Последователи

събота, 21 юли 2018 г.

МИСЛИ ФОРМИ 162


Качеството, видът, естеството на душевното състояние са резултат на човешкия ядрен реактор – сърцето. Те определят жизненото състояние, жизнения път. Човекът не може да направи друго, освен да следва състоянието на своето сърце. И когато в даден момент неговото душевно състояние т.е. излъчването на сърдечното светилище, се формира по определен начин, човек понася задължително неговите въздействия и следва насоките му. Всичките ви възможности, всичките ви интелектуални и други постижения зависят без изключение от качеството и въздействието на вашето душевно състояние и му се подчиняват. Ян ван Райкенборг: Египетският прагносис и неговият зов във вечното днес - 4
                  


Човек има призвание дори и в така силно кристализиралото състояние на днешното расово тяло. Докато това призвание не бъде изпълнено той няма да бъде оставен в покой. Човекът от нашата природа, от нашия вид, е един смъртен бог! Това означава, че той е призван за царствеността на Духа, той е предопределен и създаден за нея. Докато тази царственост още не е постигната, в душевното състояние, във фокуса на сърцето няма равновесие. Мирът на Божия народ идва при едно Божие дете чак когато самият Бог, самият Дух, може да се изяви в него. Бог означава безкрайният, съвършен Дух. Ако този Дух все още не може да се изяви в човека, той още не е станал истински човек. Той бива тласкан по жизнения си път и така с него може да се случи всичко: той може да се заблуди и изгуби, да кристализира и напълно да се вкамени, с всички свързани с това явления на болести и смърт. Болестите и смъртта, а също и нещастията, както изрично обяснихме, се дължат изключително на факта, че целта на живота не е постигната.
Ян ван Райкенборг
Египетският прагносис и неговият зов във вечното днес - 4


                

" Великден е Празник на осъществяването. Ако сърцето е изпълнено от желание за възкресение и притежава достатъчно искреност, логично е също и Светилището на главата да е готово за започването на душевния процес. Тогава в сърцето се освобождава една прекрасна, една голяма великолепна Сила. В Светилището на сърцето има един много специален орган, който обозначаваме в нашата философия като Розата на сърцето или също като Праатома. В частта на сърцето, където се намира Розата, е разположена една много могъща неизявена сила, която в нашата философия се обозначава като Кундалини, като Кундалини на Сърцето. Ако започне процеса на душевното изграждане, тази Кундалини ще се освободи. Тогава тази сила започва да излъчва и да осветява един все по-голям радиус на действие: Розата на Сърцето се отваря."
Събуди се! - Ян ван Райкенборг


                      


“Това, което ние наричаме душа, е петорното проявление на астралния огън в личността. Астралният огън изпълва седемте мозъчни кухини и се приема в системата посредством магнитното дишане на мозъка. Благодарение на това одушевяване човек усеща себе си като Аз. Докато душата е съставена от астралната субстанция на диалектичната природа, тя е смъртна. След смъртта на тялото душата също преминава през процес на разграждане (остава само изпразненият микрокосмос със своята кармично-магнитна сигнатура) и се превръща в обикновен космичен флуид.
Но ако в системата е влязъл Новият астрален огън (чрез възприемчивост към въздействията на Духа) и новото състояние на съзнание е станало реалност, можем да говорим за ново душевно същество. От този момент душата престава да бъде смъртна.”

Из „Откровението на Гносиса в наши дни”


                       

"Никога не бъркайте пророчески книги с мистериини учения. В Библията има много пророчества и несъмнено мистериините книги съдържат също и пророчески елементи. Въпреки това между откровения и пророчества трябва да се прави голяма разлика. Откровения се правят на освободени, спасени и изкупени хора, които отговарят на определени предпоставки и се намират в определено одухотворено състояние. Пророчества се провъзгласяват на онези , които се лутат в тъмнината и са земни.Откровение означава Божествено познание, а пророчество- Божествено обезпокояване. Откровение значи милост, пророчеството е присъда."
Ян ван Райкенборг

            




                            



Последната битка ще бъде за душите на хората .



Н. Ръорих

         


Ivan Toskov Hristozov 18 юли · 

Стремежът към бялата светлина още наричан " тунела " е илюзията на Матрицата , която залъгва Душата при смъртта на физическото тяло и го реинкарнира обратно в МатРеалния свят. Вдигане на вибрациите , чрез изчистване на сърцето от користи намалява вероятност да попаднеш в обсега на Господарите. Пътят на Душата е към Райските планети , а не обратното към Усу и Billa suvarga на адските планети и нисшите страсти изпълнени с физически болки и душевни страдания . " 

Гробарят на вашите илюзии "
                   


ДЯВОЛА Е ЛЮБИМ СИН И ВЕРЕН СЛУЖИТЕЛ НА БОГА ; Длъжен е да ни изтезава , докато не направим верния избор в живота си . Обаче той не може да направи нищо без , Неговата воля. В противен случай Бог няма. УЧИТЕЛЯТ БЕИНСА ДУНО ; Знайте , че дяволът , когато ви улови и завърже , всякога ви оставя по една запалена свещ с , която може да се спасите и казва ; " Ха да видим сега герой ли си ! Но вие стоите и си викате как може да се случи това на мен .Предпочитам да стоя вързан отколкото да се опаря. - Бъди герой , запали въжето и излез , такова въже имат всички от нас и това е Човешкия ум. И да ви направи някоя пакост дявола , Господ всякога ще му заповяда да остави една такава свещ за да се спасите. И тогава дявола казва ; Да видим тоя човек готов ли е за герой на Небето или ще бъде мой роб .Достоен ли си да се развържеш и да пътуваш по тесния път нагоре - или ще останеш да ореш за мене ? 

ЛИЧНИЯ ИЗБОР

от Ivan Toskov Hristozov

             


Ако ядем хляб с мая , тя навлиза в кръвта ни и започва да се размножават гъбички и бактерии , които започват да се хранят с нашите винамини , микроелементи , протеини. В същото време отделят токсични продукти от съжителство си в нас . По време на печене маята с тестото образуват капсула глутен , която се освобождава в червата ни и води до нарушаване на естествената им микрофлора . Оттам се пренася до плазмата на кръвта , където живеят свободно и се размножават. Това води до различни видове интоксикация , гъбички заболявания , отслабен имунитет , което води до редица хронични заболявания. При спиране на консумацията на хляб за организма е нужно поне 5г. до изчистването му напълно. Ако се използва хмел е установено , че бактериите му не са антагонисти на флората на дебелото черво и не води до увреждане . Ivan Toskov Hristozov



Light/Светлината <> е електрически пожар, положен от Природата в услуга на волята; осветява онези, които знаят как да го използват, изгаря онези, които го злоупотребяват. ~ Елифас Леви 

Електричеството е буквално живо; Това е жива същност. В езотеричната литература този Велик Електрически Живот се нарича "Фохат" и Той се олицетворява с Електрическата жизнена сила, трансцеденталното обвързващо Единство на всички Космични Енергии, на невидимите, както и на проявените равнини ...

"От лъчистата светлина на универсалния магнитен океан, чиито електрически вълни обвързват космоса заедно и в непрекъснатото си движение проникват във всеки атом и молекула на безграничното творение ..." Самотно ", казва тя," изследването на този агент, който е божественият дъх, може да отключи тайните на психологията. " ~ Е..П. Блаватска. Квантовата физика казва, че докато вървите по-дълбоко и по-дълбоко в работата на атома, виждате, че там няма нищо - само енергийни вълни. 

Това показва, че атомът всъщност е невидимо поле на сила, вид миниатюрно торнадо, което излъчва вълни от електрическа енергия. 

Тези енергийни вълни могат да бъдат измерени и техните ефекти са видими, но те не са материална реалност, те нямат субстанция, защото "Просто" са.. <Електричество> 

Сега науката прегръща идеята, че вселената е направена от енергия, а не само материя. Ние, разбира се, сме съставени от атоми. Атомите непрекъснато изпускат и поглъщат светлина и енергия през цялото време. Това не спира дори когато спим. Всяка клетка в тялото има своите атоми, подредени по такъв начин, че да има отрицателно и положително напрежение вътре и отвън. Така че всяка клетка в тялото ни е миниатюрна батерия. Всяка клетка има 1,4 волта енергия - не много, но когато се умножавате по броя на клетките в тялото си (50 трилиона), получавате общо напрежение от 700 трилиона волта електроенергия в тялото си. Това е, което китайците наричат "чи/ци", и е и енергията, използвана в ръцете за изцеление. Тя може дори да се измерва извън тялото на определен радиус, в зависимост от сложността на инструмента. "Всяко от нашите сетива се регулира от определен вид протеин, известен като йонен канал. Информативните йони са малки порти, които се намират в мембраната на всяка от вашите клетки и на всеки организъм на Земята. Например, можем да видим как йонните канали превръщат информацията, която пристига в очите ни под формата на светлинна енергия, в електрическа енергия под формата на нервни импулси. Същото е, когато слушате, звуковите вълни, които достигат до вашите уши, където се превръщат в електрически импулси от вашата нервна система. Така че способността ви да чувате и да виждате, да мислите и да чувствате, да движите ръцете и краката си, се дължи на електрическата активност, която се случва в нервните клетки в мозъка ви и в мускулните клетки в крайниците ви, и това от своя страна , е до отварянето и затварянето на йонните канали. Йонните канали наистина са "искрата на живота", тъй като регулират активността на нашите мозъчни клетки.Те са интимно ангажирани в ученето и паметта, в контрола на движението, в нашите мисли и чувства. Съзнанието възниква от електрическата активност на нервните клетки, която от своя страна се генерира от йонни канали. Повечето общи анестетици работят чрез взаимодействие с йонни канали. Ние дори определяме смъртта, когато престава електрическата дейност на нашия мозък. "- Франсис Ашкрофт, професор по физиология, университет в Оксфорд.

" Човекът не е нищо повече от електрифицирана глина. " ~ Пърси Шели

"Тази жизненоважна сила или космическа електрическа енергия е присъща и изцяло насочена автоматично към нас, към ума и волята на космическите единици, от които тече в еманационални серии - всяка единица в тази серия е това, което наричаме едни, или някои други сили на природата.Тези космически същества сами по себе си образуват една взаимосвързана и преплетена йерархия на високи духовни разуми, и, тъй като техните индивидуални герои са почти близки, те си сътрудничат в производството на цялостните космически феномени или операции, които обикновено са групирани в матРеалната природа ". ~ Готфрид де Пурукер.




                    


"Когато обществото достигне етап, в който имуществото придава ранг, където богатството става единственият източник на добродетел, страстта е единствената връзка между мъж и жена, лъжата е източникът на успех в живота, сексът е единственото средство за удоволствие и когато външните украси са бъркани с вътрешна религия ... тогава ние сме в Кали Юга - тъмната епоха. "- Вишну Пурана

                  



Isaac Newton"s Hair Floating in Low Gravity



"Не можем да научим хората на нищо; можем само да им помогнем да го открият в самите себе си.".

~ Галилео Галилей





Един алхимик съобщи, че едно зърно от този прах ще се превърне в чисто злато сто хиляди пъти собственото си тегло. Но читателите му не осъзнават, че този прах е мъдрост, едно зрънце от което може да преобрази цялото невежество в света. Читателят не разбрал правилно, че камъкът на философа е знание, великият чудотворец или че еликсирът на живота е Истината, която прави всичко ново. Тъжно е, че трябва да съществуват недоразумения, но където има големи истини за малките умове, неразбираемостта е неизбежна.

~ Manly P. Hall (Месечно писмо април 1937 г.)

          

Наблюдението изглежда подкрепя убеждението, че това, което се случва с човека, не определя неговия характер. По-скоро това е неговата реакция спрямо различни инциденти, които се превръщат в решение. Всяко лице реагира според това, което е като човек. Неговата среда всъщност не го създава, просто го разкрива в истинската му светлина, като му представя многобройни възможности и изкушения, привилегии и отговорности. Въпреки че философията разкрива истината на тези, които са внимателни, средният човек не е готов да посрещне предизвикателството на самоувереност. Той предпочита да се придвижва, в зависимост от случайността или провидението, за да оцелее. Може би самата тази тенденция дава на околната среда неразумна власт над поведението му . 

~ Manly P. Hall (HORIZON Spring 1957, стр. 50)

                         
        

Сега храната, която хората ядат, не запазва своята индивидуалност, а по-скоро преминава през определени химически промени, така че само определена енергийна резиденция в нея най-накрая се асимилира в човешката система. По същия начин знанието, което човек придобива, не запазва индивидуалността си във всеки един случай, но преминавайки през асимилиращ процес в съзнанието, се трансформира в енергия, която подхранва и увековечава душата. По този начин, когато хората изучават музика, изкуство, литература, философия или дори занаяти, това не означава, че душата получава в себе си хетерогенна маса от зле усвоени преживявания или че душата просто става образ на изкуството или науката, която е постигната. Божествената алхимия преобразува целия опит и знание в херметична медицина, легендарната панацея на алхимиците, че самото лекарство може да излекува невежеството - болестта на неинформираните. 

~ Manly P. Hall (Месечно писмо август 1935 г.)

            


Днес много хора днес, въпреки че са религиозни, са съвсем сигурни, че Бог е зает с някоя друга вселена в настоящето време. Те смятат, че той със сигурност не се грижи за нещата тук, както би трябвало, и е време малките му помощници да дойдат и да поемат. Всъщност, разбира се, в сърцата ни знаем, че това не е вярно. И ако не сме сигурни, е по-добре да седнем и да го почувстваме с дълбочината на собствената си отдаденост, осъзнавайки, че ако за един миг великата Вечна Сила може да бъде недостатъчна, всичко ще свърши. Ако дори за един миг, безкрайният план не се разгръщаше, съществуването щеше да се срине в хаос. Ако светлината на Бога бъде обърната от всяка част на Вселената, тази част от вселената щеше да загине. Но тази безкрайна светлина на живота прониква във всичко. Тя не може да бъде разделена; тя не може да бъде отделена; тя не може да бъде взета от една страна и от друга. Той винаги е навсякъде, вечен. 

~ Manly P. Hall (Като човек мисли в сърцето му 1968, стр.13)

                       




NO THANKS



Неотдавна някой описва съвестта като малък слаб глас, който става все по-малък и по-слаб всеки ден. И макар това да не е вярно, в обществото има симптоми, които биха показали, че вътрешните ценности на индивида не са на разположение толкова често, колкото бихме желали. Какво е съвестта? Имаше много, много различни определения. Една дефиниция, която може би има някаква валидност, е, че съвестта е гласът на славата. Това е един вид шепот, който слиза към нас поколение след поколение човешки опит. ~ Manly P. Hall (Място на съвестта в ежедневието) 








Никой не страда за греховете на друг, никой не е на място, което не е спечелил за себе си, никой не заслужава повече, отколкото има и никой не трябва да бъде щастлив, ако не е. Щастието идва отвътре и е резултат от духовното развитие и никое създание, което не притежава това разгръщане, може да бъде щастливо. Във Вселената няма никой, който никога не е имал шанс. Няма никой, който да е жертва на машинациите на другите. Няма човек, който да е имал повече несгоди, отколкото е спечелил. И няма кой да може да избегне справедливата награда. ~ Manly P. Hall (Месечно писмо от ноември 1940 г.)






Никой ученик на свещени доктрини, без значение колко величествен или желателен или оптимистичен или като цяло сърдечен, може да очаква какъвто и да е резултат от неговите усилия, докато не преодолее нежеланието и невежеството в себе си. Самодисциплината е началото на философията и никой, който не е дал години на точната наука за самодисциплина, има право да претендира за себе си някаква развитие в метафизичните въпроси. Безполезно е да се опитваме да развиваме духовни способности, докато умът, емоциите и тялото са без координация или интелигентна и достатъчна посока. ~ Manly P. Hall (Месечно писмо от ноември 1935 г.)





В сърцата ни са скрити мистерии и нашето мислене не може да мечтае за тях, нито да си ги представи. Загадката става още по-задълбочена, когато любезно осъзнаваме и считаме, че в сърцето ни има искра на Божествената Светлина. Сърцето играе важна роля в практиката на Духовното училище на Златния розен кръст, защото там живее Божествената Светлина Спарк, гербът на вечния Живот. Божествената светлина е неделима; тя е вездесъща в своята дейност; това е единство, извън времето и пространството. Искри на тази божествена Светлина също е в центъра на нашето истинско същество; това е централната точка, а също така и вездесъща. Същността на Божествената Светлина е безкрайна. Това е в нас и около нас. Сърцето ни е трансформатор на светлината. Христос може да се роди в нас с всеки сърдечен ритъм. Сърцето ни бие около сто хиляди пъти на ден, което е почти четиридесет милиона пъти годишно. В седемдесет години това е почти три милиарда сърдечни удара. Можем да попитаме: Възможно ли е човешките същества да не изпитат Сърцето на светлината от сърцата си, да чукат на вратата на съществуването си поне веднъж в живота си? Ние постоянно осъзнаваме сърцето си. То има свой собствен тон, собствена прекрасна симфония на живота; ние го чувстваме и чуваме. Усещаме неговото постоянно присъствие като физическо свидетелство за вечното присъствие на Божествената Светлина.
                       

Душата е получила свои уши, за да чуе неща, които умът не разбира.

                                    

The Celestine Insights 

1. Ние отново откриваме, че живеем в дълбоко загадъчен свят, пълен с внезапни съвпадения и синхронни срещи, които изглеждат преднамерени.

2. Тъй като повече от нас се събуждаме в тази тайна, ние ще създадем напълно нова световна гледна точка - предефинирайки вселената като енергична и свещена. 

3. Ще открием, че всичко около нас, цялата материя, се състои от & произтича от божествена енергия, която започваме да виждаме и разбираме. 

4. От тази гледна точка можем да видим, че хората винаги са се чувствали несигурни и несвързани с този свещен източник и са се опитвали да присвояват енергия, един от друг. Тази борба е отговорна за всички човешки конфликти. 

5. Единственото решение е да се култивира лично обвързване с божествената, мистична трансформация, която ни запълва с неограничена енергия и любов, разширява нашето възприятие за красота и ни издига в по-високо самосъзнание. 

6. В това осъзнаване можем да освободим нашия собствен модел на контролиране и откриване на конкретна истина, мисия, ние сме тук, за да споделим това, което помага да се развива човечеството към това ново ниво на реалност. 

7. В стремежа си към тази мисия можем да открием вътрешна интуиция, която ни показва къде да отидем и какво да правим, и ако правим само положителни интерпретации, носи поток от съвпадения, които отварят вратите, за да се разгърне нашата мисия. 

8. Когато достатъчно от нас влезем в този еволюционен поток, като винаги даваме енергия на висшето Аз на всеки, с когото се срещаме, ще изградим нова култура, в която нашите тела ще се развият до все по-високи нива на енергия и възприятие. 

9. Тук е мястото, където еволюцията ни води ... Вътрешната ориентация развива света към небето, което вече е тук. Да знаем това е да познаваме нашата съдба. 

10. HOLDING THE VISION/ СЪЗДАВАНЕ НА ВИЗИЯ... Разбирането, че в историята човешките същества несъзнателно се борят да въведат тази жива духовност на Земята. Всеки от нас идва тук по задание и докато привличаме това разбиране в съзнание, можем да си припомним една по-пълна визия за раждането на това, което искахме да постигнем с живота си. Освен това можем да си спомним обща световна визия за това как всички ние ще работим заедно, за да създадем нова духовна култура. Знаем, че нашето предизвикателство е всеки ден да държим тази визия с намерение и молитва. 

11.  EXTENDING PRAYER FIELDS/РАЗШИРЯВАНЕ НА МОЛИВЕНИТЕ ПОЛЕТА ... Точният метод, чрез който държим видението. 

Векове наред религиозните писания, стихотворения и философии са насочили вниманието към една латентна сила на ума във всички нас, която мистериозно помага да се засегне това, което се случва в бъдеще. Тя се нарича сила на вярата, позитивно мислене и силата на молитвата. Вече приемаме тази сила достатъчно сериозно, за да я запознаем по-пълно с общественото съзнание. Установяваме, че тази молитвена сила е област на намерение, която се изнася от нас и може да бъде разширена и укрепена, особено когато се свързваме с другите в обща визия. Това е силата, чрез която ние притежаваме видението за духовен свят и изграждаме енергията в себе си и в другите, за да превърнем тази визия в реалност.

                      

Който контролира миналото, контролира бъдещето. Тези, които не виждат бъдеще, са послушни в момента и онези, които не разбират миналото, не разбират кои са те. Прости мъдрости преминали през вековете от мъдрите стари мъдреци. Факт е, че връзката ви с вселената е толкова невероятно мощна, че единственият начин да не ви се налага да я изживявате е да ви държат в състояние на параноя и страх. Една от най-големите заговорнически събития в историята на човечеството са тези, които ви отдалечават от събуждането си за това, което наистина сте.
                    

Очевидно е криза на две неща: на съзнанието и на състоянието. Ние имаме технологичната мощ, инженерните умения да спасим нашата планета, да излекуваме болестите, да нахраним гладните, да сложим край на войната; Но ни липсва интелектуалната визия, способността да променим мислите си. Трябва да обезценим 10 000 години лошо поведение. И това не е лесно.
              

Сънувайte като египтяни 

Древните египтяни разбраха, че в сънищата ни очите ни се отварят. Думата им за мечта, rswt, също означава "пробуждане". Египтяните знаеха, че боговете и прадедите говорят чрез мечти. Разработиха усъвършенствана практика за съзнателно пътуване на сънища. 

Обучени мечтатели работеха като гледачи, дистанционни зрители и телепати. Те практикували форми на преместване, пресичане на време и пространство в енергийните тела на птици и животни. 

Те изследвали пътищата на задгробния живот и мултивселената. Те знаеха, че истинското посвещение и трансформация се осъществява в една по-дълбока реалност, достъпна чрез душевни пътувания, които могат да отведат пътника до звездите - особено към Сириус, "moist land/дъждовната земя", смятана от египетските инициатори за източник на висшето съзнание, напреднали духове след смъртта и дом на висши същества, които проявяват непосредствен интерес към земните въпроси.

                     





Представете си едно общество, което подчинява хората на условия, които ги правят ужасно нещастни и вместо да се справя с тези условия, вместо това се стреми да се възползва от тях. Представете си, че това общество поддържа индустриализирано и вечно състояние на страх и недоволство, което продава временни убежища като наркотици, секс, консуматорство и алкохол, за да запази своето общество функциониращо и самодоволно. С други думи, това общество ще се фокусира изцяло върху модифицирането на вътрешното състояние на индивида, така че те да могат да търпят социални условия, които иначе биха намерили напълно нетърпими.

                              


                                        


                   

Peace keeper














Никога не е късно да си зададете въпроса: "Готов ли съм да променя живота си, готов ли съм да се променя?". Колкото и да сме стари, каквото и да е минало, винаги е възможно да се преродим. Ако всеки ден е копие на последния, колко жалко! Всеки дъх е шанс да се преродиш. Но за да се преродиш в нов живот, трябва да умреш преди да умреш.






Тези, които нямат желание за Истината никога няма да бъдат убедени в съществуването си. Има много хора, които не вярват в съществуването на Върховния Дух в тяхната собствена смърт, защото се страхуват да го направят, не защото са в конфликт поради някаква тяхната причина или склонности. Дори ако една врата се отвори в Небето, през която биха могли да видят, те биха казали: "Това е илюзия, имаме някакво заклинание.





Ако държите сърцето и главата си в светлината, в това състояние на озаряване, това ще създаде оптимални условия за свързване на микрокосмоса с личността. Свързващата сила, обединяващият елемент, ще прояви душата. С други думи, когато микрокосмосът и личността са свързани, душата възниква между двете като ново тяло. Защото, когато системата на личността се държи в светлината на Гнозис, лъчението й може да се свързва все повече и повече с тази на микрокосмоса и по този начин заедно те обличат живата душа. Това духовно тяло има съществуване, което е в света, но вече не е от света. Така че чрез въвеждане на душата, човешкото същество може да влезе в Пътя на Преображението/Метаморфозата.


                   

Подсъзнателните образи и разработки от черна магия са в изобилие в атмосферата на театрите, тъй като Черната ложа ги има под своя контрол. Например, зрителите разглеждат актьори, които извършват порнографски сцени или слушат думи с двойно или злонамерено значение. Тези мрачни елементи на покварено удоволствие увреждат ретината и ухото и дори проникват в ума. След това в психическото поле психологическото "аз" на всеки човек се намесва, като създава психически живи образи, които стават абсолютни копия на сценичните образи, които пленяват ретината и ухото на зрителя. Тези образи са надарени със съзнание и се превръщат в истински "умствени демони", които (по време на нормалния сън) блудстват  с ума на зрителя. Очевидно това причинява нощно замърсяване.

Кината са по-лоши, защото в тях тези покварени елементи са по-обилни поради изключително вредната популярност, която режисьорите са впечатлили в своите филми. Учениците трябва да се въздържат да ходят на киносалони.

За съжаление днес театрите и кината с тяхната скрита корупция или явни практики на черна магия са центрове (поради своята дързост към извращение), превърнати в явни и непогрешими храмове на черна магия, които са нездравословни за умственото състоянието на хората.

Още по-лоши изводи или твърдения (но прецизни и страшни) могат да бъдат отправени към нощни клубове, които са причинили толкова много зло върху морала на днешната младеж.

Следователно езотеричните студенти трябва да знаят как да се защитят от горепосочените мръсни изкушения.
                     

Страстите на душата, които се придържат към въображението, могат, ако са достатъчно силни, не само да предизвикат промени в организма, към който принадлежат, но и да бъдат прехвърлени върху друг организъм и по този начин впечатленията могат да се внесат от волята на човек върху елементите и външните неща и по този начин болестите на душата или тялото могат да бъдат причинени или излекувани. Състоянието на душата е основната причина за състоянието на външното тяло. Силна, възвишена душа, стимулирана от силно и активно въображение, не може просто да причини промени в здравословно състояние или болест в собствения си организъм, но и в това на другите, с които тя влиза в контакт. Злите изобретателни лица могат да окажат много зло влияние върху другите чрез своя външен вид. Невидимите сили, излъчващи от душата през очите, са много по-силни, по-горещи и по-активни от еманациите на физическото тяло. Духовната сила на човек, която влиза в душевната сфера на други, е не по-малко силна, отколкото ако би възникнала в последната. По такъв начин един човек може да окаже влияние върху ума и характера на друг. Духът може да постигне много чрез силата на Вярата. Тази сила е твърда увереност или убеждение, основано на знанието, че човек може и ще изпълни своята цел. Това е силно, непоколебимо внимание, което дава сила на работата, причинявайки, така да се каже, имиджа в съзнанието ни за силата, която е необходима за извършване на делото, за работата, която трябва да бъде извършена в и чрез себе си. Следователно ние трябва във всички магически операции да прилагаме силна воля, ярко въображение, уверена надежда и твърда вяра; които заедно ще съдействат за постигането на желания резултат.


                     


Венера, приведена в съответствие с Регуус

Венера, навлиза в Дева и е подредена с Регулус, алфа звездата на Лъв. Сърцето на Небесния Лъв изпълва богинята на Любовта със смелост и способност да царува. За един ден Венера ще бъде наситена с по-високи енергийни модели, които могат да доведат универсалната любов до прага ви.




ЧОВЕШКАТА ДУША И ДУХОВНАТА ЛИЧНОСТ Розенкройцерският орден (AMORC) учи, че човешкото тяло, както всички неща във Вселената, се състои от атоми, които постоянно вибрират под действието на "духовната енергия", която прониква в материалната вселена. Това, което отличава човешките същества от неодушевената материална вселена, е притежание на душа, която е съпътствана от друга сила, която витализира и оживява тялото. Душата е наситена с качества на интелигентност и съзнание и е еманация на Универсалната Душа, на общото сътворение. Човешката душа притежава с различна интензивност всички качества и качества на Всемирната Душа, която е "чиста, съвършена и всезнателна"; човешката душа непрекъснато се стреми да се развива към все по-всеобхватни състояния на Универсалната Душа. Извънредното проявление в ежедневния живот на душата е това, което розенкройцерите наричат "душата личност", което отразява нивото, към което душата е обхваната от "надмноженствената", универсалната душа. Душата, оттук и нейната душевна личност, не са съвършени, но се развиват. Тази непълнота или "несъвършенство" на душата е резултат от "падането на човека". Предвид нашата интимна връзка с универсалното съзнание, която позволява нашето състояние на съществуване, можем да твърдим, че ние сме, всеки от нас, микрокосмос на Божествената Същност или универсално съзнание, което прониква във Вселената. Ние притежаваме в себе си потенциала, Абсолютната Мъдрост, която е съвкупност от всички познания и опит, които можем да натрупаме някога. Този важен фактор в действието на духовната алхимия дава характера на "Великата работа", която езотерично описва алхимичния процес, който се предприема от посвещението. Ние сме микрокосмос на универсалното съзнание, което прониква в цялата Вселена. Абсолютната Мъдрост е термин, който включва универсални истини, които обозначават скритата и като цяло недостъпна част от нашето съзнание, която е най-близка до Всемирното Съзнание или Божий ум. Това е изворът на знанието, който ни стремежи заедно с нашето духовно развитие и целта на духовната алхимия в смисъл да се превърнем в едно с божествеността и "намирането на себе си". Розенкройцерите наричат тази цел "майсторство на себе си", което може да бъде определено като "... опит, в който човек, чрез пряко познание, знае, че е източник на всичко.

               






Пътят към сърцето на Вселената 

Пътят към сърцето на вселената е един и все пак различен за всяко човешко същество. Значението е, че всяко човешко същество само по себе си е този път - този път, който е изграден от мисъл и съзнание и от тъканта на вашето собствено същество. То е изградено с материал от Сърцето на Божествената природа. 

Има дълъг път; той също е широк. Това е пътят, по който имате с вас потока от енергия на Божествената природа, и следвайки този път ще постигнете съвършенство своевременно; но това е й пътят на дълготрайната бавна еволюция, която се движи напред постепенно във всеки живот, през неизброимите епохи.

Има друг път, стръмен и трънлив, трудно да се следва, но който Великите от човешката раса са утъпкали. Това е бързият, но труден път. Това е пътят на самообладание, пътят на отдаването на себе си за Всичко, пътят, по който личният човек става безличен Буда, безличен Митра; пътят, по който любовта към собствената ви его е изоставена и цялото ви същество се изпълва с любов към всички неща, големи и малки. Трудно е да се следва, защото това е пътят на посвещението; това е стръмният и трънлив път към боговете; защото, когато изкачвате височините на Олимп, трябва да стъпвате по пътя, тъй като там лежи пред вас.


Красивите са пътеките, величествена е целта и бързи са краката на онези, които следват пътя на Вселената, Малкия Глас Вътре, е който води до сърцето на Вселената. Това е ядрото на посланията на великите мистерии на древността - обединението на обикновеното човешко същество с неговия божествен източник, с корен в себе си, и това свързано с всички, защото това ядро е искрата на Централния огън , искра на Божествеността; и тази искра е във всички. 


Божествеността е във вашето сърце. Това е коренът в теб. Това е ядрото на сърцевината на вашето същество; и вие можете да се изкачите по пътеката на духовното Аз, преминавайки воал след завесата на затъмняващата самота, докато не постигнете единство с тази вътрешна Божественост. Това е най-великото приключение, познато на човека - изследването на човешкото аз.    



По този начин ще се изкачите на планините не само на  Parnassus  и Олимп, но във времето, като следвате този вътрешен път на самоусъвършенстване, ще се разраствате толкова много в разбирането и във Вътрешното виждане, че очите ви ще влязат в диапазоните на Вътрешната светлина, разкривайки ти най-святите и най-красивите тайни на безграничната вселена.    


Първата стъпка по пътя към сърцето на Вселената е да разпознаеш Истината, че всичко идва отвътре. Всички вдъхновения на гений, всички велики мисли, които са направили и разруши цивилизациите, всички прекрасни послания, които са били предадени от Великите на земята на техните ближни - всичко това идва от Вътре. Битката за съюз, за обединение, за съюз, за вашия собствен вътрешен бог, е повече от половината, когато познавате тази Истина.    

Колко прекрасен е пътят, който се вижда след това! Колко е славен! Води все по-навътре и навътре, което е същото като да казвате нагоре и нагоре, все по-нагоре и нагоре, докато не станете заедно с вашите собствени роднини - боговете - които са управителите и управниците на вселената и за които хората са деца.


Най-вътрешният от вас е бог, жива Божественост; и от този Божествен Източник текат надолу във вашия човешки манталитет всички неща, които правят хората велики, всички неща, които пораждат Любов и могъща Надежда и Вдъхновение и Възвишеност, и най-благородното от всички, Саможертвата.


В себе си лежат всички тайни на Вселената. Чрез вашия вътрешен Аз, вашата духовна природа, имате път, достигащ до самата сърцевина на Вселената. Ако пътувате по пътя, водещ винаги Вътре, ако можете да влезете в себе си, преминете зад воала, след като сте потънали в себе си, по-дълбоко и по-дълбоко в себе си, вие отивате по-дълбоко и по-дълбоко в чудните загадки на Универсалната природа.

За тази пътека се говори като за път, но тя е отключването на сърцето на човека - не физическото сърце, а сърцето на неговото същество, същността на човека; с други думи, отключването и развитието на неговите духовни, интелектуални и психически сили и способности. Това е учението за сърцето, тайната доктрина, учението, което е скрито. The Eye Doctrine е онова, което може да се види и е повече или по-малко отворено.


Знаейки себе си, напредвате по-бързо от средното протичане на еволюционния курс; и когато това темпо се ускори в най-голяма степен, има инициации, кратки съкращения, но само за тези, които са годни и готови да предприемат тези трудни, много трудни, кратки прекъсвания. Растежът продължава стъпка по стъпка.


Същият Универсален Живот тече през всички неща, които са. Същият поток от съзнание, който тече в могъщото Цяло и през могъщия Цяло на Вселената, тече следователно през човека, неразделна част от тази Вселена. Това означава, че има път, по който може да влезете в интимна връзка със Сърцето на самата Вселена; и че тази Пътека е ваша, вашето вътрешно същество, вашата собствена вътрешна природа, вашето духовно Аз. Не е самоличността на обикновения физически човек, който само е слабо отражение на духовния блясък вътре, а че Вътрешният Аз от чисто съзнание, чистата Любов за всичко това, не оцветен от някаква земна почва - твоето духовно същество.
                           
    
Ако се събудите за миг и погледнете наоколо в живота, ще забележите, че нищо тук не продължава, нищо не работи. Няма Няма щастливи завършвания. Всички постижения са измити от смърт или от следващия момент. ~ Д-р Фредерик Ленц / Рама (1950 - 1998)





Защо сте такива, какви то сте? Защо действате така, както действате? Отговора можете да намерите в дихателното поле и в това, което се намира там – неговите обитатели. Някои от силите в него са били вече там, когато сте се родили, защото в момента на раждането обгръщащият ви микрокосмос не е бил чист и девствен. 

Преди вас много други личности са го обитавали. Той е дом, обитаван безброй пъти.
Много от тези бивши обитатели ви се изявяват, натрапват ви се, упражняват насилие върху вас. Един след друг те дирижират живота ви и ви тласкат в различни посоки, придобивайки власт над вас в съответствие с вашите опитности и ситуациите, в които попадате.
Няма нито един диалектичен човек и нито един божествен човек, който да може да се изплъзне от ръководството на магнитните сили в дихателното си поле. Затова небива да се смятате за това, което в действителност не сте. В най-съкровената си същност вие сте едно бедно човече, което според природата си е играчка в ръцете на магнитните сили.
Ян ван Райкенборг


Никтемерон на Аполоний Тиански


               

Небето иска индивидът да се движи грациозно, любезно от сърце, с дълбока оценка на проблемите на другите, но никога, при никакви условия, да не се опитва да постигне собствените си цели, като унищожи, разочарова или нарани други хора.

~ Манли П. Хол (The Lone Traveler 1962, p.10)

                     

Човешките взаимоотношения не могат да бъдат трайни. Законът на природата не позволява отношенията да продължават завинаги. Следователно, вечността не може и не трябва да бъде елементът, необходим за щастието. Взаимоотношенията на индивидите са преходни - малко повече от други. Но когато се опитваме да се придържаме към онова, което изчезва, ние само се оказваме нещастни. Когато насилваме взаимоотношенията, ние се нараняваме. Следователно природата създава модели на среща и разделяне. Ние трябва да живеем чрез тези приемания. Някои от най-лошите неврози възникват при хора, които не могат да приемат промени в отношенията.

~ Манли П. Хол (The Lone Traveler 1962, стр. 9)
                 

Можем, ако желаем, да мислим за себе си като за строители на съдба, формиращи империи, а след това да четем историята и да видим как нашите играчки се разпадат; или просто можем да разпознаем това като градина, път, приятно място по пътя на нашето пътуване, където можем да спрем да се освежим себе си, да споделим някои удоволствия, а след това да продължим.

~ Манли П. Хол (The Lone Traveler 1962, p.13)
                        

Реалността е най-тежкото бреме, което повечето хора трябва да понесат; реалността на това кои са и какво са, и какво могат да направят, и какво не могат да направят, и защо трябва да се гордеят със себе си или защо няма нищо в тях за да се гордеят със себе си.

~ Манли П. Хол (Разсейване - Внезапното променяне на звука 1:05



"Шаманът е фигура в началото на човешката история, която обединява лекаря, учения и художника в едно понятие за грижа и творчество" - Терънс Маккена, 1946-2000.

                   

"Щастието се състои в това, че другите са щастливи, в изоставянето на личния си интерес, за да се донесе радост на другите." - Парамаханса Йогананда

                   

"Трябва да разберете целия живот, не само една малка част от него. Ето защо трябва да прочетете, затова трябва да погледнете небето, затова трябва да пеете, да танцувате, да пишете стихове и да страдате , и така да разберете, всичко, което е Живота ". - Кришнамурти



"Всяка мисъл, емоция и действие е свещена мистерия, а не безсмислена катастрофа, каквато материалистите биха ни накарали да мислим. Мъдростта произтича от правилното използване на умствената енергия, добродетелта от правилното използване на емоционалната енергия и здравето извън баланса и жизнеспособността на физическата енергия Животът е духовно приключение в използването на божествените сили и енергии, който ги използва, живее добре и се намира в състояние на благосъстояние."  - Манли П. Хол


"Вътре в човека са всички елементи, които формират Вселената и всички съществуващи принципи, са взаимосвързани: Той докосва земята с крака, с ръце въздуха, с главата си небето и чрез Духа, той се свързва с Божествеността, откъдето идва и където трябва да се върне. " 

- Самаел Аун Уеор



"Нашето съзнание е преходното отражение на универсалното съзнание. Ние го оформяме и го правим наше собствена с нашето подвижно се и променящо се съзнание. "

- Debasish Mridha

Няма коментари:

Публикуване на коментар