. Въпреки това, гностиците никога не са престанали да обявят, че истинската Същност на човека не е тялото му и че материалния свят не е неговият истински дом. Човекът е духовно същество и неговата цел е реализирането на неговата Висша Същност, т.е. тази “искра от светлина”, която се намира в изгнание във физическото тяло. Неговата съдба е да се върне в Царството на Светлината, истинският си дом отвъд звездите. Ние трябва да се събудим и да осъзнаем истинският си произход, от къде сме дошли, как сме били пленени на тази планета и как можем да постигнем освобождението си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар