Последователи

понеделник, 27 февруари 2017 г.

Шпионира ли ни Facebook? Да, Facebook следи всяко наше действие,... НО КЛЕТКИТЕ СЪЩО НИ ШПИОНИРАТ








Шпионира ли ни социалната мрежа „Фейсбук“, отговорът е много прост – да, „Фейсбук“, следи всяко наше действие и това не е тайна. Това е темата на поредното видео от канала konspiracii във Vbox7.com.




Ще започнем с до някъде позитивната страна на това, че „Фейсбук“, както и повечето търсачки в интернет ни следят. Всеки от нас, който използва интернет има един виртуален профил в който се складира информация за неговите интереси.

Целта на това е
таргетираното рекламиране.




Какво ще рече това? Това е една система, която много оптимизира начина по който се предлага един продукт или съдържание, на потребителите. Ако, например, вие си падате по риболов и сте харесали няколко страници във „Фейсбук“ свързани с това ваше хоби, и търсите подобни неща в Гугъл, на вас ще ви излизат реклами за въдици, а не такива за прах за пране, например.
Системата обаче не се използва само на локално ниво. Разбирам че търсенията ми в Гугъл, е нормално да рефлектират на това, какви реклами ще ми се показват в Youtube, защото все пак са една компания, но защо същите тези търсения определят, какви страници ще ми се промотират във „Фейсбук“.




Това означава, че тези компании разменят личната ни информация, за да се създаде един по подробен потребителски профил, който след това да бъде продаден на рекламодателите.
В цялата тази схема, като цяло, няма нищо лошо, освен на морално ниво разбира се, защото се търгува с нашата лична информация. Истината обаче е, че всеки от нас се е съгласил на това нещо, когато се е регистрирал в една или друга платформа и нямаме право да се оплакваме.



Рекламите в интернет са нещо напълно нормално и все пак е много по-добре не само за рекламодателя, а и за потребителя да вижда рекламите, които го интересуват. Този иновативен начин за рекламиране носи на компании като Фейсбук проходи от милиарди долари годишно.
Нещата в последните години обаче стават още по сериозни. Да дадем за пример приложението Messenger, което за да инсталирате, трябва да се съгласите, че то може да чете смс-ите ви, да активира камерата, да използва контактите ви, да изпълнява изходящо обаждания и да използва общо взето цялата информация от телефона ви.




Друг пример е това което се случи преди 2 или 3 години, когато „Фейсбук“ ни задължи да се съгласим с новите им правила.

Едва ли повечето от нас за се зачитали в тях, но това за което се съгласихме тогава беше, че „Фейсбук“ може да предоставя личната ни информация, постовете ни и дори личната ни коренспонденция, на трети лица или организации, без да иска нашето разрешение за това.




От компанията твърдят, че всичките тези условия са с цел подобряване на услугите им и по добра среда за потребителите, но дали има нещо което „Фейсбук“ не ни казва.



Всеки, който е чел Оруел, знае, че няма да му се размине.


Много коспиративни теоретици твърдят, че „Фейсбук“ е проект на ЦРУ, като целта е следене на населените. Замислете се колко много информация има за нас в „Фейсбук“! От това какви са нашите интереси, до това къде ходим на почивка и какви са нашите политически предубеждения.



Да не говорим, че вече в по-голямата част от сайтовете имаме възможност да се логваме чрез „Фейсбук“. Опция която много от нас използват, просто защото е много по лесно и си спестяваме досадното регистриране. Така
не само дейностите ни, във „Фейсбук“ се следят, а и в цялото интернет пространство.




Да не говорим, че с помощта на GPS тракера, вашето местонахождение през цялто време е известно. Цялата тази информация се предоставя не само на ЦРУ, а и на всичките институции за отбрана. Това понякога може да се окаже полезно, защото така може да се предотврати някакво престъпление.




За добро или лошо, всяка наше действие в интернет се следи и се записва в една голяма база данни, в която определени институции винаги могат да бръкнат и да се доберат до информацията, която им е необходима.



Ако искате да защитите личните си данни в интернет, не използвайте нововъведените емотикони на Facebook. Такъв съвет даде белгийската полиция на гражданите.

С кликване върху емотиконите се превръщате в отворена книга за Facebook и техните търговски партньори, предупреждава полицията на сайта си.

Отделът за защита на данните пише, че: „Facebook гледа на нас като на пазарен продукт“ и като му даваме шанс да разбере истинските ни емоции, му позволяваме по-добре да ни продава стоки, от чиито реклами се издържа.

Освен мрежа за споделяне Facebook е и маркетинг шампион, предупреждава полицията. Той вече има възможност да измерва реакциите към публикациите на приятели или страници, които следваме. Сега емотиконите ще разширят възможностите му да проверява ефективността на рекламите, които се намират на личния профил и да бъдат те настроени по-прецизно така, че да генерират повече покупки.

Ако сме в добро настроение, значи сме по-разположени да бъдем повлияни от рекламите и от платените съобщения във фийда. Въз основа на такива данни компанията на Марк Цукербърг убеждава бизнеса да харчи повече пари за реклама в такива моменти, добавя белгийската полиция.

„Така че, ако искате да защитите личните си данни, не кликвайте върху допълнителните бутони“.

Това не е първият път, в който полиция разпространява предупреждения, свързани с Facebook. По-рано тя алармира белгийците да не качват снимки на децата си в социалните мрежи и да не се използват спортни приложения като Strava, тъй като те могат да насочат крадците към скъпи велосипеди например.

Facebook пусна новите емотикони през февруари, след като преди това ги тества в Ирландия и Испания. Те бяха отговорът на компанията на желанието на клиентите ѝ да изразяват и недоволство и несъгласие, освен прочутия бутон „Харесвам“.

Вместо бутон „Не харесвам“, за който се смяташе, че ще засили обществената конфронтация, Facebook предложи шест малки пиктограми, изразяващи „обичам“, „изненада“, „тъга“, „гняв“, „смях“ и „изумление“.



Вижте какво прави социалната мрежа с информацията ни и как променя живота ни

В момента да нямаш Facebook профил е равносилно на това да не използваш електронна поща или мобилен телефон – просто е неразбираемо. Има хора, които все още умишлено се въздържат да станат част от глобалната мрежа и може би са напълно прави. Вижте малко известни факти за Facebook, които ще променят отношението ви към тази социална мрежа.


Facebook Censorship



1. 600 хиляди хакерски атаки се извършват всеки ден срещу акаунтите във Facebook. Затова е добре да сме внимателни точно каква информация за себе си и какви снимки качваме в профилите си.


Hacking facebook


2. Можеш да смениш езика си във Facebook на "пиратски".




3. Ал Пачино е бил първото известно "лице" в тази мрежа.




4. Потребителите, които имат Facebook приложение на телефона си, проверяват своя профил средно 14 пъти на ден.




5. В света вече има няколко регистрирани случая на убийства заради прекратяване на Facebook приятелство. Така че трябва да сме внимателни и с кого си "дружим" в интернет – лудите не са никак малко, а събирането на информация за нас там не е трудно.




6. Facebook проследява сайтовете, които посещавате от компютъра си, дори след като сте излезли от профила си.


Monkey FaceBook Friends


7. Всеки ден един от трима души се чувства по-разочарован от живота си, след като е влизал в социалната мрежа.




8. Цветовете на Facebook са предимно в синята гама, защото Марк Зукърбърг има проблем със зрението и не вижда нюансите от червената и зелената.

9. Във Facebook има около 30 милиона мъртви хора – просто техните профили няма как да бъдат изтрити от близките им.




10. Facebook, Tweeter и сайтът на New York Times са блокирани и не могат да се посещават от Китай от 2009 г. насам.




11. Всеки трети развод в САЩ от 2011 г. насам, съдържа думата Facebook в описанието на проблемите, които двойката е имала.




12. Не можете да блокирате Марк Зукърбърг във Facebook.




КЛЕТКИТЕ НИ ШПИОНИРАТ



Учените са открили в човешкия мозък клетки- шпиони. Те постоянно транслират нашите мисли в неизвестно направление. А за някои тези клетки се явяват двойни агенти.




Техните притежатели четат мислите на другите. Така според професора- офталмолог от Мюнхенския университет Рудолф Щерн в очите има и амакринови клетки, чиято функция до днес не бе ясна. За разлика от другите клетки, работещи като приемници, тези се явяват … предаватели. Регистрирани са постоянни електромагнитни вълни, излизащи от амакриновите клетки.



Това не е безформено електромагнитно поле, което излъчват останалите тъкани на организма. А насочени импулси, които точно съответстват на потока на мисли на човека. Сътрудници на медико-биологическата лаборатория US Secret Service в САЩ са разработили метод, според който и от очите на мъртвия могат да се снемат “отпечатъци”. В тях се е запечатала картината, която човек е видял последно преди смъртта си. Компютърната разшифровка помага при съставянето на фоторобот на убиеца. Разбира се, това не означава, че вдигайки клепачите на убития, може да се види нечий портрет. “Снимането” на такива “отпечатъци” може да стане само със специални прибори.
Амакриновите клетки живеят много по-дълго от останалите мозъчни клетки, затова след смъртта на човека от тях може да се набави информация. Съвременната апаратура позволява да се “преведат” електромагнитните вълни, които се излъчват от тези клетки, в картинки – в дадения случай – портрет на убиеца.
Според холандски учени, когато кората на главния мозък вече не функционира, човек продължава да излъчва някакви вълни. Преживели клинична смърт разказват, че са виждали картини от живота си, като на кинолента. На последните кадри на едните се оказват лицата на близките, а на други – на убийците, на този, когото са видели последен. Точно
Биофизиците пък смятат, че пространството около Земята подобно на гигантски компютър съдържа информация за всяко живо същество от планетата. Древните индуси наричат това “акаши”, или Вселенски разум, а руският учен Вернадски — разумното поле на Земята, или ноосфера. Както личи излъчването на амакриновите клетки е каналът, който свързва човек с ноосферата, в която всеки от нас от раждането си има своя “страница”. Така в компютъра се съхраняват файлове и се пазят мислите и опита на всички жители на планетата. Информацията постъпва постоянно, а след смъртта на човека енергоинформационен поток – душата, запълва определената клетка в паметта на вселенския компютър.


Memory Eraser


psihobg.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар