Последователи

събота, 1 април 2017 г.

GIFS 35



Ако всички сме изградени от Космически прах, то значи в същината си сме еднаква първична субстанция.Манифеста на тази субстанция е Монадата.Но пък..Ако всички сме изградени и анимирани от еднакви Монади,тогава кое е онова което създава различията? Например..Кое отличава човекът от мравката?
- Съзнанието.

Универсалното съзнание е навсякъде, но от "точката" индивидуалността АЗ, зависи как се проявява то.
И като казвам точка,имам предвид всяка частичка Космически Прах, защото всяка частица има собствено съзнание.Дори клетките на тялото ми си имат такова..Няма топос в Абсолюта, без елемента Съзнание.Всъщност съзнанието Е самият топос.

Активното(проявеното)Вселенско съзнание изглежда горе-долу така..Като огромна паяжина,но не разпростряна в една плоскост, а във всички всевъзможни посоки. Подбно сфера. Сфера изтъкана от паяжина.

Всяка "перличка" която виждате в голямата паяжина е един Аз. От него са създадени/фрагменирани други Аз и т.н и т.н. Подобен модел при родителстването.Създаваш дете,и без значение дали в него ще влезе фрагмент от индивидуален БА, или пък от Планетарния БА..Няма значение. Вие създавате(или спомагате за създаването)на нова точка. Нова единица съзнание. И това е огромна морална(говоря за истински морал,не за розови финтифлюшки)отговорност!

Всички Сме и Всичко Е Съзнание!
Разликата е в степента на неговото развитие.Еволюция.


              




Ти си водата, а обектите са мехурчетата.

              


Слоевете на ефирното сканиране

Когато в процеса на сканиране се "внедряваш" в човешкото съзнание, ти преминаваш през различни слоеве от неговата личност. В началото е първия слой - социалното позициониране на човека, това, за което той се представя пред света. Да кажем, външната му маска. След това идва по-дълбочинен, втори слой - очевидно позиционирането на човека за един тесен кръг от приятели. Също маска, но с по-интимни свойства.

Накрая е третия слой от личността, най-интимния. Той се явява позиционирането на човека пред самия себе си, което дори не става винаги, а само в определени моменти на дълбоки откровения и самоанализ.


Така че изтънченото фино възприятие позволява в известен смисъл да четеш хората като книга. Нека ви напомня, че финото възприятие изисква добра дисциплина на вниманието, за да не заприлича на маркуч под налягане с мощна, неконтролируема струя на водата, а на лазерен лъч, насочен в съответствие с волята на оператора.

Освен това имайте предвид, че ефирното сканиране - това не е видение. Това е възприемане чрез тялото (ефирното, разбира се) на усещания, идващи от човека. Тук няма визуални образи - дори се опитайте да ги игнорирате, като се фокусирате само върху идващите усещания. Минимално спиране на мислите ще се отрази много добре.

               








Луната свети благодарение на отразената слънчева светлина. Когато слънцето залезе, луната е от полза при разкриването на формите. Когато слънцето изгрее, никой не се нуждае от луната, макар че бледият и силует все още се вижда на небето. По същия начин стоят нещата с ума и със Сърцето.
Рамана Махарши, "Скъпоценности от Бхагаван", гл.IX


                   


Как да намеря Атман (Себето)?

                

                   












КАЛИ ЮГА - БУЛГАРИСТАН

22Г. МЛАДЕЖ АРИЕЦ - "ПРЕБИЛ" ДВАМА ВЪОРЪЖЕНИ СИВИ ПОЛИЦАИ КОИТО ИЗВИКАЛИ И ПОДКРЕПЛЕНИЕ,
МЛАДЕЖЪТ БИЛ С БЕЛЕЗНИЦИ
ПРИМАТИТЕ СИ ИЗВАДИЛИ МЕДИЦИНСКО ОТ СЪДЕБНА МЕДИЦИНА НО НЯМАЛИ НАЛИЧНИ БЕЛЕЗИ СИНИНИ , НО САМО СИВ НАТУРАЛЕН ГРИМ.











Нещо, което е добре за приложение в интернет : не е необходимо да се влиза в битка – някой друг ще го направи вместо вас и по-добре от вас. Вие ще спестите енергия и запазвате неангажираност, ако си останете “в кулоарите”.

              

Всяка система на наука или религия, която набляга на разделението на хората по какъвто и да било признак произтича от силите, които паразитират върху човешкото невежество и породените от него страх и страдание !

                 

                               
               

Спрямо статистиката на Блумбърг, България заема осмо място в класацията на държавите с най-много полицаи на глава на населението. В същото време спрямо други статистики сме и страната с най-малко заловени извършители на престъпления.

....Особенно сред политици, куки на ДС, държавни служители и на първо място полицаи - охраняващи мафията ДС и прикрепени на хранилка към нейните фирми.

             

                                               
     



Със заем от Централната Банка на Русия, собственост на Ротшилд военният бюджет на Русия бе увеличен с 33 процента на близо 3,3 трилиона рубли (около 50 милиарда долара). Стотици нови самолети, танкове и ракети слизат от поточните линии. Руски изтребители фучат в небето над Европа под зоркото око на НАТО управлявано от Люблянка. Десетки хиляди войници участват във военни учения и демонстрират готовността на военните за истинска война. Ротшилд каза че до 2030г няма да има България и жив българин.На същото мнение са и пионките му Путин и Лавров.



                            



                                 


"Ние сме вселената научи за себе си." - Насим Харамейн




                     




„Вселената е свързана и жива, а ние сме част от метриката на пространството“. – Насим Харамейн

Всичко е Енергия и резултат от неразличима звукова вълна или чистота. Вибрационната честота създава енергия, която се превръща в твърда материя. Галактики, планети, растения, животни и хора – всички са само вълни от вибрации на това Единно поле.

По същество, ние сме буквално обединени и Едно.


„Точно както вълните са непрекъснати с океана. Тялото ви е непрекъснато с общата енергийна система на космоса, и всичко това сте вие“. – Алън Уотс

                      

„Научете се да виждате. Осъзнайте, че всичко е свързано с всичко останало“. – Леонардо да Винчи

                        


«Не вярвайте на това, което сте чули; не се доверявайте на традициите, тъй като те са се предавали от поколение на поколение; не вярвайте на нищо, което е слух или общоприето мнение. Не вярвайте на нещо, което е само запис от изказване на някакъв стар мъдрец; не се доверявайте на догадките, на това, което смятате за истина, към което сте привикнали. Не вярвайте на голия авторитет на вашите учители и старейшини. След наблюдение и анализ, когато бъде съгласувано с разума и е от полза и за благото на всеки и всички – тогава го приемете и живейте според него».-Сидхарта Гаутама/БУДА/


                       

Материалния свят носи удоволствие и нещастия.

                    





                                                     

Тази вселена е орган на някои големи същества и ние сме като микроби, живеещи в структурите на клетките им,като същата тази вселена е една клетка от друга мега-вселена и т. н
.

                         

"Вие създавате реалност/илюзия/ и илюзията/реалността/ създава вас"
           
                   

Биологичния живот е механизъм за обратна връзка, за вселената, за да научи повече за себе си." Тороидния модел на енергийния поток се намира във всичко, от галактики до атоми, дори и в дървета и биологичен живот ...

              


Ние сме един микрокосмос на Вселената и създаваме микрокосмос на вселената с помощта на нашите мозъци, които са микрокосмос на Вселената: светлините на града решетка (вляво) снимана от Международната космическа станция, невронни мрежи, заснети с флуоресцентен микроскоп (в средата) и съвсем наскоро заснети нишки, свързващи галактики (дясно).

                        

Когато нещо бива чуто и видяно, то продължава да живее в света под формата на спомен. Освен в света, той съществува и в Разума /наречи го както искаш - космичен или вселенски/, и в твоя собствен ум. Независимо дали го осъзнаваш, споменът се запечатва винаги в гърдите ти. Така, когато сърцето ти те стяга или просто усещаш някакви бодежи около гърдите, знай, че това е гласът на миналото в теб!..
Същото запечатване на спомена става и в Разума, с тази разлика, че в него се запазват и всички останали мисли и действия, събития и случки на другите хора, живеещи не само на земята, но и от тези, които съществуват и в другите светове.
Сигурно е, че образът и формата на всичко живо, дишащо и течащо може да бъде открито в океана на Съзнанието, под формата на спомен. Той, споменът е във вечно движение, поради непрекъснатия си контакт със силата на осъзнатото и неосъзнатото, затова хората трудно могат да го контролират. Хаосът от мисли, облечени в чувствени наслади, пронизват Разума. А онова, чрез което той се проявява като осъзната или неосъзната сила върху човешкия ум, са Годишните сезони.
Пролетта и Лятото, Есента и Зимата властват над човешкия ум, защото, ако избледнеят спомените в теб, четирите сезона, търкалящи се един през друг, пак ще възстановят всичко чуто и видяно от очите ти... Дали искаш или не, сезоните винаги го правят. Така, през цялата година, хората все се водят един друг.., и все се оказва, че са водени…
Разумът създава в човека умствената представа, а в нея е скрит коренът, който храни жилата на времето, чрез която Отецът поддържа безграничната си власт над теб. Знаеш, че Ти си Бог!.. Но, Отецът, е Богът на Боговете! Той е дал живеца, чрез който съществуваш Ти като Съзнание. Сборът от твоя, моя и живеца на всички останали хора, образува живота. Съзнанието и животът са винаги неразделни. Така, чрез тази връзка… той, животът, познава себе си, криейки се между слушането и запомнянето, между помисленото и видяното; носен от роба - индивидуално време, и държащ във възли от всякакви представи чистото Съзнание, наречено Атман, което всъщност е - Бог.
Когато човек живее живот обикновен, той не мисли за безкрая и е щастлив с това, което има. Ако в живота му се появи духовен импулс и ако не е правилно насочен, умът се обърква и влиза в конфликт със себе си. Стане ли това, неразбирането ще се промъкне и умът ще почне да отрича всичко, което духовният импулс е дал. Всъщност, смисълът на живота на човек се определя от разбраното и неразбраното, а умът с бясна скорост отсява полезното за себе си. Но скоростта убива…
И така, докато се появи Есента, носеща покоя както в ума, така и в неговата съзнателна представа… Този сезон дава покоя, но спомени - не. Есента е готова да те обгърне с тишина, когато всичко около тебе е Вече.
Когато свържеш в медитация представа и спомен, тогава можеш да преоткриеш себе си в изминалите си животи, завързани за жилата на времето.
През Есента медитирай върху тази връзка! Преоткритото ще изплува в теб…
Зимата е мраз, сред който плуващите спомени се втвърдяват в решетката, обгръщаща човешкото сърце. Тя е капсула, съдържаща желанията и спомените на всичко живо, дишащо и течащо. Затова през Зимата само анализирай, защото в теб е вече твърдина. През този сезон мислите и чувствата ти са като вятър над заледено езеро. Той не може да предизвика никакви вълни.
В медитациите, Белият сезон ще бъде твой спътник… Той ще ти носи спомена от всичко чуто и видяно и вече затвърдено в теб. Слушай го и помни! Защото това, което ти не ще отвориш в себе си, той ще ти го покаже…
Любовта е като слънце, което стопява ледовете и всичко около сърцето започва да плува. Така се ражда Пролетта. През този сезон в медитация прави процеса на Пресътворяване. Със сигурност ще успееш, бъди убеден в това. През това време може и друго да посееш, но посятото ще бъде Пресътворено, защото Ти сега това твориш… Което си чул, помислил и пожелал през Зимата, сега му е времето да пребъде в теб. Знанията ще придобият форма. Те са като съдове дълбоки, от които ще пиеш и ядеш. Използвай ги, за да трансформираш спомените в себе си, защото те са веригите, държащи твоя Бог, в окови.
Прави това през Пролетта.
И ето, сега е жарко Лято. Пресътвореното се изпепелява както сухата трева. Тя е само слама, каквито са и спомените в теб. Остави ги да изгорят в пожара на познанието и така ще бъдеш готов да чуеш гласа на Разума в ума си. През този сезон в медитация мисли за Бога, който си. Разумът ще те направлява в твоята истина и ще ти бъде спътник, който ще покаже Бога в теб. Използвай тази сила и я приеми, защото тя ще ти покаже световете. След време от една до три години, а може и до пет живота, слушането и виждането ще бъдат освободени от силата на Разума, а тази сила, знай, ще стане твоя. Това ще стане през Есента, която носи покоя - както в ума, така и в неговата съзнателна представа…
Очи срещу очи ще се изправят и взорът, който носи знание за Господ, той ще победи. Тогава вече ще си свободен от Боговете и ще можеш лесно да излезеш от бездънното море.
Когато това освобождаване стане, Разумът ще е изгубил своята власт и вече ще си готов за Атман. Тогава в медитация можеш да слееш в себе си трите форми на съзнание и това няма да ти навреди. Ще започнеш да различаваш пластовете на Съзнанието… а щом си пожелаеш, можеш да пребиваваш във всичките му светове. Опознай ги!..
След това… без значение кога във времето, попитай в медитация Непроявения Бог за своето име. Ако си достоен „Ти” ще види и ще чуе… „Това” ще се разкрие с име. Запомни го, защото то е Атман! Така, чрез името, ще получиш своята индивидуалност. Стане ли това, бъди готов за среща… с Отеца си!..
Силата на Атман се изразява в това, че може да излезе от „водата”. Излезеш ли, тогава ще видиш огромен образ в човешка форма, потопена в целия океан на Съзнанието. Това е Отеца ти!.. Благодари му за живеца, защото без него няма съществуване, нито съзнание, нито блаженство! Цялото познание на света е било достигнато чрез концентриране на силите на ума. Светът е готов да разкрие всичките си тайни, ако самите ние сме готови за това вътрешно търсене


                    

Когато променяш вътрешната си действителност няма как това да не даде отражение и на външната такава. Пренареждайки пъзела в сърцето си, човек създава условия за друга реалност около себе си. Умът „хваща” вълните от сърцето и така се ражда нова мисъл, после интелекта прави анализ на новата мисъл и отсява полезна ли е, или не. Най-накрая… чрез желанието всичко това се проектира във физическата реалност.

                       


                   


Всички ние от малки сме научени да ходим на църква, да се молим и така нататък, защото сме християни, православни и живеем по определени правила. Ако не слушаме ни очакват страшни наказания, страшни мъки, Християнския Бог дебне с огнения меч родените грешни човеци, наказва ги, праща ги след смъртта им в Ада, ако не са спазвали законите му, или ги възнаграждава, като ги изпраща в Рая, за награда за скотския живот на търпения и мъки, в които вярващия е изживял. Само като поразсъждаваме върху гореспоменатото, започваме да се замисляме, какъв е тоя Бог, такъв страшен и жесток, който със заплахи и страх принуждава хората да робуват на законите му.
Нима истинския наш Създател се нуждае от хвалебствия и преклонение и сляпо подчинение, нима той има Его?
Не той няма Его, няма мания за величие, той ни е създал свободни и равни, дал ни е правото на свободен избор, дал ни е възможността да се развиваме и да се учим. На него не му е нужно да стои над главите ни със заплахи от наказания и възмездия, Той единствено ни учи на любов, защото, Той самият е любов.
Тогава на кой се кланяме ние в църквата. Със сигурност не е на истинския Създател, защото този в църквата не отговаря на описанието на Истинския. Този в църквата е Яхве или Бафомет, двуполово същество от тъмните сили, изключително грозно и зло. Той е дошъл тук на Земята като пратеник на тъмните сили преди нашата Земя да попадне под тяхно владение и е намерило своите жертви. Едни от първите му жертви са евреите. Вече писахме доста за Тората и Библията, днес ще погледнем за ритуалите на черната магия, които ни карат с измама да извършваме.
Първо замисляли ли сте се защо Исус винаги е изобразяван на кръста, разпнат в мъките си. Казват ни, че това е момента, в който е страдал да изкупи, човешките грехове. Но това не е така. Исус е бил воин на Светлите сили, той се е борил срещу лъжата и робството на хората попаднали под влиянието на Бафомет. Той е разобличавал еврейските първосвещенници за сатанинските им ритуали, затова са го и мразели и са го убили. От енергийна и духовна гледна точка, не е възможно, някой да дойде и да ти изкупи грешките и да ти научи уроците, пък бил той и най-възвишения във Вселената. Ти си единствения, който може да се потруди, да си научи уроците и да си поправи грешките и да започне да живее правилно, без да вреди на другите и на себе си. Затова и Исус не е могъл да извърши подобно нещо, той е там в църквата разпнат, защото те го мразят и искат да се наслаждават на гледката от жестоката смърт на техния враг. Той е толкова мразен, че се извършват ритуали от черната магия, за да му се отмъщава. Един от тези ритуали е духовния канибализъм- ядем тялото му, пием кръвта му, за да се спасим- ритуала на причастието. Нима изяждайки някой извисен ще се излекуваме или ще станем и ние извисени? Я си помислете? Това естествено ли е което се прави? Дали е от Истинския Бог?
Другото мръсно дело на научаването на човечеството да погребва труповете на близките си в земята. Това е много мерзко от духовна гледна точка. Защо ли? Защото първо замърсяваме майката Земя с трупове. Нима в естествената природа има такова заравяне на трупове? Не няма, има животни чистачи, които се хранят с мърша.
Второ душата на човека е свързана с тялото си след смъртта докато по тялото има още плът, това се отнася за хората, които нямат достатъчен енергиен потенциал и са свързани силно с материалното.Заравяйки тялото в земята, се получава завързване на душата към ниските нива и тя не може да продължи своето развитие , защото е завързана за тялото, докато то изгние. Ако пък случайно това тяло попадне в почва с условия за мумуфициране, душата е обречена да остане на земята и не може да продължи развитието си.

                  



                       


Представете си, че гледате изображението си в огледало. Онова, което виждате може да ви хареса, но може и да не ви хареса. Животът на Земята представлява непрекъснато оглеждане на Аза в огледалото. Законът гласи - всичко в живота ни представлява огледално отражение на нещо вътре в нас. Всеки човек и обстоятелство в живота ни е огледалото, в което се оглеждаме. Огледалото на Вселената е толкова точно и прецизно, че отразява безпристрастно всичко в нас, дори и дълбоките ни заблуди и тайни. Когато се оглеждате в огледалото и не ви харесва изражението на лицето ви, какво правите? Нима започвате да търкате повърхността на огледалото в опит да промените изражението си? Не, вероятно е просто да промените изражението си и тази промяна веднага се отразява от огледалото и вие вече харесвате онова, което виждате. В живота е същото. Ако някой или нещо не ви харесва, то не е необходимо да го променяте. Необходимо е да осъзнаете какво отразява огледалото във вас, да промените нещо в себе си и веднага изображението, което се проявява като света около вас, ще се промени. Законът за отражението учи, че не можете да промените нещата в живота си, защото те са вашето отражение. Можете да промените само вас, което веднага води до промяна на отражението. Посредтвом този закон Вселената има механизъм, с който да насочва вниманието ви във всеки миг, към отражението в огледалото, за да покаже точно къде е необходима промяна. Всяко нещо е ваше отражение - децата ви, партньора ви, работата ви, къщата, колата, домашните любимци, приятелите ви. Всяко нещо, което дойде в живота ви, ви показва аспект от вас. Разберете какво ви показва, това води до неизбежно духовно разширение, наблюдавайки и слушайки онова, което животът има да ни каже във всеки миг.
ДАЯНА КУПЪР

               

                           




Когато очакването отпадне, започва свободно приемане на външните събития без разнопосочен резонанс към тях и съответно преминаване на съзнанието на друг честотен диапазон

              

Ако някога Вселената е била с размера на капка, то тя не е била безкрайна и вечна. Ако плътността на тази „капка“ е била свръх ядрена, но не безкрайна , то и количеството проявена материя също не е безкрайно. Ако материята не е безкрайна, то тя не е и вечна. А щом не е вечна, това означава, че тя има начало. Ако тя има начало, това означава, че е била сътворена от някаква нематериална сила.






                          


В качеството за първооснова на битието се разглежда Глобалното съзнание (ГС), принадлежащо към нефизически нива на Реалността. В процеса на самонаблюдение ГС отделя аспекти на самото себе си – Локални съзнания (ЛС) на живите същества. Полето за дейност на ГС и ЛС е квантовата информационна среда, наречена Първична обективна реалност (ПОР). По своята природа тя няма нищо общо с познатите представи за „обективен вътрешен свят“. Тя носи чисто информационна природа и фактически представлява метапрограма, съдържаща всички варианти на квантови събития, чиито изначални правила за функциониране са зададени от ГС ( например квантово-механичните закони ). В този смисъл наблюдаемата Вселена представлява един от пластовете информация на гигантски квантов компютър, обхващащ съзнанието във всяка единица на времето.
Така всяко от ЛС се оказва интегрирано във матрица за възприятия – ПОР, в ролята на неин участник и оператор. В съответствие със своето развитие и текущо „ниво на достъпа“ ЛС осъществява непрекъснато акт на квантов избор, в резултат на което се ражда възприемания от него „физически свят“ – Вторична обективна реалност (ВОР). Тази възможност за избор може да бъде изразена в по-голяма или по-малка степен ( т. нар. „дуализъм между обусловено поведение и свободна воля )



                     







Елементарните частици, а следователно целият заобикалящ ни свят, съществува само когато го гледаме.Светът, в който живеем, нашата всекидневна реалност всъщност е само илюзия, наподобяваща холографско изображение.
Под нея се намира по-дълбокият ред на битието – безпределното и начално ниво на реалността, от което се раждат всички обекти и включително видимостта на нашия физически свят, аналогично на това как от парче холографска лента се ражда пълно изображение. Или по-просто казано: светът, в който живеем, е холограма на явления и събития, имащи място някъде в далечните, възможно много далечните дълбини на Космоса. И също е възможно тези явления и събития да не се случват в действителност, а просто да действат по предварително подготвен сценарий във вид на холограми на Земята.



Пътят към по-висшите светове е чрез създаването на вътрешна, а не външна "машина на времето".


           


                      



                                                







Няма коментари:

Публикуване на коментар