Последователи

сряда, 3 април 2019 г.

Как черпиме и отдаваме енергия

          

Винаги си мислим, че вампирите са някакви други хора, приятели, роднини, колеги. А ние със сигурност не сме такива, ние сме добри и мили. А на всеки му се иска да ни изпива енергийно.

       


Нека да се позанимаваме с основите на енергетиката, в противен случай се опасявам, че ще се въртим в мисленето от позицията на превъзходство, което води само до проблеми и деградация.

           


Какво представляват енергийните вампири?

Вампирите – това са хора с ниско ниво на лична енергия, благодарение на присъствието на деструктивни вътрешни програми, които просто не им позволяват да акумулират собствената си енергия.Те се хранят с определена енергия, в повечето случаи негативна. Те провокират другите за демонстрация на емоции, които подпомагат отделянето на определена енергия. Вземайки тази енергия, те се чувстват добре и удовлетворени.

     


И така, първи постулат, за мнозина нов.

Вампирстването и изпиването на енергията може да бъде само спрямо някой, който също периодично вампирства. Ако човекът всъщност не е вампир и живее самодостатъчен живот, без да зависи от някого емоционално и поддържа вътрешната си същност, тогава да бъде почерпена енергията му е невъзможно. Никак. Ако ви “изпиват”, то и вие периодично “изпивате” другиго.

               


Как черпиме енергията?

Най-разпространеният начин за вампира “да яде” – е да провокира някой към отрицателни емоции, за целта може да ни разкаже за кризата, за трудната ситуация в страната, може да каже на приятелка, че се е възстановила и изглежда зле, че нейният мъж е лош и се държи недостойно, може да зарежда с негативи човек с всичко, което му хрумне, само и само да се почувства зле, тъжно, тежко. Това е първото ниво, може да се каже, първата лека храна.

          


На второ ниво – трябва да се доведе човека до силни емоции, до страх, сълзи, гняв, ярост, срив, психоза и дива агресия. След това с тих глас да му се казва: “Е, какво си толкова нервен?”. Считайте, че това е второ, доста прилично хранене с гарнитура.

          


Има вампири, които живеят от енергията на провокации и противоречия, те обичат да вкарват клин между близки, защото там има много енергия. И за целта са на място интриги, скандали, намеци. Има жени, които обичат да разбиват семейства, аз съм консултирала такива няколко пъти.
Това се случва несъзнателно. Веднага след като тя отнеме даден мъж от семейството, създавайки там много тежки емоции, скандали, болка, мъжът спира да я интересува и тя осъзнава, че “това не е мое”, след което известно време живее с този негатив, а след това отново се впуска в търсене на жертва.

           


Типичен вампиризъм е “спортния интерес”. Жената или мъжът търсят внимание и силни емоции от противоположния пол, след което се разделят. Естествено, след това техните бивши партньори още дълго ги хранят със своите болка, внимание, страдание, чувства и горчивина.

           


Провокативното поведение или външен вид, когато вампирът се държи предизвикателно или изглежда така, че да причинява много емоция у другите. Това е вампир-нарцис, който отнема енергия за сметка на външния си вид и поведение, например с ярки дрехи, вериги, прекомерен грим, жаргон, висок смях, подозрителна външност или модерна претенциозност. Срещала съм такива жени, в действителност те са доста адекватни хора с достойни професии, със семейства, но самите те се хранят с вниманието на другите, обличайки се с ярки и вулгарни дрехи.

          


Самосъжаление и провокация на чувство на съжаление към себе си – това е също грим, такива хора обикновено се оплакват от живота, драматизират, опитват се да представят всичко в нюанси на страдание и болка. Ако започнете да ги съжалявате, то считайте, че им отдавате своята енергия. Хората могат да съчувстват и съпреживяват, но съжалението е опасно, защото по този начин ние храним тяхната слабост, а не тяхната сила.
Чувство за вина. Е тук всички сме майстори. За да се постигне човек да се чувства виновен, това означава да се създаде енергиен мост, чрез който той ще ви храни със своята енергия.
Синдромът на спасителя, колкото и да е странно, също е начин да се храниш, макар и на пръв поглед много благороден. Такива хора са винаги готови да помогнат на някого, докато самите те вървят с куп травми, обиди, но лекции и семинари са винаги готови да разпространяват сред приятели, на всички дават книги, на всички се опитват да кажат как да живеят. Ако някоя от жертвите им все пак реши да се промени и да започне да се развива, тогава на спасителя се пада част от реализираната енергия.
Ролята на спасител – това също е вид енергиен вампиризъм, нали след спасяването на човек ни се отдава огромно количество енергия, и мнозина така се закачат за това, че целият им живот се превръща в насаждане на добро в най-лошия смисъл на думата.
Вампирите не винаги са наясно с поведението си и много манипулации правят несъзнателно, те не мислят: “Сега ще доведа Маша до сълзи и ще се чувствам добре!”. Мислите са съвсем други: “Трябва да се каже на Маша истината за това, как тя се възстанови!”. Разбирате ли?
Защо вампирстваме?
Много често започваме да отнемаме енергия от другите и избираме такъв начин на съществуване, защото ние самите имаме мощни енергийни дупки, където с успех се оттича нашата собствена жизнена енергия. Има много кратери, където отива нашата енергия, и всички те са разрушителни: живот в стрес, навика да осъждаме, категоричността, празните приказки за нещо, прекомерното бързане, възбудата, живота в миналото, живота в бъдещето, опитите да се приспособиш към всички и да си добър – всичко това отнема енергия от настоящето и ние сме принудени или да ходим по обучения, които ще ни дават енергиен допинг, или да смучем енергия от хората.

              


Как да разбера, че съм вампир?

Основното разбиране на собствения вампиризъм е чувството за емоционална зависимост от хора или събития.
Когато започнете да чувствате разпокъсване без наличието на определени емоции в живота си.
• Например, когато чувствате празнота, много искате да се обадите на приятел и да му кажете за това колко се чувствате зле.
• Или ако чувствате липса на енергия и мислите: “Не съм имала скоро връзка, аз се нуждая от мъж.”
• Или ви липсва жизненост и започвате да провокирате скандал от нищото, хвърляйки своите близки в силни емоции.
• Или чувствате непреодолимо желание да кажете на някого “истината”.
• Когато ви се струва справедливо и важно да обсъдите някого и да дадете отрицателна оценка на дейността му.
След ужасни скандали вампирът се чувства страхотно, той изобщо не е изтощен, напротив – ободрен е и започва да помага на всички.
Своят вампиризъм можем да проследим в някои примери, като например, когато кажете за някой “някаква важна истина”, а опонентът ви казва: “Нека не го обсъждаме. Мисля, че това не е достойно!”. Вампирът ще се обиди, няма да бъде на себе си, ще му бъде лошо и тежко, защото не сте му дали да се изпълни с негативизъм.
Ако разказвате нещо тежко и животрептящо, а събеседникът не реагира със силни емоции. Вампирът ще е вбесен, защото отново манипулациите му не са успешни. А това раздразнение идва несъзнателно и вампирът сам не може да разбере за какво е толкова ядосан.
Защо трябва да се откажем от ролята на вампир?
Пътят на вампира – това е път на зависимостта и отнемането на вътрешна свобода, това е непрекъснато нарастваща вътрешна дупка, на която са необходими все повече и повече жертви, хора, скандали. Това е личност, окована в емоционална зависимост, освен това вампирите рядко процъфтяват и дори ако това се случи с тях, те живеят в постоянен страх, защото не разполагат с вътрешни ресурси, за да създадат изобилие и просперитет.

Да бъдеш вампир – това означава да се откажеш от собственото си развитие като здрава и цялостна личност. А всички ние сме тук точно за това!

           


Обърнете внимание на вашия фокус на внимание в живота.
Вампирите винаги се хранят от своите донори, така че те обичат да бъдат извън съзнанието си, те обичат да мислят и да анализират, да обсъждат живота на другите хора, да следят за това какво се случва при другите. Вниманието на самодостатъчната личност в по-голяма степен е към себе си, към желанията си, към собствените цели и намерения, и само една малка част от вниманието отива навън, за да реализират своите идеи и изградят взаимоотношения с хората.

             


Ако се окажете в някоя от тези точки и имате смелостта да си признаете разрушителните програми, това само по себе си вече е важно разбиране, което ще ви помогне да се отървете от тези негативни програми.

      


След това погледнете в живота си и намерете тези дупки, през които губите собствената си сила.
И се откажете от тях съзнателно, въздържайте се от осъждане, празни приказки, категоричност, постоянно недоволство и бързане.
Простете на миналото си и го пуснете да си отиде. И оставете да си отидат хората, които са ви унищожавали …

           


С течение на времето, вашата цялост ще бъде възстановена и ще видите, че вече не сте заинтересовани да бъдете вампир, вашият фокус на внимание ще бъде положителност и изобилие.
И заедно с вътрешната цялостност живота ще ви прати вашите желания и по-добрите хора!

По материали от Интернет

           




Ниво на планетарна секретност или "операция разкриване" - 11

1 коментар:

  1. Ако махнете снимките, ще изглежда по-добре, не са лицеприятни.

    ОтговорИзтриване