Последователи

петък, 19 юли 2019 г.

Мисли форми 189




Младостта свършва заедно с егоизма, старостта започва с живота за другите." Хесе



Добре е нищо да не се планира. Плановете може да се объркат. Живейте свободно и независимо, а не по график.






Зад стените на страха стои истината , ако се осмелиш да я докоснеш ще живееш иначе в илюзия вечно ще си мъртъв . ¤ Menvra Zayn ¤






Човекът на снимката е Робърт Дейвид Стийл Роден: 16 юли 1952 г. (възраст 66 години), Ню Йорк, Ню Йорк, САЩ Съпруга: Кети Линет Стийл (ж. 1988 г.) Работодател: Централно разузнавателно управление Образование: US Naval War College (1987 г.–1990 г.), The University of Oklahoma Номинации: NAACP Image Award for Outstanding Literary Work - Biography / Auto-biography Този човек, на заседание на Световния Трибунал за Естествено Правосъдие, проведено миналата година в Вестминстър, Великобритания, твърди, че: Броят на изчезналите деца в световен мащаб е осем МИЛИОНА, че деца се създават с цел продажба и не се регистрират, за да не бъдат проследени (това обяснява напъните за аборт до 9тия месец, тоест, детето може да се роди и продаде, а да се регистрира аборт), че децата се използват за секс-трафик, за отнемане на органи, за сатанински ритуали. Той смята, че едно въвлечено в престъпна схема дете, ако не е убито веднага, живее средно две години. Има случаи, в които може да живее четири или шест години, дори да оцелее, но те са изключение. Затова е и трудно да се намерят свидетели за престъплението. Робърт Стийл е участвал в редица предавания, давал е интервюта по темата. Видеото от официалното заседание (вероятно само публичната му част) е налично в интернет. ТОВА НЕ СА ТЕОРИИ НА КОНСПИРАЦИЯТА. ЧОВЕКЪТ Е УВАЖАВАН СЛУЖИТЕЛ НА ЦРУ, РЕШИЛ ДА ГОВОРИ.

29 юни в 17:49 ч. ·

„Русия трябва да спре с "безотговорната и дестабилизираща дейност", която заплашва Великобритания и нейните съюзници, иначе не може да има нормализиране на отношенията между двете страни“. Това заяви британският премиер Тереза Мей на среща на четири очи с президента на Русия Владимир Путин, предадоха световните агенции.


        
           


При разтопяването на всички ледници нивото на морската вода може да не се вдигне..

Дълбоко под повърхността на Земята е открит резервоар с
вода, който е три пъти по-голям от обема на всички океани.

Откритието би могло да обясни, от къде идват моретата и
също така дава някои интересни доказателства за Теорията
на кухата Земя.

Водата е скрита в синя скала, наречена рингудит, намираща се на 700 км под земята в мантията (слой от гореща скала между земната повърхност и ядрото).

Огромният размер на резервоара дава нова
светлина за произхода на земната вода
Много геолози смятат, че водата е дошла в комети, които
са се разбили на нашата планетата.

Ново откритие подкрепя една алтернативна идея, че
океаните постепенно са се отделили от вътрешността на
Земята.

Скритата вода може да действа, като буфер за океаните на
повърхността. Това обяснява, защо те са останали със същия размер в продължение на милиони години.
Стивън Якобсън от Северозападния университет

В лабораторията си Якобсън, направил предположения и проби с рингудит и открил, че той действително присъства в
преходната зона на дълбочина от 700 км в океана.

Тази преходна зона, разделя горната и долната част на
мантията. На тази дълбочина, наляганията и температурите са идеални за да изтръгнат водата от рингудита.

https://novotopoznanie.com/kakvo-otkriha-pod-yadroto-na-z…/…


            


Под холограмата остава скрит един по-дълбок ред на съществуване, едно необятно и по-първично равнище на реалността, което поражда всичките обекти и явления на нашия физически свят по приблизително същия начин, по който дадена холографска плака поражда холограма.

Бом нарича това по-дълбоко равнище на реалността имплицитен (забулен, неявен, скрит) ред, а нашето равнище на съществуване обозначава като експлицитен(разбулен, явен, открит) ред. Когато изглежда, че един електрон се движи, това се дължи на една непрекъсната серия от подобни забулвания и разбулвания. Когато изглежда, че дадена частица е разрушена, тя всъщност не е изгубена. Просто се е забулила обратно в по-дълбокото ниво, от което е изникнала. Между двата реда има плавен и постоянен обмен и всяко подобие на местоположение изчезва.


            

Духът се наслаждава на света чрез тялото. Изживяванията се проектират и проиграват отново и отново в рамките на различите илюзорни времеви периоди и епохи, като се сменят мъжки и женски самоличности. По този начин духът започва да си дава сметка (чрез огледалото на интелекта на будхи) за правилата на Играта, която бива изиграна от самия творец. По този начин духът осъзнава, че е бил заблуден и объркан от Майа и че погрешно е идентифицирал своето съзнание с дейността на неговото тяло (практири). В крайна сметка той си спомня и се връща към своята истинска природа в лицето на Източника. Това се случва в резултат на способността на духа да различи „истината“ от „илюзията“

          


Ако телата ни са проекция на съзнанието ни, би трябвало съзнанието ни да създава някакъв енергиен шаблон, по който нашите атоми и молекули се организират, за да създават телата ни. Новите изследвания на ДНК предоставят множество убедителни свидетелства за съществуването на такъв енергиен шаблон (или човешко енергийно поле), които доказват, че то предава, приема и по този начин разчита енергия директно от полето.

Тялото е проекция на съзнанието

Трябва наистина дълбоко да осъзнаете, че реалността постоянно преминава от форма към безформеност. Това е изключително важно за разбирането на способността ни да се изцеляваме, тъй като през половината време ние сме безформени, и тогава


(1) Кои в действителност сме ние, тъй като очевидно нашите тела и материалният свят са донякъде илюзорни;

и (2) Какъв е шаблонът, който направлява реорганизирането на нашите тела, всеки път когато ние съвсем буквално се рематериализираме?

Отговорът и на двата въпросa е „съзнание“.

Нашите тела са холографска проекция на съзнанието ни и представляват съвкупността от нашите вярвания относно самите нас.

Ако можем да променим вярванията си относно самите себе си, тогава можем да променим енергийния шаблон, с който се синхронизира нашето тяло при рематериализирането си във форма по 1044 пъти в секунда.


             


Съвкупността от нашите мисли, емоции, вярвания и намерения, която за по-голяма простота ще наричам човешко енергийно поле, постоянно информира квантовата реалност в нас и около нас във всеки един момент от нашето съществуване.

И тъй като реалността постоянно преминава, подобно на проблясване, от модус на съществуване към модус на несъществуване (както се предполага – по 1044 пъти в секунда, наречено „време на Планк“), всеки път, когато реалността ни се колебае между формата и чистото енергийно състояние на полето, нашето съзнание, което е постоянно и не прави непрекъснати преходи от съществуване към несъществуване, на квантово ниво информира полето по какъв точно начин то да се пре-прояви, когато отново премине във форма.

Следователно, всеки път, когато преминем в безформеност, ние имаме пълен и тотален контрол и отговорност по отношение на това какво избираме, посредством своето внимание, да се прояви в следващия миг из полето, като нашата сила и способност да правим това зависи изцяло от това в какво ние вярваме и от това как се чувстваме.


               

При едни и същи условия, електроните понякога се държат като частици, а друг път като вълни (безформена енергия), тъй като това напълно зависи от това какво наблюдателят очаква да се случи. Онова, което наблюдателят вярва, че ще се случи, е онова, което квантовото поле прави.

Квантовият свят очаква от нас да вземем решение, за да знае как да се държи. Това е причината, поради която квантовата физика среща такива проблеми при боравенето с квантовия свят и неговото обясняване идефиниране. Ние наистина сме – във всеки един смисъл на думата – майстори на творението, тъй като ние решаваме какво да се прояви като форма из полето на всички възможности.

Работата е там, че квантовото ниво на реалността не е някакъв локален и незначителен аспект на творението. То е навсякъде около нас и представлява най-фундаменталното ниво на творението, с изключение на самото единно поле. Човешкото енергийно поле през цялото време си взаимодейства със и въздейства на квантовото поле около нас, а енергиите на нашите вярвания и намерения насищат енергийното ни поле, тъй като те се определят от енергията на нашите мисли и емоции.

По този начин съвкупността от нашите мисли, емоции, вярвания и намерения, която за по-голяма простота ще наричам човешко енергийно поле, постоянно информира квантовата реалност в нас и около нас във всеки един момент от нашето съществуване.


           

Потъвайки все по-дълбоко и все по-дълбоко в материята чрез Майа и нашите сетива, съзнанието ни бива „сварено“ до степен да забравим кои сме. Къде е изхода? Целта на нашето „събиращо данни тяло“ или („практири“), е да изследва тази илюзорна холограма и да предостави на наблюдателя (духа или „пуруша“) нови опитности. Има и посредник между тялото и духа и той се нарича „будхи“. Тази санскритска дума не бива да се бърка с лицето Гаутама или неговата религия, думата е извлечена откорена „будх“ който означава „да знаеш“. Този фактор се явява отличителния принцип, който позволява на духа да трупа знание за себе си. Това, което е интересно в случая е, че „будхи“ комуникира с информацията идваща от тялото и я предава на духа под формата на чувства. По този начин е невъзможно да натрупаме духовен опит без чувства. В тази връзка е много показателно, че някои извънземни раси са изключително хищнически настроени към човешкото ДНК и хормоналните секреции, като вероятно чрез тях искат да достигнат до това, което им липсва изначално. В някои стари индийски религиозни текстове се споменава също че „боговете“ нямат чувства и че само човешките същества имат такива.

             

Според индийските писания съществуват две основания, за да се разпадне планетно тяло като нашата Земя: жителите му да станат или напълно добри, или напълно лоши. По този начин световният ум поражда сила, която освобождава атомите, съставляващи Земята.

          

Владимир Путин удължи контрасанкциите до края на Кали Юга

https://www.zarata.info/%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0…/…


         

Исус бил арамеец (признат факт и от самия Папа Франциск при срещата му с Бенямин Нетаняху в Израел), а арамейците са....войни на АРУ, докато рамейците са войни на РА.

Дори самото название на Арамейците идвало от името Румен - Ару(ъ)мейци.

АРУмейци - служители на АРЪ/АРУ а Румен е обратното на аРумен, т.е. служител на РА

Синовете на Сатурн са МитРа и АраманАриман, след като Сатурн е завладян от негативна цивилизация култа към Митра/Сура или РА е заменен от култ към брат аСура аРа-Ариман/Сатан

Както знаем от историята, в древни времена човечеството се покланяше на слънцето като Всемогъщия, наричайки го" Ra ". Това словото, на което са говорили и продължава да говори Ra се нарича речта на РА.

Вселената е холограма и има точно определени кодове в тази матрица които не могат да се променят, но свещенниците левити и кагани само са ги реверсирали.


                


Информация за Вселената, за Цялото се съдържа във всяка нейна част, в нас самите и във всяка наша клетка:

„Точно както всяка част на една холограма съдържа образът на цялото, всяка част на вселената обгръща цялото. Това означава, че ако ние знаем какъв подход да изберем към нея, можем да открием галактиката Андромеда върху нокътя на палеца на лявата си ръка. Можем също да открием Клеопатра, когато среща за пръв път Цезар, защото по принцип цялото минало и неявните следствия за цялото бъдеще са също забулени във всяка малка част на пространството и времето. Всяка клетка в нашето тяло обгръща целия космос. Същото прави и всеки лист, всяка дъждовна капка и всяка прашинка.“


            

"Аз познавах истинските огнища, имах връзка с тях, живееха в каузалния свят или в света на съзнателната воля и ми казаха, че отвъд ясновидството е интуицията, която е по-висша, защото принадлежи на Чистия Дух. С ясновидство молещият свят може да бъде изследван, но все пак в света на чистия дух само интуицията функционира директно, поради което интуицията е по-висша, интуицията има своите корени в епифизната жлеза, чакра Сахасара или лотос от хиляда венчелистчета .Този факултет/дарба е свързан/а със Шива или пламтящия огън, поради което този център ни дава достъп до света на чистия Дух.

" Аркан 11 - Таро и Кабала


           

Имаме една ентропна (завършена и затворена) система на ИЗКУСТВЕНО предизвикано отделено съзнание, която бавно умира и разчита на черпенето на енергията на въплътените в тази система души за поддържане на своето съществуване.


- Самаел Аун Уеор


              

Самата система създава престъпността, а после се „бори“ срещу нея! Но и в двата случая потърпевшите са определените за редови овци!!! Затова има смисъл да заявиш твърдо „не“ и „стоп“ на нейните ценности и модели, или пък да игнорираш натрапваните ти „ценности“, най-вече като помагаш все повече хора да се събуждат, да се присъединяват към нас, да следват своята насока – тази за опазване на искрата у нас, която ни отличава от ОП-овете…

                 

Всички същества в този свят са в пълно невежество поради двойките противоположности, родени от харесвания и неприязън.

-Бхагавад Гита


              

Трябва да спрем грешката да приемaмe, че един егоистичен роднина по-заслужава нашата помощ, отколкото неегоистичен непознат. ~ Manly P. Hall (Убийствата на любезната душа 1966, с. 12)

           

Един ревностен последовател на Свидетели на Йехова веднъж се опитваше да ме убеди, че Бог действително е обичал човечеството. Бог, който обича хората, задължително би му е дал книга, която да стане за него надеждно и непоколебимо ръководство. Аз му казах, че нито един здравомислещ Бог не би нанесъл такъв съкрушителен удар по човешкия разум. Защото в такъв случай човешкият живот би станал еднообразен – той не би имал за какво да мисли, достатъчно само би било да погледне в една книга, Библията, която дава отговори на всички въпроси. Между другото използването на думи, а следователно и книги, предполага, че те сочат към нещо отлично от себе си – към света на жизнения опит, който включва в себе си не само думи и идеи. Книгите – това не са реалния живот, така, както парите – това не е реално богатство, което да може непосредствено да се ползва. Сляпото преклонение пред писанията може да се сравни с употребата на книжните пари вместо храна.


Алан Уотс (1915 –1973)


         

Aз бих искал книгата, която крадешком ще се плъзне от моите ръце в ръцете на моите деца, самата тя да бъде хлъзгава. Когато я четат да се подхлъзнат и да попаднат в ново измерение – царство на чувства и усещания, а не само на едни идеи. Тя трябва да стане лекарство, което временно се приема, а не постоянна диета; изходен пункт, от който започва пътешествие, а не абсолютен авторитет на всички времена. Те ще я прочетат и това ще бъде достатъчно, защото ако тя е написана добре и разбираемо, няма да бъде необходимо да се връщат към нея отново и отново в търсене на скрит смисъл и за изясняване на мъгляви идеи.

Не ни е нужна нова религия или нова Библия. Необходимо ни е ново преживяване – ново осъзнаване на това, какво означава „да бъдеш себе си”. Великата тайна на живота (която разбира се е и това глобално и тайно знание) се състои в нашето обикновено усещане „аз” – тази илюзия или по друг начин казано – временна роля. Ние я изпълняваме, защото от детинство ни са я натрапили по наше мълчаливо съгласие. Няма кого да обвиняваме за това: като че под въздействието на хипноза, сме се подложили на това влияние, но това е станало доброволно.

Алан Уотс (1915 –1973)



                   


Атман никога не идва, нито си отива, никога не се ражда, нито умира. Природата е тази, която се движи пред Атман и отражението от това движение пада върху него, а той в невежеството си вярва, че движението е в него, а не в природата. Когато Атман мисли така, той се намира в робство, но когато открие, че самият той никога не се движи, че е вездесъщ - тогава идва свободата. Когато е в робство, Атман се нарича джива. Затова виждате, че когато се казва, че Атман идва и си отива, това е само за улеснение в разбирането, точно както, изучавайки астрономия, на вас ви се казва да си представите, че слънцето се движи около земята, въпреки че това не е така. И така, джива, душата, минава през по-висши и по-нисши състояния. Това е добре познатият закон на превъплъщението, който обвързва цялото творение

               


Онзи, който се е появил от нищото със сигурност ще трябва отново да се върне към него. Но никой - нито вие, нито аз, нито някой друг от присъстващите - не е се е появил от нищото, затова няма и да се върне обратно към него. Ние сме съществували вечно и ще продължим да съществуваме, и няма сила под слънцето, която може да разруши вашето или моето битие, или да ни изпрати обратно към нищото. Тази идея за превъплъщението не само не поражда страх, но е и от най-съществено значение за моралното благо на човечеството. Това е единственото логическо заключение, до което един здравомислещ човек може да достигне. Ако отсега нататък вие ще продължавате да съществувате вечно, това означава, че вие сте съществували във вечността и преди това - не би могло да бъде иначе

Свами Вивекананда. Учения. Веданта.


             


„Всичко, което чуваме, е мнение. Не е факт.
Всичко, което виждаме е гледна точка, не е истина.“

- Марк Аврелий


                   


В антично време първото Слънце на Земята е бил Сатурн, като Земята, Марс и може би Нептун са били негови спътници. Подредени една под друга, като всички са били в така наречената хелио сфера на Сатурн. Тогава гравитацията и електро магнетизма на земята са били 1/3 от сегашната и всичко живо е било много по огромно, както и факта, че не е имало ден и нощ, а е било осветено през цялото време, но с много по слаба светлина, главно в червения светлинен спектър, както и, че на северния полюс(Хиперборея) е било рая за живеене, с буйна растителност и приятен климат. Слънцето и Юпитер / които са били бинарна слънчева система / в определен период са ги привлекли в следствие което е настъпил огромен катаклизъм които е описан от повечето древни цивилизации и запомнен в митовете им.


Планетите са били много по близо една до друга и за това древните знаят толкова подробности за тях, които днес се виждат само с телескопи. От там идва и мита за войната на боговете, когато електрически заредените планети се доближат прекалено близо една до други се получава електрически разряд и електрическа дъга, с която например Юпитер/Зевс ранява Марс/Арес, следствие на което се получава огромния каньон на червената планета. Както и че вследствие на тази „война“ Сатурн/Кронос е овързан с вериги и пратен в Тартар/ далеко в космоса. Както и това, че Юпитер се опасва с пояси и колани, нещо което в днешно време виждаме добре с телескопи.

През Хиперборейската епоха човечеството не е имало физически форми. С това се обясняват външните истории за вечното блаженство на хипербореите и животът им по „хиляда години“. (Тази епоха съответства на онова, което в юдео-християнството се нарича живот в Райската градина преди Грехопадението.) Освен че не са им били известни телесните тегоби, те са живели заедно с гиганти — други духовни същества, известни от християнския гносис като ангели, архангели, архаи и пр.

Ключово за Хиперборейската епоха е, че тогава Земята е включвала и Слънцето — съвкупността от напреднали духовни същества. Ето защо посветените са си позволявали да пишат, че „там Слънцето никога не залязва“ или че го е направило „само веднъж (в годината)“. Слънцето (духовните същества, отъждествявани с него) се отделят от Земята именно през Хиперборейската епоха.

През Лемурийската епоха пък се отделя Луната, човеците се разделят на мъже и жени, към вечния им живот идва смъртността, и пр.


               
         
Хората, които се занимават с ежедневните си дела, обикновено не забелязват едно просто нещо. Около нас е пълно с тайните символи на тъмните нашественици, които ние не забелязваме, като че ли са ни “заслепили” очите. Но трябва само да погледнем отблизо различни архитектурни и монументални комплекси, които разкриват масонски и други окултни символи на различни тайни общества.
А някои символи ясно показват истинските “собственици” на нашата планета, които, както се твърди, „не съществуват“, както се опитват да ни внушат техните слуги и хората с ограничена мисъл, които са повярвали на техните фалшиви приказки. Известно е, че всички тези символи, въпреки факта, че повечето хора не ги забелязват, засягат подсъзнанието на всички хора.


               

Структурата на проявление на всеки eгрегор е еднаква – лидер, любимци и останалата маса. Лидерът често е един или понякога са няколко. Те са тези, които пускат идеята в света. Често този, който създава егрегор бързо попада под неговата власт и се превръща в марионетка. Любимците винаги са повече. Те са нужни за демонстрация на идеята пред широките маси. Играейки ролята на стръв, те нямат свобода, но често имат финансови и други ползи. Дойната маса – това са 99% от хората, участващи в eгрегора, които произвеждат енергия за поддържане на живота на цялата структура. Те имат малко повече свобода, от която почти никога не се ползват.
Да се напусне егрегор е трудно. Колко трудно – това зависи от неговата сила. Силата на егрегора е в количеството на последователите.


            

Eгрегор – това е енергийна психо-информационна структура. Тя е едновременно производна на масов еднопосочен поток от мисли на хората, и силата, която контролира този поток. Самият поток се върти около идеята, която е същността на конкретния егрегор.
Казано по-просто – хората, събрани в една група с общи интереси (политиката, спорта, социалната идея и така нататък) започват да излъчват енергия на определена честота. Когато количеството на отделената енергия надвишава определен праг – този хаотичен заряд се стабилизира и започва да се проявява, влияейки на участниците в движението.
Трудно е да се каже дали егрегорът започва да осъзнава себе си при раждането и дали се учи в процеса на съществуването си. Това не е толкова важно, тъй като резултатът е един – увеличение на масата. Именно към това се стреми всеки eгрегор. Веднага след появата си той се опитва да включи възможно най-много привърженици и да консолидира вече влезлите.
Ако говорим за спорта – то често от eгрегора вредата не е голяма. Но в по-широк мащаб можем спокойно да кажем, че почти всяко зло в света идва от тях. Войни, геноцид, дискриминация, унищожаване на човешката среда на обитаване.


                


Война в Матрицата – Как умовете ни се програмират да създават тази болна реалност

Според много учени, това което е „там някъде навън” явно зависи, както в строг математически смисъл, така и във философски, от това което е „тук вътре’.

Новите физици ни казват, че наблюдателят не може да наблюдава, без да промени това, което вижда. Наблюдаващият и наблюдаваното са взаимосвързани по един наистина фундаментален начин. Точната взаимовръзка не е ясна, но има нарастваща маса от доказателства, че разликата между „тук вътре” и „там вън” е илюзия.

Достъпът до физическия свят е чрез опит. Общият знаменател на всеки опит е „Аз-ът”, който извършва опита. Накратко, това което изпитваме, не е външна реалност, а нашето взаимодейсвие с нея.

Най-често забравяме, че връзката ни с тази реалност е базирана на емоционалния ни отговор. Емоциите определят електромагнитното захранване в човешкото тяло и всички заобикалящи го енергийни полета.

Емоциите са електромагнитни вълнови модели, неразривно съчетани с мисълта. Те оформят скелетната структура на системата ни от вярвания, която се отразява в начина ни на живот.

Емоционалните импулси определят производството на химикали / хормони в кухините на мозъка. Когато приемливо възприятие на реалността добие плътност в ума ни, то става единствената възможност за възприятие в ума ни. Бидейки наблюдатели, ние даваме плътност на реалността чрез емоция, изразена чрез мисълта.

Мисълта е енергия в движение, добиваща плътност и ставаща наша реалност. Човешките мисли са уловени в нискочестотните вълни, което води до затварянето на човека в тази матрица. Възприеманата реалност е просто състояние на съзнанието.

Именно в полето на мисълта или в мисловното поле се омайваме. Всеки момент от реалността се отразява от енергийното поле, излъчвано от мисълта.

В края на краищата ние съществуваме в УМА си. Съществуваме в индивидуално умствено поле, докато споделяме цялостно колективно умствено пространство. Именно колективното състояние на ума поддържа тази холографска / виртуална реалност в настоящото ѝ съществуване.

https://paraatmajiwaatmavedaanta.blogspot.com/…/blog-post_5…


           

Оригиналният телевизор, както повечето от вас помнят, е куб. На него се сменят канали, което е метафора за смяната на фокуса и реалностите, които преживяваме. Това е тотално копие на тесеракта и идеята зад него – куб позволяващ навлизането в множество реалии. Оперирайки с дистанционното (което е метафора за вашата съзнателна воля и фокус), вие преминавате от кадър в кадър – от паралелна реалност в паралелна реалност. Ясно е, че всичко това може да бъде използвано както с позитивни намерения, така и за негативни цели. И както подозирате – втория вариант е именно този, който медиите ползват, за да се поддържа едно статукво на масов транс и затъпяване.

           


Комедийният актьор Еди Мърфи и неизвестен мъж от миналото, вероятно жител на някой южен американски щат

Населението на Земята превишава 7 милиарда души, но всички тези милиарди са само клонинги (копия) на 500 изходни образци (шаблони).

А. Тюняев за клонингите сред хората

http://paraatmajiwaatmavedaanta.blogspot.com/…/blog-post_91…



           

ВСЕКИ ЧЕТВЪРТИ ЧОВЕК - КЛОНИНГ

https://paraatmajiwaatmavedaanta.blogspot.com/…/blog-post_1…


           


                



За да може човек да вникне и разбере информационните структури на всичко Ставащо, трябва да излезе от рамката на видимото и невидимото. А това е възможно, само ако познава вечната истина в себе си. От тази позиция търсещият ще може да разбере как е започнало всичко на Земята, закономерностите, които определят процеса на създаване на случки и събития, структурите, които присъстват във физическия свят и т.н. Това е дълъг процес на самоосъзнаване, който е пряко свързан и със себереализацията. С други думи, това, което разбираш, това и ще преживяваш.


https://paraatmajiwaatmavedaanta.blogspot.com

                   


Човекът притежаваше цялостния троен храм: Светилището, като фокус на светилището на главата; Светая Светих, като фокус на сърдечното светилище; Предверието, като фокус на светилището в таза.


Който не е разбрал миналото си ще трябва да го преживее отново...

Буда


             

Черното масло е наричано "чисто зло", "древно зло" или просто "зло", което идва по разбираеми причини от дълбините, дефинитивно това кара овчите съзнания да правят асоциации с думи като "ад". На английски думата е "Evil:", което пък е обратното на "Live", oт това по-ясно как да се обясни "Живот <-> Унищожение", ясно и просто! Не случайно извънземния в началната сцена на "Прометей" поглъща черната субстанция за да се самоунищожи, което пък ще даде бъдещ живот - явно това е by design или пък идва Goocalypse?

                  


"Топлата връзка" между Ахве и Яллах - "каменното масло"(петрол) на подземните наги

              

Използването на черното масло на Яхова води до проливане на червено(кръв)-дясно, горе...

               


В сериала "Helix" се прави взаимовръзка между черното масло и моторното масло на SHELL - Helix

Ананта-Шеша, многоглавият змей в всъщност взаимстван
от Гръко-Римската митология, като "Мидата на Венера".
Василиск(Базилиск) е "змия с корона на главата"(гребен на петел). Иде от Санскр. "Васу"("ценност", "атрибут")
=> Васу-Дева(Кришна), Василевс(ромейци), Васуки(Базуки), Базилика.
Ананта-шеша, змийската енергия, която служи на Бог.
Уловката за джива-атма е да не служим на змийската енергия, а-на Бог


              

ПОДЗЕМНОТО ЦАРСТВО (НА НАГ ЯХОВА) - "БИЛА СВАРГА".Или още АГ-АРТХ-А. ("Артх" е "земя" н Санскрит и корен на думата във всички езици).Тези планетарни системи
сa източникът на инспирация на масоно-илюминатската цивилизация -т.нар. "нови юдеи".


               


Ерик Дрекслер в книгата си "Машини на Съзиданието", в глава 11 озаглавена "Машини на унищожението" споменава за "сиво масло" (Gray goo).

Теорията за сивото масло се явява хипотетичен край (плюс рестарт и ново тераформиране) на света, когато молекулярната нанотехнология излиза извън контрол (Терминатор, Матрицата и много, много други imprinters) и започва да създава самовъзпоизвеждащи се нано роботи (още "нанити" - неконтролируеми асемблери), които са излезли извън контрол, изяждат всичко на земята, докато се умножават безконтролно.
През 2004 той заявява, че цитирам: "Иска ми се никога да не бях използвал този термин "сиво масло", в книгата си "Машини на Съзиданието" това нещо е споменато в две глави (4 и 11) и кратка бележка. Теорията за сивото масло беше пусната и популяризирана в масовото съзнание от списание "Оmni" през октомври, 1986" (малко след излизането на книгата му).

В глава 4 "Машини на изобилието", Дрекслер описва наномашини, наречени репликатори: "..преставете си един такъв репликатор плаващ в бутилка пълна с химикали, които прави свое копие за 1000 секунди, следващите 1000 секунди двата репликатора ще изградят други два, след това тези четири ще изградят още четири, осемте нови създават други осем нови, така след около 10 часа ще имаме над 68 милиарда нови репликатора, за по-малко от ден те ще тежат един тон, на вторият ден те ще надделеят (унищожат) над земята. В следващите четири часа те ще надвишат масата на Слънцето и всички планети (вероятно има предвид тези от слънчевата система) взети заедно - доста преди химикала да се изпари от бутилката (времетраенето)".

По History Channel са показвали подобен сценарии (подобeн на този със сивото масло), където милиарди наноботи са пуснати да почистят нефтеният разлив по крайбрежието на Луизиана, разбира се получава се грешка в кодирането (както при рака) и наноботите започват да поглъщат всички живи форми базирани на въглерода (скоро ще говоря и за въглерода, подготвям материал), вместо само тези с въглеводородна структура (нефт). Наноботите унищожават абсолютно всичко, докато се репликират отново и отново, в рамките на дни планетата е превърната на прах.

Тук изскача още една взаимовръзка: изкуствената нанобактерия Синтия, която смело може да наречем Синьото масло (да има и такова). Малко да припомним за нея:"Бактерията се храни с петрол. Това не е необичайно. В света има стотици микроорганизми, които правят точно това. Благодарение на тях природата се възстановява от замърсявания. Уникалното при "Синтия" е, че тя е първата напълно изкуствено създадена бактерия и е дело на J. Craig Venter Institute. Това е американска неправителствена научна структура, в която работи дори Нобеловият лауреат Хамилтън Смит. Основана е от Крейг Вентър през 2006 г.
Създаването на "Синтия" отнема години работа на 20 учени и над $40 млн. Бактерията е готова през 2010 г., когато става и огромният разлив на нефт в Мексиканския залив. Според световната конспирация тя е пусната във водата, за да изяде петрола. Съвсем скоро обаче се оказва, че лакомата бактерия изяжда всичко живо, до което се докопа. Антибиотик за нея няма. Така съвсем скоро тя ще унищожи целия свят." Браво на нея!

Дрекслер описва сивото масло в глава 11 така: "Ранните репликатори базирани на асемблерите, могат да победят и най-модерните съвременни организми. "Растения" с "листа" не по-малко ефективни от днешните слъчеви колектори, могат да видят сметката на истинските растения, като запълнят биосферата с негодна за консумация зеленина (за феновете на зелената салата с риба тон: това което ядете сега, макар и с нитрати и тежки метали е за предпочитане пред нано салата от нано марули и нано риба тон). Всеядните нанобактерии много лесно биха могли да видят сметката и на истинските бактерии. Те много бързо ще се разпространят като пращец по въздуха, да се репликират бързо и да редуцират цялата биосфера във прах в рамките на няколко дни. Опасните репликатори биха били трудни за спиране, те са малки и бързо се разпространяват, най-малкото ако не вземем мерки за да ги ограничим. И без това имаме доста проблеми с разни контролиращи вируси и плодовите мушици.

Автора казва, че не използва термина "сиво масло" заради цвят или текстура: "Въпреки, че масите неконтролирани репликатори не трябва да са нито сиви нито маслени (лигави), термина "сиво масло" подчертава, че репликаторите са в състояние да заличат живота на земята. Те може да стигнат най-високото еволюционно стъпало, не е нужно да им се придава, чак такава важност."


              


Вие религиозни водачи на човешкият род носите тези роби и поли без да знаете защо.
Кой, мъже от човешкият род, се опитвате да представите? (кралицата на Орион - кой друг)

Така е тук във 3та плътност, така е и в 4та – Астрала. И когато древните човеци били разделени на полове и ДНК командата “покорявай се на бог” била инсталирана, Империята знаела, че боготворенето ще бъде удовлетворявано на 2 нива – физическо и астрално.


            


Няма как да не споменем и жалкият стремеж на извънземните да имитират (поне визуално) някой от аспектите на Висшият Аз:

Във връзка с прословутото око на Хор ето една интересна картинка:

1. стилизирана буква „Я“ - която обърната на обратно е „R” - AR? (египетският иероглиф за звука „R” e кръгче с точка по-средата)
2. Вътре в окото: зеницата е силно-свита (спрямо ириса) и все едно излъчва някакъв сигнал (лъч) , насочен на долу:
3. Oт самото око се спуска змия, опашката и символизира и нещо като кабел за свръзка:


           

...Вследствие на грехопадението човечеството е слязло в една по-нисша област на земното кълбо, където законите и отношенията са диалектични, докато в сферата, в която сме живели преди падението, те са статични,т.е. непроменливи.
Това означава, че всичко в нашия свят е подчинено на процесите на поява, разцвет и упадък, защото всички ценности се превръщат винаги в своята противоположност. Това е белегът на сегашния свят, на преходното, на временното. Това е светът, в който цари постоянна разруха. Обратно на това, светът на статиката е едно вечно, непроменливо съществуване, свят на абсолютната, свързаната с Бога свобода - Царството небесно.
Диалектичната жизнена област е едно проклятие, но същевременно и една милост.
Тя е проклятие, защото тук нищо не е вечно, всичко идва и си отива; защото доброто и злото взаимно се уравновесяват и винаги се преследват; защото всичко това е безнадеждно и безсмислено.
Тя е милост, защото поради непостоянството нищо в човека не е едно и също и не може да кристализира вечно;
защото благодарение на непостоянството дори и породеното от него зло постоянно се разрушава и така държи падналото човечество в движение.

откъс от Елементи от философията на съвременните розенкройцери,

              

Човечеството е стигнало до надира – абсолютната най-ниска точка на материята. Затова материята няма вече да става по-гъста и по-компактна. С това е свързано времето на края, на промяната и насочването нагоре. Тази промяна е демонстрирана в така нареченото одухотворяване на материята – не в смисъл на превръщането й в нещо прекрасно, а в смисъл, че тя става по-фина. Ние смятаме дори, че това в известна степен вече е започнало. Изфинването означава един постепенен, закономерен процес на изчезване на материята, или това, което в Откровението на Йоан се нарича „Падането на Вавилон“. Материята, с всички нейни материални изяви и всичко, което се поддържа чрез материята, няма да може да се утвърждава вече така, както е било възможно до този момент, понеже атомарното състояние на земята напълно ще се промени.
След като знаем всичко това, ние ще можем да си представим как ще изглежда бъдещето на света и човечеството. Тъй като най-ниската точка на материята, и заедно с нея и краят на нашия жизнен порядък, вече са достигнати, атомните условия на нашето космическо пространство се преобразуват и преминават към възход. Така ще се появят едно Ново небе и една Нова земя.


Откъс от Алхимичната сватба на Християн Розенкройц – част 2

             

Какво е твойта плът, Хайям?
В степта опъната палатка,
в която като шах Духът
е седнал за почивка кратка...


        


Джанавара = Джнанавара


Джанавара = Джнана(знание)Вара(бяло,вода,извор)= Извор на знание

Джнана , гняна или гианана ( Sk . , Jnana IAST ) е санскритски термин, който означава „знание”. В индуистката философия обикновено се използва за означаване на "истинско познание." В монистичните направления на индуизма, като Адвайта Веданта , съвършенството на джнана е осъзнаването на единството на индивида, или в санскритската терминология на атмана , с безличния аспект на Абсолютната Истина - Брахман . Често в индийската философия терминът „ атма“Джнана”, която обикновено се превежда като “самосъзнание”.

Човек, който се опитва да разбере Абсолютната Истина (в неговата лична проява като Ишвара или Бхагаван , или в безличния си аспект като Брахман ), разчитайки единствено на силата на ума си, се нарича джнани ( джняни или гняни ). Пътят на jnana, jnana yoga , е един от класическите видове йога в индуската философия


Находки от манастирския комплекс в Джанавара


             


Обвиняемият за хакването на НАП излезе от ареста - Mediapool.bg


Асиметрична разработка на Черната ложа - ДС ТОРА НОСТРА, с цел защита(избелване) на куките(шебек гоите) си в НАП.

Недостигът поради източване на пари от бИджета трябва да се превърне в дълг на дребния бизнес

Офицерите от Първи отдел на ДС-ТОРА НОСТРА монтирани в НАП-те имат достъп до данните на фирмите несвързани с черната ложа(ДС) и се възползват за да ги ликвидират.


                   

Кучетата в Рим и в древен Египет са свещени животни. Фактът че кучетата лаят, и издават звук "AB", означава, Въплъщение и Възкресение на Ра. Ето защо, кучета - са животни, славещи "Ав", което означава че със своят лай непрекъснато хвалят Въплъщението и Възкресението на Ра. Това правомощие е дадено им от самия Бог Ра. Кучета са уникална в цялата природа на Земята, с изключение на човек, което е в състояние да възпроизвежда звука на "Ав" (Забележете, че вълци, подобно като абсолютно прилича на лай куче не може, докато лисиците могат да лаят, така че се отнасят към кучетата) , Ето защо в Рим, в Египет и в древна Русия в до-монголския период кучетата = кучета имаха важно религиозно значение. Изображението върху иконите на светците с глави на кучета, е предназначено в древна религиозна традиция, да покаже че тези светци са оприличени на кучета Ra, със всяка дума, със всеки изговорен звук хвалят Sun Ra, както правят и кучетата със своя лай. Имайте предвид, че кучетата също са способни да ръмжат. Тогава комбинацията от ръмжене с неговия лай, дава звук като Р-Р-Р_Ав = Ра_Ав, директно хвали въплъщението и възкресението на Sun Ra. В тази връзка е интересно да се види как днешната ариани, несъзнателно, на генетично ниво, опасявайки се, кучешкият лай "Ав", "Ra_Av" жалби за въплъщението на Sun Ra, в изкуството и литературата (тъй като дори детски книги като "котенце на име Woof" и т.н.) умишлено се предава кучешкия лай с изкривена дума "Гав, Уаф, Woof" и наистина не се публикува издавания от кучета звук "Aв". Доколкото кучетата при лай издават звука "Ав", те наистина са "Господари на Авос(-а)", което означава "господари на Въплъщението и Възкресението на Силата и Величието." В древни времена с звука на буквите "в" и "б", е предавано едно и също значение, затова в Речи Ра израза "господар на Въплъщението и Възкресението на Силата и величието" може да бъде написано като Ак_Аб_Ос, което арианите са реверсирали наобратно за да получат думата "куче":

«владика на Въплъщение и Въскресение на Сила и величие» = Ак_Аб_Ос <= собака (1.25)

По горе вече отбелязахме, че вълците, въпреки външната прилика с кучето не могат да лаят, че са лишен от възможността да славят Слънцето Ра. Що се отнася до вълците да вият срещу Луната = Ара - това е нещо обичайно (за разлика от кучетата, когато кучето изведнъж започва да вие срещу луната се счита лоша поличба), в древността са вярвали, че вълка със своето виене слави Луната = Aрa. Ето защо вълците в народната традиция винаги са били свързани със силите на мрака, вещици, магьосници, и върколаци, груба въплъщение, противници всичко обратно на възкресението на Слънцето Ра, а значи противници на "Ав(-у)" Всъщност, точно обратното на лингвистичното Ав(-у) се явява Бa (Aв <= Ba). Ето защо, ако кучето е "Ак_Ав_Ос" = "владика на Авоса", то "вълците" са "Ва_Ал_Ок" = "Ваал (и) _Ok", което означава "Ваал(-а) владика." Оказва се, че кучето е Авос, а вълкът служи на Ваалу/Велзевул

Имайте предвид, че едно от имената на Ваал е славянския Велес, преминал в Библията като "Велзевул" Куче и вълк са непримирими противници, както и едно куче и котка.


            

«Маска на Анубис» Религиозно-обряден вариант боен шлем на воините на Ра. Музей Ремер-Пелицеус, Хилдесхайм

Изображението на "Псеглавеца" в Иконите на Русия като войник с кучешка глава - е изображение на рицар на Pa в пълно бойно облекло, докато носи бойната каска на Анубис във вид на глава на куче. Имайте предвид, че издадените кучешки уши над каската изглеждат като буквата «V» и означава "Aв"или звуково лай "Ау", който е поздрав и бележи възкресението на Рa към вечния живот. Тези уши са характерни, например за кучета, овчарки. Всъщност, думата "овчарка", въпреки синкретизма си, може да бъде представена като:


овчарка = Ав_čий_Раок(-а) – то есть «воплощение сущего Ра-Владыки

Според Вергилий, Анубис с кучеглав шлем е изобразен върху щита на легендарния Еней. Ювенал споменава за поклонението на Анубис в Рим. Траките са идентифицирали Анубис с Хермес Гермес(-ом) <= сий_Ам_Раог(-ом), или «ръка на Слънцето Ра - Владика» Hand Sun Ra - Lords" В действителност, традицията на изпълнение на бойни каски на войници в вид на глава на куче се запазват много дълго време.

              

Антагонизмът между кучета и котки се предава и езиково. Така, на английски език, на кучето/сабака еdog = «Дог». Прочитаме го наобратно:

Дог <= Год = гот = гад = кот (1.26)

Формула (1.26) показва, че кучето собака = дог е противник на влечуги змии и котки. Като се има предвид, че арианите-готите са наричали "Бог" с дума Гот или Гог, при които понятието "Бог" влезе в English (God) и в немските (Gott) езици, както и на факта, че Гот = Гад = Змей, става ясно, че готите се поклониха на Змея = Хору-Христу, когото Моисей издигна в пустинята. А кучето е куче, Собака = дог езиков антагонист на арианския "бог" Гот(-а) = Гад(-а) = Змея, а в същото време котката, кот = кэт = кат, Cat, напротив, е езиков герой протагонист на Сакс Гот(-а). Ето защо не се допускат кучета в съвременните християнски църкви за разлика от котките. Легендата разказва, че кучета не се допускали в храмовете, защото те хапели краката на разпнатия на кръста Христос Хора-Христа = арианския Гота. Е, кучетата винаги не са обичали котки, както и други влечуги = змии, ето защо, когато змията е била разпната на дървото, куче я хапе. Ако кучето служи на Рa, вълка и котката са Aрa служители . За вълци казахме, а черните котки са свързани в народните поверия със зли духове и силите на мрака. Не е случайно, че когато котката (особено черна) ни пресече пътя, това се счита за лоша поличба. Котките, за разлика от кучетата, не са в състояние да служат на лицето вярно. Котката е винаги себе си. Ако енергията на кучета - "топла", котките са електроцентрали за "студена". Котаракът в този смисъл е като змията, олицетворяващ животинската енергия в материята, т.е., Ка. Ако някой се съмнява, ще представим нашите аргументи малко по-пълно. Не е случайно, че думата "котка" на английски се изписва като «котка»«cat» = «кат», което има устойчиво значение на "екзекутор/палач" в редица езици. От гледна точка на речта Рa думата "котка" «кот» = «кат» може да бъде представена като "Ка_Ат" = "Ка_ад", което означава "плътски, материален, груб, противник на Всевишния, ад," Тъй като "к" и "г" преминават една в друга ( напр Гор = Хор = Кор и т.н.), в думите често е приемливо буквата "к" да се замени с "г", без да променя смисъла на думата. В този случай, това е още по-валидно, защото католическите църкви в Европа, наречени готически, от това, очевидно следва тъждественност на понятията "Кот", "Кат" и "Гот". Но думата "Гот" означава "Бог» (God – англ., Gott – нем). От историята знаем, че готите, са наричани така, защото са наричали своя "бог", с думата "Гот" и са били ариани, т.е. всъщност се покланяха на Aру. Оказва се, че те са наричали Aрa с думата "Гот", преведена днес като "Бог". Както ние показахме, че Гот = Гад = Змей,Serpent, то Змията е Ap. Изразът "бог Aр" ще звучи в готския като "Гот_Ар" = "Готар" = "Катар". Замествайки в този израз вместо думата "Гот" = "Гад" неговият еквивалент под формата на "змия", получаваме:

Гот_Ар = Гад_Ар => Змей_Ар = См_Ар = Симар (1.27)

От (1.27), например, е видно, че Гад_Ар може да бъде представено под форматаГайд_Ар = Гайдар. Сега става ясно произхода на имената "Гайдар", водещи от въплъщението на самия Змей_Ар(а). За съвременните руснаци, тази фамилия е известна с имената на "Светата Троица": Аркадий Гайдар (баща), Тимур Гайдар (син) и Егор Гайдар (внук). Кървавата съшност на Змея_Ара = Симара очевидно се е проявила най-стария от тях (бащата), говори се, че зад зверствата, извършени по време на гражданската война не са разстреляли само "червените". Неговият внук, "тихия" Егор Гайдар, лично не е убил никого, но е извършил такива "икономически реформи", че населението в Русия намаляло значително. В този пример, можете да направите един любопитен извод: най-възрастния от Гайдаров (Аркадий) е действал по време на гражданската война, тоест, по време на разрушаването на старата, царска Русия. Най-младият от "троицата", Егор Гайдар, е показал себе си добре пак по време на разрушаването но на Съветския съюз. В същото време, "средния" Гайдар, Тимур, който не живял в "интересни времена", нищо забележително-негативно не е направил. Напротив, свързано с името му "Тимуровско движение" е от образователен, ни с принудително моралистичен характер помощ за "слаби, сираци и бедни." Това означава, че Змей-Ар, лингвистично е програмиран в техните генерични наименования, родовой фамилии от наги и се показва "избухва", в ерата на големи промени, когато нещо се разваля, а от руините му се изгражда пак нещо подобно.

Именно в такива преломни моменти от историята, кървавия Змей-Aр се опитва да се измъкне от подземния свят, от царството на мъртвите, от самите дълбини на ада, за да унищожи човечеството, след като е пил кръвта му и се е хранил с неговата Бa, за да преодолее оковите на Земята <= Аламос, да излезе навън и да изгрее като второ, "Black Sun", засенчващо Sun Ra. Запомнете това за в бъдеще. Тъй като готите, са известни в историята като ариани, нарекоха своя "бог" Готар = Катар, следователно другото име в историята на готите е "катари". Оказва се, че названието на животното с думата "котка" хора, посочвали,същото че това животно служи на Готу = Ару, което означава, на силите на мрака, което и трябваше да докажем. От формула (1.27) следва още один важен извод: катари и самаряни (последователите на Бика-Симара,, жители Симара = Самарии библейските самаряни) - те са едно и също нещо.

http://paraatmajiwaatmavedaanta.blogspot.com/…/blog-post_12…



         


"Направо до тази градина се протегна дългоочаквания лунен път, и първо по нея се втурна да бяга остроухия пес." (М&М, М.А.Булгаков)

Така както е изобразяван Анубис като куче

Саб-ак =Саб <= Абос = Авос,,

или като човек с глава на куче в древен Рим и Египет, означава че кучето е било свещено животно, на което се е позволявло достъп до църквата на Абога Ра в раабту = ропту. Имайте предвид, че в християнски църкви нямат право кучета, но пускат техните биологични антагонисти, а именно котки/ (котов=готов = катов = гадов =влечуги). Оказва се, че римските ропти кучета са били църковни песове а християнските църкви/храмове са явяват а котките == готов = катов = гадов=влечуги. В същото време, "пълзящите" са посочени като змии. Оказва се, че съвременното християнство е "змеево" от езикова гледна точка, това е, за да се поклонят на разпнатата змията, както е споменато по-горе. Един от първите християнски богослови Тертулиан твърди, че самите християни в старите дни наричали Христос "Добрата Змия." В Библията (Числа, 21:6-9) се разказва историята за това как Мойсей направи бронзова змия и я тури на прът като знаме.

http://paraatmajiwaatmavedaanta.blogspot.com/20…/…/eo-3.html


                   


Когато одумваш един човек, отменяш закона за кармата(ти си негов изпълнител) и му "помагаш"
Когато не го одумваш, оставяш закона на кармата да се погрижи за него...и му помагаш...


               


Интересно е ,че една от фигурите на казанлъшката гробница е с червен конец на лявата ръка ( според древните поверия а и Дънов споменава ,че с лявата ръка приемаме енергиите а от дясната излизат) та червеният конец явно предпазва от проникване на зли сили . Интересно е и за отбелязване ,че еврейчетата също смятат свързването начервен конец на лявата ръка за отблъскване на злите сили

               



Матрицата защитава сама себе си и използва поробените от нея души за атаки срещу пробудените.

----------------------------------------------------------------------------

ТЪЛПАТА не е нищо повече от едни ОПАКОВКИ , под контрола на специфични ЕГРЕГОРИ. Отделилия се от тоя омагьосан цикъл , поел пътя на ИСТИНАТА ( БЕЗСМЪРТИЕТО ) , става мишена , към която ЕГРЕГОРИТЕ по сигнал на ТОЗИ над тях , владеещ ги , насочват количествената енергия на ОПАКОВКИТЕ .


‎Mitko Marashev‎
              


"Всички ние, особено в нашата младост, сме склонни да объркаме провидението и собствените си мечти."Х. Хесе

" Ако осъзнаете, че всичко се променя, няма да се крепите за нищо." Дао

               

Ако сърцето на починалото лице при тегленето е по-тежко от перото на Ратеам, това означава, че за живота си човек е намалил в сърцето си размера на Ба, даден му от Абог Рa при раждането, и е подменил загубил "светлинната/лека" Бa с плътска "тежка" енергия Ка, тоест с "енергията на греха. " Колкото повече в сърцето е греха "тежката" Ka, толкова по-малко, е съдържащата се в сърцето "леко" на тегло Ба, така че "тежкото" греховно сърцето на починалия надхвърля перото на Матери <= Ратеам, и духа на човека се втурва по скалата на истината надолу към Aру в ада като не изпълнил своята мисия на Земята. Ето защо сърцето се претегля на Съда на Озирис, за идентифициране на Ba / Кa в сърцето на покойника в сравнение с еталонното значение Ба /референтна стойност/, достъпно с раждането. Оттук и произлиза изразът "натежало сърце", "болен в сърцето", синоним на характера, което означава едно и също нещо: вмъкване на змията на грехът в сърцето на човек, и изяждаща даденото на човека по рождение Ба. С други думи, плътския грях - змията Ka поглъща Ба.

1 коментар: