Последователи

сряда, 16 декември 2015 г.

Окултните корени на коледа 2ч.

                   


Комерсиализирането на образа и Кока-Кола

 

 >  Сома - еликсир на безсмъртието или сливане с обекта на своя култ, т.е. персонифицираната растителна матрица на планетарния живот.                                                                                             
Илюминати обичат символиката, датите, значението на имената и двойното значение на нещата, което кодирано ни казва истината, която се крие от масовото население. С напредването на технологиите в медиите и възможността да се предават скрити и открити съобщения, изкушението да глобализират ритуалите и церемониите спонтанно нараства. 

                                                                                                        
Първият опит на илюминатите в 20 век бе създаването на дядо коледа в червен костюм. Преди това, тази фигура е била позната единствено като вече споменатите св. николай и татко коледа. Сега, дядо коледа е символ на поробването на децата. Сега, думата „Santa“ е аналогично на „Сатана“ и е нейна анаграма. Дядо коледа е един от новите ню ейдж божества без публиката реално да осъзнава факта. (Между другото по същата причина имаме ню ейдж богове като санат кумара (същата анаграма) и т.н.)

                

Сатанизмът и сатанинските ритуали нарастват спонтанно след като медиите приеха червения дядо коледа. Този подмолен метод вкарва в мисловния модел на хората, че мистичното, нечовешкото, може да влезе в домовете на хората. Той ще е добър с тях, само ако те се държат по определен начин през годината. Червеният костюм говори сам за себе си – вече казах, че червеното е кодовият цвят за навлизане в астралните нива. Червеният цвят е цвета използван от богинята, по време на рептилските ритуали, за призоваване на астрални същества.
Да проследим постепенното изграждане на този ритуален образ.

               


Счита се, че първата поява на санта клаус в медиите е още след гражданската война в САЩ в ню йоркския вестник „Harper’s Weekly“, където карикатуристът Томас Наст (1840-1902 г.) го рисува за първи път по поръчка на изданието, което разбира се е под масонски контрол. Наст е роден в Бавария и е син на музикант от баварската армия със социалистически убеждения. Съществуват твърдения, че Наст е бил пределно наясно, какво представляват баварските илюминати. Самият той пътува до Европа и близо година следва масона-революционер Джузепе Гарибалди. В периода от 1862 до 1886 г. Наст успява да нарисува над 2 200 илюстрации на санта клаус във вестника. Така например Наст успява да представи дядо коледа в неговата работилница, правейки играчките за децата в материал озаглавен „Санта клаус и неговата работа“ около 1869 г. Той създава и дома на санта клаус, който се намира на Северния полюс и неговите помощници джуджета-елфи. Елфите, които по-рано не били спътници нито на св. никола, нито на татко коледа, станали редовни спътници на новия образ на санта клаус.                                                                                                                                           
                           
                                 
Кои са елфите?

Елфите представляват митични малки богове на плодородието в пангерманската и скандинавската митлогии. Вярвало се е, че те са младолики и красиви и живеят в горите, пещерите, изворите и водопадите. Смятало се също, че са безсмъртни или поне – живеещи много дълго, притежавайки изключителни магически способности. В легендите елфите най-често биват представяни с благ характер, но сред тях се срещат и лукави, горди и тъмни елфи.

За създаването на съвременния образ на санта клаус допринася и Клемент Мур с неговата творба „A Visit from St. Nicholas“, по-известна като „The Night Before Christmas“, която изцяло е промотирана в обществото чрез масонските връзки на клана Ливингстън.
За „духа на коледа“ своя принос дава и Чарлз Дикенс с неговата всеизвестна „Коледна песен“. Дикенс е масон.
От 1927 г. ежегодно през декември започнали радиопредвания, които популяризирали и пооформили сред хората представата за санта клаус. Първите негови изображения с познатите ни дрехи и вид се появяват в началото на 20 век. През 1930 г. Фред Мизен разработва свой проект на санта за Кока-Кола. Година по-късно шведския художник Хаддон Съндблом (от еврейски произход) нарисувал първата реклама на брадатия старец като розовобузест шишко, използвайки за модел своя приятел Лу Прентис. Образаът бил създаден по поръчка на илюминатската корпорация Кока-Кола. Неговият санта клаус бил облечен в цвета на Кока-Кола (червен – duh!), което „по случайност“ се оказва и цветът на наметалото на Один, от чийто архетипен образ произлиза цялата идея за дядо коледа.

               

Традиционният начин, по който дядо коледа изглежда днес. Забележете основните цветове. Черно-бяло-червено. Обикновено във Великобритания татко коледа се е изобразявал със зелено наметало (защото идва от гората), до момента, в който през 30-те години на 20 век нахлуват американските реклами за Кока-Кола. Днес във Великобритания татко коледа и санта клаус са синоними. Всичко около този образ е нагласено и очевидно някой много държи да изглежда точно по начин, по който изглежда.


Разбира се санта клаус пие само Кока-Кола, защото знае, че това е най-полезната напитка на света. Кой не знае всички ползи от Кока-Кола? Води до наркоза, увреждане на нервната система (поради съдържанието на кофеин), съдържа отровата за плъхове аспартам и след дългогодишна употреба води до класическото – рак.

                
                                                                                 Какво още да кажем за наркотизиращата и изцяло въплъщаваща жалостта напитка Кока-Кола? По-добре да не казвам нищо, защото това ще ме отведе в друга hate-тема.
Всички елени, с които пътува санта си имат имена. Дашър, денсър, пренсър, виксен, комета, купидон, донър и блитцен. През 1939 г. Робърт Мей, който като студент членувал в една от най-старите университетски младежки организации от масонски тип в САЩ (Phi Beta Kappa), създава образа на последния елен – рудолф.

              

След като завършва университета той започва да работи за U.S. Steel – собственост на илюмината Дж. П. Морган – човек, който няма нужда да бъде представян. Именно за тях той създава деветия елен рудолф, като написва детската книжка „Rudolph: the Red-Nosed Reindeer“ и съвсем „неочаквано“, още същата година продава 2,4 милиона копия от нея. През 1949 г. пък излиза песничка за елена, което създава лавинообразна вълна и промиването на детски мозъци започва.


И така. Както виждате причината санта клаус да носи червено и бяло е много тривиална – Кока-Кола създават рекламно лице, което да се грижи за техните продажби сред детската аудитория. По официална информация, това се наложило, защото тогава било нелегално директно да показваш деца пиещи Кока-Кола, тъй като в началото напитката съдържала кока(ин), но това е друга история...
Всъщност, не, не – нека я разкажа :)))))) Твърде е забавно and booooy... I enjoy fun! :)))

Оригиналната рецепта на Кока-Кола е създадена на 8 май 1886 г. в задния двор на наркомана-фармацевт Джон Пембъртън, който бил морфинозависим и търсел начин да се откаже от тази зависимост на принципа „клин-клин избива“ с друг наркотик. Рецептата представлявала комбинация от наркотика кока, семена от кола – билка, употребявана от западно-африканските племена по време на различните им ритуали и turnea diffusa – растение, използвано за увеличаване на сексуалната активност. Оригиналната формула съдържала 8,46 милиграма кокаин за една чаша, която се продавала по онова време за 5 цента. За сравнение, ще дам пример с това, че наркоманите, които употребяват кокаин днес взимат дози от по 20-30 милиграма. Ако тогава човек е пиел по 2 чаши на ден, той е бил зависим (а допускам, че хората са пиели по много повече).
Впоследствие компанията се продава на банкера Ейза Кандлър и на 1 май 1889 г. той публикува съобщение на цяла страница във вестника „Atlanta Journal“, че е „единствен собственик на Кока-Кола“. Вкусна, освежаваща, ободряваща, тонизираща. Ммм...
По ирония на съдбата 1 май е датата, на която е основан модерния орден на илюминати :) Знаците на съдбата. Днес рецептата е променена и се крие в тайна. Защо?
Парадоксално е например, че повечето родители, които не са наясно с нещата, не дават на децата си да пият кафе, но спокойно им позволяват да се наливат с продуктите на Кока-Кола, която е блъскана с кофеин на килограм. Според д-р Ройъл Лий от „Фондацията за изследвания в областта на храненето“, в напитката умишлено се поставя кофеин, към който постепенно се стига до пристрастяване, за да може жертвите да свикнат със стимуланта и да не могат повече без него. Единствената причина към Кока-Кола умишлено да се добавя кофеин (тъй като няма никакво друго разумно обяснение), е да може потребителите да привикнат към нея.
Ето това е компанията създала образа на санта клаус.

За да постигнем абсолютно разбиране за този образ обаче, няма как да не преминем през основната причина нещата да са такива, каквито са..., а именно... Свещената гъба.

Ооо, свещена гъбо... light my way! (ритуални напявания :Р)

Древните хора, включително лапландците от днешна Финландия и племената от централните руски степи, вярвали в Световното дърво. Както вече казах, то било възприемано за космическата ос, според което са устроени различните нива на съществуване във вселената. Корените на Световното дърво се простирали надолу в Подземния свят, а неговото стъбло е „Средната земя“ (от която и Толкин взаимства името) на всекидневното съществуване, чиито клони достигат до небесните светове. Северната звезда също била смятана за свещена, тъй като всички останали звезди се въртели около нейната фиксирана позиция.
Те асоциирали тази „Полярната звезда“ със Световното дърво и централната ос на вселената. Върхът на Световното дърво докосвало Северната звезда и духа на шамана метафорично изкачвал дървото, по този начин преминавайки в реалността на боговете. Това е северната трактовка за звездата на съвременното коледно дърво и причината поради която санта клаус направил дома си на Северния полюс.

Червената мухоморка расте единствено под определени видове дървета, най-вече под ели и други вечнозелени. Короната на гъбата са плода на стъбло, което расте под земята и съществува в символична връзка с корените на дървото. За древните, тези гъби буквално били „плодовете на дървото“. Те били удивени как тези магически гъби израствали от земята без никакво видимо семе. Те вярвали, че това „непорочно зачатие“ било резултат от сутрешната роса, която била разглеждана като семето на боговете.
С времето те открили (по техния си начин, но описвам със съвременни думи), че активните съставки на червената мухоморка не се преработват от метаболизма на тялото и остават активни в урината. В интерес на истината, много по-безопасно е да пиеш урината на някого, който е консумирал гъбите, отколкото да ядеш от самите гъби директно, тъй като много токсични елементи са преработени и елиминирани през първото минаване през тялото.
Сред древните било редовна традиция, потентния ефект на гъбите да бъде рециклиран, пиейки урината на другия. Веществата на мухоморката оставали активни дори след 6 преминавания през човешкото тяло. Някои западни изследователи твърдят, че оттук идва произхода на фразата „to get pissed“, тъй като обичая по пиенето на урина предхожда алкохола с хиляди години.
Северните елени били свещени животни за тези полу-номадски племена, тъй като животните им осигурявали храна, дрехи и други необходимости. Било забелязано също така, че елените се хранят с мухоморки. Те ги търсели под снега и започвали да подскачат неспирно под тяхното въздействие. Много често урината на халюциниращите елени била консумирана от хората заради психеделичния й ефект. (Пиещи урина хора, надрусани елени – всичко това звучи като сценарий на анимационно филмче, но ако си мислите, че си правя шега – бъркате. Говоря за древни шаманистки практики практикувани и до днес в тези ареали.) Това важало със съшата сила и в обратната посока, тъй като елените обичали урината на хора, особено на тези, които са консумирали гъбите. Всъщност, елените умишлено търсели човешка урина за пиене в снега и някои членове на племето носели манерки от тюленова кожа пълни със собствената им урина, която използвали, за да привлекат отклонилите се елени обратно в стадото.
Ефектите от мухоморката обикновено включвали усещане за дезиорентация и летене. Именно с последното усещане се свързва и легендата за летящите елени и митовете за шаманските пътешествия в халюциногенния свят на гъбите включвали истории за крилати елени, които пренасят своите ездачи до най-високите клони на Световното дърво.
По този начин гъбите по съвсем естествен път били приемани за религиозни атрибути.

Макар съвременния образ на санта клаус да е създаден отчасти за рекламни цели от Кока-Кола, в действителност, неговия външен вид, дрехи, маниери и спътници – всички тези аспекти го превръщат в реинкарнация на тези древни шамани събиращи се за гъбени пътувания.
Един от страничните ефекти от яденето на мухоморката, е че кожата на чертите на лицето поруменяват и придобиват яркочервен цвят. Това е причината поради която санта винаги е илюстриран с алено червени бузи и нос. Освен това той се облича в цветовете на свещената гъба.

                     
Когато идвало времето за беритбата на магическите гъби, древните шамани се обличали по много подобен начин, носейки червено-бели вълнени палта и дълги черни ботуши.
Тези хора живеели в жилища направени от бреза и еленова кожа, за които сте чували и се наричат „юрти“. Подобни на индианските колиби, юртите имали централна дупка ползвана за комин и често била ползвана и за вход. След събирането на гъбите изпод свещените дървета, където те растели, шаманите пълнели своите торби и се връщали вкъщи. Слизайки по входа-комин, те споделяли гъбите с хората в юртите.
Мухоморките имали нужда от изсушаване преди консумация. Този процес намалявал токсичността на гъбите, но увеличавали техния ефект. Шамана закачвал гъбите около огъня и чакал да се изсушат. Психеделичното пътуване под влиянието на мухоморката били символични и в контекста на това, че дупките-комини били своеобразен портал за духа на шамана, изход от физическия план.
Прочутото магическо пътешествие на санта, в което неговата шейна го отвеждала около цялата планета за една нощ било възможно благодарение на „небесната колесница“, от която той и другите шаманистки фигури произхождат. Колесницата на Один, Тор и Озирис сега са познати като Големия черпак, който обикаля Северната звезда за 24 часов период.
В различни вариации на древната история, колесницата била дърпана от елени или коне. Когато животните се изморявали, тяхната слюнка и кръв започнала да капе по земята и образували червената мухоморка. По всяка вероятност обаче, те просто разнасяли спорите на гъбата чрез своята слюнка и така тя се разпространявала във все по-голям и по-голям ареал.

И така, защо хората отсичали ели и ги слагали в своите къщи по време на зимното слънцестоене, поставяйки опаковани в червено/бяло подаръци в основата на дръвчето? Защото под елите е точното място, къде те откривали „най-свещената субстанция“ – червената мухоморка.

    

И до ден днешен, сибирските шамани се обличат в церемониално червено/бяло, за да запазят магията на гъбите.

                  

Първо, те избират мястото където частично да изсушат гъбите, близо до ствола на бор, което ги подготвя за консумирането и прави нещата по-леки. Това е причината поради която коледните дървета се украсяват с топки, защото събирачите са окачвали дърветата с умиращи гъби (които има полу-сферична форма). Ето защо още от комунистическо време имаме коледни играчки-гъби.

Защото самата концепция за гъбата е много тясно свързана със самата коледа...

www.youtube.com/watch

... и с всички религии по принцип...
 
Открийте разликите


Точно както сибирските шамани (обличащи се в червено и бяло) влизали през отворите-комини на своите юрти, където се извършвали ритуалите, така и санта клаус пристига на покрива и влиза през комина. Точно както шаманите събирали гъбите в чантите, които те носели със себе си и впоследствие правели церемонии с тях, така и дядо коледа, носи подаръци в чувала.
И тъй като шаманизма (и особено сибирския, който се води най-древен) в крайна сметка е в основата на всички религии, не е много прибързано да се твърди, че мухоморката има основна роля във формирането на това, което днес наричаме „коледа“ и „санта клаус“ и лично за мен това е безспорен факт.

Извънземната връзка

Колкото и да ви е смешно, такава има. Както казах това е събирателен образ и различни фракции влагат в нея различни смисли и ги промотират, защото както знаете всичко е борба за енергия на тази планета.
Нека видим метафорите...
Дядо коледа живее на Северния полюс, който е входна точка за Вътрешната земя и за подземното общество на рептилиите. Той има малки дребни елфчера, които му помагат да си върши работата, символ на малките Сиви с колективно съзнание. Хвърчащите елени и шейната символизират многоизмерния летящ кораб използван, за да се влезе там. Съветват децата да оставят на дядо коледа някакви сладости, представляващи жертвоприношението предлагано на могъщия бог. В допълнение, комерсиализма зад тези изкуствени коледни празници е замислен да извлече някакви религиозни цели, както и да обогати вече богатия световен елит.
Интересна синхроничност в тази посока за мен е, че кодовото наименование, което астронавтите от НАСА ползват, когато видят НЛО в космоса е „Santa Claus“ и дори можете да попаднете на клипове в youtube, на които ще чуете традиционната реплика: „Хюстън, току-що видяхме Санта Клаус“.
Интересно е също така, че най-класическото изображение на дядо коледа е това на силуета му на фона на Луната, която както знаем е основна извънземна база.

                          
Идеята става още по-приемлива ако гледате най-новия детски популярен холивудски филм по въпроса – „Arthur Christmas“.


В него дядо коледа пътува с огромен космически кораб подобен на Ентърпрайз от Стар Трек, който има възможност да бъде невидим...


... има система за навигация с интересни символи...


... оборудван е със суперкомпютри... и като цяло филма съдържа извънземен мотив, който можете да видите сами.
Човек си струва да се замисли...

Философският въпрос относно дядо коледа

Твърде дискусионен въпрос е, дали децата трябва да бъдат оставяни да вярват в дядо коледа. Посредствените идеалисти, които са гледали твърде много филми като горния със сигурност биха казали „да“.
Очевидно обаче настоящата тема повдига много сериозни въпроси и издига цялата тема на едно различно – вече езотерично ниво. Защото това не е просто безобидното „остави го да има въображение и мечти“. Очевидно е, че на определено равнище тук говорим за окултно обособяване.
Дядо коледа, като плод на религиозните напъни е външно божество, което децата боготворят. Обществото неусетно ни вкарва в ситуация, в която ни принуждава да заемаме този лъжлив образ пред децата по този начин карайки ни отново, сами и доброволно да прожектираме дадени идеи. Защото дядо коледа са родителите, които някога също са били лъгани. Т.е., вие сте преживяли лъжата и сега сте в ролята на лъжеца. Има ли край това? На практика всичко е базирано на лъжа – една от основните черти на тъмните, без значение какви са намеренията зад нея. Децата дори се молят на този персонаж, пишейки му писма и отделяйки му специално вниамние – те на практика отправят молитви към него. Затова казвам, че този образ неусетно се е превърнал в едно голямо ню ейдж божество.
Някои психолози коментират когнитивния дисонанс, който е налице, когато децата са окуражавани да вярват в съществуването на дядо коледа (за да не губят детето в себе си), само за да разберат от родителите си няколко години по-късно, че всичко е една лъжа. Същите родители, които преди това са окуражавали фантазията на децата си. Каква е шибаната логика на това?
С акта на измама децата биват лишавани от едно много по-богато наследство... Много хора в съвременния свят отхвърлят коледа като твърде комерсиална, твърдейки, че ритуала всъщност е възхвала на материализма и алчността. Въпреки това, истинския дух на този зимен фестивал лежи не толкова в размяната на пластмасови подаръци, а в празнуването на даровете на Земята символизирани от свещанета гъба и самата архетипна идея зад нея (а не непременно пряката й консумация).

Ефектът от всички тези заблуди е превръщането на митологичните герои около които е изграден нашия свят във фантазии и лъжи. Навярно не е толкова фатално ако на децата бъде казано, че са били лъгани за дядо коледа, защото така ще имаме възможност да им разкрием по-дълбоките значения и смисли зад митологията, като древното астротеологично разбиране зад празниците, знанието за зодиакалните прецесии и сезонните цикли като равноденствията и слънцестоенето. Цялата комплексна история на модерното християнство е неразплетима каша без разбирането за астротеологичния аспект и информацията за магическата гъба.

Можете да продължавате да лъжете децата си, защото смятате, че „така е романтично“, или можете да им представите истинската история на нещата, колкото се може по-отрано, за да може мозъка им да не е сварен, когато вече би било късно и когато биха били готови да започнат да разбират истинските метафори в живота и обществото, в което живеем.

Заключение


Коледните празници са нещо неутрално за мен, както всичко друго. Разбирайки символите и тяхното значение, аз не отдавам енергията си на външни божества и смисли. Като дете обичах коледа и съм вярвал в дядо коледа и това не ме е травмирало след време, когато разбрах истината. Имал съм наистина магически моменти и коледни спомени, които са направили живота ми по-приятен.
Номерът е да се откачите от егрегора. Това различно усещане, което чувствате, мислейки за коледа във времето, когато тя вече наближава. Че има нещо специално. Няма нищо специално. Това е зареденото очакване на всички хора и тъй като сме скачени съдове (докато не променим това), ние ще бъдем повлияни от общия поток (което е и целта). На равнището на този поток се извършва масов mind control, който работи автоматично.

Самият аз обичам елхата, коледните сладки, сламата, ястията, лампичките, свещичките и снежните човеци. МНОГО обичам снежните човеци :)) Обичам снега :)) Но разбира се в Пловдив никога не вали сняг! В целият свят вали сняг, само в задръстения Пловдив не (дългогодишно наблюдение)! Екватора и Пловдив – ей на тея 2 места никога няма да намерите сняг! Считайте го за жокер :Р

С две думи, създавам своя версия на празника по начин, който да не ме вкарва в общия поток, но в същото време по начин, който да ми носи приятното усещане, което съм запомнил като дете. В моята „коледа“ няма нищо християнско (дори наричам когато пиша на английски наричам коледа „xmas“, за да избегна „christ“), със сигурност няма ангелчета, дядо коледовци и няма нищо от древните традиции, което да носи негативна конотация за мен самия. Насищам атмосферата със собствената си вибрация и се чувствам добре в личното си пространство.

Добра идея е да прекарате зимните празници като „appreciation week“. Това е празник без религиозно значение, защото ако трябва да му придадете такова, то вие ще се свържете с енергията на Сатурналиите, които са изпълнение с банкети, оргии и жертвоприношения. Ако се чувствате привлечени от тези енергии – няма проблем. Това е валиден за вас избор.
Ако случая не е такъв обаче, използвайте това време, за да оцените тези, които обичате в живота си, като на първо място трябва да започнете със себе си. Ако всичко е вървяло добре през годината и имате правилни мисловни модели, няма да имате нужда от размяна на подаръци, защото вече ще сте ги получавали в продължение на цяла година.
Това е също така и много подходящо време да намалите темпото и да свършите малко повече вътрешна работа, подготвяйки се за предстоящата година.

Тъй като santa/satan иска да намери път към всеки дом, бъдете нащрек за ритуалистичен символизъм, защото макар да сте избрали да не празнувате коледа, по-голямата част от света я празнува и вие все още сте отворени към imprint-ващи процеси. И тъй като в момента сме в разгара на коледната еуфория (която продължава до Нова година), ще бъдат излъчвани още повече подсъзнателни трансмисии свързани с новата световна религия.

Вече познавайки символите и истинските им значения, всеки би следвало да може да направи същото като мен (ако прецени). Това важи за всеки един празник, не само за коледа. Полярностите ненавиждат индивидуалността. Те искат да сте част от общия поток, защото само така има енергия за тях.
Така че може би е време да кажете:
www.parallelreality-bg.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар