Последователи

събота, 5 януари 2019 г.

А.Тюняев: нашият свят - Матрица?

         


Мнението, че нашият свят е виртуална реалност, един вид компютъризирана "Матрица", изобщо не е ново и дори съвременните теоретични физици започнаха да говорят за това въз основа на последните си открития. Съвсем наскоро подобна идея бе изразена от руския писател и журналист, президента на Академията за фундаментални науки А. Тюняев, който в едно от неотдавнашните си изявления буквално каза:
"Сега децата се раждат с такива знания, което ние сме получавали едва след дипломирането. А сега децата се раждат и все още ненаучили се как да говорят, те вече напълно познават "архитектурата" на компютъра и най-важното е, че те знаят как да я използват във всякакви нейни многоизмерни образи и пространства. Днес децата имат напълно различно съзнание, готово за напълно различно възприемане на света и когато на тези деца им кажат, че нашият свят е компютърна програма, в която сме регистрирани като живи организми, за тях тази концепция става "родна" ...
Ние сме във физически вакуум, който се изучава от науката. Този вакуум е кристал. Той се намира на 0 градуса по Келвин и естествено при тази температура всяко вещество е кристално ... А преди няколко години тази форма на вакуум беше доказана от съвременната наука и след пресоване на вакуума с голям напор се получи именно метаматериал. Има и негови снимки.
И в този кристал, с помощта на светлина, гама кванти, са прогорени области, които се явяват химически елементи. С помощта на тези химически елементи се записва структурата на материала. Човекът се записва по същия начин. Самият човек е записан от същите химически елементи, които са организирани на езика "ДНК". Този език е езикът на ДНК, абсолютно същият - както например, в компютрите са компютърните езици.
Следователно се получава такава система. Има някакъв Демиург, чието име все още не знаем, но той е "надсистемен". Няма да го узнаем, защото сме вътре в него. Този Демиург има "дисково пространство", условно - "мозък". Този "мозък" е физически вакуум и всички физически обекти са вписани в този физически вакуум с помощта на компютърния език. Следователно, цялата ни реалност е компютърна игра, в която съществуваме по волята на това същество, което е Демиург по отношение на нас.
Ето защо нашият свят е в буквалния смисъл на думата - "Матрица", и тази "Матрица" може да произведе някои неща, които не разбираме, които можем да пренебрегнем и да не осъзнаваме. Но ако заемем позицията на този Демиург, всички ние ще я видим абсолютно като във филма "The Matrix" и абсолютно така, както на всеки компютър".
И така - в края на краищата, нашата реалност дали е "виртуална"? Отговорът на този въпрос може да даде само допълнително изследване на характеристиките и законите на нашия свят. И поне част от съвременните изследователи вече ни дават положителен отговор по този въпрос.




         


Можем да приемем, че съществуването ни се базира на тези две концепции: потока и буферите. Нашето (съ)знание е stream, т.е. последователност от данни, предоставяни ни с течение на времето (потока). Тези парченца данни, които евентуално един ден ще се комбинират в единното цяло - Всичкото, което Е. OverSoul и неговите инкарнации - Висшите Аз са буфера. Буферите можем да представим като временни хранилища за данни, които се предават от едно място към друго. Няма сведения за ограниченията на размера на предаваните данни.

           

Елементарните частици, а следователно целият заобикалящ ни свят, съществува само когато го гледаме.Светът, в който живеем, нашата всекидневна реалност всъщност е само илюзия, наподобяваща холографско изображение.
Под нея се намира по-дълбокият ред на битието – безпределното и начално ниво на реалността, от което се раждат всички обекти и включително видимостта на нашия физически свят, аналогично на това как от парче холографска лента се ражда пълно изображение. Или по-просто казано: светът, в който живеем, е холограма на явления и събития, имащи място някъде в далечните, възможно много далечните дълбини на Космоса. И също е възможно тези явления и събития да не се случват в действителност, а просто да действат по предварително подготвен сценарий във вид на холограми на Земята.


Освен този свят с висока плътност съществуват светове от друга плътност, невидими за обикновеното око, но не по-малко реални от този, населени с безплътни живи същества, в това число и с тези хора, които вече са изоставили старото, болното, износеното физическо тяло ( хардуер ) и прдължават да живеят в по-ефирен свят ( който според доста ограничената тукашна гледна точка бива наричан задгробен ), в тяло с по-малка плътност.


Няма коментари:

Публикуване на коментар