Последователи

сряда, 20 февруари 2019 г.

Защо ислямистите Унищожиха Древния Нимруд или Историята на Библейския Бунтовник

       



Храм на Бал и КиБал, който се намира в Палмира /Сирия/.




В центъра на античния Пловдив- Евмолпия /наречен на завоевателя Филип - Филипопол/ от пред римската епоха. Сградата в Евмолпия досуш прилича на сградата от Палмира/Балмира/ само дето двата града са отдалечени един от друг на доста голямо разстояние. Фризовете и пластичната украса в Милет и Палмира са идентични с тези в тракийска Евмолпия/Пловдив/. Характерното за религиозните представи на траките е, че те са почитали Върховния Господар /Баал/ и неговата Сила т.е. Великата Богиня Майка Кибела. В тяхна чест са и храмовете в тракийските градове Евмолпия, Кабиле, Севтополис, Сердика.
                    

Т.нар. "ИД" (Ислямска Държава=Израелска Държава, обожатели на Ях) разруши храма на Бел в Палмира(Сирия/Сурия) 2015 г.

                   

Месопотамия и Асирия виждаме че вместо лъвско тяло Бал е изобразен с такова на БИК!

             

Мраморен архитрав с украса от букрании, намерен между селата Бата и Порой, 3-2 век пр.н.е. Бургаски археологически музей.


Изображенията на бичи глави (букраниони) , свързани с гирлянди цветя върху фриза над входа на тракийската царска гробница на гетите при с. Свещари, 3-ти век пр.н.е. са напълно идентични с изображенията от фасадата на храма на Кибела (280г.пр.хр - 260г.пр.Хр.), фригийската Велика майка богиня в Балчик, древният Дионисополис, просъществувал повече от 700 години

ПУРУША /духът на Вселената/ - от пу „Мъж“ и вриша „Бик“. Това е термин в Йога и Санкхя за трансценденталния Аз, или чист Дух, който обикновено е наричан Атман във Веданта. Един текст на повече от 3000 години /Го-патха или "Кравешки път" - брахмана 1.1.39/, определя Пуруша като "този, който почива в замъка" /пури-шая/, като "замъкът" е тялото. Всички гореизброени имена на богове са различни метаморфози от върховния Бог Бик във времето. Тоест Богът преминава от своята невидима за нас форма в образ на Бик и така става видим за нас. Но тогава какво е първичното име на Бога, който винаги е неразделно свързан с Бика? Първичното име на бога е познато в историографията с теонима… БАЛ!

       

Защо Израелска Държава унищожава в Сирия храмовете на Митра и Баал?

       


През март 2015 г бойците на ислямската държава унищожиха древни градове в Северен Ирак. Те ограбиха, а след това разрушиха руините на древния асирийски град Нимруд и руините на Хатра, а също така разграбиха Музея на древните предмети в иракския град Мосул. „ Джихадистите започнаха да рушат с булдозери древния град Нимруд в Северен Ирак. Нимруд е бил столица на Асирия и е основан преди 3300 години на брега на река Тигър. Защо ислямистите унищожават антики? Самите те твърдят, че разрушават образите на фалшиви богове и по този начин се борят за чистотата на ислямската религия. Борба с древни камъни … Или може би някой иска да унищожи останалите части от нашата история ?

          



Кой наистина трябваше да унищожи паметта на асирийския град? Или може би някой се нуждае от древни асирийски артефакти, например за частни колекции или… за извършване на тайни ритуали? За да разберем защо и кой може да се нуждае от неща от Нимруд, трябва да знаете какъв град е бил в древността. 


Името на града го свързва с библейския цар Нимрод , внука на Хам . Но градът получава това име от европейските археолози през 19 век . Преди това се наричал Калах (в еврейски стил) или Калху. Кой е Нимрод? Уикипедия казва следното: „Нимрод (Немрод, Немворд; Евр. ְדֹמרו – ְбуквално„ да се издигнем “) – в Петокнижието ,древните традиции и легенди за Близкия изток, героя, ловеца на воини и царя. Според родословието, дадено в Битие , синът на Куш и внук на Хам . Споменати като „силни ловци пред Господа“; Неговото царство се намира в Месопотамия ( Бит. 10: 9, 10 ). В различни легенди се набляга на образа на Нимрод като тиранин; той се свързва с изграждането на Вавилонската кула , крайната жестокост, идолопоклонството, преследването на Авраам , съперничеството с Бога . “ 

И кой беше врагът на Нимрод? Авраам и неговият еврейски народ. Разбира се, Ибрахим и мюсюлманинът, обаче, са едно и също лице. 

Защо тогава Нимрод е бил толкова мразен от евреите, че дори истинското му име е изтрито, а само това е останало- Нимрод, което означава бунтовникът. 

Срещу какво и кой Нимрод наистина се бунтува? Какво притежаваше той, което можеше да устои на Бога на евреите? Може би това е нещо, което са търсили в руините на град Нимруд чрез ръцете на бойците от Ислямска Държава, а след това градът е бил разрушен до основи? 

Наскоро, чрез ясен сън, беше дадена интересна информация по този въпрос. Разбира се, методът не е научен и не претендира за наука, а на някого всичко, което е написано тук, ще изглежда като приказка. Но всичко може да бъде така ,както е описано …

… При блещукането на звездите Луната беше запалена. Нежната светлина на сребърните лъчи грабна каменния град от тъмнината на нощта. Много къщички с плоски покриви, мощни стени и кули, съставени от гигантски камъни. А някъде в далечината е огромна четириъгълна стъпка пирамида – кула – зикурат. 

На върха на кулата блестят огромни бикови рога на лунната светлина. „Това е древен Вавилон“, проблясваше през ума. Градът спи. Някаква сила ме носи над сградите му, тихи вътрешни дворове, мирно спящи магарета, работилници, празен пазар, тесни улички, тъмни листа от палми, които се разбъркват по време на вятъра.И сега този храм пред мен е пирамида. Въпреки че храмът стои в самия връх на стъпаловидната пирамида. 

Това е покривът му, увенчан с бикове от чисто злато. На входа на храма има два огромни каменни крилати бикове с човешки глави. Но тук те са зад гърба си и има още един преден вход. Но този път той се пази не от бикове, а от лъвове с човешки глави и крила. Но тук те изостават

А напред има малка зала, в тавана на която има квадратна дупка ,която се свърза с небето. Лунната светлина, минаваща през нея, пада директно върху олтарния камък. И в лунните лъчи някакъв мъглив облак започна да се сгъстява точно над олтара. 

Изведнъж женска фигура в ярко сини дрехи, сякаш изтъкана от вечерното небе или от лазурит, започна да излиза от облака. Дълга рокля с широк орнамент и гъсти ресни обгърна фигурата от главата до петите. Странна шапка на главата й блестеше със злато. Дълбоки, бездънни очи сякаш гледаха през стените през мен. Те проникваха навсякъде.

        

Жената говореше с мек, гърлен език, но вътрешно започнах да я разбирам. – Казвам се Ищар – каза тя . Тук, във Вааб Илу (Вавилон), аз се считах за богиня, защото съпругът ми и аз, U-Muse (Tammuz ), дойдохме да помогнем и да обучим местните хора. По някакъв начин вече ви е показано как сме построили този храм тук, и го нарекли Бааб Илу, което означава „портата на Бог”, която по-късно станала известна като Вавилонската кула . 

Съпругът ми и аз дойдохме с учители от звездната система на Сириус през Луната до страната Хиперборея. Заедно с нас беше сестра ми Изида с нейния съпруг Озирис и други учители, които по-късно хората почитаха като богове. Но след голямата война на Атлантида с Хиперборея и смъртта на тези страни, ние дойдохме тук, в Месопотамия, за да помогнем на оцелелите и да ги водим по пътя на цивилизацията. 

Уви, не трябваше дълго да съм близо до хората. Вечните ни врагове, враговете на Земята и нейните обитатели – анунаките от системата на Нибиру, завладяли важен кристал, контролиращпланетата в пирамидата на Кайлас, в Тибет, промениха измерението и времето на Земята. 

След това Учителите, които бяха наречени от вас богове, вече не можеха да живеят близо до хората. Те просто бяха хвърлени в паралелен свят, тъй като светът на Земята беше много груб, намалявайки вибрациите му. Това беше направено изкуствено Анунаки. Паралелният свят, в който всички учители живеят сега, като богове за вас, се нарича различно. Едно от имената на този свят е Шамбала. След напускането на боговете в Шамбала, анунаките и представителите на тъмните цивилизации на космоса, които си сътрудничат с тях, се обявяват за боговете и започват да създават произвол за хората, узурпирайки властта на Земята. 

Но недалеч от тук се намираше градът Баалбек, непристъпен за анунаките. И Ваал управляваше там. Той летял до Земята по едно и също време с нас, но след като Земята се измести от Анунаките, той успя да остане със земляните. Той продължил да разказва на земляните за анунаките и фалшивите богове. За анунаките той стана най-важният враг. 
         

Много хора дойдоха при Ваал и след това разпространиха посланието за това кои са Анунаките и кой са на Земята Иеахова или Адонай. Това са имената на Анунаки – върховен владетел на окупираната Земя. Баал разказва на хората как Адонай нарочно е поставил върху Вавилон и други градове чудовищни “богове“, които са изисквали кървави жертви и покварени ритуали, така че срещу този ужас пред хората да се появят като истински бог, за да могат хората да изтрият паметта на истинските Учители от другите планети. 

Всъщност в плановете за Адонай и Анунаките е имало пълно забравяне на земляните за тяхното минало, връзката им с Учителите от други планети. Анунаките се нуждаеха от безгласни роби, които им даваха енергия от страх, похот и войни.

Тези енергии винаги са били необходими на Анунаките. Освен това робите трябваше да извличат злато и да го донесат на анунаките, тъй като това е най-ценният елемент за анунаците, дошли от Нибиру. С помощта на него атмосферата се поддържаше на друга планета, заета от Нибирис (заселници от Нибиру) – Глория. 

Там нибирците наричат себе си Нифилим. Ваал е от древната космическа цивилизация на бикове-лъвове. Беше ужасно време, защото Анунаки-Нифилим замисли да имплантира собствената си световна лаборатория в Земята. (За всичко това подробно в темата: „Какъв свят е създаден за седем дни“ ). 

След това имаше голяма битка нифилим-Анунаки с Ваал, в резултат на което град Баалбек беше унищожен от ядрен удар. Баал трябваше да напусне кораба си, защото силите бяха неравномерни. Анунакам-нифилим успя да имплантира света си в Земята и той се превърна в отразения вътрешен свят на Земята – златно яйце, защото неговата обвивка е направена от злато и живак и спусната в дълбините на Земята. 

Тогава голямото наводнение покриваше много земя. Вавилон и други градове страдаха. И анунаките отвлекли семейството на Ут-Напистите, наречено Ной във вашия ковчег към планината Арарат. Този малък потоп, след това в изкривените от Анунаките писания, стана световен, така че историята на Атлантида и Хиперборея ще бъде заличена. 

В края на краищата смъртта им, настъпила много по-рано, преди Потопът. Писанията, копирани от анунаките, говорят за създаването на света за седем дни, описвайки същото събитие за имплантиране на яйцата – лабораторията и умишлено разпространение на събитията от потопа и създаването във времето. 

Но колкото и анунаки да искат да объркат хората, превърнали се в техните подземни лаборатории (т. Нар. Творение на човека), истината рано или късно се появява. И сега правнукът на Ut-Napishtim (библейския Ной), внукът на Хам – Саид, който е роден преди потопа, мислеше кой е уредил този потоп. Той не вярваше, че Бог е толкова жесток и наказва толкова много невинни хора, както и децата им и все още неродените деца Той беше момче, когато плуваше в ковчега на своя прадядо и виждаше всички тези ужаси. Беше поразен от големия фанатизъм на прадядото му, който не искаше да качва хората, които се давят. 

Прадядото каза, че Бог не заповядва да ги вземе. И децата, и жените загинаха удавени във вълните. Това не може да бъде така, че Бог да ги убие и да не им позволи да спасят, толкова малко Саид е мислил така – каза Ищар и очите й светнаха с искри от възмущение, защото наистина Бог не може да поръча такива неща. 

Така Саид израснал и отишъл при камъните на Баалбек, защото чул от баща си легендата за Ваал, който се бил с Бога. Прекарваше много дни и нощи на старите камъни и на една от тези нощи му се появяваше Баал. И тогава Саид научи, че Бог съвсем не е уредил потопа. После научи за Анунаки. Научих цялата история на фалшивото творение на света и човек, научил за Адонай – Йехова, научил за завземането на Земята от Анунаки-нифилим и Нибиру. Оттогава Саид си е взел ново име – Нимрод, което означава бунтовник. Той стана пламенен последовател на Ваал и преследвач на онези, които вярваха в лъжливия бог Йехова. В развалините на Баалбек Баал помогнал на Нимрод да намери древни предмети, върнати от космическата родина на Ваал, с помощта на които анунаките можели да бъдат държани в застой в продължение на много години и да не им позволяват да превземат земята. 

С подкрепата на Ваал?Баал, Нимрод построил нов град, Калах или Каалаш (не е в съгласие с думата Килс, Кайлаш). Главният храм на град Нимрод прави храма на Ваал. Калах станал столица на новото царство Нимрод. Скоро бяха построени още няколко града, включително Ниневия, бъдещата столица на Асирия.

Състоянието на Нимрод расте. И тук стигна до древния Вавилон. На Нимрод и неговите хора му бяха необходими много усилия, за да изкопаят руините на Вавилон, защото той бе погребан под земята, потопен от потопа. 

Но той успява най-важното – да изкопае големия зикурат – пирамидалната кула – храма, който сме построили. Нимрод е възстановен, както бихте казали, Вавилонската кула. Той изкопал олтара ми и го маркирал. Но най-важното, което направи, бе нов олтар в чест на Ваал. На този олтар е поставена златна скулптура на крилатия бик, символ на Ваал. Нимрод е живял много дълъг живот, децата му управляват градовете на страната му. Седем поколения се смениха и Нимрод беше все още жив. На хората им се стори, че самият Баал се е върнал в тялото на Нимрод. 

И през целия си дълъг живот той се бори срещу последователите на Йехова. Изкара всички от страната и изгони техните скитащи проповедници. Отново, както Ваал, той започна да разказва на хората за анунаките и техните дела и как да се предпазят от влиянието им. Докато Анунаките не изпратиха Авраам в земята му

Авраам е роден във времето на Нимрод. И когато той израснал, той започнал да изпълнява волята на Анунаки, които вложили в него своята същност. Той станал проповедник на ученията на Анунаките за Йехова, за да превърне страната на бунтовния цар в ануначно стадо. Анунаките дори извършиха чудо със своята техника, когато Нимрод наредил на Авраам да докаже автентичността на Йехова като бог – като влезе в огъня. Авраам оцелява и не изгаря, тъй като Анунаките му дават еликсир за това. 

Но Нимрод упорито показваше чудесата на Ваал. Авраам трябваше да напусне. Нимрод все още управлява дълго време. Докато Анунаките не са изпратили потомък на Авраам Исав към него. Беше на лов, така обичан от Нимрод. Исав се промъкнал до царя, преоблечен като слуга, и го заклал. Нимрод вече бил много стар и не могъл да се справи с врага. След смъртта на Нимрод царството му бързо било разкъсано на парчета и завладяно от други царе. Така че Анунаките се справиха с Нимрод. 

Ищар замълча. И изведнъж тя посочи стената. И на стената в белезникава мъгла се разгъна странен филм от движещи се картини. Модерни технологии, експлозии, хора с черни ленти викат „Аллах акбар“ и взривяват древни камъни. Те разрушават древния град, или по-скоро факта, че времето и много други войни, които са прекосявали хилядолетия на тази земя, го пощадиха. 

– Това е древен Калах – каза Ищар, – нарекохте този град Нимруд. Руините на древния Калах, първият град на царя Нимрод, били разрушени от ислямистите на новата терористична общност – Ислямската държава. Но тези бойци не просто се бият с камъни – продължи Ищар. „На тях им бяха изплатени много пари. Те са платени за донасянето на плячката от древния град на бунтовниците Нимрод и за унищожаването на този град. Те са платени от потомците на Авраам, които отдавна са намерили обещаната земя отвъд големия океан и в Европа

Така световните тайни организации на невидимото правителство на Земята, великите зидари на новия световен ред, извършиха магически ритуал и се пожертваха на своя бог Луцифер, владетелят на Нибиру,на когото Йехова се покланяше, почитан от Анунаките. Те, чрез ислямистите, търсили тайните ритуали на древността, свързани с Нимрод, за да укрепят силата си, която беше разклатена напоследък. 

Само за обикновените граждани учените „доказват“ бездействието и заблудата на различни ритуали и магии, тъй като в миналото го наричаха сатанинско действие и изгаряха онези, които го правеха и не бяха част от тайните ложи. Кабалистичната магия е наука за анунаките. И тя изисква жертви, големи и кървави.

Войните са правилни, освен това те носят парични доходи за последователите на анунаките. Унищожаването на антики не е просто варварство на диваците, тъй като то е представено на света от същите лидери на новия световен ред. 

Това е платен, съзнателен и магически акт. Борбата с анунаките от Нибиру и техните слуги се води на Земята в продължение на няколко хилядолетия и най-значимият й етап се случва сега. 

Скоро ще дойдат такива сили, че анунаките и техните служители от тайните общества на световното тайно правителство вече няма да могат да устоят. Всичко има край. И той е близо – каза Ищар и се стопи в лунната светлина. И само един огромен, крилат камък се взираше с бездънни очи някъде далеч, където Слънцето вече се издигаше в розова мъгла. 

Записано от Валерия Колцова 

     



      

Кибела е име за Велика богиня Майка, позната на Балканите още от неолитни времена. През този период е изобразявана с женски фигурки с издължен врат и мъжка глава, но има и други, които са с триъгълно тяло, а не с човешко.
След неолита /7000-5000 г.пр.н.е./, по времето на халколита /5000-4000 г.пр.н.е./ образът на Майката започва да се променя. Мъжката глава и дългият врат изчезват, за да се появи статуетката със завършен вид на жена. Но разликата е, че при нея вече присъства животното ЛЪВ.

В Шумер, Великата Майка също е позната с животното ЛЪВ, само че вече под името Инана. Има множество изображения на Инана с лъв. Там се появява и шапката-бомбе?

Киббала е древно Халдейско учение от Месопотамия, имащо корени във Брахманизмът, пренесено от тракийци в Месопотамия.

        



ЙУДАИЗМЪТ ПОГЛЪЩА КиБАЛА.


По късно бомбето става с периферия а още по късно и масонски символ.На пръв поглед, каббализмът изглежда йудаизъм. В действителност, е точно обратното йудаизмът. Каббалата предлагат окултно обяснение с "обратно значение" на "откровенията на йудейските пророци" и историята на "израелитите"(тука не е ясно кои се наричат "израелити"- преселниците йудеи от Египет в Ханаан(Баалестин) или самите местни жители, които нахлуващите от юг моза-исти избиват и им разрушават и "нарочават" божествата за "идоли", но изземващи техните им функции: Ел(Ал)/Бел/Баал и го слагат за "ел-яху"/"еллох"( по-късно: "ал-лаху"/"аллах")?!"

Кибела става Кабала.








Откраднатото ведическо асрологическо знание става религиозна доктрина и то расистка.

            

               

Мена"хем Мендел хем Хор


Кибела става Кабала. Откраднатото ведическо асрологическо знание става религиозна доктрина и то расистка. Шапката на Баал вече е куб/кааба/ в тамас гуна.






Интересни са традиционните шапки на перуанските индианци и тези на ортодоксалните юдеи, наподобяващи Сатурн с пръстените си 








Шапката на Баал вече е куб/кааба/ - с периферия за поклонниците на Сатурн(под влянието на Ариман) в тамас гуна.

     

МИСЛИ ФОРМИ 9- Всевишното Слънце Ра

                

Доколкото евреите наричат духовенството си с думата "равин/рави", т.е. "Ра въплъщение на човек" или "Рa въплътен син", ( краднали дума от словото РА и подменили семантичното и значение със другото слънце -Сатурн)въпреки че самите те като арианите не вярват в Sun Ra/ Рав(б)и(Звездното Слънце).

КИБЕЛА ПО ВРЕМЕТО НА НЕОЛИТА






Факлите при Кибела означават светлина, която е свързана с духовния път? Жрицата с факлите е символ за светлината, която води душата /Съзнанието, Атман/ по пътя към световете на Кибела. Тоест жрицата се явява връзката между починалия и Великата Майка.
Защо обаче Сибела е в двуколка с коне?
Защото конете са символ за времето! "Атхарваведа" XIX.53. един химн за Кала /”кала” означава време на санскрит/:
„1.Във времето е впрегнат коня.
Седем лъча,хилядооки,нестареещи, многобройни.
Заблуди се издигат,но мъдрите виждат през тях,
кръга на всичките светове.”
Впрегнатият кон е символ за ВРЕМЕТО!
Затова Кибела, когато посреща човека в отвъдното същият често е изобразява да язди кон. Тоест Времето пренася душата на мъртвия до Кибела."

---------------------------------------------------------------------------------

И за бонус още сурвакане с жезъла на Кибела

         

Има ли ашкенази гении?


           





Династия Windsor - сега управляващото кралско семейство във Великобритания, е млад клон на древния саксонски дом, не на Сауд, а на Ветини. До 1917г. е носила названието Сакс-Кобургготски.

В края на Първата световна война 17 юли 1917 Георг V се отказа за себе си и семейството си от всички германски титли и звания, както и от името на семейството, като приема фамилното име "Уиндзор" по името на Windsor Castle. Значението на думата САКСОНСКИ е ясно. Саксонците това са гасконци - все келти. Да-да като че ли само първите са германци, така да се каже а вторите са французите, но ние знаем, че всички тези земи са били оплодени от една нация -. келтите, смесени с германските племена - да добавим. Но за германските племена Веттините(нем. Wettiner, англ. House of Wettin) - . бяха саксонските крале.

Представители на различните отрасли от V. създадена през 19-ти век. на престола на Белгия (1831), Португалия (1853-1910), Обединеното кралство (през 1840 г. - сватбата на Албер, принц Сакс-Кобургготски, с кралица Виктория, от 1901 - Кобургската или Уиндорска династия), България (1887-1946), и от (1962–1989, Т.Живков). Разбира се при династията Уиндзор, и по този начин и при Веттин имаме хаплогрупа R1b с цялото си произтичащо от нея брутални Германо-Келтски наклонности.





Най-качествен експеримент на генните инженери "Наги" са ашкинази - смес от персийски евреи и келти

Състав на келтските племена

Белги - населявали междуречието на реките Сена и Рейн.
Бои - населявали днешна Южна Чехия.
Брити - населявали област Британия.
Гали (келти) - област Галия (територията на дн. Франция, част от Швейцария и Белгия).
Хелвети - населявали територията на днешна Северозападна Швейцария.

В действителност германците са 40% келти, така че R1b не е разхвърляна навсякъде Колко? Точно! И ако я нямаше търговията с роби, трафика на наркотици, пиратството, касапницата, лагерите на смъртта и експериментите върху хора, с какво ли щяха да се занимават?.

Пристигането на келтите в Европа, историци датират от началото на първото хилядолетие преди Христа. Появата на Рим - VIII-ми, а след това и VII-ми век пр .. Така, както сега е известно, че концентрацията на келтската хаплогрупата R1b в северните краища на Италия, е както при германците, около 40%.

Тоест, Рим вероятно е основан от келтски племена. И когато средиземноморските келти в V век пр.н.е. достигнат своето могъщество, сдобрени със скитите, римските келти все още са само преди старта. Келтския свят, оплодотворен от етруските и коригиран от гърците, породил Рим, който вече в IV век от .н.е. се опитал завинаги да остане в новите средиземноморски одежди. Дали римски, дали скитски, саксонските келти винаги оставали келти. В петия век пр.н.е. разказите на историците на римските и средиземноморски келти се срещнаха на бойното поле, римляните загубили, и, по повод смъртта на Римската империя се зародила историята за ромите спасени от стадо гъски. Напускането на келтите от изгорения от тях Рим обезпечило златото , с което са откупени от римляните. Интересно е, че римската култура е наречена от историците латинска, а средиземноморската и келтско- латенска.

Първо, "В 390 г. пр.н.е., нахлуващите келтите разградили Рим, като в същото време унищожават всички римски исторически записи направените преди това време." В същото време, трябва да се отбележи, че древните келти не са имали своя писменост ..... Те бързат към РИМ претъпкан, с това което ценят и ..... вместо да ограбват, започват системно да унищожават римските документи, не мислите ли, че е странно? ....

Второ, "в 279 г. пр.н.е.. Лидерът на келтите Бренн, който бе начело на голяма войска, предназначена да оскверни и ограби храма на Аполон в Делфи, но както се твърди, е бил уплашен буря в която той открил зловещо предзнаменование." - и се отказал.

Към бурята, която толкова уплашила безстрашните келти да добавим, че през 373 г. пр.н.е. Делфийския храм е разрушен от земетресение. Храмът на Аполон беше първоначален център на гръцката колониална политика, която в известна степен контролирали свещениците/жреците на оракула. Според древните гърци, тука е бил центъра на земята. Според легендата именно тук са се срешнали два орела, освободени от Зевс - един от запад, и друг - от изток. Легендата разказва, че първия Делфийски оракул не е принадлежал към Аполон а на богинята на земята Гея. Aполон завладява светилището, убивайки Тифон - змията-змей, пазител на оракула. Храмът на Аполон в Делфи е играл огромна роля в живота на древните гърци/траки през всички времена в тяхната история. Никой сериозен въпрос, дали е от частен характер или свързани с интересите на цялата страна, не е започвал без консултация с Делфийския оракул. За съвети от него са идвали царете Мидас Лидийский, Тарквиний Гордий, легендарният богат цар Крез лидийски, великият командир Александър Велики. В I век пр.н.е. храма все пак е бил разрушен и ограбен от келтите. По точно в лицето на римските войски под командването на Сула.

Трето, при келтите е имало обичай да убиват жените и децата си. Припомнете си, че такава функция Флавий отбелязвал, при така наречените евреи. <<Подобна практика както при келтите римските автори са отбелязвали нееднократно и при галите , но ги тълкуват като правило, различно: в това ужасно масово клане, са виждали ритуалното жертвоприношение и желанието да се умилостивят боговете, да ги заставят да променят своята воля. Все пак, това е малко вероятно, тъй като, както знаем, келтите, за разлика от римляните не са "търгували" с боговете си, но сляпо са вярвали в твърдостта на техните решения, изречени от устата на друидите - левити. Оттук става ясно защо друидите ползват такова уважение и авторитет, имали дара на словото (W *, и Словото бе Бог), които не само означава, че са наричали резултатите от бъдещи събития, но също така и като се произнесат да повлияват на бъдещи благоприятни промени. Друидите наистина са имали правото да наричат както хора така и градове, да разказват за минали времена, но те са могли и да проклинат. И проклятието им е било длъжно да се случи, защото, идващото слово от "осветени" уста, веднага се превръща в пророчество. >> Е, едно към едно както при израилтяните!

Ах тези рижави келти, дали не са днешните хасиди(упаднали друиди плод на расово смешение на евреи и келти)

http://budha2.blog.bg/…/slugite-na-tymninata-sa-netyrpelivi…






От дясно, Келт или еврейче?

Именно в законите на Мойсей, са заложени/определени двойните стандарти на англо-сакската = германско-келтска цивилизация. Някои от тях - за господа, които са тези, които са в състояние да прескачат забранените частици НЕ, а други - за робите, които да почитат законите, установени от господата.

В историята на келтите има някои много странни въпроси, на които трябва да се обърне голямо внимание, тъй като именно те съдържат в себе си отговора на келтската "благородна" ненавист към своя народ.

В пети век пр.н.е. по разкази на историците римски и средиземноморските келти се срещнали на бойното поле, римляните загубили, и, типично, както при ромите, Римската империя била спасена от ято гъски. Напускането на келтите от опожареният Рим било обезпечено с златото, което римляните изплащат. Интересно е, че историците са наричали римската култура латинската а средиземноморската келтска - латенска.




Кралица Виктория (управлявала 1837-1901) е била убедена, че британските монарси са потомци на цар Давид. Според волята на кралицата, четири й сина (кралицата имат 9 деца), включително и бъдещия крал Едуард VII, са обрязани. В същото време етимологията на името "Британия", е построено не само на келтското племе брити, но думата "завет" (вучи като "брит" на др.-евр ברית). В широкото внедрента в Британия еврейската митология на Стария Завет, понятието "завет" е било широко разпространен тип отношения, и се изразява в тържествено споразумение между страните, следвано от произнасянето на обет. Случая на заветите на келтския друид Moисей, изглежда, е само от едната страна.




"Холокоуста":богати НЕМСКИ евреи жертвопринасят бедни евреи от гетото с цел.

Само да отречеш холокоуста на чифутите(изфабрикуваните "6 милиона", "газови камери" и прочие) могат да те тикнат в панделата в страни като Русия, Германия, Франция, Австрия, Италия, Гърция, Румъния. България не в списъка им, щото тука има най-много на глава на население продажници на чифутите...хихихи!


Няма коментари:

Публикуване на коментар