Последователи

неделя, 11 януари 2015 г.

Gene D. Matlock - Религиозно-необвързаният историк, неудобен и за Абрахамските религиозни функционери и за Илюминатски свободни зидари

"Всички сме равни, но равините са по-равни от нас"
принцип на Страната на Съветите

"Един от Народа" : 
"Ние сме истинските Арийци, ха-ха-ха!
BELLissima, BAALissima, Bravissima Римска църква !!!"


Утопията на масонското илюминатско общество, че всякакво съзнание може да живее в един и същи локал "в хармония" не е подминало и Васил Левски, който прокламира, че "В чистата и свята ре-публика ще съжителстват в равенство и братство и цигани и турци и евреи и арменци и българи".

Хари-монията не е "лъжица" нито за Аврамическата "моно"-уста, нито за Илюминатската "поли-балансова"(равно-разпределяща). По простата причина, че това е локалът отвъд материалният космос.

Gene D. Matlock
Но нека да проследим изследванията на единисторик от Ел Долорадо, Канзас. Защо той така ядоса свободните зидари, които "държат" Уикипедията?... Нали уж не е обвързан с някоя религиозна доктрина, както и не прокламира религиозност?.. Уж "светски историк", а -ядоса зидарите!?..
...да не би пък "свободните зидари", все пак да са не чак толкова "свободни"?... какво казват зидарите за "Първата цивилизация"?.. - Че е възникнала около Месопотамия(Мезо-Потамия, Двуречието Тигър и Ефрат), като по-късно и Египетската около "Долен Египет".


Я да видим какво казва Джийн Д. Матлок по този въпрос:
"Отворената Тайна на Индия, Израел и Мексико
от Сътворението до Откровението."
(Книга с меки корици) 
от 23 Април 2008
Джийн Д. Матлок 
(Автор) UK DE FR JP 
Всички раси от хора, заедно с боговете си, са наследнци на Яфет(Джафет, Джапет) Japhet/пра-джапат, син на Библейският Ной( 7-мият Ману -Вайвасвата)
Ивритските и индуските свещени книги казват, че всички наши божества и религии идват от раса на космически пришелци, за да предпазят човечеството от деградацията му към животнското ниво. "В онези дни на Земята живееха Исполините; а при това, след катоБожиите синове влизаха при човешките дъщери, и те им раждаха синове, които бяха онези силни и прочути старовременни мъже." (Битие 6:4). Древните индуси и турките ги наричали ​​"Нава-лин"/Nava'lin ("Звездно-корабни хора") и Анунака Anunaka / Anunaki ("който иде от небето, от мястото без болка"). Шумерите, Месопотамците и Аккадийците ги наричат "Ану-наки", Анун-аки/Anunaki ("Небесни богове", "Хората на небето и Земята"). Божествените "непознати" назначили раса Джапет(Яфет)/Japhet или Санскрит Джяпети/Jyapeti да управлява Земята. Това божествено право на царската власт се разширило и до техните близки родственици- на Лунната династия Йаду/YaduЙадава/Yadava или- Йуда/"Yahuda"(Евреи). За "Божественост" претендират религиите юдаизъм, християнство, индуизъм, будизъм, и джайнизъм, дори и ислям, които всички  произхождат от Северът и Сибир. Но нещата се объркали. Човечеството държало да се влошават. Хората започнали да отричат, че Кристайа/Christaya, Курус/Kurus и Арйаните/Aryans, тъка като те са били наричани, са с произход връх "Меру" в Сибир(Сивир)Древните евреи настоявали, че човечеството се е разпръснало от Вавилонската кула(Babel/Баал-белл) от Месопотамия, която е просто символ на МеруИндусите също така настоявали, че техните богове са били отглеждани вкъщи, а не са пришълци в п-в Индустан и земното си пространство. И все пак, историята може да е истина. Тя разширявала отвъд цялото Източно полукълбо.

Сега, тука приликите между отделните религиозни схеми са на лице. Има обаче разлики. Съществени! И тези разлики ще ни ориентират за произходът на Оригиналът на Свещените писания. И кой от кого е преписвал и с каква цел е променял после.

Всяко едно доказателство, че Човешката Цивилизация  на Земята не е стартирала от Месопотамия и, че Нефилимите не са били за първи път на Земята в Месопотамия, а доста по на Север, "забива нож" в доктрините както в Аврамическите религии, така и в дворовете на масонските ложи, които им прислужват. Това обяснява огромната конспирация на ракшасите снагите, както стана дума в предната публикация на този блог. И един от тези "конкуренти" е именно Джийн  Матлок.

Криштая е Висшият риши(мъдрец) "К" или- Кришна~ главният брахман;
Куру е "възвишение"(Меру), което винаги оцелява след край на цикъл~ главният кшатрия;
АРйан, загатва за обитател на Земята "АР", чиято цел е да я култивира и одухотворява,
а не- експлоатира~ духовната класова система на Човешкото общество;


Яфет(Джапет) или Пра-Джапат
Според библейската история("из-Тора"-та) 3-та синове на Ной("7-мият Ману") са дали началото на 3-те раси- "бяла"(европейците), "черна"(африканците) и "жълто-кафява"(азиатците). Те са били респективно - ХамШем(Сем) и Яфет(Джапет).

Сега ще разгледаме ефтината манипулация на юдейските равини при предаване на Древното Знание като "развален телефон", с умишлена цел за съхранение на семето си извънкласово, както и за изопачаване на Древната хроника на ВЕДА. Това е обяснимо, тъй като тези равини(дори думата Ивритската дума "равин" иде от Санскритското "РаВи" наименование на Слънцето- "Раджа Вайвасван") не са имали цел "да предават" нещо дадено, а - нещо КРАДЕНО!
Алегорията за Потопът евреите са копирали директно от "Енума Елиш" на Аккадо-Шумерите, които са взаимствали от Арйаните, но разбира се с изопачени и фабрикувани  символи и събития. Така например, библейският Ной е просто поредният "Мануот 14 на  калпата("Денят на Брахма") в епохата наРаВи, а "Ноевият ковчег", който копира Кивотът или Кааба за "Утробата наВишну" е просто Рибата "Матся", която е аватар на Самият Вишну, който поглъща душите в Трансцедентална Си Утроба си за да ги прероди в Нов цикъл в материалното Проявление.
Вместо този факт, евреите фабрикуват причина за потопът като поредният гняв на Дух Йах и любимецът му- "Ной" прави кораб в който да настанява двойка животни за нов разплод. От това по-примитивно-здраве му кажи! Нито научност, нито мистичност!
Езотеричната Истина е копирана, точно както "индианец пише на пишеща машина".
Тези, които са чели ВЕДА знаят, че корабът( "Наве", It. Nave, Lat. Navis е асоциирано с числото "9" - Nove, имащо значение и на "Нов", което се води "Трансцеденталното число" на Юпитер, 1 след 8).
Корабът/En."boat"(на български иде от Арабската дума- قارب"кo'ръба") е символ на пътешествието на душата по Космическите води(Пространството) "от една Земя до друга"("Горна" или "Долна"). В случая- до Долната(Тъй като е "Утробата на Вишн"у). Но числото 9 символизира пътешествие "от Долна до Горна Земя"(за разлика от "6", което е обратното)
За това "Анунаките-Исполини" са Нефилими- на Санскрит имат превод "NAVAL'im"(мн. число на "Мореходци"). на Иврит имат твърде общо, но релевантно значение- Коренът на  nephilim(евр. мн. число е с "им" , а един. число-"nephila") не е "гигант"(както се смята за анунаките от "Баал-бек"), а -ПАДАМ"Nephilim" (נְפִילִים) произлиза от npl (נָפַל), "падам" , "унищожавам", "анихилирам". Nebel/"Небел" на немски е "мъгла", т.е. "вода в небето"(облак), на на Латински е  "nebula". 
"Набу" е споменат като Неви'им от Танаха(СЗ), като "Небо"/Nebo in Isaiah 46:

Прави впечатление с каква яростна злоба на бхута (Земните духове) Ракши/Якхши "Ел яху/Ал Аху" от Аврамическите религии как наричат "идол"образът на Богът и девите, тъй като самите тези бхута са паднали духове, които желаят инкарнация на Средната Земя Бху , неследвайки Светият дух отдевите, те попадат на духовете на нагите от Низшите планетарни системи, следвайки упадъкът на ентропията- деволюцията към животинска форма.


След като "формата нямало значение, а само-духът", то при тебе идва най-безформеният дух!
Факт!:
Шумерите са първоначалните Семити(наследници на Сем).
Според Аврамските религии- "Сем(Шем) дал родословието на жълто-кафявите Азиатци".
Дали пък библейските фенове нямат основание да поддържат Шумерските Семитски рептили,
нарочвайки цяла Азия за "семистки рептилии", самозванвайки се за "брахманските равини"?...
Nibiru (още-"Не-бе-руNeberu,) на Аккадийски означава "преминаване", "място на преминаване"-особено на река., "лодка за преминаване",  Във Вавилонската Астрономия(Баал-бел-онската)  nibiru (in cuneiform spelled dné-bé-ru or MULni-bi-rum)най-високата точка на еклиптика  примерно: "лятно слънцестоене"/summer solstice, и е винаги свързан с Астрологията. "Установяване на Нибиру.nibiru" е описано в 5-та плочка от "Сътворението" на Аккадийско-Шумерският епос "Енума-Елиш"  Enûma Eliš.

Habiru(Hebrew)
Habiru (Хабиру)или-"Hebrew"иде от "Апиру"- група номадскиплемена от хора, живеещи в "Плодородният полумесец" в Близкият изток, между Египет и Месопотамия. Терминът отново е свързан с "преминаване на река" от единият до другият край, само, че целта е не култивиране, а -паразитстване. По късно ще заеме гръцкото наименованиеΕβραίος/"Евреос". *превод от Уикипедията:  these Habiru are variously described as nomadic(номадски) or semi-nomadic(полу-номадски), rebels(бунтари), outlaws(извън законът), raiders(нашественици), mercenaries(търгаши-спекуланти), and bowmen(лодкари), servants(слуги), slaves(роби), migrant laborers(гурбетчии), т.нат....
"Hebrew" произлиза от"ʕibri" (мн.ч. "ʕibrim") Със Семитски корен "ˁ-b-r" (עבר) означаващ "пресичащ реката"/ "to cross over". Реката ЕфратEuphrates.
"Апиру" е тясно свързано със Санскритската дума за "вода"- "Апа".

"Апа" на Санскрит е "вода"...т.е. Атмосферните газове кондендират във вода и проникват в царството на нагите, подземното царство на низшите планетарни системи. (Газовете-Рашките бхута "Аха/Яха" са заменени с конденз на "Апа")!!!!
Though the Shatapatha Brahmana uses the Brhad-Aranyaka names, most later texts follow the Mahabharata names with the exception that Āpa 'water' usually appears in place of Aha. The Vishnu Purana equates Prabhāsa with the lights of the 27 or 28 Nakshetra (Constellations/Lunar Mansions) and Dhruva with Akash Tatwa, that is "space", Dhruva seemingly taking over Aha's role when Aha is replaced by Āpa.Дхрува е резиденцията на Вишну, най-висшият дев, асоцииран с водният знак "Риби".
Семитските лунни духове "ел яху" и "ал аху" са също РАКШАСИ, но такива, че искат да упадат("проникващ"-pervading) в царството на нагите(драконите).
От Васу е видно, че "аха" резидира в Атмосферата- "Анта-ришка лока", подБхувар на сиддхите с мистичните сили. (виж Ведаическа Космогония)Antariksha "atmosphere" Aha "pervading"

Нека да обобщим до тука относно Нефилимите(Исполините).Това са по-висши същества от хората на Средната Земя(Бху), идещи от по-висши планетарни системи към Брахма-лока, чиято цел е да култивират Земята и да спасят хората чрез Съзнание от упадък към животинска форма.Асоциирани понятия са"мореплавател"(naval'im), "9"(nove)-Трансцеденталното число(108), "нов"(nove), Юпитер(U-Pitr).
Нефилимите не са нещо отрицателно спрямо Ведаическото Знание.Нефилимите са отрицателни персонажи от гледна точка на падналите ЗЕМНИ духове(бхутас) "ел яху", "ал аху", които са рашкаси в Анта-ришка-локаи постоянно искат да инкарнират във форми на Земята с цел да експлоатират материалната енергия.
Шумерска богиня, Ubaid, ~5000 г пр.Хр.
 При смесването на нефилимите с демони и наги се получава именно тази част от тях, която се нарича в Бхагавад Гита "нежелано потомство", точно както са получени Аврамските патриарсиот смесването на Ведаическитебрахмани с шудра-класата. Може би това е образът на Месопотамските Анунаки - "свирепи", "алчни", "кръвожадни", "експлоататори", 
"шовинистично-патриархални",  
"сексуален апетит".
Точно този тип нефилими- "анунаките" са били образец за копиране на Аврамическите бхутас якхшасите "ел яху" и "ал аху".
Целта на този тип нефилими съвпада с целта на Аврамическите духове- ДА ПОРОБЯТ ЗЕМЯТА И ДУХОВЕТЕ НА НЕЯ(като се свържат с обитателите на подземното царство на нагите....)
Ануннаки(Ану, Анун- "Небе", Санскр. "малък", синоним на "джива"-атма, инака=нага !!). 
Дживи, "небесни" богове-змии. По всичко личи, че идват от "Кухата Земя"("Hollow Erath")- АгАРта(Норд. "АсгАРд"). "АР" е корен на всички групи езици за "Земя". Версията, че "Ки" на Шумерски значело "Земя", издържа до толкова, ченаките(нагите) живеят в Долната Земя. "А" е Ведически символ за "Горна Земя", а "К" за Аватар от там на по-долна ЗЕМЯ. 
(виж публ. "Сричката ОМ".)
Анун-наГите идат от "Била Сварга" (виж "Ведаическа Космогония")
Шумерските Аннунаки дават примерът на
Аварамическите религии за "бог"..
Шовинистичната патриархалност е Лунен култ
мразещ Изтокът, Слънцето и девическото начало.
Кървавите жертвоприношения 
са като поздрав "Шалом"(Салаам)...
На лице са пак две версии за "Анунаките" и всичко зависи от Източникът. Явно "източникът" на еврейските писания е доста ограничен и манипулативен! Така е- когато "целта оправдават средствата"!

Израелска детска градина:
Дечица от Русия и Северна Европа се водят за "израелтяни".
В същото време детската учителка е дресиралахлапетата,
че "Израел са семити, останлият свят са анти-семити"




Библейската нескопосана история за расите:
Най-тиражираната библейска версия:
От ляво на дясно: Сем(Шем)-родоначалник
на Азиатци
Хам-родоначалник на африканци,
Яфет(Джапет)-родоначалник на европейци
Както всичко в библията е крадено от древни сакрални текстове и изопачено, рационализирайки го до примитивното усещане на евреите- вид рашкаси. Сътворението и потопът не правят Изключение. Библейският "сътворител" е в мн. число("Елох-им"), което говори, че при краденето на текстове евреите са преписали без да искат, че не Самият Върховен Бог се занимава с тези процеси, а негови администратор- 'еманации'. Ведите ги наричат"Пра-джапати". Пра-дажпатите са директни синове на Главният администратор на Бог(Кришна) по Творението- Арйанският дев Брахма. Библейският "сътворител" твори и после "се разкайва" за "натвореното" си и единственото му решение за проблемът относно качеството на  творчеството му е - да го унищожи. Проблемът на библейският "сътворител" бил именно текстът в библията за Нефилимите(Исполините)-"Божиите Синове". Те "влизали" при Човешките дъщери и им раждали "славни старовременни мъже". Явно библейският "сътворител" не си е "направил добре сметката", като преписва, че "има нещо сътворено от ДРУГ Сътворител", което му пречи да управлява Земята и да дърпа човешките дъщери към Подземните царства на нагите?... Затова на библейскитя съторител не му харесва, че Божиите Синове ще култивират Човешките дъщери и ще ги избавят от заробване до ниво на животинското царство с колене на животни хора, и решава да си направисвой потоп, подобен на потопите във Ведаическите хронологии, но поводът да го направи е чисто еврейски. той дори не е. и "семитски", което разберем по-нататък!
"Пан-Гея" и "Допотопната Земя на Ной".
Дава реална представа, че МезоПотамия
и МезоАмерика са СЕМИТИ
 или-
Патала-лока(царството на нагите)
Как пък определниха, че "Европа попада
в Мезо-Мецо-Мета положението"?...
- фантазията на Семитите
е УНИ-КАЛНА!!

Пангея от Уикипеадия
Библейският сътворитело-разрушителски "бог" си избира някакъв си "Ной"(Noah) за "богоизбран", който ще натовари на дървен кораб двойка от всички видове и ще оцелее, след като библейският баба-итски бог си "направи густото" с "разрушението". Сега, не знам от къде иде името на този "Ной", но на мене лично винаги ми е "удряло" на немското"Neu"("нов"). Това няма голямо значение за случаят.
Важното е, че Нойчо ще строи кораб по проект и ще пренася генетиката на планетата като "търговско-мореходна зоологическа градина.". Е, това ако е "свещено писание", то наистина "брахмините" му трябва да са завършили най-много 1-во отделение! Те и за това се наричат -"а-брахами"/"и-брахмини"...тъй като саантитеза наВедаическо брахманство. Но пък им харесва идеята за "брахманство". Забелязали са, че "брахманът стои на едно място и не работи физическа работа...почива си, докато пише разни текстове там."...Както се казва, само желанието се оказва напълно недостатъчно!               



Къде на картата са владенията на Сем и Яфет? 
Владенията на Хам не ни интересуват. Може ли да задейства на ново Семитската фантазия?...
Пангея е образувана преди около 200 милиона години.
Библейта сказка твърди, че Земята е на по-малко от 6,000 години.
За 100 милиона години връх Арарат- 5,100 m си е същият, а връх  Еверест-8,800 m бил под водата!
"Еееех, мечти!", както се казваше в Кока-Кола -клипчето!
Сега..Нойчо е "нарочен" от а-брахманитеда "го играе" хем Рибата Матсйаватарна Вишну), хем Ману...Да, но нямаше кой да ги "светне"(не са успели да откраднат!), чеМанувците са няколко...сиреч- потопите са повече от 1.... та библейският Ной-чо еизплагиатстван от Ведическият 7-ми Ману.. "Вайва-свата"- "Само-роден от Вива/вайва(РаВи, Слънцето)". .всеки Ману е част от серията 14, съставящи калпата("Денят наБрахма"). Настоящият Ману имал 1 син и 1  андрогин -"Ил/а"इल/इला(Санскр. "кал", "тиня")-родоначалник наЛунната династия, където ще се родиЙаду, а в чиито род ще се роди Слънчевиятаватара -Кришна; от родът "Йаду"юдеите-небрахмани са анаграмирали "Йуда"/"Йахуда"; и Слънчевата династия от синът на Ману"Икшваку"इक्ष्वाकु(Санскр. "захарна тръстика"), където ще се роди Слънчевият аватар РамаМану се е самозародил от Слънцето Сурйа, а Слънцето Сурйа е творение на пра-джапати("пра-творец" или "пра-питра"). Един от 7-те Риши(Мъдреци)-Кашяпаима статус на пра-джапати, и е син на един от 10-те Праджапати- Маричи,  родени от Първоначалният Творец- Брахма. Слънчевата династия е предхождаща Лунната, и за това Брахма се счита за Първият от Слънчевата династия. (справка- тука). Кашапя е Главният Творец за тазиманвантара, който е Пра-джапати, но в т.нар. "Сапта-риши"("Седем мъдреци"). Той е Творец не само на Човечеството, като антропологична раса, но и девите,асурите и нагите.
Пра-джапатите("Пра-Отците"), произлизащи от Брахма, директно, са също членове на Слънчевата династия. Не случайно думата "пита" на Санскр. е именно "питър"-"баща" и "пита"-кръгло жълто хлебче. "Пита" има и значение на цвят "жълто". Думата "джапат" има аналогично значение на "пита".. И днесбезквасните хлебчета в Индия се наричат "дажпати"(чапати), от къде и евреи и араби днес са взаимствали за кухнята си. 

Праджапатите са подобни на Брахма- 4-глави: "дева/риши/питри/нара"
(полубогове/мъдреци-светци/предци/хора)



Оттука-нататък става интересно как при краденето а-брахманите са се "оплели като патета в калчища".... 
Според библейската плагиатска сказка-недописка, "Ной родил 3 синове, които дали 3 раси).
Преди това библейският творец прави Ной месояден и кръвно-родствен...и да пие алкохол...:
Битие 9
3. Всичко живо, което се движи, ще ви бъде за храна; давам ви всичко, също както дадохзелената трева.
4. Да не ядете обаче месо с живота му, т. е. с кръвта му
5. А вашата кръв,кръвта на живота ви, непременно ще изискам; от всяко животно ще я изискам; и от човека, да! От брата на всеки човек ще изискам живота на човека.
6. Който пролее човешка кръв и неговата кръв от човек ще се пролее; защото Бог направи човека по Своя образ .
....
24. Когато Ной изтрезня от виното си и научи за онова, .....

Ной трябва да засели цялата Земя с 3 си сина:
18. Синовете на Ной
А излезлите от ковчега Ноеви синове бяха Сим, Хам и Яфет; а Хам беше баща на Ханаан.

19. Тези трима бяха Ноеви синове; и от тях бе населена цялата земя.
Да, проследим за какви синове и какви земи става дума:
Сем/Шем бил за АзияХам за Африка, а Яфет(Джапет) за- Европа!!
.

Интересно защо на семитът 
Сем/Шем се пада 2 пая, 
в сравнение с хамитът-африканецът 
и джапатът-европеецът?..
Прави силно впечатление, че на библейсците не им е известна дори и 1/10 от територията на Азия, но вече дават двойна власт на Сем-итът да властва не само над Азия, но и над другите два континента(Европа и Африка), че и на още 2-3 непознат в последствие....?.. "Корабът на Ной бил заседнал на връх Арарат в Турция, докато връх Еврест, Хималаите и Тибет са плували във вода преди по-малко от 6,000 години библейски събития?".....
Как става тоя номер?... -  с МЕРАК!
И оттука вече понятието "антисемит" добива не само "анти-азиатец", но и "анти-библеец" и "анти-евреец", "анти-юдеец", само и само, защото Сем/Шем "накривал" регионът на заселване на Ханаан или Баал-е-стн! Горките Араби! Отначало са се чувствали като мехури, за пукане, после равини им пишат Куранът с демонът Мохамед(Маха-мада, виж публикацията "Шивамаха дева ил от мракът..." ) да ги "въоръжат с юдейски демонизъм"(нов тип)! Днес ционистките християни са впечатлени отСем/Шем и за това прибягват до буквата Син/Шин- тризъбецът на Шива за да "защитят божият народ"!




Но най-интересен е случаят с Яфет(Джафет или "Джапат"), койтобиблейските хитреци задигат най-безогледно(без да подозират, че един далечен божий ден ще ги хванат и уличат в кражба)от Ведаическите ПРА-ДЖАПАТИ. Това, което са улучили е единствено расата. Пра-дажаптите са потомци на Брахма и са наистина БЯЛА РАСА. Виж публикацията "Брахма- Арйанскитя дев").
Всичко останало за "Ной и синовете му" е чиста долнопробна племенна фантастика, която "върши работа" за в пустинята и селата на Хаанаан и Арабският полуостров и Централна-източна Африка, къде са заселени с лемурийци(рудрианци) и извънкласови....
25. Проклет да е Ханаан;
слуга на слуги ще бъде на братята си.
26. Каза още:
Благословен Господ, Симовият Бог;
и Ханаан да му бъде слуга.

27. Бог да разшири Яфет.
Да се засели в шатрите на Сим;
и Ханаан да им бъде слуга.


Папа Пий XI (Pope Pius XI):
"Истинският християнин 
е духовен семит".

Къде ли е конспирацията на Римската църква
(Упадналите Арйани) с йудейската библия?....


Чудно ли е, че папите са новите стари юдеи, прокламиращи: "истинският християнин, трябва да стане духовен семит"?.....

Арйанските Европейски народи  и култура се предават в ръцете на извънкласовите Семити още с въвеждане на римското християнство за "официална религия" в Римската империя и Библията, като "божия книга".


"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."  Папа Лъв Х
Миграция на наследниците на Сем в територията на Яфет. Понякога това се нарича "конспирация чрез гета".


Шикалкавящи версии за произходът на расите според библията са се появили след като излезли факти, че "земята не е плоска", "не е на по-малко 6,000 години възраст" и, че е доста по-обширна от регионът "Гибралтар-Персия"... все пак библейците трябва да замазват преписвациите и нагаждациите на крадливите равини..и ето как се замазва по зидарски: 
Оказало се, след като влиянието на Римската църква отслабнало, че Земята е доста по-голяма и древна от библейските бръщолевения на леваците левити. Но за да се запази хегемонията на Сем(който трябва да ръководи"божият крадлив народ") вече се появява една много малка раса- "Семити". Тя не е нито азиатци, нито европейци, нито -африканци. те са просто "юдействащи бибелйци". На тях се пада пустинята Ханаан и Арабският полуостров. Оказва се, че Яфет(Дажпет), който според библията трябва да прислугва на Сем, бил от цяла Европа, Русия, Персия и  Северна Индия и  източен Тибет(т.нар.АРЙАНСТВО)!!... Т.нар. "Му-анци"-
"Сино-Азиатците"(вкл.  двете Америки), 2/3 от Африка, Австралия,  Малайзия и Полинезия са някакви
"не-Адамити"(Адам ги забравил...).
Ето как библейските християни биват натикани в Семистката пустош!! 
Ето как се появило понятието "анти-Сем-ит-изъм" - 
Всеки, който отрича хегемонията на тази тъмно-зелена(рептилна) част от картата е "анти-Сем-ит"
т.е-  не е в съгласие с "божията книга"- бИблията, тази ЧУДНА ЧЕРНА КНИГА!


Oпала...тука виждаме нова версия-нов късмет за "земите на синовете на Ной". Въртят-сучат боблейците, съобразно публичното ниво на Знание и нагаждат спрямо своето буклоджийско положение с бИблята. За Хам няма две мнения- той черен-пада му се Африка. Африканците, освен да бачкат за инстинкти за друго не ги бива. За това и бИблейците не оспорват нищо за тях. Положението става "полово и палаво" кога трябва да се разпредели и определи КОЙ СЕМ(ШЕМ), КОЙ Е ЯФЕТ(ДЖАПЕТ)?... Там нещата варират съобразно фантазията на библейците и зидаро-замазвачите. Сега виждаме нова -версия: "Шем(Сем) бил за цяла Европа и Европейската(Индо-Арйанската част). Полуостров Индустан бил лед":
Източник за сайт:  Карта, производна на Пан-Гейя(по-горе)
 Зелено-СемМорско-синьо-ХамЗлатисто-Яфет(Джапет)Бяло-ледени полета
Семитите са били вече и в Европа, Русия, Персия, САЩ и Канада!!
Анти-Семитите-вън!! Анти-семитите може и на сапун и на Сатурн!

"Северно-Американските Индианци са били Семити, докато колегите им през Беринговият пролив-Яфети!"
Това обяснява Семитското поведение на Мормоните и Масоните от САЩ и Канада! 
От анимацията на Пангея си личи, че
Турция(където е връх Арарат на засядане на корабът на Ной, тръгва далеч от Средна Азия,
както и територията на Ирак, където се предполага, че са били нефилимите и анунаките
А Ханаан тръгва от юг с Арабският Полуостров, който е бил винаги прилепен до NW Африка.
Най-голям е преходът на о-в Индия, където северната му част е била Кашмир, кръстен на Кашяпамъдрецът, който създава нагите(от юг). Хималаите и Тибет са си били далеч на Север и в Средната Азия. Холографското положение на нагитее "Юг-Запад", така както на девите-Север-Изток". 
Както Ведическите писания, така и Елена Блаватская, така и Джийн Матлок посочват, че царството на нагите е МезоПотамия и МезоАмерика.
Континенталният дрифт не показва развитието на пълната картинка на сушата и водата.Тя взема само наличната суша, която имаме днес. Успоредно с континенталният дрифт е имало и ИЗДИГАНЕ И ПОТЪВАНЕ НА СУША  Мъдрецът Кашяпа си е бил в Средна Азия, тъй като е един от "Сапта риши"(съзвездието "Голяма мечка")но нагите, които е сътворил, идат с дрифтът от юг(о-в Индустан, Кашмир). При идването си, те се установяват в различни места- МезоАмериките, Малайзия, Полинезия, т.нат.... по-късно те пристигат и в Месопотамия, където се срещат с идващите анунаки от о-в Ирак(от анимацията на дрифта). Анунаките идат от Северът, от Централна Азия.. При срещата си от континенталният дрифт и потъването и издигането на земи, част от анунаките се смесват с нагите и така се формират Месопотамските анунаки, образец за Семитските религии на Аврам от "Халдейският Ур". В публикацията "Шива, маха дева ил от мракът...." се разглежда в детайли как Авраам, всъщност, e копие на брахман, само, че изопачено, следващ лемурийските(рудрически) духове на нагите, мигрирал през Индия и Кашмир към Мала Азия....
тезата на Сичин, че анунаките идат от юг не издържа. От юг идат само нецивилизовани раси. При смесването си на анунаГи и наги се получава този хибрид, който е познат в Шумерските и бИблейски сказки. Първоначалните нефилими са девите от Северът.Техният произход е чист и божествен!Той е познат само във Ведическите писания. Той е демонизиран в Семитските писания! По обясними причини!


Много интересен момент. как да го нарека, така, че да не обидя феновете на библията и абрахамските религии?
Нека да си изберат от следните опции, следвайки библейските сказки:
1) "Когато божиите синове(богоизбраните Семити )влизаха при човешките дъщери(езичниците-гои от Европа) 
им се раждаха ония прочути славни мъже"(Ашкенази), чиито представител ще видим по-долу.
2) Това са просто представители на една и съща раса- потомците на Сем(картите на библейските фенове горе)
3)  Наследник на Сем на гости при наследница на Яфет(Джапет). Уж "на гости", пък живее в гето?...какво ли крие?
4)  Чернодрешкото, имайки броеница(кантимала) със 108 зърна, учи езичничката  на маха-мантрата....
(това е вече опция не за библейски фенове....) хахаха....


Ади, който гонеше бедните евреи от гетото.....
Adolf Schicklgruber(Schekel) de Rothschild има дядо барон де Ротшилд от Виена. Това е не е нито изненада, нито новост вече. 
Справка- тук.
Роден на границата между Овен и Телец- 20 Април. 
Наистина изпълнява библейското пророчество за прочут и славен мъж, роден от божий син(и с дядо-бог Ротшилд) и някаква си обикновена европейска езичница за майка! На немски кръстоска между божий семитски син и земна гойска майка се нарича "Mischling". Як(х)а Семитска семка с пич-мустачки на кшатрйа!



Hitler was a Sabbatean Frankist (Illuminati) Jew
whom the bankers put in power to destroy Germany 
and sacrifice other Jews to provide a rationale 
for the State of Israel
Изследването на слюнката на 39 родственици на Адолф Хитлер показало, че неговата ДНК могла да принадлежи към хаплогрупата Е1b1b1, която се наблюдава сред говорящите хамито-семитски езици и сред народите на Балканския полуостров, съобщи The Daily Telegraph. (Към тази хаплогрупа спадат 20 процента от българите.)-ТУК
Adolf Hitler is likely to have hadJewish and African roots, DNAtests have shown.
.





Ако бях библейски християин щях да възкликна: "Благодаря ти бащице Ади, че ми показа, че вегетарянството, неупотребата на вино, водка, ракия и цигари, Астрологията и езотериката са от библейската Сатана. Арийците са наистина сектантски расистки чада на Сатаната, гонещи бедните семити! Сега знам, че само чрез кръвта на семитският Христос душата ми отива в раят небесен!" 
Ако бях брат мусулман щях да възкликна: "Аллах да те поживи челеби, Мохамед да ти даде мед в градинският ни рай "Джанна", ти си истински мюсулмански брат, както пророка Иса! Само така-треби до крак омразните яхуди, изчадия на Шейтанята!"
А ако бях чистокръвен йудеи, щях тайничко(без глас и без да произнасям гласни звуци дори) да го благославям в синагогата на шаббатът: "Роди, ти си цяло злато, макар и да те прокламирам за злото! Шалом Цион!"


Отново ще цитирам думите на Джин Д. Матлок(от предната публикация за "конспирацията на якхшите и нагите..." ), заради което е изгонен(изтрит) от "свободната" Уикипедия:



"Някои големи открития са съвсем различни от т.нар."истини", които хората учат в църквите, синагогите и джамиите.
 В същото време, аз открих, че Индия някога управлявала целия свят. 
Също така, американските индианци не са се пръкнали от костенурки или от пустинята Мохаве
или пък са  "се появявали" от вътрешността на планината. 
Те са имигранти, точно както нас. 
Много племена са били тук само няколко стотин години преди пристигането на европейците. "

Джийн-Матлок


Други книги на Джийн Д. Матлок
Криштайа, който трябва да умре
 публично при нецивилизованите,
за да повярват в Него!
*книгите(и публикациите) на Джийн Матлок имат светски характер на непредубеден любознателен изследовател, който не е обвързан с никоя религия и религиозна организация, но прави трезва преценка за избор относно Истинността на Човешката история, като съпоставя факти, артефакти, религиозни схеми една на друга. По подобие на Е. Блаватская,  достига до изводът, че Абрахамските религии, които днес управляват света, са утайячно-остатъчен продукт на Ведаическата цивилизация, като  Близкоизточните религии са плагиатствтали, рационализирали и профанизирали Древносто Знание с цел светска облага. Бидейки по близо до Европа, са наложили профанският модел на религиозност, налагайки го на европейците, прекъсвайки първоначалните им корени на Арийанската култура, вследствие на  упадъчният век на Кали. Понятието "Арийство" бива заклеймено, след като Ашкеназинът Адолф Шиклгрубер де Ротшилд е "оставил клеймо" , като "Анти-Сем-итско" и "зло".  Дж. Матлок не прави масонски, изводи, че "всички религии са еднакво-божествени", а -че само имат Един Източник, който е идентифициран по време, място, събития и Личност, а не - "неопределен Архитект", и по подобие на Е. Блаватския, която заключва за Ведаическата цивилизация "държи" 7 ключа на Знанието, Шумеро-Египетската- 4, Халдейската-2 а Аврамическата(Библия)-само 1. Всички тези цифри съответстват на броят на потопите след всеки Ману, които са в настоящата манвантара откалпата("Денят на Брахма").


1.  Йишвара 2000 / Yishvara 2000
30 Ноември 2000
Тази книга проследява историята на йудаизмаобратно към корените му в Индия. Обвинени в зловредност от кшатриите(царе) Арийци, последователи на Слънчевият култ (Девите иКриштйаните/Christyanis) в продължение на два потопа, които унищожават Индйската цивилизация(Мохенджо Дару, р. Сарасвати -Куру-кшетра на Куру-династията наКауравите(Куравите) и   Пандавите, от където произлиза майката на Арджуна-Кунти).Йадава/Yadava (Йаху/Yahu-Дева)жителите- занаятчии и земеделски производители(ваиши) дезертирали от Индия за Близкия изток и други части на света, като отмъкват с тях и преправените Ведаически Свещени писания(Шастрите) и преправената религията на Йишвара/Yishvara в новите си домове. В Близкия изток тази преправена религия  на Йишвара/Yishvara по-късно става йудаизмът. Книгата дава много примери за хилядите индуски имена в различни части на света и как Санскритът влияе върху Английският език.

Авторът описва как истинското значение на религиозните думите наЙишвара/Yishvara, като "молитва"(Прей), "вяра"(Фат), "поклонение" ("Рав-AРA"), "идолопоклонство" ("Адаултар")и т.н., и как се променя толкова драстично, че никой вече не знае "какво е Религията" и "какво да правят с нея". Поради века на  комюпютъризацията, комуникацията и други научни иновации, Йишвара/Yishvara, предшественикът на йудаизма, отново е силно послание в това хилядолетие. Когато читателят прочете тази книга, той ще знае повече за Религията от Папата или Далай Лама.


2. Исус и Мойсей са погребани в Индия- 
родното място на Аврам и евреите
10 Ноември 2000
Книга за хората, които ценят точните исторически факти повече от митологията. "Исус и Моисей са погребани в Индия, родното място на Авраам и евреите", е нов прочит на библейската история, която разкрива факти, а не - митове и игра на догадки и заблуди. За разлика от свещеници и учители, които убеждават своите последователи да поглъщат лъжи и духовна мръсотия, аз не искам моите читатели да преглъщат наивно това, което казвам . Те трябва да проверят лично за себе си всичките ми препратки .

Тази книга проследява предците на евреите от Източен Сибир до това, което днес е Индийският подконтинент, а по-късно- на това, което днес е Израел. Ще се изненадате да разберете  кои  и какво са "Йехова"(Йхвх-й'Шва), "Авраам"(Брахм), "Сара"(Сара-свати, "сват"-"самороден"), "Моисей"(Моше-Махеш), "Исус"(Иса, Йешуа- Йишварай'Шва), Мария(Майа-Мара),Христос(Крсна)!
Kнигата също така взривява зловредните митове, като например твърдението на християнските фундаменталисти, че "Бог иска почти всички евреи да умрат в 'Битката на Армагедон' ". Тази война се е случила вече в Индия, преди хиляди години. Ние сме сега в Millennium 2000.
(2 хилядолетия след Христа!).
Време е  човечеството, за да осъзнае Истината за Екзистенцията си!

Тази книга от 136,000 думи е най-завършената от жанра си. Всеки въпрос, който читателят някога е искал да попита за произходът на йудаизмът от Индия ще има отговор в тази книга, която е отнела за написването си почти двадесет години!

По-долу са някои от характеристиките и:

Гарантирани с проверка истини в тази книга са "не, не" в класа на Неделното училище, джамията и синагогата! Тази книга е истински философско, духовно и интелектуално пътешествие с влакче в увеселителен парк.

Може ли нервната Ви система преживее шокът от констатацията, че юдаизма произхожда от Индия?

Съществото, което наричаме "Йехова" е било наистина незначителен цар на малко племе в Северна Индия около преди около 7000 години. (виж Бхактрия от публ. "Шива, маха-дева ил от мракът...")

Исус е оцелял кръста чрез изпитание. Той също е погребан в Кашмир, Индия. Мария, майката на Исус, е погребана в Пакистан. Обширни и почти безспорно-валидни подкрепящи доказателства го доказват. Познайте как и защо християнството толкова бързо се е разпространило!?- Отговорът ще ви шокира!

Моисей ("Моше" на иврит) е трябвало да бъде въплъщение на дев Шиваили още- Махеш. Някога той е бил почитан като младият бик, наречен Баал/Ваал. Човечеството е обожавало "Мойсей", още в своят пещерен произход. В тази книга, ще обясня как един "човек-бог", който наричаме Моисей дойде да бъде погребан в Кашмир, Индия.

Хетейците(Hittites), господарите на Ерусалим(Йерушалайм), когато Авраам пристигнал там, са били древна Индо-Ивритска управляващакаста, а не отделна етническа принадлежност, както ние сме били погрешно информирани и индоктринирани. Разберете от тази книга защо Авраам е напуснал Индия да живее в Ханаан. Разберете защо останките на Авраам, намиращи се в гробницата му в Хеброн, Израел, могат да бъдат действително тези на  индуското божество Рам или Брахм.

"Изгубените племена" никога не са се "загуби". Те са отишли ​​в Северна Индия. Точно сега, те са принуждават Израел да ги върнат в светите им земи. През 1994 г. научихте новината по телевизията и вестниците.

Християнскиянските проповедници-фундаменталисти вече може да спрат да "пророкуват", че почти всеки евреин на земята ще умре някой ден в кървавата "Война на Армагедон", като останат само 144 000 живи. Тази война е приключила преди повече от 4000 години. Ще разберете в тази книга също как християните се появиха да объркат исторически събития на Човечеството с "пророчества" си.



3. Християнство = Първата Универсална* 
Религия на Човечество

23 декември 2005

Надявам се, че тази книга ще помогне на всички хора да разберат какво точно е будизмът, Кету-лока/Ketuloka или Криштая/Krishtaya и прилагат принципите им, в съответствие с уникалността и нивото на съответните им разбирания, за да напредват в животът си.
Християнството/Универсализмът е първата и най-стара световна религия на Човечеството. Според авторът Джийн Матлок,  съвременното ристиянство само "влиза в обувките" на една древна религия със същото име. Християнската църква не е започнала да се нарича "християнска" до двеста-триста години след създаването си.


Преди Потопът, Криштайана/Krishtayana е дошъл до Индия от Източен Сибир(Уйгурската Империя от наследница на потъналитя  континент в Пасификът- "Му") от високо цивилизованияТуранско("Му"-анско) племе Курус/Kurus или Криштайа/Krishtaya.Курус/Kurus** е първата в света високо-развита цивилизация, предхождаща Индия, Египет и Су-Меру/Sumeria. След завладяването Индия, Курус/Kurus продължили да завладяват света, включително Мезо-Америка. Карибски индианците заявили пред испанските завоеватели, че техните богове са от Курус-Румани/Kurus-Rumani. Почти всички индиански племена на двете Америки  заявяват, за техният "Турански"-"Уйгурски"("Му"-ански) и Северно-Индийски произходще намерите описано в тази книга. Но какво се е случило, че Турция(Тураните)  не е получила кредит като "основател на всички човешки цивилизации", както и "първа религия"?


"Християнството-Първата в света Вселенска/Универсалнарелигия!" разкрива много загадки и показва, че Исус Христос наистина е всичко, което на  християните е било казвано за Него.
-----------
* Гръцката дума "Католически" καθολικός (katholikos) означава "Вселенски/Универсален". Тука е употребен само етимологическият произход, а не - Смисловият на Католическата Църква с нейните грешни разбирания и действия.
** Куру = гуру. Етимологията на Куру е многостранна е предхожда гуру, но смисълът е еднозначен. "Куру" има значение на "възвишение" и "светина"(Ур, Гр. Οὐρανός-"Уран"). Произходът иде от Туранските езици, наследници на УйГУРската Империя в Северо-Източен Сибир, която е наследник на Му, потъналият континент в Пасифика. На Фински, част от Алтайските езици, "куру" е вид "каньон", като и на Шумерски "Кур" е "планина". на български добаваме и епитетът "здрав", което идва от "кур"- "кур-ав".
"Гуру" е заместило смислово "куру", като "възвишен учител, носещ светлина".

На Санскрит  сричките "Гу-ру" са съответно- "тъмнина" "gu" (गु) и "светлина" -"ру" ru (रु) Смислово означава "учител, който разсейва мракът със светлина".


Куру- "корона"   Гр.-κορώνα, Нем-"Krone" , Иврит е "Кетер".
Куру-Сурйа:
мудра за отдаване на почит
на РаВи(Раджа Вивасван)-
Слънчевият култ
При Слънчевият култ и Слънцето и Луната са САТва, но няма "равенство" между тях, а 
игра(раса-лила), като водещ е Слънцето, а Луната е спътница, но не и робиня!
("Радха-Кришна" =Голока Вриндавана-виж "Ведическа космогония"). 
Кришна  е Слънчев аватар от Лунната династия на Йаду.
Когато Луната бяга от Слънцето и е опърничева наричаме това "Лунен култ", където мъж и е "невидмият Сатурн"( духовете/бхутас на Шива). Радха ставаМайа. 
Луната става в Тамас, както е Сатурн(Шива).
Това са религиите на Абрахам, или Луният култ на упаданлите брахмани
(в илюзия, в майа) от династията на Йаду(йадавите) на синовете на Йуда.


Едно-рогът е кон, а конят е символ на кшатрията-Слънчевият култ.
Има ли два рога-това е Лунен култ.
Защо Овен, бидейки Слънчев знак и "Слънцето в Овен е в екзалтация", е ЛУНЕН култ?..
Овенът "изчиства кармата" си в Козирогът. Овенът, макар и Слънчев трябва да стане Козирог за
да се класира за Слънчев култ. Това е странно, тъй като на Лъв такова мероприятие не му предстои.
Неговите "рога" са скрити- кучешките му зъби, како и неговите нокти.
(рогата, зъбите, ноктите/щипките, косата и костите се управляват от Сатурн..
след биологичната смърт е забелязано, че косата и ноктите продължават да растат).

При молене, Арйаните си събират дланите една в друга за да образуват Uni.
Това иде от обожателите на Брахмабрахманите
Мусулмани и юдеи(не-брамини) се молят с раздалечени длани.
Що се касае до молитвата в рамките на абрахамските духове Ел Йаху/Ал Аху
намерих следната молитвена акробатика в мрежата с източник-ТУК.
Озаглавен е "Stairway to Heaven".
....за горките братя мусулмани-да се смея ли или да плача на техният наивитет,
че "Алл Аху бил нещо различен от Ел Йаху"?..
А на вас, братя библейски ристиени,
ако ви харесва тази молитвена верига- прислугвайте на библейският Цион!-
Аллех-лу-Йах!

  12 Август 2003                                              16 Януари 2006                                         16 Септември 2005

4 Декември 2000                                           6 Март 2002                                        10 Септември 2002


Историята, която не се позовава на Шастрите посочва, че най-голямата империя съществувала в Човешката История е Кхаганатът на Дженгис Кхан- монгол, който подчинява тюркските племена(тураните), китайците(сино-азиатците) и стига до Корея на изток, Индия, Ирак/Турция на юг, Румъния/Полша на запад и разбира се-Сибир на север.
А защо се мъдри тризъбецът на Шива, като негов "флаг"?.. Много интересно?...












Има ли връзка между 
Древният Санскрит и Древният Иврит
(превод на сайт  http://www.viewzone.com/matlock.html на Джийн Матлок)


Ако сте били картограф или географ, работещ за британска компания в Източна Индия през 17-ти и 18-ти век, щяхте да откриете в цяла Индия хиляди имена на Иврит също и като имена на места с подобни значения и в двата езика. Картата-извадка тука показва една малка част от древният "Сеуна-Деса"("Земя-Сион") на територията на днешна Махаращра ( в дясно на картата-извадка). В долният десен ъгъл на картата-изрезка  е градът Пейтан/Paithan, на брега на река Годивари/Godivari.Евреите  са нарекли част от реката, минаваща през територията Пейтан/Paithan наФисон, Phison, в според традициите си. В горния ляв ъгъл се намира град Сатана/Satana(Сатйа-Йана). Според легендите на Лунната династия на  Йадавите/Yadavas ндо-евреите), Сатана(Satana) щял да разврати хората в Содом и Гомора(Gomorah)  като ревниви и зли. В Сеунас/Seunas(Сионистите) иСатанас(Сатанистите) решили да разрешат своите морални и религиозни различия на бойното поле. Силите на "Сатана" загубилино тяхното поражение не ги обезкуражило. В крайна сметка, стигнахме до изводът за "Сатана", като същество, което загубило битката, но - не и войнатаБиблията ни казва, че такъв мирен договор все още не е подписан между тези два древни вражески опонента.
В тази част на Индия, най-святото на светих за индусите, имената на много градове завършват със суфикс "Gaon". НаИврит, Gaon означава "гений, голям равински учен." Също така, в този район има област, която някога е била любима за кралски особи отЛунната династия на  Йадава/Yadava  Наричала се "Нашик", точното название на Иврит за "принц". 
Сатана е в близост доквартал наречен Кандеш/Khandesh ("Земя на Каин"). Има и Кодеш/Kodesh. Код/Kod и Кад/Khad на Санскрит маркират "Първо", "Началото", или "Бог ". 
Сихките("учениците"), подобно на йудеите не вярват в Бог, като 
ОТДЕЛНА ЛИЧНОСТ,а като дух, който най-много може да се въплъти в
 "учителят"(гуру), по подобие на юдеите, които боготворят своите
 равини за техният дух Яхве. Злоупотребата с жени и деца при юдеите
е наследство от Кашмир, гнездото на нагитеМоголската империя е
същата вяра в Ал Аху, както и Ел Яху- рудрически лемурийски духове
на Кали(която има придружител чакали).
Завръщане на нагите в Кашмир-това е инвазията на
ислямът при сидхите, които вече са направили първата крачка
 при отхвърляне на ВЕДА-смесване с рудрическият дух Ал Аху.
На Иврит, Кадеш/Khadesh="Първият ден на еврейският календарен месец." 
Забележете, че всички тези имена са с подобни значения и религиозни конотации и в двата езика. 
Аз приканвам моите читатели САМИ да разследват тази аномалия.
Сходството на тези имена
в Индия с Иврит със сигурност е травматизирало Европ* 
колониалисти. Нежелаейки да приемат, че евреите никога не са "се пръкнали" спонтанно  в Араб. пустиня, или са пришълци от космосът, както прочетох наскоро, но по всичко личи, че са пришълци от Изток, както самата Библия ни казва,  само че тези въпроси западните колониалисти са изтривали от съзнанието си или пък са се само-убеждавали, че те са били "съвпадения", въпреки че са "съвпадения" хиляди на брой и са изпъстрени над всеки регион в Индия.
-------------
* Разбира се, че ще се травматизират, тъй като Британската Империя е била(и все още е!) гнездо на Сион(юдеи), а юдеите са ги пратили да "колонизират" предците им.





Британски учен от 19-ти век обяснява защо в западният свят никога не е обяснявано за индуският произход на евреите.

Карикатура в Германия, описващи юдеите сред местните немци.
Обърнете внимание на турският червен фес, който носи юдеинът!!
След миграцията си в Близкият изток, юдеите изтребват местните племена, създават йудаизмът си на базата на откраднатият Лунен култ към Рудра и Кали("Йишвара"). 
След влизане в конспирация с Римската империя създават ибиблейското християнство, като начин за превземане на Европа и Русия. По-късно създават и ислямът, като влизат в конспирация с арабските племена(днес цялата царска фамилия, която управлява саудитска Арабия са юдеи и "християнска" САЩ са първи приятели със Саудитска Арабия, независимо, че там всеки ден има публични екзекуции чрез обезглавяване и рязане на крайници!!) за превземане на Персийската Империя. Правят го още с първата Османска империя- Рашидунският калифат. Списък на всички  ислямски империи- ТУКИмперията на Моголите и последната ислямска империя- Отоманската, са едни от най-активните също Яхувистични(Аллаховистични)империи. Обърнете внимание на ТОВА ВИДЕО!(как се подмазва равинът на примитивните турски мусулмани)!!
След това чрез Британската империя продължават да "вършеят" в Индия(може би най-цивилизовано от всички останали предни, тъй като са Арйани, все пак, макар и пойудейчени!!) И разбира се последната-Американската...
Съвременните сътресения в Европа, САЩ и светът с т.нар. "ислямски фундаментализъм" са също дело на тази пра-стара секта, мигрирала от Кашмир за Близкият изток....
Чудно ли е защо Христос Галилейски нарича дух Йах/Ал Ах "принцът на този свят, който идва след Мене"?...

4ifoot-4eta
в днешен Израел:
йармулке(киппа), 1 турски фес и 1 заводка  каска

Въпреки, че неизвестен и до ден днешен, 
Годфри Хигинс /Godfrey Higgins (1772-1833)археолог, политик, хуманитарен и социален реформатор и автор, е един от най-просветените и образовани мъже от началото на 19 век в Англия. Той е добре познат иконоборец, рационалист и почитател на евреите,и  яростно се противопоставял на всеки вид преследване на тази древна религиозна група*. Автор е на два големи тома, с около 1600 страници дребен шрифт, за индийския произход на евреите ". Тези два тома, озаглавениАнакалипсис/Anacalypsis, са изключително редки. Последният печат е направено през 1965 г. от University Books, NY. Това е трудна книга за четене, защото авторът старателно е поднесъл и най-малките детайли в изследванията си. Дори и опитни читатели имат нужда от няколко седмици, за да я разберат.
--------------------
* може би тогава още не му е било ясно, че тази "древна рядка група" ще оглозга до кокъл не само Британия, но и Европа и Америка и на път-целият свят!


Рядък "източен" екземпляр въвежда западен младеж в мистериите на плътта
Първият печат се състои от само 200 копия, двадесет от които той трябваше да подарява. Само няколко от останалите 180 копия са продадени. В продължение на почти тридесет години, религиозните общности на Англия и Европа тихо потулваха книгата. Оттогава тя е преиздавана три пъти, но включително и първия печат, общият брой на  отпечатаните копия  никога не превиши цифрата хиляда. Само от време на време може да се намери в библиотека. Въпреки това, много автори са цитирали и плагиатствали от нея. Не са малко духовните шарлатани, както и измамни мистици, медиуми, а презвитериански свещеникпише романа, основан на нея, на базата на който се основава "Книгата на Мормон", използвали Anacalypsis за своите ереси и дневен ред. Известният мистик от 19-ти  век и основател на Теософията - Мадам Блаватска, се възползва от почти тоталното невежество в света за да извлече от този великолепен документ на Хигинс/ Higgins  голяма част от информациятаубеждавйки наивниците, че е придобила  "мистични знания" от "духовни източници" наречени "Акашиеви хроники"/"Akashic records".


Годфри Хигинс изказва становище, което винаги съм споделял, обясняващо отчасти защо приликите на народите, езиците, философията и имена на места между Индия и Близкият Изток се  е загубила в паметта на Човечеството след въвеждане на Римското Християнство в Европа, и защо ислямът по-късно, се мъчи да запълни тази празнина.


"В ходът на историята на разширяващите се империи, които съм изложил тукщеше да е много по-очебийно, ако нашите съставители на карти и история записваха имената на местата, на които са се натъквали. Но от родни и религиозни предразсъдъци, както и удобно непознаване на същността на историята, им изглеждало абсурдно да проумеят за съществуването на  места или лица на Изток с едни и същи имена на места и хора на Запад, както и да удобността да избегнат присмеха на техните връстници, което на практика е в разрив с очевидни доказателства, и които те самите не могат да устоят изцяло, са прибегнали до замаскиране и прикритост в имената. По този начин, това, което в  е "Давид-Пури"/David-pouri, би било "Даудутр"/Daud-poutr-, или "Соломон"-"Сулейман" или "Johnguior"- "Jahanguior" и т.н., и т.н. По същия начин, без намерение наред, те са били убедени да отделят истината, в много случаи, от себе си, от прибързано приемане на идеята че старите еврейски имена на места са били дадени от съвременните Saracens/Сарацини или  Turks/турки, погрешност върху която "безпристрастно разнищвали кълбото" в грешна и задънена  улица ... Аз бил добавил, че ... имам наблюдения ... за голямо сходство в страните, където племената на Юда са се разширявали на Изток и на Запад- Западните места изглеждат винаги нови домове на Източните ... "(Том I, стр.437-438.)


"Когато Махмуд Газна/Mahmud of Gazna, 
първият мюсюлманин завоевател, атакува Лахор/Lahoreразбрал, че го защитава родния индуски принц  наречен Дауд/Daood или -Давид.
Този единствен факт е достатъчен, за да разреши въпроса за това , 
че имената на местата не са давани от Мохамеданите." (Том. I; стр. 432).


"Аз приканвам моите читатели да погледнем в руините на древните градове на Индия: Агра, Делхи, Уде/Oude, Мундор/Mundore и т.н., много от тях са много по-големи, от Лондон, последният например- 37 мили в обиколката, построен в най-старият стил на архитектурата в света-"Cyclopean", и веднага трябва веднага види абсурдността на малко еврейско планинскоплеме ("Изгубено племе") е основател на толкова градове. Трябва да се забележи, че имаме почти всички места на Индия в Западна Сирия ...не може да се подмине мисълта за различно предположение, от това, че е в много древни времена е съществувало едно универсален суеверие, което е реализирано по цял ​​свят от емигрантски племена, и че те са родом от Горна Индия. "(Том. I; стр. 432).
"... местните жители на Кашмир(Cashmere), както и тези в Афганистан, които се представят за потомци на евреите, дават родословията на техните царе, управляващи в сегашната им страна към династиите на Слънцето и ЛунатаХрамовете, построени от Соломон, още стоят, както и статуи на Ной, и други еврейски патриарси ... традициите на афганистанците им казват, че те са потомци на племето на Йуди/Ioudi или Йуда/Yuda, и имат право, защото племе Йуди/Joudi е забелязано от Eusebius/Евсевий да е съществувало преди Синът на Яков да се роди в Западна Сирия - Йуди/Joudi на Уде/Oude, и от което племе Западните евреи с брамин (Авраампроизлизат и мигрират "(том. I;. стр. 740 .)


"В долината на Кашмир, на хълм в близост до езерото, се намират останките на храм на Соломон. Историята гласи, че Соломон, намирайки в долината всичко покрито с вода, освен този хълм, който бил на остров, отворил проход през планините и добавил към Кашмир красивите равнини. Храмът, който е построен на хълм се нарича "Тъч Сулиман"/Tucht Suliman. Форстър добавя: "Преди мохамеданите("Mahometan") да завладеят Индия, Кашмир/Kashmere се е славил с брахминско знание и великолепно храмово строителство.А сега какво да кажа? Дали са билибрахмански евреи, или еврейски браминиТенденциозният начин, по който Форстър/Forster отбелязва факта, изключва всякаква нотка за измама ...


"Тъдж* Солиман" в Кашмир по времето на БерниеBernier/, бил описван от него да бъде в руини, и че е храм на идолопоклонниците, а не на Мохамеданите/Mohamedans. Мохамеданите/Mohamedans свидетелствали, че той е бил построен от Соломон, в най-дълбока древност Всичко това разсейва съмненията, че е дело на Мохамеданите в по-ново време, и е силно потвърждение на еврейския характер и на други имена на градове - Йуда-пур(Yuda-poor), Iod-pore/Йод-пор и т.н. Берние продължава  ...че името Муса/Mousa или Мойсей/Moses се среща често сред местните жители, и че Мойсей умира в Кашмир, и че те все още показват останките на гроба му в близост до града. Това е любопитно, особено когато е свързано с фактът, че евреите от Западна Сирия казват, че никой не е знаел къде е погребан. "(Том. I; стр. 771.)
-------------------
На Хинди(който не е Първоначалният Санскрит) ताज "тъдж" е "корона"(смислово е "куру" на Санскр.) На Арабски е تاج "таж".

Статия през април 1997 г. на  издание на еврейското списание "Момент"
обсъжда възможността за мащабно еврейско присъствие някога да доминирало в Индия.


леме сунитски мюсюлмани, наречен Патани/Pathansсега живеят в някои части на Пакистан, чиито брой е най-малко 15 милиона . Езикът Патан носи следи от библейският иврит, и самите Патани/Pathans твърдят за родствената си линия с цар Саул. Твърди се, че следват, в различна степен на спазване,  21 "еврейски"(юдейски) обичая, включително паленето на свещи в петък вечер, облечени с четириъгълна молитвена дреха, и извършване на обрязване на осмия ден.


Там са и Кашмирите от Северна Индия, които са около 5 милионавъпреки че те също са предимно сунитски мюсюлмани, носещи библейски силно-звучащи имена като Cleb (Халев), Израел, Хахана/Hahana и Лавни/Lavni ... "(В търсене на изгубените племена, от Уинстън Пикет, стр. 51/"Searching for the Lost Tribes", by Winston Pickett, p. 51)

Арамейският език, като подобен на Ивритът, така,  като испанския е на португалски,  произлиза от Афганистан и Пакистан. И Афганистан и Пакистан са били част от Индия. Афганистан се отделят от Индия през 1700 г. Пакистан е отсечен от Индия, когато двете държави са  били разделени след Втората световна война. Арамейският е също източник на съвременната квадратна азбука на модерният Иврит, използван днес в Израел. Квадратната ивритска азбука и фактът, че Иврит е само арамейски диалект, потвърждава индуският произход на евреите.


Тези християнски и еврейски авторитети, които не искат то да признаят, че 10-30 милиона евреи някога са живели в Афганистан, Пакистан и Северозападна Индияказват, че е просто "съвпадение" толкова много племена и съответните им места да са с библейски имена. Други настояват, че мюсюлманите сакръстили(christened) тези племена и места. Както Годфри Хигинс ни казва,много от тези племена и места вече са получили своите т. нар. "библейски имена" хилядолетия преди "ислямът да е блеснал в очите на Мохамед" и много векове преди това- същите тези имена са започнали да се появяват в Близкият изток. Някои Израелските имена на племена и места също започват да се появяват в Афганистан, Кашмир, и Северозападна Индия, когато Саргон II и най- вече-Навуходоносор изпращат  "в изгнание" евреите в тази част на света. Объркването за произходът на имената на тези племена на места, винаги ще съществуват, докато ние упорито отказваме да дадем на Индо-Евреите своето място в историята. Арйаните(Индо-Европейците) и Индо-Евреите започнали да населват части на Индия и Близкия Изток, около 2000 г. пр. н. е., а може би - и хиляда години по-рано, ако има някаква истиност в сказанието за потомството на Ной.


Някак си, нашите промити мозъци заличили в лицето ни, че древните Египетски и Аккадски имена за "Иврит"-HebrewHabiru и Apiru произхождат от Индоврит диалекти и означават "Синове на Офир."Sons of Ophir." Истината за произхода на евреите крещи в лицето ни в продължение на хиляди години, но нашите вцепенени умове са решили да не я чуят.


Какви заключения могат да се извадят от следните сравнявания:

Йуддхи-щира  yudhiṣṭhira युधिष्ठिर означава "стабилен във война". 
"Йуда"/yuddha означава "ВОЙНА".
Йуддхищира е големият син на Панду и Кунти(майката на Арджуна)
Йуди-щира има съпруга-Драупади.
Йуддхищира и Драупади и Пандавите, част от 
Лунната династия, както и Йаду(Йуда).
Кришна казва в Бхагавад Гита, че "от Пандавите е Арджуна".
Кришна е Слънчев аватар, родил се в Лунната династия на Йаду. Не случайно!!
Сблъскава("Йуддха" е "ВОЙНА") двата Лунни рода-Каурави(Куру-ави) и Пандави
като застава на страна на Пандавите с ученик Арджуна-син на ИндРа/Юпитер.
"Войната е еврейската жътва"

Холгер Керстен/Holger Kersten  пише че Исус е живял в Индия:
"Връзката между древния Израел и Кашмир може най-ясно да се докаже езиково. 
Кашмирският е различен от всички други индийски езици, произходът на които е Санскрит.
 Развитието на езикът "Кашмири" е силно повлиян от Ивритът.
Абдул Ахад Азад/Абдул Ahad Азад пише: "Езикът на Кашмир произлиза от Иврит."
 Според традицията, в древни времена тук се заселват евреи, чиито промени в Кашмирският език е до ден днешен.  Има много думи в Иврит, които са доста очевидно-свързани с езикът на Кашмир."
(стр. 68-69).

Думата "Куран" е етимологично-свързана с Куру(гуру). "Куран" буквално значи "рецитиране", "учение". По подобие на "гуру". "Кур-айшите" са племе в Арабският полуостров, с които Мохамед воюва.
"Торах" означава абсолютно същото- "учение", чиито произход идва от "Тау"- "планина" - "земя върху земя", "Таурус"- едър рогат добитък) на Туран-ите.

Загатнах за коментарът на Керстен/ Kersten, който не вярва, че Кашмирският не произлиза от Санскрит. Не съм съгласен с него! Когато отделях думи на Иврит в речникът Грирсон/Grierson от Кашмирският език, открих, че има много повече думи на Санскрит в Кашмирският отколкото  Ивритски. Въпреки това, съм съгласен, че евреите имат забележителен принос в развитието на този малко известен език.

"Откакто евреите т.е. племената Йеду/Yedu на Бог Кришна напуснали региона Дваракаоригиналният Санскритговорещ се по времето на Господ Кришна, е претърпял значителна промяна на произношението и смесването на думи, така че това, което е "Санскрит" преди 5,742 години- сега е Иврит." (Световно Ведическо наследство; от П.Н. Оук./P. N. Oak;. стр. 530)

В испанското издание на книгата на германския автор Зигфрид Обермайер/Siegfried Obermeir върху живота на Исус "в Кашмир, "?Murio Jesus en Cachemira?" ( Умрял ли е Исус в Кашмир?), авторът признава Санскритският произход на езикът.


"Някой би могъл да зададе въпросът дали езикът наричан " Кашмириможе по някакъв начин да е близко-родствен с Иврит и Арамейски ... Отговорът е категорично "не "! - Кашмирският произхожда от Санскрит. Съществува само едно обяснение. Евреите, които емигрират (в Кашмир), въвеждат техният език там. "(стр.150).


Професор Фида Хаснаин/Fida Hassnain, Кашмирски експерт за живота на Исус Христос в неговата страна, пише в търсене на историческият Исус: "Днес езикът на Кашмир съдържа 30% Персийски, 25% Арабски и 45% думи от Санскрит, и други езици, включително Иврит-9% . "( стр. 10). Проф. Хаснаин/Hassnain споменава в книгата си за Арамейски надпис в останките от замъкът Гондафорус/Gondaphorus в Таксила/Taxila, който, на практика потвърждава, че Св. Тома е бил там: "Високо-уважаванчуждестранен дърводелец, който бил благочестив поклонник на Синът на Бога, построил този дворец от кедър и слонова кост за великият цар. "Фразата "Син на Богътпотвърждава, че Исус действително е съществувал. А каменен релеф на Томас стои близо до този надпис. Индийски археолози са потвърдили този факт.


Тъй като древните евреи никога не са натрапвали езикът си на хората в тяхната среда, а само - тяхната религия, така, че съм склонен да приема мнението на автори, като  Obermeir и Hassnain по този въпрос.


В древни времена, Кашмирският език не е съществувал като отделен език, както днес. Кашмирска историческа монография-трактат, заявява, че брахманите и кшатриите касти са говорели Санскрит, а ваишитеи шудрите говорели на език, наречен Ап-Аврам-Ша/Ap-Abram-Sha, който е бил развалена форма на Тамил. Навярно това е  оригиналния език Асура/Asura, прототипът на Иврит? Някои учени така считат.. Авраам е баща на различни народи, религии, и семитски диалекти. Влиянието на Авраам формират минимум основите на юдаизмът, гръцки и римски религиозни практики, зороастризмът, хиндуизмът, и др. Когато "Загубените племена" са били закарани в Северна Индия, те са открили хора там с подобна религия, език и културни особености. И за кратко и лесно "Загубените племена" са били асимилирани напълно там. По-късно Иврит, Дардски/Dardic, Апабрамша/Apabramsha, Санскрит, Арабски и други езици се сливат в това, което ние днес наричаме "Кашмирски". Някои учени твърдят, че мюсюлманските нашественици забранили говоренето на Апабрамша/Apabramsha и Иврит в Кашмир.


Будистите казват, че Абхираните/Abhiraans говорят  езикът Абхира/"Abhira." Ядавите/Yadavas, действителните прото-евреи все още живеят в Индия, също твърдят,  че говорят език, наречен Абхири/Abhiri. "В Натйа-састра/Natyasastra на Бхарата обяснява този език ... като Абхири/Abhiri или Сабари/Sabari.
Известно е, че Абхири/Abhiri е на езикът на Абхирите/Abhiras." ("Ядаваите/Yadavas през вековете" от Ядав Сингх;.. том II, стр.4)Дори и днес израелските евреи , корените на които потъват дълбоко в израелската пустиня, се наричат Сабари/Sabaras.

Аз извлякох от моят речник на Кашмирски дълъг списък с думи, които са подобни по произношение и значение в Иврит.

Подобен символизъм на еврейският Yah-veh с кашмирският Shaiva:


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Спекулациите, че "Кришна е "абхира".

Годфри Хиггинс, масонът от ерата на баварските Илюминати(1776 г.), е бил тайна инспирация за Елена Блаватская. Но трудовете на Хиггинс са базирани на информация на посветени брахмини(брахмани) от колоните на Ционистка Британия, както-и на компаративен анализ относно "Великия Цион"("Еврейството"). Т.е.- ПАРАЗИТСКОТО НОМАДСТВО(пророкувано от Шастрите заКали-юга).

"Евреин" значи "номад, пресичащ реката(водата)". 
Hebrew <=Habiru(може би и-"Nibiru") <= "АБ"(АП) Е "ВОДА".

АБИРИ или (Х)АБИРИ идва точно от тук!

Според НАУЧНИТЕ ИСТОРИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ на Хиггинс, Блаватская и Матлок "евреите са дегенерати от Индия"(доста различно от аврамитските сказки- Тора, Библия, Куран, Талмуд ).

Според изследванията, евреите пристигат в БаалЕлСтан(Палестна) от хИндуСтан чрез племената на АБХИРИ/ЙАДАВИ.
"Йаду" е патриарх от Лунната династия при Бхаратите(Древна Индия), познати като "Йадхави". Анагарамата на "Йуда"(Йехуда) е очеизвадна, наред с тази на Брахма за "Абрахам" и Сарасвати за "Сара(я)".

Кришна(КРИСТНА, КРАСНА) се ражда в лунната династия на Йаду, но само под-клана им на Пандавите(Арджуна) е свързан с Него. Племената на абхирите са били дегенерирали остатъци от битката при КурукшетраАбхирите са се сражавали на страната на Кауравите от Йадавите(лунния клан Йаду). Те се наречени МЛЕЧЧХА (както споменава и Елена Блаватская за произхода на евреите).

Vedic people classified the Abhiras as Mleccha or foreign. Ramayana refers to Abhiras as Ugradarshana – Mlecchas and dasyus.("угра" на Санкр. е "ужасен").

Неправилно и асоциират гопите на Кришна с абхарите.
Виж тук:
abhiras—A degraded tribe of nomadic cowherds. The gopas of Vraja are sometimes disparagingly called 
Abhiras even though they are actually proper vaiyas.
Абхири- деградирало племе на номадски пастири. Гопитата от Враджа(Вриндавана) са понякога 
пренебрежително наричани "абхири", въпреки, че са истински "ваиши"(каста на пастири).

По-долния текст от Бхагавата Пурана(Шримад Бхагаватам) би бил интересен за някои, не само за произхода на абхирите, но - и за други племена мигрирали в Европа след Битката при Курукшетра преди повече от 5100 години-началото на Кали-юга.



"Kirāta, Hūṇa, Āndhra, Pulinda, Pulkaśa, Ābhīra, Śumbha, Yavana, members of the Khasa races and even others addicted to sinful acts can be purified by taking shelter of the devotees of the Lord, due to His being the supreme power."


Кираата, Хууна, Аандхира, Пулкаша, ААБХИИРА, Шумбха, Йавана, членовете на Кхаса-расите и дори други ПРИСТРАСТЕНИ КЪМ ГРЕХОВНИ ДЕЙНОСТИ могат да се пречистят като намерят подслон при предано-отдадените на Господа, благодарение на върховната му мощ. 

Ābhīra: This name also appears in the Mahābhārata, both in the Sabhā-parva and Bhīṣma-parva. It is mentioned that this province was situated on the River Sarasvatī in Sind. The modern Sind province formerly extended on the other side of the Arabian Sea, and all the inhabitants of that province were known as the Ābhīras. They were under the domination of Mahārāja Yudhiṣṭhira, and according to the statements of Mārkaṇḍeya the mlecchas of this part of the world would also rule over Bhārata. Later on this proved to be true, as in the case of the Pulindas. On behalf of the Pulindas, Alexander the Great conquered India, and on behalf of the Ābhīras, Muhammad Ghori conquered India. These Ābhīras were also formerly kṣatriyas within the brahminical culture, but they gave up the connection. The kṣatriyas who were afraid of Paraśurāma and had hidden themselves in the Caucasian hilly regions later on became known as the Ābhīras, and the place they inhabited was known as Ābhīradeśa.

Аабхиира: Това име също се появява в МахаБхара-та(Древна Индия), както в "Сабха-парва", така и в "Бхисма-парва". Споменава се, че провинцията е разположена на река Сарасвати(пресъхналата река , минаваща през Мохенджо-Дару и Хар-ап-ската цивилизация, "Хар-апa", значи "Земя-вода") в СИНД(ИНД). Съвременната провинция 'СИНД' първоначално се е простирала до другата страна на АРАБ-СКО МОРЕ("Ар-Ап""земя-вода") всички жители на провинцията са били познати като АБХИРАС(ХАБИРУ)! 
Географско разпределение на местата,
където неравноделните тактове/времена
Те са били под властта намаха-раджа "Йудхи-штирха(от Санскр. букв. "война-сведущ", "сведущ във войната") и според сведенията наМаркандейаМЛЕЧЧХА(извън-класови кучеядци) в тази част на света също ще превземат Бхара-та(Древна Индия). По-късно това се е оказало вярно също в случая с "Пулинда"(елините, в лицето на Александър Македонски/"Велики", така и арабите/евреите превземат наново Индия чрез Могулите и Британски Цион) от името на АБХИРИТЕ. Тези "абхири" са били първоначално познати като "кшатрии" в брахминската култура, но те са предали брахминската култура и са слезли до нивото на номадски извън-класови-MLECCHA.
Кшатриите, които са се скрили от аватара на Вишну-ПАРАШУРАМА са се скрили в Кавказките планини("Ной-ския ковчег"???), по-късно са познати като АБХИРАС и мястото, което с населявали е известно като "Абхира-деша".

HEBREW=hABIRU=hAPIRU=ABhIRU=(HAR-AP)-
"ЗЕМЯ-ВОДА"=ЗЕМНОВОДЕН=РЕПТИЛ

Друг етимологичен корен за "ВОДА" на санскрит иде АВАРИ/АБАРИ/АПАРИ, сходно племе с хазарите, за което имам, пък информация, че са били РУДРИЧЕСКИ извън-класови племена на АВ(х)ИРИ/АБ(х)ИРИ- http://en.wikipedia.org/wiki/Abhiraот където иде от думата "евреи"(х-аб-иру/апиру), идещо от санскритската дума АПА-"ВОДА". Думата "ар-апа"(ар-аба) иде пак от корена ап-вода+(х)ар-земя, т.е "земно-водни"(рептили).
авар-хун
Аварите (apar/abar; гр. αβαροι, ομβροι; руск. обрикит. а-ба, а-бо; ар. ал-абар) са номадско евразийско племе, появило се в Европа в началото на 6 век и създало своя държава първоначално на река Волга, а после в Панония.
В литература се използва и името евразийски авари (Eurasian Avars), за да се прави разлика от кавказки авари (аварци) - съвременна народност от Северен Кавказ.
"Аба" на персийски(авестан) е "баща", анаграма на санскр. "баб-а"(пап-а), но всъщност "АБА" иде от अप्  АПА/АБА-"ВОДА". на латински е "Акуа"(Aqua).
Avestan apas (from singular āpō) is grammatically feminine, and the Apas are female. The Middle Persian equivalents are ābān/Ābān (alt: āvān/Āvān), from which Parsi Gujarati āvā/Āvā (in religious usage only) derive.
The Avestan common noun āpas corresponds exactly to Vedic Sanskrit āpas, and both derive from the same proto-Indo-Iranian word, stem *ap- "water".
Друг синоним за "ВОДА" е वारी "ВАР", от където идва и "Вар-уна" "Вар-на"("цвят"). Виж ТУК!
Етнонима уар/вар” ,всъщност, се среща и в редица арменски, тюркски и китайски източници, а племето най-често се локализира също в областта на град Кундуз. 
Източник ТУК

Източ. Уики.

1 коментар: