Последователи

събота, 23 май 2015 г.

Силата на Кориолис не съществува в природата:Земята не се върти!


Приложение 4. Кориолис сила

               

Виж окончателния модел: http://www.falsehood.me/
първата версия остава само за историята !!!

Основното доказателство за въртенето на Земята до космоса е силата на Кориолис.
Това само тази сила не ставам, да убеди скептиците. Но, за съжаление, всички доказателства фундаментална, статичен с течение на времето, и поради това не са толкова впечатляващи, колкото бихме искали. И човешкия гений дойде с един прост и осезаема демонстрация:. Махало на Фуко
Това махало е спряно през 1861 г. под купола на Пантеона и неговото въртене ясно показа триумфа на науката.
Но ... всичко около лъжи! Нека се опитаме да вярваме алгебра небесна хармония. Каква е силата на Кориолис?Помислете за един прост пример:                                                                                                                                                            
         
 Ние стреля от топ при Северен полюс строго перпендикулярно на екватора.

Лявата фигура показва пътя, който сме виждали, ако Земята не се върти. Черупката ще удари "мишена" в Атлантическия океан. Но Земята се върти. И докато снаряда лети до екватора, целта се движи със скоростта на въртене на Земята на екватора. В резултат на това черупката не попада в Атлантическия океан, и на главата на бедния Bolivariana.
поставен в "Target" наблюдателя. Той вижда някаква изкривена траектория на снаряда - че ще се отклонява от права линия до наблюдател, по-силен е по-голям от радиуса на въртене на нейната проекция на земята.
Как може да се изчисли движението на жилото? Тя ще изглежда, какви проблеми? Ние приемаме сферични координати, и да поиска два снаряда вектора на скоростта - една до екватора, а вторият - около оста на въртене на Земята. Но науката не обича простите начини. Тя дойде на този въпрос е от основно значение.
Според първия закон на Нютон, жилото се движи по инерция, тъй като тя не се прилага всяка сила, която го принуждава да се отвърнат от посока на екватора. Но наблюдателят вижда, че жилото се отхвърля. Така че това е сила, в противен случай е нарушил закона на Нютон. И дойде с такава сила: силата на Кориолис.
Силата на Кориолис не е "истински" в смисъл на Нютоновата механика. При разглеждане на предложението в инерциална референтна рамка такава сила не съществува. . Тя въвежда изкуствено при разглеждането на предложения в рамка въртящи по отношение на инерционно да даде на уравненията на движение в такива системи, е формално същата форма като в инерционни еталонни системи
Това е цитат от " физически принципи на механиката: Manual ": HTTP: // прозорец .edu.ru / прозорец / библиотека / pdf2txt? p_id = 53311 & p_page = 5
и изрично е посочено, че такова правомощие не съществува. Просто, ако някой иска да разчита, той може да се възползва от този модел. И може би сферични координати, както съм написал. Но на кого му пука? На практика, изместването на Кориолис не се случи. Дори когато се снима с пистолет, се равнява на няколко сантиметра (http://goldprop02.h1.ru/Path-X-Mechanic/SK-Zemla-1.htm ), а вятърът изместен куршум силна. Въпреки това, в снайпер в визьора, няма счетоводни странични куршуми срязване. Да, и как да се вземе под внимание, когато се снима в различни посоки? И снайперисти влязат в десетката окото на разстояние от един километър (7 сантиметра изместване встрани!)? Да, и аз съм стрелба картечница в дългосрочна цел, успешно с цел директно в нея.
Въпреки това, с снайперисти всичко е наред - на земята не се върти.
И няма реална Кориолис сила генериране на работни места , не съществуват. И инерционно сила действа само ако тялото да продължи да се предотврати по инерция.
Pendulum Фуко, ние ще оставим за закуска, а сега погледнете друго физическо проявление. 1.
Blur реки
в северното полукълбо, силата на Кориолис е насочено към правото на движение, така че на десния бряг на река в северната полукълбо стръмен - техните водни отмива тази сила .
Наистина ли? Но в равнините веднъж и не се забелязва. Въпреки това, има една река, където ще им бъде трудно да не забележите: течащ в каньоните между високи скали. Тези реки са били в продължение на много години е имало през пролуката под една от скалите, бавно го подбиване на цените. Нещо на речното корито, аз никога не съм виждал.
Тук реката криволичи между скалите. Кой плаж е по-стръмен?



Всъщност, само това не би било достатъчно доказателство. Но погледнете другия. 2. Амортизацията на релсата

Ако пистата би било идеално, след това движението на влаковете от север на юг и от юг на север, под влиянието на силата на Кориолис една релса носеше ще бъде по-силна от втората. В северното полукълбо вече носят отдясно и отляво в южната.
Забележителна доказателство броди от учебниците! Ако баба ми беше Pennys, че ще бъде дядо, а не баба му . Но, уви, на пистата не е идеален, и поради това не се наблюдава никакво износване.
Въпреки това, аз също дойде с няколко причини за това хипотетично влошаване.
2 0.1. H eterpelivye пътниците се трупат на пътеката преди освобождаването, която винаги е прав, защото релсите и отзвучаване една ръка .
2.2. Челни пръти и - прав, и реакцията на подкрепата е насочена към центъра на Земята, т.е. под ъгъл, разделени от ширината на релсите - това е, което малко рамото и стихне дясната релса, защото се брои от ляво, от които "започва" на движението на Земята около оста й .
3. W akruchivanie вода при източване на мивката
И това е по-сериозно, защото има всички жители на земята.
При идеални условия, силата на Кориолис определя посоката на усукване на водата, като мивката в кухненската мивка. Въпреки това, идеални условия е трудно да се достигне. Поради това, явлението "обратен обрат вода при източването" е по-псевдо-научни шега.
Уви, бабата отново. Въпреки това, какъв вид на шега, защото въздухът в циклона обрати недвижими трудно? 4. C
iklony / антициклоните
характер на тези явления не е напълно ясно, в противен случай прогнозата ще бъде най-точни, когато съвременните компютърни съоръжения. Разбира се, съществуват някои модели. Но, например, може да се върти във въздуха върхове, ако тя се движи от центъра към по-високото налягане? Air трябва просто разпръсна в различни посоки. Още веднъж: силата на Кориолис не генерира трафик, а само го описва. Тя се проявява само когато се опитват да спрат движението. И въздуха като снаряд, нищо не пречи на ход. Няма причина да се засилят. С циклони е малко по-сложно - въздухът се движи вътре, като вода в мивката. Но има една тръба в черупката за заустване на водите, и циклон? Е, да, "окото на циклона!" Тук са само някои от причините, в центъра на този необикновен спокойни очи (веднъж въведени в центъра на циклона е, че се нарича "суха вода"! ).
Аз съм сигурен, че iklony / антициклоните - изкуствено явление. Странно, ако изкуствено планетата не може да контролира времето.
Все пак, това е обширна тема и да го обсъдим в този форум. И тук е уместно да се помисли за движението на тези вихри. Най-просто - антициклон. Той е роден в северната част, където въздухът е студен и затова по-гъста. И, разбира се, тя започва да се движи в посока на по-топло и по-малка плътност въздуха. Т.е. на юг, точно като черупка на фигурата. И точно както снаряда отклонява на запад. Но странното и циклоните и антициклоните се движи от запад на изток! Каква сила ги кара да се движат в посока, обратна на изместването на Кориолис?
Контролирайте времето! Какво друго?!
Така че отидохме над цялата кратък списък на проявите на силата на Кориолис. Последна нечии лявата. 5. Pendulum Фуко Conventional Pendulum, които ние многократно се вижда на стената на / етаж денонощно. Но само специален окачване позволява тя да се върти. Дизайнът на окачването по някаква причина не е в интернет. Това са създателите на махалото в Киев се оплакват от сложността на работата: да се създаде махало, той е работил за един творчески екип от 10 души ( http://www.mpravda.com/?lang=ru&pubId=51956 .) Ние махалото в катедралата Свети Исаак (http://i75.photobucket.com/albums/i295/_mbp_/00-4.jpg ) съществувала 1931-1986, топката беше окачена на въже под балдахин 93 м. ! Най-големият в света All махалото се върти в съответствие с изместването на Кориолис (не на ден, и синуса на географската ширина, съответно - 32 часа в Париж). Но тук е интересен цитат от сайта "Механика inertsoida"http://inertia.ucoz.ru/index/sily_koriolisa/0-38 (всеки може да разгледа изчисленията): ... ако започнем от ускорението на Кориолис, скоростта на относителното въртене на махалото във всяка точка на траекторията е два пъти по-голяма от тази, заложена в относителна изчислението, което не може да бъде по принцип. Силата на Кориолис е в този случай очевидно дава грешен резултат. И аз имам обяснение за това в половината от времето на въртене: въртене на махалото символизира началото на равнината на въртене на махалото, но Земята се върти на 180 градуса, този самолет ще съвпадне с началото, само движението в нея ще бъде в обратна посока (Виж снимката в началото на текста и да го превърне на 180 градуса за наблюдателя - снаряда, плаващ в същата равнина, но от него). По този начин, на равнината на въртене на махалото на ден (на полюса) се наложи да превъртите два пъти.Така че, когато след това взе същите тези тридесет и два часа в Париж? Проектантска Faika приближи официално, като се използва стандартната формула. Ние знаем как да работите с часовник с махало: те са "заредена" тегла без колебание, че бързо ще погасява извън поради триенето. Не тегла на махалото на Фуко не са налични. Каква е тяхната "стяга"? Но най-важното: махалото се върти. Така че махалото преси за спирането, карайки го да се върти. В крайна сметка, ако прекратяването е накаран да се върти махалото, това е измама. Както можем да разберем, без да знаят структурата? И всичко същия етаж часовник! И там люлее махалото, но при фиксирана окачване - ос. Това означава, че силата на Кориолис трябва винаги да действа от дясната страна на оста, както и, като по релси. И се смила мост от едната страна. Това би трябвало да доведе до бързо разрушаване на тази ос. ? Чували ли сте някога на такава повреда . Нека се опитаме да изчислите Махалото на часовника на дядо колебае пъти в секунда, за годината 3,15 * 10 ^ 7 трептения. Скоростта на въртене на Земята w = 0.7 3 * 10 ^. (- 4) 1 / сек С краста махало V се приема като 0.2 m / сек. на махалото ЕС m се приема като 0.2 кг. T .E. силата на удара, когато всеки от кърлеж на махалото е F = 2wvm = 5,84 * 10 ^ ( -6 ) Нютон. В годината 184 нютона. И това е една малка точка на контакт с окачване! Колко години ще застане ос? Но, както знаем, Античен часовник все още отида. Да, всичко наоколо беше лъжа! Дали защото оригиналното махало на Фуко в Париж избухна през 2010 г., случайно удря кабел (захранването на мотора и спря да се върти?)?! Както можете да видите, прояви на силата на Кориолис не съществуват в природата:Земята не се върти!

Няма коментари:

Публикуване на коментар