Последователи

вторник, 25 октомври 2016 г.

Древна история на Иудея/Рим и Келти

http://dsbbsuploads.s3.amazonaws.com/optimized/3X/
9/2/9299a93af2a9f41b45b6b9a4179f8b18bd5bd5ef_1_690x459.png

Пети Вселенски събор(Трулски):
Правило (11): Забранява се на миряни и клирици да ядат “опресноци” у иудеите и да (!)встъпят в дружба с тях, или да ги викат при болест(защо ли !?) и да приемат от тях лекуване(защо ли !?) или да се мият заедно с тях ; който клирик не съблюдава това правило,подхвърля се на низвержение, а мирянините се подхвърлят на отлъчване.

https://img.buzzfeed.com/buzzfeed-static/static/2015-02/4/16/enhanced/webdr11/grid-cell-16059-1423086763-5.jp

“Ние евреите сме унищожители и ще си останем такива. Ние винаги ще разрушаваме, защото се нуждаем от един наш свят.”
Морис Самуел.

           



“Ние евреите сме носители на раздори и смут във вашия живот. Кой знае каква велика и славна щеше да бъде вашата съдба, ако ви бяхме оставили сами, на спокойствие.”
Маркус Ели Раваж

“И така, тримата патриарси(праотци) Авраам, Ицхак и Яаков се заселват в кнаанската земя. На Яаков еврейският народ народ дължи своето ново име. Яаков срешнал един непознат….Той му дал името Исраел(Израил), ще рече, който се бори с Бога.
Затова потомците на Яков се наричат синове на Исраел.”
Шалом.

Древните семити се появяват в района на днешна Сахара. Говорели семитско-хамидски език, от който по късно се образуват еврейският, арабският, берберският, чадският и много други. Тези номади навлизат масово в района на Южното Средиземноморие и заселват Египед. Преди 5 хил. Години проникват и на Арабския полуостров и използвайки го за база, завладяват териториите на Сирия, Финикия, Палестина и навлизат във Вавилония. Тук водят войни с местното шумерско население, които продължават над 1 000 г.
На огромната територия на Северна Африка и Близкия изток местното население е частично избито, но в по голямата си част е асимилирано, както става в Египед, Палестина, Сирия, Ирак и др. В тези земи се съхранява земеделието, постепенно се възтановяват градовете и се създават нови специфични култури.
Но някои семитски племена остават на ниска степен на развитие и продължават да живеят изключително от войни, грабежи и лов. Скитници без постоянни местообиталища, те непрекъснато навлизат и плячкосват земите на цивилизованите семити и шумери, които ги наричат са-газ, или главорезите.
Съставна част от племената са-газ, са и хибуру или евреите, за чиито набези, жестокости и разрушения в Ханаан се споменава за пръв път в египедския надпис от времето на царувалия преди 3 400 г. фараон Ехнатон.


Първият психопат водил евреите е Авраам, чиято хубава жена Сара е харесана от фараона и взета в двореца. Рече Авраам на жена си Сара: Ето аз зная, че ти си жена хубава….; затова кажи, че си ми сестра, та да помина добре.
Е то тук в зората на човечеството евреите демонстрират своята извратеност, която така плътно ще ги следва през вековете до наши дни.
“И покрай нея Авраам поминуваше добре; и той имаше дребен и едър добитък и осли, слуги и слугини.”
Разбира се евреите донасят злото в Египет и са изгонени от страната. Катунът се връща обратно в Ханаан, където жената на аврам е поискана от цар Авимелех.
Именно на Авраам за пръв път се явява Господът Израилев и му обещава:
“много твърде много ще те разплодя.”
“И ще дам на тебе и на твоите потомци земята, по която странствуваш”
“И твоето потомство да владее жилищата на враговете ти.”
Достоен избор и достойно обешание за “избрания народ” което в превод от иврит означава “този, който се бори с Бога”.


           
Хиксоси или наемници "Гърци и Евреи/Бъдещите саки/" с/у Тракийски фараон?

Добре известният от "Стария завет" еврейски патриарх и пръв пророк Авраам е живял,както днес се смята,ок. XXI или XVI в.пр.Хр.,но не може да се нарече "пръв евреин",понеже по негово време в нито една древна хроника не са споменати евреите. Ако се позовем на еврейската праистория,писана лично от еврейския историк Йосиф Флавий (I в.сл.Хр.),евреите произлизат от "племето" Хиксоси,първи данни за които намираме в египетски документи от XVII-XVI в.пр.Хр. и в такъв смисъл втората дата за живота и "делото" на Авраам е по-коректна от първата. За това,че Хиксосите са роднини или предци на евреите говорят техните имена- Яков, Ианнас (Йонас), Ассис (Исус,Азис) и пр.,както и съдбата им- след краха на тяхното царство много хиксоси биват поробени от египтяните,с което се слага началото на онова робство,от което Мойсей освобождава евреите. Да премахне владичеството на хиксосите успява Яхмос I. Преследвайки ги, той нахлува в Палестина и Сирия. Приемниците му завладяват Палестина, Финикия, Сирия, а страната Куш до 4-тия нилски праг става провинция на Древния Египет. Страната Куш(КУШ=Кая Ешуа=Жреца Ешуа=ЯХВЕ). 

           
http://i1.kym-cdn.com/photos/images/facebook/001/049/593/0a4.png


Вторият национален герой е Йосиф, осъществил първата световна зърнена афера и тотално ограбил Египед. Пичът се докопва чрез шантажи до поста главен министър. Скроява хитър план-чрез свои хора отделя с години голяма част от житото и когато настъпва лоша реколкта предизвикват всеобщ глад.Всички бедни египтяни, както и околните народи за да не умрат от глад са принудени да продадат всичко, което имат а накрая дори и себе си на Йосиф. В Египед настъпва еврейския рай. “Йосиф засели баща си и братята си и им даде владение в най-добрата част на тая земя, и синовете Израилеви се разплодиха и намножиха, нараснаха и се усилиха извънредно, тъй че оная земя се напълни от тях”
Земята е заграбена от евреите а народът смазан, унижен и поробен без война, а чрез измама и спекула. Основният им начин на действие и до наши. Милиони бяха избити по този начин в Украйна.
На власт за зла жидова участ идва Рамзес. Напълно справедливо той премахва привилегиите на евреите и ги принуждава да се трудят за прехраната си заедно с египедския народ. Всички тези спекуланти, лихвари и мошеници са принудени да се трудят и това се явява като причина за следващото срамно действие на евреите-да преминат хиляди километри и да сменят мястото което са обитавали само защото е трябвало да извършват някаква работа и не друг да се грижи за прехраната им.

             

Пустинникът Мойсей(Моше), възражда национализмът на юдеите с расисткият йудаизъм, призовавайки рудра-йах от Лемурия, явяваща му се като огън, запалил къпина. Мойсей е Архетип "Скорпион"(обича да командава, обича върховенство на племето си - все марсови качества, а като добавим конспиративният харакер - да излиза от нечие чуждо място, изпозлвайки го и унищожавайки го- ето го завършеният Архетип на Скорпион!!


Следващият изрод застанал начело на евреите е Моисей(Моше). Неговата майка еврейка, подобно на циганите, го подхвърля като бебе за отглеждане от египтяните и той типично като представител на “избраната раса” им се отблагодарява като пораства. “Уби египтянина и го скри в пясъка.”
Недоволен от това, че трябва да работят Моше решава да организира бягството им от Египед. Предварително задължава всички от племето си на тръгване да изпросят по нещо ценно от съседите и познатите си след което като пладнишки разбойници се изнизват. Успяват да избягат от египедската армия и навлизат в земята на медиамците. И тук разбира се продължават да грабят и плячкосват като първо избиват мъжете. Това не се харесва на Моше и той заповядва да се избият също жените и децата. Тотален геноцид и изтебление на един цял народ, а по късно това ще влезе в тактиката им и навсякъде където стъпят ще избиват поголовно. На Синайските планини Моше заявява на стадото си, че само техния народ е избран от единствения Бог-този на Израел. На тях им било обещано да завладеят света като подобно на медиамците всички околни народи трябва да се изтребят до крак а по далечните поробени. Болните си безумия ги записал на някакви плочи и скрил в сандък-кивот. Ознаменуват новата религия с изливането на “Змията на Цион” на която се кланят и до днес.


Поредният урод на евреите се наричал Йеошуа бин Нун. Първо повежда малоумните си съплеменици към Ханаан, който е завладян. “И предадоха на заклятие всичко що беше в града-мъже и жени, млади и стари, волове, овци и осли, всичко с меч и изтребиха. А градът и всичко, що беше в него, с огън изгориха”. Това не задоволява извергите и след Иерихон подлагат на тотално изтребление и палеж градовете Гай, Макед, Ливна, Лахис, Еглон, Хеброн, Давир, Асор и най вероятно стотици други. Всичко от мъжете до децата и жените се изтребва безпощадно.
“Тогава събра Иисус всички колена Израилеви в Сихем. И рече Иисус на целия народ: и дадох ви земя над която не сте се трудили, и градове, които не сте градили, и вие живеете в тях; от лозята и маслинените градини, които не сте садили, ядете плодовете. Затова залягайте най-точно да пазите и изпълнявате всичко написано в книгата на Моисеевия закон, ….остава твърде много земя да се завладява.”
Днес евреите изобщо не изпитват вина за този холокост извършен от дедите им. Дори си имат празник наречен Симхат тора, на който празнуват кървавите дни на слава.
Кой знае до къде би достигнала еврейската жестокост ако най неочаквано не бяха спрени от арийците-филистимляните. Открили технологията за прозводсто на желязото и носители на новата желязна ера тези смели тракийски, гръцки и илирски войни организират могъщ балкански поход. Спасяват местното население от пълно изтребление и завладяват Близкия изток като под силата им пада и самата еврейско-сатанинска държава. Начупват плочите с Моисеевите безумия а всички евреи са разгонени от храмовете. Жидовете са принудени да плащат данъци, лишени са от право да носят оръжие и така настъпва мир в региона за около 200 г.


Появата на Давид е и триумф на семитската наслада от кръвта и жертвоприношенията. Неговата емблема-шестолъчната звезда, и до днес е символ на юдаизма. Давид стриктно спазва закона: “…излизаше с людете си и нападаше гесурци и гирзейци и амалкитци. И опустошаваше оная страна и не оставяше живи ни мъже, ни жени, и откарваше овци и волове, и осли и камили и дрехи…” Точно той изобретява и най позорното еврейско изобретение, като създава първите с света крематориуми за изгарянето на цели живи народи. На много от жертвите назависимо дали са жени, мъже или деца първо им се отрязват крайниците с триони и секири под звуците на ликуващите тълпи юдеи. Изтебени са масово сирийците и моавците а Давид сам възпява себе си: “Аз гоня враговете си и ги изтребвам, и не се връщам, докле не ги унищожа. Изтребвам ги и ги поразявам, и те не стават и падат под нозете ми. Те викат, но няма кой да ги избави…..Стривам ги като земен прах, като уличната кал ги мачкам и ги тъпча.” Всичката тази сеч се върши в името на Господа Бога Израилев, който го възнаграждава.
Според Шалом Давид бил изпълнил мисията на своето време, което доказва, че днешните не джедаи са не по малко болни и извратени от своите древни съплеменици.


На власт идва Шломо(Соломон), който решава да изгради храм в прослава на юдейската фикс идея за световно господство. Седем години 150 000 гои-роби работят под еврейски надзор като десетки от тях издъхват от непосилния труд. Сключен е и съюз с финикийците след което жидовете поставяд под контрол търговията с Африка и Индия и така умножават неимоверно състоянията си в храма.
След смърта на Шломо държавата се разделя на две-Иудея и Израел. Появилата се нова сила Асирия принуждава Израел да плаща данъци. По късно нововавилонското царство разрушава Асирия и след което окупира и Иудея за втори път като храма на Соломон в Йерусалим е разрушен.Голяма част от еврейскот население е отведено във Вавилон където до вчерашните пастири и орачи се превръщат в преуспяващи търговци най вече заради дарбата си да мамят, лъжат и крадат от честните граждани. Появилата се нова сила Персия разгромява Вавилон с помоща на евреите и цар Кир от благодарност им разрешава да се върнат в Йерусалим и да възтановят храма. Малцина евреи, повечето религиозни психопати, коени и левити се завръщат.


През 538 г. започва възтановяването на храма а през 458 за нов строителн на втория Израел е избран Езра. Същият налага и първите в света закони за расово прочистване.
“Господи, Ти за нас си създал тоя свят. А за другите народи произлезли от Адама, ти каза, че те са нищо, че приличат на слюнка.”
“…земята, в която отивате, за да я завладеете, е земя нечиста. Тя е омърсена с нечистотиите на другоплеменни народи…”
“Тогава свещеник Езра стана и им каза: вие направихте престъпление, като си взехте другоплеменни жени…., затова отлъчете се от народите на тая земя и от другоплеменните жени.”
Според новия закон всеки евреин женен за чужденка е длъжен да я изгони. Тези които не изпълнят заповедта ще загубят целия си имот и ще бъдат отлъчени от Иудея. За целта е създадени специалне апарат, който в срок от три дни трябва да регистрира всички смесени бракове. Извратената Тора става основен закон на Иудея а неспазването на безумните 365 табута се смята за престъпление.
Това се случва по времето, когато европейските народи създават новата цивилизация на Елада, най-великото чудо на прогреса, изкуството и науката в цялата световна история. Войните на Персия срещу Гърция са подтиквани от евреите заемащи ключови постове в империята. В тези войни един срещу друг застават различните култури-на Боговете срещу Сатаната, на красотата срещу грозотата, на свободата на мисълта срещу безсмислените табута, на разцвета на изкуството срещу пълната му забрана от Тората. За щастие азиатците са смазани и елините продължават да определят хода на световната история.
През тези години Езра и наследниците му окончателно оформят еврейската мафия, пръсната из цялата Персийска империя чрез своята система от синагоги. Така постепенно в храма се събират откраднати несметни богатства като той става и първата в света банка контолираща огромна система от лихвари(20% е била обикновенно лихвата според намерени еврейски ръкописи във Вавилон при пълна липса на инфлация), спекуланти и мошеници. Безмилостни търгаши, грабители и издеватели, принуждават даже и своите приятели персийците да се обърнат срещу тях. Цар Артаксеркс издава указ срещу прокажените си поданици. Заповедта е евреите да се изтребят за да може персийския народ да живее спокойно и щастливо. Евреите обаче успяват да извършат дворцов преврат и за първи министър е назначен Мордохай, който разрешава на евреите да избият всичките си врагове. Избити са над 75 000 души и е обявен за юдейски празник-Пурим. Днес това е един от най големите празници на “борещото се с Бога племе”. На този ден ритуално са екзекутирани осъдените в Нюрнберг национални герои на Германия и духовни водачи на Европа.


През 333 г. се състои големия сблъсък между културата на Европа и сганта от Персийската империя-невъобразима смесица от слънцепоклонници, привърженици на жертвоприношения и религиозни фанатици. Победата на нашите братя е извоювана от Александър Македонски а бялата армия покорява всичко на азиатския континент. Мракът на невежеството е разцепен от блестящата арийска култура на Европа. Навсякъде се строят библиотеки, стадиони, училища, основават се модерни градове. В театрите се играят пиесите на Есхил и Софокъл а прекрасни статуи и картини окрасяват обществените сгради и дворци. Държвата скоро се разпада, но царете от гръко-македонски произход продължават да налагат с векове културата на Елада на дивите и примитивни азиатски и африкански племена.
Евреите започват единствени борба на живот и смърт с европейската култура. Главната причина за това, е че неговите възгледи са абсолютно противоположни на белите народи. На свободата на вероизповеданията в Елада се противопоставя единственият Бог Израилев, който е заповядал да се разрушат светилищата на другите народи; на демокрацията и просветените монархии-абсолютната теократична власт на жреците; свободата на философските възгледи е заменена с безсмислените тълкувания на Торрата а свободата на личноста-с абсолютното починение на просташките 365 табута. Срещу разцвета на античното изкуство фанатиците налагат забраната на скулптурата и живописта. Срещу чистотата и хармонията се налага задължителното обрязване на плътта, грозотата и мръсотията. Естествено след всичко това и вярата в човешкия разум е заменена с вярата в чудото, а принципите на хуманоста с геноцида над гоите. И докато елинизмът и европейската култура се разпространяват по естествен път, в резултат на нейното превъзходство във всички области, силата на еврейството се гради на базата на тайните организации и финансови спекулации.
След разпада на Империята Иудея става провинция на елинизирания Египед. След като са търпени с години най накрая царят Птоломей Фитопатор не издържа на престъпленията на евреите и заповядва да се оковат във вериги. Указът е посрещнат с всеобщ възторг из цял Египед. Народът си отдъхва, но евреите не се предават, подкупват чиновници и с ходатайстване отлагат изпълнението на заповедта.
През 195 г. Иудея е присъединена към държавата на Селевкидите(гръко-македонска държава на територията на деншна Сирия). В Йерусалим е построено модерно училище, но при проверка в храма са открити огромни суми пари-разбира се крадени. Конфискувани са 77 тона злато и сребро укривани от данъците. Това изчерпва търпението на мошениците и те пристъпват към терористични действия а по късно запалват и въстание. 166-165 г. Разрушават се театри, библиотеки, училища и цели градове. Културата и изкуството стават мръсна дума за тълпата неграмотни фанатици. Разгромени са редица градове а избите неевреи са стотици хиляди. През 142 започва войната между Сирия и Рим и Иудея използвайки момента се обявява за независима държава.

През 63 г. римските легиони водени от Помпей превземат държавата с долнопробен народ Иудея и налага отново мир в региона. Така и свършва древната история на еврейската държава. Една история на позора, грозотата и извратеноста на племето, чието съществуване на планетата е било, е и винаги ще бъде бич за земята и народите.

             

С изопачаването на символите за матрицата се придава "нов" изопачен смисъл, къде йудаизъм е мистично-политическа(светска) доктрина за "бого-избраност" на една етническа особена група, а масонството(луциферианството) е формирано по тяхно подобие, комбинирайки символ от Египетско-Халдейската и Друидска култура(клон от Арйаните, но адаптиран към йудаизмът)- доктрина за "избраност на човекът" като висш вид сред живите същества, около който цялата природа трябва да се нагажда и гравитира.(както е казано в библията, че библейският бог е дал "карт бланш" на човекът да разполага с животните и растенията и Природата, като с "бащиния" и накрая Христос идва да ги освободи от техните грехове и заблуди> - веднъж дух ел йах(ал ах) ги вкарва в заблуда, а после библейският Христос идва да "ги спасява".

Интересно е че докато това се случвало в царство Юдея, от другата страна на Средиземно море, келтите подпомагали юдеите като се сражавали с римляните във Великобритания!?

Какво ли свързва келти и евреи? - семити и хамити - може би не само търговията на бели  роби. Борците против робството на РИМ, по-късно станали роботърговци.




Келтите са халогрупа R1b (R1b е възникнала в Кавказ), начело със знатната им каста Саксонците - хамити E1b1b1 (E1b1b1 произход от Източна Африка, потомци на Хам, надсмяли се над своя отец, мутирали и станали бели) и днес систематично разчистват пътя за своите роднини от Африка и Кавказ. Приели юдаизма, първите роботърговци и първите войни на римската империя след нейното реверсиране от служба на слънцето РА в служба на дракона КА.


През 376 година митреума, който е бил на хълма Ватикан е бил затворен от градският префект, а по-късно на негово място е построена базиликата Свети Петър.

В 380-та император Теодосий издава указ/едикт за засилване на позициите на християнството като държавна религия. От страна на християните започва активно преследване на езичници, унищожаването и затварянето на техните църкви/храмове. Жреците на митраизма в надеждата за връщане на старите времена зазиждали своите светилища. Но много от непримирилите се с хода на историята свещениците са били убити от християните направо в техните храмове, което означава, оскверняването на светите места за цялата вечност. Заедно с последните свещеници умира и самата памет за отминалото могъщество на Митра.



Възход на християнството и упадък на империята (313 – 395 г.)

             

                          http://i.imgur.com/gUY2MpO.png

След гражданската война в империята между наследниците на Диоклециан на власт идва Константин I. През 312 г. той побеждава претендента за престола Максенций и става август заедно с Лициний. След една година те издават Медиоланския едикт, с който християнството става равноправна религия. През 330 г. завършва построяването на новата столица на империята, тъй като западният дял, където е Рим, е обхванат от жестока криза. Столицата взима името Константинопол по името на императора. След император Константин I става ясно, че империята не може да преодолее кризата. Малко по малко тя започва да се разделя. Дори и укрепването на властта в Константинопол не е в състояние да предотврати кризата. През май 381 г. се свиква Втория вселенски събор в Константинопол, на който сее избира новпатриарх на Константинопол. Приема се и пълният текст на Символа на вярата.



„Св. Амброзий забранява на имп. Теодосий да влезе в черквата“ (картина на Ван Дайкот 17 век)

Силата на църквата нараства дотолкова, че когато през 390 г. по заповед на Теодосий I готски наемници избиват 7000 души при потушаване на безредици в Тесалоника (дн. Солун), императорът бива официално отлъчен от влиятелния епископ Амброзий Медиолански[1]. Едва след публично покаяние Теодосий отново е приет в редовете на вярващите християни. Докато през 313 г. Константин Велики издава т.нар. Милански едикт, с който обявява всички религии в империята за равноправни, в 392 г. Теодосий Велики забранява дори и частното изповядване на езически религии. Затваря или превръща в черкви повечето нехристиянски храмове в много градове, например Серапеума в Александрия и храма на Веста в Рим. Важни гръко-римски паганистически култови средища като Храмът на Юпитер и Пантеонът в Рим, Партенона в Атина и храмът на Аполон в Делфи, също се закриват. През 393 г. за последен път се провеждат Олимпийските игри, след което и те се забраняват като езически. През 395 г. император Теодосий Iобявява християнството за държавна религия. Малко преди да почине той разделя империята на Източна, начело със сина сиАркадий, и Западна с другия му син Хонорий. Империята никога повече не се обединява.


                
                   Разделяне на Римската империя (395 г.)

Рим преминава в отбрана, през 395 г. е разделен на Западна и Източна империя. След това – през V в., съдбата и на двете им- перии се решава от хуните.

За кратко време хилядолетната Римска империя била подложена на многобройни нападения от варварски племена и римляните не можели да си обяснят откъде идва това божие наказание. Разпространил се слухът, че римляните сами са си виновни, защото разграбили старо ези- ческо светилище, и така разрушили магия, която пазела Рим от варварите. Из “Исторически слова” на Олимпиодор Тивански (V в.), цитиран от Константинопол- ския патриарх Фотий (IХ в.) Историкът (Олимпиодор) разказва, че чул от Валерий, един знатен мъж, за сребърни статуи, предопределени да възпрат варварите. “В дните именно на император Констанций (421 г.) – разказва той, – когато в Тракия бил управител Валерий, било съобщено, че е намерено съкровище. Валерий пристигнал на мястото и узнал от местните жители, че мястото е свеще- но и че там имало свещени статуи от стария култ. После той докладвал за това на императора и получил писмо, с което му се заповядвало да прибере споменатите неща. И тъй, след като било разкопано мястото, намерени били три статуи, направени изцяло от сребро, легнали по варварски начин и с вързани на гърба ръце. Статуите били облечени в пъстри варварски дрехи, имали дълги коси на главите и били обърнати на север, сиреч към варварската земя. След като тези статуи били вдинати, веднага, подир малко дни, нахлули първо готите по цяла Тракия. Малко по-късно хуните и сарматите щели да нападнат Илирик (Западните Балкани) и самата Тракия. Защото светилището се намирало в средата на самата Тракия и Илирик. И изглежда, че трите статуи били предопределени срещу всеки един от тези варварски народи”. Хунският съюз бил толкова ужасяващ за империята, че мнозина оприличавали хуните с библейските демони, предвестници на апокалипсиса Гог и Магог.

Из “Тълкуване на Апокалип- сиса”, архиепископ Андрей Кападокийски, началото на V в.

Някои смятат, че Гог и Ма- гог (библейски демони или на- роди, които нахлуват в навечерието на Второто пришествие) са скитски племена от крайния Север, които ние на- ричаме хуни, по-многочислени и по-войнствени, както виждаме, от всяко земно царство и народ.

     

Когато търсим етимологията на името „кимерийци” от изключително значение е да започнем от безспорния факт, че в древните източници се поставя знак за равенство между кимерите и саките.Тенденцията в историческите миграции на кимерийците в Източна Европа е очевидно свързана с район на древната култура Срубна (носители на Y-ДНК R1b),които най-вероятно са предизвикани от скитските експанзии в началото на„Желязната епоха”. Археологически, трако - кимерийските артефакти се състоят от идентични погребални предмети. Артефактите принадлежат към категорията на "висшата класа/левити" - луксозни предмети, оръжия и бижута.
Келтите се заселват в география на Мала Азия, населена преди това от кимерийци.
Един народ не е само от мъже. Кимерийците са описани единствено като армия от мъже, която извършва грабителски походи. В такъв случай, ако те нямат "свои" жени, не представляват единен народ или племе.
Много съществени доказателства за това, кои са кимерийците, се откриват в някои древни надписи.
Например, в триезичните Бехистунски скални надписи, етнонимът „гимира” (т.е.„кимер”) е записан така единствено в акадски вариант, докато в еламски и древноперсийски варианти срещу „гимира” съответства „сака”.
Е. А. Грантовский пише: «В 1933 г. е публикувана надпис на Ашурбанипал (655-652 г.пр.н.е.) на мраморна плоча от храма на Иштар в Ниневия. В този надпис (линия 146) е изписано Тугдамме (655-652 г.пр.н.е.), известен от другисведения като вожд на киммерийците, но тук се нарича цар наСака» (Грантовский 1960: 84).
Следователно, персите и еламците много добре са знаели, че кимерите сагрупировка именно от сака, които само на акадски са „гамир, гамира”. Но персите определят като „саки” всички скити от Балканите до Тарим.
Всъщност, думата „гамира” е единствено акадски вариант на екзоетноним„сака”. В известните надписи от Нахши - Рустам на Дарий I в древноперсийски вариант срещу всяка дума «сака» също съответства думата «гамира» въввавилонски вариант (Гейбуллаев 1991: 317). Това е един великолепен пример за типична конвертация, който е сред безспорните доказателства, че кимерите са част от саките.
Нека отново подчертаем: на всяко място в триезичния надпис името gimri(кимерийци) във вавилонската версия винаги и навсякъде се превежда катоsacae (саки) в мидийската версия на същия текст. Тези надписи и съответно преводи са направени на Бехистунската скала върху златна пластина, но същои на гробницата на Дарий I. Ето защо, "търсенето" на кимерийци (един по-късен екзоетноним от тюрк. ким-ер, т.е. "речните хора") като нещо различно от саки, е по същество безсмислено.
Дугдамме (Dugdamme, Тугдамме) – предводител на кимерийците в походите им в Мала Азия. Баща на Сандаксарт. В асирийските текстове е отбелязан като цар на племето „сака-угутум”. Безспорно, кимерийците са част от саките, а угутум може да бъде и „огузи” (в асир. - огути). Угутум има вероятност да е свързано и с гути (кути), ути (уди, уси). От изключително значение е преди всичко асирйското сведение, описващо камерийците като саки.

 КЕЛТИТЕ НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ

         
           

В България повече тракийски или келтски артефакти са намерени?

След келтските нашествия траките са сведени до рая.

Севтополис запада. Трибалите изчезват. Гетите ги последват.

Дарданите се смотават.




По следите на изчезналата Троя - дардани, витини, кари, тевкри

На Балканите келтите нахлуват с 300 000 воиска. Даже и разбити те се мотат из полуострова, създават си временни бандитски републики и никой не смее да им се противопостави.

Само римляните успяват да усмирят тяхното велико преселение.

Някои ще заключат, че връзката е проста - между технологичният напредък на Арбините (носителите на хаплогрупа R1b) и техният демографски взрив, довел до тяхното разселване.

Те са ненадминати майстори на желязото, изобретатели на плуга, на бъчвата и на купчина други неща.

Няма да свързваме R1b със келтите и тохарите, които са спрягани за предшественици на прабългарите.

Дедите ни - траките са народ, който е имало огромно влияние в древността. Траките дават не малко богове на гърци, римляни и крадливите плагиати - келти. Южните ни съседи са почитали тракийските Бендида, Арес, Дионис, Зеринтия, Кабирите...Римляните имат култ към тракийските Атис и Кибела. Галите боговеят Земела, Берекинтия и Белсурд (Сбелсурд). Хиполит дори споделя, че келстката религия има корени в учението на тракиеца Залмоксис. Траките са повлияли значително и азиатските народи. Луций Ариан твърди, че тракиеца Дионис е създал цивилизацията на Индия и е основоположника на индийската религия...Това е причината културата на някои народи от Средна Азия да показва общи неща с нашата.

         


Кога става дума за случаен сбор от идеи, които нерядко изпадат в противоречие помежду си? Такъв е случаят със Светския Орден на друидите. В статията си “Обети, погребения и други ритуали на прехода при друидите” Греъм Харви, без каквото и да било колебание, застава зад необходимостта от разкрепостеност дори по отношение на религиозните представи за мъжко и женско начало, за свещено и профанно.

“В церемониите на друидите и на други подобни общности размяната на брачните халки се вписва удачно в общата символика (каменни кръгове, кръгове, олицетворяващи Земята, небето, живота, вечността, прераждането и т. н.). При повечето сватби размяната на целувки и пръстени е сюблимен момент в церемонията. Вричането е съществена част от този момент, както и съединяването на ръцете на новобрачните. Ритуалът в Англиканската църква също включва даване на обет и е съпроводен със специална символика от страна на свещеника, който извършва церемонията. При друидите тази символика може да бъде избрана от младоженците. За момента на вричането двамата с Моли използвахме парче плат, върху които бяха избродирани личните ни тотемни знаци.

От казаното дотук се подразбира, че двойката непременно трябва да бъде хетеросексуална. Но за друидите съсвсем не е задължително двама души, които се обичат и които желаят да заявят публично своята преданост един към друг, да са от различен пол. /…/ Полът и сексуалността не са в периферията на нашите церемонии, както не са в периферията и на ежедневието ни. Някои религии подценяват тяхната роля под претекст за разграничение на духа и материята, но друидите не мислят, че едното трябва да бъде за сметка на другото. Някои наслоени от цивилизацията традиционни представи за ролята на пола и сексуалните предпочитания не могат да бъдат налагани върху фона на “съществованието като цяло”. С други думи, в церемониите на друидите и в тяхната идеология могат да бъдат обединени хомосексуалистки бракове, като символика на божественото и представяне на боговете в хомосексуална форма.”


Венчавката се явява ритуал от черната магия, програмиращ съзнанието за измяна и нещастие

Сватбата е ритуал на доброволнo любовно заклинание.
Брачните халки са символ на пръстена на Сатурн(Хронос преди да бъде завладян от негативна цивилизация) и енергията на партньора, подсилена с волята и енергията на църковния егрегор и се отразяват на човешкото биополе като постоянен синхронизатор на енергиите на двама души, обединявайки и свързвайки ги пожизнено. Укрепването на този ритуал се извършва от тройния обмен на пръстени между младоженците.



> Венчаване на славяните с иудейския дух / Венчавката се явява ритуал от черната магия





* Доказано е, че друид=дравид
Г.С. Раковски доказва, че идва от "дрво"(дърво).
Друга версия е, че идва от санскр. "драва"(река) и "вида"(виждам).
В Европа, Арйаните са Саксонците, Римляните, а Друидите-Келти, Славяни.
За връзката между индусите-дравиди и келтите-друиди - ВИЖ ТУК!Друидите са обожатели на Дърветата но и на Драконите от Била-сварга. Но същите са били и Левитите.
Левит произлиаза от думата "Левиатан"-дракон.
Думата "левитация" иде от взаимстване на мистични сили от Бхувар-лока насиддхите(виж Ведаическа космогония).
Чудно ли е тогава защо Келтският дракон е синоним на Левиaтанският дракон?...
Думата "Левант" за Римската Империя е означавала "Изток", но се е визирало точно Юдея.
Левант или Леванта (френски: levant, италиански: levante,испански: levante) е условно означение използвано презсредновековието от латинските народи (латинците) за обозначаване на Източното средиземноморие ведно скрайбрежнитеобласти, включая Светите земи с Обетованата земя.
Защо е важно да се направи това разграничение на ПЪРВОНАЧАЛНИЯТ СЛЪНЧЕВ култ от "слънчевият култ" на днешните масони?.. защото те влагат чисто чисто МАРС-САТУРНОВ харакер в него(архетип "Скорпион") на разрушаване, трансформация и наново регенерация в матрицата. Това НЕ Е СЛЪНЧЕВ КУЛТ, а- ЛУНЕН. Управлява се от Сатурн.
Днешните масони, под претекст, че "запазват Знанието от профанизация" организират тайни КОНСПИРАТИВНИ ОБЩЕСТВА, чиято цел еМАТЕРИАЛНА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА РЕСУРСИТЕ, като човешкото общество става заложник на тези псевдо-божествени цели.
Парите движат тези общества, а не Богът!

            


По въпроса за онези които много приличат на юдеите, и които "на своя език се наричат келти, а на латински гали", да дадем думата на самия Цезар:

Из "Записки за Галската война"

Когато Цезар пристигна в Галия, начело на едната фракция стояха хедуите, а на другата - секваните. Тъй като секваните сами, със собствените си сили бяха по-слаби, а хедуите от твърде отдавна имаха най-голям авторитет и владееха най-голям брой зависими от тях хора, то секваните спечелиха приятелството на германците и на Ариовист и с големи пожертвувания и обещания ги привлякоха на своя страна. След много успешни сражения и след като избиха цялата аристокрация на хедуите, секваните станаха толкова силни, че присъединиха към себе си голяма част от клиентите на хедуите, взеха от тях за заложници синовете на техните първенци, заставиха ги да се закълнат публично, че не ще замислят нищо против секваните, и като завзеха част от съседните земи, които бяха покорили с въоръжена сила, си осигуриха първенство в цяла Галия. Поради трудното положение, в което се оказа, Дивициак се принуди да се отправи към Рим и да моли сената за помощ, но без да постигне своята цел, се завърна обратно. С идването на Цезар обаче положението се промени. Заложниците дадени от хедуите, им бяха върнати обратно, техните някогашни клиенти - възстановени и благодарение на усилията на Цезар (тъй като онези, които се бяха присъединили като приятели към хедуите, виждаха, че се радват на по-добри условия и на по-справедливо управление) и тяхното влияние и положение се беше засилило във всяко друго отношение. Вследствие на това обаче секваните загубиха своето господствуващо положение. Тяхното място бе заето от ремите. И тъй като се разбра, че те имат еднакво влияние пред Цезар, племената, които поради стари вражди не можеха по никакъв начин да се присъединят към хедуите , сега капитулираха като зависими хора на ремите. Ремите покровителствуваха грижливо тези племена и по този начин гледаха да запазят своя нов и внезапно придобит авторитет. Положението на нещата тогава беше такова, че хедуите се смятаха, че заемат първенствуващо положение, докато ремите държаха второто по значение място.


На езика на РА, Хедуите/мн.ч. = хедуи/ед.ч. = яхдуи = йахуди

2) "юдеи"

а) йахуда/яхуди/хедуи

Арамейската библия разказва историята на яхудите - поклонниците на фараон Ай и по аналогия и на останалите египетски фараони.
Въпреки че са изселени от Ай, яхудите го боготворят. В самия Египет писарите и населението възприемат Божественият отец Ай като бог от египетския пантеон. Като такъв той е боготворен и във васалната провинция Ханаан. Тази връзка се демонстрира ярко от сравнението между еврейската и арамейската библия.
Египет се връща към поли-теистичната си религия и към култа към Амон по време на управлението на фараон Ай и след този период. Занаятчиите, поклонниците на Амон, гравират името на Ай върху стените на храмовете в множество градове в царството Юдея - нещо, което доказва, че култът, както към фараон Ай, така и към египетския символ Йод-Йод, един от по-важните знаци на бога-творец в древните текстове на пирамидите, е жив.
За яхудите божествената същност на Ай въплъщава в себе си всички богове /Елохим/, включително Яхова. Монотеизмът все още продължава да съществува в рамките на тази представа. Прочитът на двете версии на библията разкрива, че в изхода участват две класи хора.
Това са яхудите-юдеи - кастата на свещениците от една страна и от друга страна - децата на Израил, обикновените люде, мнозинството(евреите-хабиру).
Въз основа на тези текстове, както и на изследването на африканския монотеизъм, стигаме до заключението, че е съществувала и още една каста - меси Ай - полицията на Ахетатон. Те се отправят на юг и техните наследници днес живеят в Кения и Танзания. Тази група са масаите - монотеисти.

б) племето "Юда"("Лъвът"-хищнико-паразит) от 12-те "еврейски племена"(защо пък 12, а не 16,7??? )


http://2.bp.blogspot.com/-wQPS7vzNQsI/UhLzbfljyxI/AAAAAAAASxs/fbuOJecT-m0/s1600/kapner.png



"Келтският народ лесно приемт християнството, не оказва съпротива" Можете да кажа само едно нещо: религията на келтите е неизвестна. Някои от нейни моменти може да се научат само от записките на Юлий Цезар, който е могъл да съди доста повърхностно за нейните проявления, защото религиозната система на келтите е била тайно знание, скрито от непосветените .. Келтските жреци се разпореждали със съда, и преподавали в училищата. По същество именно те са управлявали келтските племена. Тези, които са желали да станат друиди (келтски жреци) е трябвало в продължение на 20 години (!) да помни устни инструкции и да придобива знания, след това той може да бъде приет в кастата на свещениците. Подобна система са практикували, и жреците на древен Египет, Вавилон и шумерската цивилизация. Юлий Цезар, който внимателно изучавал друидите, пише, че те "знаят много за звездите и астрономически движения, за размера на Земята и Вселената, природата на нещата и за силата на безсмъртните богове, и тези неща, които те преподават на учениците си." По-специално по отношение на гробовете на благородниците, можем да говорим за келтската религия като вярата в задгробния живот (не забравяйте египетската Книга на мъртвите) и специална магия, същността на която никой не знае. В тази връзка, специална роля е отделяно на култа към мъртвите глави-Бафомет. Отрязаните глави на врагове са имали религиозен смисъл, така че черепите са били държани в светилища. Този обичай е толкова широко разпространен, че може да се каже, че може би отрязаната глава е символ на религията на келтите.


Много интереснo е сходството между келти, евреи и Тракия(горен Египет) и долен Египет. По идентичен начин май действат, както в Египет - първо Авраам с жена си, след него Йосиф, който ограбил Египет.

Келтите се присламчват към бесите, по късно се появяват с името баски.

Хиполит свидетелства, че учението на гетския Залмоксис е станало основа на друидизма. Не случайно гетите са наречени най-справедливите от всички траки. Херодот е силно впечатлен от гетската храброст породена от вярата им в безсмъртието на душата.

Мненията за друидите са различни. Плиний ги нарича даровити лечители и пророци, Дион ги определя като незаменими(като евреите) царски съветници, а други като Тацит и Лукан вярват, че галските духовници са отговорни за оплискани с кръв олтари и безбройни човешки жертвоприношения.

Страбон споменава за култ към Дионис в Галия, като описва с подробности дори ритуалите на вакханките. 



Келтите остават по българските земи около 200 години. Техните жреци (друидите) са осъществили контакт с жреците-беси, обслужващи централното светилище на Дионис. Светилището продължава да функционира доказано до 60 – 59 г. пр. н. е., когато е направено пророчеството на Гай Октавий за сина му Октавиан Август. Тогава Октавиан е бил на 3 години, а пророчеството се изпълнява след 32 години, когато той става римски император. Келтите са живели уж в мирно съжителство с бесите край Костандово. Действащо е било и светилището край Костандово, на което вероятно освен към Хера, се е отдавала особена почит и към Уран.

Известно е, че Уран (Уранос), който е свързан със своята майка и съпруга Гея, е бил особено почитан от жените (вакханки, менади). Вакханките са служителки на Богинята-Майка. Те са били войнствени. Обличали са се с дреха от лисичи кожи и поради това били наричани басариди ( басара - барс –  вид „лисица”).

В района на бесите има доказано светилище на Хера, която е възприемана като майка на боговете. Може би наравно с Хера там е почитан и Уран. То се намира над гр.Костандово. До него е открито и келтско селище. „През V – ІV в. пр. н. е. келтите завладяват римската провинция Панония (в днешна Унгария) и продължават експанзиите си пред земите на даките в Трансилвания. Към 278 г. пр. н. е. те нахлуват в балканските земи и един от келтските племенни съюзи, след като покорил тракийското Одриско царство, създал силна държава със столица Тиле (вероятно съвременния Ямбол).

„В периода 278 – 212 г. пр. н. е. Филипопол е владян от келтите. Освобождава го одриският цар Севт ІV, подпомогнат от масово въстание.” Келтите остават по българските земи около 200 години. Техните жреци (друидите) са осъществили контакт с жреците-беси, обслужващи централното светилище на Дионис. Светилището продължава да функционира доказано до 60 – 59 г. пр. н. е., когато е направено пророчеството на Гай Октавий за сина му Октавиан Август. Тогава Октавиан е бил на 3 години, а пророчеството се изпълнява след 32 години, когато той става римски император. Келтите са живели в мирно съжителство с бесите край Костандово. Действащо е било и светилището край Костандово, на което вероятно освен към Хера, се е отдавала особена почит и към Уран.

При направени археологически проучвания край с. Бабек, Благоевградска област е открито светилище на тракийския бог Збелсурд (мятащия мълнии). Той е точно съответствие на Зевс Гръмовержец. Село Бабек е в непосредствена близост до връх Сютка, където вероятно е било централното светилище на Дионис. И доколкото Зевс има планетно съответствие Юпитер, може да се предположи, че това е било светилището на Юпитер в Родопите.

Недалеч от връх Сютка, в югоизточна посока, се намира римското (генуезко) селище Дженевра (Дженеоврис). Култът към Дионис в Южна Италия и Рим е бил много разпространен. Вероятно прииждащите поклонници са създали свое селище. Показателно е името му – Дженеоврис (изворите на живота). И доколкото в Рим на особена почит е бил бог Сатурн (Кронос, като Митра), може да се предположи, че около Дженевра – с. Любча (Орфеевград) – Доспат (Виденица) е имало светилище на Кронос (Сатурн).

Римските войници, са се кланяли тракийския митраизъм продължение на религията на Баал. Митраисти са били императорите Траян, Нерон, Марк Аврелий и много войници и военачалници. Почти пълното съответствие на култа към Дионис и култа към Митра.

Храмовете-светилища на Кронос (Сатурн) край Дженевра, на Юпитер (Зевс, Збелсурд) край с. Бабек и на Уран (почитан от жените успоредно с Хера) край Костандово образуват един триъгълник около централното светилище на Дионис в района на връх Сютка. Между тези помощни светилища и централното светилище е имало защитни кули и крепости. Зад тези кули и калета, които са образували вътрешната защита (цитадела) на централното светилище, са били свещените земи, в които са влизали малцина избрани. В централното светилище е бил съхранен тракийския култ към Дионис такъв, какъвто е бил преди Орфей и какъвто е запазен хиляда и повече години след Орфей почти непокътнат. Тракийските племена от племенния съюз на бесите и най-вече бесите, са били свободни и непокорни. Били са почитани от всички, докато римляните не предават част от територията на бесите заедно със светилището на одрисите. Тогава беският цар и жрец Вологес вдига въстание, помита одрисите и не допуска оскверняване на светилището. Почувствал, че бесите повече не могат да обслужват и пазят светилището, той решава да го погребе завинаги. Всичко е укрито и замаскирано, следите са премахнати. И когато поколенията се сменят(келтите са прогонени от Тракия), пътищата са забравени и светилището тихо влиза в историята.

http://www.siva-dionis.org/


Състав на келтските племена


  • Белги - населявали междуречието на реките Сена и Рейн.
  • Бои - населявали днешна Южна Чехия.
  • Брити - населявали област Британия.
  • Гали (келти) - област Галия (територията на дн. Франция, част от Швейцария и Белгия).
  • Хелвети - населявали територията на днешна Северозападна Швейцария.


Първо, "В 390 г. пр.н.е., нахлуващите келтите разградили Рим, като в същото време унищожават всички римски исторически записи направените преди това време." В същото време, трябва да се отбележи, че древните келти не са имали своя писменост ..... Предполагам полуголи хора, които обичали фини бижута, оръжия и коне, живеещи от грабежи и война, като отговорност на всеки един от които след бой е била да отсече главата на врага и да я предаде на свещеника на храма. Така че те бързат към РИМ претъпкан, с това което ценят и ..... вместо да ограбват, започват системно да унищожават римските документи, не мислите ли, че е странно? ....



Второ, "в 279 г. пр.н.е.. Лидерът на келтите Бренн, който бе начело на голяма войска, предназначена да оскверни и ограби храма на Аполон в Делфи, но както се твърди, е бил уплашен буря в която той открил зловещо предзнаменование." Нищо ли не ви напомня тази история с гръмотевични бури, особено с оглед на факта, че Aполон е богът на слънцето, идентичен с образа на Христос? Друго интересно. Към някои богове келтите се отнасяли спокойно. В келтското "обединение" влизали маса племена и всяко племе имаше свои богове. Те не са имали никакви оплаквания. Да, и другите гръцки богове, също, но по някаква причина, защо Аполон е предизвикал особенни чувства сред келтите. Тука също трябва да добавим факта, че храмът е назначен за оскверняването, това е, разрушения и грабежи, храмът не беше просто храм, а най-известният храм на Аполон в Делфи, известен със своите пророчици/прорицателки. С пророчици се славиха и келтите. И евреите също са известни с прорицателници, според Таанах. Друг интересно е, че всеки един от тези гадатели са действали през различни времена. Първо, в Стария Завет, а след това в Гърция, а по-късно при келтите. Изглежда, че е имало методично преминаване от ръка на ръка ...... към бурята, която толкова уплашила безстрашните келти да добавим, че през 373 г. пр.н.е. Делфийския храм е разрушен от земетресение. Храмът на Аполон беше първоначален център на гръцката колониална политика, която в известна степен контролирали свещениците/жреците на оракула. Според древните гърци, тука е бил центъра на земята. Според легендата именно тук са се срешнали два орела, освободени от Зевс - един от запад, и друг - от изток. Легендата разказва, че първия Делфийски оракул не е принадлежал към Аполон а на богинята на земята Гея. Aполон завладява светилището, убивайки Тифон - змията-змей, пазител на оракула. Храмът на Аполон в Делфи е играл огромна роля в живота на древните гърци/траки през всички времена в тяхната история. Никой сериозен въпрос, дали е от частен характер или свързани с интересите на цялата страна, не е започвал без консултация с Делфийския оракул. За съвети от него са идвали царете Мидас Лидийский, Тарквиний Гордий, легендарният богат цар Крез лидийски, великият командир Александър Велики. В I век пр.н.е. храма все пак е бил разрушен и ограбен от келтите. По точно в лицето на римските войски под командването на Сула.


Трето, при келтите е имало обичай да убиват жените и децата си. Да си припомним, че такава функция Флавий отбелязва при т.нар евреи.

<< Тази практика при келтите се отбелязват от римски автори и многократно при галите, но ги тълкуват като правило, различни: в това ужасно клане, те са виждали ритуални жертвоприношения и желание да се умилостивят боговете и да ги накара да променят своята воля. Все пак, това е малко вероятно, тъй като, както знаете, келтите за разлика от римляните не "търгували" с боговете си, но сляпо вярват в трайността на своите решения, и на изговореното чрез устата на друидите. Следователно, става ясно защо друидите се ползват с такова уважение и авторитет: те имаха дарбата на словото (W *, и Словото бе Бог), което не само означава, предричане на резултатите от бъдещи събития, но също така и след като бъдещето е предречено, допълнително съвети за значителното му коригиране или осъшествяване чрез ритуални жертвоприношения. Друидите наистина са имали правото на именуване както на хора така и на градове, те извърпвали преговори, похвали, повествовавали за минали времена, но те извършвали и проклятия. И техните проклятия са били длъжни да се случат, защото, излизащото от "осветени" уста слово, веднага се превръщало в едно пророчество. >> Е още едни като израилтяните! А тези два рода днес заедно са в заговор срещу човечеството.

                 
Кралица Виктория (управлявала 1837-1901) е бил убедена, че британските монарси са потомци на цар Давид. Според волята на кралицата, четири й сина (кралицата имат 9 деца), включително и бъдещия крал Едуард VII, са обрязани. В същото време етимологията на името "Британия", е построено не само на келтското племе брити, но думата "завет" (вучи като "брит" на др.-евр ברית). В широкото внедрента в Британия еврейската митология на Стария Завет, понятието "завет" е било широко разпространен тип отношения, и се изразява в тържествена споразумение между страните, следвано от произнасянето на обет. Случая на заветите на келтския друид Moисей, изглежда, е само от едната страна. Въпросът е - защо руският президент целува обувката на Веттин - Windsor - Ротшилд?

Четвърто, "келтският народ лесно приемa християнството, не оказва съпротива" Можете да кажа само едно нещо: религията на келтите е неизвестна. Някои от нейни моменти може да се научат само от записките на Юлий Цезар, който е могъл да съди доста повърхностно за нейните проявления, защото религиозната система на келтите е била тайно знание, скрито от непосветените .. Келтските жреци се разпореждали със съда, и преподавали в училищата. По същество именно те са управлявали келтските племена. Тези, които са желали да станат друиди (келтски жреци) е трябвало в продължение на 20 години (!) да помни устни инструкции и да придобива знания, след това той може да бъде приет в кастата на свещениците. Подобна система са практикували, и жреците на древен Египет, Вавилон и шумерската цивилизация. Юлий Цезар, който внимателно изучавал друидите, пише, че те "знаят много за звездите и астрономически движения, за размера на Земята и Вселената, природата на нещата и за силата на безсмъртните богове, и тези неща, които те преподават на учениците си." По-специално по отношение на гробовете на благородниците, можем да говорим за келтската религия като вярата в задгробния живот (не забравяйте египетската Книга на мъртвите) и специална магия, същността на която никой не знае. В тази връзка, специална роля е отделяно на култа към мъртвите глави-Бафомет. Отрязаните глави на врагове са имали религиозен смисъл, така че черепите са били държани в светилища. Този обичай е толкова широко разпространен, че може да се каже, че може би отрязаната глава е символ на религията на келтите.


Всички символи на религията келтите са станали символи за християнската вяра: черепа, кръста, змея. А същността на християнството е било много лесно да се възприеме от келтите, но не се е приело от най-високата каста. И сега е ясно, че никога не е прието, и създаването на тайно затворено общества започнало точно когато келтското благородничество през VI век беше принудено да се преструва, че е приело новата вяра в Бога. В действителност това не се случило. Сарабанда-погребален танц! Новите “ друиди ” са всъщност опасни окултисти, способни да оплетат в мрежите си хиляди наивници и изповядват култа към Санта Муерте/Черната дева-Кали.

           

Ние знаем, че някои членове на аристокрацията и бардове дълго се съпротивлявали на новата вяра, а тази конфронтация е решен в VI. в битката при Моро, но няма и следа от полемики, нищо, което би означавало, че има борба между двете учения, които отразяват, например, описвания на противоречия между Целз и Ориген, не са дошли до нас. Както ще видим, литературата на средновековна Ирландия съдържа в себе си ехото на древни митове, там се появяват същества в сянка, които в един момент са били несъмнено богове или въплъщения на елементите/стихии; но религиозното съдържание на тези истории разсейва, и те са останали просто една красива история. И все пак, не само Галия, както свидетелства Цезар е притежавала развито собствено вероучение, както научаваме от същия източник, Британските острови са били центъра на келтските религии, така да се каже, келтския Рим.

                    
https://2.bp.blogspot.com/-3u8FDRIE2wI/VffizOmTLmI/AAAAAAAAItU/SgCjIN30gEQ/s1600/knight_judaea_pppa.jpg
Причината за такова отличителен поведението на хората и благородничеството е проста: дохристиянската вяра на хората и идеологията на благородниците също са били доста по-различни. И ако системата на народните вярвания не е в противоречие с християнство (не забравяйте, Павел, който има специална роля за формирането на християнството над езичниците), религията на аристокрацията е коренно различна. Из историята на християнството, ние знаем, че единствените, които категорично отхвърлят християнството са тези, които изповядват Танах ..... Ние няма да сбъркаме, ако кажем, че знатните келти, избутани в идеологическото подземие на Рицарите на кръглата маса, тайно са изповядвали нещо подобно,... сходно на това, което ние сега наричаме юдаизъм, които в действителност не е показван открито по никакъв начин.
http://cf.ppt-online.org/files/slide/6/6C7WqKNSx9RM1Q3hsbdcB8LHPkvA5fep2lXI4T/slide-32.jpg


Келтите са халогрупа R1b (R1b която е възникнала в Кавказ), начело със знатната им каста Саксонците - хамити E1b1b1 (E1b1b1 произход от Източна Африка, потомци на Хам, надсмяли се над своя отец, мутирали и станали бели) и днес систематично разчистват пътя за своите роднини от Африка и Кавказ.

      



Приели юдаизма, първите роботърговци и първите войни на римската империя след нейното реверсиране от служба на слънцето РА в служба на дракона КА.

Саксонците заробвали и подлагали на геноцид, и своите роднини - негри, а новозаветните евреи от Израел, днес унищожават старозаветните евреи - палестинци, допълнително тези две извънземни касти, работят съвместно за ликвидиране на бялата раса чрез расово смесване и войни.



http://i1.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/808/568/544.png




Децата на Израел това са келтите/Как се случи това, че рибите се превърнаха в черепи

СЪВРЕМЕННИЯТ “КЕЛТСКИ” ПАГАНИЗЪМ




“Келтският” паганизъм има и своите “етични принципи и послания”:
“…паганизмът почти не се интересува от спасението и от трансценденцията. Той предпочита благоденствието на земята в този живот, за разлика от блаженството, обещавано в отвъдното, в рая.”

                 


Съществуват паганистки групи, които се занимават предимно с природоопазващи въпроси. Във Великобритания най-активна е групата на Дракона, която подкрепя практическите действия за опазване на околната среда чрез използването на паганистка магия





Баските език е предвестници на келтите в Европа
Най-вероятно, баските са родственици на племената "саами"(Финландия), които са свързани с алтайската езикова група от туранската хаплогрупа. Тураните са наследници на МУ-анците от Тихия океан, като "предходно звено" между МУ-анците от Пасифика и тураните в Източен Сибир са племето "айну"("ками" от Камчатка и Курилските о-в Хокайдо от архипелага на Япония/Ниппон).



Резултата от Якубинската революция във Франция(Галия):
"Свобода, равенство, братство".

Няма коментари:

Публикуване на коментар