Последователи

понеделник, 30 декември 2019 г.

Мисли форми 191


Винаги помнете, че окръжаващата ви илюзия е временна и е създадена да съществува само дотогава, докато вашето съзнание не стане способно да погледне зад тази илюзия и да види зад нея реалния Божествен свят и реалния живот


Защо учени наричат Бога етер, поле, квантова пяна или плазма

Съвременните теории доказват, че една субстанция или поле пронизва цялата Вселена.

„Цялата материя произхожда и съществува единствено благодарение на една сила... Трябва да приемем, че зад тази сила съществуват съзнание и интелигентен Разум. Този Разум е матрицата на цялата материя,” заявява физикът Макс Планк.

Авторът на концепцията, че котката е едновременно жива и мъртва Шрьодингер твърди, че обектът и субектът са едно и между тях няма бариери.

Приятелят на Айнщайн Дейвид Бом доказва, че има едно друго невидимо ниво, което предопределя видимата Вселена.

Може би не знаете, но чудесата, сътворени с вяра и молитва, може да имат солидно научно обяснение и пряка връзка с едни от най-известните експерименти във физиката.

"Стани и ходи", "Твоята вяра те изцели", казвал Исус на болните, полагайки ръка върху тях.

"Истина ви казвам: ако имате вяра и не се усъмните, не само това що беше извършено със смоковницата ще извършите, но ако и на тая планина кажете: "Дигни се и се хвърли в морето - ще бъде."

Апостол Петър

излекувал сакат човек с думите: "В името на Исуса Христа Назарянина, стани и ходи." “И като го хвана за дясната ръка, дигна го.”

Изумената тълпа попитала св. Петър как е възможно това и той казал: "Тая вяра, която е чрез Него, му даде пред всички вас това съвършено здраве".

Историята на християнството е изпъстрена с безброй чудеса, когато наистина тежко болни изведнъж придобиват здравето, за което дотогава само са мечтали.

Как става това? Мистиците от всички епохи винаги са знаели, че има една универсална субстанция, енергия, дух, Бог, която пронизва всичко. За китайците това е чи - енергия,

която преведено на съвременен език управлява четирите фундаментални сили в природата

- гравитацията, електромагнетизма, силното и слабото ядрено взаимодействие. За тях всичко във Вселената се дължи на взаимодействието на чи с останалите сили и полета.

В индийската “Риг Веда” в Началото нямало нищо. “Само Единия в своето дишане без вдишвания и нищо друго не съществуваше.” Същата концепция е отразена и в много по-старата китайска "Книга на Лзиан": “ Нямаше нищо освен нерушимото

вечно дихание,

което познаваше себе си.”

В Библията се натъкваме на нещо подобно:

“А Земята беше пуста и неустроена, и тъмнина покриваше бездната, и Божият дух се носеше над водите.”

Човешкото съзнание не може да приеме концепцията за нищото. Физиците също не я приемат.

Затова те предполагат, че е имало някаква високоенергийна среда, в която се е случил Големият взрив. Досега никой не го е доказал експериментално, но и никой не може да приеме, че нещо може да възникне от нищо. Древните обаче са знаели, че има една субстанция, която пронизва всичко и свързва всичко. Дали ще се нарича етер, поле, взаимодействия на полета, квантова пяна или плазма, няма значение.

В миналото, точно когато тази теория набира сила, тя е отречена от Алберт Айнщайн

и неговата Обща теория на относителността, защото формулите и постулатите й работят перфектно и без нея. Именно това провокира другия колос в науката - Никола Тесла, да изригне и да разкритикува Айнщайн. През 1915 г. той публично заявява, позовавайки се на свои експерименти още от 1893 г.: "Безполезни са всички опити да се обясни действието на Вселената, без да се признае съществуването на етера и незаменимата функция, която играе в явленията.”

Изглежда

Айнщайн се е вслушал в доводите

на Тесла, защото в края на живота си признава: “Отричането на етера в крайна сметка означава да приемем, че празното пространство няма никакви физически качества. Основните факти на механиката не се хармонизират с това мнение. Обобщавайки, можем да кажем, че според Общата теория на относителността пространството е надарено с физически качества; в този смисъл, следователно, съществува етер. Според Общата теория на относителността пространството без етер е немислимо, тъй като в такова пространство не само няма да има разпространение на светлина, но и няма възможност за съществуване на стандарти за пространство и време, нито следователно някакви интервали от време и време във физическия смисъл."

Това е и мнението на друг велик физик - Макс Планк, който през 1944 г. казва: „Цялата материя произхожда и съществува единствено благодарение на една сила... Трябва да приемем, че зад тази сила съществуват съзнание и интелигентен Разум. Този Разум е матрицата на цялата материя.”

В края на живота си и Айнщайн стига до извода, че независимо къде се намирате във Вселената, не можете да избягате от

квантовите полета

Една теория, която днес вече се признава от почти всички съвременни физици.

При т.нар. Квантова теория на полето няма частици и материя, а полета. Всички частици като протон, неутрон, Хигс бозон, електрон и т. н. са просто възбуда на съответното поле, а всяко смущение (т.нар. квантова флуктуация на полето) ражда частица.

Вероятно заради това през 1958 г. великият Ервин Шрьодингер, опитал да обясни странните явления в квантовата физика с прочутата метафора за котката, която е едновременно жива и мъртва, заявява: "Субектът и обектът са едно - пише физикът. - Не може да се каже, че бариерата между тях е разрушена в резултат на скорошния опит в науките, свързани с физиката, тъй като тази бариера не съществува."

Подобно е мнението и на един от най-известните съвременни физици - Мичио Каку, който смята, че трябва да съществува космическо съзнание, обгръщащо цялата Вселена.

Тоест, едни от най-великите умове във физиката признават, че

всичко във Вселената е свързано,

независимо че дават на това явление различни имена. Така или иначе става дума за едно и също “лепило”, което държи всичко в Космоса.

Тази тема много често занимавала Айнщайн и приятеля му в Принстън - известния физик Дейвид Бом. Двамата непрекъснато обсъждали понятието "Бог" и как могат да обединят квантовата физика с Общата теория на относителността.

В едно от писмата Айнщайн споменал, че ако Бог е създал света, Неговата основна грижа със сигурност не е била да го направи лесно разбираем за нас.

Затова след смъртта на Айнщайн Бом посветил живота си на каузата да примири необяснимото поведение на най-малките елементарни частици с класическата физика. Искал да разбере защо при тях сякаш действат различни закони. Така стигнал до теорията за имплицитния или

скрития ред

За него светът бил абсолютно неразбираем до момента, в който наблюдавал как атомите в специално газообразно състояние, наречено плазма, се държат не като индивидуални частици, а като част от едно цяло. Така Бом стига до извода, че ако открием подходяща гледна точка, за да видим Вселената в нейната цялост, всичко в нашия свят ще изглежда като

проекция

на едно ниво или ред, който не можем да наблюдаваме пряко. Както вълните, които изглеждат независимо една от друга, но всъщност са част от едно цяло.

Бом нарича невидимия порядък имплицитен, скрит, а видимият - експлицитен, явен.

Физикът смята, че в дъното на всички физически проявления има много по-дълбок и скрит порядък. За него това е поле с безкрайно много пилотни вълни, които се застъпват, създавайки илюзията, че всичко е изградено от частиците, които виждаме.

На практика те са експлицитният ред или този, който е пред очите ни, докато другият остава

скрит под

повърхността,

твърди Бом.

Според него всичко във Вселената - от квантовите частици до най-големите галактики, представлява единен суперорганизъм, чиито движения следват определена цел. Така ученият стига до извода, че в крайна сметка няма външно и вътрешно, няма Аз, Те и Ти, че всичко е едно цяло. Тоест че няма разлика между живата и неживата материя, между разумните и неразумните същества, че всичко около нас и ние включително сме част от едно разумно цяло - Космоса.

На базата на тази свързаност е логично една силна молитва да успее да промени материята.





ТАЙНИТЕ НА ЕВРЕЙСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ

Най-мощният удар срещу руския народ е нанесен 1917 г., когато властта в империята завземат черните масони, нарекли се “болшевики”. Така смята Николай Левашов в книгата си “Русия в кривите огледала”. Сред узурпаторите на властта няма ни един руснак по народност.


Най-напред е унищожен руският елит
Тази черна власт с всички сили първо се стоварва върху руския народ, култура и история. В концентрационните лагери, създадени още докато е жив Ленин, са убити милиони руснаци, цветът на нацията – руското дворянство, руската интелигенция, корпусът на руските офицери, руските индустриалци, руските търговци. Всичките тези съсловия се унищожават от корен – не само мъже, но и жени, деца и старци. Убийствата се извършват без съд и следствие, тъй като никакъв съд не може да обоснове ликвидацията на цели обществени класи само по принципа на класовата принадлежност.

Къде са били тогава правозащитните органи?
Всичкото това се извършва пред мълчаливия поглед на целия свят, в много случаи с неговото участие.
Никой тогава не издига глас против геноцида срещу руския народ, срещу унищожаването на цвета на нацията!
Защо тогава беше нужно да се унищожава капитализмът в Русия, след като в крайна сметка всички отново се върнаха към тази система?
Всичките водачи на Октомврийската революция, “теоретици” и “практици”, по националност са юдеи: Карл Маркс, Фридрих Енгелс, Владимир Улянов Ленин, Лев Троцки и др.

Дали не е по-правилно вместо Велика октомврийска социалистическа революция да се нарича “Великата еврейска революция”?
Защото теоретично Октомврийската революция е обоснована от юдеите; тя е реализирана на практика с парите основно на американски юдеи. Последната част от тези пари – 20 милиона долара, са доставени в Русия през август 1917 г. от юдея, роден в Русия, американски гражданин Лев (Лейба) Троцки (Бронщайн). Срещу тази огромна за времето си сума черните масони от юдейска националност наемат латишки стрелци, китайски криминални елементи, които заедно с евреи извършват великата “руска” революция, като свалят Временното правителство, оглавено от юдея Керенски. Има ли нещо руско в това събитие, освен името?

Колхозите – концлагерите за руските селяни
След победата на “великата руска революция” и ликвидацията на цвета на руската нация, новите черни управници убиват с изкуствен глад 20 милиона селяни, основната част от които са руснаци, украинци и белоруси, принуждавайки ги насилствено да влизат в кибуците (колхозите), идеята за които е “подхвърлена” на юдея Сталин от юдея Каганович.
По странен начин в израелските кибуци юдейските преселници получават хубави жилища, добри заплати, докато руските селяни юдеите болшевики вкарват с бой в колхозите заедно с онова, което са спечелили от труда си. “Доброволният” масов поход на руските селяни в колхозите се проваля с трясък, но това не отслабва стремежа на “народната власт” да води селяните към “светлото бъдеще”, което те не разбират поради своето “невежество”.

Изкуственият глад и спекулациите на Хамър
Държащите властта юдеи решават да “просветят душите” на руския мужик, като създадат изкуствен глад, отнемайки от него цялото му зърно, включително и за посев. След като събират огромно количество първокласно зърно, болшевиките на безценица го продават на американската борса, чрез най-добрия приятел на Съветите – Хамър, също юдей.
По този начин е предизвикана криза на американската борса, в резултат на която американските фермери са принудени да изхвърлят зърното си или на безценица да го продават на същия този Хамър.
Хамър товари корабите със зърно за гладуващите в Съветския съюз…
Изкуственият глад отнася 20 милиона животи, но не предизвиква “просветление” у руския мужик, който не желае “доброволно” да влиза в колхоза.

Ограбването на селяните и унищожаването на селскостопанския сектор в икономиката на Русия
И тогава е открито едно “соломоновско решение”. Здравият руски селянин е обявен за кулак и още пет милиона души за един час са напълно ограбени, изхвърлени от домовете им и с дрехите на гърба си са изпратени в Сибир. Хората са оставяни в тайгата, с по една брадва, една пила и една лопата… В тези условия малцина преживяват студовете…

Фракцията на болшевиките произлиза от партията Бунда
Бунда е юдейска (еврейска) националистическа партия, с други думи – ционистка партия, но в редовете й няма работници и селяни. Болшевишката фракция произлиза от недрата на тази партия. Как тогава болшевиките могат да ни убедят, че служат на “пролетариата”?
Всъщност квалифицираните работнически кадри по някаква причина са ликвидирани от болшевиките. Класата, чиито интереси болшевиките-ленинци толкова милосърдно защитават чрез диктатурата на пролетариата, е унищожена от тях почти напълно.
Някой може да каже, че тук има някакво недоразумение, но такова няма, защото квалифицираните работници нямат нужда някой да защитава интересите им.

Как живеят в Русия квалифицираните работници?
Те получават добра заплата, поне няколко пъти по-висока в сравнение с техните събратя в “развитите” западни страни; в предприятията има детски градини и ясли; по време на отпуск работниците могат да почиват в Италия, Гърция и пр., което няма нищо общо с образа на угнетената класа, която няма нищо друго “освен собствените си вериги”. Затова квалифицираните работници просто са унищожени, за да могат болшевиките да защитават вече несъществуващата класа…

С чии пари живеят “руските” революционери?
По време на революцията в болшевишката партия членуват 25 хиляди души, на практика всичките са професионални революционери, живели в емиграция на широка нога, което струва много скъпо в тези далечни времена.
Професионалният революционер се занимава само с революционна дейност и нищо друго. Ако в болшевишката партия е имало работници, те са били бивши. Всички членове на партията са професионални революционери. “Работата” им е - сриване на съществуващия държавен строй и имат нужда от огромни финансови средства за това.
Затова ограбването на банки и пр. криминалните елементи в болшевишката партия (един от които е и Сталин) дава една малка част от тези средства.

Основните пари за революцията идват от Америка
Американските милиардери влизат в ролята на “Дядо Коледа” за революцията в Русия и всички до един са юдеи.
Излиза, че революцията е подготвена от юдеите;
Извършват я юдеи;
Финансират я юдеи;
След революцията начело на правителството са юдеи.
Защо тогава в учебниците по история тази “революция” се нарича “руска”?
Да, има един момент, който не е последен – революцията унищожава основно руснаци и други славяни.

Кой пострада от репресиите на Сталин?
След революцията юдеят Джугашвили (Сталин), чиято фамилия в превод от грузински означава “син на юдей”, репресира десетки милиони, повечето от които пак са руснаци, украинци и белоруси. Разбира се, от репресиите страдат и други народи, но болшинството жертви на този режим се пада на славяните, на руския народ, каквито са и повечето жертви във Втората световна война.

Кои са пострадалите във Втората световна война?
От 50 милиона загинали в нея, около 30 милиона са жители на Съветския съюз; по-голямата част от тях отново са славяни – руснаци, украинци, белоруси, и повече от девет милиона немци. Дори след края на войната процесът на ликвидация на славяните не се прекратява, а само приема други форми. Това са информационните войни (образованието, СМИ), генетичните (ГМО, ваксините), демографските (абортите).

По принцип целият 20 век – последният век от “Нощта на Сварог”, е век на геноцида над руския народ, който загубва според различни изчисления от 70 до 90 милиона свои синове и дъщери… Затова ни става болно, когато в цял свят обвиняват руснаците за разпространението на “комунистическата зараза”… И най-много крещят за това точно тези, които са реалните виновници за тези злодеяния – юдеите, които се представят за “жертва” на тази система.


               
                
                

                                               






Путин: «Светът се управлява от наследници на нацистите! На това ще се сложи край!»


                       



             
           
                     


                           
                         
                
        

                      
               

                     

Предателството на Майк Флин: Тотална руска пропаганда, координирана с Тръмп

               

ДЖУДЖЕТО НАЦИСТ ЕКЪЛСТОУН: ПУТИН ТРЯБВА ДА РЪКОВОДИ ЕВРОПА, А ТРЪМП – САЩ

                   










                      


КОЙ ОТКРАДНА ВОДАТА НА ПЕРНИК?

Люси - барманът, агент на ДС, който стана индустриалец

Людмил Стойков е на 56 години. Роден е на 16 април в Перник. Той е бивш спортист, завършил е ВИФ.

Преди промените е бил барман в "Балкантурист". Според собствените му думи е започнал бизнеса си още през 1990 г. с търговия със сирене. В родния си град обаче е известен като представител на силовата групировка ВИС 2, макар никъде в регистрите и биографиите му да не се съобщава такова нещо. В средата на 90-те години регистрира фирма за изкупуване и търговия на скрап, като започва да работи с все по-големи обеми.

През 1997 г. регистрира модната агенция "Ивет фешън". Бизнесът му потръгва още повече, след като брат му Емил Стойков става шеф на митница Перник. Впоследствие той е сменен от длъжност, но пернишката митница остава благосклонна към него.

Името на Людмил се свързва с различни схеми за внос на пилешки продукти и месо. По време на правителството на Иван Костов Людмил Стойков се насочва към туризма и индустрията.

През април 1999 г. той купува срещу 2.7 милиона долара курортното селище "Дюни". На 30 юни 1999 г. в консорциум с "Радомир леко коинвест" АД неговата фирма "Еврометал" ООД купува 75% от "Радомир - леяро-ковашки комплекс" ЕАД. Делът на Стойков е 34% и за тях той заплаща 4 милиона лева. Консорциумът трябва да обслужва и дълга на фирмата от 21 милиона лева.

През 2000 г. купува основното производство на фалиралото предприятие "Стомана" срещу обслужването на дълга му от над 42 милиона лева. По-късно във фирмата влиза гръцката "Виохалко", но Стойков запазва 14 на сто от "Стомана индъстри" и е зам.-председател на управителния съвет.

Смесеното дружество е собственик и на поточната линия "Даниели", закупена от фалиралия "Камет".

"Еврометал" е съцесионер на близо 60 млн. лв. дълг към НЕК на Националната компания "Железопътна инфраструктура". Основният цесионер е офшорната Kingston Enterprises, за която се смята също, че е собственост на Людмил Стойков. Със случая се занимава парламентарната комисия по корупция в парламента.

Миналата година името му беше замесено в друг скандал. Той възникна по повод създаването на съвместно дружество между община Созопол и дружество "Дюни". Става въпрос за съвместна фирма "Градина" АД, в която Людмил Стойков има 75%, а община Созопол 25%.

Скандалът възникна заради малкия дял на Созопол, който апортира земята за изграждането на хотелски комплекс срещу бензиностанцията на Созопол.

В Созопол развиват дейността си още две фирми на Стойков - "Евробилд" и "Евробетон". Втората е собственик на бетонния възел, който захранва строежите по Южното Черноморие.

Чрез "Еврометал" Стойков кандидатства и за фалиралата банка МБТР в съдружие с Корпоративна търговска банка, но отпадна от надпреварата. Участва и в няколко търга за приватизация на въглищни мини в пернишкия регион и "Брикел" - Гълъбово, но ги загуби (и в двата случая победен от Христо Ковачки).

Опита да купи и Варненската корабостроителница, но и там не успя.

Само преди месец Людмил Стойков влезе в сблъсък и с хората от пернишките села Рударци и Кладница. Той заведе дела срещу 42 собственици на 125 дка в центъра на Рударци.

Людмил Стойков е в добри отношения с политиците от всички партии, особено когато са на власт. Той е председател на сдружението за местен бизнес "Съюз за Перник" и участва в президентската кампания на Георги Първанов. На сайта на БСП дори го има на снимка да чете приветствието към Първанов на площада в Перник.

Той е член на ръководството на Националния борд по туризъм

                


„Когато притежателят на Розата, по природа смъртен, но по призвание безсмъртен, намери отново себе си в живота, в него първо трябва да възникне въпросът-удивление: „Защо живея, с каква цел съм тук?“ Това удивление е последвано от обожание. Защото на въпроса „Защо живея?“ Праатомът, Розата на сърцето, реагира непосредствено. През цялото същество заструява една радиация, Гласът заговаря.
Така отговорът се издига в съзнанието: „Ти се намираш тук, в този смъртен живот, за да осъзнаеш своето висше божествено призвание, зова на безсмъртието, да се посветиш напълно на това висше призвание като душа-роза, да се посветиш на наградата за надпреварата, на наградата на душите – Пимандър.“
Тогава заложеният в него латентен посев на Бога, пшениченото зърно, Розата на сърцето, Праатомът, приема позитивния елемент. Той прониква навътре; принципът на Мария, или Изида, приема тогава Светия Дух, или принципа на Озирис, и така се ражда Божият Син.“


Ян ван Райкенборг: Откъс от втората книга на Египетският прагносис и неговият зов във вечното днес.

http://paraatmajiwaatmavedaanta.blogspot.com/…/blog-post_1.…


                 


Първият опит на илюминатите в 20 век бе създаването на дядо Коледа в червен костюм. Преди това, тази фигура е била позната единствено като вече споменатите св. Николай и татко Коледа. Сега, дядо Коледа е символ на поробването на децата. Сега, думата „Santa“ е аналогично на „Сатана“ и е нейна анаграма. Дядо Коледа е един от новите ню ейдж божества без публиката реално да осъзнава факта.

Сатанизмът и сатанинските ритуали нарастват спонтанно след като медиите приеха червения дядо Коледа. Този подмолен метод вкарва в мисловния модел на хората, че мистичното, нечовешкото, може да влезе в домовете на хората. Той ще е добър с тях, само ако те се държат по определен начин през годината. Червеният костюм говори сам за себе си – червеното е кодовият цвят за навлизане в астралните нива. Червеният цвят е цвета използван и от богинята, по време на ритуали, за призоваване на астрални същества.


           

ПУРУША /духът на Вселената/ - от пу „Мъж“ и вриша „Бик“. Това е термин в Йога и Санкхя за трансценденталния Аз, или чист Дух, който обикновено е наричан Атман във Веданта. Един текст на повече от 3000 години /Го-патха или "Кравешки път" - брахмана 1.1.39/, определя Пуруша като "този, който почива в замъка" /пури-шая/, като "замъкът" е тялото.

Мраморен архитрав с украса от букрании, намерен между селата Бата и Порой, 3-2 век пр.н.е. Бургаски археологически музей.

             


Изображенията на бичи глави (букраниони) , свързани с гирлянди цветя върху фриза над входа на тракийската царска гробница на гетите при с. Свещари, 3-ти век пр.н.е. са напълно идентични с изображенията от фасадата на храма на Кибела (280г.пр.хр - 260г.пр.Хр.), фригийската Велика майка богиня в Балчик, древният Дионисополис, просъществувал повече от 700 години 

ПУРУША /духът на Вселената/ - от пу „Мъж“ и вриша „Бик“. Това е термин в Йога и Санкхя за трансценденталния Аз, или чист Дух, който обикновено е наричан Атман във Веданта. Един текст на повече от 3000 години /Го-патха или "Кравешки път" - брахмана 1.1.39/, определя Пуруша като "този, който почива в замъка" /пури-шая/, като "замъкът" е тялото. 

Всички гореизброени имена на богове са различни метаморфози от върховния Бог Бик във времето. Тоест Богът преминава от своята невидима за нас форма в образ на Бик и така става видим за нас. Но тогава какво е първичното име на Бога, който винаги е неразделно свързан с Бика? Първичното име на бога е познато в историографията с теонима… БАЛ!

               



Кой е Сарапис?


„САР-АПИС – това е Върховният (Величественият, Изначалният) Бог Бик.“



Произхода и естеството на Митра е космическия бикоубиец. Така с убийството на бика, Митра символизира върховната си власт: а именно, властта да движи цялата вселена, което е демонстрирано чрез изместване на космическата сфера по такъв начин, че пролетното равноденствие се е преместило от Taurus - Бика. Като се има предвид широкото разпространено влияние в гръко-римския период на астрологията и "астралното безсмъртие," бог притежава такава буквално световна мощност която явно във висша степен е достойна за поклонение: тъй като той е имал контрол над космоса, той автоматично ще има власт над астрологически силите определящи живота на земята, и също би притежавал способността да гарантира на душата безопасно пътуване през небесните сфери и след смъртта.


"А" е буквата на Божественото Сътворение(асоциирано с Брахма, арйанския дев, родоначалник на бялата раса). "А" е първата буква, гласна, основа на всичкиСлънчеви култове. Буквата "А" се асоциира и с Телеца/Бика, Небесната Слънчева Крава "Сура-бху"(Сура-бхи).


Египет е образ на небесата.
целият космос живее тук.

- Хермес Трисмегист


Няма коментари:

Публикуване на коментар