Последователи

събота, 14 юли 2018 г.

МИСЛИ ФОРМИ 160



"Видението ви ще стане ясно, когато можете да погледнете в собственото си сърце." Кой гледа навън, сънува, който се взира вътре, се събужда "❣️☯️☮️🌹 ~ Carl Jung






Егото ще бъде изпълнено, когато го мразите. Егото може да съществува само толкова дълго, колкото го мрази; защото с омраза чувстваш себе си по-висш, с омраза изолираш себе си, с омраза ти определяш себе си. С омраза имате определена самоличност. В любов, егото трябва да изчезне. Любовта вече не е отделена. Любовта, в същия съд като другите, осигурява еримените. Това е изобретение, синтез. Ако егото е свързано твърде много, тогава е лесно да мразиш и любовта е най-трудната. Бъдете внимателни и бдителни: Омразата е сянката на егото. Има голяма нужда от любов. Има нужда от много голямо разграничаване, защото егото трябва да бъде пожертвано. Само онези, които могат да бъдат готови за нищото, могат да обичат. Само тези, които са готови за нищото, онези, които са напълно свободни от своите главорези, ще могат да получат дара на любовта, която ще дойде от неизвестното. ❣️☯️️🌹️🌹 ~ Osho

                                               


"Независимо от това, какво бихте могли да имате, ако размишлявате, или поне седи в мълчание за няколко минути всеки ден и живеете в хармония с вътрешния ви Аз, винаги ще живеете в небето и ще носите собствен преносим рай навсякъде. "❣️☯️☮️🌹 ~ Paramahansa Yogananda

                                         


             " Нямате представа колко трудно търся подарък, за да ви даря. Не е добро да давам сърцето и душата си, защото вече имате такива. Така че ти донесох огледало. Погледни се и запомни ме. "- Руми








"Вселената е моят дом, всички същества моето племе и единство е моята религия". ~ Рене Лазули






"Реализацията е съзнателното разбиране на единството на живота и на единството на живия Аз с безсмъртната Причина, която стои в най-вътрешните части на света." ~ Manly P. Hall





"Ние не сме тe направили нито от небето, нито от земята, нито смъртeн, нито безсмърте, така че със свобода на избора и с чест, сякаш твой творец и създател, ти можеш да си измислиш каквато и да е форма, която предпочиташ ... ще имаш силата, от съда на душата си, да се преродиш във висшите форми, които са божествени ". Джовани Пико дела Мирандола




"Правилният път към пълнота е съставен от съдбоносни препятствия и неправилни структури". ~ Карл Юнг
                         




Има много хора, които все още не са родени. Всички те изглеждат тук, ходят наоколо - но всъщност те все още не са родени, защото са зад стъклена стена, те са в утробата. 



--- Карл Юнг



Те са в света само под клетва и скоро ще бъдат върнати на плерома (пълнотата), където те са започнали първоначално. Те не са създали връзка с този свят; те са прекъснати във въздуха; те са невротични, живеят временния живот. 



--- Карл Юнг











"Всички човешки души са безсмъртни, но душите на праведните са безсмъртни и Божествени." - Сократ




" Не почуквайте по вратите на обикновените къщи. Ръцете ви са достатъчно дълги, за да достигнат до небесната врата. "~ Руми




"Затвори очите си, влюби се, остани там." ~ Руми






"Знай себе си, познай врага си, хиляди битки, хиляди победи." - Сун Дзъ






"Способността да се наблюдава с оценката е най-висшата интелигентност." 




- Кришнамурти











"Животът е Божествена мистерия и вие сте космически детектив".

 ~The Afterlife of Billy Fingers, Annie Kagan











Символите са оракуларни форми - тайнствени модели, създаващи вихри в веществата на невидимия свят. ~ Manly P. Hall (1901 г. - 1990 г.)












Абсурдно е да се измъкваш от света, когато търсиш истината, защото е в света и вътре в човека тук и сега. ~ Самаел Аун Уeор (1917 - 1977)



"Шарлатана има различни форми според обстоятелствата, но в дъното е човек, който не се интересува от знанието само за себе си и само се стреми да спечели приликата, че може да го използва за лични цели, които са винаги егоистични и материални. " ~ Артър Шопенхауер 1788-1860.


Спрете търсенето на фрази и преследване след думите. Вземете обратната стъпка и обърнете светлината навътре. ~ Dogen Zenji (1200-1253)


Ние трябва да култивираме безумието, защото в същността на искреността ние пораждаме най-красивите цветя на Духа. ~ Самаел Аун Уеор (1917 - 1977)



Това, което търсим, е връзката на всички възможни светове и държави на ума, които са в нас. Източникът на Ин и Ян е вътре в теб. ~ Фредерик Ленц / Рама (1950 - 1998)



Майката Природа говори в разумен език в рамките на мирния разум на искрения наблюдател. ~ Радханатх Свами


Не ме питай къде отивам, докато пътувам в този безграничен свят, където всяка стъпка, която предприемам, е моят дом. ~ Доген Зенджи (1200 - 1253



Всичко, което е в нас, което усеща, мисли, желае и анимира, е нещо небесно, божествено и следователно нетленно, вечно. ~ Аристотел (384 г. пр. Хр. - 322 г. пр. Хр.)



Срещата със себе си е на първо място срещата със собствената си сянка. Сянката е стегнат проход, тясна врата, от чието болезнено заграбване никой не е пощаден; който слиза в дълбокия кладенец. Но човек трябва да се научи да знае себе си, за да знае кой е. ~ Карл Г. Юнг (1875 - 1961 г.)




"На големия празник на Егото, всеки остава гладен." ℵ☉Ω



Не се смущавайте от нищо. Изглежда, че нещо идва от извън мозъка ви, но всъщност това са само вълните на собствения ви ум и ако не сте помрачени от вълните, постепенно те ще станат по-спокойни и по-спокойни ... Много чувства идват, много мисли или изображенията възникват, но те са просто вълни на собствения ви ум. Обикновено мислим за нашето съзнание като получаване на впечатления и изживявания отвън, но това не е истинско разбиране на нашия ум. Истинското разбиране е, че умът включва всичко; когато мислите, че нещо идва отвън, това означава само това, което се появява в ума ви. Нищо извън себе си не може да доведе до някакви проблеми. Вие сами правите вълните(врити- бел.ред.) в ума си. Ако оставиш мозъка си така както е, той ще се успокои. Този ум е наречен: Големият разум. ~ Шунриу Сузуки (1904 - 1971 г.)




"Това са само формите които се променят, не е същността ..." ~ Рам Дас




"Ако нещо изгори душата ви с цел и желание, вашият дълг е да бъде редуциран до пепел от нея. Всяка друга форма на съществуване ще бъде още една тъпа книга в библиотеката на живота". ~ Хенри Чарлз Буковски 1920-1994.


"Времето ни яде живи."ℵ☉Ω



Не сте ли наясно, че има една полунощ, когато всеки трябва да се разкрие. ~ Søren Kierkegaard (1813 - 1855 г.)


"Как човек се сблъсква с реалността е избор." ℵ☉Ω



Без раждане и смърт и без вечна трансмутация на всички форми на живот, светът ще бъде статичен, без ритъм, безсмислен, мумифициран. ~ Алън Уотс (1915 г. - 1973 г.)

                                  


Творческото лице има малка власт над собствения си живот. Той не е свободен. Той е поробен и измъчван от Неговия Даймон. ~ Карл Г. Юнг (1875 - 1961 г.)








Целият ви живот се случва само в този миг. Настоящият миг е самият живот. И все пак, Хората живеят така, сякаш противоположните са истина и третират сегашния момент като стъпка към следващия - средство за край. ~ Екхарт Толе






"Човекът стои в собствената си сянка и се чуди защо е мрачно." ~ Zen Proverb






Да станеш просветен не е просто да се промъкнеш в някоя несвързана еуфория, океанско усещане за мистично единство, освен обикновената реалност. Дори не е да се качим с решение, например някаква формула, за да контролираме реалността. По-скоро това е опит за освобождаване от всякакви затруднения и страдания, съчетани с прецизно осъзнаване на всеки релевантен предмет на знанието. След като постигне Просвещението, човек знае всичко, което има значение, и точната природа на всичко, което е. 




~  Robert Alexander Farrar Thurman




Ако в живота сме заобиколени от смърт, тогава в здравето на нашия интелект сме заобиколени от лудост. ~ Лудвиг Витгенщайн, философ (1889 - 1951 г.)



Solve et Coagula "Разтопявайте и замразявайте и по този начин ще познаете целия магистър". ~ Платон Πλάτων. 427-347. B.C.E.



Лично овластяване означава да се деконструирате от ценностите и програмите на обществото и да поставите свои собствени ценности и програми на тяхно място. ~ Терънс Маккена (1946 - 2000)




Аз дойдох на страховитото заключение, че аз съм решителният елемент. Това е моят личен подход, който създава климата. Това е моето ежедневно настроение, което прави времето. Аз притежавам огромна сила, за да накарам живота да бъде мизерен или радостен. ~ Йохан Волфганг фон Гьоте (1749 - 1832 г.)




Във Великия магически агент, който е Астралната светлина, се запазват всички впечатления от нещата, всички образи, образувани или от техните лъчи, или от техните размишления; В тази светлина се появяват нашите мечти, това е тази Светлина, която отоксира лудостта и прочиства насиленото им съждение в преследването на най-фантастичните фантоми. Да виждаме без илюзии в тази светлина е необходимо да отхвърлим разсъжденията чрез мощното усилие на волята и да съберем само лъчи. ~ Елифас Леви (1810 -1875)



Главната функция на героя е да преодолее чудовището на мрака: това е дълготърпението и очакваният триумф на съзнанието над несъзнаваното. ~ Карл Г. Юнг (1875 - 1961 г.)




Живей живота в неговата цялостност. И да живееш по света, не бъди от него. Живей в света като цвете на лотос във вода: Живее във вода, но водата не го прави. ~ Ошо / Шрей Радженеш (1931 г. - 1990 г.)



Часът за отразяване на нашата съдба е пристигнал. Насилието не решава нищо. Насилието може само да ни доведе до неуспех. Нуждаем се от мир, усамотеност, размисъл, разбиране. Проблемът на света е проблемът на индивида. Кървавите революции не решават нищо. Болка, глада, объркване съществуват. Но нищо от това не може да бъде отстранено чрез абсурдните процедури на насилие. Методите на тези, които искат да трансформират света въз основа на кървави революции или с преврати - екзекуции и изстрели, са напълно погрешни, защото насилието стимулира насилието и омразата. Ние се нуждаем от мир, ако това, което искаме, е да разрешим проблемите на човечеството. ~ Самаел Аун Уеор, революция на диалектиката (1917 - 1977)



"Те се скитат в тъмнината, търсят светлина, не осъзнават, че Светлината е в сърцето на мрака". ~ Manly P. Hall (1901 г. - 1990 г.)




"Щом вкусиш полета, ще вървиш завинаги по земята с очите си, обърнати към небето, защото там си бил и там винаги ще копнееш да се върнеш." - Леонардо ди сър Пиеро да Винчи 1452-1519. ☤





Който притежава Бога в Своето Същество, Той Го притежава по Божествен начин и Той ги излъчва във всичко; за него Всички неща са Вкус на Бога и във всички неща Това е Божият образ, който той вижда. ~ Майстер Екхарт (1260 - 1328)


Практическата мъдрост трябва да се научи само в училището на опита. Наредбите и инструкциите са полезни доколкото те водят, но без дисциплината на истинския живот те остават само от природата на теорията. ~ Samuel Smiles, шотландски автор (1812 - 1904 г.)


Ако не израсне извън теб, никое знание не е наистина твое, то е само перушина на заем. ~ Д. Т. Сузуки (1870 - 1966 г.)



"Това е знак на ум, необучен да приеме собствените си процеси като валидни за всички хора, и своите собствени преценки за абсолютна истина" - Алистър Кроули, 1875-1947г. Коментари върху Книгата на закона.
                    



Мирът е вътрешната природа на човечеството. Ако го намерите в себе си, ще го намерите навсякъде. ~ Рамана Махарши (1879 - 1950 г.)






"Сънят е малка скрита врата в най-съкровените и най-тайни вдлъбнатини на душата." ~ Карл Густав Юнг. 1875-1961. 



"Нашите сънища, ако бъдат анализирани правилно, могат да ни разкрият какво се случва в дълбоките рубикови кубически сфери на подсъзнанието ..." ç☉Ω






"Напредъкът на Его е поредица от прогресивни пробуждания, като всеки напредък довежда до него идеята, че и този път, най-накрая достигнахме до" реалността ". - Еле́на Петро́вна Блава́тская. 1831-1891.







"Ние не можем да отречем, че влиянията на знаците съществуват и манипулират, докато не влезем в психологическата революция в себе си. Но по пътя на всеки студент, който се стреми към просветление, ние трябва да започнем да революционизираме срещу това, което Хороскопите определят. " - Самаел Аун Уеор (1917-1977)

"Няма религия по-висока от истината". ~ Елена Петровна Блаватская. 1831-1891. 

"Малката философия настройва ума на човека към атеизма, но дълбоката философия вкарва мъдростта на хората в религията". ~ Сър Франсис Бейкън, 1ви виконт Св. Албан. 1561-1626. 

"Етимологията на термина" религия "се състои от латинската дума" religare ", която означава да се обедини в хармония или да бъде прикрепена или обвързана. "Докато догматичната религия има склонност да се обвърже с религиозните си вярвания, това води до пренебрегване за другите и там има религиозни вярвания ... Тъй като нищо не е толкова твърдо вярвано и защитавано като това на догматичните религиозни убеждения." ~ Пол Франсис младши. 

"Религията съществува в човечеството, като любовта. Подобно на това, тя е уникална, подобна на това, тя съществува или не съществува в такава и подобна душа, но дали я приема или отрича, то е в човечеството; то е в живота, то е в самата природа, това е неоспорим факт на науката и дори на разума. 

Истинската религия е това, което винаги е съществувало, което съществува днес и ще съществува вечно. Някой може да каже, че религията е това или онова; религията е това, което е. Това е истинската религия, а фалшивите религии са суеверия, имитиращи я, заимстващи от нея, лежещи сенки на себе си! 

Човек може да каже за религията това, което се казва за истинското изкуство. Савидж опитите за рисуване или скулптура са опитите на невежеството да стигне до истината. Изкуството се самоосъществява, излъчва със собственото си великолепие, уникално и вечно като красота. Истинската религия е красива и с този божествен характер тя се налага да уважава науката и получава съгласието на разума. 

Науката не смее да утвърждава или отрича тези догматични хипотези, които са истини за вярата; но тя трябва да признае с несъмнени герои една истинска религия, т.е. онова, което само заслужава името на религията, тъй като тя обединява всички герои, които са съгласни с това голямо и универсално желание на човешката душа Едно нещо, което е за всички очевидно божествеността, се проявява в света. Това е благотворителност. Работата на истинската религия трябва да бъде да произвежда, да запази и да разпространи навсякаде духа на милосърдието. За да стигне до тази цел, тя трябва да притежава всички характеристики на благотворителността, така че да може да я определи задоволително, като я нарече "жива благотворителност". 

Сега, какви са характеристиките на благотворителността? Благотворителността е търпение ... Пациента обича Бог, защото е вечен, какъвто е Той. Той страда от преследвания и никога не преследва. Той е любезен и любещ, призовавайки към себе си малкото, а не отблъсква. Той е без ревност. От кого и от какво да ревнува? Не е ли по-добрата част, която няма да бъде отнета от него? 

~ Éliphas Lévi. 1810-1875.

"Елифас Леви потвърждава, че всички религии са излизат от Кабала(Кибела) и се връщат в нея, и ако терминът е предназначен да включва цялото тяло на езотеричното знание, никакъв окултист не може да оспори изявлението". 

~ Артър Едуард Уайт 1857-1942.

"Истинската религия трябва да бъде универсална: Защото, независимо дали това е Дионис, Кришна/Христос, или Буда, името означава малко, защото ние трябва да разпознаваме само светлината, а не носителя. Защото истински посветени във всяко светилище се покланят пред всеки олтар, храм, джамия или катедрала, те осъзнават с истинско разбиране единството на цялата духовна истина.

Всички истински посланици знаят, че те са само езичници, които, като имат чудесни идеали, не живеят до тях. Те знаят, че всички религии са само една история, разказана по различни начини за хора, чиито идеали се различават, но чиято голяма цел е в хармония с идеалите на създателите. Северно, източно, южно и западно се простират на разнообразието на човешката мисъл и докато идеалите на човека очевидно се различават, когато всичко се казва и кристализацията на формата с фалшивите си понятия се отмива, остава една основна истина: всички съществуващи неща са " Строителите на храмове " се трудят за един единствен край, за великия архитект." 

~ Manly, P Hall 1901-1990.
                   

"В края на краищата нещата трябва да са такива, каквито са и винаги са били, великите неща остават за великите, бездните за дълбоките, деликатесите и тръпките за рафинираното, а за кратко обобщение - всичко рядко за рядкото. " ~ Фридрих Вилхелм Ницше 1844-1900.

                      


"Ако открием, че нищо в този свят не може да ни задоволи, най-вероятното обяснение е, че сме били създадени за друг свят." C.S. Lewis




Азът по дефиниция е съвкупността от всички психически факти и съдържание. Състои се от едната страна на нашето его съзнание, което е включено в несъзнаваното като по-малък кръг в по-голямо. Така че азът е не само несъзнателен факт, но и съзнателен факт: егото е видимостта на себе си. Разбира се, в егото себето се забелязва слабо, но вие получавате благоприятни условия за него чрез егото - не е много истинска картина, но това е опит. Виждате ли, тя се състои от толкова много елементи, които нямат нито пространство, нито времеви качества, не могат да ги донесат/визуализират напълно в пространството и времето. И тези усилия на себе си да се проявява в емпиричния свят водят до човека: той е резултат от опита. Толкова голяма част от себе си остава навън, не влиза в тримерния емпиричен свят. Следователно самостоятелността се състои от най-новите придобивания на съзнанието на егото и от другата страна от архаичния материал. Азът е факт от природата и винаги се явява като такъв в непосредствени преживявания, в сънища и видения и т.н.; това е духът в камъка, голямата тайна, която трябва да бъде изработена, да бъде извлечена от природата, защото тя е погребана в природата. Също така е и най-опасна, също толкова опасна, колкото и архетипно нашествие, защото съдържа всички архетипи: може да се каже, че едно архетипно преживяване е опитът на себе си. Това е като персонификация на природата и всичко, което може да се преживее в природата, включително това, което наричаме Бог. К. Г. Юнг, Заратустра на Ницше: Бележки от семинара.




God Holding a Nokia Mobile by Dali








"Удивително е, че нашите души - нашите вечни есенции, с всичките им надежди и мечти и видения за вечен свят - се съдържат в тези времеви тела". R.I.P Marion Woodman










 "Първата стъпка към познаването на най-висшия божествен символ на чудото и тайната на живота е признаването на чудовищната природа на живота и неговата слава в този смисъл: осъзнаването, че това е точно както е и че не може и няма да се промени. Тези, които мислят - и името им е легион - знаят как Вселената би могла да бъде по-добра от това, как би била, ако се създаде, без болка, без скръб, без време, без живот, неспособна за осветяване , Или онези, които мислят - както много правят - "Нека първо да поправя обществото, а след това да се приближа до себе си", са забранени дори от външната порта на имението на Божия мир. Всички общества са зли, скръбни, несправедливи; и такива те винаги ще бъдат. Така че, ако наистина искате да помогнете на този свят, това, което ще трябва да преподавате, е как да живеете в него. И че никой не може да направи това, което самият той не се е научил да живее в него с радостна скръб и скръбна радост от познанието за живота, какъвто е. "

Джоузеф Кембъл



"Психоанализата няма никаква друга цел освен да създаде пространство в себе си, в което да бъде чут Божият глас" Херман Хесе







"Ако не го практикувате непрекъснато, това умиране и новораждане/прераждане, вие сте само гост на тази тъмна планета Земя."  Goethe



Реалният живот винаги е трагичен, а тези, които не знаят това, никога не са живели. C. G.Jung. Modern Psychology.




Студио Шпионска Лига



Метафизиката ще ви даде смелостта да започнете правилните каузи в движение и търпението да измислите последиците от причините, които вече са започнали. Метафизиката няма да премахне препятствията, страданието, бедността, роднините или дълга, но ще ви даде разузнаването, за да се изправите пред тези разнообразни болести с добра надежда, висока целомъдрие и стабилно убеждение. Метафизиката укрепва характера; По този начин тя помага на индивида да придобие пряко майсторство над всяка група обстоятелства, като се изправи справедливо и да го разреши честно. ~ Manly P. Hall (Месечно писмо август 1940 г.)




Метафизиката се основава на закона. Законът е волята на вселената за себе си и за нейните творения. Законът е абсолютен и неизменен. Много метафизици имат погрешно схващане за смисъла на закона. Чуваме за законите на изобилието, здравните закони и други. Повечето от тези хора се позовават на такива закони за нещо, което искат. Това понятие е неразумно и неприемливо. Законът е неизменният факт на съществуване; Законът прави възможно практикуването на метафизични дисциплини. Законът не служи на никого; целият живот служи на закона. ~ Manly P. Hall (Месечно писмо от септември 1940 г.)




Метафизиката е цялата вътрешна химия, философската химия, основана на принципа: колкото по-добри сме, толкова повече можем да знаем. Ако не сме нещо в себе си, е по човешки невъзможно никое човешко или божествено същество да ни впечатли с реализацията на истини отвъд състоянието на собственото ни развитие. Няма никакво изключение от това, няма как да се избегне или заобиколи този фундаментален метафизичен факт. ~ Manly P. Hall (Месечно писмо от април 1936 г.)




Метафизиката признава основния факт, че всички човешки същества са несъвършени. Това изисква усилие, а не съвършенство, на този етап от еволюцията. Във всяко човешко същество има конфликт между идеалите и действията. Всеки знаем по-добре от нас. Фактът, че не сме съвършени, не трябва да води до обезкуражаване, а до добросъвестно желание да се подобри чрез интелигентен процес. Много хора са съсипали живота си, като размишляват върху грешките си и пренебрегват възможностите си. Целта на философията е да нареди живота на хората. При правилно подреденото съществуване висшата част в човека контролира и насочва най-ниската част, т.е. духът контролира ума и умът контролира тялото. ~ Manly P. Hall (Месечно писмо от септември 1940 г.)



                                          



Шварценегер: Тръмп, изглеждахте като варен макарон на срещата с Путин






                    


 Метафизичните дисциплини не трябва да бъдат насочени към материални цели. Истинският мистик не медитира или не се концентрира в усилието да привлече към себе си нещата от материалния свят; нито се опитва да намери в медитация бягство от отговорностите или проблемите на своя обективен живот. Това обаче не означава, че метафизичните дисциплини нямат никакъв физически резултат. Когато човек постави вътрешния си живот в ред, чрез медитация и реализация, резултатът е по-щастливо и по-добро физическо съществуване. ~ Manly P. Hall (Месечно писмо август 1940 г.)

                             

                         


                         


Хората живеят не само да разменят и обменят за малко време, или да прекарват годините си в напразно или безплодно поведение, а по-скоро за да постигнат добродетел и да постигнат мъдрост. Човекът наистина е човек, доколкото той наистина е добър и наистина мъдър. Не богатството, нито властта, нито властта, нито голямото раждане са правилните предмети на възхищение. Само мъдрецът е наистина възхитителен, само добродетелният човек е достоен за уважение. ~ Manly P. Hall (Месечно писмо от юни 1936 г.)

                           


                               


Материалното образование е насочено към повишаване на уменията на ума и ръката. Образованието дава на човека работещо познание в областта на изкуствата, занаятите и науките. Но съвременното образование не дава на ученика никакво познание за собствената му вътрешна същност. Духът, душата и метафизичните части на човека нямат място в схоластиката. Резултатът е очевиден. Материалното знание не дават щастие. То не е довело до честност. То не успява да вдъхне целостта. Само духовното познание може да завърши образованието чрез предоставяне на сигурност, морална смелост и духовно просветление. ~ Manly P. Hall (Месечно писмо август 1940 г.)

                


Много съвременни метафизични организации практикуват магьосничество и не го знаят. Магьосникът е човек, който се опитва с някакво специално изкуство да отклони природните сили към личните си цели. Целият принудителен растеж е магията. Човек, който се опитва да доминира в околната среда, без да се издига над него, е магьосник. Хората, които се опитват да използват религиозни учения за парична печалба, да вдигат ипотеки или да се отърват от нежелани роднини, са магьосници. Истинската цел на метафизиката е да усъвършенства вътрешния аз в мъдрост, добродетел и разбиране, а всяка друга употреба на метафизична сила вероятно ще доведе до черна магия. Черният магьосник може да се наслаждава на временен материален успех, но той прави тежка карма, която ще трябва да бъде изплатена в бъдещ живот от гледна точка на мизерия и страдание. ~ Manly P. Hall (Месечно писмо октомври 1940 г.)

                       
           




Човекът, който гледа в света, осъзнава, че той лично е изправен пред проблеми с приспособяването. Той трябва да се научи да се смесва с множеството други човешки същества, които изграждат неговия свят. Той трябва да се приспособи към многобройни темпераменти и трябва да развие търпение, съчувствие, разбиране и всички тези качества, с които контактът с другите става справедлив и хармоничен. ~ Manly P. Hall (Месечно писмо, март 1941 г.)

                                    

             




Човекът не е толкова далеч от примитивните видове, колкото и да не би искал да повярва. Има нещо от дивака в подсъзнанието на изтънченото. ~ Manly P. Hall (пролет 1950 г., стр.66)
                       



Човек има призвание дори и в така силно кристализиралото състояние на днешното расово тяло. Докато това призвание не бъде изпълнено той няма да бъде оставен в покой. Човекът от нашата природа, от нашия вид, е един смъртен бог! Това означава, че той е призван за царствеността на Духа, той е предопределен и създаден за нея. Докато тази царственост още не е постигната, в душевното състояние, във фокуса на сърцето няма равновесие. Мирът на Божия народ идва при едно Божие дете чак когато самият Бог, самият Дух, може да се изяви в него. Бог означава безкрайният, съвършен Дух. Ако този Дух все още не може да се изяви в човека, той още не е станал истински човек. Той бива тласкан по жизнения си път и така с него може да се случи всичко: той може да се заблуди и изгуби, да кристализира и напълно да се вкамени, с всички свързани с това явления на болести и смърт. Болестите и смъртта, а също и нещастията, както изрично обяснихме, се дължат изключително на факта, че целта на живота не е постигната.
Ян ван Райкенборг
Египетският прагносис и неговият зов във вечното днес - 4

Няма коментари:

Публикуване на коментар