Последователи

понеделник, 3 септември 2018 г.

МИСЛИ ФОРМИ 167

       


                               


                                        


На този етап Владимир Путин не изглежда да вдъхва надежда, че може да предложи лидерство. Той е фокусиран върху използването на негативната си сила за да дестабилизира отделни региони посредством насочени хибридни атаки и тактически съюзи с местни авторитарни лидери.
                                     

                
                               





"Ако спрете да търсите всичко в момента и кажете истината на себе си, вие ще знаете какво е известно в сърцевината на вашето същество. Вие ще го знаете без изображение за него, никакво понятие за него, никаква мисъл за него. Вие ще го знаете като това, което е било тук вечно. И ще го познаете като себе си.

- Gangaji

                             


"Бъдете като слънцето за благодат и милост. Бъдете като нощта, за да покриете грешките на другите. Бъдете като течаща вода за щедрост. Да бъдете като смърт за ярост и гняв. Бъди като Земята за скромност. Изглеждайте така, както сте. Бъди така, както изглеждаш "- Руми

                  

" Понякога най-еволюиралите души се възползват от най-трудните пътеки. '' -Brian Weiss

                  

"Когато гравира, скулпторът премахва всичко, което не е статуята. Изкуството да разкриваш красотата е в отстраняването на това, което я крие. И така, Патанджали в Йога Сутрите ни казва, че в нас съществува цялост. Нашата работа е да се отървем от всичко, което не е същност, не е Аз. " -Judith Hanson Lasater

                   

"Магията е божествеността на човека, постигната в съюз с вярата" - Елифас Леви

                   





"На всеки му се е случвало да изживее нещо странно в живота си. И по-специално, тук имаме предвид такива опитности, когато нуждата е спешна, помощта да е под ръка. Така се случва, че се нуждаете от нещо... и то идва. Някои ще го отдадат на отговор на молитвите си, други пък ще сметнат, че това е чисто и просто щастливо съвпадение, но така или иначе това се случва. Това изживяване е толкова старо, че въздига една от онези истински философски пословици, една от онези максими, които съхраняват най-древното познание: „Най-мрачният час е точно преди зазоряване.”
Това е божествен закон, който господства в сферите на материята и духа; един закон толкова могъщ, възвишен и динамичен, че дори и в света на атеизма той доказва себе си. Този закон гласи, че за всякa същност в универса, която е разграничена от божественото битие, съществува пълната възможност да живее. Когато такава същност стане отново съзнателна в космоса, всичко, от което тя би могла да се нуждае за своето препитание или за задачата си на строене, е под ръка. Щом като централната божествена искра се докаже в нея, тя ще поддържа, със своите братя и сестри, огъня на Божия план на любовта и ще го занесе до целта. За такива хора се грижат и всичко, от което биха могли да се нуждаят, е на тяхно разположение".

"Светлината на света" от Ян ван Райкенборг

                   

"Човекът от тази природа, човекът като стадно животно, роден и отгледан от пръстта на земята, познава борбата за живот. Той знае какво означава „да изкарва хляба си с пот на челото”. Откакто тази присъда е запечатана в кръвта му като наследен страх, той иска да притежава колкото се може повече хляб за сметка на колкото се може по-малко пот. Това е причината за социалните конфликти, войните, икономическата анархия, терора и унинието на масите. Този вроден страх лежи в основата на образованието и диалектичната наука. Всичко се въртиоколо живота, храната и облеклото. Това е триъгълникът на нашето съществуване и никой не може да го отрече. Човекът е като животно, той граби храна от собствения си вид, воден от подтика за себесъхранение. Това е природен инстинкт от далечното минало. Ние сме „дами и господа” дотогава, докато този природен инстинкт не е намесен, и сме религиозни, хуманни и високо образовани, доколкото нашият живот, храна и облекло не са застрашени.
„Не се безпокойте за живота си – какво ще ядете или какво ще пиете; нито за тялото си – какво ще облечете.” Това определено не е казано за човека, живеещ в напреженията и вълненията на тази епоха. Не осмива ли това нашата реалност? Ние си спомняме годините на глад през Втората световна война, когато страданията бяха от всякакъв вид. Не беше ли наш дълг тогава да защитим своите деца и да търсим необходимите неща, за да оживеем? С пот на челата си дори хляб не можехме да ядем – нямаше такъв. Ние можехме само, до някаква степен, да се съгласим с израза „не се тревожете за утре”.
Наистина, ужасната скръб на всекидневния живот, напреженията, които изискваха нашето внимание, не ни даваха време да мислим за утрешния ден. Не е чудно, че много хора разбират Планинската проповед като евтин религиозен оптимизъм, подходящ за безпроблемните дни на мир и просперитет, удобен за употреба от теолога, опитващ се да успокои член на църквата, възмутен от експлоатацията на своя работодател".

"Светлината на света" от Ян ван Райкенборг


             

"Не се безпокойте за живота си – какво ще ядете или какво ще пиете; нито за тялото си – какво ще облечете. Не е ли животът повече от храната, и тялото – от облеклото? И кой от вас може с безпокойство да прибави един лакът на ръста си? И така, не се безпокойте и не казвайте: Какво ще ядем? или: Какво ще пием? или: Какво ще облечем? Защото към всичко това се стремят езичниците; понеже небесният ви Отец знае, че се нуждаете от всичко това. Но първо търсете Божието царство и Неговата правда; и всичко това ще ви се прибави. Затова, не се безпокойте за утре, защото утрешният ден ще се безпокои за себе си". (Матей 6:25, 27, 31-33)

               


                                 
       





              


"Да повторим: човечеството се ражда в този диалектичен свят, за да намери обратния път към душевното човечество! В случай, че не желае да извърви този път, целта не е постигната и човечеството се откъсва (прекратява съществуването си). Това е причината за смъртта! Но ако човек намери пътя към душевния свят, той напълно побеждава смъртта. Родена ли е душата, смъртта е победена, защото душевният човек съществува от вечност към вечност. Който спечели душата, побеждава смъртта и може да каже като апостол Павел: „Смърт, къде ти е жилото, ад къде ти е победата!”
Но когато човек не върви по пътя към душевното човечество, тогава – слава на Бога – материалното тяло се разпада. Тогава то е постигнато от смъртта. Защо? За да се даде възможност на микрокосмоса да приеме друга личност в системата, за да може тази личност да се възползва от възможността да преоткрие обратния път към Дома на Отца. Когато не открием пътя към душевната област в прекия смисъл, тогава смъртта правилно може да се нарече благословия, една намеса с цел човешкото спасение.
Затова сега вие може да разберете, че ако сегашното човечество своеволно се опита да се себеподдържа, търсейки продължаване на живота, когато се доказва, че това е невъзможно, то се прилепва към земята от другата страна на завесата, като акумулира така огромни напрежения, причинени от нарушаването на най-елементарните закони на природата; напрежения, които в даден момент ще накарат света да експлодира.
Ние повтаряме: когато някой се опитва да осъществи земно царство от тази или от другата страна, тогава нещо ще се случи на човечеството. Тогава животът на човечеството се ускорява към своя край, тогава животът, дотам докъдето е достигнал, бива унищожаван от неустоимата работа на основните закони на природата, в двете сфери на диалектичното съществуване."

"Демаскиране"
Ян ван Райкенборг

                        

"Какво е Божият Зов? Не една или друга свещена книга, в която се говори за Бог и за това какво иска Бог от човечеството! Божият Зов не е гласът, който се издига към вас от Духовната Школа или от една или друга църкова организация. Не, Божият Зов е излъчваща пълнота, една намеса на светлината! Ето защо в Свещения език се посочва, че Бог е Светлина. Гносисът е една лъчева намеса. Ние също говорим за една лъчева намеса. Но дори и да не ви говорехме, тази лъчева намеса, тази Светлина въпреки това би била един факт по отношение на всички вас. Така Божият Зов е една намеса на Светлината, една лъчева намеса. И ние сме родени тук, в този авариен порядък, за да разберем Божия Зов и да му отговорим позитивно или с други думи: за да извървим Пътя на душевното освобождение. Ако не направим това, ако вървим пътя, по който върви всяко диалектично явление, тогава ние ще бъдем сполетени от бедствието на последната фаза. Във всеки период на съществуване ние получаваме шанс да отговорим на Божия Зов позитивно. Ако не можем да направим това, тогава ще бъдем ликвидирани, микрокосмосът ще бъде изпразнен. Или цялото човечество ще бъде ликвидирано, или част от него. Нашето земно жизнено поле също ще бъде реорганизирано, за да бъде подготвено за новата възможност за освобождение. Лъчевите закони наистина работят за нас и с всички нас, но въпреки това, популярно казано, те не познават прошка. По отношение на тези активности няма компромис. Ние имаме избор измежду позитивна реакция или не. Ако не реагираме, тогава Божията Любов е готова да даде на нашия микрокосмос друга възможност, така че един ден в микрокосмоса да може да се появи личност, която да реагира позитивно. Божият Зов ще продължава да звучи в този авариен порядък, докато това се случи." "Демаскиране" Ян ван Райкенборг

                   

"Да повторим: човечеството се ражда в този диалектичен свят, за да намери обратния път към душевното човечество! В случай, че не желае да извърви този път, целта не е постигната и човечеството се откъсва (прекратява съществуването си). Това е причината за смъртта! Но ако човек намери пътя към душевния свят, той напълно побеждава смъртта. Родена ли е душата, смъртта е победена, защото душевният човек съществува от вечност към вечност. Който спечели душата, побеждава смъртта и може да каже като апостол Павел: „Смърт, къде ти е жилото, ад къде ти е победата!” Но когато човек не върви по пътя към душевното човечество, тогава – слава на Бога – материалното тяло се разпада. Тогава то е постигнато от смъртта. Защо? За да се даде възможност на микрокосмоса да приеме друга личност в системата, за да може тази личност да се възползва от възможността да преоткрие обратния път към Дома на Отца. Когато не открием пътя към душевната област в прекия смисъл, тогава смъртта правилно може да се нарече благословия, една намеса с цел човешкото спасение. Затова сега вие може да разберете, че ако сегашното човечество своеволно се опита да се себеподдържа, търсейки продължаване на живота, когато се доказва, че това е невъзможно, то се прилепва към земята от другата страна на завесата, като акумулира така огромни напрежения, причинени от нарушаването на най-елементарните закони на природата; напрежения, които в даден момент ще накарат света да експлодира. Ние повтаряме: когато някой се опитва да осъществи земно царство от тази или от другата страна, тогава нещо ще се случи на човечеството. Тогава животът на човечеството се ускорява към своя край, тогава животът, дотам докъдето е достигнал, бива унищожаван от неустоимата работа на основните закони на природата, в двете сфери на диалектичното съществуване."

 "Демаскиране" Ян ван Райкенборг

                 
                    

"Ожени се и ще съжаляваш; не се жени – пак ще съжаляваш; независимо дали се ожениш или не, все ще съжаляваш. Смей се над безумията на света и ще съжаляваш; оплаквай ги – пак ще съжаляваш; независимо дали се смееш или плачеш, все ще съжаляваш. Вярвай на жена и ще съжаляваш; не ѝ вярвай – пак ще съжаляваш; независимо дали ѝ вярваш или не, все ще съжаляваш. Обеси се и ще съжаляваш; не се беси – пак ще съжаляваш. Това, господа, е квинтесенцията на цялата философия."


С. Киркегор

                      

Моля се на Бога да ме отърве от Бога.
Ако аз не съм аз, Бог също няма да бъде.
Ако ме нямаше мен, Бог нямаше да бъде Бог.
Бог е вътре в нас, ние сме без нас.
Окото през, което виждам Бога,
и окото, през което Бог ме вижда
е едно и също око.
Той е Той, защото Той не е Той.
Това не може да бъде разбрано от външния човек,
само от вътрешния човек.
Открий едничкото желание зад всички други желания.
Бог си е в къщи.
Ние сме онези, които са излезли на разходка.
Чрез нищото аз ставам онова, което съм.
Само ръката, която изтрива,
може да напише истината.

Майстер Екхарт

           

Житейски закон е: Когато една врата се затваря, друга се отваря пред нас. Трагичното обаче е, че човек гледа само към затворената врата и не обръща внимание на отворената. 

Андре Жид
          



"Обичам да слушам. Слушайки внимателно, научавам много. Много хора никога не слушат."

Хемингуей

                 

"Тежкото е коренът на лекото; покоят е господарят на движението.
Ето защо мъдрецът никога не изоставя тежкото и покоя.
И макар да има още много хубави неща, които могат да се видят, той остава в покой и стои далеч от тях.
Но, уви, Господарят на десетте хиляди колесници пренебрегва царството заради себе си.
Пренебрегвайки министрите си, той ги губи. Оставяйки се да бъде увлечен, той губи властта".

Дао Дъ Дзин, глава 26


                    

Ако търсиш някой който да те научи как да извървиш пътя към истината вероятността да извървиш нечий чужд път е голяма, а твоят ще стои и ще те чака ако трябва и милион години
                    


,, Божественият диалог е не само звукът в нашето съзнание и нашата древна памет. Той е актуална сила, която докосва целия свят и цялото човечество и причинява дълбоки процеси и развитие. Следователно, божественият диалог означава да сме готови да реагираме съзнателно, хармонично и интелигентно."

Пентаграм 2012/3


                           

"Примирие може да съществува само между двама разумни хора. Любов може да съществува само между двама интелигентни, честни, справедливи, благородни хора. Между безумни хора любов не може да съществува. Това трябва да знаете!”

Учителя

                    










Amy Winehouse the Bohemian by Renoir



"Да живееш истински означава да си свободен. Но това не е свобода на избора или постъпките, тъй като те са ограничени от средата, обществото и т.н. (колкото и да не го осъзнаваме). Свободата няма нищо общо с това. Тя не е свобода от нещо, а свобода за себе си и в себе си."

Кришнамурти









Неуморният танц на ума аз изхвърлих от мен
и стоя в тишината на духа безконечен,
отвъд време и смърт, отвъд всяко творение -
център на своята собствена вечност.

Избягах и малкият "аз" умъртвен е;
сега съм божествен, нетленен, един;
излязох от своята лична вселена,
израснах безименен, неизмерим.

В светлина повсеместна е притихнал умът,
в самота от наслада и мир е сърцето,
сетивата от допир и звук не болят,
в необята е тялото - точица светла.

Битие, основано на празник безкраен;
аз съм никой, аз, който всичко това е.

Шри Оробиндо

                      

ЗА ДУШАТА НА ХУДОЖНИЦИТЕ И ПИСАТЕЛИТЕ
Съвършеното изкуство не е резултат от едно развитие.

При всяко съвършено произведение на изкуството сме свикнали да избягваме въпроса за възникването му, а да се радваме на това, че съществува, тъй сякаш е сътворено с магическа пръчка. Изглежда, все още се намираме под трайното въздействие на стародавно митологическо преживяване. Изпитваме почти същото чувство (както ако се намирахме в някой древногръцки храм, например като този в Пестум[1]), сякаш един бог през една прекрасна утрин във волна игра е изградил от такива огромни каменни блокове своя палат. Друг път имаме чувството, че по вълшебен начин нечия душа се е превъплътила внезапно в камъка, за да ни говори чрез него. Художникът знае, че творбата му въздейства пълноценно само тогава, когато успее да внуши впечатлението за импровизация, вярата за мигновеното й възникване като някакво чудо. Ето защо той подпомага тази илюзия и въвежда в изкуството елементите на вдъхновено неспокойство, на сляпо нарастващ безпорядък, на тревожно мечтание, присъщи за началото на творческия процес, като средства за заблуда, за да настрои така душата на зрителя или слушателя, че той да повярва във внезапния изблик на съвършеното. Изкуствознанието, както се разбира от само себе си, е длъжно да се противопостави най-категорично на тази илюзия и да разкрие погрешните изводи и изтънчени навици на интелекта, поради които попада в мрежата на художника.

Художникът и чувството му за истина. — В стремежа си да открива истини художникът проявява по-слаб усет за морал от мислителя; той не желае да се лиши ни най-малко от блестящите, дълбокомислени тълкувания на живота и се опълчва срещу прозаични, обикновени методи и резултати. Привидно той се бори за по-високото достойнство и значение на човека, в действителност обаче не желае да се откаже от най-силно въздействащите предпоставки в изкуството си, а именно от фантастичното, митичното, несигурното, екстремното, от усета за символика, от надценяването на личността и вярата в чудодейната природа на гения. Следователно за него е по-важно да съхрани във времето своя творчески натюрел, отколкото да има упование в науката и да отрази истината във всеки образ, колкото и обикновен да е той.

Изкуството като заклинател на духове. — Между другото изкуството има и задачата да съхранява, да нанася по-свежи бои върху угаснали, избледнели вече представи; решавайки тази задача, то сплита във венец различни епохи и изважда от забвение духовете им. Наистина това е само мнимо възкресение от гробовете или поява на любими мъртъвци в съновидения, но поне за кратки мигове заспалото старо чувство отново оживява и сърцето почва да тупти в забравения вече ритъм. Само заради тази всеобща полза от изкуството ние не би трябвало да придиряме много на художника, задето не стои в първите редици на просвещението и на прогресивното възмъжаване на човечеството: през целия си живот той е останал едно дете, един юноша и не е мръднал от онази точка, където го е връхлетял творческият му порив. Общопризнато е обаче, че чувствата от по-първите стъпала в живота са по-близки на тези от предходните времена, отколкото на нашето съвремие. Художникът неволно поема задачата да върне човечеството към детството му: това е едновременно негова слава и негово ограничение.

Откъс от Фридрих Ницше -
"Човешко, твърде човешко" ГЛАВА IV


                           


"Няма да бъдеш наказан за гнева си. Ще бъдеш наказан от гнева си."

Буда

                   
                   

Автентичната сила е енергията, която се формира от намеренията на Душата. Това е светлината, оформена от намеренията на любовта и състраданието, ръководени от мъдростта. 


От гледна точка на човека с пет сетива, ние сме сами във вселената, която е физическа. От гледна точка на човека с много сетива, ние никога не сме сами, а Вселената е жива, съзнателна, интелигентна и състрадателна.

От гледна точка на човека с пет сетива, физическият свят е необясним и ние необяснимо сме се оказали в него и се опитваме да го контролираме, за да оцелеем. От гледна точка на човека с много сетива, физическият свят е среда за обучение, създадена съвместно от душите и всичко, което се случва в нея, подпомага процеса тяхното обучение.

Вие създавате своята реалност посредством своите намерения.

Мисълта е енергия или Светлина формирана от съзнанието.

Във всеки момент вие избирате намеренията, които ще оформят вашите преживявания и нещата, върху които фокусирате своето внимание. Ако избирате несъзнателно, вие се развивате несъзнателно. Ако избирате съзнателно – се развивате съзнателно.

Двигател на нашата еволюция е изборът.

Да пътувате към автентичната сила означава да осъзнавате всичко, което чувствате.

Всяко решение, което вземате, е отговор на въпроса: „Как избирате да изучите Любовта – посредством съмнения и страх, или посредством мъдрост?

Гласът на нефизическия свят е интуицията.



- Гари Зукав

                   


"Замърсяването на планетата е само външно отражение на вътрешно психическо замърсяване: милиони несъзнателни индивиди, които не поемат отговорност за вътрешното си пространство". ~ Екхарт Толe

                        


"Ако Бог иска да се роди като човек и да обедини човечеството в общението на Светия Дух, Той страда от страшното мъчение, че трябва да носи света в своята действителност. Светът е Божието страдание и всяко отделно човешко същество, което дори желае да се доближи до собствената си цялост, знае много добре, че това означава да носиш своя собствен кръст ". 

~ Карл Густав Юнг. 1875-1961.

                          

Защо смъртните не осъзнават, че са мъртви? "Загиналите продължават да мислят, че са живи, защото те имат своето спящо съзнание, тъй като виждат всички неща, абсолютно същите като когато са били физически живи, ясно е, че те не подозират, че са умрели, и е много трудно да ги накараме да разберат, че вече не принадлежат към света на живите. " ~ S.A.W. С какво се занимават починалите? "Душите на хора, които са умрели - тъй като те не знаят, че са умрели - се държат по същия начин, както когато са били физически живи". ~ S.A.W. ~ Самаел Аун Уеор, отвъд смъртта (1917 - 1977)
                 

                   
Всяка форма на живот е свещена. Не е възможно да имаш дейност, която не е свещена ... Постигането да виждате всичко като свещено и да почитате всичко, е духовно развитие. 


-Гари Зуков
                    


"Светът е готов за мистична революция, откритиеto на бога във всеки един от нас."

- Джордж Харисън

                       

"Това, което мислите за себе си, е много по-важно от това, което другите мислят за вас." - Сенека

                                     



"Това, което мислите за себе си, е много по-важно от това, което другите мислят за вас."



- Сенека







"Умът е човек, който търси Аз, съзнанието е постигането на Себе Си за реализацията на човека". ~ Манли П. Хол






"Има надежда в хората, не в обществото, не в системите, а в теб и в мен." ~ Jiddu Krishnamurti






"Каквото и да виждате, да чувате или да мислите, помнете - не сте, каквото се случва, вие сте този, на когото се случва." ~ Nisargadatta Maharaj






Животът не е толкова сериозен, колкото умът го прави. ▪Eckhart Tolle






Най-важният вид свобода е да си това, което наистина си. Вие търгувате във вашата реалност за роля. Вие търгувате в своя смисъл за действие. Вие се отказвате от способността си да усещате и в замяна да поставите маска. Не може да има мащабна революция, докато не настъпи лична революция на индивидуално ниво. Първо тя трябва да се случи. 



▪◾⬛Jim MORRISON






" Най-непосредственият начин да бъдеш себе си е да нямаш себе си." 




 ▪◾⬛Matt kahn

                                         



Изучавай ме колкото си искаш, няма да ме познаваш, защото се различавам по сто пъти от това, което ме виждаш да бъда. Постави се зад очите ми и ще видиш, както виждам, защото съм избрал да живея на място, което не можете да видите. Rumi






Търсенето на съзнание в мозъка е като гледане вътре в радиото за говорител. ▪Насим Харамейн




Този, който разбира истината за Психическата природа на Вселената, е напреднал добре в "Пътят към майсторство".

▪ Three Initiates, The Kybalion



Умът е всичко. Какво мислите, ставате. ▪Гаутама Буда






Ако се събудите за миг и погледнете наоколо в живота, ще забележите, че нищо тук не продължава, нищо не работи. Няма Щастливи Краища. Всички постижения са измити от смърт или от следващия момент. ~ Д-р Фредерик Ленц / Рама (1950 - 1998)











"Veritas "Truth"/ Истината е дъщеря на Времето." ℵ☉Ω








"Това не е гнева на Всемогъщия, а глупостта на човека, което причинява повечето от бедите." ~ Manly P. Hall (1901 - 1990)









"Този свят наистина е живо същество, надарено с душа и разум ... едно видимо живо същество, съдържащо всички други живи същества, които по своето естество са свързани." Платон Платон (424-347 г.)




Херметизмът е науката за природата, скрита в йероглифите и символите на древния свят. Това е търсенето на принципа на живота, заедно с мечтата (за тези, които все още не са го постигнали) да се извърши великото дело, тоест възпроизвеждането от човека на божествения, естествен огън, който създава и пресъздава същества. ~ Елифас Леви




"Съзнанието не само пасивно отразява обективния материален свят, то играе активна роля в създаването на самата реалност". ~ Станислав Гроф.




Думата "аз" е толкова мистериозна, колкото думата "друг". Това е просто поляритет между две мистерии. ~ Терънс Кемп Маккена 1946-2000.

                                       


" Изкуството трябва да утешава нарушения и да обезпокои комфорта." ~ Banksy








Information is just Bits of Data.

Knowledge is putting Them Together.

Wisdom is Transcending Them.



~ Ram Dass



Информацията е само част(Bits) от данните(Data). Знанието ги обединява. Мъдростта ги превъзхожда. ~ Рам Дас







"Началото на мъдростта е определението на термините." - Сократ Сократ. 470-399.B.C.E.


Най-големият романс е с безкрайното. Нямате идея колко красив е животът. Когато изведнъж откриете, че навсякъде Бог идва и говори с вас и ви води, романтиката на Божествената любов е започнала. ~ Парамаханса Йогананда (1893 - 1952 г.)



Животът на водите тече от мрака. Търсете мрака, не бягайте от него. ~ Руми (1207 - 1273)

                     


За да придобие знание, човек трябва да учи; 

а за да придобие мъдрост, трябва да наблюдава. 



~ Marilyn vos Savant








Паметта е Дневникът, който всички ние носим с нас. ~ Оскар Уайлд (1854 - 1900)






Цената на здравословното състояние в това общество е определено ниво на отчуждение. ~ Терънс Макенна (1946 г. - 2000 г.)






"Красотата е винаги странна." ~ Чарлз Пиер Боулейър 1821-1867.







Няма светлина за теб, освен ако не си претърпял ужаса на мрака. 



~ Карл Г. Юнг (1875 - 1961 г.)








Най-голямата мъдрост е да превърнем насладата от настоящето във върховен обект на живот; защото това е единствената реалност, всичко останало е просто игра на мисълта. От друга страна, такъв курс би могъл да се нарече най-голямо безумие - защото това, в следващия миг вече не съществува и изчезва напълно като сън. ~ Артър Шопенхауер 1788-1860.








Който не обича живота, не обича Бога. ~ Г. И. Гурджиев (1872 - 1492)



Нищо в цялото Творение не е като Бога като неподвижност. ~ Майстер Екхарт (1260 - 1328)




"Всички деца са родени любознателни бунтовници и изследователи, ангели с изцапани лица, докато не се научат как да се съобразяват, да седят неподвижни и да се подчиняват". ℵ☉Ω




Всички описания на реалността са ограничени изрази на света на пустотата, но ние се отдаваме на описанията и мислим, че те са реалност. Това е грешка.~ Шунриу Сузуки (1904 - 1971 г.)



Духовният живот е част от човешкото съществуване. Това е определителна характеристика на човешката природа, без която човешката природа не е напълно човешка. ~ Abraham Maslow (1908 - 1970)




"Целта на Евхаристията е, че ритуалът позволява на участниците да се възползват от натрупаната психическа енергия от две хиляди години практика, потока от енергия в колективното безсъзнание на несметни милиони участници - нищо друго в западната традиция не може да осигури това нивото на достъп (особено на обикновените членове на събранието) Това е много внимателно изработено парче от ритуалната магия, която заобикаля съзнанието на егото и се вкарва директно в най-личното ни лично. - T.'.L.'. ℵ☉Ω


Според легендата, Митра е син от непорочно зачатие на небесна дева, и е роден на 25 декември в пещера. Той има 12 ученици, и той е дългоочаквания от хората Месия. Според Dupiyu, Митра е осъден на смърт чрез разпъване на кръст и е възкръснал на третия ден, като за греховете на своите последователи. Той бил почитан като въплъщение на Бога. Неговите последователи проповядват суров и строг морал. Те имат седем тайнства. Най-важният от тях - кръщение, конфирма́ция(Конфирма́ция (Латинскi confirmatio -. утвърждение) - Латинския ритуал на католическата църква, е известен също като тайнството на миропомазване, в редица протестантски църкви - ритуалът на съзнателно изповядване на вяра.) и Евхаристия (причастие) като "пречистващите се приемат божествената природа на Митра под формата на хляб и вино." Привържениците на Митра, установяват централно място за поклонение, точно на мястото, където Ватикана издига църква. Също така! Наименованието на Митра в Персийския означава "договор" или "споразумение" [завет, в иврит], и тъй - тя охранява споразумението между хората, защитава истината, и постоянно гледа на света с помощта на "хиляда уши и десет хиляди очи."






                 



Смъртта преминава само през другата Божия врата. ~ Едгар Кейс (1877 - 1945 г.)

                                 



Създаването и разрушаването са едно, за очите, които могат да видят красотата. ~ Савитри Деви (1905 - 1982)




"Някои хора вярват, че всичко, което четат в новините, изглежда, като всичко, което знаят, техните виждания и това, което вярват за света, им се определя в/от документите, които четат". ℵ☉Ω


Вътрешната самореализация на битието би била невъзможна без Луцифер-Бафомет. ~ Самаел Аун Уеор (1917 - 1977)



"За да контролираш волята на властта и да я подчиниш на закона на интелигентността - това е великата работа на свещеното ни изкуство. Церемониите се използват, за да образоват Волята чрез въображението".~ Елифас Леви 1810-1875.


Когато седиш в средата на собствения си проблем, кой е по-реален за теб: твоят проблем или ти самия? Усещането, че сте тук, точно сега, е крайният факт. ~ Shunryu Suzuki (1904 - 1971)


                               



Идеалният човек е онзи, който насред най- голямата тишина и усамотение, открива най-активната дейност и насред най-активната дейност намира тишината и усамотението на пустинята. Той е научил тайната на въздържанието и контролира себе си. Той върви по улиците на големия град с оживения му трафик, а умът му е така спокоен сякаш се намира в пещера, където нито един звук не може да го достигне; но през цялото време този човек работи най-усилено. Това е идеалът на Карма йога, и ако сте постигнали това — вие наистина сте открили тайната на работата.



Свами Вивекананда

                   


Съществува странно удовлетворение, което идва с осъзнаването, че ни е необходимо, или че сме поставили другите в задължение чрез услугите, които сме дали. В резултат на това очакваме и дори искаме благодарност и сме горчиво разочаровани, когато не можем да бъдем оценени по подходящ начин. Ако в нас има егоизъм, не можем да поставим собственото си добро дело. Ставаме взискателни, дори диктаторски, и когато жертвата на нашата щедрост се бунтува, считаме го за пълна неграмотност. 



~ Манли П. Хол (ХОРИЗОНТ Есен 1955, с.46)



                   

                 






В човешкото тяло има две големи системи: дървото на живота, което е артериално, с корените му в сърцето; и дървото на познанието за доброто и злото, т.е. нервната система, която има своите корени в мозъка. Тези две "дървета" са физически прояви на сложна мрежа от разклоняващи се енергийни токове в аурата или суперфизическите тела. ~ Manly P. Hall (The Students Monthly Letter #2)

                             

Има три вида невежество. Първият Аристотел нарича чисто отрицание или условието да не се знае, което състояние е естествено за детето и за неинформираното. Втората форма на невежество, наречена Аристотел, е наречена покварено състояние на ума, например, когато интелектът е обеднен от фалшиви мнения или приема неверни знания. Третата форма на невежеството е съставно невежество. Според Платон и Конфуций човек, който не знае и не знае, че не знае, е засегнат от сложно невежество. Тази последна форма възниква от необучени мнения, подсилени от егоизма. Незрялостта и липсата на възможности са отговорни за естествените форми на невежеството, но по-сложният тип на психическо отрицание обикновено се дължи на обратната доктрина. ~ Manly P. Hall (Месечно писмо, октомври 1934 г.)

                  








В тази страна има милиони хора, които искат да разберат принципите на мистичния живот. В сърцата си тези хора са готови, но техните гледни точки са изкривени от фалшиви учения и неадекватно разбиране. За тези хора трябва да дойде осъзнаването, че честността е началото на мъдростта и че без честност не може да се постигне голяма духовност. ~ Manly P. Hall (Месечно писмо от април 1936 г.)











Мъдрецът не е "дърводелец". Той е човек, който мисли собствените си мисли и изгражда собствения си живот чрез увеличаване на знанието и личното посвещение. Може да е по-трудно да постигнете сами, но резултатите от личното постижение са най-задоволителни. ~ Manly P. Hall (Месечно писмо от септември 1940 г.)






Целият свят желае да бъде щастлив, желае сигурност и мир, копнее за зелени пасища, но щастието трябва да се спечели. Глупавите, глупавите и егоистичните никога не могат да бъдат щастливи. Всеки, който се отклонява от мъдростта, се отклонява от мира. Човек, който се придържа към злината в него, трябва да страда за своето решение. В този свят се вижда, че злото процъфтява, но ако разгледаме внимателно в живота им, ще видим скръб, нещастие, болест и смърт. Законът забранява на всеки човек, който не е естествено добър, да се радва или на мъдрост, или на мир. ~ Manly P. Hall (Студентите месечно писмо # 5)



Съдбата може да повдигне или да злоупотреби с обикновения смъртен, но мъдрецът и войникът трябва да имат умове извън нейния контрол. 

~ Сър Уолтър Скот 1771-1832.



"Ако сте един от редките хора, които могат да разделят наблюдението от предубеждението ви, вие виждате какво е това, където повечето хора виждат онова, което очакват." Джон Ърнст Щайнбек 1902-1968.



"Никой не може да загуби нито миналото, нито бъдещето - как може някой да бъде лишен от това, което не притежава? ... Само от сегашният момент може да бъде лишен и ако това е всичко, което той има, той не може да загуби това, което няма." Марк Аврелий


"Никога не можеш да отречеш знанието си за доброто и злото за себе си, за да можеш да предадеш доброто си, за да живееш злото, защото веднага щом разделиш доброто и злото, ти ги познаваш. Те се обединяват само в растежа. Но вие растете, ако останете в най-голямото съмнение и затова твърдостта в голямо съмнение е истинско цвете на живота. "Карл Г. Юнг 



"Душата има скрита бездна, недокосната от време и пространство." 

⭐Johannes Tauler


"Реалният живот винаги е трагичен, а тези, които не знаят това никога не са живели." Карл Г. Юнг
                               


"Това също ще премине" Уилям Шекспир

"Защото нашата лека скръб, която е само миг, работи за нас с много по-голяма и вечна тежест на слава; докато не гледаме на нещата, които се виждат, а на нещата, които не се виждат, защото нещата, които се виждат, са временни; но нещата, които не се виждат, са вечни. "

2 Коринтяни 4: 17-18







"Който иска музика вместо шум, радост, вместо удоволствие, душа вместо злато, творческа работа вместо бизнес, страст, вместо блудство, не намира дома в нашия тривиален свят". - Херман Хесе








"Всеки дълбок дух се нуждае от маска, още повече, около всеки дълбок дух непрекъснато се развива маска, благодарение на непрекъснато фалшивото, т.е. повърхностното тълкуване на всяка дума, която той изказва, всяка стъпка, която предприема, всеки знак на живота който манифестира. " Фридрих Ницше







"Свободната душа е рядка, но я познавате, когато я видите - основно защото се чувствате добре, много добре, когато сте близо или с нея". - Чарлс Буковски



" Искаш да възвърнеш съзнанието си и да го измъкнеш от ръцете на културните инженери, които искат да те превърнат в half-baked(полуизпечен/недообмислен) слабоумен духом, който консумира всички боклуци, които се произвеждат от костите на умиращия свят. "- Терънс Маккена



"Тайната доктрина е написана на небето, най-дълбоките загадки на Всеобщото право се разкриват в структурата на листа, цветето и семената. Един човек, отхвърлен на пустинен остров, би могъл да възстанови тайната доктрина от пясък, който притежава ключовете за постигането на това привидно чудо. " ~ Manly P. Hall (Месечно писмо от юни 1935 г.)



"Съюзът на душата с душа и дух с дух в съответствие със сеитбата на словото носи растеж на семето, което се засява и произвежда живот". ~ Clement Of Alexandria 


"Страхът е основният източник на суеверие. Да завладееш/победиш страха е началото на мъдростта." 

~ Бертран Ръсел



Като се има предвид широкото възраждане на интереса към окултите през последните години, все още е изненадващо колко малко хора, отгледани на Запад, осъзнават уникалната вътрешна традиция - тайната духовност зад нашия западен начин на живот. Това не само ни е направило това, което сме днес, но по-важното е, че може да ни помогне да се подготвим за бъдещето. Това е родословието и прогреса на това, което може да се нарече само "западната душа", която се развива, докато се развиваме на тази планета. Тази Еволюция е възприемана от чисто духовна гледна точка, отделно от ограничените вярвания и физическите граници на материалното съществуване. Освен ако не се стремим да достигнем отвъд рационалността и да се запознаем с духовните и магически области, в които живеят нашите "истински", никога няма да разберем целта на нашето въплъщение. За да разберем тези вътрешни сфери на реалността, трябва да ги въведем и да ги изпитаме. 

Вероятно най-голямата единична пречка за постигането на това осъзнаване се крие в изключителната неуловимост на нашия западен вътрешен път. Ако търсехме просветление чрез мистичните или духовните дисциплини на Ориента, щяхме да имаме добре дефинирани пътеки от всички страни. И все пак, когато се опитваме да се свържем с еквивалентни системи на Запад, откриваме очевидно неразделна колекция от народни и апокрифски произведения, интерпретирани чрез фанатизма и невежеството на съвременните коментатори и преводачи. Понастоящем нашите оцелели традиции и техните съживления и адаптации ще отнемат цялото въплъщение, за да се проследи - да не говорим за оценка. В бъдещите поколения, които знаят какво може - или ще - да бъде изградено от нещо толкова повърхностно объркващо и противоречиво. За нас е късмет, че няколко души във всяко поколение имат търпение и отдаденост да намерят и да следват тази стара линия на вяра в живота, която постоянно води към западния път на просветление. За да открием това като индивиди, трябва да се потопим дълбоко, да избягваме препятствията на повърхността, които ни пречат съзнателно да претендираме за нашето законно, но внимателно скрито наследство. 

~ Уилям Грей

                     


За да се постигне светилището, с други думи, знанието и силата на магите, съществуват четири незаменими условия - интелигентност, осветена от учението, неустрашимост, което нищо не може да контролира, воля, която нищо не може да наруши, и дискретност, която нищо не може да корумпира и нищо опияняващо/интоксикиращо. Да знаеш, да дръзваш, да искаш да запазиш тъмнината - това са четирите думи на мага ... ~ Елифас Леви


                           

Гностичните манихеи вярвали, че Луната е един вид машина за извличане на частици от Светлината - Доброто от Тъмнината, пречистването им и предаването им на Слънцето; за тях нейните фази представлявали алтернативното запълване и изпразване на Светлината.


"Любовта се усеща в дълбините на сърцето. Това е вкусно лично преживяване, това е огън, който консумира, това е божествено вино, удоволствие за онези, които го пият. Проста ароматизирана кърпичка, писмо, цвете, причинява огромна интимност. Възбуда в дълбочината на Душата, екзотичен екстаз, неприлична наслада. "-Samael Aun Weor, The Perfect Matrimony

За да разберем научното целомъдрие, винаги трябва да помним любовта, да отразяваме любовта, да даваме и да получаваме любов. Сексуалната енергия е дълбоката сила на божествената любов, въплътена дълбоко в нашите полови органи. Тази генеративна сила, принудена от хормоните (хормони от гръцки "да се движи напред, да се насилва") има интелигентността, която създава от две клетки нов човешки живот.


                 

"Променете характера си, възлюбени, променете го чрез интелигентно действие, освободен от битката на противоположностите. Аз говоря с вас за пътя на действието, освободен от болезнената битка на противоположностите. Когато вратите на фантазията са затворени, органът на интуицията се събужда. Интуитивното действие ни води от ръката към пробуждането на съзнанието. Нека да работим и да си почиваме щастливо, изоставяйки себе си в хода на живота. Нека изчерпим мътните и гнили води на обичайното мислене. Така, в пустотата Гнозисът ще тече, а заедно с това и щастието на живота. Това интелигентно действие, освободено от битката на противоположностите, ни издига до точката на счупване. Когато всичко върви добре, твърдият покрив на мисленето се счупи. Тогава светлината и силата на Вътрешния Аз наводняват ума, който престава да мечтае. "- Самаел Аун Уор, Революцията на диалектиката







Метафизиката признава основния факт, че всички човешки същества са несъвършени. Това изисква усилие, а не съвършенство, на този етап от еволюцията. Във всяко човешко същество има конфликт между идеалите и действията. Всеки nie знаем това много добре. Фактът, че не сме съвършени, не трябва да води до обезкуражаване, а до добросъвестно желание да се подобрим чрез интелигентен процес. Много хора са съсипали живота си, като размишляват върху грешките си и пренебрегват възможностите си. Целта на философията е да нареди живота на хората. При правилно подреденото съществуване висшата част в човека контролира и насочва най-ниската част, т.е. духът контролира ума и умът контролира тялото. ~ Manly P. Hall 



Божествената Смърт на Майката е част от нашето интимно вътрешно Същество. Тя е част от космическия ред на всичко. Божествената Майка ни води в света на живота, тя ни подхранва и ни води в следващия свят. Божествената Майка е огнената сила на трансформацията. Тя е електроните, които преместват материята от една форма в друга. Любовта й е такава, че смъртта не я прекратява.

Божествената Майка, огнената змия на Кундалини, може да разсее егоистичните структури на нашата психология, след като сме постигнали разбиране и покаяние за страданието, което е причинило егото. Тя може да разтваря егото и да освободи Същността.


"Да се молиш е да говориш с Бога. Трябва да се обърнем към Бога Майка в дълбините на сърцето си, ако наистина искаме да разпаднем "Аз". Този, който не обича своята майка, неблагодарното дете, ще се провали в работата върху себе си.

Всеки един от нас има своята индивидуална Божествена майка. Тя, в себе си, е част от нашето Същество, но е производна част. Всички древни цивилизации обожаваха "Бога майка" в най-дълбоката част на нашето Същество. Женственият принцип на Вечния е Изида, Мери, Тонтанзин, Кибела, Рея, Адония, Инсоберта и др.


Ако в нашия просто физически аспект имаме баща и майка, също така в най-дълбоката част от нашето Същество имаме и нашия Таен, който е в тайна, както и нашата Божествена Майка Кундалини. Има толкова много бащи на небето, колкото хора на Земята. Бог Майка в собствената ни интимност е женственият аспект на нашия Отец, който живее в тайна.

Той и тя със сигурност са двете превъзходни части на нашето вътрешно Същество. Несъмнено той и тя са нашето много истинско битие извън "аз" на психологията. Той се разгръща в нея. Той командва, насочва, инструктира. Тя елиминира нежеланите елементи, които носим в нашия интериор, при условие, че непрекъснато работим върху себе си.

И така, когато радикално сме умрели, когато всички нежелани елементи са елиминирани, след много съзнателни трудове и доброволни страдания, тогава ще се слеем и се интегрираме с нашия "баща-майка". След това ще бъдем ужасно божествени богове, отвъд добро и зло. Всяко от тези "Аз", които преди са били наблюдавани и съдени, може да се сведе до космически прах чрез огнените сили на нашия собствен индивид, конкретна Божествена Майка.

Не е необходима конкретна формула, за да се молим на нашата Вътрешна Божествена Майка. Трябва да бъдем много естествени и прости, когато се обърнем към нея. Детето, което се обръща към майка си, никога няма специална формула. Детето изрече какво идва от сърце му и това е всичко. Нашето "Аз" мигновено се разтваря. Нашата Божествена Майка трябва да работи и дори да страда много преди да постигне унищожението на "Аз/Его".

Осъществете себе си вътрешно, насочвайте молитвата си вътре, търсейки във вашия интериор вашата Божествена Лейди. Така с искрени молби ще можете да говорите с Нея. Накарайте я да разпадне "аз", която сте наблюдавали и преценявали. Тъй като се развива чувството за самоосъзнаване, то ще ви позволи да проверите прогресивното развитие на вашата работа. Разбирането и разпознаването са фундаментални. Независимо от това, нещо повече е необходимо, ако действително това, което искаме, е да разпаднем "себе си".

Умът може да се отдаде на лукса, като отбелязва всеки дефект, предава го от един отдел в друг, показва го, го крие и т.н. Но умът никога не може да променя фундаментално дефекта. Специална сила, по-висша от ума, е необходима - огнена сила, способна да намали всякакъв дефект до пепел.


Стела Марис/Кибела, нашата Божествена майка, има тази власт. Тя е в състояние да пулверизира всеки психологически дефект. Нашата Божествена Майка живее в нашата интимност, извън тялото, чувствата и ума. Тя сама по себе си е магьосническа сила, която е по-висша от ума. Нашата конкретна, индивидуална Космическа Майка притежава мъдрост, любов и сила. Абсолютно съвършенство съществува в Нея. "



- Самаел Аун Уеор, Трактат за Революционната Психология
                 

"Мълчете и слушайте: разпознали ли сте лудостта си и признавате ли го? Забелязали ли сте, че всичките ви основи са напълно измъчени от лудостта? Не искаш ли да разпознаеш лудостта си и да я приветстваш по приятелски начин? Искахте да приемете всичко. Така че приемете и лудостта. Нека светлината на лудостта ти да блести, и изведнъж ще дойде върху теб. Лудостта не трябва да бъде презряна и да не се страхуваш, а вместо това трябва да й дадеш живот ... Ако искаш да намериш пътеки, не бива да отхвърляш и лудостта, тъй като тя представлява толкова голяма част от твоята природа ... Радвайте се, че можете да я разпознаете, защото по този начин ще избегнете превръщането й в жертва. Лудостта е специална форма на духа и се придържа към всички учения и философии, но още повече към ежедневието, тъй като самият живот е пълен с лудост и в крайна сметка нелогичен. Човекът се стреми към разума само, за да може да направи правила за себе си. Самият живот няма правила. Това е неговата мистерия и неизвестен закон. Това, което наричате познание, е опит да се наложи нещо, разбираемо за живота. "- Карл Юнг

                      

"Смъртта не е реална, дори и в относителния смисъл - това е само раждане в нов живот - и ще продължите, върху по-високи и още по-високи равнища на живот, за еони в епохи на времето. Вселената е вашият дом и вие ще изследвате най-отдалечените й кътчета преди края на Времето. Вие живеете в Безкрайния разум на ВСИЧКИТЕ и вашите възможности са безкрайни както във времето, така и в пространството. И в края на великия цикъл на еоните, когато ВСИЧКИ ще върнат в себе си всичките си творения - ще се радвате, защото тогава ще можете да познавате цялата Истина, че сте едно с ВСИЧКИ. Такъв е докладът на Осветените - тези, които са напреднали добре по Пътя. Междувременно останете спокойни и спокойни - вие сте в безопасност и сте защитени от безкрайната сила на мисълта за Отец-Майка. " -The Kybalion

                     

"Желанието никога не е доволно от удоволствието от похотта, точно както огънят непременно се увеличава, ако му се дава повече гориво". 


- Законите на Ману 2:94



В заключението на изложението за Видението си, Хермес пише: "Сънят на тялото е трезвата бдителност на ума и затварянето на очите ми разкрива истинската светлина. Моето мълчание е изпълнено с възбуждащ живот и надежда и е изпълнено с добро. Моите думи са цветовете на плода на дървото на моята душа, защото това е вярно описание на това, което получих от моя истински ум, това са Поимандрите, Великият Дракон, Господ на Словото, чрез които аз се вдъхнових от Бог с истината ... От този ден Моят ум е бил винаги с мен и в собствената ми душа е родил Словото: Словото е Разум и Разумът ме изкупи Затова с цялата си душа и с всички мои сила, дадох хвала и благословение на Бог Отец, Живота и Светлината и Вечното Добро. " ~ Manly P. Hall "Месечно писмо от 1 август 1934 г."

                    


Външната визуална прилика между древния божествен атрибут, известен като кадуцей (жезъл на Хермес), и българската сурвачка (суровакник) ни накара да се запитаме: Има ли и други сходства по значение или по предназначение между двата древни сакрални предмета? Къде се среща и какво представлява древният кадуцей, известен още и под названията керикеон и тобахон? Кадуцеят е един от най-старите символи. Той е изобразен върху купата на краля Гудеа, владял древния Лагаш около 2600 година пр.Хр. Виждаме го и върху най-старите монети, които въобще човечеството познава монетите на древните трако-пелазгийски народи: дероните, хоните и одрисите. Тук трябва да се отбележи, че кадуцеят е емблема на античния Хермес, който според Херодот е бил божество на тракийските царе. В египетската митология тракийският Хермес е известен като Тот, Теут (Техути). Нещо повече, преди да се установи в Египет, според Апулей, Хермес-Теут пребивава на Балканите. Мястото, където той пребивава, е известно като “Пелазгийски Аргос”.

Античният географ Страбон с това название отбелязва пространството на Северна Тесалия и по-точно източните склонове на планините Пинд и Грамос. Когато Хермес-Теут напуска пелазгийския Аргос, отива в Египет и там предава всичките знания, с които разполага. Според легендата Хермес-Теут е дал на древните египтяни астрологията, числата (математиката), писмото, медицината, топенето на металите и магията. Това е причината египетският фараон Ху-фу (Хеопс) да построи в негова чест великата пирамида. Легендата, записана от Апулей, идва да ни подскаже превъзходството на палеобалканските (предгръцки т.е. пелазгийско-тракийски) цивилизации в сравнение с някои, които неоправдано се считат за най-стари. Пак у Херодот ще срещнем уточнението, че балканските Бръгои (по-късно се срещат и като Фръзи/Фриги, но и Връгарои) са най-стар народ на света, нещо което са признавали самите египтяни.

Тракийско-египетския Хермес-Теут в древно арийската и персийската митология се среща под названието Михр/Мер или в гърцизирания вид като Митра. В гръцката митология Хермес/Ермис е глашатай на Зевс (Дев), а в римската същото божество се явява под името Мер-куриос и неговата функция е принизена до защитника на пътниците и търговците. Тракийското име на бога Хермес/Ермис най-вероятно е гласяло Герман и като такова се е запазило и до днес в българския език. Запазил се е в многобройните топоними Герман, Джерман, Герма и Грамада на цялата ни етническа територия. Среща се в песенния фолклор и в някои обреди (Герман/Джерман градушкар и т.н.).


                   
                      


"Във всеки от нас е светлина, будна, кодирана във влакната на нашето съществуване. Божественият екстаз е съвкупността от това прекрасно творение, преживявано в сърцата на човечеството "- Тони Самара

"Ние сме на Луната, ние сме описали дълбочините на океана и сърцето на атома, но имаме страх да погледнем навътре към себе си, защото чувстваме, че точно там се крият всички противоречия" - Терънс Маккена

                    



"Вашият собствен ум е коренът на щастието и страданието. Знаейки как да го обучавате по положителен начин, Това е основа за щастие. Просто следвайки страстите на ума си, това е основата за океана от нещастията и страданията. Така че, ако знаете как да изберете правилния начин. Вие сте отличен човек. "


~ Lopon Tenzin Namdak Yongdzin Rinpoche 

                       

"Слънцето на истината се издига в човешкото същество и осветява света, когато вдига ума си от мрака на невежеството и егоизма в светлината на мъдростта и алтруизма." ~ Самаел Аун Уор



Статуята на свободата не е американска а тракийска богиня... За разлика от Кали, аватара на Кибела - Хеката - носи факел, но какво означава този факел? На една надгробна плоча в бургаския музей ясно е изобразена жрица на Кибела с двата факела, на която й поднасят дарове. На втория ред вече виждаме как същата жрица седи в двуколка с два коне, а факлите сочат напред и нагоре. Тоест предците ни са запаметили на надгробната плоча какъв ритуал е изпълнявала жрицата на Кибела при погребението на човек!" Факлите при Кибела означават светлина, която е свързана с духовен път? Жрицата с факлите е символ за светлината, която води душата /Съзнанието, Атман/ по пътя към световете на Кибела. Тоест жрицата се явява връзката между починалия и Великата Майка.

            




Тази шапка не е само някакъв си аксесоар. Тя съдържа в себе си дълбок мистериен смисъл. Такава съща шапка, според Платон, са носели кралете на Атлантида, когато са извършвали ритуални убивания на бик. Бикът присъства неотменно в символиката и при Митра. Както и змията... Тя не е просто символ на някакво си хтонично божество, което е като един лишен от крилете си Дракон, оплакващ миналото си величие. Змията е Кундалини - онази мощна енергия, която сега виждаме да обкичва главата на Митра под формата на тази фригийска шапка. Митра не е име на бог, а своебразно прозвище, давано при посвещаването в мистериите на Героя, сключил договор със Слънцето. Тази шапка се връчва на Героя от боговете и се носи от него като награда. Всеки един заслужил с дела това прозвище, носи на главата си такава шапка. Тя олицетворява тази енергия, която, вече активирана, ляга на челото на Героя като символ на онази тайнствена сила, способна да добие енергията на камъка, да даде раждането на Бог, която е символичен израз на lapis'a, на алхимическото злато, Aurum Pota-bile, което може да се пие и което дарява Вечен Живот. Тя е сома, хаома, Anna Perenis, квинтессенцията, философският елексир. В нашите народни приказки, където се разказва как Героят изстисква вода от камъка, се говори точно за това... Името Митра от санскрит се превежда като добър другар, верен приятел, сигурен партньор. Митра е всеки един месия на Слънцето, сключил договор между него и себе си, всеки един вестител на Светлината и защитник на Свободата. Митра е Героят, обрекъл себе си и посветил се на Непобедимото Слънце, с което се е слял. От посвещаването в Мистериите на Митра произлиза и ръкуването с дясната ръка като символичен израз на партньорство и на приятелски поздрав. Нито гърците, нито римляните, нито египтяните имат подобен поздрав, защото inctio dextrarum произлиза от култа към месията Митра. Инициаторът - Pater sacrum, mystagogus, посветителят е приветствал по този начин адепта, хелиодрома, инфантът, който се готви да се превърне в Герой или Митра и да сключи пакта със Слънцето. Защото Митра е нищо друго, освен върховна степен на посвещение в Мистериите на Светлината - шестата поредна е хелиодромус - вестителят на Слънцето и има за атрибути факела и ореола от лъчите, а седмата - последна степен - Отец/Патер - фригийската шапка. Митра е Озирис, Дионис, Аполон, Сабазий (което означава Свободен). Херодот загатва, че Митра е и име на Афродита... Седемте степени на посвещение са: гарван, нимфа, боец, лъв, персиец, Слънценосец/Вестител на Слънцето (Heliodromus) и Отец/Патер.
                      

НЕ ОБВИНЯВАЙ НИТО СЕБЕ СИ ,НИТО ДЯВОЛА ЗА ПРОПУСНАТИТЕ ШАНСОВЕ В ЖИВОТА И ЗА ПРОПИЛЯНОТО ВРЕМЕ. НЕ ТЪРСИ КАК СИ БИЛ ПОДВЕДЕН , НЕ ТЪРСИ КОГА И ЗАЩО СИ БИЛ ОБСЕБЕН , ОЩЕТЕН И ОГРАБЕН . ТЪРСИ КАК ДА СЕ ИЗБАВИШ ОТ ПРИМКАТА НА ЛОВЕЦА , ПРИЧИНЯВАШ БОЛЕСТИ И СТРАДАНИЯ НА ТЯЛОТО И ДУШАТА. ТЪРСИ СИЛАТА ВГРАДЕНА В ТЕБ . ТИ СИ ТВОРЕЦА !!! СЪБУДИ СЕ !!! ВСЯКА ЗЛА МИСЪЛ , ВСЯКО СТРАДАНИЕ , ВСЯКО ТВОЕ БЕДСТВИЕ , ВСЯКО ТВОЕ НЕУСПЕШНО НАЧИНАНИЕ И КОНФЛИКТ СЪС ОКОЛНИТЕ И БЛИЗКИТЕ СЕ ДЪЛЖИ НА ТЯХ - ЙЕРАРХИЯТА НА ПАДНАЛИТЕ АНГЕЛИ ОТ ЛЕМУРИЯ , НО НЕ ЗАБРАВЯЙ ТЕ СА ТУК В ЖИВОТА ТИ , ЗАЩОТО ТИ СИ ГИ ПОКАНИЛ . НЕОСЪЗНАТО ИЛИ НЕ СИ ГИ ПОКАНИЛ ЧРЕЗ СВОИТЕ ЖЕЛАНИЯ . ВРЕМЕ Е ДА ИМ КАЖЕШ , ЧЕ ЖИВОТА ТИ ПРИНАДЛЕЖИ . ЖИВОТА Е ТВОЙ ! ТИ СИ ГЛАВНИЯТ ГЕРОЙ , ТИ СИ СЦЕНАРИСТ И РЕЖИСЪОРА . УТРЕ ЗАПОЧВА ОТ ДНЕС И ЕТО АЗ СЪМ ТУК ЗА ДА ТИ ГО КАЖА ТВОЯТА ДУША КРЕЩИ ......ТЯ Е СВОБОДНА ПОКАЖИ И ПЪТЯ ТИ СИ ПЪТЯ И ИСТИНАТА И ЖИВОТА !!! 

MENVRA ZAYN

                      

ХЕКАТА Аз съм ключът и аз съм и вратата

                   



Наакалската легенда за сътворението, обяснена от Джеймс Чърчуърд. Вижте на снимката наакалските символи.

Индийският свещеник наричал древните текстове, които били изписани върху глинените плочки с термина „нага-маянски език”. Уточнявал също, че всички наакалски писания имали езотерично, скрито значение, известно само нанаакалите и на тези, които те са обучили. А ето тълкуването, направено от автора: 1а – Тънки, прави, хоризонтални линии, символ на пространството. 1б – Символизира Седемглавата змия, която се движи в пространството. Кръгът, който я обгражда, е Вселената. 2 – Вълнообразни хоризонтални линии, символ на земните води. 3 – Кръгът изобразява Слънцето. Слънцето било общият символ на всички атрибути на Божественото. 4 – Тънки вертикални линии, излизащи от Слънцето и символизиращи неговите сили, които са привлечени от земната сила на светлината, чието движение дава светлина на Земята. 5 – Вертикални вълнообразни линии, излизащи от Слънцето и символизиращи неговите сили, които са привлечени от земната сила на топлината. От срещата с тях земната сила на топлината се активира. 6а – Вертикални пунктирани линии, излизащи от Слънцето и символизиращи неговите сили, които са привлечени от земната сила на живота. 6б – Символизира как привлечените сили на Слънцето се сблъскват със земната жизнена сила в космическите яйца, които са във водата, и им вдъхват живот. 6с - Символизира как привлечените сили на Слънцето се сблъскват със земната жизнена сила в космическите яйца, които са на сушата, и им вдъхват живот. 

~~~~~~~~~~~ Искам засега да спра с обяснението на останалите знаци от снимката, за да ви представя как авторът тълкува знаците от 1а до 6с. 

Ето какво пише: „…плочките започват с думите: Първоначално вселената била само душа или дух. Всичко било безжизнено – спокойно, тихо, безшумно. Цялото пространство било празно и тъмно. Само Висшият дух – великата Съществуваща в себе си сила, Творецът, Седемглавата змия – се движел в бездната на мрака. Обзело го желание да сътвори световете и Той сътворил световете; и Го обзело желание да сътвори земята и живи твари на нея и Той сътворил земята и всичко на нея. Седемте превъзходни ума на Седемглавата змия издали седем заповеди. Първата заповед на умовете гласяла: „Нека газовете, които са без форма и са разпръснати в пространството, се съберат заедно, и нека от тях да бъде образувана земята”. Тогава газовете се събрали във формата на грамада, която се въртяла силно. Втората заповед гласяла: „Нека газовете се втвърдят, за да образуват земята”. Тогава газовете се втвърдили… и т.н.. Третата заповед гласяла: „Нека външните газове се разделят и образуват атмосферата и водите”. И газовете се разделили; едната образувала водите… и т.н.. Четвъртата заповед гласяла: „ Нека газовете, които са вътре в земята, издигнат сушата над повърхността на водите”. Тогава огньовете отдолу надигнали твърдта… и т.н.. Петата заповед гласяла: „Нека животът се появи във водите”. И лъчите… и т.н.. /фиг. 6б/ Шестата заповед гласяла: „Нека животът се появи на сушата”. И лъчите на… и т.н. /фиг. 6с/ И когато всичко това било сторено, Седмият ум казал: „Да направим човека по наше подобие и да го надарим със способностите да управлява тази земя”. Тогава Нараяна, Седемглавният ум, Творецът на всички неща из цялата вселена, сътворил човека и поставил в тялото му жив, нетленен дух. И по умствени сили човекът станал като Нараяна. Тогава сътворението било завършено.”



Снимка на Нараяна, Седемглавата змия 

Нека видим някои текстове от индийската литература, в които за сътворението пише така: Ригведа: „В това яйце бил представен умът на Върховното същество”. Дхарма Шастра. Кн2/74: „В началото съществувал само Безграничният Адити: Кн1/8: „Този зародиш се превърнал в яйце”. Кн1/9: „Той създал първо водите и в тях сложил едно яйце”. Уддалака Аруни: „Това божество пожелало – искам посредством одухотворената същност да разгъна имена и форми.” В своя коментар към Бхагавадгита, Шанкара започва с древен стих, възхваляващ Нараяна, който е висшият източник на света: „Нараяна е отвъд Авякта; космическото яйце възниква от Авякта. В космическото яйце се намират всички светове, включително земята и нейните седем материка.” От горните извадки се разбира, че в индуизма сътворението е представено по сходен начин, описан от Джеймс Чърчуърд в книгата си „Изгубеният континент Му”. Все пак нека не забравяме, че авторът дълги години е живял в Индия и е нормално тамошните духовници да му представят сътворението на света такова, каквото е записано в техните свещени книги. НО… това означава, че индийският свещеник неволно е смесил своето знание с информацията, заложена в наагалските глинени плочки. А това е грешка според мен! ОГРОМНА ГРЕШКА!!! Защото Джеймс пише, че глинените плочки са датирани 12000 г.пр.н.е.! А Ведическите учения са записани някъде около 1200 - 1000 г.пр.н.е.. Много съвременни учени твърдят, че в текстовете на индусите има записани събития, които са се случвали на Земята в периода от 5000 до 3000 г.пр.н.е.. Но от 12000 до 5000-3000 г.пр.н.е. има огромен времеви период… Така че, хайде да оставим индусите и обясненията им за сътворението, както и описано от Джеймс Чърчуърд в неговата книга. Защото същото описание за сътворението можем да намерим и при юдеите, християните, мюсюлманите, евреите, херметиците, розенкройцерите, дъновистите, книгите на Блаватска и на Рьорих, както и при всякакви други известни и неизвестни теософски и богословски дружества, така и при всякакви други езотерични общества. Нека погледнем отново снимките. Как мислите – какво знание са ни оставили наагалите чрез образа на Седемглавата змия? Интересен е фактът, че седемглавата змия се движи вътре в пространството на т.нар. Вселена /кръга/. Това малко ме притеснява, защото намеква за някакво изначално нейно съществуване /на змията/. Но нека наистина погледнем на символите от нашето си знание, споделено тук във форума. Ако разгледаме кръга от фигура 1-Б като океана на Непроявения Бог, то знаем че изначална в него е силата му, включваща в себе си основните енергии-вълни, татвите. Но те са пет, а не седем. Това ми говори, че пространството, в което плува змията, може би изобразява "по-нисше" ниво на Сътворение вътре в океана на Непроявения Бог. Мога да изкажа предположението, че фигура 1-А показва изначалното движение на татвите в океана, който тук не се вижда изобразен, понеже е безбрежен. Тогава 1-Б би трябвало да показва възникването на пространството на пласта, наричан от нас Шива. Какво тогава символизира тази змия със седем глави? 

Нека преговорим къде дотук сме споменавали числото седем. Знаем, че седем са чакрите в гръбнака на човек, през които преминава кундалини при своя възход към Шива. Седем са основните океани /пластовете/, намиращи се вътре в Океана на Съзнание - 1- Материалния свят 2- Вират 3- Брахман 4- Парабрахман 5- Вишну 6- Шакти 7- Шива Или разгледани по обратния ред, водят началото си от пласта на статичното Самосъзнание - Шива. Седем са и състоянията на съзнанието - будно, сън със сънища, сън без сънища, турия, унмеса и още две висши състояния, които завършват със сливането на индивидуалното съзнание с Шива. Мисля, че тази седемглава змия символизира седем-степенното разгъване /седем-степенен принцип/ при последващото сътворения на света. Т.е. това, което после става "седем", първоначално се съдържа в този символ на змията.

Първо в Океана на Съзнанието /чрез татвите/ се ражда Сила. Точно тази Сила е Змията. Как се „ражда” Богът Шива /първият пласт/? Той се ражда от точка, нали? Така че, не пласта, а тази точка се явява първата глава на змията. След това Силата /змията/ какво прави? Акумулира се в нова точка, от която се ражда вторият Бог Пара Брахман, нали? Втората точка на Силата е втората глава на змията. След това идва ред на Вишну, а после и на Брахман. Т.е. дотук имаме змия с четири глави. После какво прави Силата в Брахман? От нея се раждат още три точки, които представляват Интелекта, Аз-а и Мисълта на Брахман. И колко станаха общо точките на Силата преди да се роди материалната Вселена? Седем. Така че, Седемглавата змия представлява Силата, която сътворява чрез точки всички главни богове в Крешака, но без материалната Вселена!


                       

Si duo Faciunt idem, non est idem '~ Латинска поговорка (Ако Двама правят същото това не е едно и също нещо) и това е вярно не само за отделните хора; но и за народите и за религиите. ~ Пол Карус (1852-1919)


Si duo Faciunt idem, non est idem '~ Латинска поговорка (Ако Двама правят същото това не е едно и също нещо) и това е вярно не само за отделните хора; но и за народите и за религиите. ~ Пол Карус (1852-1919)




Започнеш ли да лекуваш вътрешното си Аз, променяш имунната си система.

~ Уейн Дайър



Ако не лекуваш вътрешното си Аз - Имунната ти система се срива...



Ако не се наслаждавате на нещо, не го правете. Опитайте - защото насладата идва само от твоя център. Ако правиш нещо и изпитваш удоволствие, започваш да се свързваш отново с центъра. Ако правиш нещо, което не ти доставя удоволствие, ти се откъсваш от центъра. Така че нека това да бъде критерият и в това отношение бъдете фанатици.
Разхождаш се по пътя - изведнъж разбираш, че не се наслаждаваш на разходката. Стоп. Край - това не трябва да се прави.

Изведнъж разбрах, че всеки път когато се наслаждаваш на нещо, ти си центриран. Насладата е просто звукът на центрираността. Всеки път когато не се наслаждаваш на нещо, ти си извън центъра. Тогава не го насилвай - няма нужда. Ако хората ви смятат за побъркани, нека да си ви смятат. За няколко дни ще разберете, от собствен опит, как сте пропускали себе си. Вършили сте хиляда и едно неща, на които никога не сте се наслаждавали, и въпреки това сте ги вършили, защото така са ви учили. Просто сте изпълнявали задълженията си.

Ошо
                 



Закони на привличането

1. Всеки път, когато благославяш нещо, всеки път, когато оценяваш нещо, всеки път, когато се чувстваш добре заради нещо, казваш на Вселената: "Още от това, моля. Още от това, моля.".

2. Твоята работа не е да го направиш, твоята работа е да му позволиш да се случи. А ти му позволяваш да се случи с позитивното мислене, не с негативното,... с мислене, изпълнено с надежда, не със съмнения,... с вяра, че ще се случи, а не с убеденост, че няма да се случи... и с това да казваш на себе си, че се чувстваш наистина добре!

3. Дай си любовта, която търсиш, и Вселената ще ти изпрати хора, които да й паснат.

4. Никога не предприемай действие, ако вътрешно си убеден, че няма да се получи, защото това ще доведе до обратен ефект на това, което искаш. Говори със себе си, докато не се почувстваш по-добре. Едва тогава действай, воден от вярата и положителните емоции, а не от съмнението и негативизма.

5. Моето бъдеще не е свързано с моето минало. Нищо от това, което се е случило, няма връзка с настоящето, освен ако аз не продължавам да мисля и да говоря за него. Новите мисли днес ще доведат до нови преживявания.

6. Ако спреш да анализираш всичко и просто се огледаш за малките неща, ще живееш много по-щастливо!

7. Законът на Вселената действа така, че не ти позволява да намериш това, което търсиш, ако си убеден, че няма да го намериш.

8. Понякога изглежда така, сякаш другите могат да влияят негативно върху настроението ти. Но това не е вярно. От начина, по който ти реагираш, зависи дали ще успеят да те извадят от състоянието на щастие.

9. Хората обикновено говорят за това къде са били или къде са сега, а трябва да говорят за това къде искат да бъдат.

10. Нищо не изважда на повърхността толкова бързо лошото у другия, както твоето съсредоточаване върху него. И нищо не изважда на повърхността толкова бързо доброто у другия, както твоето съсредоточаване върху него.

11. Вселената не се интересува дали твоите вибрации са вследствие на нещо, което изживяваш, или на нещо, което си представяш. Тя просто приема вибрациите и им отговаря, като изпраща това, което ще си пасне с тях.

12. Как те карат да се чувстваш нещата, на които отделяш най-голямо внимание? Ако те карат да се чувстваш зле, просто промени фокуса си.

13. Тренирай себе си така, че да не се колебаеш. И още щом забележиш колебанието, да отвръщаш поглед от него. Защото виждаме само това, което гледаме.

14. Чувствата са като вълни. Не можем да ги спрем да прииждат, но можем да решим върху коя вълна да караме сърф.

15. Ти никога не си извън своя път. Просто понякога се фокусираш върху неща, които ти пречат да го оцениш.

- Естер и Джери Хикс

подбор и превод: Gnezdoto


                           

1. Майката – това е семейството и отношенията, връзките. Бащата – това е силата, защитата, парите. Искаш всичко това? Освободи се от всички претенции към майка си и баща си и ще получиш всичко, което желаеш.
2. Гордостта се гради върху горделивост, горделивостта – върху нищожество, а нищожеството – върху жал към себе си.
3. Хората толкова искат душевна близост, че са готови дори на... секс.
