Последователи

сряда, 27 септември 2017 г.

МИСЛИ ФОРМИ 49




Един от проблемите, които винаги се сблъсква с вярващия в кармата, е определено количество недовършена работа, която той не може да избегне. Това е като човек, който се опитва да излезе от дълга. Без значение в кой момент той пожелае и реши да се измъкне от дълга, той все още има дългове без заплащане. Ако купува неща навреме или кредит, излизането от дълга не е просто въпрос на разрешаване. Единственото, което може да реши да направи, е да не прави повече дългове и след това тихо да изплати онези, които е направил възможно най-бързо; но той не може да се откаже от старите дългове просто като реши да промени политиката си. ~ Manly P. Hall (Бракът и Законът на Карма 1967, стр. 11)



King of Debt.









Bin Laden After Life


Osama Bin Laden Contemplating the Afterlife




Ние сме много нещастни, когато воюващи лица заплашват мира на народите, но ние сме също толкова грешни, когато позволяваме на собственото ни войнство и егоизъм да унищожават хармонията в нашите семейства. ~ Manly P. Hall (Бракът и Законът на Карма 1967, стр. 8)





Трябва да се опитаме да изградим положителни ценности в ежедневието и в дългия начин на живот; и ние не можем да разчитаме на материалистичната гледна точка, че когато сме мъртви, всичко свършва. Природата няма да позволи това; нито пък ще ни изпрати в ада, защото не сме се справили по-добре или да ни изпрати на небето, защото сме се справили малко по-добре. Ще ни върне тук, за да разработим недовършената работа. Ако има небе, трябва да го изградим; ако има ад, това по дяволите, е което сме направили за себе си ~ Manly P. Hall (Бракът и Законът на Карма 1967, стр.15)












"Разюзданата фантазия, създава невъзможни чудовища. Тези чудовища на ума са далеч по-лоши от тези, които действително съществуват." ℵ☉Ω



"Всеки велик сън започва с мечтател. Винаги помнете, че във вас са силата, търпението и страстта да достигнете до звездите, да промените света. "-Хариет Тубман



"Те обещаха, че мечтите могат да се сбъднат - но забравиха да споменат, че кошмарите са и мечти." ~ Оскар Уайлд


"Вече съм даден на властта, която управлява моята съдба. И не се придържам към нищо, така че няма да имам какво да защитавам. Нямам никакви мисли, така че ще видя. Не се страхувам от нищо, затова ще си спомня. Отделен и спокоен, аз ще се промъкна през Орела, за да бъда свободен. 

- Карлос Кастанеда



"Когато отворите сърцето си да давате, благодатта на Божественото неизменно се влива в него." 

- Садгуру


"Всяко действие на творението е първо акт на унищожение."~ Пабло Пикасо

                       

"Човекът разбира, че е създаден по Божия образ, когато достигне до Божието разбиране, като увеличи до безкрайност идеята, която той формира от себе си. Когато осъзнаваме Бог като безкраен човек, човекът казва:" Аз съм крайният Бог ". ~Eliphas Levi


" По пътя на живота вярата е храна, добродетелна дела са подслон, мъдростта е светлината през деня и защитата през нощта. Ако човек живее чист живот, нищо не може да го унищожи."


Няма коментари:

Публикуване на коментар