Последователи

събота, 29 август 2015 г.

Линга Пурана: Крадците ще станат царе, а царете ще бъдат крадци


                     Под игото на злото - Кали Юга                                     
                                                                                                                                                                                                                                                 Prakritka – естествено унищожение за цялата вселена, когато Божествената мечта за света приключи. Тогава материята, пространството и времето ще изчезнат. (Вишну Пурана 1.3.1-3)

Atayantika - се отнася до освобождението (мокша) на личността, за която видимия свят престава да съществува. Пълно унищожение на всички живи видове на земята, и унищожаването на вселената след това.

Naimittka - случайно или редуцирано унищожение на живите същества на земята в края на всеки цикъл. То се случи, когато Създателят вече не може да намери друго средство, освен пълно унищожение на света, за да се сложи край на катастрофалното и непланирано увеличаване на броя на живите същества. (Махабхарата 12.248.13-17)

Това унищожение ще започне с подводна експлозия, наречена Vadava, в Южния океан.                                                                                                                                                                               
Пураните се религиозни хиндуистки текстове на санскрит, които разказват историята на Вселената от създаването й до нейното унищожение, за родословието на монарси, герои, мъдреци и полубогове.

Най-старата писмен версия на Пураните датира от 3-5 век преди новата ера. Пураните се делят на Маха Пурана и Упа пурана, като всеки раздел в тях засяга определена тема и е обвързан с конкретно божество.

Пураните определят два основни цикъла в развитие на Земята – възходящ и низходящ. Всеки от тях трае по приблизително 12 века. В момента Земята се намира на последния от четирите низходящи етапи в развитието – Кали Юга /Тъмна епоха/. Кали Юга се свързва с властта и влиянието на апокалиптичния демон Кали, но не трябва да се бърка с богинята на смъртта Кали, съпруга на бог Шива.                                                                                                                                                                                     


Според Сурия Сиддханта /хиндуистката астрономия/ ерата Кали Юга е започнала в 00 часа на 18 февруари 3102 г. пр. н.е. Много индуси смятат , че тогава Кришна е напуснал Земята.

Индусите вярват, че човешката цивилизация стига крайната точка в духовното си израждане по време на Кали Юга. За онагледяване на регреса на човешкия дух и морал, индуизмът го представя символично като бик /според някои преводачи – бизон. б.р./.

В Сатя Юга – първият етап на развитие, бикът е представян с четири крака-символ на висок морал и нравственост. През следващите стадии краката на бика намаляват с по един – символ на постепенния крах на морала, върху който стъпва човешката цивилизация. В тъмната епоха на Кали Юга бикът вече е само с един крак, като всеки ден от него пада по един косъм, което предвещава „сгромолясване” на човечеството под тежестта на собствените му пороци. След което следва етап на застой и започва нов цикъл на прогресивно развитие.

Линга Пурана е раздел от Шива пураните и съдържа 11 000 текстове за бъдещето на планетата.

Ето някои от пророчествата:

                                                                                                               
   

Крадците ще станат царе, а царете ще бъдат крадци.                                                                                                                                
                 

Владетели ще конфискуват имущество и да я използват лошо.

Те ще престанат да защитават хората.

Базови мъже, преминали през различни обучения (без да имат добродетели, необходими за тяхното прилагане), ще бъдат почитани като светци.

Ще има много преселници, скитащи от една държава в друга.

Хищните животни ще станат по-жестоки.

Плода ще бъдат убиван в утробите на майките си.

Хората ще предпочитат да избират лъжливи идеи.

Никой няма да може да се довери на никого.

Хората ще станат завистливи.

Ще има много деца, чиято продължителност на живота няма да бъде повече от 16 години.

Хората, страдащи от глад и страх ще се крият в „подземни убежища“
                                                                                                               
   

                      интоксиканти, месоядство=убиване-дистрибуция-приготовление-                                              консумация, незаконен секс, хазарт и финансови машинации, злато и бижута
 
                                                                 
 Младите момичета ще правят търговия с девствеността си.

Богът на облаците ще бъде непоследователен в разпределението на дъждовете.

Търговците ще работят нечестно.

Ще има много просяци и безработни хора.

Всеки ще използва твърд и вулгарен език.

Мъжете ще се посветят на печелите пари; най-богатите ще придобиват власт.

Предварително приготвена храна ще бъде лесно достъпна.                                                                                                                        
         

Държавните лидери вече няма да защитават хората, но чрез данъци ще присвоят цялото богатство.                                                    
Водата ще изчезне.  
                                                                                                                                                                                       

Из Бхагавата Пурана (Шримад Бхагаватам) – края на Кали Юга и идването на Калки                                                                                                                                                                           

“ всички социални класи, ще бъдат сведени до най-ниското ниво на шудра“

Шримад Бхагаватам , канто 12, глава 2 :

Сукадева Госвами каза: Тогава, царю, религията, истинността, чистотата, толерантността, милостта, продължителността на живота, физическата сила и паметта ще намаляват ден след ден, поради силното влияние на епохата на Кали.
В Кали-йуга, само богатството ще се счита за знак на добро раждане на човека, правилно поведение и благочестиви качества. И законността и справедливостта ще се прилага само от силният на денят.
Мъжете и жените ще живеят заедно само заради външното привличане, успехът в начинанията ще зависи от измамата. Женствеността и мъжествеността ще бъдат оценявани в съответствие с опитът на човек в секса, а брахманската класа ще бъде оценявана само заради носене на брахманския шнур и облеклото на брахман.
Духовно състояние на даден човек ще се определя само в зависимост от външни символи, и на тази основа същите хора ще скачат от един духовен ред на последващият. Качествата на човекът ще бъдат поставени сериозно под въпрос, ако той не печели материални средства за живот добре. И този, който е много ловък по жонглиране с думи ще се счита за знаещ учен.
Дадено лице ще се счита за нечестиво, ако то не разполага с пари, а лицемерието ще се приема за добродетел. Бракът ще бъде организиран само чрез устно споразумение, и дадено лице, ще мисли, че е годно да се появи в обществото, само ако е взело баня.
За „свещено място“ ще се вземат места, състоящи се от не повече от един резервоар за вода на известно разстояние, а красотата ще се смята, че зависи от прическата. Напълването на корема ще се превърне в цел на живота, а този, който е дързък ще се приема като достоверен. Този, който може да поддържа семейство ще се счита за експертен човек, както и принципите на религията ще се събюдаватт само в името на добрата репутация.
Така, постепенно Земята ще се изпълни с покварени хора, а този, който е най-силен в рамките на класата(кастата) ще получи политическата власт.
Тормозени от глад и от непосилните данъци, хората ще са принудени да ядат листа, корени, плът, див мед, диви плодове, цветя и некултивирани семена. Поразени от суша, те ще станат напълно съкрушени.
Гражданите ще страдат много от студ, вятър, жега, дъжд и сняг. Те ще бъдат допълнително мъчени от вражди, глад, жажда, болести и дълбока тревожност.
Максималната продължителност на човешкият живот в Кали-йуга ще стане 50(петдесет) години.
До краят на епохата на Кали, телата на всички същества ще бъдат със значително намален размер, а религиозните принципи на последователите на варна-ашрама-дхарма ще бъдат разрушени. Пътят на Ведите ще бъдат напълно забравен в човешкото общество, както и така наречената „религия“ ще бъде най-вече атеистична. Царете ще са най-обикновени крадци, хората ще бъдат заети само с кражба, лъжа и ненужно насилие, както и всички социални класи, ще бъдат сведени до най-ниското ниво на шудра. Кравите ще бъдат като кози, духовните обители не ще се различават от светските къщи и семейните връзки ще се разширят далеч отвъд непосредственото задължение в рамките на бракът. Повечето растения и билки ще бъдат малки, и всички дървета ще се появят като дървета-джуджета. Облаците ще бъдат пълни с мълнии, домовете ще бъдат лишени от благочестие, както и всички хора ще са се превърнали като магарета. По това време, Върховната Божествена Личност ще се появи на Земята. Действайки със силата на чистата духовна добродетел, Той ще спаси вечната религия(санатана-дхарма).
Господ Калки ще се появи в домът на най-прочутият брахмана в селцето Шамбхала – великата душа махаатма Вишнуйаса .
Господ Калки, Господарят на Вселената, ще се качи на бързият си кон Девадатта и с меч в ръка, ще пропътува през цялата Земя и ще прояви Своите осем мистични добродетели, кактои осем специални качества на Върховна Божествена Личност. Показвайки Своята ненадмината сияйност качен на високо-скоростният си кон, Той ще унищожи милиони от тези крадци, които се осмелили да се облекат като царе.
След като всички измамници-царе бъдат убити, жителите на градовете ще усетят бриз, носещ ароматът на паста от най-святото сандалово дърво, както и други атрибути на Господ Васудева, и умовете на хората ще станат трансцедентално-чисти.
Когато Господ Васудева, Върховната Божествена Личност се появи в сърцата чрез Трансцеденталната Си форма на добротата(Сатва), останалите жители обилно ще заселят Земята отново.
Когато Върховният Господ се появи на Земята като Калки- Подържникът на вечната религия(„санатана-дхарма„)- то Сатйа-йуга ще започне, и човешкото общество ще зачева наново потомството си в гуната на доброто(Сатва).
Когато Чандра(Луната), Сурйа Вивасван(Слънцето) и Брихаспати(Юпитер) застанат заедно в съвпад в съзвездието „Карката“(„Рак“) , и трите едновременно са в лунният дом Пусйа(γ, δ и θ на Рак)– точно в този момент ще настъпи епохата Сатйа или Критйа(Санкр. крита=Eng „create“).
Така описах всички царе, минало, настояще и бъдеще, които принадлежат към династиите на Слънцето и Луната.
Въпреки че Шукадева Госвами предварително е описал около 1,500(хиляда и петстотин) години от царски династии, това означава, че някои припокриващи са се реализирали между царете вече. Следователно, настоящото хронологично изчисление трябва да се вземе за авторитетно(меродавно).
От седемте звезди, които са в съзвездието(„Голяма Мечка“) от седемте мъдреци(риши), Пулаха иКратуча са първите, които в нощното небе изгряват. Седемте мъдреци ще останат свързани с конкретен лунен дом за сто човешки години. В моментът, по време на живота ти, о, царю, те са разположени в накшатра(лунен дом) наречен „Магха„/“Регал“- Алфа-α на съзвездието „Лъв“. (виж Джйотиш Астрология и Лунни домове.).
Върховният Господ, Вишну е блестящ като Слънцето и е известен като Кришна. Когато Той се връща в Духовното Небе(Вайакунтха), Кали влиза този свят, и хората започват да се наслаждават на греховни дейности.
Докато ни Господ Шри Кришна, съпруг на девицата на щастието(Шри Лакшми), докосне Земята с Неговите лотосови крака, Кали е безсилна да покори тази планета.
Въпреки, че дори по време на присъствието на Господ Кришна на Земята, Кали е била стъпила на Земята, и влиятелна до известна степен чрез нечестивите дейности на Дурйодхана и неговите съюзници, Господ Кришна настойчиво е потискал влиянието и. Кали не може да процъфтява, докато Господ Кришна не напусне Земята.
седемтелунният дом „Магха„, епохата на Кали настъпва. Тя се състои от хиляда и двеста(1,200) години на полубоговете(девите).
Когато великите мъдреци от съзвездието „Сапта-риши„(букв. „Седем мъдреци“, а иначе-съзвездието „Голяма Мечка“) премине от лунен дом Магха(Регал, „α“ -Лъв) до Пурваашадха(„δ“ и „ε“ Стрелец)- Кали ще е най-силна, т.е. когато започне царуването на цар Нанда и неговата династия.
Тези, които разбират научно(вкл.Астрологично) миналото са установили, че в същия ден, когато Господ Шри Кришна е заминал за Трансцеденталният Си свят, влиянието на ерата на Кали започнала.
След 1,000 / хиляда райски(на девите) години на Кали-йуга, на Сатйа-йуга ще се прояви отново. В този момент умовете на всички хора ще се просветлят.
Така ти описаха царската династия(на кшатриите) на Ману, който е известен на тази земя. Човек може също да проучи и историята на ваишите, шудрите и брахманите, живеещи в различните епохи.
Тези личности, които са велики души(махаатма), сега са известни само чрез имената си. Те съществуват само като ехо от миналото, и само славата им остава на Земята.
Девапи- братът на махараджа Сантану, и Мару- потомък на Икшваку, и двамата притежават голяма мистична сила и живеят и сега в селото Калапа.
В края на ерата на Кали, тези двама царе, след като получат инструкции пряко от Върховната Божествена Личност –Васудева, ще се върнат в човешкото общество и ще възстановят вечната религия(Санатана-дхарма) на човекът, който се характеризира от подразделенията на Варна и Ашрама, както е било преди.

                                                                                                             Шримад Бхагаватам, канто 3, глава 12, текст 16-18:

Синовете и внуците, създадени от Рудра, бяха безброй и като се събраха заедно, те, те се опитаха да погълнат Вселената. Когато видя това, Брахма, Бащата на живите същества, силно се разтревожи.


Скъпи сине, по-добре се отдай на отречение. Това е благотворно за всички живи същества и ще ощастливи самият тебе. Само чрез отречения(покаяние) ще можеш да създадеш Вселената такава, каквато беше преди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар