Последователи

неделя, 16 декември 2018 г.

Мисли Форми 173

          


Луцифер сега управлява Земята чрез "Нов световен ред"(Novus Ordo Seclorum"). 


               


Луцифер е Астралната свобода, която е като муха над екскремент. Екскременът са абрахамските САТУРНИАНСКИ религий- юдаизъм, ислям и държавно християнство.
      



Луцифер ще кръжи, кръжи и ще се върне пак над шефа си-сатана е видно нали?..

Астралния свят е по-фината материя-ум, разум и его(което Луцифер боготвори), саната(ариман) 'държи' грубата материя-земя,вода,огън, въздух и етер.

Луцифер е за предпочитане пред Сатана, така както Илюминатския ред е за предпочитание пред абрахамизма, но вече е видно, че луцифер се връща при сатана- илюминатски папа, който целува курана. Луцифер управлява протестанти и християнски ционисти, либерали и анархисти а сатана управлява юдеи, мюслита, държавни ристиени и тежки социалисти или подлъгани националисти.Луцифер се нарича "О-МАЙА"(изкусител, който се преструва за 'бог').
Луцифер(букв.)"носител на светлината" е астрална субординация на падналите духове, която "съдържа джива-атма"(нематериална индивидулана душа+ финоматериалните ум(манна) и его(ахам).
Луцифер е съпоставен на Ариман от езотерика-илюминат Рудолф Щайнер(родоначалник на антропософията, пръв Учител на ученика си Учителя Петър Дънов-"Дънката")
Ариман има нематерна индивидуална душа, но има една съставка финна материя в повече от Луцифер- разума(буддхи).

         



Понеже и двата духа са на наги(змии)и са паднали, то за Божественото съзнание по-безопасен е луцифер. Луцифер е привидно ВЕЧНО-МЛАД(по подобие на Бога), но това е всъщност Илюзията на Бога, тъй като обожаването на луцифер не води до Бог, а - до Ариман,те.е до по-падналата субординация на падналите духове.
Според Щайнер, всяка една епоха си има изостанали духовни същества, които не са успели да еволюират. В този аспкетн е прав, че Луцфер е по-напредничев от Ариман(или -"Сатана") Първият е от "Стара Луна"(Лемурия),а вторият от "Старо Слънце"(Хиперборея).

          



От гледна точка на ВЕДАическото обяснение "Луцифер" е Майавади-обожателите(Майа и Шива), но не самата Майа и Шива, докато "Ариман" са шайвитата(Кали и Рудра-обожателите), но не -самите Кали и Рудра.

Изостаналите духове от "Старо Слънце" са всъщност САТУРНИАНСКИ, но в комбинация с Луцифер и борбата им стават-ЛУННО-сатурниански.
Сатурн е Черното Слънце.
     
От гледна точка на френологията Луцифер е младолик женствен мъж(пунтиращ Бога Кришна чрез Майа-илюзията на Бога), гладко -избръснат, но ориентиран към хомокесуалноист, би-сексуалност и дори транс-сексусланост(либерализитана сексуалност), остри черти на лицето.

Ариман е мойсеев тип-предствете си кой да е свещеник от абрахмските религии. Не е нужно описание. Носът е провиснал надолу, тип 'гарван', солидна брада, възможно най-голямо състаряване и инертност.


                  



            


Луцифер(Енки,Сет) и Хор(Христ) ви кръстосват със изкуствена - шахмана - светлина.

Луцифер е този, който е създал телата на хамитите, като е смесил ДНК на съществуващите на Земята примати с ДНК от неговата собствена раса при първото засяване. Именно той не е дал възможност да се освободят от затвора на тялото. Името на Луцифер на шумерски е Енки.

Брат му Енлил, в материално проявление наречен Яхве, пък се смята за собственик на тези тела като единици от въглерод.

На първо място, Яхве (Йехова) не представлява "Истинският Творец", нито Демиурга, тъй като последният не крие истината, нито поставя пречки пред човешките същества да се освободят посредством свързване със собствената си Същност.

На второ място, когато се манипулира концепцията за Луцифер/Брахма, и се вреди на Демиурга чрез погрешните асоциации за нещо грешно и противоречиво на Твореца. Демиургът е “виновен” за отклоняването на октавата на Сътворението, защото не му е простена грешката спрямо Твореца. Не му е простено това, че е прихванал в материята съзнателна същност, без нейното съгласие.

На трето място, щом като религиите представляват Демиурга, съответстващ на нашето сътворение и заявяват, че Йехова е "Бог", следователно би трябвало Христос да е син на Йехова и на Отеца едновременно.
Защо тогава ни го показват мъртъв и разпънат, победен пред силата на Демиурга?

По този начин религията поставя Твореца заточен в тайнствата на Църквата и отделно от Христа, а на негово място отново поставят Демиурга.

Както можете да видите, всичко това е истинска бъркотия, създадена специално с цел никога да не се стигне до истината, което е гаранция за пълен контрол на този в миналото благословен свят.

           

ИСЛЯМА Е ИДЕАЛНА РЕЛИГИЯ ЗА СИВИТЕ, РЕЛИГИЯ ИЗДИГАЩА ПЕДОФИЛИЯТА В КУЛТ, ВСЛЕДСТВИЕ ОТ НАЛАГАНЕТО Й - ПО-РАННО РАЖДАНЕ,ХАРЕМИ, МНОГО ДЕЦА, ОСВЕН ТОВА Е ВОЙНСТВЕНА Т.Е. ПО-КРАТКИ ЦИКЛИ И СЪОТВЕТНО ПО-КРАТЪК ЖИВОТ. ТАКА ПРИ ПО-БЪРЗИ ЦИКЛИ НА РАЖДАНЕ, СМЪРТ, ПРЕРАЖДАНЕ СЕ ОТДЕЛЯ И ПОВЕЧЕ ЕНЕРГИЯ ОТ СМЪРТ КОЯТО ПОДХРАНВА НЕГАТИВНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ ЗАВЛАДЯЛА ЗЕМЯТА ПРЕДИ ПОСЛЕДНИЯ ГОЛЯМ ПОТОП.
         
        


НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД, КОМУНИЗМА И Т.Н. В КРАЙНА СМЕТКА Е ЕДНА САТАНИНСКА КОНСПИРАЦИЯ КОЯТО СЕ КОРЕНИ В ЕВРЕЙСКИЯ РЕВЕРСИРАН КАБАЛИЗЪМ(НА ТРАКИЙСКАТА КИБЕЛА).

ТЕ НИ ОТКЪСВАТ ЕДИН ПО ЕДИН, ЗАЩОТО В КРАЙНА СМЕТКА ТЕ СА СЛЕД НАШИТЕ ДУШИ. ТЕ ИСКАТ ДА ПРЕПОСВЕЩАВАТ ЧОВЕЧЕСТВОТО КЪМ САТАНА, ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕК В ДАДЕН МОМЕНТ.

БОРБАТА Е ЗА ВСЯКА ДУША (АКО НЕ СЕ ПРОДАВАТЕ ЗА МАЛКО, ЩЕ ВИ ПРЕДЛАГАТ МНОГО ПОВЕЧЕ). ЦЕЛТА Е УПАДАНЕ НА ДУШИТЕ КЪМ АДСКИТЕ ПАТАЛИ.


ИМА И ПОЛИТИЧЕСКО ИЗМЕРЕНИЕ. "НИЕ КОРУМПИРАМЕ, ЗА ДА ВИ КОНТРОЛИРАМЕ", ЗАЯВЯВА МАСОНСКИЯ ЛИДЕР ДЖУЗЕПЕ МАЦИНИ. ПОРНОМАНЯЦИ И НАРКОМАНИ НЯМА ДА ЗАЩИТАВАТ СЕМЕЙСТВОТО ИЛИ СВОБОДА.

        


Няма я думата „присъда” в моята уста, а само „Свещено разбиране”. Не съм дошъл Света да съдя, а по-скоро за да не бъде той осъден. Само невежеството обича да се кипри с ПЕРУКА и МАНТИЯ, закони да учредява и наказания да отмерва.

Най-безпощадният съд над невежеството ще бъде отсъден от самото него. Вземете човека. Ако не беше невежеството му, не би разделял себе си на две, предизвиквайки с това собствената си смърт и смъртта на всичко, което той твори в разединения свят.

Книга на Мирдад

           

             
  



В КАЛИ ЮГА НЕ ПРИБЯГВАЙ ДО УСЛУГИТЕ НА КАКА КАЛИ ОТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА

НЕ СЪДИ И НЕ УЧАСТВАЙ В КААБАТА НА СЪДЕБНИТЕ ДЕЛА, НЕ ПРИСТЪПВАЙ В СГРАДИТЕ ИМ ОБЛАДАНИ ОТ СИЛТЕ НА ЗЛОТО И ИЗГРАДЕНИ НА МЕСТА С АСУРИЧНИ ВИХРИ

НО ИЗОБЛИЧАВЙ В ДУМИ И МИСЛИ СИЛИТЕ НА ЗЛОТО - ЕСТЕСТВЕНО НЕ САМО ИЗВЪН ВАС.

Съдебната система в епохата на Кали е реверсиран плагиат на "Съда на Анубис" злосторниците с "тежка" душа винаги се оказват невинни.

При Съда на Анубис, човекоподобни същества с глави на кучета претеглят сърцата на хората. Текстът на "Книга на мъртвите", приведени в "Папируса на Ани", се дават подробно описание на представите на египтяните за задгробния живот. Една глава описва Съдът на Озирис, където Анубис претегля сърцето на кантара на истината. От лявата страна на везните, се поставя сърцето на покойника, отдясно - перо богини Маат (-ары) = Матери <= Ратеам, която символизира количеството на величината Бa, дадена на човека от абога Рa първоначално/изначално при рождение.
Бa това е "леко" вещество. Ако човек е живял живот на праведник, и размера на Бa в сърцето му се е увеличило по време на преживения живот, замествайки мястото на "тежката" плътска енергийна компонента на човешкото тяло Ka, то сърцето на човека в края на живота е станало по "леко", отколкото при раждането, така че перото на Ратеам надделява, и така духа на човека Бa се втурва по теглото на Истината, към Слънцето РА към Pайските планети. Като изпълнил своята мисия в света.




Ето Вишну, но двата снопа лъчи не значи 'материално-трансцедентално'... и двата снопа са за материята, вторият се получава след КРАЙНАТА СПИРКА в Астралът. Преди да премине пак в материята душата престоява в Утробата на Вишну(вътре в Черната дупка)

В Черните дупки СЪЗНАНИЕТО НЕ Е АКТИВНО. Но душата същестува. Те не са ИЗХОД ОТ МАТРИЦАТА, а крайна спирка...тама чакаш и идва НОВ АВТОБУС. Риби, затова е двойствен, тъй като е КРАЙНА СПИРКА(Крайна черна дупка), но той е двойнствен. Или- отплаваш в Трансцедента, или- се launch-ваш в НОВ ОГРОМЕН ЦИКЪЛ. И двата светлинни снопа от Черната дупка(Централната Яма в галактиката) е всъщнот 'снопът'-светлина от който се появява Шива. А Шива, знаеш е матричарен Главатар. Именно Сатурн и Слънчевото затъмнение с Луната. Това са именно Скорпион и Козирог-черните дупки. 'Снопът' се нарича още 'Пъпа на Вишну' или 'Лингама на Шива'(Оста на Галактиката) , това лотосовото стъбло на лотосовият цвят(Трансцедентален Огън-"Овен"), върхи който стои в поза 'лотус' Брахма(Водолей),който не потопен във водата, макар и да я 'излива'. Водолей не е воден знак! ;)


Може да се каже, че именно СНОПЪТ Астрална светлина(матерното битие) е Луцифер, любимецът на Луцката! Известен още както ШАКТИ или 'ШЕКИНА', както го наричат евреите за своя кивот, краднатт от египтяните/траките, като концепция, от къде мюслитата по-късно крадат за своята кааба.

Черната дупка' на Риби е КРАЙНА, но има възможност да хванеш Трансцеденталната Риба. Тя е мека и не е за матер. енергии..
Ако не хванеш трансцеденталната 'Риби' си в Утробата на Вишну и чакаш НОВА ИНКРАНАЦИЯ... според съдбата си, разбира се, индивидуална е...няма тука луцифериански социализъм... Иначе самият факт да се нарича "Суря-Нараяна' подсказва, че макар и 'Черна Дупка'- в основата си е Слънце, само, че НЕ МАТЕРИАЛНО.
                  


Пространството


Когато в безоблачна вечер се взрете в чистото небе, може лесно да осъзнаете една истина, едновременно проста и изключително дълбока. Какво виждате? Луната, планетите, звездите, искрящата панделка на Млечния път, може би комета или дори съседната галактика Андромеда, разположена на два милиона светлинни години разстояние от нас. Но ако опростите нещата дори още повече, какво виждате? Носещи се из пространството обекти. И така, от какво се състои Вселената? Обекти и пространство.

Ако не занемеете, когато се взирате в пространството в ясна нощ, значи не гледате истински, не осъзнавате тоталността на всичко, което е. Вероятно гледате само обектите и може би се опитвате да се сетите за имената им. Но ако поне веднъж сте се изпълнили с благоговение пред гледката на небесното пространство и дори сте почувствали дълбоко страхопочитание пред тази неразбираема мистерия, значи за момент сте се освободили от желанието да обяснявате и да поставяте етикети и сте осъзнали не само обектите в пространството, но и безкрайната дълбина на самото пространство. Ала трябва да сте достатъчно притихнали вътрешно, за да забележите необхватността, обитавана от безброй светове. Чувството на благоговение не произтича от факта, че съществуват милиарди светове, а от дълбината, съдържаща всички тях.

Вие не можете да видите пространството, разбира се, нито можете да го чуете, докоснете, вкусите с езика си, помиришете, как тогава знаете, че то съществува? Този на пръв поглед логичен въпрос съдържа една фундаментална грешка. Същността на пространството е нищото (т.е. не-нещото), така че то не "съществува" в обикновения смисъл на думата. Единствено нещата - формите - съществуват. Дори да наречем това, което виждаме, "пространство" е подвеждащо, защото, именувайки го, го превръщаме в предмет.

Нека го кажем по следния начин: вътре в нас има нещо, което е свързано с пространството, и затова ние можем да съзнаваме пространството. Да съзнаваме пространството? Това също не е съвсем вярно, защото как можем да съзнаваме пространството, след като там, отвън, няма нищо, което да съзнаваме?

Отговорът на този въпрос е както прост, така и задълбочен. Когато съзнавате пространството, вие не съзнавате нищо, с изключение на самата осъзнатост - вътрешното пространство на съзнанието.

Чрез вас Вселената съзнава себе си!

Когато очите не откриват нищо, което да видят, това "нищо" се възприема като пространство. Когато ушите не откриват нищо, което да чуят, това "нищо" се възприема като покой. Когато сетивата, предназначени да възприемат формите, срещнат липса на форма, лишената от форма осъзнатост, която е в основата на възприятията и ги прави възможни, вече не се засенчва от формата. Когато съзерцавате неизмеримата дълбочина на пространството или слушате мълчанието му в ранните часове преди зазоряване, нещо вътре във вас откликва на пространството, сякаш го осъзнава. И тогава усещате огромната дълбочина на пространството като ваша собствена дълбочина, и вече знаете, че безценният му покой, непритежаващ форма, е много повече и много по-глъбинно това, кой сте, от нещата, които съставляват съдържанието на вашия живот.

В Упанишадите - древните писания на Индия, се казва същото със следните думи:
"Това, което не може да бъде видяно с очите, но чрез което очите виждат: знайте, че то и само то е Брахман Духа, а не онова, което хората почитат. Това, което не може да бъде чуто с ушите, но чрез което ушите чуват: знайте, че то и само то е Брахман Духа, а не онова, което хората почитат. Това, което не може да бъде мислено с ума, но чрез което умът мисли: знайте, че то и само то е Брахман Духа, а не онова, което хората почитат."

Бог, казват писанията, е съзнанието без форма, същността на това, кои сте.
Всичко друго е форма, "онова, което хората почитат".

Двустранната действителност на Вселената (която се състои от неща и пространство - нещност и не-нещност) е и вашата собствена двустранност. Нормалният, балансиран и плодотворен човешки живот е танц между двете измерения, съставляващи действителността: формата и пространството. Повечето хора са дотолкова отъждествени с измерението на формата, със сетивните възприятия, с мислите и емоциите, че жизненоважната скрита втора половина липсва в живота им. Отъждествяването им с формата ги държи в капана на егото.

Това, което виждате, усещате, докосвате или мислите, е само едната половина от действителността - формата. В учението на Иисус то се нарича "светът", докато другата половина или измерение е "царството небесно или вечният живот".

Също както пространството дава възможност на всички неща да съществуват и също както без тишината не може да има звук, така и вие не можете да съществувате без жизненоважното измерение без форма, съставляващо същността на това кой сте. Бихме могли да го наречем "Бог", ако с тази дума не се злоупотребяваше толкова. Предпочитам да го нарека Битие. Битието предхожда съществуването. Съществуването е форма, съдържание, "случващото се". Съществуването е, така да се каже, предният план на живота, Битието - задният план.

Колективната болест на човечеството е, че хората са толкова обсебени от случващото се, толкова хипнотизирани от света на променливите форми, толкова погълнати от съдържанието на живота, че са забравили същността, забравили са онова, което е отвъд съдържанието, отвъд формата, отвъд мисълта. Времето ги е завладяло до такава степен, че те са забравили за вечността, а тя е техният произход, дом, съдба.

Вечността е живата действителност на това кой сте.


по Нова Земя на Екхарт Толе


       


Клиниките в Израел се занимават с производство на "Големи"

Голем е същество, направено от нежива материя и одухотворено от човека, съгласно юдейския фолклор. Вдъхването на живот у голема става чрез изписването на магически думи върху хартия и поставянето ѝ в устата му (срв. Стена на плача), или изписването на магически символ на челото му. Неговата „мисия“ е покорно да върши всякаква работа, която му се заръча (вж. сходна функция у хаитянските зомби, които също робуват и не притежават дар слово и собствена воля).


Най-известният голем в европейската култура е този от едноименния роман на австриеца Густав Майринк от 1915-а. В книгата се преразказва „реалната“ история на пражкия равин Юда Льов Бен Бецалел от 16 век, а именно как той сътворил с помощта на магията и алхимията Голем, за да има кой да брани еврейското гето от погроми, но станал свидетел на това как създанието се обърнало срещу онези, които трябвало да защитава (срв. „Франкенщайн“ на Мери Шели).

Що се отнася до етимологията - в Библията, по-точно Псалми 139:16, думата „gal'mi“ е употребена в смисъл на безформена маса, „суровина“ (в превода на български се чете „необразувано вещество“). На съвременен иврит „голем“ означава „глупак“.

              





Век назад Хенри Форд установил:

„При Кахала или древните Съвети, евреите живеели сами и се самоуправлявали. Въртели далавера с правителството само чрез свои посредници. Това бил комунизъм в по-драстична форма, отколкото бил виждан някъде по света извън Русия. Образование, здравеопазване, данъци, вътрешни работи – всичко било под абсолютния контрол на шепа хора, които съставлявали Законодателния съвет. Този орган, както изисква и съвременната еврейска йерархичност, се самовъзпроизвеждал и то по наследство.

Често властта се предавала по ненакърнена потомствена линия от наследници в продължение на много поколения. Цялата собственост била обща. Което обаче не попречило на лидерите да забогатеят.

Тези Кахали или Съвети съществували в Рим, във Франция, в Холандия, Германия, Австрия, Дания, Италия, Румъния, Турция и Англия. В Съединените щати идеята намерила развитие покрай синагогата и около националните и интернационални тайни еврейски общества.

Кахалът е традиционна еврейска политическа институция по време на разселението на расата сред другите нации. Нейният интернационален аспект може да бъде забелязан във висшите съвети. Тези съвети се разраствали с разпръскването на евреите по целия свят. „Еврейската енциклопедия“ се позовава на Съвета на три земи, на Съвета на четири територии, и на Съвета на пет земи, което показва интернационалните връзки през ранните години.

Но както всяка такава история, макар и архивирана, тяхното възприятие от обществата е трудно постижимо. Тъй като хората ги свързват с модерните времена. Неотдавнашният ционистки конгрес в Лондон, където без съмнение беше свършена повече работа, отнасяща се до евреите по света, макар и не пред публичния поглед, както се очаква, може да бъде наречен Съвета на тридесет и седемте земи. Тъй като делегатите на този конгрес пристигнаха от всички части на света – от далечни места като Лапландия и Южна Африка, Персия и Нова Зеландия. Целта на тези Световни съвети е обединението на евреите. А тяхната история минава през вековете.

Следователно не е нищо ново, че това е възникнало в Русия. То е налогът на еврейските революционери над Русия на неверниците. Това е форма на господство, което е било преподавано в юдаизма от най-ранните му времена при неговите контакти със света. Съветска Русия не би била възможна, ако 90 процента от комисарите не бяха евреи.“[Henry Ford – “The International Jew"]

САЩ, Русия, Британия, Германия, Франция, Европейският съюз, България и повечето останали държави са олигархии. Тяхното устройство, икономическата и политическата им системи, перфектно отговарят на дефиницията за това. Всички те биват представяни като „демокрации“. И това е една от най-големите измами, които търпим.


            


Шримад Бхагаватам , к. 12, глава 2 : 1.В 1.В Кали-йуга, само богатството ще се счита за знак на добро раждане на човека, правилно поведение и благочестиви качества. И законността и справедливостта ще се прилага само от силният на денят. 2.Духовно състояние на даден човек ще се определя само в зависимост от външни символи, и на тази основа същите хора ще скачат от един духовен ред на последващият. Качествата на човекът ще бъдат поставени сериозно под въпрос, ако той не печели материални средства за живот добре. И този, който е много ловък по жонглиране с думи ще се счита за знаещ учен. 3.За "свещено място" ще се вземат места, състоящи се от не повече от един резервоар за вода на известно разстояние, а красотата ще се смята, че зависи от прическата. Напълването на корема ще се превърне в цел на живота, а този, който е дързък ще се приема като достоверен. Този, който може да поддържа семейство ще се счита за експертен човек, както и принципите на религията ще се събюдаватт само в името на добрата репутация. 4.Така, постепенно Земята ще се изпълни с покварени хора, а този, който е най-силен в рамките на класата(кастата) ще получи политическата власт. 5.До краят на епохата на Кали, телата на всички същества ще бъдат със значително намален размер, а религиозните принципи на последователите на варна-ашрама-дхарма ще бъдат разрушени. Пътят на Ведите ще бъдат напълно забравен в човешкото общество, както и така наречената "религия" ще бъде най-вече атеистична. Царете ще са най-обикновени крадци, хората ще бъдат заети само с кражба, лъжа и ненужно насилие, както и всички социални класи, ще бъдат сведени до най-ниското ниво на шудра. Кравите ще бъдат като кози, духовните обители не ще се различават от светските къщи и семейните връзки ще се разширят далеч отвъд непосредственото задължение в рамките на бракът. Повечето растения и билки ще бъдат малки, и всички дървета ще се появят като дървета-джуджета. Облаците ще бъдат пълни с мълнии, домовете ще бъдат лишени от благочестие, както и всички хора ще са се превърнали като магарета. По това време, Върховната Божествена Личност ще се появи на Земята. Действайки със силата на чистата духовна добродетел, Той ще спаси вечната религия.Господ Калки, Господарят на Вселената, ще се качи на бързият си кон Девадатта и с меч в ръка, ще пропътува през цялата Земя и ще прояви Своите осем мистични добродетели, както и осем специални качества на Върховна Божествена Личност. Показвайки Своята ненадмината сияйност качен на високо-скоростният си кон, Той ще унищожи милиони от тези крадци, които се осмелили да се облекат като царе. 6.Когато Господ Васудева, Върховната Божествена Личност се появи в сърцата чрез Трансцеденталната Си форма на добротата(Сатва), останалите жители обилно ще заселят Земята отново. 7.Когато Чандра(Луната), Сурйа Вивасван(Слънцето) и Брихаспати(Юпитер) застанат заедно в съвпад в съзвездието "Карката"("Рак") , и трите едновременно са в лунният дом Пусйа(γ, δ и θ на Рак)- точно в този момент ще настъпи епохата Сатйа или Критйа(Санкр. крита=Eng "create"). 8.Когато съзвездието от седемте мъдреци("Голяма Мечка") минава през лунният дом "Магха", епохата на Кали настъпва. Тя се състои от хиляда и двеста(1,200) години на полубоговете(девите) т. е.когато Господ Шри Кришна е заминал за Трансцеденталният Си свят, влиянието на ерата на Кали започнала.


                   

За какво е цялата суетня сега? Понеже изведнъж забраните паднаха, а дори комунистите нахлуха в черквите. Не можете да се разминете от тях – като на манифестация или ОФ-събрание. Кръстят се и изричат познатия тропар със същото усърдие, с което навремето крещяха „КПСС – БКП“, името на актуалния вожд, съпровождайки гласовия си (вербален на новоговор) ентусиазъм с мощно размахване на червени флагчета. Всеки – колкото е възможно по-високо, със съвсем изпружена ръка. Дали вярваха, че от трибуните на манифестациите или от президиумите на сборищата им техните „богове“ наистина ще ги забележат, ще съхранят възторжените им физиономии в паметта си?


Бедните, не знаеха, че комунистите можеха да помнят по-кратко от маймунките. Симпатичните животинчета – от клон до клон. Другарите – по-кратко…

Kомунистки обясняват похода си към черквите по два начина. Първо – ами всички взеха да го правят. Вторият – за всеки случай. И двете се родеят с основите на юдаизма, които са и основи на комунизма. Юдаизмът е идеология на синагогата, на келепира. Без значение – за чия сметка. Егоизъм, изведен в религиозна догма.

В синагогата са се настанили големците – взели се за земни богове, за наместници на онзи, чието име никога не се произнася – Яхве. Просветените вярващи в Христос го назовават сатана.

Та синагога означава общност, комуна. А в нея съществуват „закони, обусловени от „живота в комуна“, където доминиращата обществена връзка е тази на „шеф“ и неговите подчинени, без да има обществена необходимост, само по нареждане“. Това е така, защото без синагогата, ако го отлъчат от комуната, евреинът, съответно комунистът, се оказва безпомощен.


               

Здравите братски връзки между съветската и нашта психиатрия съвсем не са изчезнали в небитието след 89г...още са живи специализантите там наши психиатри са пращани дори и след 89г. Пълно е със случаи на жертви на имотната мафия в Русия, а и у нас, в която участват и милиционери и психиатри, които изкарват напълно нормални хора невменяеми за да им вземат имота.

Привидно всичко се обяснява с корупция сред и психиатрите-дребни услуги, конгресчета, но има и привнесена система как да се отървеш от съдружници или обикновени самотници с апартаментче, така да се каже за невидимо разчистване на неудобни в обкръжение.


Преди взимаха имотите с народен съд поне, сега едрите риби се стрелят и без такъв, а обикновените хора са още по беззащитни и те и собствеността им...

Агенти на ДС цигани а в Стара Загора и агенти на ЩАЗИ(германеца Маркос-магарето)с жълти книжки се занимаваха с приватизиране на имоти.

Психометричните лаборатории на ДС/КГБ издаваха жълти книжки на измамници и убийци и след злодеянието си почиваха по месец в психиатрията в Раднево например.

Всеки, който е популярен донякъде и се опълчи срещу корупцията и мафията в БГ пак е заклеймяван като странен психопат, маргинализират го за известно време ,изолират го и после е съвсем лесно да го нападне уж я улична банда или друго мероприятие, на което сега кдс-арите изтънчено му викат психотроника.


               


Мохамеданството е първата ариманическа манифестация, първото ариманическо откровение след Мистерията на Голгота. Богът на Мохамед — Аллах, Елоха, е ариманическо отражение или отблясък на елохимните същества, Елохими, но схванати монотеистично. Той винаги ги означава като една общност. Мохамеданската култура е ариманическа, но душевната нагласа на ислямистите е луциферическа.

Робството е част от исляма, робсtвото е част от джихад, а джихад трае толкова дълго, колкото мюслиЯма.


                 


Лихварство е предоставяне на пари под неоснователно висока лихва, при възползване от ситуацията на изпаднал в беда търговски партньор. На днешно време лихварството се нарича кредит, кредитно дело, кредитиране, финансиране, инвестиране. А лихварите ги наричат финансисти, предприемачи.

Още в древността е било известно, че лихварството е най-голямото зло за човечеството - източник на паразитизма в човешкото общество. Аристотел в своето произведение "Политика" описва лихварството като противоприродно.

Юдаизмът забранява отдаване на пари под лихва, но само на съотечественици и единоверци. За отдаване на пари под лихва на чужденци, юдаизма не поставя ограничения:

«От чужденеца изисквай, а на брат
си му прости...ти ще даваш заеми на
много народи, но ти самия няма да
взимаш заеми и ти ще господстваш
над много народи, а те над теб няма
да господстват.»
- Второ(без)законие (הַדְּבָרִים) - петата книга от Библията, от
Стария завет и от Петокнижието
(петте Мойсееви книги)

С отдаване на заеми се занимавали основно евреите, които били и основното религиозно малцинство. Дискриминационните порядки, по отношение на достъпа на евреите до определени професии през средновековието, в съчетание с юдейското разбиране, че забраната за лихварство не важи при сделки с неевреи, специализират евреите в лихвари. Поради това при настъпване на икономически и финансови кризи, последвани от социални вълнения, евреите с тяхната религия - фарисейска или двулична, ставали периодично прицел на религиозно насилие.

В ново време, след Френската революция, старият морал бил забравен и "еврейският занаят" бил институционализиран посредством банките. На днешно време лихварите се наричат акционери, банкери и инвеститори. Най-важният източник, от който богатите увеличават богатствата си, са акциите. По данни на MSCI World-Index, акциите в световен мащаб са увеличили цената си с 13,2%. Според S&P 500 в САЩ акциите са поскъпнали с 13,4%. Stoxx Europa 600 Index се е покачил след юни 2012 почти с 20%.

И само някой да посмее да ги критикува, веднага финансираните от тях медии го обвиняват в антисемитизъм и конспирации.

Докато в миналото лихварството е било заклеймявано и забранявано от религиите, то при неолиберализма на днешно време лихварството се издига в култ, богаташите се възприемат с ентусиазъм, тях "независимите" медии ги наричат "Генератор на работни места"


           

                 


ЕС = НОВ СССР

ЕС Е СЪЗДАДЕН, ЗА ДА УНИЩОЖИ ЕВРОПЕЙСКАТА БЯЛА РАСА И ДА РАЗВИЕ ЕВРЕЙСКОТО СВЕТОВНО ПРАВИТЕЛСТВО

Европейският еврейски парламент е очевадно, расистка организация.

От самото начало ЕС беше операция на евреи, JEWS изиграха главната роля в своята концепция, създаване и пропаганда. Евреите са истинските владетели на ЕС чрез Еврейския конгрес по европейски въпроси.

               

„Протестите“ , "По света и у нас" от самото начало ги водят службите. Разните от сорта на Анонимус или нашите родни геновци, тиквата, „риформатори“, контри и пр. са просто слуги. Исканията са внимателно „обезопасени” – „оставка“, „чисти ръце“ или отделни проблеми, незасягащи системата.

Забележете колко редовно ги излъчват мафиотските медии – разходките са част от ФАСАДАТА на лъже-демокрацията, наред с другите ментета – лъже-партии, лъже-НПО и пр. Чрез тях се мъчат да блокират тлеещия всенароден световен БУНТ с безопасни, изтощаващи и отблъскващи хората симулации.
           


              


Дeдо ви Йехова презентатор на Сатурн, враг на Слънцето. Нищо ново под Слънцето.


---------------------------------------------------------------------------------

Тук е комунизъм. Няма измъкване от него по вашия начин. Даже номенклатурната другарка Ренета Инджова го рече и то доста отдавна – има няма – две десетилетия оттогава.

Да приемате комунисти и наследниците им, е ваше право. Да живеете, както ви хареса – също. Да не носите отговорност за бъдещето на потмците ви – тоже.

Какво да очаквате от територия, в която населението е тъй „умно“, че произвежда дегенерати, които „от деца мечтаят да станат полицаи и да работят тази професия със сърце“.Такъв е хоризонтът на всезнайковските блянове. Те опират до пълната копаня в кочината и нищо повече.

Групи от дегенерати, кошерен легион, роби на комунягите, работници в техни фирми или просто членове на техните партии, продали се за жълти стотинки, или за да ги уредят на работа,...това е във всички по големи градове. Герб, главата на змията ДС, захапа опашката си - БСП - и копира техните структори, като си присвои, младия "невинен" комсомолски електорат.

Съдебната система, която е масонска ложа, се изгражда на принципа на пчелното семейство. Групите от продадени души също са изградени на масонски принцип и от отделни кошери.Много пчели работнички работят за системата, като са заблудени че правят добро.

По този комунистически принцип работи и партийния електорат на БСП, ГЕРБ и ДПС, групи от генномодифицирани микроюрганизми. Партийният електорат се насочва за услуги към определени партийни фирми или към по дребни фирми, където има внедрени калинки работнички, е може и "котки" от Герб (които източват, фалират по дребния бизнес).

Основната цел на комунистите левити днес е унищожение на средния бизнес. Окрупнявания на банки и финансови къщи, на червени производствени, търговски, транспортни, развлекателни компании, хотелиерски и ресторантьорски вериги, в малко на брой свръх големи – гигантски – корпорации, сме го живели. Това е колхозничество, текезесарщина, несвобода, невъзможност за изява на човешките качества, възможности и намерения, комунизъм!

http://budha2.blog.bg/…/da-priemate-komunisti-i-naslednicit…


                 


Всичко това е за еврейският кошерн легион. Тръмп представлява интересите на еврейската мафия, а не на Америка.
         


ЗА РАЗЛИКА ОТ "ДЖУ" ИНСТРУМЕНТА ТРЪМП, БИВШИЯ КОНГРЕСМЕН ДЖИМ TRAFICANT ИМАШЕ ТОПКИ ДА КАЖЕ ИСТИНАТА - "САЩ ПРОВЕЖДА ЕКСПАНЗИОНИСТИЧНАТА ПОЛИТИКА НА ИЗРАЕЛ И ВСЕКИ СЕ СТРАХУВА ДА ГО КАЖЕ"

     

В днешния свят диктаторите не са диктатори, демократите не са демократи, а борците за свобода не са борци за свобода. Ролите са разменени, а всички вие сте на първия ред на театралната постановка.

През 80-те години световноизвестният терорист Илич Рамирес Санчес (Карлос Чакала) бил чест гост в столичния хотел “Ню Отани” (днешния “Кемпински - Зографски”).

Търсеният от Интерпол, ЦРУ и агент на КГБ/ МОСАД бомбаджия намирал тиха и спокойна почивка в София. Това не ставало без помощта на българските спецслужби. 


Второ главно управление на Държавна сигурност /контраразузнаването/ имало грижата за безпроблемното пребиваване на терориста у нас. Карлос Чакала имал дори дългогодишна оперативна разработка в българските служби, събрана в десетина папки, под наименованието “Рисове”.

Интересно е че Чакала използвал кошерен легион от бедни пенсионери които работили като пчелички за него. Днес ДС -ТОРА НОСТРА и нейните агенти също...

          

                



Климатичната основа на съвременната геополитика

Бившият ортак на Джордж Сорос, милиардерът Джим Роджърс, навремето отправи съвет към младите англичани „Преместете се в Китай; научете китайски.“


                   

Когато парите произвеждат пари, това не бива да се разглежда абстрактно, а да се види реалното положение на нещата. Всеки път, когато пари произвеждат пари, е нещо, което се случва само тук, на физическия план, докато това, което представлява човекът, винаги е във връзка с духовния свят. Какво следователно правите, когато сам не работите, но имате пари и ги харчите, а други хора трябва да работят за вас? Тогава другият човек трябва да продава това, което е неговата небесна част, а вие му давате само нещо земно. Вие заплащате само с нещо земно, с чисто ариманическо. Това е духовната страна на нещата. А където Ариман се намира, може да се стигне само до упадък… Рудолф Щайнер (Събр. съч. 186, Основното социално изискване на нашата епоха, Берн, Дорнах, 1918, стр. 53 сл., немско издание 1979 г.)

Това, на което Щайнер е искал да наблегне в изказването си за самонасладата при сблъсъка на астралното ни тяло с външния живот на преминалите през етерното ни тяло мисли, е да обърнем внимание върху риска/опасността от превръщането на това изживяване (самонасладата) в самоцел.
Представете си отпечатаните пари. Всяка една банкнота е самостоятелна мисъл, с която се заявява някаква степен на значимост в света. Този вид мисли залягат в душите на околните хора и при обратния сблъсък с разпространителя си, отдават енергия, която по друг начин не може да бъде постигната.


              


На сайта на ДСК четем „От октомври 2003 г. след успешна приватизационна процедура Банка ОТП Унгария стана едноличен собственик на акционерния капитал на Банка ДСК.“ (5) OTP Group e листвана на борсата. Унгарската държава обаче има „златна“ акция, която позволява на Унгарската държава известен контрол над банката. Унгарските власти съобщиха, че приватизационната агенция на страната е била в правото си да откаже продажбата на най-голямата унгарска банка OTP Rt на американския милиардер Джордж Сорос през миналата година. Според шефа на банката Шандор Чани Унгария е получила повече чуждестранни капитали чрез продажбата на акции на чужди инвеститори, отколкото би взела от Сорос.Въпреки че детайли около преговорите на Сорос с унгарското правителство никога не са били публикувани, предполага се, че той е предложил 50 милиона долара за 18-процентен дял в OTP Rt през миналата година. Сегашните инвеститори платиха 52.3 милиона долара за 20-процентен дял в банката, но парите ще отидат директно в държавната хазна, а не, както предлагаше Сорос, капиталът да бъде инвестиран в самата банка. Все пак властите бяха подложени на силен натиск от медиите, чието мнение е, че чужденците са платили твърде ниска цена за банката, която контролира повече от половината банкови операции, свързани с обслужването на депозити и сметки на граждани.(Капитал)17 юли 1995.Какво знаем за ДСК.„БАНКА ДСК"ЕАД - „ОТП ФАКТОРИНГ БЪЛГАРИЯ"ЕООД; „ОТП ФАКТОРИНГ – Чуждестранно частно акционерно дружество" със седалище в Унгария – Будапеща; "българските" и чуждестранните банки са собственост на Световното Еврейство, независимо в коя страна са регистрирани!!


              



Би трябвало да се знае, че така нареченият „посткомунизъм“ съвсем не е нещо, намиращо се „извън територията“ на комунизма, а, всъщност, е ЕТАП ИЛИ СТАДИЙ от трансмутационните процеси, протичащи вътре в самия комунизъм;
както и че осъждането на комунизма НЕ САМО задължително изисква и осъждане на посткомунизма,
НО И дори нещо повече – днес, вече повече от четвърт век след бутафорните промени, след които
НЕ САМО не бе наказан нито един от злодеите на комунизма,
НО И самата държава не понесе никаква репараторна отговорност за ръководените и обезпечените от нея престъпления,
много по-актуално е осъждането на посткомунизма, чийто фукционери
не само все още са тотално водеща сила на обществената, политическата, икономическата и държавно-управленската сцена,
но и и злодеянията на които са не по-малко жестоки и не по-малко перверзни от злодеянията на техните предшественици.

Янко Николов Янков

Т.н. комунизъм е социален експеримент наложен от банкерите, те си го разрушиха, те са измислили и продължението! Само дето не го знаем,а ние сме само пионки в Голямата игра, т.е. участваме в стадото, което те управляват ,стрижат, доят и използват за месо, не пушено, а пушечно!


                     

Всъщност е невъзможно, това което ни казва Хиндуизма, да има ад в Божието тяло. И ако няма нищо извън Божието тяло и всяко създание, което съществува, е част от Божеството, понятието за осъждение трябва да означава, че Божеството се самоубива. И това не е възможно. ~ Manly P. Hall (лекция Heaven and Hell)

Barack Obama Talking with his Master


                   

Левите и десните не са заклети врагове, а ортаци в съвместно престъпление. Те са обединени от общата цел да поддържат статуквото.
             


Ако някой беше създал нарочно режим на труд, който да е перфектно пригоден към това да поддържа властта на финансовия капитал, едва ли би могъл да се справи по-добре от това. Реалните, продуктивни работници са безмилостно изцеждани и експлоатирани. Останалите сме поделени на тероризираната страна на винаги хулените безработни, както и на по-голямата страна, съставена от онези, на които им се плаща, за да правят едно нищо, на позиции, създадени, за да карат работниците да се припознават в перспективите и усещанията на управляващата класа (мениджъри, чиновници и т. н.) и особено във финансовите и идоли. В същото време се насърчава и надигащото се презрение срещу всеки, чиято работа има ясна и неоспорима обществена стойност. Очевидно е, че системата е била създадена преднамерено за поставяне на населението на планетата в робство.


                 


Управляващата класа отдавна е разбрала, че щастливо и продуктивно население със свободно време означава смъртна заплаха.
От друга страна, чувството, че трудът е морална ценност сам по себе си и че всеки, който не иска да се подложи на някакъв тип интензивна работна дисциплина през по-голямата част от будните часове, не заслужава нищо, е особено удобно за тях.
            


Нашите така наречени духовни хора просто не знаят какво е духовността, защото не могат да разберат какво не са. Те получават духовен успех, който е просто самоконтрол, смесен с физически успех, който е притежание. Те получават духовно богатство, което е мъдрост, объркано с физическото богатство - недвижимо имущество и облигации. Те получават духовен мир, което е реализирането на отговорността, която е добре изпълнена, смесена с физически мир, което е имунитет срещу колекционерите на сметки и заклетите роднини. Докато духовните качества са объркани с физическите качества, развитието не е отишло много далеч. ~ Манли П. Хол (The Alling Eye Eye Volume 5, 1931, p.347)             


ТЕКСТ 21

Има три врати, които водят към този ад — похот, гняв и алчност. Всеки разумен човек трябва да ги изостави, защото те водят до деградиране на душата.

ПОЯСНЕНИЕ: Тук се описва началото на демоничния живот. Човек се опитва да удовлетвори похотта си и когато не успее, възникват гневът и алчността. Един разумен човек, който не иска да деградира до формите на демоничен живот, трябва да се опита да изостави тези врагове, които могат да погубят себето дотам, че да няма никаква възможност за освобождение от материалното тяло.


             


ТЕКСТ 20

Като се раждат многократно в демонични форми на живот, о, сине на Кунтй, такива личности не могат никога да Ме достигнат. Постепенно те деградират до най-отвратителните форми на съществуване.

ПОЯСНЕНИЕ: Известно е, че Бог е милостив към всички, но тук узнаваме, че Той никога не е милостив към демоните. Ясно се казва, че демоните живот след живот биват поставяни в утробите на подобни демони и като не постигат милостта на Върховния Господ, деградират все повече и повече, докато накрая получат тела на котки, кучета и свине. Тук определено се казва, че такива демони на практика нямат възможност да спечелят милостта на Бога на никой етап от следващия си живот. Във Ведите се посочва също, че такива личности постепенно затъват повече и повече, докато станат кучета и свине. Във връзка с това човек може да не се съгласи с твърдението, че Бог е милостив към всички, щом като не е милостив към тези демони. Като отговор на това във Веданта-сутра намираме изявлението, че Върховният Господ не мрази никого. Поставянето на асурите, т.е. на демоните, на най-ниското стъпало на живот, е само друго проявление на милостта Му. Понякога Върховният Господ убива асурите, но тава също е добро за тях, защото от ведическата литература узнаваме, че всеки, който е убит от Върховния Господ, постига освобождение. В историята има примери за много асури — Равана, Камса, Хиранйакашипу, — заради които Господ се явява в различни инкарнации — само за да ги убие. Следователно Бог проявява милост и към асурите, ако те имат достатъчно късмет да бъдат убити от Него.


        


                


Osama Bin Laden Reincarnation
ТЕКСТ 19

Завистливите и злонамерените, най-низшите сред хората — тях Аз непрекъснато хвърлям в океана на материалното съществуване в различни демонични форми на живот.

ПОЯСНЕНИЕ: В този стих ясно се посочва, че поставянето на дадена индивидуална душа в точно определено тяло е изключително право на върховната воля. Демоничната личност може да не се съгласи да приеме върховенството на Господа и може да действува по собствен каприз, но следващото й раждане ще зависи от решението на Бога, Върховната Личност, а не от нея самата. В Шрймад- Бхагаватам, Трета песен, се казва, че след смъртта индивидуалната душа е поставяна в утробата на някоя майка,където получава определен вид тяло под контрола на по-висшата сила. Затова в материалния свят откриваме толкова много форми на живот: животни, насекоми, хора и т.н. Всички те са предварително създадени от по- висшата сила. Те не са случайни. Що се отнася до демоните, тук ясно се казва, че те се поставят непрекъснато в утробите на демони и по този начин продължават да остават завистливи, най-низши от човешкия род. Смята се, че такива демонични човешки форми винаги са пълни с похот и омраза и винаги са агресивни и нечисти. Много видове хищници в джунглата принадлежат към демоничните форми на живот.


       
        


ТЕКСТ 18

Объркани от лъжливо его, сила, гордост, похот и гняв, демоните започват да завиждат на Бога, Върховната Личност, който се намира в собствените им тела и в телата на другите, и хулят истинската религия.

ПОЯСНЕНИЕ: Една демонична личност, която винаги е против върховенството на Бога, не е склонна да вярва в писанията. Както писанията, така и съществуването на Бога, Върховната Личност, пораждат завист у нея. Причина за това е т. нар. „престиж", натрупаното богатство и силата на демоничната личност. Тя не знае, че сегашният живот е подготовка за следващия и понеже не знае това, тя в действителност завижда на собственото си себе и на себето у другите. Тя извършва насилие върху телата на другите и върху собственото си тяло. Тя не се съобразява с върховния контрол на Божествената Личност, понеже не притежава знание. Тъй като завижда на писанията и на Бога, Върховната Личност, тя намира лъжливи аргументи срещу съществуването на Бога и отхвърля авторитета на писанията. Тя се мисли за независима и пълновластна във всяка дейност. Такава личност мисли, че тъй като никой не може да се сравнява с нея по сила, власт или богатство, тя може да действува по всякакъв начин и никой не може да я спира. Ако се появи враг, който е в състояние да попречи на усъвършенствуването на сетивните й дейности, тя съставя план за погубването му чрез собствена сила.
            



ТЕКСТ 17

Самодоволни и винаги нагли, заблудени от богатство и фалшив престиж, понякога те горделиво извършват формални жертвоприношения, без да следват каквито и да било правила и предписания.

ПОЯСНЕНИЕ: Като се мислят, че са над всичко в света, като пренебрегват всякакви авторитети и писания, демоните понякога извършват т.нар. религиозни или жертвени ритуали. И тъй като не вярват в авторитета на никого, те се много нагли. Това се дължи на илюзията, породена от натрупването на богатство и фалшив престиж. Понякога такива демони приемат ролята на проповедници, заблуждават хората и стават известни като религиозни реформатори или като инкарнации на Бога. Те си играят на жертвоприношения, почитат полубоговете или измислят свой собствен Бог.Хората ги обявяват за Бог и ги почитат, а глупавите ги смятат за напреднали в религиозните принципи, или в принципите на духовното знание. Демоничните личности приемат дрехата на хората, които са се отрекли от света, и облечени в нея, извършват всякакви глупости. В действителност има толкова много ограничения за личността, която се е отрекла от този свят. Демоните не обичат такива ограничения. Те мислят, че какъвто и път да създаде някой, това е негов, собствен път и няма такова нещо като стандартен път, който човек е длъжен да следва. Тук специално се набляга на думата авидхи-пурвакам, която означава незачитане на правилата и предписанията. То се дължи единствено на невежеството и илюзията.


           

ТЕКСТ 16

И така объркани от различни грижи, оплетени в мрежата на илюзията, те се привързват твърде силно към сетивното наслаждение и падат в ада.

ПОЯСНЕНИЕ: Желанието на демоничния човек да трупа пари няма граници. Тази жажда е неограничена. Той мисли единствено за това, колко голямо е имуществото, което притежава в момента, и проектира как да използува богатството си, за да го увеличи в бъдеще. Поради тази причина той не се колебае да действува по всички греховни начини и да участвува в афери на черния пазар, за да забогатява незаконно. Той е омаян от нещата, които вече притежава — земя, семейство, къща и банкова сметка, — и постоянно крои планове, как да ги увеличи. Той вярва в собствените си сили и не знае, че всичко, което печели, се дължи на миналите му добри дела. На него му е дадена възможността да натрупа всички тези неща, но той няма представа, че причините за това се крият в миналото. Той си мисли, че цялото му богатство се дължи на собствените му усилия. Демоничните личности вярват в силата на собствените си дейности, а не в закона за кармата. Според закона за кармата, човек се ражда във високопоставено семейство, става богат, високообразован или много красив поради добрите дела, които е извършил в миналото си. Демоните мислят, че всички тези неща са случайни и се дължат на личните способности на човека. Те не схващат аранжимента, който стои зад многообразието от хора, красота и образование. Всеки, който се опитва да съперничи на такъв демоничен човек, е негов враг. Има много демонични хора и всеки един от тях е враг на останалите. Тази враждебност се задълбочава все повече и повече — между отделните хора, след това между семействата, между общностите и най-накрая между народите. Затова в целия свят постоянно съществуват конфликти, войни и вражди.

Всяка демонична личност мисли, че може да живее за сметка на другите. Обикновено демоничният човек се мисли за Върховен Бог, а демоничните проповедници казват на последователите си: „Защо търсите Бога някъде другаде? Вие самите сте Бог! Можете да правите всичко, каквото пожелаете. Не вярвайте в Бога. Отхвърлете Бога. Бог е мъртъв." Това са демоничните проповеди.
Въпреки че демоничната личност вижда по-богати и по-влиятелни хора от нея самата, тя си мисли, че никой не е по-богат и по-влиятелен от нея. Що се отнася до издигането до по-висшите планетарни системи, тя не вярва в извършването на йаджни, т.е. жертвоприношения. Демоните мислят, че могат да изобретят свой собствен метод за йаджна и да конструират машина, с която да могат да достигнат всяка по-висша планета. Най-красноречив пример за такъв демон е Равана. Той предлага на хората план за стълба, по която всеки да може да достигне райските планети, без да извършва жертвоприношенията, предписани във Ведите. По същия начин в сегашната епоха демоничните личности се стремят да достигнат до по-висшите планетарни системи с помощта на механични средства. Това са примери, които говорят за обърканост. Резултатът е, че без да знаят, тези хора вървят към ада. Тук санскритската дума моха-джала е особено важна. Джала означава „мрежа"; също като рибите, уловени в мрежа, те нямат никакъв изход.


                    

ТЕКСТ 13-15

Демоничната личност мисли: „ Днес притежавам голямо богатство и ще спечеля според плана си още. Толкова много неща ми принадлежат сега, а в бъдеще те ще стават все повече и повече. Той е мой враг и аз го убих, и другите ми врагове също ще бъдат убити. Аз съм господарят на всичко. Аз съм наслаждаващият се, аз съм съвършен, силен и щастлив. Аз съм най-богатият и съм заобиколен от аристократични роднини. Няма друг толкова силен и щастлив, колкото мен. Ще извърша жертвоприношения, ще дам някаква милостиня и така ще се наслаждавам." По този начин подобни хора са заблуждавани от невежеството.


          


ТЕКСТ 11-12

Те вярват, че в човешката цивилизация няма нищо по-важно от наслаждаването на сетивата. Така до края на живота те остават пълни с неизмерими тревоги. Оплетени в мрежата на стотици и хиляди желания, завладени от похот и гняв, по незаконни начини те печелят пари за сетивно наслаждение.

ПОЯСНЕНИЕ: Демоните приемат, че наслаждаването на сетивата е крайната цел на живота и поддържат това схващане до смъртта си. Те не вярват, че съществува живот след смъртта и че хората получават различни видове тела в зависимост от своята карма, т.е. от дейностите си в този свят. Плановете им в живота са безброй, те съставят план след план и всеки от тях остава неизпълнен. Аз имам личен опит с човек, който имаше такъв демоничен манталитет. Дори в момента на смъртта той помоли лекаря да удължи живота му с още четири години, защото не си бил осъществил плана. Такива глупави хора не знаят, че лекарят не е в състояние да удължи живота им дори с един миг. Когато дойде уреченият час, желанията на човека не се взимат под внимание. Законите на природата не позволяват на човек да се наслаждава дори секунда повече от отреденото му.

Демоничният човек, който не вярва в Бога или Свръхдушата вътре в себе си, извършва всякакви видове грехове само за да наслади сетивата си. Той не знае, че има свидетел, който се намира в сърцето му. Свръхдушата наблюдава дейностите на индивидуалната душа. Както се казва в Упанишадите, две птици стоят на едно и също дърво. Едната от тях действува, като се наслаждава на плодовете по клоните или страда от тях, а другата е само свидетел. Но личност, която е демонична, няма знанието на ведическите писания, нито пък има някаква вяра. Затова тя се чувствува свободна да прави всичко за наслаждение на сетивата си, независимо от последствията.


                 

Самонаблюдение привлича човека към осъзнаването на необходимостта от самопромяната. И като наблюдава себе си, човек забелязва, че самото наблюдение само по себе си води до някои промени в неговите вътрешни процеси. Той започва да разбира, че самонаблюдението е инструмент за самоуправление, средство за пробуждане

- Г. Гурджиев

             


"Семената включват всички възможности на дървото. Семето ще развие тези възможности, само ако получи съответните енергии от небето. "- Египетска поговорка
                   


"Помнете, че в нашето същество ние сме напълно достойни за любовта, защото духът е любов. Отвъд това, което някой може да те накара да мислиш или чувстваш за себе си, твоят безусловен дух стои, блестящ с любов, която нищо не може да помрачи. "

- Deepak Chopra


                

"Аз съм тук, за да служа, аз съм тук, за да вдъхновявам, аз съм тук, за да обичам, аз съм тук, за да живея истината".

- Deepak Chopra

                   


"Ние не можем да убиваме смъртта, тъй като ние вече сме взели цял живот от нея. Ако все още искаме да преодолеем смъртта, тогава ние трябва да я оживим. Затова по време на пътуването си да вземете златни чаши пълни със сладката напитка на живота, червено вино , и да го дадете на мъртвата материя, за да може да спечелите живот. "

Карл Г. Юнг

             


"Каква по-благородна връзка, отколкото тази на приятел?" Какъв по-благороден комплимент може да даде човек, отколкото приятелство? "Договорките и връзките на живота, който познаваме, се провалят лесно, но през вечността остава една връзка - обвързаността на приятелството - общността на атомите, в безкрайния си полет, на слънца и светове, на богове и хора. Сгънатите ръце на другарството се обединяват във вечна връзка - общението на духа. " 🌟 Manly P. Hall Quotes

                       

"Всеки, който иска да познава човешката психика, ще научи почти нищо от експерименталната психология. Би било по-добре да се откаже от точната наука, да свали роклята на учебника, да се сбогува с учението си и да се разхожда с човешкото сърце по целия свят.

Карл Юнг, "Нови пътища в психологията"

                  


Ние сме оборудвани с най-великолепната структура в себе си да приемаме, интерпретираме, записваме и помним опит. Самото съществуване на памет изглежда предполага, че без съмнение трябва да помним и че причината, поради която трябва да помним, е, че това, което си спомняме, е важно за нас, а значението на запомнянето на нещата трябва да е в тяхната учебна или вдъхновяваща стойност.

~ Manly P. Hall (Научните принципи, залегнали късмета, шанса и съвпадението 1962, с. 5)


                     

"Нощта има хиляда очи, а един ден, едно; Но светлината на светлия свят умира, с умиращото слънце. Умът има хиляда очи, а сърцето, едно; Но светлината на цял живот умира, Когато любовта свърши. "

~ Франсис Уилям Бурдилон


               

Ако търсете ядрото, тогава трябва да счупите корпуса. По същия начин, ако бихте познали реалността на природата, трябва да унищожите външния вид, а колкото по-нататък отивате отвъд вида, толкова по-близо ще бъдете за същността.

~ Meister Eckhart (1260 - 1328)


                   


Благородник е възлюбеният!

Колко благородни са мъжа и жената, когато наистина са обединени в облика на любовта. Двойка любовници стават мистични, благотворителни, подкрепящи. Ако всички хора бяха влюбени, тогава щастието, мирът, хармонията и съвършеността щяха да царуват на лицето на Земята.

~ Самаел Аун Уеор (1917 - 1977)


                       

Истинското посвещение никога не свършва ... Отвъд определена точка, цялата вселена става непрекъснат процес на иницииране.

~ Робърт Антон Уилсън (1932 - 2007)



                        


Мъжът е храм, жената е светилище.

Пред храма ние откриваме себе си,

пред светилището Коленичим. Накратко,

Мъжът се намира, където Земята завършва,

Жената, където започва небето.

~ Виктор Юго (1802 - 1885)

                       

"Изборът е алхимията на трансформацията, на вътрешната мутация. Създава се ново същество, което няма нищо общо с миналото, което е абсолютно прекъснато с миналото. То няма желание. И когато няма желание, за първи път живеете. "

- Ошо


                   

" Когато разбирам себе си, те разбирам, и от това разбиране идва любовта."

- Джиду Кришнамурти


                

"Умът е миниатюрна вселена а вселената е разширяването на ума. Този, който преживява пряко тази истина, вижда вселената в себе си и вижда себе си в цялата вселена".

- Jacob Bohme


                     

"Необходим е тих ум, ненарушен от желания и страхове, свободен от идеи и мнения, ясен на всички нива, за да отразяват действителността. Бъдете ясни и спокойни, бдителни и отделни, всичко останало ще се случи от само себе си". 

-Nisargadatta Maharaj

                   

Чужд да ви е всякакъв стремеж към материално преуспяване и кариерен растеж.

Интересите ви да са извън пределите на тази матeричка.

И заради това в материален план да сте удовлетворени само от минималните доходи, обезпечаващи съществувание на физический план!


                  




Около 1300 г. пр.н.е. изображение на :

Анубис (чакал ) - претегля душата (сърцето) срещу перото на Маат (истината),

Тот (ибис ) записва резултатите,

Horus (с глава на сокол), пра-пра внук на Ра , ръководи мъртвите през процеса, докато

Ammut (крокодил-лъв -архонт) очаква да изяде душата, ако се установи, че е твърде тежка.

               

КАЛИ ЮГА - АРМИИ И ПОЛИЦИЯ СЕ СЪЗДАВАТ ЗА ДА ПАЗЯТ СИСТЕМАТА
                 


" Всеки може да не е добър, но винаги има нещо добро във всеки. Никога не съди някой прибързано, защото всеки светец има минало и всеки грешник има бъдеще."

~ Оскар Уайлд


                  


Нямаше ли да е чудесно, ако можеше да спестите страданието на хората под каквато и да било форма? Не, нямаше. Защото така те нямаше да еволюират като човешки същества, щяха да останат повърхностни, отъждествени с външната форма на нещата. Страданието кара хората да навлязат в дълбокото. Парадоксът е, че страданието е причинено от отъждествяването с формата и същевременно подкопава отъждествяването с формата. Голяма част от него е причинена от егото, макар че в крайна сметка именно то разрушава егото — но това ще стане, едва когато започнете да страдате съзнателно.

Екхарт Толе


                   

В Началото Вселената не е нищо друго освен Една ДУША. Той е Всичко. Сам с Времето и Пространството и безпределен като тях.

Осени Го тази мисъл: “Аз създавам светове” и О! Ето! – Вселената и законите на хармонията и движението, на които тя се подчинява, стават превъплъщение на Божията мисъл. А след тях и птиците, и зверовете, и всяка жива твар, освен Човека; и светлината и въздуха, и загадъчните течения и законите, на които се подчиняват тайнствените числа!

Осени Го друга мисъл: “Аз създавам Човек, чиято Душа ще бъде мой образ и той ще управлява” И ето! Човек с чувства, инстинкт и разсъдлив ум!


Това обаче не е завършен Човек, а животно, което диша, вижда и мисли: докато безплътната искра от самото Безкрайно Божие Битие не прониква в съзнанието, превръщайки се в Душа.

И ето! ЧОВЕКЪТ, БЕЗСМЪРТНИЯТ!

Така човекът е трикратен плод на Божията мисъл, човекът, който вижда, чува и чувства; който мисли и разсъждава, който обича и е в хармония с Вселената.


                   

Индусите наричат Слънцето Сурия, персийците – Митрас, египтяните – Озирис, асирийците и халдейците – Бел, скитите и етруските и древните пеласгийци - Аркалеус или Херкулес, финикийците – Адонай или Адон, а скандинавците – Один(тракийски цар)

АТОМ или АТОМ-РЕ е Главният и Най-стар Върховен Бог на Горен Египет, боготворен край Тива и е същото, което е за индусите ОМ или АУМ, чието име е непроизносимо и който, подобно на БРЕХМ при същия този народ, е “Съществото такова, каквото е било, е и ще пребъде, Великият Бог, Възвишеният и Всемогъщият, Всезнаещият и Вездесъщият, най-Величественият, Господ”, чийто символ е идеалната сфера, показваща, че Той е първи, последен, междинен и безкраен; по-висш от всички Природни Божества и всички олицетворения на Силите, Елементите и Светилата, символизирани от Светлината, Първоизточник на Живота.

АМОН е Природният Бог, Духът на Природата, наричан с това име или АМОН-РА, на когото са се прекланяли в Мемфис в Южен Египет и в Либия, както и в Горен Египет. Той е Либийският Юпитер и изобразява интелигентната и организационна сила, която се развива в Природата, когато интелектуалните видове или телесни форми се разкриват пред сетивата в световния ред, посредством съединението си с материята, в резултат на което се създават поколенията. Той е същият и при Кнеф, от чиято уста произлиза Орфическото яйце, от което на свой ред се ражда Вселената.


                         

Тялото е нетрайно, но духът, който го превъзхожда, не може да бъде докоснат от смъртта. Аз съм това вечно Аз.

- Рамана Махарши


              
          


11
Оплакваш тези, които не трябва.
Макар с мъдри думи. Но мъдреците
не оплакват нито напускащите,
нито живеещите в тялото,

12
Защото винаги нас ни е имало:
мен, теб и тези царе на земята;
Защото винаги нас ще ни има:
ние сме и во веки ще бъдем.

13
Както Жителят в тленното тяло
от детство, в младост и в старост минава —
така ще премине и в ново тяло.
Това не смущава мъдреците.

Bhagavad-Gita 2.11-13


                 

Свами Вивекананда
Учения. Свободата

199. Веданта учи, че нирвана може да бъде постигната тук и сега, че няма нужда да чакаме смъртта, за да я постигнем. Нирвана е реализацията на Аза, Атман; и веднъж достигнал до това познание, човек никога повече, дори и само за миг, не може да бъде заблуден от миража на своята привидна личност. Тъй като имаме очи, ние ще продължаваме да виждаме привидното, но винаги ще знаем какво е то в действителност, защото сме открили неговата истинска природа. Параванът на привидната личност е това, което скрива неизменния Аза, Душата. Параванът се отдръпва и ние откриваме Атман зад него. Всяка промяна е в паравана. При светеца този параван е тънък и през него може да се види да сияе Реалността. В грешника той е плътен и ние лесно можем да изгубим от поглед истината, че Атман е там, по същия начин, както зад паравана на светеца. Когато този параван бъде премахнат напълно, откриваме, че той никога не е съществувал в действителност - че ние винаги сме били Атман и нищо друго; тогава параванът бива забравен.

200. Не е вярно, че когато човек постигне свобода, той ще спре да съществува и ще се превърне в мъртва буца; напротив, той ще бъде по-активен от всяко друго същество, защото всяко друго същество действа по принуда, а единствено той - понеже е свободен.


             
                 

"Душата е жива и неопределена история/фон.Ако Тя трябва да се изрази на немски с думата" цветно блещукане "и е синоним на хладно и влажно заедно. Душата има своя собствена атмосфера, която има нещо общо с магия и ум. Това е едно същество, което само частично ни слуша. Ние сме различни от него. Душата има съдба, различна от нас. "

- C. G. Jung & Aniela Jaffe - Protocols


                   


Значението на събитията е начинът на спасение, който създавате. Значението на събитията идва от възможността за живот в този свят, който създавате. Това е майсторството на този свят и утвърждаването на вашата душа в този свят.

C. G. Jung - Червената книга, стр. 239


                   


За човека военната агресия винаги е символ на пълния провал на разума в управлението на човешките дела. Никой мислещ човек не иска война, което е признание за сляп антагонизъм, заместващ могъществото на душата с грубата сила. ~ Manly P. Hall (PRS Journal Есен 1961, с. 5)
               



Цивилизацията е лично постижение. Цивилизованото човешко същество не е продукт на външно облицоване, а на вътрешно развитие. Лицата стават цивилизовани един по един, а не в големи колективни групи.

~ Манли П. Хол (Хоризонт Есен-зима 1944 стр.61)


         


"Мъдростта не се страхува от нищо, но все пак се покорява смирено на своя източник, с по-дълбоко разбиране, обича всичко, защото е видяла красотата, нежността и сладостта, които са в основата на тайната на Живота".

~Manly P. Hall Quotes


         

"Всеки човек е двама;
единият е буден в тъмнината,
а другият спи в светлината. "

~ Халил Гибран


             

В мистичните традиции се казва, че Исус не е умрял на кръста, а просто е загубил Светия Дух или Христовото Съзнание. При възкресението Святият Дух се връща към него, което означава, че Христовото съзнание е възстановено. В алхимията, когато действат на ниво Съюзи, ако веществата на материята все още са покварени, те трябва да бъдат пожертвани, за да доведат възкресение на по-високо ниво на пречистване. По същество възкресението е възкресение на по-високо ниво на съзнание. "Не е изненадващо да се родиш два и много повече пъти; всичко в природата е възкресение. "

- Волтер

                     

"Когато обществото достигне етап, в който имуществото придава ранг, където богатството става единственият източник на добродетел, страстта е единствената връзка между мъж и жена, лъжата е източникът на успех в живота, сексът е единственото средство за удоволствие и когато външните улики са объркани с вътрешна религия ... тогава ние сме в Кали Юга - тъмната епоха. "

- Вишну Пурана


                         


Мислите са същността на човешкото творение, така че изглежда, че мислите са вашата среда на пътуване, проявяване и изцеление. Една мисъл, Един ум, Единство съзнание. Една мисъл може да се прояви в болест или болест, която една мисъл може да изтрие.

Силата на ума ви не знае граници. "

- Тот Атланта
                           


Мисъл формите резонират на магнитен принцип


                           

Вашите мисли имат свойството да се превръщат в реалност

Взаимодействието на менталната енергия и околния свят може да се илюстрира от известната теорема на квантовата физика, на Джон Бел, който казва, че няма изолирани системи; всяка частица на Вселената се намира в „мигновена“ (по-голяма от скоростта на светлината) връзка с всички останали частици. Цялата Система, дори ако нейните части са разделени от огромни разстояния, функционира като едно цяло. Човекът е част от тази Система.


                     

"Вътре в човека са всички елементи, които оформят Вселената и всички съществуващи принципи, са взаимосвързани: Той докосва земята с крака, въздух с ръце, с главата небето а чрез Духа той се свързва с Божествеността, откъдето идва и където трябва да се върне. "

-Samael Aun Weor


                    


АКО ЧЕРНАТА ЛОЖА Е ДЪРЖАВНА (НЕ)СИГУРНОСТ , БЕЗМЪРТИЕТО Е ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ

"Има много нива на живот, които не можем да видим и да знаем, но със сигурност съществуват. Има един по-голям свят, достатъчно голям, за да включи безсмъртието ... Нашите духовни навици принадлежат на този по-широк свят ... Ако смъртта очевидно е външен факт, безсмъртието е вътрешна сигурност. "~ Manly P. Hall Quotes



                       


Някои виждат граници , други виждат истината !

Menvra Zayn


                      


"Да живееш истински означава да си свободен. Но това не е свобода на избора или постъпките, тъй като те са ограничени от средата, обществото и т.н. (колкото и да не го осъзнаваме). Свободата няма нищо общо с това. Тя не е свобода от нещо, а свобода за себе си и в себе си."

Кришнамурти

Amy Winehouse the Bohemian by Renoir


                           

"Там където тъмнината минава за светлина,
където нещастието е смятано за щастие,
където болестта се приема за здраве,
където плачът на новороденото само показва, че то не е мъртво - как можеш, о мъдри, да търсиш щастие там?"

Свами Вивекананда. На един приятел.


                  

„Вселените се носят като балончета в океан. Мая, божествената сила на Владетеля, се отразява в него и излиза навън. Владетелят скрива абсолютната си чистота и божественост, покривайки се с Мая.

               

"Индивидуалната душа е нечуплива и неразтворима и не може да бъде изгорена или ритуално убита(от черната ложа ДС -ТОРА НОСТРА бел.ред.). Тя е вечна, настояща навсякъде, непроменима, неподвижна и вечно съща."

-Бхагавад Гита


                 

Има земно слънце, което е причина за цялата горещина и всички, които могат да видят, могат да видят слънцето; а онези, които са слепи и не могат да го видят, може да усетят топлината му. Има вечно Слънце, което е източник на цялата мъдрост, и тези, чиито духовни сетива са събудили живота, ще видят това слънце и ще осъзнаят Неговото съществуване; но тези, които не са постигнали духовно съзнание, все още могат да усетят Неговата сила чрез вътрешна способност, наречена Интуиция.

- Парацелз


                 

"Природата, гледаща спускането, се обвиваше около Човека, когото обичаше, и те се бяха смесели, поради което земният човек е съставен. В него е Небесният човек, безсмъртен и красив, вън от природата, смъртна и разрушима . "

~ Манли П. Хол


                   

В съвременното общество можеш да се развиваш само ВЪПРЕКИ него, а не БЛАГОДАРЕНИЕ на него!
Soros, Gates and Bloomberg Bums
.


           

Светът е училищната стая на Бога. Нашето съществуване в училище не ни кара да се учим, но в това училище има възможност за цялото учене. ~ Manly P. Hall (Ежедневни думи на мъдростта 16 август)

Не можем да защитаваме нито истината, нито грешките, защото истината не изисква защита а грешките не могат да се приемат ~ Манли П. Хол (Мъдростта над мисълта 1960 г., стр. 12)

Ние естествено желаем да живеем в красив свят, но чрез собственото си поведение ние деформираме този свят, правейки го по-прелестен
, отколкото би трябвало, и така правейки го по-малко сигурен за себе си, отколкото той е бил предназначен да бъде. ~ Manly P. Hall (Невидими същества на религията, фолклора и легендата 1960 стр. 12)

Човекът е жив символ; Той е видима картина на собствения си невидим живот и природа. ~ Manly P. Hall (Невидими същества на религията, фолклора и легендата 1960 г., стр. 8)


             

Според законите на физиката има активни частици светлина, фотони, които са носители на електромагнитното взаимодействие, както и свързват атомите и молекулите, от които е съставен човека. Всъщност, светлината (фотоните) ни прави цели. Ако нямаше светлина, нашите тела биха се разделили на атомни.
Без светлината, нищо не би съществувало. Общата светлина това е и Твореца.
Ако не се бе проявила първичната светлина, то нямаше от какво да се развива и всичко останало: вълните, материите и така нататък.
Светлината свързва нашите желания. В същата степен, в която те започват да деградират, светлината постепенно изчезва, сякаш се разтваря и така, всичко започва да се разпада.
Затова в нашия свят виждаме всичко разделено на различни части, въпреки че всичко е едно общо цяло.


               

"Глашатаите на мистериите говорят отново, като приветстват всички хора в Къщата на Светлината. Голямата институция на материалността
се провали. Фалшивата цивилизация, построена от човека, се е обърнала и като чудовището на Франкенщайн унищожава своя създател. Религията се скита безцелно в лабиринта от теологични спекулации. Науката се натрапва безпомощно срещу бариерите на неизвестното. Само трансцеденталната философия знае пътя. Само осветената причина може да носи разбирането за част от човека нагоре към светлината. Само философията може да научи човека да се ражда добре, да живее добре, да умре добре и в крайна сметка да се роди отново. В тази група на избраните - тези, които са избрали живота на знанието, на добродетелта и на полезността - философите на вековете ви канят. "


- Manly P. Hall, Тайните учения за всички възрасти


         

Хаосът съдържа вътре в себе си четирите елемента на всичко, което е, огън, въздух, вода и земя, чрез чиято смес и движение формите на всички земни неща са щамповани върху техните предмети.

~ Сър Едуард Кели, Камъкът на философите (1555 - 1597)


                 

"Онзи, когото невежите боготворят, Него аз
проповядвам на теб."

Този един-единствен Бог е най-Познатото от всичко
познато. Той е единственото нещо, което ние виждаме
навсякъде. Всички познават своя собствен Аз, всеки знае:
"Аз съм", дори и животните. Всичко което ние познаваме, е
проекция на Аза.

Свами Вивекананда


                     

Това, което Луцифер и Ариман обичат да правят, е да бъдат способни да заключат мъдростта на Боговете, да я натрупат, подкарат и прехвърлят в Осмата Сфера.

Ще бъде необходимо да навлезем много старателно в темите, наскоро представени от съвсем различни гледни точки, за да покажем как в Луната и в процеса на човешкото онаследяване са били създадени прегради за Луцифер и Ариман от Духовете на Формата. Ако мислите по-задълбочено по тези теми ще откриете, че нещо от огромна важност се съдържа в дадените сведения.

От една страна имаме луциферическите Същества. Можем да ги определим още и като Същества, белязани от гнева. Макар и да вдъхновяват човека, те не му позволяват да се чувствува безгрижен и весел на Земята; те постоянно се стремят да го откъснат от Земята и да го пренесат в свръхсетивните сфери; те всъщност искат да го видят поставен над Ангелои, издигнат над низшите функции на физическия организъм; луциферическите Същества изпадат в необуздан гняв при вида на обикновения човек, стъпил с двата си крака на Земята и свързан с нея чрез своите физически функции; тези Същества биха искали да лишат човека от всякакъв животински елемент, и в сегашния етап от неговата еволюция те биха искали просто да го задържат горе в живота, протичащ между смъртта и новото раждане, така че да не допуснат поредната му инкарнация. От другата страна са ариманическите Същества, Съществата на страданието и болката. Те също претендират за човешката форма, но така и не успяват да постигнат нищо. Болката, която тези ариманически Същества понасят, е ужасяваща. Нещата изглеждат така, сякаш животното смътно усеща в себе си: Ти си длъжно да се изправиш, дори и всичко в тебе да се разкъсва от напрежение, ти си длъжно да станеш човек. Точно тази ужасяваща болка трябва да понасят ариманическите Същества. И тя може да бъде смекчена, само когато те приближат до човека с надеждата да се докоснат до неговия разум. Тогава разумът наистина охлажда болката. При това те се впиват в човешкия разум, вкопчват се в него с цялата си природа. Ариманическите Същества - изгарящи от болка - копнеят да проникнат в човешкия разум. За да стигнат до разума, ариманическите Същества трябва да се съединят с човека. По този начин човекът се превръща в арена на борба между Луцифер и Ариман.

http://www.aobg.org/lecture.php?ln=1&id=193

Сега си спомнете как описах условията на Старата Луна в моята книга "Тайната Наука”. На Старата Луна все още нямало нищо минерално. Присъствала ли минерална субстанция, това световно тяло щяло да бъде Земя, а не Луна. Четвъртата Сфера възниква с раждането на минералния елемент. Към това Луцифер и Ариман се приближават, сграбчват минералната субстанция от Четвъртата Сфера и я вливат в Третата Сфера, повтаря се Старата Луна, но сега с материя, принадлежаща по правило към Земята.

Забележете добре това: вместо там да има чисти имагинации, имагинациите се сгъстяват от вливането на минерален елемент, изтръгнат от Земята. Така се създават сгъстени имагинации. Следователно ние сме въвлечени в свят на сгъстени имагинации, които не са лунни по характер, защото са били сгъстени от материалност, принадлежаща на Земята. Те са призраци, привидения – с други думи, зад нашия свят има свят на призраци, създаден от Луцифер и Ариман.

Позволете да го изразя схематично така: На Старата Луна присъствали определени картини. Те трябвало да преминат на Земята като нещо, видимо навсякъде. Но Луцифер и Ариман ги задържали за себе си. Луцифер и Ариман изтръгнали от Земята определени нейни съставки и ги направили имагинации, така че тези Земни субстанции станали не Земни образувания, а Лунни образувания. В нашата Четвърта Сфера, следователно, се внедрява малко по малко сфера, която е всъщност Лунна сфера, но е запълнена със Земна субстанция и е следователно лъжливо творение във Вселената. Към Седемте Сфери се добавя една Осма, създадена в противодействие на напредващите Духове. Неизбежното последствие от това е, че Духовете на Формата трябва да водят битка на Земята за всяко късче субстанция, годно за минерализация, за да не би то да им бъде измъкнато от Луцифер и Ариман и пресъздадено в Осмата Сфера.

http://www.aobg.org/lecture.php?ln=1&id=51

Рудолф Щайнер някъде споменаваше Гьоте. С какво са били обезоръжени дяволите на Мефистотел? Не с нещо друго, а с Любов!

От всичката любов изливаща се от жертвата на Яхве в земния еон, не е останало от нея за Луциферичните и Ариманически същества? Образно казано - злият брат близнак е заключен в мазето без светлината на съзнателния Аз (за който копнеят ариманическите същества да облекчи болката която понасят) и без Любов, да осветлят и най-тъмните кътчета на човешката душевност/психика. Скрити гняв, болка, страх? Нищо чудно при това което изживяват съществата според Щайнер, да се зароди драма и луцеферичните същества да се стремят към отделяне.

Дори чисто символично - асоциативния образ на растенето на Джак може да се тълкува като показване на нещо в неговата цялостност. Освен стъблото, бобеното зърно е родило от себе си и корени, част от неговата цялост, но останали скрити (или низвергнати).

Интересна е метафората и с Кивота. Дава манна и не знам какви още чудесии, но също така всява страх и наранява тези които се докоснат до него. Съдържа в себе си двойнствена природа, криеща тъмна тайна.

Друго относно цитатите - интересно е, че тези "тъмни същества" водещи непрестанна борба с "добрите духове на формата" правят не какво да е, а смесват лунното и земното в нещо ново. Нова субстанция, различна от "правилния ход на еволюцията". Субстанция в която дебнат призраци и привидения и в която е "заключена мъдроста на боговете".

http://xcombg.net/index.php?topic=1363.270




                 

Идеалният човек е онзи, който насред най- голямата тишина и усамотение, открива най-активната дейност и насред най-активната дейност намира тишината и усамотението на пустинята. Той е научил тайната на въздържанието и контролира себе си. Той върви по улиците на големия град с оживения му трафик, а умът му е така спокоен сякаш се намира в пещера, където нито един звук не може да го достигне; но през цялото време този човек работи най-усилено. Това е идеалът на Карма йога, и ако сте постигнали това — вие наистина сте открили тайната на работата.

Свами Вивекананда


                   

Джон Уилър вярва в несигурността на Вселената. Той говори за принципа на антропологията на участието. "Ние сме участници в създаването не само на близкото и тук, но и далеч и отдавна" , казва той. Това изисква сложно разбиране за разбиране на всеки аспект от такива изследвания. Предметите на изследване (звездите и човешкия мозък) не могат да бъдат пряко наблюдавани. Трудно е да се разбере дали реалността зависи от присъствието на съзнанието.

https://www . lifecoachcode . com/2017/07/23/theory-the-universe-is-conscious/


              

Махалока е сфера на атомно създаване на тъмнината Мая от която духът да бъде отразен тя е единственият път м/у духовното и материалното творение и се нарича Дасатидвара/вратата/ намра се в сърцето на човек.

Сваргалока манитна и електрична аура около този атоми се нарича Махашуня/Великият предел,вакум/.

Бхуварлока сфера на електрически качества в нея има само финна материя и е обикновен вакум


                     

Свободата започва с разбирането, че вие не сте мислещият.

В момента, в който започнете да наблюдавате мислещия, се активира по-високо ниво на съзнание.

Започвате да осъзнавате, че отвъд мисълта има обширно царство от интелект, че мисълта е само мъничка част от него.


Осъзнавате също, че истински важните неща - красотата, любовта, творчеството, радостта, вътрешният мир - се раждат отвъд ума.

Започвате да се пробуждате.


           


От океана възникващи Извори прекрасни, заливат, Упоритото слънце. Сенките са изчезнали, но мелодията ромоли, А думата е само една.

~ Алистър Кроули. 1875-1947.


                             

А ако всички останали приемаха лъжата, налагана от партията, ако всички документи твърдяха същото — тогава лъжата минаваше в историята и ставаше истина. „Който контролира миналото — гласеше лозунгът на Партията, — контролира бъдещето; който контролира настоящето, контролира миналото.“ И все пак миналото, въпреки че по своята същност е променяемо, никога не е било променяно. Това, което е вярно сега, е вярно от вечни времена за вечни времена. Беше толкова просто. Изискваше се само безкрайна поредица от победи над собствената ти памет, наричаха го „Контрол над действителността“, по новговор: „двумисъл“.

~ Джордж Оруел, 1984


                     

Защо човечеството е привлечено в мегаполисите?

С привидно ненатрапчивото влияние някои сили, доведоха човешката цивилизация до социално бедствие ...

Не считайте ... че градовете на Земята са резултат от процеса на урбанизация. Урбанизацията не е причина.Това е просто параван, зад който се крие същността на случващото се, един вид смокинови листа, и е грешно да гледаме на градовете като на природен феномен, сякаш земната цивилизация не може да мине без тях.


                 

Свами Вивекананда. Учения. Веданта.

Онзи, който се е появил от нищото със сигурност ще трябва отново да се върне към него. Но никой - нито вие, нито аз, нито някой друг от присъстващите - не е се е появил от нищото, затова няма и да се върне обратно към него. Ние сме съществували вечно и ще продължим да съществуваме, и няма сила под слънцето, която може да разруши вашето или моето битие, или да ни изпрати обратно към нищото. Тази идея за превъплъщението не само не поражда страх, но е и от най-съществено значение за моралното благо на човечеството. Това е единственото логическо заключение, до което един здравомислещ човек може да достигне. Ако отсега нататък вие ще продължавате да съществувате вечно, това означава, че вие сте съществували във вечността и преди това - не би могло да бъде иначе.

               


„Онези, които заменят своята свобода за временна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност.“[“Why will America become a godless communist nation?”, Jacksonville.com, “The Florida Times Union”, Jacksonville, FL, Jun 20, 2013 г]

И двете ще им бъдат отнети.

„Простият и простакът никога не съзнават, че са такива.“ Тук ги имаме в изобилие – легион, защото са много.

Вместо да се разбунтуват, юрнаха се по футболни мачове, където да се пердашат със себеподобните си. Взеха да пълнят стадиони за чалга изявите на най-долнопробните селяндури – творенията на милиционерщината.

Това издава тотална загуба на състрадание, на национално достойнство, на чувство за справедливост.

В обкръжаващата действителност, по-специално – българската, става такъв фарс и хаос, че ще бъде много изненадващо и странно, ако се намери някой, който да повдигне капака на котела, в който се варим всички ние и каже: “Какво правите още тук ? Филмът вече свърши! “

      


Сръбските мини дадени на концесия от сръбската държава на "младия" руски бизнесмен Владимир Улянов Нинел

Рудодобив с руски капитали се превръща в геноцид за босилеградските българи

https://www.faktor.bg/…/rudodobiv-s-ruski-kapitali-se-prevr…

                             


" Няма нищо вътре и отвън. Всичко това се проявява чрез ума. Самият ум е само идеи, които се появяват във вашето собствено Аз. "~ Mooji

           


Синагогите ,апостолските църкви и масонските храмове

На празника Ханука, се чества победата на братята Макавеи над Антиох ІV Епифан през 165 пр. н. е.

"Доблестните братя Макавеи".


Знаете ли кои са Макаби? Това са някогашните юдейски кървави фамилии на Макавеите. Те са били сикарии - скрити убийци, извършващи революция чрез внезапен терор над тълпите. С малобройни групи овладявали огромни маси от хора. Със забрадени лица се смесвали с тълпите и по даден знак изваждали ножовете изпод наметалата, и започвали да колят наред. Масите от хора се разбягвали. Така завладели доста градове и изклали стотици хиляди мирни жители, включително деца, жени и старци. Император Адриан приключил с тях като изпратил войската си и им казал убийте ги, ако не искате да разрушат и избият всички градове чрез подлите методи, които употребяват. Така тези основатели на тероризма останали в единствената крепост Масада и до последно се защитавали докато били обезвредени. Затова в днешния частен кибуц със статут на "държава" Израел националната служба за охрана на държавни обекти носи името на някогашната до последно отбранявана терористична крепост - МАСАДА. Тези бащи на днешните тайни служби по света, имащи за цел всеобщ контрол в координация помежду си, демократични партньорски служби, "рицарите на плаща и кинжала". Тези са инсталираните професионални терористи и революционери. А фарисеите от еврейската "православна" "християнска" църква благославят техните убийства защото са част от юдейския подземен сатанински окултизъм.

http://paraatmajiwaatmavedaanta.blogspot.com/…/blog-post_31…


             


Душата влиза в тялото(яйцето, символ на материалната енергия) при ополождането от семето "биджа".
След оплождането яйцето (материалната енергия) започва да се дели именно благодарение на Кришна, първоначалното живо същество, в нея. Процесът на деление на клетката продължава до умирането и. Биологичната смърт настъпва, благодарение на това, че Кришна е излязъл, зедно с индивидуалната душа от клетката. Същото се отнася и за "Развиващата се Галактика". При тези организми, които се размножават във водна среда(вкл. и такива на сушата)- чрез най-бързият сперматозиод, а при растенията- чрез прахът на тичинките. Сперматозоидът е носител на индивидуалната душа, която е водена от Свръх-душата(Кришна) към утробата на Вишну и Майа за НОВО ПРЕРАЖДАНИЕ. Изпълнението на ритуалът на Шива-Линга/Майа-Йони се ръководи от Кришна, тъй като Той е в основата на процесите.

              


При "Биене на Млечният Океан" от деви и демони ("Океанът" е символ на Астралът или "Под-съзнанието")
се е отделила отрова(несъзнаването, безсъзнаването) и нектар-амброзия (съзнаването).
Скалата(островът) на Съ.Знанието изплува над Океанът на Под-съзнанието и върху нея(него) на върхът е Знанието(подобно във ВЕДАическата Космогония, където Брахма е на върхът на Астралните нива на Вселената, тъй като носи Знанието, дадено му от Свръх-СъЗнанието. )
Съзнавнето носи Вечност на душата отвъд самсара-циклите в Океанът на подсъзнанието, а отровата - вечност на душата в циклите на Океанът-Астрал чрез пре-раждания. Шива е изпил отровата с цел да облагодетелства Съзнанието в "Астралният Океан"- Подсъзнанието. Но той не дава Спасение от циклите, а само - облагодетелстване "от долу" - душата да не изпада в несъзнаване, той поема несъзнаването на душата (в "Утробата на Вишну"). Амброзията-нектар се носи от Мохини(единственият женски аватар на Вишну, който е всъщност съпругата Му - Лакшми). Тя се е появила след Биенето на Океанът да отдели Съзнанието(Будно Съзнание до Свръх-Съзнание) от Подсъзнанието -демоните искат вечност(некатрът), но не отговарят на условието за съзнателност за Богът. Девите-отговарят. За демоните няма нектар, но "ги поема" Шива, тъй като той е изпил отровата на несъзнанието-безсъзнанието, в гуната на мрака ТАМАС. Така, че демоните си циркулират ВЕЧНО в самсара от Безсъзнанието("Утробата на Вишну") до Подсъзнанието -"Астралът", или - Причинният Океан "Карана".

                  


Клъстерните галактики се въртят около "центъра" на Вселената;
Б. Млечен път се върти около клъстери от галактики;
В. Слънцето се върти около центъра на Млечния път;
Г. Земята се върти около Слънцето;
E. ДНК молекула се върти около центъра на Земята;
Е. Атома се върти около центъра на ДНК;
G. Нуклеон (електрон) се завърта около центъра на атома;
H. Целият свят се върти около центъра на нуклеона (електрона)


                   

Ако квантовата физика и механика доказа през годините нещо, то това е, че всичко във Вселената взаимодейства телепатично. Това са го знаели древните индийци. Това са го знаели всички древни култури. Това го знаят и всички хора, които излизат в едни други измерения на Съзнанието. Това са ясновидците, това са маговете...

Това беше доказано от т.нар. експеримент "Айнщайн - Подолски - Розен", който включва това, че когато два електрона са били в един и същи атом, а след това се отделят, и например на единия се завърти спина в едната посока, то спинът на другия, независимо от разстоянието се завърта в същия момент. Т.е. това е доказателство, че електроните взаимодействат телепатично.
На едно субатомно ниво, в квантовото състояние на материята, взаимодействат всички частици. Там всяка частица знае във всеки един момент всяка друга частица - какво се случва с нея. Освен това, в квантовото състояние на материята, частиците не само взаимодействат, те тотално се превръщат една в друга, защото там самото пространство не е както в нашия видимия свят. Аз ако преместя тук една вещ, тя си остава същата, независимо от разстоянието. Но в квантовата физика, всяко нещо носи със себе си собственото си време и пространство.
На квантово ниво всяко едно преместване означава - взаимодействие, и то качествено - същностно взаимодействие. То означава промяна. Това също е телепатично взаимодействие - много по-общо, много по радикално и много по-всеобхватно от нашето тривиално разбиране за "телепатията".


Защото под "телепатия" ние какво разбираме? Разбираме, че изначално нещата са разделени, че нямат връзка между тях, и някак си след това се оказва, че те са във връзка, но по някакъв странен и неестествен начин. А всъщност то е точно обратното. Състоянието е неестествено, когато нещата не са във връзка.

Няма нищо във Вселената, което да е отделено от нещо друго. Всяко нещо е свързано със всяко


                   

Kак е възможно мозъкът и умът да бъдат извън Вселената?

Oтговор на този въпрос е, че както Бог е извън това което Е, извън Сътвореното, извън видимата част от Вселената, така и мозъка може. Ако психичната плазма и мозъкът като потенция, а не като актуалност, тъй като той по принцип дублира и е копие на божествения мозък и на божественото Съзнание. С една част от Вселената е създадена тази Вселена, т.е. тя не може да изчезне напълно, защото трябва да има осцилация между нещо, което Е в момента и нещо, което не е.

Ние имаме различен обем на възприемащото и на възприеманото. В нашия материален свят, обемът на това, което възприемаме е винаги много по-малък от това, което в възприемащото във Вселената. Т.е. възприемащото винаги излиза извън наличната и възможно възприемана субективност. Винаги има нещо, което е отвъд, нещо, което е извън. В противен случай нямаше да има съзнание, защото нещата щяха да съвпадат със себе си. Съзнанието е винаги извън наличността, то е винаги извън това, което Е.


           
      

За съжаление съвременните хора не предполагат, че реката е жива, като останалата природа. Точно както хората си заработват отрицателна карма за своите действия, така и духовете получават за отмъщенията си.

Законът на кармата ще действа при всички случаи, независимо от това дали знаем какво правим или не. Резултатът няма да закъснее. А най-добре от всичко е да знаем какво ще последва след нашите действия, а не да оставаме в неведение и да се влачим по пътищата на съдбата като слепци-неудачници.

Духовете(Джинове), както и хората са смъртни. Те имат своя собствена система за прераждане (превъплъщения).

Когато човек се занимава със строителство в градовете, той помита всичко по пътя си. Той убива природата. Така са унищожени реки и други водни обекти, които са “пречели” на строежите. Те просто са били засипвани. И богът на реката загива.

Той е попаднал някъде в царството на подземния свят. Ако земната атмосфера се измени, и реката пресъхне, тогава богът на реката щеше да си тръгне с мир и щеше да се роди отново някъде в океана или би се издигнал някъде на по-високо ниво.

Но с оглед на високото му ниво и смъртта, която го е застигнала, поради факта, че е бил измъчван и убит, той се изпълва с негативни емоции, превръща се в демон и в новия си образ тероризира хората, живеещи наблизо. Това не е желание на духа. Той е принуден.

В самия момент на болезнената смърт той зацикля – духът се възражда като същество, което впоследствие ще чувства това, което е чувствал бившия бог на реката, когато е загинал.

А той е усетил остра антипатия към хората. И в резултат се ражда такъв демон на ниво божество, което е настроено срещу хората. А има случаи, когато реката просто я замърсяват, като изхвърлят в нея всякакви отпадъци чрез канализацията.


Кога си отмъщават духовете или защо Вашето невежество не ви освобождава от отговорност

               

Спокойствието се справя вътрешно със злото... спокойствието и злото са живи същества и във вътрешния свят те си говорят.
Щом запазиш спокойствието, си, огнената сила остава с теб и ти разрешаваш въпросите си.
Духът е вътре в спокойствието — ето защо: злото губи влиянието си, силата си.
За да си спокоен, трябва да си извън материалното съзнание


                  

VIII
Двойствената същност на човека
От всички създания в природата единствено човекът е двойнствен, така установява Пимандър. От една страна, в човешката система се намира семето на безсмъртието, Духовната искра, наречена още РОЗА НА СЪРЦЕТО, а от друга страна, е смъртното човешко природно същество. Вие не можете да намерите нито едно друго същество, което да притежава тази двойна природа.
Така чрез падението на първоначалните Божии синове е възникнало едно странно състояние, при което семето на Духа се е разделило в милиарди смъртни същества; а всички тези милиарди същества, в които се намира Божието семе, този народ на Божиите деца, може да се превърне в една група, която никой не може да преброи. Но накрая ще стане така, че всичко, което в миналото е започнало в грях и вина и е довело до съответните последици, ще се превърне в една неочаквана благословия, в едно по - интензивно и по - могъщо великолепие, отколкото е било възможно досега.
Но за да се изяви действително тази благословия, е необходима много интензивна намеса. Тогава нещо трябва да стане! Именно в това се крие огромната възможност, тайната, че от едно падение, от грях и вина може да възникне една такава благословия като доказателство, че Духът и Любовта винаги побеждават.
ЕГИПЕТСКИЯТ ПРАГНОСИС 1
CORPUS HERMETICUM
ОТ ХЕРМЕС ТРИСМЕГИСТ
ОБЯСНЕН ОТ ЯН ВАН РАЙКЕНБОРГ
           


Свободата е в теб.

Страха е илюзия.
Образованието учи на подчинение.
Властта е илюзия.
Аптеките продават наркотици.
Банките създават всяка война,
и парите нямат реална стойност.

Скритата Истина

              


"Равновесието е следствие от две сили. Движението, което произвежда изяви на смърт и живот, което е постоянно пораждане. Бог обича празнотата, която е направил, за да я напълни; науката обича невежеството, което тя просветлява; силата обича слабостта, която поддържа; добро обича обичаното зло, което го прославя; денят желае нощта и я преследва непрекъснато по света; любовта е едновременно жажда и пълнота, която трябва да се излее. Който дава получава, който получава дава; движението е непрекъснат обмен. - Елифас Леви
            
                    

"Каквото е слънцето за слънчевата система, духът е за човешките тела; защото неговата природа, органи и функции са като планети, които обграждат централния живот (или слънцето) и живеят върху неговите еманации. Слънчевата власт в човека е разделена на три части, които се наричат тройния човешки дух на човека. И трите духовни народи се смятат за лъчисти и трансцендентни; обединени, те формират Божествеността в човека. Тройната по-ниска природа на човека - състояща се от неговия физически организъм, емоционалната му природа и умствените му способности - отразява светлината на тройното Божество и носи свидетелство за него във физическия свят. Трите тела на човека са символизирани от изправен триъгълник; неговата тройна духовна природа с обърнат триъгълник. Тези два триъгълника, когато са съединени под формата на шестстепенна звезда или "Давидовата звезда", "Знамето на Соломон", и днес по-известна като "звездата на Сион". Триъгълниците символизират духовните и материалните вселени, свързани помежду си в конституцията на човешкото същество, което участва както в природата, така и в божествеността. Човешката животинска природа се отнася към земята; неговата божествена природа на небето; неговата човешка природа на медиатора. "- Manly P Hall

Широко-разпространеното мнение, че "хексаграмата е символ на юдаизмът"("Меган Давид"- "звездата на Давид", "печат на Соломон" и тем подобни измислици) датират 2-3 века назаде(XVII c. AD), при формиране на юдео-масонската конспирация от Ротшилд. Юдаизмът е наложил догмата за хексаграмата, като свой символ, дори манифестиран на флагът на Израел, ционистката държава днес, която е дело на Ротшилд и Хитлер.

Звездата на Давид се появява на знамето на Израел след основаването на еврейската държава.


             


"Да осъзнаеш духа като дух е практична религия. Всичко останало е добро, доколкото води до тази една велика идея. Това осъзнаване трябва да бъде постигнато чрез отричане, чрез медитация и отказ от всички сетива, отрязване на възлите, веригите, които ни обвързват долу до материята."

- Свами Вивекананда

       



Това, което изглеждате, е външното тяло; това, което сте, е съзнанието ...

~ Nisargadatta Maharaj

Каква е тази сила, която се проявява посредством тялото? Тази сила е - Душа. или по санскритски Атман. Аз не ще се спирам тук на отделните степени от развитието на тази мисъл. Аз ще говоря само за крайния резултат от тази хиляди годишна работа. Атман, както сега са се съгласили всичките школи на индуската философия, няма никаква форма, а това, което е лишено от форма е вездесъщо. Времето и пространството съществуват само в разума на човека. Законът на причинността не може да съществува без идеята за последователността във времето. Следователно, пространството, времето и законът на причинността съществуват само в ума на човека , а тъй като Атман не е ум и като тъй, той е лишен от всякаква форма, то той трябва да бъде вън от времето, вън от пространството, вън от закона на причинността, т.е. той е Безкраен. Но две или няколко безкрайности не могат да бъдат - следователно, в света може да има само една душа. В такъв вид действителният Човек е Единен, Безконечен, вездесъщ Дух, а човекът, такъв, какъвто нам е познат, е само ограничение на този действителен Човек. В този смисъл, всички митологии, всички легенди, всички предания са справедливи: човекът, какъвто и да ни се струва, колкото и велик да е той, е само мъгливо отражение на действителния Човек, стоящ зад него. Действителният Човек, Духът, бидейки вън от закона на причинността, вън от пространството и времето, трябва да бъде съвършено свободен. Човек е като отражение, ограничен в време и пространство и от закона на причинността и затова той е свързан, или както казват някои наши мислители, като че ли е свързан, а в действителност той не е свързан. Всеки човек-дух е безкраен, затова не може и да се говори за раждане и смърт. Както земята не може никога да падне, тъй като няма къде да падне, в безкрайността няма ни върхове ни долини - така и душата не може ни да дохожда, ни да си отива: откъде ще дойде и къде ще отиде? Когато човек престане да мисли за миналото, за бъдещето, за това, което ще стане с него после, когато той отхвърли всяка мисъл за своето тяло - това е признак, че той се е повдигнал на по-висша степен на съзнание. Нито тялото, нито умът съставляват човека, но духа, зад който пребивава Вечното. И умът, и тялото непреривно и постоянно се изменят. Но Безконечният Дух не се изменя - изменя се само това, което е ограничено. Моето тяло може да се движи, вашето може да се движи, всяка частица от вселената се намира в постоянно движение, но вселената в своята цялост не може да се движи. Движението е относително; аз се движа по отношение на масата; всеки атом се движи по отношение на други атом. Но по отношение на какво ще се движи безкрайната вселена в нейната целокупност. Това безконечно единство е неизменно, неподвижно, абсолютно; това е - Единното Действително. И нашата действителност, действителният човек е - в Безконечното, а не в ограниченото. Ние сме свикнали да се считаме малки, ограничени, постоянно менящи се същества, но това е само самоизмама, стара самоизмама; не, вие действувате чрез всичко в света, вие живеете в всяко биене на всяко сърце. Само този живее, който пренася своя живот в живота на света, в другите; когато ние направим център на живота нашето тяло, нашите много малки интереси, тогава ние умираме, тогава ние познаваме страха от смъртта. Страхът от смъртта човек може само тогава да победи, когато той ясно разбере, че животът в света е един и той живее с мисълта: „аз см в всичко, във всяко тяло, във всеки живот; аз съм вселената, цялата вселена е мое тяло - как мога да умра, докато остава макар и малка част от нея?"

Свами Вивекананда
БОГ И ЧОВЕК
                

Смъртният човек постига одушевяването само чрез едно-единство с Божественото Аз. Съюзът с безсмъртието създава безсмъртие, а този, който намира истинското си Аз, следователно е "спасен". Този Христос или Божественият човек (Пуруша, който се вози като наблюдател в джива) в човека е истинската надежда за спасение на човека - жив посредник между абстрактното божество и смъртното човечество.

~ Manly P. Hall, Тайните учения на всички възрасти (1901 - 1990)

Той светлината е на светлините, казват че е над тъмнината и е познанието, познаваемото и това, което чрез познанието се постига, в сърцето на всяко същество обитаващ.“


БХАГАВАД ГИТА
„13.17.

Твърдят, че нашата същина Атма/Духът, Пуруша / се намира в сърцето:
5.10. Това пространство е мед за всички същества; всички същества са мед за това пространство; и този блестящ безсмъртен пуруша, който е в това пространство и този телесен блестящ безсмъртен пуруша, който е в пространството в сърцето – той е този атма; това е безсмъртието, това е Брахма, това е всичко.

БРИХАДАРАНЯКА УПАНИШАДА


                         

"Вашата истинска личност започва да се развива, когато сте в състояние чрез дълбока интуиция да почувствате, че не сте това твърдо тяло, а сте божественият вечен живот на Живота и Съзнанието в тяло."

- Парамаханса Йогананда

                

"Всичко се случва според закона. Шансът е само едно име - защото законът не е признат, има много равнинни причини, но нищо не изчезва от закона". ~ Кибалион. 1908. ⚖

                   

"Няма нищо тайно, защото времето вижда и чува всичко и разкрива всичко". 🌟Sophocles

                  

,, Въздухът влиза във водата, в калта и във всичко останало и въпреки това не се смесва с нищо. По същия начин, въпреки че живото същество пребивава в различни видове тела, то не се смесва с тях поради фината си природа. Следователно не е възможно с материалните си очи да видим как живото същество влиза в контакт с това тяло и как излиза от разрушеното тяло. Никой учен не може да установи това.,,
БГ(14.33)




Няма коментари:

Публикуване на коментар