Последователи

четвъртък, 23 февруари 2017 г.

Гърците (данайците) част от еврейското Даново коляно, прогонени от Египет?

Три са днес циганските племена останали след Христа - това са гърците, евреите и баш циганите.

   
     
   

Спазват ли евреите данайци законите на Моше?

Да в таверните си хапват млади гургулици.

В Евангелието на есеите Исус недвусмислено заявява: Моята Майка е Светият Дух. Светия Дух е изобразяван като гълъб. 

В Магдала или Мигдалил – „селото на гълъбите” има доказателства, че там са се отглеждали гълъби за жертвоприношения. Магдалина е изповядвала този култ. 

Когато името и се споменава за първи път в евангелието от Лука, тя е описана като жена „жена, от която бяха излезли седем бяса”. 

ГЪРЦИТЕ СА ЮДЕИ.




Гърците не са данайци не са и негри/хамити, даже името им гърци е тракийско - плагиатствано.


Херодот - І-58 : Гръцкото племе отначало е едно и винаги е говорело един и същ език. Гърците се превръщат от незначително племе във влиятелен народ, защото са асимилирали много други хора. Преди гърците да се обединят с пеласгите, пеласгите са варвари.

Ранните гърци

Първите сведения са от Омир. Той не нарича гърците "елини" - нарича ги данайци. Когато описва гръцкия лагер той говори за данайци, ахейци и аргосци.

КОИ НЕ СА ГЪРЦИ

Ахейците не са гърци

Те са предгръцки народ. В гръцките легенди историята на племената и народите се предава с олицетворение в легендарни герои със символични племенни имена:

Ахей и Пеласг са братя - Хеланик.

Дионисий Халикарнаски: Пеласгите разделили Тесалия на три части по имената на своите вождове - Ахая на Ахей, Пеласгиотида на Пеласг ...

И така, според старогръцките автори, ахейците са пеласги по произход. А за пеласгите едва ли има нужда да се дават примери, че не са гърци, но все пак:

Героят (героите) с име Пеласг:

Хезиод - Пеласг е "автохтон", роден в Аркадия. Според преданията на аркадийците той е "първия човек, който живеел по тези земи, станал цар, измислил хитона" и т.н...

Херодот - VIII-44 - По-рано пеласгите владеят това, което по-късно се нарича Елада.

Йонийците не са гърци

Херодот I-56 - Йонийците са пеласги по произход.

Гърците се отличават от пред-гръцките народности на Балканите по произход и език:

Херодот - I-57 - Пеласгийския език не е в никакъв случай гръцки. Той е "варварски". Атиняните са по произход пеласги, които са сменили езика си, когато са били асимилирани от гърците.

С племенното име Пеласг е наречен и героя, който посреща данайците:
"Пеласг посреща на морския бряг на Аргос Данай и Данаидите, които бягат от Египет и им дава убежище."

Страбон дава пример и че гърците (данайците) асимилират предгръцко население:

Данай... според Еврипид „над Елада наложил закон всички наричани дотук пеласги да се наричат данайци” - Страбон, География – кн. 8 – 6, стих 9

ГЪРЦИТЕ ИДВАТ ОТ АФРИКА - ЕГИПЕТ

Страбон, География – кн. 7 – 7, стих 1 - Данай довежда хората си от Египет.

Според цялата гръцка митология Данай идва от Африка. Да се оспори това е ... трудно. Също и че героя Данай символизира племето данайци.

И митологичното родословие на Данай е свързано с Африка.

- Майка му Анхиноя е наричана "дъщеря на Нил"

- Брат му носи името Египт

- Баща им Бел заселил Данай в Либия, а Египт - в Арабия .

- Бащата на Данай - Бел е митически цар на Египет. (бележка 60 )

- Бащата на Бел - Епаф също е митичен цар на Египет, а на майка му Мемфида легендата кръщава египетския град Мемфис.

Египетски източник потвърждава идването на данайците от Египет:

Сведения дава египетския историк Манетон от 3-4 в. пр. Хр. Сред египетските управници той поставя и Данай - същия Данай, който по-късно с хората си акостира в Пелопонес и това е началото на гърците - които идват с Данай - на Балканите. По точно с пристигането на Данай в Пеласгия там заселват голям брой египетски семити.


Манетон - История на Египет - фрагменти

Манетон, цитиран от еврейския историк Йосиф Флавий в трактата "Срещу Апион":
Фр. 50. Йосиф, Срещу Апион, І, 15, 16, 93 – 105
"...Сетос се наричал Египт, а брат му Хармаис – Данай.”

Фр. 54. Йосиф, Срещу Апион, І, 26 – 31, § 227 – 287
"... Сетос се прекръстил на Египт, а Хермей – на Данай..."

Манетон, цитиран от Евсевий:
Фр. 53 (а). Синцел, стр. 116, 129, 133, 135. Според Евсевий.
12. "Армаис, наричан също Данай, 5 години, след като напуснал Египет и бягайки от брат си Египт пристига в Елада, завладява Аргос и властва над аргосците."

Други антични автори също разказват за преселението на данайците от Африка на Балканите, начело с водач с племенното име Данай.


Според гръцките легенди, от Египет Данай пристигнал в Пелопонес с голям флот. Той се обявил за владетел и нарекъл народа си данайци.
През гръко-римско време, поклонници пътували в Пелопонес твърдят, че точната дата на акостиране може да се датира в 1511 г. пр.н.е., според мраморен надпис на о-в Парос.
Диодор пише, че Кекропс произхожда от Египет и основава Атина като колония на египетския град Саис.


АФРИКАНСКИ РАБОТИ


"По времето на Херодот египетския произход на гърците е добре известен."

Примерите са от самите древногръцки автори:

Херодот IV-189 - Гръцката дреха аегис е африканска по произход.
"Облеклото и егидата (щита) на изображенията на Атина гърците са взели от либийците. Само че либийската дреха е от кожи, а висулките са от ленти, вместо змии - останалото е същото. Самото име показва, че дрехата на изображенията на Палада е с либийски произход. Либийците носят върху облеклото кози кожи без вълна, завършващи с ресни и боядисани с брош. От името на тая дреха "айгес" (козя кожа) елините са взели егидата (щит от козя кожа). Смятам, че и гръмките призивни вопли при ритуалите са тръгнали оттук.
190. Погребалните обичаи на гърците са същите като на африканските номади."

Това не е описание на някой мореплавател за Шака Зулу, а описание на Херодот за гръцки традиции.

              

По времето на еврейския съдия Deborah (1200 г. преди Христа), племето Дан вече е било морски народ (Съдии 5:17). Евреите от Дановото коляно били главните мореплаватели на цар Соломон и плавали с финикийците. Също така Езекиел споменава: "Дан и Яван ("яван" е името, с което са наричани гърците в Стария завет) отплавали и се връщали от земите завладяни в твое име". Това показва, че е имало тясна връзка между гърците и Дановото племе още по онова време.

Самозваните гърци са известни мореплаватели първите робо - превозвачи в комбина с евреите търговците на роби.

Например в Детският кръстоносен поход (1212 г.) участват 50 000 неевреиски деца/ГОИ/ от Франция и Германия за освобождение на Божи гроб. Хитрите корабопритежатели гърци в съучастие с роботърговци евреи предлагат да прекарат децата до Египет. В крайна сметка нито едно от децата не пристигнало в "светите земи", защото тези които не умрели от глад, били продадени от евреите в робство.



Евреите са били най-жестоките от търговци на роби. Page 82 от Vol. 1 от Secret Връзка между Черни и евреи , разказва как някои африканци се разбунтуваха в Южна Америка. (Евреите търгуват роби в Бразилия и други страни в Южна Америка). Наблюдател на трафика на роби отбелязва: "Всеки еврейски търговец, който има лиценз за 100 африканеца небрежно зарежда 5 пъти повече с този номер, в техния кораб." Но те са били давани безплатно като бонус за да продадат останалите. "Подкупваха управителя и касиера с пари за разрешение за два пъти повече роби от регистрираните."

> ЕВРЕЙСКИ ТЪРГОВЦИ НА РОБИ И ДРУГИ ИЛЮМИНАТСКИ ТАЙНИ НА КОНФЕДЕРАЦИЯТА




СЕМИТСКИЯТ ПРОИЗХОД НА ГЪРЦИТЕ


Диодор Сицилийски - "Историческа библиотека ":

28. ...Казват, че и тези, които били с Данай, тръгнали също от там и основали едва ли не най-стария от елинските градове, Аргос, а колхидският народ в Понта и този на юдеите между Арабия и Сирия също били основани като колонии от хора, тръгнали от Египет; затова и при тези народи има древна традиция да се обрязват новородените деца, която е била пренесена от Египет. Дори и атиняните по техните думи са колонисти от Саис в Египет... атиняните единствени от всички гърци наричат града си “астю”, като са пренесли това названия от египетския град Астю. Нещо повече, самото им държавно устройство било уредено и поделено като в Египет...
Дори и някои от водачите на атиняните били египтяни; например Петес, баща на онзи Менестен, който взел участие в Троянската война, явно е бил египтянин, който по-късно е получил атинско гражданство и царска власт. … той е имал двойно гражданство, елинско и варварско, тоест е бил смятан отчасти за звяр, отчасти за човек.
29. По същия начин и за Ерехтей твърдят, че е бил по род египтянин и е царувал в Атина...

Were the Greeks Israelites?

Хекатей от Абдера, гръцки историк от 4 век пр. Хр. "ни казва, че египтяните били притеснени от бедствия (за справка: 10-те язви в Изход от Стария завет) и за да успокоят гнева на боговете си, те изгонили всички неегиптяни (еврейте) от родните си земи. Част от тях, предвождани от Данай и Кадмус, мигрирали в Гърция, другите се разположили из Сирия и цялото източно средиземноморие, включително сегашен Израел. За предводител на вторите се е водел Мойсей, човек известен със своите мъдрост и смелост" - цитат от C.W.Muller, Fragmenta Historicum Graecorum, 1883, Vol. 2, p. 385.

--------------------------------------------------------------------------------

Твърдението за "нубизма" на древните гърци, което е основано на евтин расизъм и гръкофобия, комбинирано с подсъзнателно презрителната идея за „негърска култура” има и по – лош момент.

Той се крие в това, че този расизъм всъщност е оръжие в ръцете на гърците. Той показва вашата предубеденост, но по – лошото е, че Египет се води изчезнал народ.
И ако вие просто приравните гърците на Нубия, освен че се самодевалвирате чрез расизъм на „черното на Гърция”, вие правите и нещо по – лошо.
Правите ги „живи наследници на египетската култура”, за което нубийците имат право да претендират, но гърците – не.
Т.е. гърците са крали и взаимствали египетската култура през късната античност, приписвали са си знанията й.

А днес... Днес чрез тази теория се ЛЕГАЛИЗИРА КРАЖБАТА.
Правят ги наследници.


Никаква Елинска цивилизация не е съществувала - Елинска цивилизация е изградена след Х век пр. Хр. от местното пеласгийско население.

Елинската (самото име елини не принадлежи по право на гърците. Елините са старите сели - пеласгийско племе край Додона. Поради престижа на името данайците се самонаричат ели, елини) цивилизация е изградена след Х век пр. Хр. от местното пеласгийско население, населяващо от най-древни времена земите от днешна Егейска Македония на север до Атика и Пелопонес (земята на ПЕЛАСГ) на юг. Изгряла след залеза на Критската и Микенската цивилизации, тя се развива съвместно с Египетската. „Първите гърци” – ахейците/Ахейците също не са гърци. Агамемнон и Менелай са потомци на Атрей, а той самия е потомък на фригиецът Пелопс. На този фригиец е кръстен полуостров Пелопонес./, не са никакви гърци. Ясно е че нито подвластните на Ахей, син на Хелен (Елин) и внук на Прометеевия син Девкалион, тесалийски ахейци, нито пък приелите от Ахеевите синове името ахейци пелопонески пеласги (пелгари), са някакви чуждоземци. Напротив, това са местни хора, местно население. А това пеласгийско население е едно и също с останалите племена и народи, населяващи Балкано – Анатолийския регион. В подкрепа на това твърдение се явява историята на Тантал, Пелопс и техните потомци. Пеласги са и еолийците и дорийците от Тесалия, водещи началото си от Еол и Дор, другите двама синове на Хелен, родоначалник на трако - пеласгийското (пелгарско) племе на елините. През целият период на елинската история древните племена, населяващи тези земи, продължават своето етническо обособено съществувание. Приемайки новата елинска култура, център на която става древният пеласгийски (пелгарски) град Атина, те приемат и общото за всички цивилизовани хора име елини, но не като етническо, а като културно и цивилизационно понятие. Въпреки категоричната принадлежност на населението на Елада към древното местно население, в летописите са засвидетелствани две преселения отвъд Средиземно море.

Първото е едно преселение преди похода на Пелопс, това на Данай (твърде вероятно това да е израилтянското коляно на Дан – Данон) от Египет. Пришълците се заселват в Арголида и Лакедемон, населението на които области приема Данай за свой владетел вместо Геланор, потомък на Фороней и Аргос, а жителите на Аргос приемат името данайци вместо пеласги . Но корените на Данай и неговия брат – близнак Египт, както и на братята им Цефей и Финей, са трако – пеласгийски. Техен баща е Бел (Бал, Ваал), чието име е с балкански корени. Трако – пеласгийски са имената и на голяма част от петдесетте дъщери на Данай и на петдесетте синове на Египт. За племенница на Данай и Египт, дъщерята на Цефей Андромеда, се жени Персей, синът на Зевс и Даная: „Когато Персей, син на Даная и Зевс, дошъл при Кефей, сина на Бел, взел за жена дъщеря му Андромеда.” (Херодот, „История”, Книга VІІ. 061). Въпреки балканския си произход, този владетелски египетски род е силно семитизиран. С пристигането на Данай в Пеласгия се заселват голям брой египетски семити. Размесвайки се с пеласгийското (пелгарското) население на Арголида, те вливат солиден процентсемитски гени в кръвта на местните хора.

Второто преселение в Пеласгия е това на Кадъм, синът на Агенор, от Финикия към края на ХІV век пр.Хр. „Мнението на онези, които смятат, че дошлият в тиванската земя Кадъм бил египтянин, а не финикиец, противоречи на прозвището на тази Атина, защото тя е назована с финикийското име Онга, а не с египетското Саис.” (Павзаний, Книга ІХ, Глава 12.02). Имената на членовете на семейството им категорично ни насочват също към трако - пеласгийския им произход. Това преселване на Кадъм и братята му, търсейки сестра си Европа (!!!), междувременно станала съпруга на критския цар Минос (Мино), всъщност представлява завръщане на Агеноровия род в Прародината. Кадъм донася в Пеласгия (Пелгария) финикийската азбука, от която произхождат израелтянската и елинската. Но и самата елинска азбука, според Дионисий Милетски, е всъщност пеласгийска (пелгарска): „Сега буквите официално се наричат финикийски, защото бяха донесени на елините от финикийците, но простолюдието ги нарича пеласгийски, защото пеласгите първи ги адаптираха и използваха.” Ето какъв е произходът на азбуката, използвана от населението на древна Елада и сегашна Гърция.

Гърци, или по-точно Graicoi е име, с което римляните са наричали племе от Епир. Това племе обаче принадлежи на изконното балканско население, а не на дошлите от Африка данайци. Същото може да се каже и за името елини. По начало названието елини е важало само за едно малко пеласгийско племе от Епир. Елини, ели идва от сели - пазителите на храма на Зевс в Додона.Понеже името на тези хора е било престижно, дошлите от Африка данайци си го присвояват.


Какви гърци и каква цивилизация гръцка?




Хиксоси или наемници "Гърци" и Евреи с/у Тракийски фараон.                                                                
Хекатей от Абдера, гръцки историк от 4 век пр. Хр. "ни казва, че египтяните били притеснени от бедствия (за справка: 10-те язви в Изход от Стария завет) и за да успокоят гнева на боговете си, те изгонили всички неегиптяни (еврейте) от родните си земи. Част от тях, предвождани от Данай и Кадмус, мигрирали в Гърция, другите се разположили из Сирия и цялото източно средиземноморие, включително сегашен Израел. За предводител на вторите се е водел Мойсей.






> Хамурапи , Хиксоси и Хабиру
И до днес евреите не искат да признаят, къде е изчезнало 'изгубеното' им Тринайсто племе; циганите винаги са претендирали, че произхождат от Египет, а версията, че гърците дошли "от Северна Европа" е един мит.
Много неща говорят, че трите племена имат общ произход: евреите, гърците и циганите.


И трите племена са изгонени от едно и също място - от Северна Африка (Египет и Етиопия), но и трите племена са изгонени от Индия поради зловредност  - има корелация между Индия-Етиопия-Семити-Гърци(плюс африканските им нрави) и склонноста им към кражби на чужда култура-вярвания и интелектуални достижения !!
И трите са еднакви - по характер, по миризма, по навици, по търгашество и мошенничесто, по наглост и злоба, по мърлявщина и мързел, и пр.
Гърците имат древни легенди, според които произхождат от Египет, дори древногръцки автори ги наричат "синовете на Египет". Когато се домъкват по нашите земи - Балканите и Мала Азия - те са пиратско племе. Каквото и да се говори гърците очевадно са много по-близки до семитите, отколкото до бялата раса.
Циганите винаги се е считало, че произхождат от Египет. Затова и името им в английски е "джипси" (и в други езици). Нова версия е, че произхождали от Индия.
В български и балканските езици циганите също се наричат "гюпци", "гюпти". "Гюпти" е името и на албаниските (албанизирани) цигани, които са дошли в Албания от Египет - ето откъде идват шиптърите, за които много хора повтарят, че не са албанци.
- И трите племена се местят насам-натам по света и навсякъде са паразити.
- Законите на Ману в древна Индия не правят никаква разлика между евреи и цигани - отделят ги от всички други касти и това са двете общности, които се считат за проклети и изобщо са извън кастовата система.
- Евреите имат едно "изгубено" племе. Всъщност то никъде не е изгубено - просто това са чифутите, които не са искали да тръгнат с Моисей и са останали в Египет. Оттам идват циганите и гърците.
Ето как мозайката малко по-малко се подрежда и смрадливата картинка се изяснява:

       


                                                  Етиопия
Етиопия води началото си от царство Аксум, което се създава под влиянието на Египет и царство Шеба в днешен Йемен. Семитски племена се преселват от южната част на Арабския полуостров през 6-5 век пр.н.е. в северната част на Етиопия, като носят със себе си и своята цивилизация. Там те се смесват с кушитските племена, намиращи се под влиянието на Египет.
I в. от н.е. Образуване на царство Аксум, начело със Соломоновата династия. Първия известен цар е Зоскалес.
VIII-IX в. Изоставяне на Аксум под натиска на мюсюлманите. Преместване на етиопската държава на юг.
XIII в. Възвръщане на властта на Соломонската династия при цар Иекуно Амляк.
Етнически състав
Населението на Етиопия е основно от семитски и кушитски племена. Двата най- големи етноса в Етиопия са оромо и амхара.
Други по- малки са: ... бета израел...

Бета израел, наричани още фалаша или фалаш мура, са етническа група, произлизаща от Етиопия и изповядваща юдаизъм. През втората половина на 20 век над 80% от бета израел емигрират в Израел...
Според етиопската легенда, описана в "Кебра Нагаст", етиопците са потомци на еврейски племена...

        


Самите бета израел вярват, че ... племето на Дан, опитвайки се да избегне гражданска война в Израел, се заселило в Египет. Оттам то се придвижило на юг по течението на Нил до Етиопия и етиопските евреи са негови потомци.

Равинистични възгледи
Според някои авторитети на халака, бета израел са потомци на племето на Дан, едно от Десетте изгубени племена.


           
                                         Фалаши - етиопски евреи

ПРИЛИКИТЕ МЕЖДУ ГЪРЦИ И ЕВРЕИ
Ярко свидетелство за произхода им е приликата в характера и поведението на гърци и евреи. Тя е очевидна за всички. Затова е и поговорката: "Кога плаче евреина? Когато се ражда грък." Толкова общо в характера, както между евреи и гърци, едва ли може да бъде случайно. То може да идва само от общ произход.

СТРАННАТА "НАЦИОНАЛНА ИДЕОЛОГИЯ" НА ГЪРЦИТЕ

Древните елини се отличават със своя ярка национална идеология, която няма аналог сред околните близки и далечни народи. Тя е познатото разделяне на "елини и варвари". И днес то ни се представя за нещо естествено. Не се обяснява обаче: Какво точно означава "варвари"? Какво стои зад това разделение и що за идеология е това? Обикновено не се коментира:

- Причудливия й характер. По-долу има илюстрация, че тези възгледи са на дълбоко расово ниво. Според древногръцката идеология само елините са родени да бъдат свободни - варварите са родени да бъдат роби. Нещо повече - елинските общества по природа са призвани да живеят от труда на варварите. Накратко - да паразитират е природна даденост за тях.

- Липсата на прилика с философията на други народи. Наистина наричането на чужденци с прозвища от рода на "варвари" е разпространено и при други. Обаче... Никъде другаде то не е свързано с такава дълбока и безпричинна враждебност към останалите народи.

- Произходът й. Тя има един единствен аналог в световната история. Това е ционистката талмудистка идеология , която дели хората на две категории: евреи и "гои" (буквално - добитъци, животни). Според нея хора са само евреите. Всички останали народи по света са гои (добитък). Да сравним гръцките възгледи:египтянина Петес имал двойно гражданство, елинско и варварско, т.е. бил смятан отчасти за звяр и отчасти за човек. И тук става дума за личност от Египет - цивилизацията пред която гърците припадат, възхищават й се и я имитират.

Пример:

СВЕТЛИТЕ ИДЕИ НА АРИСТОТЕЛ

Прието е, че той е един от най-светлите умове на човечеството. Не е прието обаче да се казва, какво точно е неговото учение.

Аристотел проповядва че "робите по природа са лишени от възможността за добродетелен живот - нравствен живот могат да водят само свободните."

По-интересно е - кои са свободни и кои са роби, защото Аристотел има точен отговор:

http://iankov.blogspot.com/2007/08/blog-post_5226.html

Той учи, че "полиса превъзхожда всичките други общности и е абсолютна цел на съществуването", но не всички могат да създадат полис и да бъдат граждани, а само елините. "За варварите това “велико благо” е недостъпно, тъй като те са роби. Те нямат в своята среда хора, властвуващи по природа, които да имат разум и да са способни да управляват. При тях има само общуване между роби и робини. Още поетите са казвали, че “за гърците е свойствено да властват над варварите”. По естествена природа “варварин” и “роб” е едно и също.

Полисът не може да съществува без робството - то е негова материална основа.

“Непосредствено след раждането си живите същества биват предназначени или за подчинение, или за властвуване.”

Какво е робът според Аристотел - "одушевена собственост", “одушевено оръдие на труда”, средство, чрез което господаря “потребява жизнените блага”. Наистина робът е човек и за разлика от животните е надарен с реч, но само за да разбира заповедите и всъщност е само едно “домашно животно”.
...

Тази примитивна идеология на паразитизма е характерна за гръцкото племе. Диващината и наглосттта й могат да учудят и канибалските племена.

Аристотел най-ярко излага философията на паразитизма, но и възгледите на останалите гръцки философи не са по-различни.

Това е идеологията на елинските колонии-полиси и е в основата на тяхното устройство. Развитието им е нейна илюстрация в действие. Гърците идват като пирати, започват да основават колонии, които се занимават изключително с търговия, насаждане на интриги и предизвикване на междуособици сред местните жители, крадат материалната им култура и паразитират върху тях. Превъзнасят се и се кичат най-претенциозно с всички външни белези на "култура" и "цивилизованост". В мегаломанията си се обявяват за най-големите мислители и учени и за откриватели на всички човешки постижения - без мярка, без граница, без задръжки.

С шумната си претенциозност гърците успяват да се набият в очите на Рим, който приема измамата за действителност и подражанието - за оригинал, а чрез Рим - и в очите на "ренесансова" Западна Европа.

По света са известни само три народности, при които паразитизма е доведен до идеология и начин на съществуване - това са евреите, гърците и циганите.

Без да се разбира това - че елинските полиси са паразити, които са издигнали паразитирането за знаме и идеология - не може да се разбере и характера им, нито характера на "гръцката цивилизация".

Е, сега трябва малко до сме разбрали поне това, защо ЕС излива стотици милиарди €вра за гръцката икономика, ... от 2008 и до сега.
А защо унгарският евреин Дьорт Шорош (Джордж Сорос) даде и дава на циганските барони, като дон Цеци, цар Киро и прочее, за тяхната циганска «интеграция» над 6 милиарда, смятам, че всеки българин е разбрал това за тези 24 г. вече.


Заселването на арабски семити и ислямисти под формата на "бежанци" в Европа както и у нас, като конкуренти на българските цигани на отдавна опосканата ни социална софра показва и нещо друго, а именно,ускорено затриване на българската нация,с готов вече материал."Те" даже нямат време, да изчакат, масираното плодене на аборигенските цигани. Нали цигански материал трябва да се изчака да поотрасне, за да може да се размножава. Все пак си има природни закони, които господарите засега не са отменили.Така, с готов материал, става по-бързо, а като се има предвид, че този материал изпреварва даже и циганите по плодене, можем да си представим,какво ни очаква в близко време.

КРАДЦИ НА ИСТОРИЯ

            



И пеласгите са носили прически тип "чумбас" - както "траките" и българите.

По света са известни само три народности, при които паразитизма е доведен до идеология и начин на същ ествуване - това са евреите, гърците и циганите.Египет в представите на древните евреи и гърци е това, което днес се представя за "американската мечта". Евреите - чергари и овчари - завинаги са запленени от огромните египетски мегаполиси, точно както някои днес - от небостъргачите на Ню Йорк. За това има примери в Библията от пророците, които им се подиграват, че при всяка трудност се размечтават да се върнат в Египет.Същото прехласване продължава и у данайците - гърците:
"Мъдростта на Египет е като приказка за гърците, които се чувстваха като деца в сравнение с тази древна раса." (Платон, Тимей, 22B) Древните гърци са имали един особен израз: "Прави се на египтянин" - преструва се пред хората, че знае или може. Среща се за пръв път в гръцкия език. От векове, учените определят гръцката култура за източник на западната цивилизация. Но какво, ако самата гръцка култура е едно наследство - една колония - на древните египтяни?
Училищата все още учат, че западната цивилизация е дете на Гърция. Натрапва се, че египетската цивилизация е "примитивна" в сравнение с културните и философски постиженията на гърците.
Ричард Едгар в "Black Spark, White Fire" твърди, че предположението, че древните египтяни не плават в Средиземно море е научен мит. И Тур Хейердал показа, че дори техните "примитивни плавателни съдове" са били в състояние да овладеят теченията на океаните - и са били много по-добре оборудвани за овладяване на много по-спокойните води на Средиземно море.
Същото булото на невежеството се поддържа, когато става дума за философия. И Платон и Питагор, които са определени за икони на гръцката философия, заявяват, че като други големи гръцки философи са получили знания в Египет. След години в египетски училища, те се завръщат в Гърция като "първите философи". Питагор учи в Мемфис. Платон учи в Египет 13 години. Менторът му е свещеник в Хелиопол - днешния Кайро. Години след това Страбон пътува в Египет. Гърците в хвалбите си се опитват да представят философията си за много по-стара, отколкото е всъщност.Терминът "гръцка философия" е погрешен, защото такава философия не съществува. Тя е копие на религиозната система на древен Египет, наречена Мистерии.
От 6 в. пр. Хр. до смъртта на Аристотел през 332 г. пр. Хр. гърците правят всичко възможно, за да изучат египетската култура от египетските жреци. След нашествието на Александър Велики, царските храмове и библиотеки са ограбени и школата на Аристотел превръща библиотеката в Александрия в свой изследователски център. Тогава на Аристотел са приписани голям брой книги - толкова много, че е физически невъзможно да бъдат съчинени от един човек за времето на един човешки живот.Stolen Legacy - Откраднатото наследство
Историята на гръцката философия е съчинена от школата на Аристотел. По-известните гръцки учени учат в Египет или изучават египетски знания, пренесени в Гърция.
Гръцките философи копират египетската философия и всичките им първоучители са дългогодишни ученици в египетските храмове, а по-късно си приписват заслугите.Днес се повтарят имената на гръцките философи и се натрапва, че те са най-великите.
Затова пък не се споменава нищо за учителите им - египетските философи: Птахотеп (Ptahhotep), Кагемни (Kagemni), Дуауф (Duauf), Аменхотеп (Amenhotep), Аменемопе (Amenemope), Имхотеп (Imhotep), Аменехат (Amenemhat), Мерикаре (Merikare), Сехотепибре (Sehotepibre), Хунануп (Khunanup) Akhenaten (Акхенатен).

1. Платон - живее около 20 години там. Обучава се при жреците в Мемфис. Учението му е изцяло египетски светоглед.
2. Питагор - и повече години в Египет, дори прочутата "питагорова теорема" представлява задача, дадена му от жреците - да измери височината на пирамида, като ученик.
3. Демокрит - 5 години.
4. Талес - около 10 години в Египет.
5. Аристарх - Библиотекар в Александрия
6. Архимед -10 години в Александрия и до последно си пише с египетски математици. Всичките му устройства имат прототип в Египет.
7. Евклид - живял почти само в Александрия.
8. Ератостен - 25 години в Александрия.
9. Аполоний Родоски - около 30 години в Александрия
10. Херодот: "Има и някои гърци, които си послужиха с това учение (египетското) – едни в по-ранни времена, други по-късно – и го представиха за свое. Знам техните имена, но няма да ги напиша.Страбон:Атиняните обичат чуждото както в друго отношение, така и в религията, те са приели толкова много чужди свещенодействия, та са станали за присмех дори в комедията, между другото те са приели и тракийските и фригийските. За Бендидиите споменава Платон, за фригийските свещенодействия - Демостен, укорявайки майката на Естин и самия него че присъствал на нейните тайни свещенодействия и викал много пъти: ενοι, σαβοι...Това се отнася към празниците на Сабазий и Великата майка.
bg.netlog.com/alexandra_delova/blog/blogid=175994
ТРОЯНСКАТА ВОЙНА И ТРАКИТЕ
„Троя” е познала траките и хетите. Видяла е египетските сили и много азиатски народи.
Но гърци не е виждала, тях още не ги е имало на сцената .Те по – късно са се явили, прибарали са архивите, преписали са и са досъчинили историята и са се вписали геройски в нея, като са дали на целия свят да разбере подвига им. А истинският им „подвиг„ е останал скрит.
1. / Средновековният автор Йоан Цеца твърди, че българите са взели участие в Троянската война.
2. / В Краткото житие на Св. Климент Охридски авторът Димитрий Хоматиян твърди, че български поселения е имало около Малоазийската планина Олимп край Бурса още преди Александър Македонски.
3. / Град Анкара е основан от българи. В летописа на Абу Мансур ал Хазини "Забележителните дни на селджушката държава" , в летописна бележка за Санджар, управлявал от 1117 до 1157 г. , се споменават "славянските" /славянски в кавички, защото става дума за сакалибски, сиреч български/ страни Сувар , Булгар и Анкара.
4. / Българската държава в планината Еренколов, около Бейшехир и между Бейшехир и Коня, просъществувала чак до 1516 г. когато българската кралица Катерина с 8 хилядната българска войска е разбита от войските на СелимI.
5. / Голяма българска държава в планината Булгар даг /Българска планина/, управлявана от българската династия Яхши XII-XIV век. “О, Зевс пеласгийски, додонски!” - “Илиада” XVI-233 Пелазгите естествено нямат нищо общо с гърците, а след като Зевс е пелазгийски бог, то е ясно, че не е гръцки.Ахейските бойци на Менелай и Агамемнон, както и мирмидоните на Ахил не са чужди агресори, а хора близки по-произход с траки и трояни. Илиада е описание на една братоубийствена война....Ахейците са българи...,Аргос означава - Урал. Но и троянците(атрячците) също са български колонизатори и градът им бил център на всички малоазийски българи.Много богат и влиятелен с много развит флот и търговия.това е била причината за войната а Елена е била само повод..Същинските гърци дошли след разоряването на Троя,изтощените от дългата братоубийственна война ахейци и троянци не могли да се противопоставят и те се заселили в южната част на полуострова

.eklekti.com/%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%8F-%D0%B8-%D0%BF/

1. Херодот -I-57 - Пеласгийския език не е в никакъв случай гръцки.
2. Страбон V-2-3 - Пеласгите са древен народ, живял на територията на цяла Гърция.
3. Херодот VIII-44, II-56 -Това, което днес е Гърция някога се наричаше Пеласгия.
4.Плиний- IV-III.8-iv - Старото име на Пелопонес бе Пеласгия.
5.Плиний- IV-V-19-vi - Аркадия бе наречена в древността Пеласгия.
6. Херодот I-56 - Йонийците са пеласги по произход.
7.Херодот - I- 57 - Атиняните са по произход пеласги, които са сменили езика си, когато са били асимилирани от гърците.
8.Херодот-I-58 - Гърците се превръщат от незначително племенце във влиятелен народ, защото са асимилирали много други хора.
9.Страбон VII-7-1 - Данай доведе хората си от Египет.
10.ПлинийVII-LVI-195-197 - Данай дойде от Египет.
11.Херодот IV-190 - Гърците имат същите погребални ритуали както и африканските номади.
12.Херодот IV-189 - Гръцката дреха аегис е африканска по произход.
13.Страбон V4-2 - Данай се установи в Аргос и издаде закон, с който хората наричащи себе си пеласги бяха преименувани данайци

sparotok.blogspot.com/2013/04/blog-post_24.html

01. За Троя човечеството знае от поемата на Омир „Илиада”. Но до откриването й от иманяра Шлиман, градът е бил приеман като художествена измислица. Организираните разкопки разкриват няколко културни пласта, няколко града, опожарявани, разрушавани и построявани отново.
02. Според археолозите първото селище на това място е възникнало преди средата на ІV хил. пр. Хр. Пет века по-късно на това място възниква първият град, наречен Троя І. Краят на Троя І се датира към средата на ІІІ хил. пр. Хр., като нейната култура продължава развитието си в югоизточна Мала Азия.
03. На мястото на разрушения град се издига нов – Троя ІІ, чието население е носител на нова култура, пренесена от Балканския полуостров. Неколкократно градът е бил разрушаван и отново построяван.. Описаният от Омир град е седмият, построен върху руините на старите градове, т.нар. Троя VІІ.
04. Предполага се, че хетските племена от западното крайбрежие на Черно море, преселвайки се в Мала Азия, основават първата Троя. Следват във времето преселения на други балкански народи – мизи, тевкри, витини, дардани, фриги – които изтласкват хетите на изток.
05. Според Пеласгийската митология, Дардан е роден на остров Самотраки. По-късно се преселва във Фригия, където основава град Дардан. Там се жени за Батия, дъщеря на фригийския цар Тевкър, син на речния бог Скамандър и нимфата Идея. Наследявайки царя, променя името на областта от Тевкрия в Дардания. Населението приема името дардани наред с името тевкри.
06. Става ясно, че тевкрите, нарекли се и дардани, са или клон на фригийците, или пък съвсем близък по произход народ. Честото преселение на различни герои, впоследствие митологизирани, в различни страни и при различни народи, където много от тях придобиват царска власт, ни навеждат на мисълта за твърде близкото родство между народите, населяващи Балкано – Анатолийския регион.
07. Огромен флот от 1187 кораба акостира на Анатолийския бряг. Започва Троянската война, чийто край е описан от Омир в поемата му „Илиада”. но докато за Омир всички са ахейци (също така използва и названията данайци и аргосци), то Страбон разкрива друго. „Защото днес ние не наричаме ахейци и аргосци всички, които са взели участие в похода срещу Троя, но Омир нарича с тях всички.” („География”, Книга І, Глава 02.28).
08. В действителност Омир нарича ахейци всички войски, които се сражават под командването на Агамемнон. Но също така описва всеки вожд и цар откъде идва и кой народ управлява. А всички тези народи, чиито армии щурмуват Троя, принадлежат към народа на Пеласгите, населяващ от най-древни времена земите от Пелопонес до Епир и Тесалия.
09. След като първоначалният щурм не успял, войната се затегнала. Минавали година след година, а троянците продължавали да удържат своя град срещу армията на пеласгите, предвождана от ахейските владетели. Тогава водачите на похода се обърнали към гадателите.
10. „Разказват и следното. След като войната срещу Илион продължила дълго за елините, гадателите им съобщили, че няма да завладеят града, преди да им бъдат донесени лъкът на Херакъл и костите на Пелопс. Казват, че им изпратили в лагера Филоктет и че от Писа от костите на Пелопс им била донесена раменна кост. Но когато си тръгнали за дома, край Евбея буря унищожила кораба, на който се намирала костта на Пелопс.
11. Много години след разрушаването на Илион рибарят Дамармен от Еретрия хвърлил мрежата в морето и измъкнал костта, и след като се удивил на големината й, скрил я в пясъците. Накрая той дошъл и в Делфи, за да попита на кой мъж е тази кост...” (Павзаний, Книга V, Глава 13.04 – 05).
12. Значи, за да победят във войната срещу троянците, е било необходимо да пренесат в Анатолия костите на Пелопс, фригийския цар, прогонен от Ила, владетеля на Троя. Явно гадателите са провокирали неутралния в тази война Зевс да подкрепи потомците на своя внук в отмъщението им спрямо Троя. Самият цар на боговете не се намесвал във войната, тъй като тя се водела между два народа, произхождащи от двама братя – Лакедемон и Дардан, синове на Зевс.
13. От горния цитат впечатление правят думите, че костта на Пелопс била огромна в сравнение с костите на обикновените хора. И в Митологията, и в Библията, се говори за „синовете Божии”, които притежавали огромна сила и телосложение. На тях се приписват т.нар. „циклопски градежи”, изградени с многотонни каменни блокове, наредени с абсолютна точност един до друг.
14. Освен раменната кост на Пелопс, при Троя бил донесен и лъкът на Херакъл. Едно поколение преди войната, отмъщавайки си за сторено зло, Херакъл превзема Троя и избива цялото мъжко потомство на цар Лаомедонт. Жив остава само най-малкия Приам, измолен от сестра си. Ахейците са вярвали, че този свещен за тях артефакт ще им помогне да превземат града и да спечелят войната.
15. За Троянската война и за армиите, сражавали се десет години под стените на града, е писано много. Но противниците на троянците са назовавни винаги по един и същ лъжовен начин – „гърците ахейци”. От написаното дотук става пределно ясно какви гърци са ахейците – абсолютно никакви. Дори и самото понятие „гърци” ще остане неизвестно още много векове. А и когато стане известно, това ще се отнася за населението на една елинска колония, разположена на Апенинския полуостров Д-р Робърт Лейтъм, уважаван етнограф от 19 век пише:
"Не смятам, че древното име на аргоските данайци (т.е. гърците) е нещо различно от името на израелското племе Дан. До такава степен сме свикнали да свързваме еврейте с Палестина, че забравяме да отбележим еврейското присъствие из други точки на света. Случаят с данайците и племето Дан е точно такъв." Ethnology of Europe, 1852, p. 137.Според хипотезата на И. Ядин името на данайците се съпоставя с названието на еврейското племе на Дан. - Вейнберг Й. Введение в Танах. Пророки. М.-Иерусалим, 2003. С.36
Животното на дановото племе, назовано "рогата змия" (Битие 47, 17) има паралел в гръцката митология. - Вайнберг, цитира И.Ш. Шифман 

ПРИЛИКАТА МЕЖДУ ГЪРЦИ И ЕВРЕИ 

Ярко свидетелство за произхода им е приликата в характера и поведението на гърци и евреи. Тя е очевидна за всички. Затова е и поговорката: "Кога плаче евреина? Когато се ражда грък." Толкова общо в характера, както между евреи и гърци, едва ли може да бъде случайно. То може да идва само от общ произход.
Древните елини се отличават със своя ярка национална идеология, която няма аналог сред околните близки и далечни народи. Според древногръцката идеология само елините са родени да бъдат свободни - варварите са родени да бъдат роби. Нещо повече - елинските общества по природа са призвани да живеят от труда на варварите. Накратко - да паразитират е природна даденост за тях. Това е ционистката талмудистка идеология, която дели хората на две категории: евреи и "гои" (буквално - добитъци, животни). Според нея хора са само евреите. Всички останали народи по света са гои .
Какво е робът според Аристотел: "одушевена собственост", “одушевено оръдие на труда”, средство, чрез което господаря “потребява жизнените блага”. Наистина робът е човек и за разлика от животните е надарен с реч, но само за да разбира заповедите и всъщност е само едно “домашно животно”.Тази примитивна идеология на паразитизма е характерна за гръцкото племе. Диващината и наглосттта й могат да учудят и канибалските племена.Аристотел най-ярко излага философията на паразитизма, но и възгледите на останалите гръцки философи не са по-различни.Това е идеологията на елинските колонии-полиси и е в основата на тяхното устройство. Развитието им е нейна илюстрация в действие. Гърците идват като пирати, започват да основават колонии, които се занимават изключително с търговия, насаждане на интриги и предизвикване на междуособици сред местните жители, крадат материалната им култура и паразитират върху тях. Превъзнасят се и се кичат най-претенциозно с всички външни белези на "култура" и "цивилизованост". В мегаломанията си се обявяват за най-големите мислители и учени и за откриватели на всички човешки постижения - без мярка, без граница, без задръжки.По света са известни само три народности, при които паразитизма е доведен до идеология и начин на съществуване - това са евреите, гърците и циганите.Египет в представите на древните евреи и гърци е това, което днес се представя за "американската мечта". Евреите - чергари и овчари - завинаги са запленени от огромните египетски мегаполиси, точно както някои днес - от небостъргачите на Ню Йорк. За това има примери в Библията от пророците, които им се подиграват, че при всяка трудност се размечтават да се върнат в Египет.Същото прехласване продължава и у данайците - гърците:
"Мъдростта на Египет е като приказка за гърците, които се чувстваха като деца в сравнение с тази древна раса." (Платон, Тимей, 22B) Древните гърци са имали един особен израз: "Прави се на египтянин" - преструва се пред хората, че знае или може. Среща се за пръв път в гръцкия език.




Берлин, „Altes Museum”, „Изложба на тракийска култура”, 2008г., Експоната, според организаторите е с „прическа на древен „гръцки борец”. Интересното е, че този „гръцки борец” с брада, с гола глава и чембас /чумбас/ на върха на главата си. Знаете, че чембаса е "запазена марка" на старите българи. А също е бил използван и от брахманите - древните ведически жреци. При тях прическата /гола глава и чембас/ се е наричала sikha /сикха/.” Снимка от Интернет на sum. През всичките векове, българската история е била подлагана на нагли манипулации, безочливи фалшификации, кражби и директно унищожение (горене на книги, рушене на културни паметници и геноцид спрямо живите носители на историческата истина и традиция). В това отношение, най-големите вреди на българската история са нанесени от гърците, турците, евреите, руснаците и сърбите!Когато се работи със старите автори (т.нар. "извори" ) трябва да се има предвид, че в повечето случаи чуждите хронисти са били враждебно настроени срещу българите и не са били особено обективни при отразяването на събитията. Независимо от това, тези текстове са по-достоверни от по-кьсните интерпретации и преводи, особено тези, писани през последните сто години . Името Гърция идва от названието на едно беотийско гръцко племе от град Граеа, което колонизира южна Италия през 8 век пр.Хр. Европейците използват имена, производни на Graecia, но персийците, турците и арабите използват името Yunans, т.е. йонийци (гръцки "Ίωνας" ).

ИЛИ МИТЪТ ЗА "ТЮРКИТЕ"

Защо се премълчава фактът, че едно от прозвищата на пеласгите в античността е "турчи", "турки", което означава просто "троянци". ЗАЩО СЕ ИЗБИРА ИМЕТО ТУРЦИЯ. Ислямът е 'коз' в ръцете на юдеите срещу християните и цивилизования свят. Случайно ли е, че множество средновековни автори пишат за участието на българите в троянската война , след като населението на Троя е пеласгийско.Защо не се прави връзка между "траките" гети и историята на хетите, която изобилства с преселения на този древен народ от Балканите в Мала Азия и обратно? Случайно ли гетите са населявали Мизия - земята на "прабългарите"? Случайно ли в Кратко житие на Св. Климент Охридски се твърди, че българите са мизи, преселени от Мала Азия? Случайно ли едно от филистимските княжества се е наричало Гет?   




            Берлин, „Altes Museum”, „Изложба на тракийска култура”,

Всеки, който е видял древните постройки на Атина, Микена, Тилисос и т.н. е останал силно впечатлен.Нашите тракийските роднини пеласгите е народът сътворил най-старата цивилизация на нашия континент. Именно те, а не гърците са създателите на величествените градежи в Атина, Микена, Тилисос, Коринт, Пилос...Пелазгите са оставили следи и в България: циклопските стени на Небет Тепе -Пловдив, тези на Перперек (Перперикон), древните градежи край Ямбол, Малко Търново... Не е възможно пелазгите да са изчезнали още в Античността и същевременно българския език да показва такива поразителни прилики с пеласгийския. Важно е да разберем, че пелазгите не са били едно единствено племе, а са били разделени на много групи и са носили различни имена. Някои са мигрирали на далечни растояния като Египет и Апенинския полуостров, а други са се изтеглили в Тракия, или даже по-на север в Скития. Това е причината Страбон да каже, че старите автори считали кавконите ту за пелазги, ту за скити, а летописците от Ранното Средовековие да кажат, че българите дошли от Скития съединили отечеството си по закона на родовото право. Дедите ни са помнели добре от къде са тръгнали и при първа възможност са се завърнали в старата си Родина.Пеласгийските ни корени обясняват защо на остров Крит има населени места с имена като тези от земите на траките. Става дума за минойските селища Пергам, Кносос, Даво, Гординия. Те отговарят на тракийските Пергам, Книшава, Даос Дава, Гордиум, обясними с българските думи праг, конобъ, дявам, град...Настоящите гърци имат общо с древните гърци колкото настоящите албанци и албански цигани/шиптари/ с древното тракииско племе илари живяло някога там и колкото днешните кюрди с белите хети. Плиний Стари и Страбон са на мнение, че гърците идват от Африка ( Плиний, Естествена История- VII. LVI.195-198, Страбон, География -VII, 7. 1).

ГОЛЯМАТА КРАЖБА НА ИСТОРИЯ

4 коментара: