Последователи

събота, 16 септември 2017 г.

МИСЛИ ФОРМИ 44


Интуицията не е различно измерение на възприятието, както хората обикновено се опитват да направят. Интуицията е просто по-бърз начин за пристигане до същия отговор. Интуицията е само начин за използване на данните и прескачане на стъпките .--- Sadhguru

            




"Думи като" Бог "трябва да се разглеждат като символи, а не като имена, но всяка дума не може да опише онова, което символизира и винаги ще бъде неадекватно, противоречиво, метафорично или алегорично. , неподходящ по причина и по език. Мълчанието е най-истинското му изражение. " --- Карън Армстронг


"Усъвършенстването е вътрешно качество на съзнанието; няма нищо общо с затворени или отворени очи." - Ошо


Ние всички трябва да вярваме в нещо, дори и неверието е само отрицателно вярване. ~ Манли П. Хол (PRS Journal Winter 1960, p.2)







Много хора са съсипали живота си, размишлявайки върху грешките си и пренебрегвайки възможностите си. ~ Manly P. Hall (Self-Разгръщане 1942, стр. 29)




"Вътрешното може да контролира ума, но само чрез волята (Thelema). Няма друг начин". ~ S.A.W .

Животът на ума реагира срещу въздействията, които идват от външния свят. Човек трябва да контролира тези реакции на ума чрез волята ... "Телема" е гръцко слово за воля. Thelema е Нашето мото. И волята е тази сила, от която се нуждаем да се упражняваме, за да постигнем самоосъществяването на битието. Да разбереш това е много важно, защото цялата работа се основава на волята на Телема. ~ Самаел Аун Уор, Пазителят на ума (1917 - 1977)


Можем да говорим за това как да бъдем щастливи до края на времето и все още да сме нещастни. Можем да развием всякакви причини, поради които трябва да сме благодарни и да останем неблагодарни. Трябва да има нещо повече от интелектуализацията или дори от теологизирането на идеята. В теологията непрекъснато си припомняме благословиите, които получихме от небето, но много малко хора са много развълнувани от тези благословии, защото те наистина все още се борят отчаяно срещу малките лични нещастия, които ги поразяват. ~ Manly P. Hall (Алхимията на щастието 1963, с.3)


"Законите на природата са само математическите мисли на Бог". Евклид (325 г. пр.н.е. ~ 265 г. пр. Хр.)


"Вътрешното може да контролира ума, но само чрез волята (Thelema). Няма друг начин". ~ S.A.W .

Животът на ума реагира срещу въздействията, които идват от външния свят. Човек трябва да контролира тези реакции на ума чрез волята ... "Телема" е гръцко слово за воля. Thelema е Нашето мото. И волята е тази сила, от която се нуждаем да се упражняваме, за да постигнем самоосъществяването на битието. Да разбереш това е много важно, защото цялата работа се основава на волята на Телема. ~ Самаел Аун Уор, Пазителят на ума (1917 - 1977)


Всичко, което не може да излезе отвъд гроба, няма голяма полза дори тук; и единственото нещо, което можем да вземем отвъд гроба, е онази част от нас, която е узряла и развита в нашето собствено съзнание. Затова през нашия материален живот тук се изграждаме не за постоянно съществуване в материални ситуации, а за продължаване на нематериалното положение извън този живот. Тук нашият характер ще създаде за нас небето или ада, или ще ни остави в някакво психологическо очистване между небето и земята. ~ Manly P. Hall (Вашата религия е работеща 1961 г., стр. 8)


Религията има малко закони и те са прости и щедри: теологията има безброй закони, жестоки и сложни. ~ Манли П. Хол (The Phoenix 1931, p.106)


"Духът на дълбините взе моето разбиране и всичките ми знания и ги постави в служба на необяснимото и парадоксалното". ~ Карл Густав Юнг. 1875-1961. - Liber Novus.



Винаги трябва да помним, че нашите негативни реакции към условията не само ни засягат. Те достигат до близките до нас. И когато налагаме трудности на други хора, природата ни възнаграждава, като бавно ни отчуждава от тези хора, докато някой ден се събудим в един свят, в който сме безпринципни, просто защото постепенно унищожихме правото си да имаме приятели. ~ Manly P. Hall (Вашата религия е работеща 1961 г., стр. 7)



"Когато човек може да формира мислите си, емоциите си и действията си във верните изрази на най-висшите си идеали тогава свободата е негова, защото невежеството е тъмнината на хаоса и знанието е светлината на Космоса". ~ Манли П. Хол

По сакралната АБВ система

А – Асури(синове на тъмнината)

Б – Богове Сури(синове на светлината...

В – Вихри

Думата "Богове", обаче, тук няма съвременен смисъл, обобщавайки всички богове, но съдържа древно значение и насочва конкретно към Сури. Именно това е значението на буквата "Буки".

Очевидно първите две имена не предизвикват съмнения, защото, както знаете, първите две букви от азбуката Aза и Буки означават именно Асури и Богове по смисъла на Сури или Деви, а значението на третото слово - Веди, е знание, да знаете. Нейното съответствие с вихър очевидно изисква обяснение.

Вихъра в негативен аспект, води до конфликти и раздори в системата, причинени от изкривяването му. Обаче същността, която стои зад цялата вселена, очевидно не може да има само отрицателно значение. Задачата на тази същност е да принуди системата да се развие, което всъщност е значението на съществуването на самата система.

Вортекса като конфликт, съответства на борбата на две противоположности, които според философията са двигателят на развитието. Следователно, изкривяването, водещо до вихър, в общи линии е информация, необходима за развитието. С други думи, знанието е двигателят на развитието. Вихърът е носител на това знание, което в своя смисъл уникално съответства на думата "Веди".


АБВеди/Мавзолей

Какво в пирамида играе ролята на фуния?

Очевидно това което е на подходящо място за него. В мавзолея на Ленин това е неговата мумия, а във всички египетски пирамиди има място (на това място), очевидно запазено за такова тяло.


Позицията на ръцете на Илич е изключително интересно. Лявата длан е насочена надолу, а дясната длан е сгъната в юмрук.

Има древно източно учение за управлението на фината енергия - прана. Практиката за манипулиране на тази енергия, използвайки позициите на ръцете, се нарича мудра. В съответствие с тези мудри, отворена лявата длан приема външна енергия, докато дясната стисна в юмрук затваря енергията в тялото.

Интересно е, че лявата му ръка като енергиен приемник е насочен надолу, което потвърждава предположението, че източникът на енергия е на земята. Тази ръка също играе ролята на фуния за формирането на вихър. Дясната ръка, свита в юмрук, говори за трансформацията на енергията в тялото. Как работи тази фуния - ще анализираме конвертора по-късно, но засега нека да отбележим още една важна точка.

Доколкото позицията на ръката на Ленин, може да се обясни с манипулирането на фината енергия, и разбиране на манипулацията от гледна точка на древните учения, може да се изясни принципа на механизма на пирамидите, може да се предположи, че именно самата енергия от прана, ци, чи или ки, с помоща на мумията, се превръща във вихър в обема на пирамидата.

Прана е енергията на живота, затова не е изненадващо, че контурите на тази енергия, принадлежаща на земната система, преминават под нейната повърхност. Тези схеми служат за взаимодействие на земята с живота, който възниква на нейната повърхност. Те дават жизненост на всички живи същества и служат едновременно, за да получат информация за всички жизнени процеси на земята и да ги управляват.

Много хора са посещавали мавзолея през съветските години. Опашката се държеше около тялото на Ленин. С други думи, през центъра на вихъра, който е зона на понижено налягане. Вортексът изтръгва енергията на прана от хората, като я издърпа в потока си. И този поток се усилва за сметка на жизнената сила на хората. Това просто физическо явление обяснява пълното енергийно опустошение на хората след посещението на този енергичен вампир.


"За да се опростят великите истини на природата и абстрактните принципи на естественото право, жизнените сили на вселената били олицетворени, станали богове и богини на древните митологии. - Манли П. Хол.


Едно от най-интересните интерпретации на алегорията на разпъването е онова, което идентифицира човека, Исус, с личното съзнание на индивида. Това лично съзнание създава и живее в смисъл на разделение и преди успяващата душа да може да се събере отново с всевъзможния и всепроникващ Отец, тази личност трябва да бъде пожертвана, за да може да се освободи Универсалното съзнание. - Манли П. Хол


"Душата се оцветява с цвета на мислите й." ~ Марк Аврелий


" Природата не бърза, но все пак всичко е готово." - Лао Дзъ




"Вие сте свидетел на времето, времето не ви е свидетел, вие сте нероденото, няма за вас дата на раждане, няма крайна дата за вас, вие сте като свободно пространство. Вие сте непорочно съзнание, няма нито високо, нито ниско за вас, няма вътрешни или външни неща, всичко това се проявява чрез ума, самият ум е само идеи, които се появяват във вашето собствено Аз. -Mooji

James Cameron the Dream Maker


"Който расте в съзнание расте и в любовта." -Unknown


"Оптимистите халюцинират; песимистите се депресират. И двете групи няма да стигнат никъде. Вие трябва да сте готови да видите всичко по начина, по който е. "~ Sadhguru


"Целта на мистика е да разшири обхвата на съзнанието си колкото е възможно по-широко, за да може да се докосне до най-голямата гордост и до най-дълбокото смирение." - Hazrat Inayat Khan


"Земята, Ефира, Хаосът, Небето, Моретата, Полетата, Скалите и Планините високо предвещават истината".


Най-свещената част на човешкото тяло е мозъчната и спиналната система, почитана от всяка древност и символизирана отново и отново във всички религии на света. Докато другите части на тялото са от голям интерес за ученика, тайнственото действие на спиналните огньове, чрез което Освобождението е постигнато най-накрая, е толкова голямо, че много години трябва да бъдат жертвани в разбирането дори на фундаменталните принципи. Гръбнакът е пръчката, която пъпкува, дървото Игдрасил, Пламтящият меч, Пръчката на Магус. ~ Manly P. Hall (1901 г. - 1990 г.)


Всеки от нас може да усети двоен живот в себе си. Борбата на ума срещу съвестта; на Безумно желание срещу благородни чувства; в Слово, на злобата срещу интелигентното същество. ~ Eliphas Levi (1810 - 1875)


Ние имаме Силата да избираме; В рамките на нашата сила е да изберем по-доброто и по същия начин да изберем по-лошото, според нашата воля. ~ Хермес Трисмегист


"Убеден съм, че има универсални течения на Божествената мисъл, вибриращи навсякъде и че всеки, който може да усети тези вибрации е вдъхновен." - Ричард Вагнер


"Законите на природата се движат бавно и неусетно, но съвсем устойчиво и методично, и със сигурност ще дойде време, когато човек ще бъде принуден да осъзнае тези закони, независимо дали ще иска или не. Природата не е респектирана към хората, които не се движат напред и в хармония с нейните закони на напредване, и те по необходимост, излизат от играта. " - Светлината на Египет vol. II, Т. Х. Burgoyne


"Най-последното в добротата е да се бори с всички корени на злото. Които са мои истински последователи, живеят в служба и доброта, те живеят в хармония със съседите си, не вредят и не избягват бремето и задълженията на земното съществуване. " ~The Kolbrin Manuscripts


Водата е най-добра, но златото изпъква като пламтящ огън 
през нощта отвъд високомерното богатство.

Човекът мечтае за сянка. 
Но когато блясък падне върху него от Бог
идва слава и животът му е сладък.

Времето е най-добрият пазител на праведните.

— Pindar


20: 6 "Ако хората се оплакват и са разочаровани от начина, по който са нещата, тогава е време за действие, а не време за молитва. Не се молете за небесна помощ, а за силна дясна ръка и за праведен гняв и разрешение. Евангелието на отчаянието е за слабите хора. "

20: 7: "Ако зло се утвърди чрез меч, то то е, защото мечовете на доброто нямат сила и числа. Тези, които търсят Великия Бог за помощ, трябва да са сигурни, че не им е липсвало нищо в собствената им подготовка. Те трябва да се борят със силата си, а когато нямат числа, те трябва да се борят с тънкост, но преди всичко трябва да се бият. Това е законът, който те са пренебрегнали, и безбожните им оплаквания са като воня за Всевишния ". - The Kolbrin Manuscripts (Egyptian Texts of the Bronzebook - Chapter 20: Frater Astorus – Book of Manuscripts from Dee


Никой ученик на свещени доктрини, без значение колко величествен или оптимистичен или добросърдечен, може да очаква какъвто и да е резултат от своите усилия, докато не преодолее нежеланието и невежеството в себе си. Самодисциплината е началото на философията и никой, който не е дал години на точната наука за самодисциплина, има право да претендира за себе си някаква издигнатост
в метафизичните въпроси. Безполезно е да се опитваме да развиваме духовни способности, докато умът, емоциите и тялото са без координация или интелигентна и достатъчна/задоволителна посока. ~ Manly P. Hall (Месечно писмо от ноември 1935 г.)


"Реалният смисъл на персона е маска, която актьорите са свикнали да носят на древната сцена и е съвсем вярно, че никой не се показва така, както е, но носи маската си и играе своята роля. Нашите социални договорености могат да бъдат оприличени на вечна комедия и затова човек, който си заслужава нещо, намира обществото толкова безсмислено, докато дръвника се намира в него като в къщи ". ~ Артър Шопенхауер


Под поезия и приказки, дълбоките истини често са тънко покрити. ~ Manly P. Hall (PRS вестник Spring 1960, p.17) Изкуство: "Летящият килим", Виктор Ванецов, 1880


Метафизичните дисциплини не трябва да бъдат насочени към материални цели. Истинският мистик не медитира или не се концентрира в усилието да привлече към себе си нещата от материалния свят; нито се опитва да намери в медитация бягство от отговорностите или проблемите на своя обективен живот. Това обаче не означава, че метафизичните дисциплини нямат никакъв физически резултат. Когато човек постави вътрешния си живот в ред, чрез медитация и реализация, резултатът е по-щастливо и по-добро физическо съществуване. ~ Manly P. Hall (Месечно писмо август 1940 г.)




"Животът ще ви даде каквото и да е преживяване, което да е най-полезно за еволюцията на вашето съзнание". Екхарт Толе


• Ако обичаш себе си, обичаш другите. Ако мразиш себе си, мразиш и другите. В отношенията си с другите, сте само вие, огледално • ~ Osho


"Кармата е твоето оцеляване и твоето робство. И ако се справиш правилно, може да бъде и твоето освобождение. "~ Sadhguru


"Тъй като нищо не е толкова тайно или скрито, че да не може да бъде разкрито, всичко зависи от откриването на онези неща, които проявяват скритото." - Парацелз


"Истината беше огледало в ръцете на Бог. Падна и се счупи на парчета. Всеки взе парче от него, погледна го и си помисли, че има истината." ~ ~ Rumi



Социализмът горещо приветства сериозното засилване на централната [правителствената] власт, която всячески се бори да осигури за себе си. И в името на това постоянно се представя за изконното обществено добро. Съединените щати и Великобритания са пълни до козирката с лъжливи пророци, които налагат новия световен ред. Тези социалистически мисионери проповядват мир, хуманност и всеобщо добро. Те напълно осъзнават, че няма как с преки средства да преодолеят съпротивата на американския народ срещу комунизма. Затова коварните социалисти фейбиънци съзнателно се придвижват тихо и полека. Така заобикалят бдителността на хората, като прикриват истинските си цели. Това е начинът, възприет от „научния социализъм“, за превземането на Съединените щати и превръщането им във водещата социалистическа страна на света.“[Dr. John Coleman – “One World Order: Socialist Dictatorship”, Bridger House Publications, Inc., Carson City, NV, 1998 г., стр. I-II.]


Онова, което д-р Коулман или не е прозрял, или по някаква причина спестява, е фактът, че социализмът, както и комунизмът, либерализмът, фашизмът, националсоциализмът и т.н. са рожби на същия таен интернационален елит, който изобличава в своите книги.

Големите корпорации изядоха свободните собственици. Така, както през ХVІІІ век в Англия начеващата промишлена революция, зародила капитализма, довела до пролетаризирането на милиони собственици на земя. Днес по-голумите акули се нахвърлят върху по-малките. В САЩ все повече супермаркети затварят врати. А другарите от левитския Интернационал налагат на правителствата да повишат заплатите на държавните служители. За да раздвижват потреблението. Което не е нищо друго, освен кристално кейнсиянство – продължение на марксизма, социализъм.


" Всяка кауза произвежда повече от един ефект."

- Хърбърт Спенсър. 1820-1903.

Путин: "Другарю Ким, купувай кораб, боядисай на него и нападай Америка, нали това искаш!"

Russian aircraft carrier Admiral Kuznetsov for sale!


Съществува поговорка от времената на ранния Фейбиънски социализъм, която гласи: „Когато нараните комунист, кърви социалистът.“

Д-р Коулман твърди:

„Социализмът е унаследено зло, понеже чрез насилие принуждава хората да приемат предварително и преднамерено планирани промени, за които те не са молили нито са ги искали. Могъществото на социализма е прикрито от премяна от утешителни термини и се крие зад маската на хуманизма. Освен това го срещаме още по-далеч, във фундаменталните промени в религията, която социалистите отдавна използват като потенциален проводник, който им позволява да проникнат в душите на хората. След което се промъкват в църквите и другите такива организации, за да увредят всички религии.


Целта на социализма е ликвидирането на свободното предприемачество, което всъщност е истинският капитализъм. „Научният“ социализъм минава под прикритието на множество дегизировки. А неговите пропагандисти сами се определят като либерали или умерени. Те не носят отличителни белези и трудно можете да ги разпознаете. Особено, ако се представят като комунисти. В американското правителство и управление има повече от 300 000 социалисти. Внимателните проучвания доказват, че през 1994 г. 87 на сто от членовете на Конгреса бяха социалисти… Това е движение, направлявано тихомълком…

Социализмът е революция без прилагането на откровено насилнически методи. Ала независимо от това осъществява крайно насилие над народната психика.


"В мистичните традиции, собствената готовност е тази, която прави изживяванията екзотерични или езотерични." Тайната не е, че не ви се казва "Тайната е, че не можете да чуете". ~ Рам Дас




Целта на движението на всички Пуруши е достигането до затворените портали и проникването през портата, когато пристанището е отворено. Причината за движението на всички Purush е въртенето на трите Гуни - сатва, раджас и тамас. Движението (развитие) на дживата се предизвиква от директен запис в нейният архетип възприеман от тяло като необусловна дхарма ( "бели" дхарми - движение напред) и обусловени дхарми ( "черни" дхарми - движение назад).

Коментар. Тук е описан механизма на движение на Пуруша. Пуруша не контролира сам Джива (превозното средство), той се явява единствено пътник. Двигател на джива е материалното тяло. А гориво за двигателя са дхармите. Възприемането на "белите" дхарми причинява движение на дживата напред, а възприемането на "черна" дхарма - назад. Движението назад (от целта на Пуруша) също създава възможност за създаване на "черна" дхарма - същто като тази, която е възприета.


Схващането на дхарма е възприятие, подобно на радио приемо-предавател на вълната на честотата на сигнала. Възприемането на "черна" дхарма позволява излъчване на същия сигнал със същата честота като приетата - т.е., когато джива се движат назад, количеството на "черната" дхарма е jéva потенциално увеличава (и в действителност, ума на материалното тяло не може да устои на изкушението да се похвали с придобитото, и по този начин се излъчва "черна" дхарма). Материалното тяло/орган е едновременно предавател ина"черна" дхарма, но не на "бяла"! Необусловените дхарми могат само да се приемат от тялото, и не могат да се прехвърлят/предават.

Възприетата от материално тяло дхарма по време на сън се преписва от Джива от паметта на материално тяло в своя(нейния) архетип - тънко(финно)устройство за дългосрочно съхранение на записани дхарми. "Бялата" е записана в един участък (Бял архетип), а "черната" - друг (Черен архетип). Съдържанието на Белия Архетип и определя степента на развитие на джива, т.е. степента, до колко тя се е придвижила до целта на Пуруша - на пътника. Съдържанието на Черния Архетип определя кармата (съдбата) на Джива, защото при промяната на тялото кармата има значително влияние за това какво ново тяло ще получи Джива при прераждане.

Гуните осигуряват, от една страна(на -първо място), предоставянето на дхармите (саттва - гуна доставя необусловените "белите" дхарми от областите на непроявения свят, тамас-гуна доставя обусловените, "черни" дхарми от областите на Проявеният свят), и от друга, процеса на възприятия на дхарма от тялото, за който е отговорна раджас- гуна.


Изображение на първия Пуруша аватар на Вишну - Каранадакошайи Вишну от порите, на тялото на който се излъчват безброй "вселени - брахманди". Над Каранодакошайи Вишну се простира безграничното "небе" на Духовния свят.

Пуруша (духовната енергия), при своето движение в потока на съзнанието остава постоянен и неизменен. Всички форми на фината енергия (с изключение на обусловените дхарми) променят своето състояние (проявено, непроявено), съответствено на света, в които те се намират. Материалната енергия многократно се генерира/създава, развива и разгражда в проявения свят.

Коментар. Вследствие Пуруша е вечен. При движение в Непроявения свят, той е свободен, очите му са напълно отворени, той вижда всичко и знае - както Атман. Той е Атман. След като се появи в проявения свят, Пуруша като че ли е със завързани очи. В началото тази превръзка е черната, през нея почти нищо не се вижда. След това, докато се движи, превръзката(т.е. материалното тяло) се променя: колкото по-развито материално тяло получава Пуруша, толкова е по-прозрачна превръзката. При достигане на портал Gate П > Н преход лента става напълно прозрачна (Пуруша е в Буда състояние). Джива (душата) и всички други фини форми (с изключение на обусловените, дължащи се на дхарма, генерирани/породени от Джива) също са вечни, въпреки че променят своето състояние от непроявено в проявено и непроявено отново. Материалната енергия не е вечна, затова тя не се използва от СЪЗДАТЕЛИТЕ в непроявения свят.



Пограничната енергия в проявения свят се проявява: - под формата на канали - тънки течности, по които се движат Пуруша; - под формата на джива - души (фини превозни средства, в които се движат Пуруша); - под формата на дхарми - финно гориво за джива, осигуряващи възможност за движение на Пуруша към мишена/целта (необусловени дхарми) или от целта (причинени/обусловени дхарми); - под форма на Гуни - сили, осигуряващи предоставянето на дхармите (гориво) до материалното тяло и възприемането дхармите от тялото.


Когато в Библията се казва, че човекът е създаден по образ и подобие Божие, не правете грешката да си мислите за природно родената личност. Истинският човек от божествената раса е микрокосмосът, монадата. Личността е инструментът на човека, с чиято помощ за него става възможно да се доближи до същността на монадата, да познае и да изпълни нейната цел и мисия. 
Когато след това научите, че човекът е самоизграждащо се същество и че мисията му е да осъществи самия себе си, вие разбирате, че трябва да се научите да мислите за видимата човешка форма по нов начин, по начин напълно различен от обичайния за света. Човешката личност се изявява в света като мъж и като жена. Като се има предвид, че фундаменталната природа на мъжа и на жената е напълно различна, това предизвика много объркване и страдания в хода на света към неговия надир. Това беше, между другото, една от причините за силна връзка с природата. 
Още от началото на надира човекът разбра, че е необходимо съвършено сътрудничество между двата пола. Но това сътрудничество – неговата същност, природа и цел, до ден днешен е било разбирано и прилагано по много различен начин. Всъщност в надира между двата пола никога не е имало наистина тясно, хармонично и на високо ниво сътрудничество, защото истинската му природа не е била разбрана. Затова е имало епохи, в които мъжете са били третирани като роби, както и епохи, в които така са третирали жените, да не говорим за други видове отношения. В древната цивилизация на Египет е имало период, в който мъжът е трябвало да обещае подчинение на жената и това изискване е присъствало в класическата формула на брака, докато в по-късните религиозните формули ролите са били още веднъж сменени. 
В магията сътрудничеството между мъжа и жената на основата на съвършено равенство винаги е признавано като разбиращо се от само себе си. В гностичната магия то е неизбежно изискване, защото всъщност нищо добро, нищо освободително не може да се осъществи, ако това сътрудничество не е съвършено. Не бихме се отдалечили твърде много от нашата тема, ако кажем, че отсъствието на великия принцип на сътрудничество на половете обяснява ужасните условия и потисничеството на човешките същества в надира на материалността. В действителност безбожният ход на човечеството се дължи на незнанието за истинското значение на тези две сили-близнаци в човешката природа. 
Две сили, два потока се излъчват от монадата, от микрокосмоса. Тези два потока са абсолютно равни по отношение на тяхната стойност и важност. Те са в отношение позитивен-негативен, в общоприетия смисъл на думата, но са от различна поляризация при човешките монади. Всички човешки монади могат да бъдат разделени на две големи групи. При едната – първият поток на монадата е поляризиран позитивно, а при другата – вторият поток е поляризиран позитивно. Двете групи следователно са съвършено еднакви и все пак ясно се различават една от друга. За да обозначим това подобие в разделението, ние използваме израза „еднакви, но обратни”, следователно става дума за поляризация, която е „еквивалентна, но обратна”. Няма да намерите този израз в речника, защото тази концепция е напълно непозната. Ако беше позната, днешният свят щеше да изглежда по съвсем различен начин! 
Освен на тези два потока, човешките монади, поради своите излъчвания, са разделени още и на седем групи, без при това да губят своята равнозначност. Ние няма да разглеждаме сега този въпрос, за да избегнем объркването. 
Вие ясно виждате, че еквивалентната, но обратна поляризация на двата монадични потока се дължи в частност на факта, че формата, чрез която се изявява монадата в различните области на творението, е от два типа: мъжката форма и женската форма. Като позитивна сила, като положителен полюс, в едната доминира мъжката сила, а в другата – женската мекота.


"Дървото, което ще расте до небето, трябва да изпрати корените си в ада." ~ Фридрих Ницше

"The tree that would grow to heaven must send its roots to hell."

~ Friedrich Nietzsche


"Доколкото можем да различим, единствената цел на човешкото съществуване е да запалим светлината на смисъла в тъмнината на обикновеното битие." ~ Карл Г. Юнг


"Много камъни, с които той работи, стават свещени символи - Самият храм е видение на този Дома на Доктрината, този Дом на Душата, който, макар и невидим, който Той изгражда в средата на годините". ~ Джоузеф Форт Нютон, Строителите: Фондацията, Ч. 1 (1876 - 1950)

Камъкът символизира нещо постоянно, което никога не може да бъде загубено или разсеяно, нещо вечно, което хората сравняват с мистичния опит на Бога в душата. ~ Карл Г. Юнг (1875 - 1961 г.)



Сянката. Нямаме ли я всички? Моята често се опитва да се освободи от сянката на света, в който живее ... Понякога се чудя дали звярът наистина е само неизречените мълчаливи части от мен, които искат да споделят някаква древна мъдрост ... Звярът от Франческо Борели 1969



Когато използваме въображението си правилно, то е най-великият ни приятел, той отива отвъд разума и е единствената светлина, която ни отвежда навсякъде. ~ Свами Вивекананда (1863 - 1902 г.)


"" Знай себе си "е написано над портала на античния свят. На портала на новия свят ще бъде написано "Бъди себе си".~ Oscar Wilde. 1854-1900.


Трябва да осъзнаем, че в продължение на милиони години огромното движение на живота навсякъде е било движение към укрепването на индивида; че онова, което природата очевидно се опитва да произведе в този свят, е самоуправление на своите същества и когато тези същества не са в състояние да приемат предизвикателството да се управляват сами, те са поставени в неприятни ситуации, които сами на себе си сътворяват. ~ Манли П. Хол (The Lord Giveth and the Lord Taketh Away 1962, p . 4)



Ако характерът не се предава от едно поколение на друго чрез вдъхновение в съзнанието на младите, ако това не се подкрепя от примера на по-старото поколение в отношенията му с по-младото, тогава не може да има адекватно предаване на характера. В момента, в който намерим, поради една или друга причина, че характерът се отслабва, откриваме, че ценностите на живота се отслабват и смелостта на индивида в криза отслабва. ~ Манли П. Хол ("Господ Гивет и Господ", 1962 г., стр. 3)


Каквото и да правим, води до нещо, и нещо добро или лошо е наградата или наказанието на действието. ~ Manly P. Hall (Вашата религия е работеща 1961 г., стр. 9)


Философията (природата) е написана в тази велика книга, която е винаги пред очите ни (Вселената), но ние не можем да я разберем, ако първо не научим езика и не схванем символите, с които е написана. Книгата е написана на математически език, а символите са триъгълници, кръгове и други геометрични фигури, без чиято помощ е невъзможно да се разбере нито една дума от нея; без която човек се скита напразно през тъмен лабиринт. Галилео Галилей


"Само в изкуството лъвът ще легне с агнето и розата ще расте без трън". Мартин Амис (роден през 1949 г.) 

"В Божиите Писания има плитчини и дълбочини, плитчини където агнето може да прегази, и дълбочини, където слонът може да плува." Джон Оуен (1617-1683)


Истинските розенкройцери нямат формална организация и се събират заедно единствено чрез връзките на общия интерес в окултните и езотеричните изследвания и чрез общото приемане на някои основни принципи на вярата и знанието. Тази неорганизирана "поръчка" има членове във всички сфери на живота и във всички страни, а членовете й никога не се обявяват за "розенкройцери" пред широката общественост. ~ Тайната доктрина на розенкройцерите, от Магос инкогнито (1918)


"Вие сте в затвора, ако искате да излезете от затвора, първото нещо, което трябва да направите, е да осъзнаете, че сте в затвора, ако мислите, че сте свободни, не можете да избягате". ~ Джордж И. Гурджиев (1872 - 1949 г.)


"Ние сме управлявани,, умовете ни се оформят, нашите вкусове се формират, идеите ни се предлагат до голяма степен от хора, за които никога не сме чували. Това е логичен резултат от начина, по който се организира нашето демократично общество". ~ Едуард Бернайс. 1891-1995.



"Всички войни са граждански войни, защото всички са братя и сестри. Всеки от тях дължи безкрайно повече на човешката раса, отколкото на отделната страната, в която е роден. "- Франсоа Фенелон


"Променете начина, по който гледате нещата и нещата, които гледате, се променят." - Уейн У. Дайър


"Мозъкът не създава съзнание, но съзнанието създава мозъка, най-сложната физическа форма на Земята, за неговото изразяване." - Екхарт Толе


Всяка звезда е огледало, отразяващо истината вътре в теб. -Aberjhani


"Умът ни е способен да премине отвъд разделителната линия, която сме съставили за него. Отвъд двойките противоположности, от които се състои светът, започват нови, нови прозрения. - Херман Хесе


"Водата има памет. В зависимост от начина, по който я третирате, какви мисли и емоции генерирате, съответно тя се държи в тялото ви. "-Sadhguru


"Познайте света в себе си. Никога не потърсете себе си в света, защото това ще бъде като да прожектирате своята илюзия." ~ Древна египетска поговорка


"Светът е готов за мистична революция, откриването на Бога във всеки от нас." ~ Джордж Харисън


"Исках доказателство за жив дух и го получих. Не ме питай на каква цена." ~ Карл Юнг


"I am merely a guest, born in this world to know the secrets that lie beyond it." ~Rum "Аз съм просто гост, роден на този свят, който познава тайните, които се намират извън него." ~ Руми



"Смъртта може да се разбира като преминаване от една форма в друга, от ограничена степен на живот до друга по-висша, по-свободна. Погрешно е да се приема, че всичко свършва със смъртта, това, което свършва са само временните условия, в които хората са живели на земята..."
~ Петър Дънов


" По-лесно е да заблудиш хората, отколкото да ги убедиш, че са били заблудени."

~ Марк Твен


Исках движение, а не спокоен път на съществуване. Исках вълнение и опасност, както и шанс да се жертвам заради това, което обичам.

- Лев Толстой


Клана на Истуканите


Унука на Удроу Уилсон - Лавров, или един и същ демон в различни тела, инкарниран при масонски ритуал.




Станишев, съвременно физическо копие/и не само физ./,клонинг или родствена линия на Лаврентий Берия. КомуНагите работят на кланове, кръвни линии.



Русия винаги е била държава c имперскo управление и крепостен народ

.Жалко че благодарение на усилията на неколцина комунаги и България е на път да стане губерния на Pусия.

Паразитната империя на Путин е изградена върху костите на десетки народи, чийто труд и ресурси експлоатира.


АнуНаги и КомуНаги работят на кланове


Няма коментари:

Публикуване на коментар