Последователи

петък, 31 август 2018 г.

Често срещани заболявания



КЪСОГЛЕДСТВО

КРИТИКУВАЩ ВИДЯНОТО!

Начетен, интелигентен, млад човек, 10 годишен, много горд, иска да се наложи, да изпъкне в очите на другите, да си спечели авторитет. Той започва безпричинно, само за да привлече вниманието към себе си, да критикува недостатъците на околния свят. „Пенка Иванова има умни деца, но ги възпитава лошо.” „Тази сграда е грозна, през ХIХ век са строили по-красиво.” „Боже какви стихове – пълна бездарност.”

След някалка години юношата се сдобива с късогледство. Защо? Хората, които той е критикувал са се обиждали и енергията, която те са връщали към него е попадала върху Аджна чакра – чакрата отговорна за зрението.

Тоест: по-малко ще виждаш, по-малко ще критикуваш!


АРИТМИЯ

Неравномерно, епизодично подаване на сърдечна енергия – енергия топлина към близките, редуващо се със стеснителност, отчуждение, злоба.

Например: жената се прибира от работа в къщи и дава сърдечна енергия на децата си – „О миличките ми. Вижте какво ви носи мама!”. На другия ден обаче, същата майка – „До гуша ми дойде от вас! Научихте ли си уроците? Марш веднага в леглата.”

Променливо е настроението на майката и тя си позволява такова поведение в отношенията си с близките. Е – заповядай, сдобиваш се с аритмия.


ТЪРСЕНЕ НА ПРИЧИНИТЕ - 2


4. СПОСОБ - това е един от основните способи, основаващ се на закона за подобието. Много често заболяванията па своята форма, външен вид, болеви усещания и област на разположение напомнят за това какво точно е нарушено.

Например: Боли ви главата - обърнете внимание на характера на болката. Много често тя е като стискане и това може би е свързано с това, че вие сте оказали психологически натиск върху някого и сега получавате дължимото.

Язвата на стомаха и дванадесетопръстника, непременно е свързана с язвителност в общуването.

Зъбобол – критика, която образно може да си представим , като че ли ухапваме някого.

Когато ви боли гърло и имате кашлица, то тя често е като лаене. А нима не прилича на лай, когато осъждаме своите близки и познати, когато спорим и нещо доказваме?

Има и още един ключ за търсене на причините, основаващ се на закона за подобието. Някой го болят коленете. Тогава трябва да си зададеме следния въпрос: „ На какво пречи тази болка?”. Отговор – пречи на човека да ходи и да бъде гъвкав. Следователно, той сам пречи на някого да върви по своя жизнен път и да бъде свободен в своите желания, решения, избори.

На физично ниво ни се връща всичко това, което вършим психологически и енергийно с хората!


5. СПОСОБ – помолете подсъзнанието си да ви срещне с хора нарушили същия закон, както и вие. Отстрани нарушението се вижда по-добре, набива се на очи, особено пък когато е отправено към вас. Помолете да се сблъсквате с такива хора за определен срок, например една седмица. Тогава трябва да сте много внимателен през тази седмица. Всяко събитие може да е знак, подсказка. Ако залисани в ежедневието си сте забравили да се огледате, то направете го преди лягане, анализирайте целия си ден, не е ли имало някой с поведение като вашето.

6. СПОСОБ – прилага се при хронични болести. Помолете подсъзнанието си леко да обостри заболяването ви, веднага след или даже по време на ситуация, в която вие нарушавате природен закон.


ТЪРСЕНЕ НА ПРИЧИНИТЕ

Причините за появата на дадено заболяване се търсят по няколко начина. Когато човек знае причината, спектърът на търсене се стеснява, но ако причината е неизвестна! Какво трябва да направим, тогава? Трябва да си спомним и щателно да проанализираме всички събития, които са се случили в денонощието преди появата на първите симптоми или при появата на неразположение. Това е важно, защото при нарушаването на, който и да е природен закон, наказанието настига човека в течение на едно денонощие.


НАПРИМЕР: В пет часа вечерта ви е заболяло гърлото.
СПОСОБ – търсете каквито и да са конфликти с хора, които са се случили от предната вечер. Спомнете си кой ви се е обидил? Кой е бил недоволен от нещо? Кой е бил възмутен? С кого на фино ниво е протекла борба?
СПОСОБ – останете сам, успокойте се и мислено призовете всички хора, с които сте се срещали през изтеклото денонощие. Питайте мислено всеки: „ От теб ли е това?” . Обикновено този, от който сте получили наказанието, ярко се откроява сред останалите върху вашият мисловен екран. Тогава го попитайте, защо ви е обиден и какви са претенциите му. Ако не отговаря, се постарайте сам да разберете своето нарушение.
СПОСОБ - мислено може да се обърнете към подсъзнанието си и да го помолите да ви покаже причината по време на сън. Тогава в съня си ще попаднете в ситуация, подобна на тази, която е предизвикала проблема, но там много ясно ще се вижда нарушението на закона.


МЕХАНИЗЪМ ЗА ВЪЗНИКВАНЕ НА БОЛЕСТИТЕ

Тук сме длъжни да отбележим, че долуописаното е само една страна от целия процес, от многослойността на причините за поява на болестите, т.е. една от възможностите, но винаги съществуваща.

