Последователи

понеделник, 6 февруари 2017 г.

GIFS 21

                               
                           

Краят на епохата на егоизма

Руският икономист и политолог Михаил Хазин мисли, че са завършили две мощни епохи: едната със смъртта на Фидел Кастро, а другата с изявлението на президента на Германия Йоахим Гаук, че Германия трябва непременно да излезе от Европейския съюз.

Хазин пише: „И едното, и другото са краят на една ера. Смъртта на Фидел Кастро и по-рано на Уго Чавес символизират, че потенциалът на латиноамериканските революционери е изчерпан. Но свърши и ерата на либералната експанзия.

Всъщност това означава, че светът все пак ще бъде построен на противопоставянето на идеи, но тези идеи ще бъдат други. И сега е важно да се разбере какви ще бъдат те и как ще си взаимодействат.“


Светът няма да бъде устроен на противопоставяне, защото се приближаваме до състояние, в което единствената развиваща и движеща ни сила е егоизмът, който вече се е изчерпал.

Както изгаря горивото в атомната електроцентрала, тя спира и е необходимо да се напълни отново, така е и при нас. Процесът продължава много хиляди години. А днес целият егоизъм е изгорял и нашата атомна електроцентрала бавно спира, затихва: един блок, втори блок, трети блок… Така постепенно, глисадно, целият свят преминава в спящо, замразено състояние.

И какво се очаква от нас по-нататък?

По-нататък човечеството все пак ще започне да прозрява и да пита: „За какво живеем?“. Защото човекът трябва да напълва живота си със смисъл! Не просто да учи история, география, литература, да гледа филми и така нататък, а да разбере заради какво съществува.

Това е страшен въпрос, който ще започне все повече и повече да се проявява в човечеството, за да го доведе до депресия, и то трябва да намери отговор на него.

Когато по неволя човечеството започне да страда толкова много, да вие като вълк към луната в търсене на смисъла на живота, тогава и ще започне да разбира, откривайки в себе си, че в този космос има огромен смисъл. Целият космос е смисълът. Това е формула, матрица, в която живеем.

В резултат на това кръгът ще се затвори. Ние отново ще станем участници в това велико деяние, когато хората ще търсят път и смисъл в живота, който е започнал още в Древен Вавилон. Защото до днес този въпрос не е напълно разкрит за човечеството.

По времето на Древен Вавилон го е разкрила малка група от хора и е изчезнала. А трябва да вземем от тях системата им за търсене и да я разкрием на нашето ниво. За това и се подготвяме.

Трябва да покажем на човечеството, което казва: „А смисълът в какво е?!“ – не само смисъла, но и методиката за неговото разкриване.



                                               



Контролирано пазарене от ДС - Тора Ностра 


Червената мафия която ограби държавата ви насочва да пазарите към обекти: 

-които са нейни;

-които си плащат рекет;

-където имат внедрен агент/крадец.

Основна цел - ликвидиране на среден и дребен бизнес на гоите, които не е обвързан с нейните структори.


                  


Чувствам се длъжен да помогна на България
40% от българската икономика е руска
30% от среден и едър бизнес е също наш с подставени куки на ДС/КГБ

Руският президент Владимир Путин направи интересно изказване пред местни медии, в което заяви, че Русия се нуждае от България, а България още повече от Русия особено в такива моменти, в които взаимоотношенията на двете държави са доста далечни.

Ние винаги сме помагали на България в исторически план, не бива да забравяме битката на Шипка и освобождението на България тогава България се намираше в тежък момент и ние им помогнахме, в момента е очевидно, че също не се намират в много добро положение, аз като държавен глава на Руската федерация се чувствам длъжен да помогна по какъвто мога начин на България и останалите православни народи, с които имаме много общи неща като религия, обичаи, култура и.т.н, допълни Путин. Източник: sekirabg.com/


            








Кралица Елизабет: Имам законното право да обезглавя Тръмп

Солена шега си направиха с Тръмп в онлайн изданието The Dailymash. Според тяхна публикация, кралицата е заявила, че според британските закони тя има пълното право да убие Тръмп с меч, ако той дойде на посещение в страната.
Тъй като Тръмп все още се води поданик на британската корона, ако се прецени, че нанася вреди на монархията, може да бъде екзекутиран без последствия.
"Не съм решила още, но защо не? Мечът не е използван от векове, какъв по-добър повод за това? Колониите ще ми бъдат благодарни, че решавам проблемите им буквално с един замах. Крайно време е да направя нещо полезно, преди да абдикирам. Някой сеща ли се за причина да не го направя?" - казала Елизабет според изданиетo.

              
























Правителството на Бойко Борисов, както и няколко правителства , преди него(Станишев, Орешарски-Пеевски) умишлено са загубили делото срещу България по казуса „Белене“. БЪЛГАРИЯ ИЗГУБИ И ПЛАТИ МИЛИАРДИ, ЗАРАДИ КОРУМПИРАНИ, МАФИОТИЗИРАНИ И ЗАВИСИМИ ПОЛИТИЦИ, ПРОДАЛИ НАЦИОНАЛНИЯТ НИ ИНТЕРЕС!
Стана ясно, че площадката в Белене, изградена от Атомстрой и за която е платено над три милиарда лева на руснаците, е била некачествено построена и негодна. С всички документи, експертизи и материали за това е запознато българското правителство и лично бившият премиер Борисов, но тези материали не са използвани и приложени от българската страна по делото в Женева, с цел делото да бъде загубено умишлено и да бъдат платени още ЕДИН МИЛИАРД И ДВЕСТА МИЛИОНА на руснаците, вместо те да бъдат осъдени заради некачествената им работа за три милиарда. Помним и как само преди месец Борисов след като умишлено не обжалва решението на съда в Женева побърза да плати, заробвайки България с още милиард и двеста милиона лева.
И отново всичко това не е разкрито от прокуратурата или ДАНС, а от разследващи журналисти.

              



НАЧАЛО И СЪЩНОСТ НА БЪЛГАРСКИЯ ПРЕХОД. КУКЛОВОДЪТ НА ПРЕХОДА

Появи ли се истинска лява партия , ще бъдем свидетели на здрав съюз между БСП и ГЕРБ срещу общата опасност
Някои нашенци продължават да вярват, че в българското псевдо политическо пространство има „ляво“ и „дясно“. За лява партия се представя БСП, а за дясна ГЕРБ и се противопоставят на тази основа. Двете партии са станали мастодонти, защото олигарсите им владеят цялата икономика на страната( БСП) и цялата финансова система (ГЕРБ).

Те са разделили политическото пространство на две, около тях кръжат куклите им на конци, пишат се за „леви“ и „десни“, за да лъжат будалите, а де факто са еднакво бясно десни партии на едрия капитал и изповядват една и съща идеология на неолибералния олигархичен капитализъм, в чиято обществена система България живее от 1985 г насам.
От 30 години в българскаото политическо пространство има само едно- крайно дясно американско неолиберално, но вкарано в България по руско-азиатски посткомунистически мутренски модел с различна степен на демагогия. Едните я правят с финес, култура и мазния глас на бивш партиен секретар скрит зад кулусите( БСП), другите го правят с дебел врат, бухалка, първосигнално, открито( ГЕРБ). Различават се само по сурЯтите на олигарсите си ! Олигарсите им се бият помежду само за делба на икономическата трапеза на България.
Сега разбрахте ли защо неолибералът Тръмп и неолибералът Путин се харесват ?!

”Лявото” и ”дясното” в България се прави не от вота, а от ИДЕОЛОГИЯТА. Всички партии в България са носители на една обща идеология- на крайно дясната идеология на неолибералния капитализъм, приемаща се като една от най ретроградните, реакционни и деградивни идеологии, чийто продукт е олигархията. Бившите ни комунисти вкараха неолибералния капитализъм от САЩ, но по модел на Русия, с главен идеолог и координатор американското„Отворено общество“.

И продължиха като време ОНО да контролират вота, но в ЦИК, който е прероденото Политбюро на ЦК на БКП, където партията която я оглавява променя крайните числа на изборите както и е удобно по завета на Сталин"Не е важно кой гласува, а кой брои накрая!"

На предишните избори, каквото обещаваха „десните“ такова обещаваха и „левите“.
На идващите предсрочни избори от сега двата лагера започнаха да пеят същите обещания.
Двата мастодонта БСП и ГЕРБ са останали без членска маса и електорат. Членуват в тях само тези, които очакват трохи от трапезата на олигарсите им. Печелят изборите само с купуване на гласове и пренареждане( фалшифициране) на крайните числа в ЦИК.

Олигарсите им играят „на опозиция“ помежду си, защото делят икономическата трапеза на България.

Двата мастодонта БСП и ГЕРБ се противопоставят и играят на „управляващи“ и „опозиция“, защото няма лява партия бореща се срещу неолибералния олигархичен капитализъм и капитализма въобще, да се изправи срещу тях и ги измете.
Ако се появи такава, БСП и ГЕРБ веднага ще видят в нея огромна опасност за бъдещето си и веднага ще бъдем свидетели на здрав съюз между БСП и ГЕРБ срещу общата опасност.

Олигарсите на двата мастодонта БСП и ГЕРБ кадруват, определят и блъскат напред политиците. Те заедно управляват, ГЕРБ на видна предна линия, БСП зад него скрита зад кулисите и определяща линията както на ГЕРБ така и на всички останали партии.

БСП, създадена от последния елит на БКП, е главния кукловод на прехода. Тя е създадена от своето начало като нова неолиберална партия на едрия капитал собственост на олигарси номинирани от партията.
БСП е вносител у нас след 1985 г. на обществения модел на последния вид на капитализма обгърнал света от 30 години- АМЕРИКАНСКИЯ НЕОЛИБЕРАЛЕН по руско-азиатски модел.
Неолиберализмът е вид капитализъм, работи по формулата ПАРИ-ВЛАСТ-ПАРИ, с главен бог ПАРИТЕ и глобален пазар без правила и национални рамки на движение на капиталите, при който вида на едрия олигархичен капитал е най-голямо значение, неговите интереси движат процесите, а глобалния пазар работи за по-силната икономика.
У нас с "любовта между КПСС и БКП" бе внесен руско-азиатския модел на неолиберализма, олигарсите излязоха от редиците последния елит на единствените партии в държавата - комунистическите, сложили цялата държава под мишница с член 1 в конституцията „за вечната, богоизбраната и по всичко меродавна Партия“. А де факто вместо народа управляваше един тесен политически елит на Партията, той колеше и бесеше.
Олигархията е продукт на неолибрализма, българските олигарси бяха родени от руските и се ръководят от тях, понеже руските са много по-богати от българските- един руски олигарх има минимум 20 милиарда богатство, а един български - мижавите 1,5 милиарда.

Целта бе елитът на Партията да заграби икономиката на страната.

БСП стана най силната партия, защото нейните 38 руско-български олигарси сега владеят цялата икономика на държавата ни.

Нашият нов президент и първа птичка бе подбрана от олигарсите на БСП за добре служене на техните интереси. Избра го простият ни селяк с глава пълна все още с бръмбарите на комунистическата пропаганда , застинала в 70-те години на миналия век, не знаеща какво от тогава е станало у нас и в света.

Ловката БСП, която няма нищо идеологически общо с БКП понеже от първия си час е нова неолиберална партия, няма своя градивна идеология и за това използва старата и градивна марксическа идеология на БКП „за социализъм“, за да лъже стария електорат на БКП, че ще им гради социализма на БКП.
А Нинова си служи със старите похвати на бай Сталин и бай Тошо. Това стана очевидно при избора на Радев, като БСП успя да го представи в своите медии като "подобие на бай Тошо“, „селски човек“, „човек от народа".
А нашият нов президент веднага тръгна да изпълнява заповедите на Партията и да „признава Крим и освещава Путин“ и откак седна на президентския си престол, нито един ден не е работил за народа си, а само за руско-българската олигархия, която го номинира на този пост.
Това поведение на първия ни държавник знаете ли до къде ще доведе България- до пълна международна изолация от Европа и света?!

Западна Европа има различен обществен модел от този на Америка- СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА позната с още имена-“социализъм“ „държава на всеобщото благоденствие“, със социално справедливо общество без олигарси и без управление на държавата от едрия капитал, там управлява голямата средна класа заемаща 72-85% от обществото.
В най развитите страни от северна и средна Европа е изграден развития социализъм на Маркс.
Начините на придобитите пари и частна собственост на нашите олигарси с крадене на държавна собственост и другите от обществото, в развитите западноевропейски демокрации не се приемат, считат се за мащабна корупция и престъпление и се наказват по закона. Там е позволено частната собственост да се трупа само с честен труд на много поколения.
БКП ( и източните комунисти) също строеше социализъм, но по грешни пътища диктувани от Москва с „водещата мъдра ръководна роля на КПСС“, без демокрация ,без правова държава и без пазарни отношения както запада градеше своя социализъм. За това източните комунисти на Сталин още края на 70-те години загубиха съревнования със западните социалисти в строителството на социалната държава и не можаха да го построят. Но не признаха провала си и елитът на комунистическата парии за да остане на власт, тайно, без да пъти народа си с нито една форма на демокрацията, реши да замени обществената си система „социализъм“ с нова, неолибералната на САЩ. Първо го направи елитът на КПСС около Горбачов със стария американски план“Дълес“, нашите около Луканов последваха Горбачов и направиха американския икономически план „Ран Ът“, с който бе внесена у нас новата неолиберана олигархична обществена система.
Често ни задават въпроса: Защо нашите приеха американския модел, а не приеха европейския? Дали сме отговора в много наши анализи. Най- краткия отговор е следния: Защото Рейгън - САЩ и „Отворен общество“ на магнатът Джордж Сорос използваха липсата на демокрация и правова държава в тоталитарната държава на комунистите, да подкупят последния политически елит на единствената им партия в държавата, за да внесат в страните си американския неолиберален обществен модел. По този начин САЩ правеше това общество свое подобие и без войни, по мирен начин, тихо по терлици, се добираше до парите и националните богатства на тези народи и ги изнасяше в своите банки. Не случайно САЩ роди модела на неолибералния капитализъм 70-те години и чрез него от тогава до сега прибира в своите банки 40% от парите и богатствата на света, включително парите и националните богатства на най -богата страна в света-Русия.
Всичко това опира до СЪЗНАНИЕТО на човека, а то най- бавно узрява.

У нас съзнание не може да се роди, защото мутроолигархията на БСП и ГЕРБ е завзела цялата власт, всички медии, цялото хуманитарно образование и не позволява да се говори нищо ново в тях, държи го в позицията на 70-те години на миналия век и не дава общественото съзнание да израсне нито с година. Поради тази причина нашия народ продължава да си остава с ниско съзнание и акъл пълен и зомбиран с пропагандата на комунизма, без никакво разбиране за демокрация и правова държава, станали от 70 години най-триумфиращите идеали на Европа, направили западняците точно с 15 пъти по-богати от българския селяк сега, оставащ с посткомунистическо си съзнание и най-скъсаните балкански потури в Европа!

КУКЛОВОДЪТ НА ПРЕХОДА

Западът не е виновен за нито една беда на България след падането на "желязната завеса". Както казва народа ни-"Не е виновен този, който яде зелника, а кой му го дава!". Кукловодът от 30 години е последния елит на БКП - 9 души около Луканов( който по късно добави още 1000-2000 души свой слугинажен антураж, създаде силовите групировки да ги пазят от които по-късно се пръкна ГЕРБ). Те първи направиха и заграбиха външния дълг 1985-1989, за една нощ изчезна валутния резерв при първото правителство на Луканов, с тези пари създадоха Мултигруп-смесена руско-българска олигархична групировка, с която БСП олигарси заграбиха икономиката на България.
С тези пари БСП създаде всички останали партии- ДПС, СДС, НДСВ, ГЕРБ. ...и продължава да създава. БСП непрекъснато е управлявала България след 1985 г задкулистно или пред кулусите, определяла е действията на всички преходни правителства.

От редиците на последния елит на БКП редици излязоха олигарсите и мултимилионерите. Двете първи партии БСП и СДС направиха американския икономически план „Ран Ът“, с него вкараха в България неолибералния американски обществен модел и с неговите правила разграбиха икономиката( с едно постановление на Луканов № 56 ).
Така към политическата си власт, добавиха още една -ИКОНОМИЧЕСКА.

Сега икономиката на страната се държи от 38 руско-български олигарси и мултимилионери на БСП, а финансова система -банките се държи от олигархичния клан на ГЕРБ двойката “ББ и ЦБ“ начело със СиБанка, захранена с начален капитал от Мултигруп, ръководствата партиите са пълни само с кредитни милионери и мулти, които определят линията на Партията.
На своята рожба ДПС и нейния склад с мръсни крадени от нас капитали - олигарха Пеевски, БСП отреди медийното пространство. Така си разпределиха помежду сферите на владеене и влияние.

Всички наши олигарси изнасят парите на България в западни частни банки.

Но откак влязохме в ЕС 2007 г. престанаха да ги изнасят европейски банки в системата на ЕС, защото ЕС има конвенция на мръсни пари, която ние сме подписали и ако ние имаме държавна политика и официално си поискаме от Брюксел да ни върне изнесените пари складирани в западни банки, Брюксел ще го направи.
Но все още нямаме такава политика, защото ТЕ държат властта и не позволяват да се роди такава политика.

Трябват следните закони, приети на национални референдуми:
1) закон за криминализиране на външния дълг 1985-1989 г.
2) закон за криминализиране на черните куфарчета на Луканов,
3)закон за криминализиране на всички приватизационни , концесионни сделки и заменки след 1989 г.
Кой ще ги направи, след като нашия законодателен орган НС е пълен с техни представители?

Те си държат сега парите в американски банки и офшорни зони( всички пак американско-английски протекторати).
Бат Боко в началото на своите два мандата първата му работа бе да отиде във Вашингтон да се увери, че парите му се пазят добре в американски банки и за благодарност предаде цялата външна и вътрешна политика на България в ръцете на Вашингтон.. Преди него така правеше и БСП...

За това всички от псевдото "ляво" и "дясно" се кланят на двама господари- на Путин и на чичо Сам. Путин е първи олигарх на Русия , номинирва руските олигарси от средите на последния елит на КПСС и от своя двор, а руските олигарси по комунистическа линия са създали българските олигарси( смесени като свинските черва) и като по- силните ръководят българските. Руските олигарси изнасят парите на Русия в американски банки, поради факта че рублата не е конвертируема валута, а прикрепена към долара. Заедно със своите, руските олигарси изнасят парите и на българските олигарси( т.е. на България). Американските олигарси и техните банки не си мърдат пръста в този процес, те само обират лаврите накрая.

Ето защо нашите са станали разногледи - чудят се на кого да се кланят- на Путин или на чичо Сам. От 27 години Москва и Вашингтон определят външната и вътрешна политика на България.

Да си спомним как Боко отиде в Москва и от там му разпоредиха да отвори „Белене“ и го даде на „Росатом“ и той като се върна запя веднага тази песен. После американците го свиха и той смени песента.

БСП ,нейните рожби- олигарсите и нейните партийни побратими- ГЕРБ и всичко от псевдото ни "ляво и дясно" политическо пространство, само са грабели и разрушавали България през прехода, не са забили нито един градивен пирон в снагата и.

Знаете ли, че партиите през прехода извършиха в България най-големия геноцид в най - новата история на Европа? Загубихме над 3 милиона човешки ресурси, намаляхме 2 пъти, сега сме държава без население и народ без бъдеще.

          








КРАДИСИМО - СИМЕОНЧО: СЪДЯ ДЪРЖАВАТА В СТРАСБУРУГ.Чувствувам се добре, вУпреки годинките. Отдавна трЕбваше да съм пенсионИр/в пандиза/, но продУлжУвам да крадЪ активно.  

               


                             







ЯХВЕТО да бъде над Теб !

Араб.Салам ,евр.Шалом, тур.Селям, сир.Шлама/Шломо,мал.Слием,

Arabic salām (سَلاَم‎), Maltese sliem, Hebrew Shalom (שָׁלוֹם)

"Шалом" на иврит еквивалент на думата "Салам". Тя също така служи като корен на мъжките имена Соломон, Селим и други.

Арабското Салам (سلام), иврит Шалом (שלום), сирийско Слама (ܫܠܡܐ) са свързани с семитска дума за "мир", "спокойствие", произлезли от прасемитския корен Салаам. Думата "Салам" често се използва в арабския и ислямския писменност и разговорна реч. Например, Al-Салаам - едно от 99-те имена на Аллах в Корана. Също така, "Салам" се използва като мъжко име, заедно със Съюза, "Aбд" (служител/роб). Абд Ас-Салам се превежда като слуга (роб на Аллах).

               




























Няма коментари:

Публикуване на коментар