Последователи

понеделник, 10 юни 2019 г.

ГИГАНТИТЕ В ДРЕВЕН ЕГИПЕТ



Преди "потопа ( deluge ) ,войната на боговете ,великата война" на Земята, е нямало толкова вода колкото има днес . Повечето е било дървета (километри високи) и зеленина . Единствената вода , която е имало на Земята е била в региона ( Каспийско море , Черно море ) . Тогава сме имали 46 активни хромозоми . Височината на човека е била между 3,5/10,5 метра . Животните също са имали повече активни хромозоми и са били огромни сравнение с днешните . Динозаврите са били просто влечуги , които са имали повече активни хромозоми , защото тогава кислорода е бил много повече от днес . Гигантите , които се описват в библията са били нормални хора просто са имали повече активни хромозоми .



Бригийския цар, който стои срещу върховния Баал. Стелата е датирана 8 в.пр.Хр. Както забелязвате тук Баал вече е с човешко тяло, но шапката с бичите рога си остава характерен за него атрибут. 

                 
        

Гиганта БААЛ държи предмет, който много прилича на магурска рисунка.




Изгубеното наследство на фараоните

Преди да започнем, ще направя едно кратко пояснение. В тази статия няма да видите нито една от фотографиите, които се разпространяват в интернет за разкопки около гробове на гиганти, по една проста причина. Почти 90% от тях са фалшиви.

Една скорошна статия, озаглавена “Древен египетски фараон, може да бъде първият известен “гигант”, публикувана в Live Science на 4 август 2017, разкрива, че 3-та династия Фараон Са-Нахт, открит от Вади Магарех (в района на Синайския полуостров), е била наречен “Гигант” – първият известен гигантски владетел на древен Египет. Той е с 5 инча по-висок от Рамзес II и с 8 инча по-висок от обикновения човек за това време. В миналото на Египет има много примери за много по-високи гиганти, които са докладвани, изкопани, изобразени в изкуството им и мумифицирани примери, които са били скрити от обществеността. Съществуват открития, които говорят за фараони вариращи между 7 фута (2,13 метра) и шестнадесет фута (4,88 метра) високи. Болезненото изследване на археологически разкопки, архаични текстове, вестници и анализ на изображенията на йероглифи в египетско изкуство започнаха да хвърля светлина върху това явление.

Цялата област на Близкия изток има невероятни легенди за гигантски хора, заедно с препратки в Библията – които включват и Моисей, който бяга от Египет и е нападнат от могъщите и високи ханаанци в днешния Израел и Ливан. Вестниците потвърждават реалността на тези племена, а скелети и кости с огромни размери са открити в тази област на Библейските земи, както и в други части на Африка и Близкия изток.

Открития на „гигантски скелети“, докладвани в Северна и Южна Америка и други части на света, разкриват загубеното наследство на раса от колоси, които сега бавно започват да се включват в историческия и археологически записи. Египет не е изключение, а Джим Виейра и Хю Нюман обобщават местата и информация за подобни открития през последните няколко години, които за първи път ще разкрият в тази статия.




Хю Нюман е световен изследовател, мегалитоман и автор на десетки книги и документални филми. Той е редовен гост на Древните извънземни на History Channel и търсенето на изгубените великани, гост на BBC, Sky TV, и в момента участва в мегалитната Одисея (Великобритания), Road 2 Ruins (САЩ) и Древния утрешен ден.

Дали гиганти са изградили Голямата пирамида?

Управляващият елит на праисторическия Хемит винаги е бил разглеждан като свръхчовеки, други с продълговати черепи, други – за полу-духовни същества, а други за гиганти. Архаична легенда разказва, че пирамидите в Гиза може да са били построени от раса на гиганти. Тя бе споделена в лекция на окултиста и масон Мани П. Хол (записана през 80-те години) и Кристин Т. Харис я изложи в YouTube видео. Първоначално е част от лекция, озаглавена Атлантида и Античността .

„ Казва ни се, че през 820 г. сл . Хр. … в дните на славата на Багдад, великия султан, последовател и потомък на великия Ел-Рашид от Арабски нощи, султан Ел-Рашид Ал-Ма мун, реши да отвори Голямата пирамида. Беше му казано, че е построено от гиганти, които се наричали Шеддаи, свръхчовешки същества, и че в рамките на тази пирамида и тези пирамиди са съхранили голямо съкровище отвъд познанията на човека . ”


Масивните обвиващи камъни на Голямата пирамида. През 1909 г. цялата пирамида все още е покрита с тях.

Вярно е, че през 832 г. Ал-Ма’мун пътувал до Египет и бил първият “багер” там, така да го наречем, на Голямата пирамида, по времето, когато тя все още е била напълно обградена с бели варовикови блокове. Кои обаче са Шеддаи , е друга мистерия, но може да се отнася до друго име на Шемсу Хор или „Последователи на Хорус“. Това може също да се отнася и до Шаддад бин Ад (царя на ада), за който се смята, че е цар на изгубения арабски град Ирам на стълбовете , за което се споменава в Сура 89 на Корана. Понякога той се нарича гигант.


„Входът“ към Голямата пирамида, през който влязъл през 830 г. сл. Хр. великия султан, Ел-Рашид Ал-Ма мун

Гигантите и мегалитното строителство в Египет

В Акбар ал-Заман, известна също като Книгата на чудесата (ca.900 – 1100 г.) е компилация от Арабски средновековни знания за Египет и света преди Потопа. Там се твърди, че хората на „Ад са били гиганти”, и се казва, че „…е построил паметниците на Дахшур с камъните, които са били издълбани по времето на баща му ” с които са започнали строителството си. На по-късна дата, Куфаръм, друг гигант, “ поставил тайни в пирамидите на Дашур и други пирамиди, за да имитира това, което е било направено от старо време. Той основава град Дендера Дашур в който влизат Червената пирамида и Наклонената пирамида (Bent Pyramid / Виж тук), построени по време на царуването на фараона Снофру (2613-2589 г. пр. Хр.). Дендера се състои от високо декорирани колони, посветени на богинята Хатор.


Наклонената пирамида (Bent Pyramid)

В текста се казва, че Накраус, първият цар на Египет (след потопа), заедно с другарите си ” построили паметници, издигнали високи кули и изпълнили чудесните работи “, докато град Мемфис бил дело на по-късен комплекс от гиганти, които работели за цар Мисраим, друг гигант. Малко по-надолу се описва работата на повечето от тези колоси: “ Адим е гигант, с непреодолима сила и най-великият човек. Той заповяда от кариерата на скалите и транспортирането им да се строят пирамиди, както беше правено в предишни времена.”

И така, какво правим с информацията от тези истории? Изглежда, че Менли Хол (Manly P. Hall) е знаел за този текст и се е опитал да го обобщи в своята лекция. Според автора, цялото древно „знание“ си заслужава да бъде разкрито и признато, за да носи знания и мъдрост през поколенията.

Били ли „последователите на Хорус” великани?

Последователите на Хор, за които се казва, че са създали първичната могила в Гиза, много преди фараоните да построят първите пирамиди, понякога се записват като гиганти. Ранните археологически разкопки в Египет сочат тази реалност:

Към края на IV хилядолетие пр. Хр. Хората, известни като Хора на учениците, се явяват като силно доминираща аристокрация, управляваща целия Египет. Теорията за съществуването на тази раса се подкрепя от откритието в преддинастичните гробници, в северната част на Горен Египет, където анатомичните останки от индивиди с по-големи черепи и постройки от коренното население, са с толкова голяма разлика, че се изключва всякакъв хипотетичен общ расов щам. “

Професор Уолтър Б. Емери (1903-1971) е египтологът, който е открил Саккара ( Виж тук / Saqqara) през 30-те години на миналия век и е открил преддинастичните останки там. Те са имали долихоцефални черепи, по-големи от тези на местната етническа група, светла коса и по-висока, по-тежка постройка. Емери заяви, че тази раса не е местна за Египет, но е изпълнявала важна свещена и правителствена роля в страната. Тази група е стояла на разстояние от обикновените хора, смесвайки се само с аристократичните класове и се смята, че е част от Шемсу Хор, “учениците (или последователите) на Хорус.”

Ранните разкопки в Саккара показват типично погребение, различно от мумифицирането на Египет.

Авторът Фреди Силва също разкрива описание на тези „гигантски богове“ в текстовете на сградата Едфу:

„ Съветът към посветените в храма на Едфу дава поглед към това как изглеждат боговете строители, тъй като посветените са били инструктирани да „се изправят с Ахау ”(„ Боговете, които се изправят ”), които са с височина 9 лакти. Това е приблизително 15 фута или 4,6 метра ! ”

Гигантски артефакти на Първия фараон

Първият египетски фараон (3150 г. пр. Хр.) Се нарича Менес (или Нармер), но е по-известен като „Краля на скорпионите“. Няма запис за неговия ръст, но той е изобразен като много висок на известния Narmer Palette (Виж тук) /c.3100 пр.н.е./ и по време на неговото управление са създадени извънгабаритни артефакти и сега са запазени в музей в Оксфорд, Англия.


Narmer-Palette / Палитрата на Нармерите, която показва великия цар, който разбива враговете си. c.3100 пр. Хр.

Хю Нюман разказва: “През юли 2017 г. посетих Музея на Ашмол, за да разследвам мистериозните шотландски резбовани каменни сфери, но ми отне време да погледна египетската изложба. За моя изненада имаше очевиден гигантски артефакт от първата династия и статуя на гигантски фараон от втората династия, за която се смяташе, че е на височина осем фута (2,44 метра). В централната витрина погледът ми привлече странен предмет, който очевидно не изглеждаше египетски. Формата е точно същата като австралийския бумеранг, така че прочетох информационната табела и тя го описва като “хвърляща пръчка”. Артефакт, който може би показва ранен контакт между тези култури.

В същата витрина имаше красиво издълбани кремъчни ножове, но имаше еднин толкова голям, че първоначално не го забелязах, тъй като заемаше почти цялата ширина на шкафа. Беше поне десет пъти по-голям от останалите и изглеждаше, че е „използван“ като нож. Информационният панел казва, че е “вероятно церемониален”, тъй като това е единственият начин да се обясни неговата масивност. Открит е в Хиераконполис, под основите на по-късен храм от първата династия. Защо е бил умишлено погребан и скрит толкова старателно, не е известно, но може би е церемониален начин за да се почитат боговете, които вероятно са били гиганти.”


Извънгабаритен нож от кремък в музея на Ашмол. На табелата се казва, че е „церемониален“. Снимки от Хю Нюман.

Хю Нюман продължава: “В противоположната витрина, видях и извънгабаритни боздугани, които някога са били във владението на легендарния „Крал Скорпион”, привлякоха вниманието ми в ъгъла на стаята за старини на Египет . Отново, те бяха описани като церемониални, но дали пък можеше да са си с правилния размер, предназначен за гигантски крале?”


Варовикови боздугани, които са извънгабаритни версии на малките каменни оръжия, които са били типични гробни артефакти през преддинастичния период. Те стават символи на египетския елит до 3100 г. пр. Хр. Снимки от Хю Нюман.



Физически доказателства за гигантските герои

Хю Нюман открива доказателства за по-съществени гиганти. в египетската история. Тук ще разгледаме някои по-надеждни физически доказателства, които намекват за съществуването на много по-високи индивиди от средният египтянин.

Гигантски владетел висок над 8 фута (2,4384 м.)

Крал Хасекхейму (изписван също като Хасекхемви или Хасекхей, около 2690 г. пр. Хр.) Бил последният владетел на Втората Египетска династия близо до Абидос и бил замесен в изграждането на Хираконполис, преддинастичната столица. Това е същото място, където е бил открит вече споменатият гигантски нож, за който споменах в първа част на тази статия (Виж тук). Той бил погребан в некропола в Ум ел-Ка’аб в някога описана като най-ранната каменна структура в Египет. Големият варовиков гроб не е бил съвършен по никакъв начин и когато проф. Робърт Храм изследва мястото през 2001 г., той е изумен, че качеството на строителството е толкова примитивно. Особено в сравнение със стъпаловидната пирамида на Джосер в Саккара, датирана към началото на третата династия, само няколко години по-късно.


Отгоре: Сгради за погребения в Хиераконполис. Отдолу: Погребалното място и картата на гробището.

Скелетът на Хасекхемви (Виж тук) никога не е открит, което предполага, че е разграбен много преди разкопките. Кралят на Втората династия е уникален в историята на Египет като притежаващ и двата символа на Хор и Сет на своите серехи (Серех е специален хералдически символ на Древен Египет , който съдържа името на фараона). Някои египтолози смятат, че това е опит за обединяване на двете фракции, но след смъртта му, Сет е бил изваден от сереха завинаги. Той е най-ранният египетски цар, за когото се знае, че е построил статуи за себе си.

Но най-поразителното нещо за този фараон е фактът, че той е нещо като гигант. Флиндерс Петри, който пръв е разкопал мястото, е намерил доказателства от 3-ти век пр. Хр., той пише, че Хасекхемви е бил с „… 5 лакти и 3 длани висок, което би било около 8 английски фута (2,44 м), ако е използван къс лакът от 17,4 инча .” А в най-новия превод на Манетон се казва:”Той беше пет лакътя и три палми (осем и половина фута) висок” Манетон се смята, че е египетски свещеник от град Себенитус ( Sebennytus ), и е живял по време на Птолемеева династия (Ptolemaic dynasty) в началото на 3-ти век пр. Хр. и той пише за този гигант в Египтиака (Αἰγυπτιακων), или книга История на Египет, написана по искане на Птолемей II Филаделф.

Въпреки това, ако използваме „Royal Cubit“, неговата височина ще нарасне на 14 фута, 7 инча (4,45 метра) височина. Като се има предвид, че той е „крал“, може би трябва да се вземе предвид „Роял“, то този вид ръст е извън нормалния диапазон на хората, така че макар и дразнещ и корелиращ с други рамери, по-консервативната височина варира от 8 до 8 фута (2,44-2,6 метра) което е много по-вероятно. Статуята му е изложена в музея на Ашмол в Оксфорд, но не дава подробности за това колко е висок.


Варовиковата статуя на Хасекхемви в музея на Ашмол в Оксфорд. Снимка от Хю Нюман.

Предполага се, че Фараон Хасекхемви е управлявал 48 години и е обединил по време управлението си, Горен и Долен Египет. Може би са се отнасяли към него със страхопочитане, тъй като цар с този ръст трябва да е бил много влиятелен и да се е извисявал над съвременниците си и враговете си. Важно е също така да се отбележи, че най-ранните писмени свидетелства за египетски цар на ливанското място Библос, принадлежали на царуването на Хасекхемви. Но нека се върнем до Абидос и по-ранно потъналя храм, наречен Озирион, можем ли да вземем предвид, че Фараон Хасекхемви е участвал в строителството на тази превъзходна конструкция? Това със сигурност би обяснило как подобни масивни блокове биха могли да бъдат преместени на място под неговото управление, където примитивната каменна настилка е несъвместима с това.


Озирионът в Абидос показва сложно каменно строителство. Снимка от Хю Нюман.

Интересното е, че известният списък на фараоните Абидос е издълбан в храма Сети в Абидос, а изображенията от 19-та династия показват като висок около 8 фута. В един странен обрат Хасекхемви е пропуснат от окончателния списък, както и някои други ранни забележителни царе, които очевидно са били смятани за незаконни.



Списъкът на царете на Абидос е списък на имената на седемдесет и шест царе на Древен Египет, открити на стената на Храма на Сети I в Абидос, Египет. Този списък пропуска имената на много по-ранни фараони, като Хасекхемви.

Представяне на гигант в Саккара

Третата династия е построила голямата пирамида на Саккара, построена с множество други храмове в комплекса. Джошър, който погребал гигантския цар Хасехемуи (и може би е бил негов син), бил управител на Саккара по време на строителството му. В рамките на комплекса е била заснета картина на гигант, който явно има удължен череп, който е изследван от египтолог Захи Хавас. Той не изглежда твърде убеден! Но това може да е изображение като скелетите, разкопани от Емери през 30-те години на миналия век на „индивиди с по-големи черепи и с по-голям ръст от местното население “.


Захи Хавас и археолог инспектират изображение на евентуален гигант в Саккара през 2007 година.

Великаните от храма на Изида

Тази необичайна история е съобщена в множество вестници през 1895 и 1896 г., но тук ще разгледаме най-ранната и най-пълната версия. Снимката е реконструкция на Храма на Изида, откъдето идва сметката. Тя се появи първоначално в ” The Arizona Silver Belt “, 16-ти ноември 1895 със заглавие. “Праисторически египетски гиганти”:

” През 1881 г., когато професор Тимерман (Timmerman) се занимава с проучване на руините на древен храм на Изида, на брега на Нил, на 16 мили под “Najar Djfard”, той отвори един ред гробници, в които са били погребани тела на някаква праисторическа раса от гиганти. Най-малкият скелет от около 60, които са били разгледани по време на разкопките на Тимерман в Наджар Джафард, са с дължина 7 фута и 8 инча и най-големите единайсет фута. като дори намеква, че са с изключителни размери. Смята се, че гробниците датират от 1043 г. пр . Хр .”


Храмът на Изида на остров Фила с информация от вестниците, описваща откриването на гиганти. Снимка от Хю Нюман.

Няма повече информация за това откритие, но е било преповторено в седмичника на Аризона , от 1 февруари, 1896 г. и няколко други вестници.

Мумифициран пръст на гигант с височина 16 фута (4,876 метра)


Снимка на мумифицирания пръст с измервания, с любезното съдействие на Грегор Спори.

Според германския вестник BILD.de швейцарският собственик на нощни клубове Грегор Спорри (Gregor Sporri) е направил няколко снимки на мумифициран гигантски пръст през 1988 година. , около 100 км северно от Кайро. Пръстът е дълъг почти 35 см. Той е принадлежал на човек, за който се смята, че е бил между 15 и 16 фута висок (или някой с много големи ръце!). Въпреки това, откритието е оповестено едва на 9 март 2012 г., двадесет и четири години по-късно, и оттогава не е имало официален отпор. Нагиб казал на Грегор, че е бил намерен преди около 150 години и е бил държан в семейството, което дори е направило изследване с рентген за да потвърди автентичността му, още през 60-те години. Знам, че за повечето от вас ще е интересно, да научат повече информация за този пръст. Така че, Ви оставям директен линк към сайта на Грегор Спорри (Виж тук).



– Нагиб отказал да каже на Шперри къде е намерен пръстът, но направил намек за скрита стая в мазето на Голямата пирамида, където се намират огромни, празни гробове. Нагиб даде да се разбере, че реликвата не се продава, тъй като е твърде важно за семейството на Нагиб. Преди да се върне в хотела си, Грегор Спрри направил няколко снимки, където на една от тях сложил банкнота до пръста, за да посочи размера .”




Още снимки на пръста, включително и рентгенови снимки, направени през 60-те години. С любезност от Грегор Спорри.

Проблемът е, че деветнадесет години по-късно той се връща в Египет, за да се срещне отново с Нагиб, но не успял да го открие и никой не знае къде е той. Проба от ДНК би била полезна, но рентгеновата снимка, подробните снимки и подробното му описание намекват, че това е истински мумифициран пръст.

– Спорри подробно е огледал пръста и успява да установи, че това, което държи, е старо, органично и хуманоидно. Пръстът изглеждаше така, сякаш беше отрязан с анатомична прецизност, а на някои места се разпадаше. Кожата беше разкъсана на места и беше с дебелина няколко мм. Между изсъхналите кожени гънки се виждаха остатъци от гъбички, а нокътя беше хлабав. Повърхността на кожата на някои места е била повредена, сякаш мишки са го гризели. Костта се усещала дървесна.

Снимките и рентгеновите снимки са били разгледани от професионалисти, които не открили доказателства за фалшификация.



Гробището с милиони мумии разкрива скелет от 7 фута

През последните 30 години археолозите от университета Бригъм Йънг са разкопали гробище “Fag el-Gamous”, което означава “Път на водния бизон” под близка пирамида. Много от мумиите, които са били открити, датират от времето, когато римската или византийската империя управлявала Египет, от 1-ви до 7-ми век. Пирамидата обаче, може да датира до около 2500 г. пр. Хр., Когато пирамидите в Гиза вече са били построени.


Погребение от “Fag el-Gamous”. С любезното съдействие на BYU Excavations

” Ние сме почти сигурни, че имаме над един милион погребения в рамките на това гробище. То е огромно и на много гъсто. “, каза Директора на проекта Кери Мухлестин (Kerry Muhlestein/Виж тук), доцент в катедрата по Древно Писание в Brigham Young University, в документ той представи на Обществото за изследване на египетски колоквиум , посветено на древността , което се проведе през ноември 2014 г. в Торонто. От 2017 г. обаче се смята, че е по-вероятно гробовете да са десетки хиляди.

Едно откритие, което никога не е било официално публикувано, е това на мумия, която е с повече от 7 метра височина. – Веднъж намерихме мъж с височина над 7 метра, който беше твърде висок, за да се побере в шахтата, така че го наведохме на две и го извадихме. – казва Кери Мухлестин.



Малката пирамида, датираща от около 2500 г. пр. Хр., Същата епоха като Голямата пирамида в Гиза. С любезното съдействие на BYU Excavations.

Това количество погребения до такова малко селище повдигна много въпроси, особено защото пирамидата е най-малко на 2500 години по-стара от гробището, съвременна със Саккара и най-ранните фази на Великата пирамида. Огромното количество тела, които са открити там, остава загадка. Донесени ли са от други райони, защото това е била свещена зона? Или има друга причина? Така или иначе, в рамките на няколко дни след тази история, археолозите трябваше да спрат разкопките на египетските служители и техните лицензи за копаене бяха отменени. ” Отделът ще преустанови всяка археологическа мисия, ако нейният директор пренебрегне”незабавното” уведомяване на службата за нови открития, които и правилата предвиждат.” Беше ли спряно, защото разкриваха на света великаните на древен Египет? Със сигурност – да! Този начин на прикриване с открития за доказателства за раса от гиганти, които са населявали някога планетата е вече добре познат. Историята с гигантите не трябва да съществува, защото оборва по всякакъв начин Дарвинизма и омаловажава 50 годишния труд на “авторитети” и “учени” свързани сляпо с тази теория. Една теория, която днес надмина религиозните догми в миналото, за да се превърне в една от най-големите измами в историята на човечеството. Ето защо подобни открития не трябва да стават обществено достояние, още пък по-малко до тях да се докоснат непредубедени учени и изследователи. Едно е ясно обаче. Гиганти са живели и са процъфтявали в древен Египет, независимо дали са фараони със сложни погребения, или индивиди сгънати и хвърлени в дупки в пустинята.

Гиганти в египетското изкуство

В следващото изображение можем да видим различни примери на египетски надписи и изкуство, които изглежда представляват гиганти до хора с по-малък ръст. Някои привличат вниманието ни, докато други просто могат да бъдат възрастни хора с деца или изкуство за да се прославят.



Различни изображения на гиганти в египетското изкуство, събрани от Мухаммад Абдо.

Изследователят Мохамед Абдо състави повечето от изображенията в горната компилация. Вие решавате сами, тъй като е трудно да се каже дали това са реалистични изображения или артистични впечатления, но си заслужават да се отбележат. В изкуството на Египет е препълнено с подобни изображения. И все пак сред толкова много нормални изображения на хора с нормален ръст, да бъдат поставени исполини е може би напълно нормално за египтяните да изобразят действителността, такава, каквато е била.

Гигантски саркофаги на Египет


Три примера за масивни ковчези от древен Египет. Предоставени от Мохамед Абдо

Според някои изследователи гигантските ковчези са доказателство за гиганти в Египет. Но и просто, може да се каже, че те са ги направили по-големи от необходимото, за да впечатлят другите или да дадат ясно да се разбере на боговете в задгробния живот, че са от кралски произход. Някои примери обаче поставят няколко неудобни въпроса. Серепейът близо до Саккара е съставен от 25 масивни гранитни и диоритни ковчези с тегло до 70 тона, като според официалното обяснение на египтолозите е, че та са за мумифицираните бикове Апис и са запечатани в тях като част от древен култ. Но всъщност беше открит само един подобен бик, но само един, което доведе до спекулации, че останалите са били използвани за гигантски хора. Друг огромен саркофаг се намира под платото Гиза в зона, която се нарича “Осирис Вал”. Тя е частично потопена под вода, рядко се посещава или фотографира, така, че там е недостъпно за туристи или хора, които искат да изследват мястото. Защо ли? Отговора е ясен.


Сепареум / Сакарра / 70 тонен саркофаг

Както и да е, с тези открития, представени в тази статия, просто можем да си изградим лично мнение, дали са съществували гиганти в праисторическия Египет и по света, и колкото повече изследваме доказателствата за това от всеки континент или държава, толкова повече примери ще откриваме. Някои от включените в тази статия не са особено перфектни доказателства за това, но укрепват идеята, че тези, които са родени с гигантски гени, са почитани и уважавани и са част от царските кръвни линии на най-ранните владетели на древен Египет. Може дори да хвърлят светлина върху това, как такива големи камъни са добити и вдигнати на невъзможни дори днес инженерни места и обекти, тъй като само гиганти, с много напреднали технологии или гениални архитекти биха могли да постигнат такава огромна задача.

http://peshakoffstudio.com/

              

КИБЕЛА ПО ВРЕМЕТО НА НЕОЛИТА

                   

Кибела с жезъл, тирс, житни класове и съд за миро

Бал и Кибела – боговете на единното българско начало

                  

Факлите при Кибела означават светлина, която е свързана с духовен път? Жрицата с факлите е символ за светлината, която води душата /Съзнанието, Атман/ по пътя към световете на Кибела. Тоест жрицата се явява връзката между починалия и Великата Майка.

КИБЕЛА ,КАДУЦЕЯ ,СИБИЛИ.Коя е Апи – богиня от пантеона на скитските богове

                   

БААЛ – ВЪРХОВНИЯТ БОГ

                

"А" е буквата на Божественото Сътворение(асоциирано с Брахма, арйанския дев, родоначалник на бялата раса). "А" е първата буква, гласна, основа на всичкиСлънчеви култове. Буквата "А" се асоциира и с Телеца/Бика, Небесната Слънчева Крава "Сура-бху"(Сура-бхи).


Цикли на Баал/Баал срещу Авраам/. Борбата м/у Аз-а на Бога(живота/съзнанието) с Ях-а на Змията(смъртта/подсъзнанието).

Няма коментари:

Публикуване на коментар