Последователи

понеделник, 11 май 2020 г.

Бенямин Нетаняху иска да чипира деца въпреки критиките на експерти

             


Оригиналната статия е публикувана в израелското издание The Jerusalem Post. Понеже до голяма степен е „фалшива новина“, разпространението на превода изисква критични бележки




Критичните коментари (в скоби и с червен цвят) са на българския преводач.

Експерти по киберсигурност жестоко разкритикуваха в петък Бенямин Нетаняху, премиера на Израел, след като той предложи да се „имплантират микрочипове“ на децата, завръщащи се в училищата и детските градини след разхлабването на затворническия режим заради коронавируса. В изявление на една пресконференция в понеделник Нетаняху поиска Министерството на здравеопазването да използва нова технология, която да помогне на Израел да се приспособи към новата рутина, тъй като страната отменя извънредното положение.

(„Разхлабването“ или „отмяната“ на извънредните положения по света е оруелски евфемизъм, когато мракобесието просто се сменя с друго, наричано „новата рутина“ или „новата норма“.)

             



Нетаняху поясни:


„Това е технология, която досега не е използвана и е позволена според законите, които ще приемем.“

(Това е лъжа на Нетаняху. Ако има държава по света, която може да се нарече „втора Силициева долина“, това е Израел. Именно там, както съм писал през годините в блога — вж. напр. тук, тук и тук— се правят експерименти, включващи имплантиране на чипове в хора с увреждания на мозъка, на зрението и/или на моторно-двигателната система.

Друга лъжа е, че тези практики тепърва ще се узаконяват. Правната страна отдавна е уредена. Ако се приеме нов закон, той може да бъде само за задължителното налагане на социално дистанциране, включващо и такива технологии. Виж и следващите ми коментари по-долу.)

             




Премиерът добави:


„Разговарях с технологичните лидери с цел да открият решения, в които Израел има опит, като например сензори. Всеки човек, всяко дете — първо го искам на децата — ще има по един сензор, който ще задейства аларма, когато се доближите твърде много, както [е сигнализацията] при колите.“

(Нетаняху е пропуснал да обясни според коя наука социалното дистанциране изобщо е необходимо. Няма такава! Вижте тази статия, в която обяснявам откъде са тези идеи и кой има интерес да провежда такава дресировка. Самият факт, че доказани терористи като Нетаняху са толкова всеотдайни поддръжници на идеята за социално дистанциране, също е показателен.

Сравнението с автомобилите пък е нелепо. Сигнализацията там цели да се избегне сблъсък между две коли. Човеците нямат нужда от това, а още по-малко им трябва на децата, които дори не са рискова група да се „сблъскат смъртоносно с вирус“ в тази „пандемия“. Но това, че Нетаняху иска да дресира най-напред децата, също е показателно!)

Експертът по киберсигурност Ейнат Мерон каза за Ynet:

(Както ще видим, този „експерт“ е преди всичко експерт в контролираната опозиция.)


„Това ще бъде трудно да се направи за над един милион ученици, които се връщат в образователните институции, за да се гарантира дали даден ученик седи на разстояние два метра от друг. Това е фантасмагория и опасно.“

(Ще бъде трудно да се направи, защото самата дискусия е на основата на фалшива новина. Сензорът за близост, за който говори Нетаняху и който издава предупредителен сигнал, може да се носи, да речем, като гривна на китката или в джоба на ученическата униформа. Дискусията се изкривява в някакви „имплантирани чипове“, измислени от „отразяващите“ медии и техните вечно недоразбрали журналисти. Другият вариант, нека те да си изберат, е да ги разглеждаме като поредни представители на контролираната опозиция.

Иначе, да, ако реално ставаше дума за импланти, скоротечното хирургическо чипиране на над милион деца наистина е фантасмагория и опасно. Освен че е и инициатива, базирана на псевдонауката за „социалното дистанциране на 2 метра“. Друг е въпросът, че израелската държава не е спестявала опасни инициативи за собствените си деца — например облъчването на мургави или тъмнокожи еврейчета с разболяващи или смъртоносни дози радиация. )

Мерон разясни:


„Теоретично, разбирам идеята зад предложението. Но въпреки че такива микрочипове, контролиращи дистанцията, съществуват в автомобилите, при хората е различно. Не е достатъчно някакъв звук да ми казва, че съм близо до друг. Как това ще промени нещо? Бих могъл да се приближа дори повече.“

(Когато този „експерт“ ни казва, че „разбира“ идеята, дали всъщност не казва между редовете, че я одобрява поне в общи линии? Въпросът е основателен, защото възраженията му са само за някои детайли на тази идея. Самите му „възражения“ подсказват какво трябва да се промени, за да може да се осъществява репресивен контрол.)

Експертът добави, че „реалният проблем е налагането на мярката, а това променя всичко“. Мерон обясни за Ynet, че „имплантирането на чипове в децата няма да издържи никакъв тест — както практически, така и юридически“.

(Значи, проблемът според този „експерт“ е, че мярката няма как да бъде налагана. Ако може да се гарантира, че хората ще бъдат задължени по един или друг начин да се съобразяват с мярката, вече едва ли ще има проблем за „експерта“.

Бих желал да науча, но няма кой да пита вместо мен, защо мярката няма да издържи практически и юридически тест? Този „експерт“ веднага може да бъде затапен от създателите на технологията, че практическите тестове са ефективни. И да не са ефективни към сегашния момент, технологията винаги може да се адаптира и да се усъвършенства за една седмица.

Що се отнася до юридическото възражение, то е абсурдно, ако обърнем внимание на казаното от Нетаняху в прав текст: винаги може да се приеме нов закон или да се допълни някой от настоящите. Нещо повече — той казва, че планира да го направи. Когато някой разглежда нещата само технологически или юридически, но заобикаля моралната и принципната страна на въпроса, ослушайте се! И би трябвало да чуете алармата на душевния си сензор, която ви предупреждава, че сте скъсили социалната дистанция с мракобесници.)

Подобно на Мерон, мнозина мислят, че уведомлението на гражданите за тяхното социално дистанциране няма да повлияе на действията им, и се опасяват, че държавата ще използва информацията, осигурявана от сензорите.

(От този абзац разбираме, че някой е питал контролираната опозиция и „мнозина“, за които не е уточнено какви са и що са. Разбираме още, че никой не е питал „мнозина“ от самите граждани. Или ако го е направил, не е пожелал да отрази техните гледни точки.)


Ако информацията за местоположението на децата се качва в интернет, някой педофил с компютърни познания може да проникне в системата и да ги причака извън училище, да ги следи и да разпространи информацията на други платформи — каза Мерон. — Държавата ще поеме ли отговорност, ако това се случи?

(Разбира се. Държавата на терориста Нетаняху е най-отговорната в света. Или както я наричат другите диктатори по света: „единствената демокрация в Близкия изток“. Освен това е на път да се превърне в „демократичен“ пример на „новата рутина“…

Има и друго, което се подразбира от изявлението на „експерта“ — педофилите винаги са някакви непознати хора. И никога, ама никога няма педофили сред тези, управляващи държавите. Въпреки че реално най-често са именно там.)

От администрацията на премиера отвърнаха на критиките, като казаха за Ynet, че предложението на Нетаняху „няма да се въведе чрез бази данни, а чрез проста технология, уведомяваща [гражданите] за дистанцията им един от друг. Това е доброволно решение, което е разработено да помогне на децата да се дистанцират, подобно на Mobileye за превозните средства“.

(Ето как се работи с контролирана опозиция. Цитираният „експерт“ казва една пълна глупост като тази, че сензорите с алармите са „чипове, свързани с база данни“. Властите веднага го опровергават, а изводът е: „значи, няма проблем — действаме!“

Но в краткия цитат от кабинета на Нетаняху виждаме поне две манипулативни послания (оруелски евфемизми), които нито Ynet, нито Jerusalem Post намират за нужно да коментират.

Първото засяга „доброволния“ характер на инициативата. Откога са необходими закони, които да регулират доброволното носене на сензори с аларма? Та това е технология, която е сходна на онази, използвана от безжичните звънци по портите на къщите в българските села! В момента, в който доближите или докоснете сензора на звънеца, се задейства звуковият сигнал. Така домакинът е уведомен, че сте скъсили социалната дистанция до дома му и чакате на прага му.

Втората манипулация е, че „доброволното“ решение ПОМАГА на децата. Видите ли, държавата няма да позволи на децата да се доближават едно до друго — сякаш са затворници от вражески банди, контролирани от затворнически надзиратели. Но това, ако не знаете, е за добро — малките са пазени от „смъртоносния коронавирус“… нищо че той не убива деца. Може би тук трябва да се разплачем от умиление, че още една бясна държава се „грижи“ за малчуганите си като орлица…

… и както ченгетата се грижат онези пуснати предсрочно от затвора или поставени под домашен арест да не излизат произволно — като носят „доброволни“ сензори, сигнализиращи за всяко напускане на позволената територия;

…и както искат да следят с гривни спазването на карантината в България;

…и както Хитлер се е грижил за здравето и сигурността на своите дресирани Hitlerjugend, като е превръщал училищата в казарми за безсрочна служба.)

Администрацията добави, че предложението на премиера е „една идея, която може да помогне за социалното дистанциране и че няма да има никаква злоупотреба с личната неприкосновеност“.


                


(Това е интересно. В същото време, когато е казано, Израел анексира още палестински територии. На палестинците се „помага“ по всякакви начини в социалното им дистанциране от „богоизбраните“. Включително — с погазване на личната им неприкосновеност и личното им имущество, което също често се „анексира“. Така че определено „можем да вярваме“ на голите уверения от тази „чиста и неопетнена“ администрация.)

В сряда Walla съобщи, че движението на всички превозни средства в Израел е било следено от полицията и данните са съхранявани в нерегулирана база данни, наречена Eagle Eye (Орлово око). Източник, цитиран от медията, казва за тези данни, че „те могат да бъдат съхранявани с години, ако се наложи“.

(„Ако се наложи“? — Ще се наложи, ще се наложи… Винаги може да се намери повод, а както ще видим по-долу, някои служби даже не се чувстват длъжни да разгласяват пред публика какво правят и защо го правят. Защото… единствената „демокрация“ в Близкия Изток.)

Както се разбра, правозащитниците от Асоциацията за граждански права в Израел (ACRI) са подали молба, издържана съгласно Закона за достъп до информация, полицията да разкрие обхвата на операция Eagle Eye, както и срока, за който данните относно движенията на гражданите ще се съхраняват в системата.

Израелската полиция отвърна на ACRI с изявлението, че системата няма установени ограничения, въпреки че работи от няколко години. От полицията казаха още, че: „във всеки случай, ако [рамката на системата] бъде финализирана, операциите няма да са достъпни за публиката.“

(Представете си „изненадата“ ми!)

В края на март в. „Едиот Ахронот“ съобщи за засекретена база данни на Shin Bet (Израелската агенция по сигурността), в която се събира и пази информация за всички израелски граждани и повечето палестинци от Западния бряг. Данните, проследявани от тази агенция, включват геолокацията на хората, техните телефонни разговори и текстови съобщения.

(И ние ще почакаме да научим защо ДАНС, българската версия на Израелската агенция по сигурността, поиска и получи безконтролен и безсрочен достъп до личните данни на всички деца в детските градини и училищата, както и на студентите.

Защото… „правова държава“. Защото… „прозрачност“ в дебелата сянка на Пеевски и онези, които му дърпат конците. И защото администрацията на мутрата Борисов само по продължителността на властта си, но не и с оглед на цялостното си човекомразие и тоталитарно творчество, отстъпва на администрацията зад терориста Нетаняху.)

Превод и коментари: Иван Стаменов

Източник: The Jerusalem Times


           


https://www.otizvora.com/2020/05/11984

               


Ромчета в днешен Израел:3 йармулке(киппа), 1 турски фес и 1 заводска каска.







Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху настояваше за нанасяне на удар по ядрени обекти на Иран, предаде навремето руската осведомителна агенция "Интерфакс" -2012г.

Театрални асиметрични сценки за гоите, от Евреонала в помощ на ядрената мафия.






Няма коментари:

Публикуване на коментар