Последователи

четвъртък, 28 май 2015 г.

Болести При Натоварване На Пингала Нади



Десният канал е който наричаме Пингала. Пингала нади се превъзбужда, а също и се уморява, когато го ползвате постоянно за своето мислене, за своя футуристичен маниер. Всички футуристични хора страдат от това.

Този канал е много важен, но медицината не знае за него. Ние можем да го наречем дясна симпатикова нервна система. Симпатиковата нервна система влиза в действие в такава степен, че наистина може да развали работата на всички центрове, които са свързани с нея. На първо място това е черният дроб.

Черният дроб напълно излиза от строя. Празниците за разстроен черен дроб са, че не можете да ядете; получавате запек. Това са признаци, когато нещата още не са сериозни, но когато започнат да стават сериозни… Функцията на черния дроб е да елиминира горещината от тялото, пращайки я в кръвния поток.

Затова, ако черният дроб е извън строя, не може да прави това и горещината продължава да преминава от черния дроб към сърцето, понякога преди това – към белите дробове. Такъв човек може да страда от астма в много сериозна форма. В Сахаджа йога астмата е напълно лечима, без съмнение. Но първо трябва да станеш реализирана душа.

И така, това причинява астма. На второ място, когато се издигне дори по лявата страна, тогава… Да предположим, че има момче на около 20 години, което играе тенис, но и пие. При това положение той е изложен на фатална развръзка, защото същата горещина атакува сърцето и детето получава сърдечен удар.

Такава сърдечна атака може да се случи и на по-възрастни хора, на тези, които работят много усилено и пр., пренебрегвайки себе си. Когато не се грижат за себе си, изведнъж получават сърдечна атака. Това е обикновена болест сред всички правителствени служители, защото те не си правят труда да видят колко много енергия влагат в работата си, колко енергия ползват.

Енергията за нашия мозък тръгва от един център, който също се грижи за черния дроб. Ако непрекъснато мислите, тогава черният дроб става много по-зле. Човек, който мисли твърде много, получава чернодробен проблем, но нещата не спират дотам.

От сърцето нещата могат да стигнат дори до панкреаса. Човек може да се разболее от диабет. Само си представете! Диабетът лесно може да се излекува, ако спрете мисленето. Но да се спре мисленето е проблем, за който ще ви кажа по-късно.

И тогава нещата отиват надолу, атакуват далака и човек може да се разболее от рак на кръвта. Това е много сериозно. Но бъбреците ви също могат да бъдат повлияни и да спрат да работят. След бъбреците, бихме казали, че получавате запек, много лош запек, защото долната част на червата не работи.“

Шри Нирмала Деви,                                                                      СРЕЩА СЪС СЛУЖИТЕЛИТЕ В ПРИХОДНАТА АГЕНЦИЯ, ДЕЛХИ

Няма коментари:

Публикуване на коментар