За простота, чакрите се разглеждат като цветове, това е индийската представа, тя е и по-масово разпространената. Все пак познанията за чакрите са тяхна заслуга.

Всяка чакра има определен брой листенца. В тези листенца живеят стихиите. Ако стихията на презрението, живееща в манипура чакра се намира в определени граници, то тя представлява част от енергийната хармония на човека.

Възпитание извън рамките на природните закони, свързано с Кали-Юга, води до непрекъснатото нарушаване на тези закони от хората. Например: Аристократ презира грубоват селянин. В този случай стихията на презрението излиза от норма, поражда се свръхизлъчване и тя попада в енергийното поле на другия човек – в случая от аристократа върху селянина.

Това действие от гледна точка на природните закони е енергийно нападение върху психиката на човека. Вместо да помогне на селянина или още по-добре, изобщо да не го закача, аристократа поставя човека в ролята на безнадежно, грубо, неразвито същество. Такова действие спъва човешката еволюция, под такъв товар трудно се излиза.

Да предполжим, че селянина вътрешно не е съгласен с такова отношение. Той се възмущава, обижда се и в това време неговите чакри извършват ответен енергиен удар, който попада директно в чакрата на аристократа. В неговата манипура чакра започва неправилна циркулация на енергията и това води до страдание на органите от физическото тяло, които се хранят от манипура – стомах. Той не успява да изработи вещества, които да организират биологическата защита на организма и аристократа се сдобива с глисти. Това звучи като виц, но не е, това е действие на природните закони, проверено в многовековните целителски практики.

Друг пример: В едно семейство живели две сестри. Едната била на 13 години, а другата на 17. Поначало те били в добри взаимоотношения – открити, обичали се взаимно, всичко си споделяли. Но изведнъж настъпил обрат. За рожденния ден на по-голямятя сестра дошли гости, сред тях бил и нейният приятел. Изведнъж той започнал да обръща повече внимание на малката сестра, която не познавал от преди. Голямата сестра за пръв път се сблъскала с породената в нея ревност, появили се мисли от рода „Виж я ти нея”. По-малката сестра въобще не кокетничала с младежа, нито пък имала за цел да го отнеме от сестра си, просто тя повече му харесвала. В сърдечната чакра на голямата сестра се случило следното: стихията на ревността рязко се активизирала и заглушила за известно време стихията на любовта, която обикновено доминирала в отношенията между сестрите. Когато се срещнали в коридора, голямата казала нещо язвително по адрес на сестра си. По-малката сестра не била готова за това – нейната сърдечна чакра продължавала да бъде отворена за сестра и. Тя веднага почувствала душевна болка – обида. Тази неизречена на глас обида нанесла енергиен удар по чакрата на голямата сестра и до вечерта тя получила силна, режеща болка в сърцето, т.е. сърцето се разболяло.

При разбора на тази ситуация е много важен моментът, че малката сестра не е кокетничала, не се е стремила да привлече вниманието върху себе си, не е затворила сърцето за сестра си и въобще не е била в позицията на конкурентка.

Когато жените се конкурират за вниманието на мъжете, то те вече се намират в състояние на енергийна война помежду си, сърдечните им чакри моментално се затварят и когато те сипят обиди върху си, то никоя после не я боли сърцето.


МЕТОДИЧЕСКО РЪКОВОДСТВО ЗА ЛЕЧЕНИЕ - ЧАКРИ

Функции на чакрите

За да се намерят причините на заболяванията е добре да се знае към коя чакра принадлежи дадена болест. Всяка чакра, намираща се в астралното тяло, храни с енергия определена група органи от физическото тяло. Като знаем кой орган е болен, ние определяме с коя чакра е свързан. А като знаем за какво отговаря чакрата, то търсим нарушението в определена област. И така:

Муладхара чакра – осъществява връзката със Земята и отговаря за потомството на човека.

Свадхистана чакра – отговаря за сексуалните отношения. Органи зависещи от нея: бъбреци, пикочо-половата система и при мъжте и при жените. Активно участва във взаимоотношенията между половете и нарушенията на природните закони много често се срещат в тази област.

Манипура чакра – отговаря за жизнената енергия, енергийната сила на човека и за цялата материална сфера: пари, собственост, за отношенията между хората в сферата на сила и материални ценности. Органи: целия стомашно-чревен тракт, черен дроб, далак, задстомашна жлеза и кожата.

Анахата чакра – отговаря за чувствеността и сърдечните отношения между хората. Органи: сърце, бял дроб, частично – бронхите.

Вишудха чакра – отговаря за информацията, способностите и уменията на човека. Участва в обмена на информацията между хората. Органи: трахея, гърло, щитовидна жлеза, устна кухина, нос, уши.

Аджна чакра – отговаря за волята и виждането. Участва във взаимоотношенията между хората там където е необходима воля и е нужно да се предаде собственото виждане на ситуацията, а също така да се приеме и чуждото мнение за ситуация, събитие и т.н.. Органи: главен мозък, очи.

Сахасрара чакра – отговаря за връзките на човека с Космоса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар