Последователи

петък, 3 юни 2016 г.

Децата на Израел това са келтите/Как се случи това, че рибите се превърнаха в черепи

              



Защо да се връща дълга, когато можете просто да се убие заемодателя? или в затвора като последна инстанция. Да, новите роби се оказаха изключително умни и интелигентни, те имаха право да бъдат търговци, финансисти, писатели, журналисти, лекари и участници - в чисто нов дом наистина отлично, но защо собствениците не се радват на плодовете на своя труд? Новите са удобни по всякакъв начин, те са в състояние да влияят върху настоящето, но никога не са в състояние да видят ефекта от магическата си дейност. При тях напълно липсва перспектива и стратегическо мислене. Те бяха безсилни пред физическо насилие. И това е най-хубав! Белите роби в това отношение са много по-лоши, те мислят стратегически, и лесно виждат перспективата да се развие до финансова загуба за свобода и справедливост, и дори насилието е в кръвта им е R1b. Тази глобална предимство на ивриините определя тяхната употреба. На тях е предаден контрола (но не и собствеността !!!) финансите, банковото дело, търговията, медиите, театър и кино. Управление на материалния свят, в полза на белите господари под страх от смъртта на рода.Когато еверите забравяха и се опитваха да играят политическа роля - настъпваше възмездие. Бързо и неизбежно. Погроми. Изгнание. Аушвиц. И като предупреждение/назидание към тези, на които са били поверени богатствата на белите господари, бе построен паметник на Холокоста и еверите-мениджъри трябваше да плати за паметта му да помни , за да се страхува всеки евер. В продължавайки темата някога сте се чудили кой е написал Стария Завет? Е, сега е време да се насочим към кралицата на Англия .... Тя е кралицата на англичаните! Особено като се има предвид факта, че англосаксонци е общото наименование на германските племена - англите, саксите, ютени и Фризийците, който завоюваха през 5-6 века. келтска Великобритания. В 7-10 век. по време на смесването на племената в завладяна територия тя формира нацията англосаксонския, абсорбира добре и келтски елементи. С други думи, всички, което не са келтите са немци , а тези които не са германци са келти. Но в действителност германците са 40% келти, така че R1b не е разхвърлян навсякъде Колко? Точно! И ако я нямаше търговията с роби, трафика на наркотици, пиратството, касапницата, лагерите на смъртта и експериментите върху хора, с какво щяха да се занимават?.
                 

Кралица Виктория (управлявала 1837-1901) е бил убедена, че британските монарси са потомци на цар Давид. Според волята на кралицата, четири й сина (кралицата имат 9 деца), включително и бъдещия крал Едуард VII, са обрязани. В същото време етимологията на името "Британия", е построено не само на келтското племе брити, но думата "завет" (вучи като "брит" на др.-евр ברית). В широкото внедрента в Британия еврейската митология на Стария Завет, понятието "завет" е било широко разпространен тип отношения, и се изразява в тържествена споразумение между страните, следвано от произнасянето на обет. Случая на заветите на келтския друид Moисей, изглежда, е само от едната страна. Въпросът е - защо руският президент целува обувката на Веттин - Windsor - Ротшилд?

Вие ще кажете, не са нито немци или дори келти, а чисти Британци? Ами, нека да си поиграем с тази дума по-нататък. Британците са келтски племена, които формират основната популация на Великобритания от VIII век преди новата ера. до V век. след н.е. Ние винаги сме си мислили, че играта на думи - това е подигравка еверско издевателство над либералния смисъл, но се оказва, че това е много ефективна методика на келтско-германските племена, студена и добре пресметната като самите тях, една политика, приета на въоръжение и при техните роби. Келтите винаги са били благородни оръженосци, извършващи необходимите неща за своите господари. Само че келтите не са почетни? Но да продължим, имаме още много открития, трябва да разберм как се отнася нашата кръв към кръвта на настоящите собственици на планетата, получили в служба най-добри магьосници. (Кой си ти? -.. Аз съм роб на лампата Да :( може да направите всичко, но не и за себе си. Надяваме, че високопоставените английската кралица и крал, не са това, което ние мислим за тях, това е ясно, Ако не, тогава ето нещо повече, от забавно:..

Windsor династия - сега управляващото кралско семейство във Великобритания, е млад клон на древния саксонски дом, не на Сауд, а на Ветини. До 1917г. е носила названието Сакс-Кобургготски.

В края на Първата световна война 17 юли 1917 Георг V се отказа за себе си и семейството си от всички германски титли и звания, както и от името на семейството, като приема фамилното име "Уиндзор" по името на Windsor Castle. Значението на думата САКСОНСКИ е ясно. Саксонците това са гасконци - все келти. Да-да като че ли само първите са германци, така да се каже а вторите са французите, но ние знаем, че всички тези земи са били оплодени от една нация -. келтите, смесени с германските племена - да добавим. Но за германските племена Веттините(нем. Wettiner, англ. House of Wettin) - . бяха саксонските крале. Представители на различните отрасли от V. създадена през 19-ти век. на престола на Белгия (1831), Португалия (1853-1910), Обединеното кралство (през 1840 г. - сватбата на Албер, принц Сакс-Кобургготски, с кралица Виктория, от 1901 - Кобургската или Уиндорска династия), България (1887-1946), и от (1962–1989, Т.Живков). Разбира се при династията Уиндзор, и по този начин и при Веттин имаме хаплогрупа R1b с цялото си произтичащо от нея брутални Германо-Келтски наклонности.

   

             


Обезглавяването, изгаряне на клада, висящи, екскориация, удавяне, убиване с камъни, изтезания, клеимосване с нажежено желязо, изтръгване на нокти, ослепяване, ампутация на ръце, кастрация и стерилизация са любими Германо-Келтски забави през Средновековието и реверсираната Римската империя на - подробности тук и това не е пълен списък, германските нацисти по време на Втората световна значително обогатен профил Келто-германците. Като цяло, нито келтите, нито германците никога не почиват на лаврите си. Те продължават да развиват толкова важните за тях дейности. Плодовете на които, ние изпитваме върху себе си. Тези реформи след 1992 - това са поредния немско-келтски експеримент, форсайт-проект за отлъчване на народа от незаслужените от тяхна гледна точка блага на цивилизацията. Населението на планетата не работи, казват те. Не е достойно. Какво сте толкова изненадани? Мислите си, че е един еврейски експеримент? Е, приятели, не! Иврите - са част от художественото лечение на сегашната реалност използвани като стрелочници. Необходимо е да се изясни, че "Рицарите на Кръглата маса" прибавиха, към личните си роби и руснаците. На картинката по- долу е Ланселот и плодовете на неговия труда. Кой е Ланселот? Това е основния предател на когото келтите се поклониха като главен герой. Ланселот - образа на келта? Да, в метафоричен план, а плодове - няма, плодове са абсолютно реални.





По долу един интересен медальон на Крал Артур, патриарха на келтите

































Змея Готланд на крал Артур, под формата на осмица, показва, че известният Крал Артур в Англия, е бил Базилискът от осмата сфера.





Главният герой в Тората, също беше змията. Този змей в действителност инициира целия този New World Order.

И докато около свастиката и хексаграмата има сериозна борба за притежание, то от символа на змията никой не се интересува .... Но Snake е таен, символ за принадлежност към най-високите кръгове. Да не забравяме и за черепа. Келтския войн е използвал отрязаната глава на своя враг, напоена с кедрово масло за да се мотае в специален ритуал из пространството. Така че, главата, т.е. черепът е доста ясен показател за наличието на келтски дух. Помните ли как се наричаше девизията СС? "Dead Head".

Така че, по време на Първата световна война - "мъртва глава" носеха много германски дивизии.


Символиката на християнството като цяло на 100% е същата като основните символи на келтската митология, че друидите са изключително бързо и решително се промени по някакъв начин на християнина. Промяната всъщност нямаше нищо, всичко е едно и също. Основният символ на християнството е кръстът - той е Дървото на живота сред келтите, но символ на религията на келтите е черепа, който е основният символ на християнството и, в действителност, от него е започнало? С отрязаната глава на Йоан Кръстител ... А отрязани глави/черепи са се съхранявали само от келти и Българските царе. Също така е интересно да се отбележи, че келтите са изобразявали  Дървото на Живота  като змия:



Да същата тази, която в християнството трябва да се убие от Георгий Победоносец





И все пак да си припомним, че в САЩ има напълно затворено общество "Череп и кости", като членовете на това тайно общество биха могли да дойдат само от американската аристокрация със англосаксонски произход и протестантско вероизповедание. Тези хора са признат елит на обществото, като по време на срещите се наричат "център на Вселената", "Рицари" а всички други, външни лица - ". Варвари" . Първоначално приемането на еврей, жени и чернокожи е било забранено. Въпреки това, през ХХ век правила за прием стават по-демократични, и цветът вече не играе съществена роля. През 1991 г. пада и бариерата между половете, и член на Ордена за пръв път става жена.


Ние добавяме, че руската царска династия Романови също бяха ..... R1b. И това е много важен въпрос, който ние трябва да разберем в следващата част: ако центъра на световното управление е най-висшата аристокрация потомците на келтите в Германия (да, в Германия, а не в Англия, и със сигурност дори не в Съединените щати и още повече не в Израел. Израел - първото ниво на укриване, САЩ - второ, Англия - трето, а Саксония -. последна линия на отбрана. Освен това, последната е Антарктида), а Романови които бяха плът от плът са били отстранени, отивайки на война с Русия, интересно защо.?

Чудили ли сте се кой е написал Стария Завет? Прочетете историята просто. Достатъчно е да погледнете на символите които се ползват от хората. Думите могат да покриват истината, но образите я разкриват. Ето защо, думата, която е била в началото - това е лъжа, и поради това не може да бъде Бог. Защото такава е естеството природа на изразената мисъл. ИСТИНАТА е ОБРАЗ. И именно в неговото създаване, Мойсей, наложил най-строгата забрана: Наложена над изведеният/преселен от Египет народ , но разрешил за себе си. << Това, което казва - така че развитието да върви в посока на владение на думи, собственост върху словото - и е забранено да се създават образи? >> - Но това не е за развитието а за упадък, т.е, нисхождение, дегенерация ..... Силата на човешкия ум сега е широко известна, например http://rutube.ru/tracks/1166359.html?v=5b930fd3d978ef117d507be7452d37ab (има много други изследвания по този тази тема).





Човек не мисли с думите, с тях той изразява мислите си. Хората мислят в образи. Сега е известно, на всички (или почти всички), че словото/думите програмат съзнание. Това е вярно. Но не всички. Фактът, че по смисъла на думите са изкривени, от порядъка на тяхното използване се увеличава, и лексиката се свива, плюс подмяна на значенията на думите. Умишлено. Но всяка дума от техните трептения съответства на един много специфичен начин, и ако ние се пренапише подсъзнанието, че изображение на друго, умът го помни, и подсъзнанието ще възприеме думата с това, че представлява iconically. И тогава разбирате ли какво се случва? Човек казва едно, а става съвсем различно. Ето един пример: HTTP: //victoria-rossi.ru/comment/reply/76/47



През януари тази година, два дни след слънчево затъмнение, написах: <При използването на частицата "НЕ" за да отмените действието (не стой) се постига обратния резултат (стой). "Подсъзнанието не разбира глаголите с частицата " не ".И команда "не стой "- се възприема като " стой ". Конфликта на съзнанието, което е осъзнало, команда като" не стой = отиди ", и подсъзнанието, който приема командата като " стой " може да доведе до развитието на невротични заболявания или да намери начин/изход в процеса на намаляване на скоростта, "не стой = седни." >>

                            




В тази светлина Десетте Божи заповеди на Стария завет изглеждат много странно ....
1. Да нямаш други богове освен Мене.
2. Не създавай образи. .... не им се покланяй нито им служи ....
3. Не произнасяй името на Господа, твоя Бог напразно, защото Господ няма да остави ненаказан, който произнася Неговото име напразно
4. Помни съботния ден ..... .Не върши никаква работа, ти, нито синът ти, нито дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито твоето говедо, нито оселът ти, нито някой от добитъка ти, нито чужденецът, ....
5. Почитай баща си и майка си, че доброто ти, и че дните ти на земята, което Господ твоят Бог ти дава.
6. Не убивай.
7. Не прелюбодействай.
8. Ще не кради.
9. Не лъжесвидетелствай против ближния си.
10. Не желай дома на ближния си; Не желай жената на ближния си, нито нивата му, нито слугата му, нито слугинята му, нито вола му, нито осела му, нито някой от добитъка му, нито нещо, което е на ближния ти.


Исус Христос в Проповедта на планината преформулира всички тези заповеди, в утвърждаващ план, всяка от тях с думите: << Вие сте чули, че е било казано ...... Но аз ви казвам .... >>


Най-странната команда е петата. Там няма частицата "НЕ" ..... Но под баща и майка се разбират не ония, а само патриарсите на племето - лидерите на пирамидата.


                                      



Именно в Моисеевия закон са заложени двойните стандарти на англо-сакската = германо-келтска цивилизация.. Някои - за Господата, тези, които са в състояние да прескачат забранените частици НЕ, а други - за робите, които почитат законите, установени от господата. В историята на келтите има някои много странни неща, на които трябва да се обърне специално внимание, защото именно те съдържат отговорът за ненависта на келтските "левити" към своя народ. 



Когато търсим етимологията на името „кимерийци” от изключително значение е да започнем от безспорния факт, че в древните източници се поставя знак за равенство между кимерите и саките.Тенденцията в историческите миграции на кимерийците в Източна Европа е очевидно свързана с район на древната култура Срубна (носители на Y-ДНК R1b),които най-вероятно са предизвикани от скитските експанзии в началото на„Желязната епоха”. Археологически, трако - кимерийските артефакти се състоят от идентични погребални предмети. Артефактите принадлежат към категорията на "висшата класа/левити" - луксозни предмети, оръжия и бижута.
Келтите се заселват в география на Мала Азия, населена преди това от кимерийци.
Един народ не е само от мъже. Кимерийците са описани единствено като армия от мъже, която извършва грабителски походи. В такъв случай, ако те нямат "свои" жени, не представляват единен народ или племе.
Много съществени доказателства за това, кои са кимерийците, се откриват в някои древни надписи.
Например, в триезичните Бехистунски скални надписи, етнонимът „гимира” (т.е.„кимер”) е записан така единствено в акадски вариант, докато в еламски и древноперсийски варианти срещу „гимира” съответства „сака”.
Е. А. Грантовский пише: «В 1933 г. е публикувана надпис на Ашурбанипал (655-652 г.пр.н.е.) на мраморна плоча от храма на Иштар в Ниневия. В този надпис (линия 146) е изписано Тугдамме (655-652 г.пр.н.е.), известен от другисведения като вожд на киммерийците, но тук се нарича цар наСака» (Грантовский 1960: 84).
Следователно, персите и еламците много добре са знаели, че кимерите сагрупировка именно от сака, които само на акадски са „гамир, гамира”. Но персите определят като „саки” всички скити от Балканите до Тарим.
Всъщност, думата „гамира” е единствено акадски вариант на екзоетноним„сака”. В известните надписи от Нахши - Рустам на Дарий I в древноперсийски вариант срещу всяка дума «сака» също съответства думата «гамира» въввавилонски вариант (Гейбуллаев 1991: 317). Това е един великолепен пример за типична конвертация, който е сред безспорните доказателства, че кимерите са част от саките.
Нека отново подчертаем: на всяко място в триезичния надпис името gimri(кимерийци) във вавилонската версия винаги и навсякъде се превежда катоsacae (саки) в мидийската версия на същия текст. Тези надписи и съответно преводи са направени на Бехистунската скала върху златна пластина, но същои на гробницата на Дарий I. Ето защо, "търсенето" на кимерийци (един по-късен екзоетноним от тюрк. ким-ер, т.е. "речните хора") като нещо различно от саки, е по същество безсмислено.
Дугдамме (Dugdamme, Тугдамме) – предводител на кимерийците в походите им в Мала Азия. Баща на Сандаксарт. В асирийските текстове е отбелязан като цар на племето „сака-угутум”. Безспорно, кимерийците са част от саките, а угутум може да бъде и „огузи” (в асир. - огути). Угутум има вероятност да е свързано и с гути (кути), ути (уди, уси). От изключително значение е преди всичко асирйското сведение, описващо камерийците като саки.



Пристигането на келтите в Европа, историци датират от началото на първото хилядолетие преди Христа. Появата на Рим - VIII-ми, а след това и VII-ми век пр .. Така, както сега е известно, че концентрацията на келтската хаплогрупата R1b в северните краища на Италия, е както при германците, около 40%.

   http://stdinkov.blogspot.bg/2015/04/iv_24.html                          
                             



Тоест, Рим вероятно е основан от келтски племена. И когато средиземноморските келти в V век пр.н.е. достигнат своето могъщество, сдобрени със скитите, римските келти все още са само преди старта. Келтския свят, оплодотворен от етруските и коригиран от гърците, породил Рим, който вече в IV век от .н.е. се опитал завинаги да остане в новите средиземноморски одежди. Дали римски, дали скитски, саксонските келти винаги оставали келти. В петия век пр.н.е. разказите на историците на римските и средиземноморски келти се срещнаха на бойното поле, римляните загубили, и, по повод смъртта на Римската империя се зародила историята за ромите спасени от стадо гъски. Напускането на келтите от изгорения от тях Рим обезпечило златото , с което са откупени от римляните. Интересно е, че римската култура е наречена от историците латинска, а средиземноморската и келтско- латенска. Но да се върнем на странностите.


                      


Състав на келтските племена


  • Белги - населявали междуречието на реките Сена и Рейн.
  • Бои - населявали днешна Южна Чехия.
  • Брити - населявали област Британия.
  • Гали (келти) - област Галия (територията на дн. Франция, част от Швейцария и Белгия).
  • Хелвети - населявали територията на днешна Северозападна Швейцария.


Първо, "В 390 г. пр.н.е., нахлуващите келтите разградили Рим, като в същото време унищожават всички римски исторически записи направените преди това време." В същото време, трябва да се отбележи, че древните келти не са имали своя писменост ..... Предполагам полуголи хора, които обичали фини бижута, оръжия и коне, живеещи от грабежи и война, като отговорност на всеки един от които след бой е била да отсече главата на врага и да я предаде на свещеника на храма. Така че те бързат към РИМ претъпкан, с това което ценят и ..... вместо да ограбват, започват системно да унищожават римските документи, не мислите ли, че е странно? ....

                          

В Римската митология същестува едно божество, копие на Брахма, нареченоЯнус, от което произлиза месец Януари, месецът на Водолейя-11 дом.
Genus("вид", "род") на Санскрит е Janus - янус(джянус).Латинската дума за "година"- "anno" е асоциирана с първия месец "Ianu-arius".иАну-арий е свързан с двуликия(или четириликия-за пространството) "иАнус".
иАнуАрий е месец на Водолея, въпреки, че днес се заема повече от Козирога.
Водолей е известен като "бебето-мъдрец", а УрАну е бога-Небе(Ану, Ани).
Ур(Ру) е "светлина" на туранските(за огнените кшатрии)
и арйанските(за въдушните брахманите) езици.




Второ, "в 279 г. пр.н.е.. Лидерът на келтите Бренн, който бе начело на голяма войска, предназначена да оскверни и ограби храма на Аполон в Делфи, но както се твърди, е бил уплашен буря в която той открил зловещо предзнаменование." Нищо ли не ви напомня тази история с гръмотевични бури, особено с оглед на факта, че Aполон е богът на слънцето, идентичен с образа на Христос? Друго интересно. Към някои богове келтите се отнасяли спокойно. В келтското "обединение" влизали маса племена и всяко племе имаше свои богове. Те не са имали никакви оплаквания. Да, и другите гръцки богове, също, но по някаква причина, защо Аполон е предизвикал особенни чувства сред келтите. Тука също трябва да добавим факта, че храмът е назначен за оскверняването, това е, разрушения и грабежи, храмът не беше просто храм, а най-известният храм на Аполон в Делфи, известен със своите пророчици/прорицателки. С пророчици се славиха и келтите. И евреите също са известни с прорицателници, според Таанах. Друг интересно е, че всеки един от тези гадатели са действали през различни времена. Първо, в Стария Завет, а след това в Гърция, а по-късно при келтите. Изглежда, че е имало методично преминаване от ръка на ръка ...... към бурята, която толкова уплашила безстрашните келти да добавим, че през 373 г. пр.н.е. Делфийския храм е разрушен от земетресение. Храмът на Аполон беше първоначален център на гръцката колониална политика, която в известна степен контролирали свещениците/жреците на оракула. Според древните гърци, тука е бил центъра на земята. Според легендата именно тук са се срешнали два орела, освободени от Зевс - един от запад, и друг - от изток. Легендата разказва, че първия Делфийски оракул не е принадлежал към Аполон а на богинята на земята Гея. Aполон завладява светилището, убивайки Тифон - змията-змей, пазител на оракула. Храмът на Аполон в Делфи е играл огромна роля в живота на древните гърци/траки през всички времена в тяхната история. Никой сериозен въпрос, дали е от частен характер или свързани с интересите на цялата страна, не е започвал без консултация с Делфийския оракул. За съвети от него са идвали царете Мидас Лидийский, Тарквиний Гордий, легендарният богат цар Крез лидийски, великият командир Александър Велики. В I век пр.н.е. храма все пак е бил разрушен и ограбен от келтите. По точно в лицето на римските войски под командването на Сула.

                 

* Доказано е, че друид=дравид
Г.С. Раковски доказва, че идва от "дрво"(дърво).
Друга версия е, че идва от санскр. "драва"(река) и "вида"(виждам).
В Европа, Арйаните са Саксонците, Римляните, а Друидите-Келти, Славяни.
За връзката между индусите-дравиди и келтите-друиди - ВИЖ ТУК!Друидите са обожатели на Дърветата но и на Драконите от Била-сварга. Но същите са били и Левитите.
Левит произлиаза от думата "Левиатан"-дракон.
Думата "левитация" иде от взаимстване на мистични сили от Бхувар-лока насиддхите(виж Ведаическа космогония).
Чудно ли е тогава защо Келтският дракон е синоним на Левиaтанският дракон?...

Думата "Левант" за Римската Империя е означавала "Изток", но се е визирало точно Юдея.
Левант или Леванта (френски: levant, италиански: levante,испански: levante) е условно означение използвано презсредновековието от латинските народи (латинците) за обозначаване на Източното средиземноморие ведно скрайбрежнитеобласти, включая Светите земи с Обетованата земя.
Защо е важно да се направи това разграничение на ПЪРВОНАЧАЛНИЯТ СЛЪНЧЕВ култ от "слънчевият култ" на днешните масони?.. защото те влагат чисто чисто МАРС-САТУРНОВ харакер в него(архетип "Скорпион") на разрушаване, трансформация и наново регенерация в матрицата. Това НЕ Е СЛЪНЧЕВ КУЛТ, а- ЛУНЕН. Управлява се от Сатурн.
Днешните масони, под претекст, че "запазват Знанието от профанизация" организират тайни КОНСПИРАТИВНИ ОБЩЕСТВА, чиято цел еМАТЕРИАЛНА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА РЕСУРСИТЕ, като човешкото общество става заложник на тези псевдо-божествени цели.
Парите движат тези общества, а не Богът!




            Слънчевия Янус, реверсиран от левитите в Кали юга в сатурнов
Трето, при келтите е имало обичай да убиват жените и децата си. Да си припомним, че такава функция Флавий отбелязва при т.нар евреи.

                             

Бафомет е сечението на лунните култове-
аврамитските религии-ююдаизъм, ислям, папизъм, илюминизъм и тураните от континента "МУ";
Бафомет(анаграма на Мохамед/Махомет) е масонски култ към отрязаната човешка глава.
Виж ТУК:
("През средните векове култа БАФОМЕД се е
характеризирал с поклонение към отрязана човешка глава.")

<< Тази практика при келтите се отбелязват от римски автори и многократно при галите, но ги тълкуват като правило, различни: в това ужасно клане, те са виждали ритуални жертвоприношения и желание да се умилостивят боговете и да ги накара да променят своята воля. Все пак, това е малко вероятно, тъй като, както знаете, келтите за разлика от римляните не "търгували" с боговете си, но сляпо вярват в трайността на своите решения, и на изговореното чрез устата на друидите. Следователно, става ясно защо друидите се ползват с такова уважение и авторитет: те имаха дарбата на словото (W *, и Словото бе Бог), което не само означава, предричане на резултатите от бъдещи събития, но също така и след като бъдещето е предречено, допълнително съвети за значителното му коригиране или осъшествяване чрез ритуални жертвоприношения. Друидите наистина са имали правото на именуване както на хора така и на градове, те извърпвали преговори, похвали, повествовавали за минали времена, но те извършвали и проклятия. И техните проклятия са били длъжни да се случат, защото, излизащото от "осветени" уста слово, веднага се превръщало в едно пророчество. >> Е още едни като израилтяните! А тези два рода днес заедно са в заговор срещу човечеството.

                             

           

Четвърто, "келтският народ лесно приемт християнството, не оказва съпротива" Можете да кажа само едно нещо: религията на келтите е неизвестна. Някои от нейни моменти може да се научат само от записките на Юлий Цезар, който е могъл да съди доста повърхностно за нейните проявления, защото религиозната система на келтите е била тайно знание, скрито от непосветените .. Келтските жреци се разпореждали със съда, и преподавали в училищата. По същество именно те са управлявали келтските племена. Тези, които са желали да станат друиди (келтски жреци) е трябвало в продължение на 20 години (!) да помни устни инструкции и да придобива знания, след това той може да бъде приет в кастата на свещениците. Подобна система са практикували, и жреците на древен Египет, Вавилон и шумерската цивилизация. Юлий Цезар, който внимателно изучавал друидите, пише, че те "знаят много за звездите и астрономически движения, за размера на Земята и Вселената, природата на нещата и за силата на безсмъртните богове, и тези неща, които те преподават на учениците си." По-специално по отношение на гробовете на благородниците, можем да говорим за келтската религия като вярата в задгробния живот (не забравяйте египетската Книга на мъртвите) и специална магия, същността на която никой не знае. В тази връзка, специална роля е отделяно на култа към мъртвите глави-Бафомет. Отрязаните глави на врагове са имали религиозен смисъл, така че черепите са били държани в светилища. Този обичай е толкова широко разпространен, че може да се каже, че може би отрязаната глава е символ на религията на келтите.





В предишната статия споменахме, че всички символи на религията келтите са станали символи за християнската вяра: черепа, кръста, змея. А същността на християнството е било много лесно да се възприеме от келтите, но не се е приело от най-високата каста. И сега е ясно, че никога не е прието, и създаването на тайно затворено общества започнало точно когато келтското благородничество през VI век беше принудено да се преструва, че е приело новата вяра в Бога. В действителност това не се случило. Сарабанда-погребален танц! Новите “ друиди ” са всъщност опасни окултисти, способни да оплетат в мрежите си хиляди наивници и изповядват култа към Санта Муерте/Черната дева-Кали.


Ние знаем, че някои членове на аристокрацията и бардове дълго се съпротивлявали на новата вяра, а тази конфронтация е решен в VI. в битката при Моро, но няма и следа от полемики, нищо, което би означавало, че има борба между двете учения, които отразяват, например, описвания на противоречия между Целз и Ориген, не са дошли до нас. Както ще видим, литературата на средновековна Ирландия съдържа в себе си ехото на древни митове, там се появяват същества в сянка, които в един момент са били несъмнено богове или въплъщения на елементите/стихии; но религиозното съдържание на тези истории разсейва, и те са останали просто една красива история. И все пак, не само Галия, както свидетелства Цезар е притежавала развито собствено вероучение, както научаваме от същия източник, Британските острови са били центъра на келтските религии, така да се каже, келтския Рим.


Причината за такова отличителен поведението на хората и благородничеството е проста: дохристиянската вяра на хората и идеологията на благородниците също са били доста по-различни. И ако системата на народните вярвания не е в противоречие с християнство (не забравяйте, Павел, който има специална роля за формирането на християнството над езичниците), религията на аристокрацията е коренно различна. Из историята на християнството, ние знаем, че единствените, които категорично отхвърлят християнството са тези, които изповядват Танах ..... Ние няма да сбъркаме, ако кажем, че знатните келти, избутани в идеологическото подземие на Рицарите на кръглата маса, тайно са изповядвали нещо подобно,... сходно на това, което ние сега наричаме юдаизъм, които в действителност не е показван открито по никакъв начин.


Археологически разкопки от XIX и първата половина на XX век. в Месопотамия и на други места в Близкия изток, както и последните открития в пещери близо до Мъртво море са показали, че текстовете на Стария Завет са много сходни с древните асирийски-вавилонската, египетски и Хетските текстове. Например, има много прилики между членовете на Кодекса на Хамураби в закона на Мойсей, книгата Притчи с египетския документ от II хилядолетие пр.н.е. "Поучение на Амен-ем-опе", книгата Исход и египетския папирус Весткар, а също и шумерския мит "Инана и Шукаллитуд или смъртния грях на градинаря."

                     


                       https://thetranslatorscafe.files.wordpress.com/2008/06/celts.png?w=225&h=300


От древността до днес мистериозните келтски свещеници събуждат интереса на много хора. Мненията за друидите са различни. Плиний ги нарича даровити лечители и пророци. Дион Касий ги определя като незаменими царски съветници, а други като Тацит и Лукан вярват, че галските духовници са отговорни за оплискани с кръв олтари и безбройни човешки жертвоприношения.Според Гай Юлий Цезар обучението на келтските жреци е траело повече от двадесет години и e изисквало огромна дисциплина. Било е забранено получените знания да се записват. Предания, рецепти, лечебни билки и закони е трябвало да бъдат запаметени до най-малката подробност. Фактически друидите са били живата библиотека на келтите. В свещени гори са се организирали събирания на религиозната общност и са се извършвали особени ритуали. Често са били жертвани бикове, може би да се символизира смъртта на на примитивната сила и трансформацията й в духовна.


След завземането на Галия от легионите на Цезар, за известно време келтската религия е била толерирана, но по времето на императорите Тиберий и Клавдий се започва жестоко преследване на друидите, което довежда до изчезването на това древно учение от земите на Франция и Южна Британия.


Благодарение на изолираноста си Ирландия успява да съхрани друидизма още няколко века до идването на християнството, чийто ревностен разпространител е Свети Патрик. През Късното Средновековие интереса към отдавна отмрелия друидизъм е събуден отново и с времето привържениците стават все повече.


След време, през 1781 г. Хенри Хърл основава окултискката организация “Древнодруидски Орден”. Дори и в настоящем почитатели на келтското езичество се събират на Примроуз Хил в Лондон, за да извършат ( както те си мислят ) стари ритуали. Разбира се това е само жалка пародия на действията на галските свещеници проповядващи любов и уважение към хора и природа. Новите “ друиди ” са всъщност опасни окултисти, способни да оплетат в мрежите си хиляди наивници и изповядват култа към Санта Муерте/Черната дева-Кали.


Дали от тука не произтича тази омраза на господарите на Европа и Англия към своите хора, че те ги унищожават в продължение на векове, постепенно променяйки своя облик към този, за когото Исус Христос каза: "Ваш баща е дяволът; и искате да извършвате желанието на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината, защото в него няма истина. Когато той се лъже, той говори на родния си език, защото е лъжец и баща на лъжата "Йоан 8:44 Не забравяйте, моля, проверете значението на думата дявол. διάβολοζ - Gr. клеветник. Това означава, човек които е извратил думите, променящ техния смисъл и значение. И за пореден път обратно към оригиналната символика на християнството. Всъщност това е риба. Да.



https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/16/Capuchinos_3.jpg/800px-Capuchinos_3.jpg

Как се случи това, че рибите се превърнаха в черепи?

Чудили ли се: Откъде при арабските евреи - жителите на пустинята може да има култ към рибата? Е, да ..... Да .... Галилейското езеро. .... Една малка локва на фона на необятната пустиня прави незаличимо впечатление на своите жители. Да;) И, разбира се, символът на рибата е близък до символ на една камила;)))))) Но това, което е името на морето, по което Христос ходи?! Галилейско .... О, и тука ли имаме келти! Галия (. Лат Gallia) - е римското име на историческата част на Европа, ограничено от коритото на реките Рубикон Апенини, речното легло на реката Макра(лат тасга, днешното име Magra.), Средиземно море, Пиренеите, Атлантическия океан, коритото на река Рейн и Алпите. Въз основа на околната среда на Галия толкова много водни ресурси е съвсем очевидно, че нищо друго, освен символа на риби не може да бъде за там.





Откъде се появиха мъртвите глави? Мъртво главата винаги идва от свещениците и благородниците от къде другаде? Отличен пример за промяна на смисъла от редуващи се изображения. Първоначално, култа към Христос е бил култ към Слънцето, светлината на живота. Бил е култ на живота но се превръща в култ към смъртта. Между другото, някои учени смятат, че карпатската Галиция - също е фрагмент от древната келтска цивилизация преминала в последваща славянизация. Може би затова западните украинци не допълват източните украинци, и това днес разделя Украйна на две части? Така че, къде ли тези gagko-келти не са били .... Дори и в Костром, трябва да си припомним града Галич. Halacha/Галаха отново е интересна дума, като келтски път, по който стъпва прозелит. Много пъти, четете историята на келтите, аз самият, правя асоциация с хазарите. Да, иудейска Хазария, която никога не е била Да, не е била. Тя се появява в ХХ век в съзнанието на заинтересованите страни. Като доказателство за възможността за състоянието на устройство на интернационална държава под предводитлството на ивриимите. Хазария не е имало но истории за нея да. Обичайно нещо! Така че с тези истории, принципите на организация на хазарската и келтската власт са абсолютно идентични. Отново за забраната за свинско месо. В тази ситуация, е уместно да се твърди, че децата на Израел - това са келтите, а всички други, които смятат себе си за евреи са обикновени прозелити. Отново Сарабанда!

А рицарите на Кръглата маса са първата тайна масонска ложа. Каква идеология изповядват нейните членове? Юдаизъм. Не, не еврейски. Келтски(макар и предвид факта, че келтите са самите евреи, а след това може да се каже така и така е вярно). За Танах -това е книгата на бялата раса. И за бялата раса.

Тяхната социална организация е нещо като военна аристокрация - те живеят с почит за сметка на робите и чрез грабеж на подчиненото население. Тези - войнолюбиви келти в древната история, са които опустошават Рим и Делфи, наемници воюващи в картагенската и по-късно римска армия в името на парите и любовта към убийствата. Те презират земеделието и занаятчийските области, за което използвали жени, и под тяхно управление обикновените хора се превръщат в роби както Цезар ни казва. Само в Ирландия, натискът от военна аристокрация и възникващи във връзка с тази остри класове разграничение се гледа не като ясна, но дори и тук откриваме ситуация в много отношения, подобни на положението в Галия: тук също е имало свободни и несвободни племена и управляващия елит е действал жестоко и несправедливо. Независимо от това, въпреки че тези владетели са имали дефекти, породени от съзнанието на собствената си власт, те също се отличават с много прекрасни и  достойни качества. Те са били невероятно безстрашни, фантастично благородни , остро чувствали очарованието на поезия, музика, абстрактно мислене. Посидоний указва, че около 100 BCг.до н.е. при тях са съществували процъфтяващи поети - бардове, и около два века преди Хекатей от Абдера обявявали музикални фестивали, организирани от келтите на някой западен остров (вероятно в Обединеното кралство) в чест на бог Аполон (Луга). Те бяха арийци от арийците, и в това бе тяхната сила и способност за постигане на напредък; но друидизма - не от гледна точка на философия и наука а е заради силата на свещеничеството, да покори политическата структура на обществото - това се оказало проклятие; Те се поклонили на друидите, и това разкри тяхната фатална слабост.

                                  



Обезумяха князете Ционстки; заблудиха първенците на Мемфис и съблазнениха Египет с племената му. И забравили за хората, в екстаз ги тъпчеха, унищожавайки ги мимоходом. И след това решили да преминат на други по-послушни. Араби, Негри ... Всичко за себе си. И нищо за народа. За това не си струва. И Каин уби Авел и Яков купил първородството за паница леща ..... Велик поети. Изключителни музиканти.Tалантливи архитекти и учени. Брутални владетели, които мразят собствения си народ. Маги. Магьосниците. Инквизитори. Платени Клоуни. Насаждащи нов световен ред, водещ човешката цивилизация към робство.
                   


И имаше още нещо при келтите-левити, което определено ги сродява с вярата в идеологията на Стария Завет. Нещо друго, освен кръвта, която е здраво подправено тази книга. Келтските жреци също забраняват създаването на изображения. За другите. Но свобода за тяхното/своето магьосничество. Що се отнася до Сарабанда, така Сарабанда (исп. zarabanda.) - Един стар испански народен танц. В класическата. Испански. литературата на (М. де Сервантес, Лопе де Вега, Ф. Ортиц, Э. Наварро) се определя като високо темпераментен, палав, енергичен танц, извършван в ритъма на барабан и кастанети, а в "Ramo de la Inquisition" се съдържа указание, че С. 
е създадена от П. де Frege  през 1569, изпята по време на погребална церемония (за което автора е бил изправен пред съда от Инквизицията); в 1583 пеенето и на испански е забранено. 

Танцът на Живота срещу танца на смърта,... масонски, да обърнем внимание. Това е, .... всичко не е така, както ви изглежда. Особено, когато слушате и нямат представа какво ви говорят. Истината е - в образите разбира се, ако не са ги подменили.






                         


Разпространение на
Келтската цивилизация:

територия Hallstatt, 6 в. пр.н.е;
максимална Келтска експанзия към 3 в. пр.н.е., включително и половината днешна България;
Регион Луситания в Иберия, където присъствието на Келтите не е доказано;
Шестте Келтски Нации;
региони, където Келтските езици се използват в ежедневието и до днес;
/картата е взета от Wikipedia/
Освен Шестте Келтски Нации Scotland, Ireland, Isle of Man, Wales, Cornwall and Brittany ,
хора с Келтски корени има в:
провинция Галисия /Galicia/ Испания
провинция Астурия /Asturies/ Испания
областта Галатия /Galatia/ Турция


Ирландците и българите са "първи братовчеди".Хиполит свидетелства, че учението на гетския Залмоксис е станало основа на друидизма. Не случайно гетите са наречени най-справедливите от всички траки. Херодот е силно впечатлен от гетската храброст породена от вярата им в безсмъртието на душата. Техните роднини мизите (наречани след време българи) са будели възхищението на римляни и гърци със своята духовна чистота и доброта. Мизите са вярвали, че е грях да се убие сътворено от бога създание и са се хранели с млеко, плодове и зеленчуци. Сред това древно тракийско племе е съществувала особена религиозна общност, която се е откъсвала от всичко светско, като участниците са се обричали на безбрачие. Страбон казва, че тези хора са наричани ктисти. Всъщност ктисти е гърцизирания вариант на българското прилагателно чисти.
Понеже гърците не могат да произнесат ч, те го заменят с кт. Така чисти (свети) става ктисти. Мизийските свещенници са фактически и първите друиди. Вярата им е оформена от обожествения Дионис. По-късно Орфей допълва учението със своите методи на лечение на душата с музика. Типичните тракийски ритуали с песни и музика са наречени пейан.
Това е всъщност българската дума пеене. Наистина песента може да освободи чувства и да накара човек да се чувства по-добре. Ритмичното повтаряне на особени думи отключва определени зони в човешкото подсъзнание, а това води до нов мироглед.
Страхът, завистта и неспокойствoто изчезват, а за сметка на това се появяват много по-добро самочувствие и настроение. Получава се духовно прераждане. Още в дълбока древност дедите ни са знаели, че човекът е психо-соматично същество, т.е. тялото и духа са свързани. Пази двете чисти и ще останеш здрав!

Чрез своите далечни походи траките пренасят вярата си в различни части на света. В Галия и Британските острови тряхната религия намира плодородна почва и се радва на голям успех. Вече бе споменато, че според Хиполит идеите на гетския Залмоксис са станали основа на друидизма.

Съществуват обаче и други свидетелства за ранен контакт между траки и келти. Страбон споменава за култ към Дионис в Галия, като описва с подробности дори ритуалите на вакханките. В ирландските летописи (Левор Гавала Еирен) се говори за няколко нашествия от Източна Европа. Зад пристигането на Партолон се крие явно похода на илирийското, или тракийско племе партини, съседи на пеоните. Немед идва от Скития (Северна България, Румъния, Украйна). За болгите се казва, че идват от Тракия.- “The Thracian party become the ancestors of the second colonizing race, Firbolgs” (Encyclopaedia Britannica, Dictionary of Arts, Sciences, and General Literature, 9th ed. Vol.V, Henry G. Allen and Co, 1833, p.299).

Част от болгите, наречени още белги се заселва в Галия и става доминантна група там. За тях Цезар казва, че са най-смелите от всички келти и до негово време не са се поддали на римско влияние. В битката с тяхно племе той с удивление и страхопочитание установява как те се сражават до последния човек. Изправени над купчини от трупове на свои сънародници, болгите продължават да хвърлят копия и камъни срещу римляните...

Не само исторически извори, но също и археологически находки свързват Тракия, Галия и Британските острови, което показва, че древните легенди почиват на реалност. Тракийските оръжия и украшения от Бронзовата Епоха са идентични на тези от Ирландия и Галия. В Желязната Епоха има нови тракийски преселения към Средна и Западна Европа. Днес се признава макар и неохотно, че Халщатската цивилизация, на галите е създадена от трако-кимерийци, които преди време бяха наричани от келтолозите нашественици от изток.

Ако в Бронзовата епоха се е касаело за миграции на хиляда-две хиляди човека, то в Желязната епоха може да се говори за преселване на десетки хиляди души от земите на България, Сърбия, Румъния, Украйна и Русия към древна Франция. Неминуемо местното население на Галия е било силно повлияно от старите източноевропейци.
По-силния винаги налага културата си. Това обяснява защо много от названията на келтските божества са лесно обясними на български и други сродни езици:

Алаунос е божество на слънчевата светлина, името му е свързано с нашата дума ален, сръбската алан и руската алены (червен). Тук трябва да се обясни, че според руския лингвист М.Фасмер старобългарският език става основа за руския и сръбски език...

Белен е върховния галски слънчев бог, името му е сродно на тракийския теоним Балиос-белият, светлият, сияйният.

Белсурд е галско божество, чието име е засвидетелствано на епиграфски паметници.
Белсурд не е нищо друго освен галското предаване на тракийското божествено име Сбелсурд- мятащият мълнията.

Беисириса е друг бог на светлината. Паралел за Беисириса намираме в тракийския теоним Бистира, а обяснението идва от българската дума бисер, чието първично значение е светло, сияйно.

Ворокиос е бог-лечител. Името му е обяснимо със старобългарските думи врачъ-лекар, врачевати-лекувам, врачба-лечение, врачилие-лекарство.

Дори названието друид е лесно обяснимо с помощта на български думи. Келтските свещеници са били известни с пословичните си мъдрост и знания.
Друид е всъщност множествено число от друи-свщеник. думата идва от галската дума дерко- око. Друиди означава виждащи, зрящи, знаещи. Видя, виждам означава и зная, това е и значението на старобългарския глагол ведети. Старобългарската дума ведь означава знание, мъдрост. Галската дерко-око е свързана с нашите диалектни думи дзря- зря, гледам и дзъркел- око.

Галските жреци са считали определени растения за свещени и са вярвали в лечебната им сила. Галската дума за свещено растение е биле, а това е название, което отговаря стопроцентово на нашата дума биле, билка- лечебно растение.

Въпреки териториалната си отдалеченост галския език е невероятно близък до българския. Галските думи: море, дерво, бел, седлон, бриос, биту, декс, три, яро, йоркос, люто, татос, влатос звучат като диалектни варианти на българските: море, дърво, бял, седло, бърз, битъ-бит, десен, три, ярка, яре, люто, тате, власт-владетел...

Важна подробност е и приликата на келтските и българските термини от областта на бита и селското стопанство. Галските думи секо, аратро, арат, неска, секно, реиго, серо, седлон отговарят на нашите сека, орало, ратай (орач), нишка, сукно, верига, сърп, седло. Старобългарският метод на съхраняване на житото в ями и типичен и за земите на галските белги (болги).
http://populiarnaistoria.blogspot.bg/2015/01/blog-post_59.html




http://witrina.ru/node/247


R1b-хаплогрупата на келтите( виж още и хаплогрупаtа на славяните/арйаните- R1a, публ. "Б.Ра.х.Ма- АР-дев")


Както всички Индо-европейци, келтите са ДУАЛИСТИ.
Слънчевия култ на Кришна(Аполон) е Беленос*(Бел, Баал),
/*както при тракийския "Белин-таш"/
а
Лунния култ на Шива(Дионис) е Сернунос(Кернунос) -"рогатия бог",
с "Луната-полумесец/сърп в косите", измерваща Времето
"Cern" иде от "Corn"/"Horn"(зърно/рог);









Конвертация на екзоетноним „кимерийци” в географията и геногеографията 

Географските данни за кимерийските миграции са сравнително ясни. Много акадски клинописни текстове, написани след преки контакти между асирийците и кимерийците, се ситуират изключително добре документално именно към подобно заключение. Геногеографските характеристики ги определят за носители на Hg Y-ДНК R1b1 и ограничено на Q, следователно и най-вероятно те са по-директни мигранти от Централна Азия, преминали предимно покрай северното и западното крайбрежие на Каспийско море в посока Кавказието, Северното Причерноморие и Мала Азия.

По-късно техните наследници ще бъдат изтласкани обратно през Кавказ и ще се заселят по-масирано в Северното Причерноморие, докато през 5-ти в.пр.н.е. една част от тях не се асимилира напълно сред скитите, а според някои сведения друга се разселва из цяла Европа и се смесва с траките и келтите.




Според известните сведения, през втората половина на 8-ми в. пр.н.е. и първата половина на 7-ми в.пр.н.е. на територията на Мала и Предна Азия се образуват няколко държави – могъщата Асирия, цветущата Вавилония, по-малките Урарту, Фригия, Лидия, Сирия, Финикия и Палестина, силните Иудея, Елам, Мана, Мидия и др. Те започнали постоянно да воюват помежду си за нови територии и сфери на влияние. Централно положение заемала супердържавата Асирия.


Географията на Предна Азия винаги е била привлекателна за заселвания на различни народи. Някои от тях остават там векове и дори хилядолетия, основавайки държави и развивайки цивилизации. Други единствено преминават, мигрирайки неизбежно през тази география, поради кръстопътното й положение. Често сред постоянно живеещите там уседнали народи и особено през 8-ми и 7-ми в.пр.н.е. се появяват номади-скотовъди. Техните подвижни и добре обучени конни отряди започнали да играят все по-голяма роля в политиката на държавите, превръщайки се в наемни войскови части.




Сред първите от по-известните такива групи били кимерийците, но през 70-те години на 7-ми век пр.н.е. се появили и скитите. В макрорегиона на Предна Азия и конкретно в региона на Мала Азия, кимерийците и скитите очевидно били самостоятелни групи, най-малкото и поради времевата разлика в миграциите им(вж. Иванчик А.И., 1996, с. 92 и Херодот, IV, 11-12).
Кимерийците се настанили в региона половин век преди скитите, от които предполагаемо „бягали”.
Както кимерийците, така и скитите носят екзоетнонимни имена, записани първоначално от асирийците – гамира и ашгуза. Съответно и в Библията се появяват като Гомер (син на Яфет) и Ашкеназ (син на Гомер). „Подредбата” на „роднинските” имена е логично следствие от появата им в географията на Предна Азия и Близкия Изток – първо кимерийците, а малко по-късно и скитите.
Отсъстват сведения, че някой кимериец е имал представа, че е „кимериец”. Същото се отнася и за скитите. Най-вероятно, тези групи в зависимост от географията си на местообитание конвергират под екзоетнонимите си още немалко други племена. За скитите това е отдавна доказано, докато кимерийците от един момент имат относително изразена конвергенция с някои от траките на Балканите и Мала Азия.
Двата екзоетнонима много вероятно имат пратюркска етимология – ким-ер (речен човек, човек от реката) и аш-гуз (вътрешно племе). След потеглянето си от земите на саките в Южен Сибир, групите, станали известни по-късно като кимерийци достигат до района на делтата на Итил (Волга) откъдето по-късно мигрират на юг към Кавказието. Една тяхна група преминава и покрай Южното крайбрежие на Каспийско море, установявайки се по-трайно в Източното Кавказие (съхранени и до днес топоними). Предполагаемо още по това време друга тяхна група се насочва и в западна посока през Северното Причерноморие, заема територия на север от Крим, а нейно разклонение продължава към Балканите. Тези заселвания се осъществяват векове преди отстъплението на малоазийските кимери към Кубанието и полуостров Крим.



Херодот не употребява в оригиналните си текстове (писани на старогръцки език)думата „скити” (скит), а използва гиз (с вариации в гуз/куз) - един термин, чиято етимология е прозрачна. Напълно логично, това ни дава насока към из-куз/иш-гуз/аш-гуз - искуз, които са вариации на „вътрешен огуз, вътрешно племе”. В превод на английски език е "скиз". В Турция „херодотовия термин” се перевежда като"искит", но и това е неточно. Приведеният от Херодот термин "гиз, гуз, куз"визира едни и същи племена, които са най-вероятно огузи.
Забележително доказателство за етимологията на името е фактът, че тюрките са използвали името Ески (Eske - ishky) като независим етноним (Kononov, 1958, 74). Освен това името на скитите се появява по-рано в новоасирийски документиот 7-ми в.пр.н.е., като Asguza, Iskuza-Ishguza (Yelnitskiy LA, 1977, 25). Така съответно се появява и едно от древните обединителни имена (политоним) на някои тюркоезични народи – guz (огуз, ак-guz).

Както scyth/skyt, така и думата ishkuza на "не-тюркски” език е невъзможно да се обясни и преведе. Ishke (еchke) на тюркски език означава "вътрешен".



Първоначално направление на кимерийските и скитските миграции в Предна Азия. Кимерийците и скитите заобикалят Урарту от различни посоки.

Вероятно по тази тема Херодот е черпел сведения от асирийците, защото едва ли е чел Стария завет на Библията.

Библейската литературна традиция (споделяна също и от християни и мюсюлмани) е свързана пряко с патриарх Ной (Нух в Корана).

В канонизираната версия на "Генезис" в Библията и конкретно в текстовете напророк Йеремия «Аскеназското царство» е до Арартското (Йер. 51:27).
Йосиф Флавий определя потомците на Ашкеназ „астаназийци” (астаназ), което е очевидно само незначително променена форма. Според него съвременниците му гърци ги възприемали за фригийци.
Най-вероятно според географията това са мушките, които асирийците определят за „източни фриги”, но древногръцките автори смятат, че мушикте не са фриги.


Идеята на G. Laminger-Pascher в „Lykaonien und die Phryger” (1989. DCCCII. S. 17—24) и V. Sevinв „The Early Iron Age in the Elazig Region and the Problem of the Mushkians” (1991. XLI. P. 96) даотрекат официално признатото конвертиране между фригийци и «мушки» е основателна, защото древногръцките автори от епохата продължават да разделят фиргийците на две части – западни и източни. Ако мушките от Източна Анатолия дори и в някой момент да са били завоювани или асимилирани от фригийците, това едва ли би било причина асирийците да не забележат тези факти и да продължат да ги наричат мушки дълго след „изчезването” им. Най-вероятно фригийските миграции не стигат по-далеч от централна Анатолия.
В географията на Мала Азия мизийците се появяват преди фригийците. Така и територията(първоначално обща) се разделя на две – източните мизийци заемат района около антолийския Олимп, докато западните се заселват край Каик (Страбон, XII. 8. 1, р. 571). Фригийците заемат територия (т.нар. Малка Фригия) между двете групи мизийци, което и обективно доказва тяхната по-късна поява. Балканският произход на фригите е очевиден по напълно идентичната им митология с тази на македонците.

В Библията има ценни сведения, включително и за Мосох.


Гог и Магог са споменати в Книга на пророк Езекил (гл. 38 и 39):
„И Господното слово дойде към мене и рече:
Сине човешки, насочи лицето си към Гога, в земята на Магога, княза на Рос, Мосох и Тувал, и пророкувай против него, като речеш:
Така казва Господ Иеова: Ето, Аз съм против тебе, Гоге, княже на Рош, Мосох и Тувал.”.
—Езекил 38:1-3


Мосох неизбежно е мешех и много вероятно също мушки, а край тях е тувал(тубал). Логично би било Гог да е свързан с гимери/гамири в един период и география.


От север на юг в географията на Мала Азия между мушките (Източна Фригия) и тахар (възм. тохарите) са разположени кимерийците.

       

         
              http://powerpointparadise.com/blog/wp-content/uploads/2012/10/Gomerites-Cimmerians.jpg

Гомер е еврейската форма на гамира, кимерийци, кимери. Ашкеназ (т.е. скитите в Библията) стават по-късно еврейското наименование на ашкиназка Германия със славяни гои, начело с робовладелци-евреи.

Асирийските източници, написани още през 7-ми век пр. н.е. споменават заcymmer (gimmer – gammira, gimmira) и за ashguz (ashguza, ashguzay). Отклинообразните текстове става ясно, че тези ashguzes съответстват на скитите от гръцки източници. Също така, напълно очевидно е, че ashguzes = ishguzes и това са описаните от персите ichkudra, chkudra, т.е. ishguzes са ichkudra.

Скудра е и персийската сатрапия на Балканите, обхващаща земите на местните траки.

http://stdinkov.blogspot.bg/2015/04/i.html






Исус и Христос: Всъщност, това не са имена, а прозвища.



Как беше променен Господният ден

Няма коментари:

Публикуване на коментар