4. Студеният поглед е обида към майката. Разочарованието от нея води до разочарование от себе си, от което следва самота.
5. Който не може да моли... той работи сам!
6. Мъжът показва на жената нейната значимост само с мълчаливото си присъствие до нея.
7. Мъжът и жената служат един на друг. Мъжкото служене се състои в това да показва на жената това, което тя ОЩЕ не иска да знае за себе си. Женското служене се състои в това да показва на мъжа какво той ВЕЧЕ е постигнал.
8. Жената винаги очаква от мъжа това, което не е могъл да й даде баща й.
9. Мъжът мечтае да превърне жена си в кралица, а жената мечтае за готов крал.
10. Този, който иска да го приемат такъв, какъвто е, просто иска безопасност.
11. За да стане жената желана и необходима, трябва да спре да бъде нужна. Тогава ще стане разкошна като диамант, който е абсолютно безполезен, но никой не иска да се раздели с него.
12. За да бъде мъжът успешен, трябва да развие в себе си женски качества: интуиция и приемане на обратната връзка от околните.
13. Жената – това са чувствата. Чувствата не можеш да ги убедиш. Можеш само да ги успокоиш.
14. Хората не ценят това, което вземат, а това, което дават. Затова, приемайки даже най-малкото нещо, разпалваме любовта им към нас.
15. Човекът живее в метафора. Позволявайки на друг човек да прояви в наше присъствие своята метафора, мит, въображение, фантазия, ние го караме да се чувства свободен и затова търси нашата компания отново и отново.
16. Жената, за която парите са по-важни от любовта, е разочарована от баща си. Тя търси неговата любов. Непримирима със загубата на неговата любов, тя заменя тази загуба с пари.
17. За да ловуваш добре, трябва самият ти да станеш вкусна примамка.
18. Вярата е главният критерий за различаване на Любовта от Жалостта. Ако вярваш в успеха на човек, значи го обичаш. Ако не – значи ти е жал за него.
19. Женствена е тази, която е готова на съвместно творчество.
20. Да признаеш чуждата значимост ти пречи собствената. А собствената значимост поражда жалост към себе си.
21. За да преминеш на следващо ниво, трябва да изпитваш благодарност към предишния опит.
22. Зад перфекционизма се крие безсилието на перфекциониста.
23. За да станете богати, трябва да имате желание да докажете на баща си, че не сте по-лоши от него. За да задържите парите, трябва да излезете от протеста срещу баща си и да го приемете в сърцето си.
24. Мъж, който променя жена си, търси в други жени любовта на майка си. В детството си той е видял нейното разочарование и сега иска чрез други жени да я удовлетвори.
25. Абортът води до раздяла на родителите с нероденото им дете. Животът им казва: „Ако вие не можете да ме продължите, не си струва да сте заедно...“
26. Жена, която заради одобрението на мъжа и желанието да му се хареса, потиска негативните си чувства, е обречена да стане ненужна за него. За мъжа са нужни чувствата на жената, независимо дали са положителни или отрицателни. Чувствата за мъжа са гориво, което го тласка към целта. Важното е горивото да е истинско – живо и искрено.
27. Момичетата изначално са мъжествени, а момчетата – женствени. Мъжествеността на жената се проявява в майчинството, а женствеността на мъжа – в съмненията по пътя към целта. Жената трябва да извърши подвиг, за да се откаже от майчинството към мъжа си и да започне да му се доверява изцяло. Мъжът трябва да извърши подвиг, за да включи своята мъжественост и да поеме отговорност за другите.
28. Женската сила е силата на приемането. Тази, която може да приеме случващото се без протест, винаги привлича хората, защото повече от всичко хората жадуват одобрение и се боят от осъждане. Само самодостатъчната жена с огромна вътрешна сила е способна да приеме, да се довери и да се посвети на този, с когото е.

Автор: Марк Ифраимов, психолог,
Превод: Михаил Бучкуджиев

                                              


'Това, което е определено за теб - ще те настигне колкото и да бягаш.
Това, което не е твое - ще избяга колкото и да го гониш!'

МАКТУБ

              

до АНГЕЛИТЕ В ЧОВЕШКИ ТЕЛА

Земните Ангели – Дорийн Върчу

Всички Земни ангели имат някои общи черти, както и някои специфични характеристики, отнасящи се за конкретната група. Ето някои общи характеристики:
Усещането, че са различни, дистанцирани или обособени от другите. Почти всеки Въплътен ангел, когото съм срещала, интервюирала или проучвала, ми е казвал, че се чувства „различен от другите”… Ето как Въплътеният ангел Кели описва това усещане: „Чувствам се „не на място”. Винаги съм била аутсайдер. В началното училище другите деца ми казваха, че съм странна. Приемах го много лично и си мислех: „Никой не ме харесва.” Седях и плачех с часове. Чувствах се безсилна и се самосъжалявах, понеже не можех да разбера защо те ме смятат за различна. Бях твърдо решена да стана като другите и много ми се искаше всички да ме обичат. Но единственото нещо, което наистина ми полагаше да се чувствам част от общността, беше да правя различни неща за другите. По-късно започнах да разбирам колко много хора са се възползвали от добрината ми. Сега, когато разбрах произхода си като Въплътен ангел, мога да погледна на нещата от различен ъгъл. Няма нищо лошо в това да съм такава, каквато съм. Така и трябва. Просто това съм аз. Сега не трябва да правя услуги на хората, за да ги накарам да ме обичат.”

Голяма чувствителност към други хора, химикали и всякаква форма на насилие. На Земните ангели им е трудно да бъдат сред много хора, атакувани от прекалено силните емоции и физически усещания, излъчвани от другите. Повечето са се научили да избягват агресивните химикали в храната, почистващите препарати и козметиката, защото получават алергични реакции. Отвращава ги всякаква форма на насилие – спорове, лоши новини в медиите, филми с насилие и убийства. Често хората ги иронизират на тази тема: „О, колко си чувствителна!” Да, тази чувствителност е свещен дар, който Земните ангели са донесли на тази планета. Той им помага да усетят интуитивно кой се нуждае от тяхната помощ. Дори да опитат да „изключат” тази своя способност, нищо няма да се получи!…

Сложни лични взаимоотношения. Земните ангели често са отгледани в семейство с емоционално отчуждени или властни родители. Като възрастни, често привличат приятели и партньори, които ги тормозят. Много Земни ангели се въвличат в интимни отношения с хора, които им изневеряват, измъчват ги физически и психически или на тях не може да се разчита. Някои от тях са „изпратени” да се родят в проблемни семейства, за да послужат като лечебни катализатори. Тези малки Земни ангелчета мислят, че са осиновени, защото изобщо не приличат на родителите, братята и сестрите си. И са прави, защото това е тяхното физическо, а не духовно семейство. Други са избрали да преодолеят трудните обстоятелства в личните взаимоотношения, за да напреднат много бързо в рамките на един живот. И единствено твърдото решение да разберат и да излекуват този модел им помага да се „освободят от проклятието” и да не попадат отново в мрежите му при всяка следваща връзка.

                   

КАК ДА ПРЕВЪРНЕМ БОЛКАТА В СЪСТРАДАНИЕ – Ошо

Когато вдишвате, си представете, че сте вдишвате цялата тъмнина и негативност в живота си. Приемете ги в сърцето си. Престанете да се опитвате да им се противопоставяте, да ги избягвате или да ги унищожите. Това е приемане на цялата ви енергия. Като вдишате тази тежест, нека тя премине през сърцето ви, преди да издишате. И след това в момента, в койтоиздишвате, издишвайте златна светлина. Издишайте най-голямата си лекота, вашата най-висока радост, любов и благословия от сърцето си към източника на негативността. Скоро ще преобразите цялата тъмнина в живота си с дъха си.
Издишайте цялата любов, която има във вас, цялото блаженство, всички благословения. Когато издишвате, налейте си любов в съществуването. Това е методът на състраданието: пиете цялото страдание и изливате всички благословения. И ще бъдете изненадани какво се случва, когато наистина го направите. В момента, в който се прекрати съпротивата срещу цялата тъмнина и тежест във вътрешния ви свят, те вече не са страдания.
Сърцето има силата да трансформира всяка енергия в светлина. Сърцето е трансформираща сила, главният алхимик. То може да пие от всяко нещастие, болка или тъга и да го превърне в лекота. Доверете се на силата на сърцето си. След като се научите как сърцето ви може да прави тази магия, това чудо, след това я практикувайте отново и отново.
Експериментирайте с това упражнение и си позволете сами да проучите всяка тъмна област на живота си. Ако се почувствате претоварени, не се отказвайте. Често най-студено и най-тъмно е точно преди зазоряване. Просто се оставете напълно да почувствате онова, което не можете да чувствате, срещу което сте се съпротивлявали. Само тогава ще сте се овладели. Продължете да следвате този красив метод за трансформиране на болката в състрадание в продължение на 30 дни. Вие ще се усъвършенствате в това и ще бъдете в състояние да посрещнете цялата тежест на света и да излеете толкова голяма любов и светлина, че цялата ни планета да се трансформира. Имате в себе си силата да направите чудеса - използвайте я! Ще видите как невероятно ярки, блестящи и живи ще се чувствате!


                     




„Призракът на комунизма“ измести здравия човешки дух и запокити добродетелите на народа в подземията на своята порутена сграда. Според повечето верски доктрини съществуването на духа без тяло е възможно. Но на тяло без дух е изключено. Вгледайте се в себе си. Огледайте наоколо. Какво друго виждате, освен зомбитата на милиционерщината – същества без дух и духовност. Кой от вас не е виждал как закланото пиле живее още няколко минути, подскачайки в агония?


И шуреят на Миню Стайков е задържан за пране на пари и данъчни престъпления.

Шуреят на алкохолния бос Миню Стайков Белун Хазърбасанов е сред задържаните членове на организираната престъпна група за държане на акцизни стоки без бандерол, пране на пари и данъчни престъпления, съобщи наблюдаващият прокурор Ангел Кънев.

Общо членовете на групата са 8 души, като петима са задържани. Синът на Миню Стайков се издирва с европейска заповед за арест, а други двама са обявени за общодържавно издирване, тъй като няма данни те да са напускали страната.

Разплитането на престъпната схема започнало след информация, че в северната индустриална зона на Карнобат има нелегална фабрика за цигари. Когато антимафиотите влезли в нея, тя била в работен режим, но десетте работници, които са чужденци, били преди това изкарани от фабриката. Там били открити шофьор на тир, натоварен с цигари, както и други отговарящи за тяхното пласиране.

Фабриката работила при изключителна секретност, обясни наблюдаващият прокурор, като дори занимаващите се с пласирането не се познавали с работниците и тези, които се занимават с тяхното осигуряване.

Десетте работници, които са от бившите съветски републики, са вече установени. 

Капацитетът на предприятието било 2000 цигари на минута.

В хода на разследването било установено, че над 20 свързани фирми осигуряват логистична подкрепа. По време на акцията преди 2 дни са били претърсени 38 адреса, като не е иззета цялата налична документация, защото прокурорите знаели какво точно търсят. В апартамента на човек, който имал счетоводна къща, обслужвала тези свързани фирми, били открити печати на "кухи" фирми, включително и на една банка. 

Самият счетоводител признал, че няма никаква представа от това, с което се занимава, тъй като е със средно образование, а преди това е бил пазач на един от складовете на Миню Стайков. На адресите били намерени много луксозни автомобили, включително някои от тях били на германска фирма.

Междувременно разследващите установили, че в Софийска градска прокуратура преди години са водени 2 дела за данъчни престъпления, които са прекратени. Затова те поискали от главния прокурор Сотир Цацаров производствата да бъдат възстановени, за да ползват доказателства, събрани по тях.

Възложено е на данъчните да извършват проверки на хора и свързани с тях фирми. Също така ще се проверява и дали е платен акциз върху спирт, открит в складовете на "Винпром" в село Венец. Събрани са и доказателство за източен ДДС в размер на 1 милион лева.

Очаква се по-късно днес спецпрокуратурата да поиска постоянен арест на петима от членовете на групата, сред които Миню Стайков, братът на съпругата му Рени - Хазърбасанов и синът на кмета на Карнобат Иван Димитров. Сред тях ще бъде и Стайко Стайков независимо, че той не е сред задържаните към момента. /24chasa.bg

Миню Стайков и синът му имали друга нелегална фабрика?



2004: Миню Стайков показва на президента Първанов(мин оритарен собственик) завода на Путин в Карнобат.



                       

Свободен дух на павиан, заловен от Лунната матрица на Сивите, ре-инкарниран в човешко тяло.


1 коментар:

  1. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване