Последователи

събота, 1 април 2017 г.

Паралелните светове съществуват и си взаимодействат






Съществуването на паралелни светове, е една от най-значителните научни теории, която, по мое 
мнение, трябва да заема начално място в изучаването и търсенето от изследователския световен елит.
Така че, когато избрана група от физици се събира, за да проучи идеята за паралелни светове, изглежда, че те могат да достигнат много повече от просто една хипотеза за съществуването на паралелни светове ... те създават една теория, която осигурява по-конкретни математически доказателства, че нещо подобно би могло да бъде възможно!


Теорията за взаимодействието на паралелните светове е подобна ... но далеч надхвърля предишната хипотеза за двата свята.

                 


Група от австралийски и американски физици предполага, че могат да съществуват няколко подобия на нашата вселена, които могат да си взаимодействат една с друга на квантово ниво.
Д-р Хауърд Уайзман и д-р Майкъл Зала от Griffith University - Австралия, заедно с д-р Дирк-Андре Декърт от Университета в Калифорния, публикуват така наречената теория за "Многото взаимодействащи светове" (MIW) в списание Physical Review X.

                



"Ние твърдим, че в рамките на безкрайно много светове вълновата функция може да бъде възстановена (като второстепенен обект) от движението на тези светове. Ние представяме опростен модел на такива "много взаимодействащи си светове", и показваме, че може да се възпроизвеждат генерични квантови явления – подобно на теоремата на Еренфест, разпространението на вълновия вързоп, бариерното тунелиране и нулевата точка на енергия, представляват пряко следствие от взаимното отблъскване между световете. И накрая, ние извършваме цифрови симулации, използвайки нашия подход. На първо място показваме, че може да се използва за изчисляване на наземни квантови условия, и второ, че е в състояние да възпроизвежда, двойно разделен паралелен феномен . "
Известен е фактът, че квантовата механика показва странни явления, които нарушават принципите на причината и следствието. Ето защо е толкова трудно да се обясни същността на тези явления.
"Всяко обяснение на квантовите явления ще бъде странно, и стандартната квантова механика наистина не предлага никакво обяснение на всичко, а просто прави прогнози от лабораторни експерименти," Д-р Уайзман пише в имейл до Huffington Post.
"Нашето ново обяснение ... е, че има обикновени (не квантови) паралелни светове, които взаимодействат по-специален и сложен начин.

                        


Теорията за многото светове
Тази теория са паралелните светове, представлява алтернатива на концепцията за "многото светове", която е била предложена през 1950 г. от американския физик Хю Еверет, обяснявайки способността на квантовите частици, да бъдат на две места едновременно. Той предполага, че и двете страни съществуват съвместно в различна реалност, затова квантовите частици на пръв поглед могат да заемат две места едновременно.

Според хипотезата за "многото светове" :
- всяка версия на реалността се разклонява в куп нови реалности
- всяка реалност съществува отделно
- всяка реалност не може да взаимодейства с друга
От този момент, теорията за "многобройно взаимодействащите си светове"напълно се различава, тъй като в нея се твърди, че множество вселени могат да се припокриват и взаимно си влияят.
Три основни точки на ... Теорията за многобройно взаимодействащи си светове:
– Има гигантски брой вселени, някои от които могат да бъдат почти идентични.
– Всички тези вселени са еднакво реални.
– Налице е сила на отблъскване между подобни вселени, което е причина за квантови взаимодействия между тях.
"Красотата на нашия подход е, че ако има само един свят, нашата теория намалява с Нютоновата механика, а ако има гигантски брой светове, това възпроизвежда квантовата механика. С всичко това, може да се прогнозира нещо ново, което е теория нито на Нютон, нито на квантовата теория. Ние също така вярваме, че предоставяне на нова представа за квантовите ефекти, ще бъде полезна при опитите за планиране тестването и използването на квантовите явления, "- д-р Уайзман.

              


Д-р Хауърд Уайзман и неговият екип са оптимисти за перспективите на тяхното изследване.
"Мисля, че има много, които не са доволни от някои от настоящите тълкувания, и те представляват част от тези, които най-вероятно ще бъдат заинтересовани от нашият подход и теория. ... Но идеята за взаимодействия с други вселени вече не е чиста фантазия. "

Автор: Ива Черногорска


           

Няма коментари:

Публикуване на коментар