Последователи

четвъртък, 5 декември 2019 г.

Положението на тялото за сън.

        

Основните правила за здравословен сън във фън шуй

Следното ще ви помогне да се отървете от безсънието, хъркането, хиперсомнията:
  • стая с правилната форма (не е удължена и не е Г-образна), чиста и проветрива;
  • хармонично подреждане на леглото;
  • добре подбрани постелки;
  • минимални растения;
  • липса на аквариум и всякакви изображения на вода (море, река);
  • стените, които са твърде тъмни или твърде светли, могат да причинят безпокойство по време на нощен сън;
  • в спалнята може да има само няколко книги, сгънати спретнато.
Да спите правилно във Фън Шуй означава да намерите най-доброто положение на тялото за себе си. Изчислява се по година на раждане. Така че за някои хора спят главата на изток - придобиване на свобода на духа, за други това дава желание да се ускори хода на събитията.

Местоположението на спалнята в къщата и декорът в стаята

Спалнята е поставена далеч от входа и кухнята. Срещу нея не трябва да има врата към тоалетната. Най-добрите дестинации в кардиналните посоки: югозапад, запад и север (зони за здраве, удоволствие и роднини в Багуа), най-малко благоприятният е югоизток (паричен сектор). Спалнята за гости е затворена в района Приятели, в северозападната част на къщата. Не е подходящ, особено за възрастни, стаи за разходки, както отнема много енергия за неосъзнат постоянен контрол на входовете.
Ако спалнята се намира в по-неблагоприятна част от къщата, можете да успокоите или засилите потока на Ци така:
  • на североизток, за да се справите с тревогите за деца или да увеличите плодовитостта, боядисайте стените в наситен цвят;
  • ако прозорецът е обърнат на юг, успокойте потока на qi с лек балдахин.
Основното парче мебели е леглото. Над него не трябва да има таванни греди или други конструкции с ъгли. Особено вредно за здравето е енергията на зоните, където се пресичат. Ако размерът на спалнята не ви позволява да поставите леглото по различен начин, предпазете се от отрицателния Ша, като поставите леглото по основните греди, но така, че да не се налага да спите с крака до прозореца, а над него са окачени 2 бамбукови флейти. Ако спалнята е с куполообразен таван, леглото се поставя над високата му част.
В допълнение към леглото, спалнята не трябва да има много мебели. Към нея Фън Шуй поставя такива изисквания:
  • гардеробът не трябва да бъде обсипан с неща, които са послужили на предназначението си - ако през годината не сте имали нужда от това или онова облекло, отървете се, защото дори чистите и добре опаковани неща водят до застой на Чи енергия;
  • нощните шкафчета трябва да са на същото ниво с леглото или малко по-ниски, а нощното шкафче със заоблен плот може да бъде високо;
  • ако в спалнята има машини за упражнения или работно място с компютър, доведете Ци в тази зона с добро осветление, поставете кристал на масата.
Добър вариант за осветление на спалнята е полилей с кристални висулки, както и солена лампа като допълнителен източник или нощна лампа. Във фън шуй кристалите са традиционни талисмани. Използват се заедно с „музиката на вятъра“. И така, розовите лампи от кристал, разположени в югозападната част на спалнята, и талисманите със сърца ще го изпълнят с романтична атмосфера и ще добавят нежност към връзката. А страстта ще донесе аксесоари с червен цвят.
Огледалото в спалнята е разположено така, че да не виждате отражението си веднага щом влезете в стаята и когато лежите в леглото. Огледалата влияят отрицателно върху енергията на спящ човек, променят отношенията, така че отразяващият таван и огледалата в таблото на главата, особено тези, състоящи се от малки сегменти, не са подходящи за спалнята.
Според Фън Шуй могат да възникнат проблеми в интимните отношения, ако детските играчки са постоянно в спалнята на съпрузите - това връща човека в детството и е по-трудно човек да играе ролята на господар в къщата и леглото. Можете да активирате брачната зона, като окачите голямо кръгло огледало в рамка над леглото, така че да отразява полилея.
Най-подходящи за спалнята са картини, които предизвикват приятни емоции, които допринасят за релаксация, например пейзажи в приглушени цветове. Хармонията във връзката ще внесе образ на мъж, наподобяващ скулптура.

Къде трябва да отиде леглото?

Качеството на нощната почивка до голяма степен зависи от това в коя посока е насочена главата. Най-изгодно е да спите на Фън Шуй, като поставите леглото до стената, диагонално от входната врата. Най-неуспешните са следните области:
  • срещу входа, така че краката на спалния са насочени точно към вратата - в китайската култура тази подредба се нарича "позицията на гробницата"
  • главата към прозореца, като Ци бързо минава през него, без да се задържа над спящия човек.
Ако конфигурацията на стаята не ви позволява да поставите леглото по различен начин, негативността и безпокойството се елиминират в първия случай, като поставите екран или шкаф с книги с катерещи растения в краката ви, а във втория, като затворите прозореца с затъмнени завеси през нощта.
  • северозапад (посоката се счита за класическа) - подходящ за хора, които живеят заедно повече от година, имат стабилни отношения и финансово положение;
  • таблото на изток ще отговаря на младоженците;
  • южната посока е за кариеристи, не подхожда на твърде емоционални хора;
  • югозапад - за тези, които нямат предприемчивост и често се налага да съжаляват за своите действия;
  • да спят главата на запад е подходящо за онези хора, които искат да променят монотонността на сивото ежедневие към чувственост и романтика;
  • северната посока - ще поддържа привързаност, спокойствие, здрав, спокоен сън, подходящ за по-възрастни хора, но при самотни хора може да предизвика депресия.

Кое легло е по-добре да се отпуснете във фън шуй

За да не отмине енергията Ци бързо, главата на леглото не трябва да има празнини: ковани и решетъчни гърбове не са подходящи, въпреки че са красиви. Най-добрата почивка ще бъде осигурена от такова легло:
  • дървен материал;
  • високо - колкото повече свободно пространство между пода и матрака, толкова по-добре и не трябва да се принуждава за свободно движение на Чи във всички посоки;
  • стационарни - не се сгъват;
  • удобен и стабилен, следователно синтетичният воден матрак е лош избор.
Най-доброто положение на тялото в съня е с главата на север. В същото време магнитните полета на човека съвпадат с посоката на естественото магнитно поле на Земята, захранвайки го от главата до петите с планетна космическа енергия.

Идеално легло за съпрузи

Съпрузите са правилни да спят на Фън Шуй в широко легло с 1 матрак - нищо не трябва да разделя енергията на двойката. Идеално за съпрузи е такова легло:
  • правоъгълна форма (кръгло легло усложнява перспективите за живот);
  • красив;
  • малко старомодно.
Формата на главата на леглото има това значение в отношенията на двойката:
  • правоъгълна - насърчава брачната вярност, засилва сексуалния интерес на партньорите един към друг;
  • arcuate - бързо заспиване и здрав сън;
  • триъгълна - активира интимен живот;
  • кръгла или овална - подобрява благосъстоянието на семейството;
  • под формата на вълна - балансира, успокоява.
Леглото трябва да се подхожда от двете страни.
Ако сте неженен, скъсали сте с любим човек и сте уморени от самотата, сменете леглото, за да привлечете нова връзка.
За първи път мъдреците от древен Китай научиха за Фън Шуй. Учението ви позволява правилно да овладеете пространството, като се фокусирате върху силовите потоци, които проникват във всички обекти. Смята се, че при неправилно разположение на къщата положителната енергия е блокирана. Собственикът на дома е в затруднение със здравето, работата и личния живот. Сега източната наука е търсена в много страни. Особено когато става въпрос за избора на дестинации за релакс.
Фън шуй глава, зависи от местоположението на прозорци, врати, мебели и други точки. Броят на Gua и съветите на специалисти ще ви помогнат да определите оптималната страна.
Фън Шуй се превежда като "вятър и вода". Древните китайци научили за науката благодарение на големия император У. Работейки близо до река Жълт, императорът забелязал гигантска костенурка, пълзяща от водата. По някаква причина върху черупката на животното е изобразен квадрат, състоящ се от 9 деления, всяка от които съдържа числа от 1 до 9. Императорът бил много изненадан от находката и наредил на учените да я проучат по-внимателно. С течение на времето рисунката била наречена "вълшебният квадрат на Луо Шу". Невероятният набор от знаци и числа породи Фън Шуй и много други науки.
Важно е да знаете! Основата на източното учение е въздействието на енергийните потоци, проникващи във всичко наоколо. Според мъдреците, силата около нас трябва да циркулира свободно. Поради неправилно поставени предмети хармонията се нарушава, което се отразява неблагоприятно на състоянието на хората, живеещи в апартамент или къща.
Общите моменти на фън шуй са представени в таблицата:
нюансикласификацияописание
Видове енергияQiЦи тече през цялото пространство, така че не можете да претрупвате къщата с излишни мебели и предмети. В противен случай хармонията е нарушена, което обещава проблеми.
Шен циШен-чи е дъхът на живота, изчислен от числата на Гуа. Силата помага да се намали нервното напрежение и да се улесни преминаването на тестове, срещани по пътя на човека.
Опции за движение на мощносттапътИзчислява се по календар.
пространствоКогато изчисляват, те гледат компаса.
Класификация на елементитевода  човек:
  o алчност за красиви жени;
  o хитрост;
  o трептене;
  o добър дипломат;
  o крие вътрешната същност.
   жена:
o капризен;
  o трудна;
  o мечтател;
  o майстор на комуникация
Земята  човек:
  o спокойствие;
  o обмислена;
  o толерира стрес;
  o вярно.
   жена:
  o чувствен;
  o очарователна;
  o ревнив;
  o рядко поема рискове.
дърво  човек:
  o активно изразява емоциите;
  o алтруист;
  o лидер в отношенията;
  o оценява общите възгледи.
   жена:
  o честен;
  o привлекателна;
  o трудна;
  o независим;
  o оценява свободата;
  o активен на любовния фронт.
пожар  човек:
  o авантюрист;
  o лидер;
  o женкар;
  o човек на действието.
   жена:
  o активен;
  o импулсивен;
  o вярно;
  o разумен;
  o победител.
метал  човек:
  o има талант за убеждаване;
  o амбициозен;
  o безмилостна.
   жена:
  o чувствен;
  o обича конкуренцията;
  o победител.
Всеки елемент има свои собствени характеристики. След като сте решили знака, можете да получите възможност да спечелите големи пари, да подобрите здравето си или да намерите любовта. Изчислението се основава на последното число в годината на раждане:

Посока на главата по време на сън според фън шуй

Според мъдреците на Изтока, сънят по Фън Шуй се счита за най-полезният за спящ човек. Първо трябва да изучите съвети за правилното разположение на спалнята, да изберете подходящата зона за леглото и да изчислите броя на Гуа. Последният нюанс ще ви позволи да намерите добра страна на света за себе си. Ако говорим за съпрузи, които са получили различни номера, трябва да направите компромис:

Оформление на спалнята

Древната китайска наука ви учи как да подредите мебели в спалнята и да изберете най-доброто място за леглото. Ако спазвате критериите за оформлението на стаята, тогава потокът от енергия ще циркулира свободно. Положителният ефект на Ци ще повлияе на мечтите, здравето, любовния фронт, работата и други области от живота на спящия човек. Таблицата по-долу ще ви помогне да разберете как да фън шуй:
Подреждането на спалнята  Фън Шуй трябва само да спи на леглото. На дивана, детското креватче, фотьойла и други места можете да задържите само.
   Не се препоръчва спалнята да се прави до тоалетната или входа на жилището. Всяка страна на света ще бъде подходяща, с изключение на североизток и югозапад.
   В стаята за сън можете да окачите снимки, които подобряват циркулацията на Ци. За спалнята е добре подходяща платноходка на фона на слънцето. Изгревът обещава появата на нещо красиво, а залезът - стремеж към мечта.
   Стаята трябва да бъде правоъгълна или квадратна.
   Препоръчително е да не поставяте телевизори, огледала, шкафчета, статуи в спалнята.
   Яркото осветление трябва да бъде променено до затъмняване.
Избор на място за леглото  Не можеш да спиш с крака до вратата.
   Не трябва да има нищо над леглото.
   Забранено е да се ходи между вратата и прозореца.
Ненужните вещи трябва да бъдат премахнати под леглото ..
   От страната на долните крайници не трябва да има страна.
   Острите ъгли (скринове, шкафове) не трябва да са насочени към спящия човек.
   Главата на леглото трябва да се приближи до стената.
Яслите, на които бебето спи, трябва да бъдат поставени в съответствие с общите правила на Фън Шуй. Препоръчително е прозорците да са обърнати на изток. Посоката насърчава активен растеж.
Съвет! Ако говорим за новородено, по-добре е да окачите балдахин над люлката. Бебето ще запази усещането, че е в утробата, което ще помогне да заспи по-бързо.

Изчисляване на номера на гуа

Номерът на gua ви позволява да изберете правилната страна за сън. Преброяването се извършва по дата на раждане. Дадените инструкции ще ви помогнат да се ориентирате:
  • Добавете последните 2 числа от годината на раждане, докато не се получи една цифра (1-9).
  • Извършете изчисления въз основа на пол и възраст. Децата трябва да се считат за момчета и момичета, родени след 2000 г.:
    • мъже:
      • възрастни - извадете фигурата, получена по-рано от 10;
      • деца - 9.
    • жени:
      • възрастни - добавете пет към изчислената цифра;
      • деца - 6.
Представителките на нежния пол отново могат да получат двуцифрено число. Проблемът се решава чрез добавяне. Резултатът ще бъде цифра от 1 до 9:
Съвет! Ако не е възможно да разположите леглото в оптимална посока, е по-лесно да легнете диагонално. Приближавайки се до дясната страна, спалното лице ще почувства частично положителното влияние на неговия номер Gua.

Характеристики на релаксация в различни посоки на света

За да подобрят качеството на съня, привържениците на Фън Шуй съветват да спазват правилата за изследване на космоса, да намерят броя на Гуа и да се запознаят с характеристиките на всяка от кардиналните точки. Последният нюанс е особено важен. Фокусирайки се върху предимствата и недостатъците на избраната посока, можете да подобрите финансовото си състояние, да върнете семейството си или да укрепите здравето си:
  • Северът допринася за усещане за копнеж и развитие на депресивно състояние. Посоката не подхожда на самотни хора.
  • Северозапад, Югоизток помага за изпълнението на плана. Действително за желаещите да се изкачат по кариерната стълбица.
  • Североизток е подходящ за здрави и мотивирани хора, които не страдат от нарушения на съня.
  • Западът е подходящ за романтични хора.
  • Югът развива общителност в спящо състояние.
  • Изтокът се счита за универсална дестинация. Страницата е най-подходяща за възрастни хора и деца.
  • Привържениците на Фън Шуй не препоръчват сън на югозапад. Посоката допринася за лошите сънища и намаляването на самочувствието.
  • Югоизтокът е подходящ за хора, които отдавна искат да реализират важни планове.
Съпрузите, които са получили различни номера на Гуа, ще трябва да работят усилено, за да намерят правилната посока за сън. Компромис може да се намери само при проучването на плюсовете и минусите на кардиналните точки.

Фактори, от които зависи пълноценният сън

Сънят се състои от бързи и бавни етапи. За пълно възстановяване на организма и усвояване на нова информация ще са необходими 5 пълни цикъла, всеки от които е 1,5 часа. Бързо заспиване и подобряване на качеството на почивка ще помогне на съветите на специалисти:
Фактори за качествена релаксацияпрепоръки
Правилно хранене  Не преяждайте през нощта.
   Последното хранене трябва да се извършва няколко часа преди почивка.
Без дразнители  Опитайте се да премахнете околния шум или използвайте тапи за уши.
   Създайте тъмна среда в стаята. Потъмнените завеси и / или маска за сън ще ви помогнат.
Свеж въздух  Вечер проветрете стаята.
   Преди да си легнете, разходете се на чист въздух.
Лека умора  Занимавайте се със спорт около 2 часа преди почивка. Не се препоръчва претоварване.
   Преди да си легнете, медитирайте и правете дихателни упражнения.
Липса на визуален стрес  Откажете да седнете за компютъра, да гледате телевизия и да играете по телефона в полза на четене на книга и други релаксиращи и монотонни хобита.
Следване на график за работна почивка  Станете и лягайте едновременно.
   Избягвайте прекомерната обработка.
Умерена обедна почивка  Избягвайте дневния сън за повече от 2 часа.
   Задрямайте на обяд не повече от 20-30 минути. В крайни случаи трябва да се събудите след 1,5 часа.
Липса на стимуланти в кръвта  Не пийте кафе, енергийни напитки и други стимуланти 5-7 часа преди нощна почивка.
   Вечер можете да пиете чай или отвара от успокоителни билки.
Здравословната мечта по фън шуй означава правилното разположение на стаята и оптималният избор на място за леглото. С последното числото Gua ще помогне. Фокусирайки се върху получената фигура, можете да изберете най-добрата посока на главата, като разгледате предимствата и недостатъците на кардиналните точки. Също толкова важно е да се спазват препоръките на сомнолозите, които могат да подобрят качеството на почивка.
Наистина ли е важно да знаете по кой начин да спите с главата си по-добре? Някой ще каже: „Разбира се, да! Трябва да сте сигурни, че позицията е правилна спрямо кардиналните точки. “ Някой свива неверие и вероятно ще завърти пръст в слепоочието. Нека видим дали това има някакъв смисъл, и ако има, тогава все пак, където трябва да спите с главата си.
Смята се, че мястото и положението на човек по време на сън влияят на неговото здраве и психически комфорт, семейната хармония.
Според теорията на йогите магнитното поле на земята е насочено от южния към северния полюс, а енергийното поле на човек е насочено от главата към краката. Препоръката на йогите е да спят главата на север, така че електромагнитните полета на човека и земята да съвпадат. Според тях, ако спите с глава на север, сънят ще бъде по-силен и здрав, семейните отношения ще бъдат по-стабилни, а материалното богатство ще бъде по-високо. В случай, че мястото за спане не може да бъде разположено с главата на север, трябва да поставите главата си на изток или североизток.
Аюрведа твърди обратното. Ако поставите главата си в посока север, североизток или северозапад, спящ човек губи цялата си енергия през нощта, събужда се разрушен.
Учените смятат, че човек е засегнат не само от магнитни, но и пръстеновидни полета поради въртенето на нашата планета. Тези полета влияят на човек по различен начин в зависимост от положението на съня:
  • сън главата на изток - допринася за развитието на лични качества и духовност;
  • сън в позиция на главата на юг - обещава дълголетие;
  • сън главата на запад - егоизмът се засилва;
  • на север - рационалността се развива, сантименталността напуска.
Интересното е, че по време на научен експеримент уморените и преуморени хора интуитивно избраха позицията, в която главата сочеше на изток. А тези, които лягат да спят в свръхвъзбудено състояние, слагат глава на север.

Православието и народните знаци

Православната религия не разглежда въпроса в коя посока на света е по-добре да спите с главата си. А фактът, че не можеш да спиш с крака до вратата, се смята за суеверие. Въпреки това, известна информация може да бъде извлечена от популярни знаци. Смята се, че спите в положение, насочено от главата към:
  • юг - предизвиква раздразнителност, агресия;
  • изток е най-подходящото място за спане;
  • север - до добро здраве и дълголетие;
  • запад - допринася за развитието на егоизма.

Фън шуй

Учението на Източния Фън Шуй предполага поставянето на главата на леглото до стената, осигурявайки защита. Ако изчислите броя на Gua, можете да установите най-правилните упътвания за всеки човек поотделно. За целта добавете последните две цифри, които завършват годината на раждане, до този момент, докато получим едноцифрено число.
Ако сте жена, тогава към полученото число добавяме 5, ако мъж - извадете от 10 числото, което се оказа. В резултат на изчисленията получаваме цифра, която показва към коя категория принадлежите. Номер Gua от 5 не съществува. Следователно, ако изчисленията се окажат 5, жените трябва да го заменят с 8, а мъжете с 2.
Числата 1, 3, 4, 9 означават, че сте човек от източната категория. Ако получите числата 2, 5, 6, 7, 8 - вие сте човек от западната категория. За да обобщим:
  1. източните категории трябва да спят на север, изток, югоизток, юг;
  2. западните категории са най-подходящи за югозапад, запад, северозапад, североизток.
Ако при изчисляването на броя на Гуа се оказа, че мъжът и жената на двойката принадлежат към различни категории, тогава приоритет се дава на този, който прави най-голям принос в семейния живот - печели повече, взема отговорни решения.
  1. избягвайте ситуация, при която краката или главата ще бъдат насочени към вратата;
  2. не можете да спите с главата си до прозореца;
  3. ако в стая има две врати, леглото не може да бъде между тях;
  4. също така не се препоръчва поставянето на леглото между вратата и прозореца;
  5. леглото не трябва да е срещу огледалото;
  6. желателно е леглото да е с гръб зад главата (докато главата не трябва да се опира на главата на леглото);
  7. по-добре е да поставите спално място под плосък таван, без греди и тавани.
Фен шуй главата за сън върху:
  • север - за увеличаване на материалното богатство, стабилност, вътрешна хармония, развитие на интуицията и умствената дейност;
  • юг - за успех в растежа на бизнеса и кариерата, добра репутация;
  • запад - за творческо вдъхновение и емоционално възстановяване, укрепване на семейния живот;
  • изток - за прилив на сила и за разработване на нови идеи, за да се отървете от безсънието и кошмарните мечти.
В допълнение към посоката спрямо кардиналните точки във Фън Шуй, голяма роля се отдава на формата и материалите на главата на леглото:
  • дървен гръб с квадратна форма ще привлече професионален успех, кариерно израстване;
  • овална или полукръгла метална табла допринася за успеха в бизнеса;
  • вълнообразното табло е най-подходящо за творчески личности.
По-добре е да откажете съня на легло с триъгълно табла.

За да обобщим

  1. Северна. Възможно е да се укрепи здравето, да се увеличи материалното благополучие, да се привлече късмет, да се намери вътрешна хармония и да се укрепят семейните отношения. Тази посока за сън е по-добре да изберете за възрастни, двойки.
  2. Южна. Тази посока е идеална за хора, които искат да излязат по кариерната стълбица. Южната страна дава увереност в техните способности и възможности, дава заряд с положителна енергия, привлича късмет.
  3. Уест. Тя разкрива скрит творчески потенциал, носи в живота усещане за дълбоко удовлетворение, дава положителен заряд. Посоката е идеална за творчески личности - музиканти, артисти. Също така, западната посока често се избира от хора, чиято професия е свързана с магия.
  4. Изток. Развива решителност, дава увереност преди да започне нов бизнес. Подходящ за активни хора, тези, които трябва да работят усилено и да общуват.
  5. Североизток. Сънят, при който главата е насочена към североизток, помага за възстановяване на силата, намалява депресията. Смята се, че е особено полезно за възрастните хора да спят в това положение.
  6. Югоизток. Спящи в тази посока, хората по-лесно се справят с вътрешните страхове и комплекси. Тази позиция обаче не е подходяща за всички. Ако се чувствате неудобно сутрин след сън, югоизточната страна не е за вас.
Сомнолозите съветват да спите на изток, за да получавате енергия от изгряващото слънце. Най-често хората избират най-доброто място за себе си чрез опит и грешка. Ако ви е удобно и удобно да спите така, както спите - не бързайте да промените нещо. Може би заетото място е идеално за вас.
Има едно популярно мнение, според което положението на тялото в сън по отношение на кардиналните точки влияе на вътрешната хармония, семейното щастие и благополучието на човек. Тази информация изглежда неоснователна за някои, докато други се стремят да разберат къде да спят с главата си - на север или на юг или може би дори на запад? По този начин решихме да разгледаме най-многото гледни точки, методи и учения, някои от които си противоречат.

Къде да спим на Фън Шуй?

Спазвайки принципите на това учение, някои подреждат мебели в къщата, планират срещи и значими събития. Според учението на Фън Шуй, вие също трябва да спите с главата си в определена посока и за това първо трябва да разберете броя на Гуа. Това е името на магическото число, което се изчислява различно за мъжете и жените.
Мъжете трябва да вземат последните две цифри от годината на раждане и да ги добавят. Ако числото е двуцифрено, добавете отново получените две цифри. Резултатът е единична числова стойност. Ако сте родени преди 2000 г., извадете този резултат от 10, а ако след 2000 г. извадете от 9. В резултат на това ще откриете своя номер на Gua и ще можете да спите правилно на Feng Shui.
За да определят броя на Гуа, жените трябва да извършат същите изчисления, но като получат една цифра, ние не я отнемаме, а добавяме към нея 5 (при раждане преди 2000 г.) или 6 (ако са родени след). Ако завършите с двуцифрена стойност, обобщете нейните числа.
Гуа не може да бъде пет, така че когато получите тази стойност за мъжете, Гуа е 2, а за жените 8. И припомняме, че според китайския календар годината започва в началото на февруари, а не през януари, така че ако сте родени между 1 и 4 януари 5 февруари, изчислете номера на Gua за предходната година.
Въз основа на получения брой и личните предпочитания изберете посоката, където да сложите главата си. Предлагаме подробна таблица, която ще ви помогне да го разберете. Кардиналните точки са обозначени с първите букви на имената: C - север, S - юг и т.н.
Gua номер
За успех и просперитет
За здравето
За любовта и изграждането на връзки
За личностно израстване и развитие
Моля, обърнете внимание, че във фън шуй други указания за конкретен човек са неблагоприятни и могат да доведат до проблеми. Да се \u200b\u200bдоверите на това учение или не, решете сами.

Какво казват индийските йоги?

Индийските мъдреци смятат, че посоката на главата по време на сън трябва да се избира, като се вземат предвид магнитните полета. Според тази теория е по-добре да отидете в леглото с посока север или североизток.
Истинските йоги от Индия са сигурни, че всеки човек има специален електрически заряд, така че северът е в главата ни, а югът е в краката ни. Жителите на тази страна стриктно спазват тези правила както за нощния сън, така и за дневния релакс. Сигурни са, че има легло в правилното положение, сутрин ще се събудите с добро настроение. Ако в спалнята няма как да поставите леглото така, че да спите с главата си на север, да се настаните в посока на главата на изток - това също е приемливо според йогите.

Източна методология Васту

Според древното индийско учение на Васту всеки човек трябва да прецени къде да спи с главата си - физическото здраве и психическото състояние зависят от това. При неправилно позициониране на леглото няма да потънете в дълбок сън и не заспивате достатъчно, а циркулацията на вътрешната енергия ще бъде нарушена и това ще доведе до здравословни проблеми.
И така, къде да спите с главата си на Vast? Учението категорично не препоръчва да се полага в северна посока, тъй като магнитното поле на планетата има ориентация - от юг на север. Човешкото магнитно поле е насочено по абсолютно същия начин: енергията навлиза през главата и излиза от краката. Следователно, лягайки главата на север, вие сякаш се опитвате да приведете два магнита в равни полюси и те се отблъскват. Въз основа на тази логика човешкото тяло търпи разрушителен ефект.
Според източните учения е нежелателно Васт да склони глава на североизток и северозапад, но следното се счита за благоприятни посоки:
  • Насочете се на изток. Отивайки в леглото с глава в посока на въртенето на Земята, торсионните полета действат върху тялото и ние се презареждаме. Укрепва се духовността, установява се връзка с божеството и се развиват положителни качества.
  • Спането с глава на юг също е полезно според Vast - така ще получите усилване на енергията и хармонизиране с външния свят. Хората, които спят в тази посока, имат добро здраве и се отличават с дълголетие.
Къде се препоръчва да спите с главата си според Веда, наречена Аюрведа? Хората, практикуващи това древно индийско учение, удължават живота си, като комбинират ума, физическото тяло, душата и сетивата. По принцип тялото се превръща в едно цяло с пространството и околната среда.
Според Аюрведа всяка болест е следствие от загубата на хармония между тялото и душата. Учението казва, че в един сън ние се презареждаме с енергията на Космоса, възстановяваме жизнеността си и ставаме по-мъдри, но без правилното разположение на леглото това не може да бъде постигнато.
Привържениците на тази система на индийската медицина препоръчват да спите с позицията на тялото на север, тъй като това осигурява единство с божеството. Посочването на изток е полезно и за спане, защото развива духовни наклонности и интуиции. Можете също така да поставите леглото с таблото на главата на юг, но в никакъв случай на запад, в противен случай ще загубите сила и енергия.

Къде да спим християнско

В света има много религии, коренно различни една от друга, така че всяка има своите позиции относно определени действия. Православието е по-широко разпространено у нас, така че нека да разберем къде трябва да спите с главата си по християнски начин? Религията не се фокусира върху това, но има мнение, че според православните е по-добре да спите с главата си в следните посоки:
  • на юг за дълголетие;
  • на изток за укрепване на връзките с Бога.
Но северната и западната посоки не се препоръчват. В много отношения това е свързано не с православието, а с национални знаци, дошли от далечното минало. С течение на годините те започват да ги свързват с християнството, въпреки че нямат пряко отношение към него.
Според знаците можете да спите с главата си до вратата, но не можете да легнете с крака към нея (по този начин починалите се извеждат от къщите). Не можете да сложите глава срещу огледалото, тъй като това привлича болести и провал. Смята се също, че не можете да спите с главата си до прозореца, но това е по-вероятно поради факта, че можете да бъдете издухани. Няма нищо общо с кардиналните точки, но дали всичко това може да повлияе на правилния и здравословен сън, преценете сами.

Какво подсказва здравият разум

Понякога родителите не знаят къде трябва да спи детето с главата си и започват да изучават различни учения и суеверия, много от които често се разминават и това само затруднява избора. Ако се доверите на здравия разум или интуицията, всичко няма да е толкова трудно.
Легнете в произволни посоки: днес на югоизток, утре на северозапад, ако стаята ви позволява да направите необходимите пермутации. След няколко нощи ще разберете по кой начин спите най-удобно. Само магнитните бури могат да изкривят правилния резултат, така че за чистотата на експеримента те ще трябва да бъдат проследени и взети под внимание.
И още интересна информация за разглеждане относно местоположението на леглото и кардиналните точки. Наскоро руските учени проведоха проучване, чиито участници трябваше да спят на пода във всяка посока. Сутрин се проверява ефектът на благосъстоянието и настроението върху позицията на тялото. В резултат се оказа, че преуморените и уморени доброволци лежат интуитивно в посока на изток, докато тези, които са били в развълнувано състояние преди лягане, слагат глава на север.
Става ясно, че няма единна и правилна посока на тялото за сън. Важно е през нощта да имате свобода на движение и тялото да заеме удобно положение и тогава ще получите достатъчно сън и да се възстановите.

Експертно мнение за това къде да спите с главата си

Нарушенията в съня се изучават от специалисти, наречени сомнолози, и дори има раздел от медицината на сомнологията. Така че те отбелязват, че за да възстановите силата и сутрешното събуждане в добро настроение, се нуждаете от удобно легло, чист въздух в стаята и подходяща възглавница. Кой начин да спите и как ще стои леглото няма значение. Например, ако имате безсъние или не спите достатъчно, опитайте се да легнете или да преместите леглото, но често причината не е в посоката на главата, а във физическото или психическото здраве или много други фактори.
Надяваме се, че сме ви помогнали да решите въпроса къде да спите с главата си - север, изток, юг или запад? И също така отбелязваме, че мнението на сомнолозите се разпростира както върху възрастен, така и върху дете, така че спите по удобния за вас начин, и поставете детето си на същия принцип!
Сънят, като източник на жизнена енергия, е изключително важен за всеки от нас. Има ли значение къде да спите с главата си? Мнозина ще отговорят, че трябва да се отпуснете, тъй като е най-удобно. Самото тяло ще ви каже правилното положение и посоката на главата в леглото. Всъщност не е толкова просто! Има голям брой учения, религиозни движения, за които е много важно къде да спите с главата си правилно за възрастен и дете, съответстващи на кардиналните точки.
Има мнение, че посоката на главата по време на сън е от голямо значение

Индуистки дестинации

Аюрведа

Това е много древно индийско учение за това как да удължите живота си. Аюрведа обединява физическото тяло, ума, душата, сетивата, превръщайки човешкото тяло в едно цяло с околната природа и пространство. Учението разглежда всяка болест като загуба на хармония между душа и тяло. От гледна точка на Аюрведа, насън човек се зарежда с космическа енергия, попълва резервите на жизнеността, става мъдър. Всичко това е възможно само поради правилното местоположение на тялото и особено на главата.
Смята се, че положението на главата на север е много благоприятно и доближава човек до божественото. Източната посока е най-добрата, развива интуицията, духовните наклонности, ума. Това очевидно се дължи на изгрев на изток. Древните народи вярвали, че първите лъчи на изгряващото слънце дават на хората особена, несравнима енергия. Именно тя е в състояние да лекува много болести, както физически, така и духовни.
Според индийската медицина е по-добре да спите на изток
Японските лекари откриха, че на разсъмване (4-5 часа сутрин) има значителни промени в метаболизма, метаболизма към по-добро! Дори съставът на кръвта се променя!
Позволено е да се спи главата на юг, но категорично е невъзможно да се отиде на запад. Последната посока лишава сила, енергия, носи болести и умора.

Васту

Това е част от религиозните индийски учения, възникнали в древни времена. Принципът му се основава на хармония и баланс между тялото и природата. Тази посока е близка до Ведите. Струва си да се обърне внимание на факта, че Васту има научно обяснение за положението на главата по време на сън. Привържениците на това учение препоръчват да слагате глава на юг или на изток.
Нашата майка Земя има два магнитни полюса: северен и южен. Между тях има невидими електромагнитни и торсионни полета. Първите идват от южния полюс и влизат обратно на север. По този начин, ако спим с главата си на север, тогава нашето тяло ще противодейства на движението на електромагнитните вълни и нашето здраве, психика, дух ще бъдат унищожени. Ето защо ще бъде правилно да легнете на север. Васту също съветва спящата глава на изток, според движението на небесните тела.

йога

Къде спят йогите с глава? Те препоръчват да се спуснете на юг, аргументирайки се, че тялото ни е като магнит (като планетата Земя). Северният полюс съвпада с главата, а южният с краката. Само в това положение (по магнитни линии) през нощта тялото се зарежда с одухотворена енергия, попълва силите си, подмладява. Интересното е, че посоката на изток никъде не е забранена. Както бе споменато по-горе, това се дължи на изгрева.

Китайска посока

Фън шуй

Фън Шуй отдавна е навлязъл в живота на много хора. Според това учение подреждаме мебели в апартамента, избираме място за легло, маса за хранене, ядем храна, планираме важни срещи и започваме отговорни събития. Как да спим по Фън Шуй и къде главата може да се определи според броя на Гуа. Това е магическо число, което може да се изчисли, като се добавят последните две цифри от годината на раждане.
И така, броят на Гуа за западната група хора: 2, 6, 7, 8. За източната категория: 1, 3, 4 и 9. Не трябва да има пет, когато добавяте! За първата група трябва да спите с главата си от западната страна на света или от север (крайният случай е североизток, югозапад). За втората група главата трябва да бъде насочена на изток, север или юг.
За да разберете къде е по-добре да спите с главата си във Фън Шуй, трябва да определите номера на Gua
Интересно е, че ако съпрузите принадлежат към различни категории (съпруг на изток и съпруга на запад), тогава жената трябва да се поддаде на мъжа.
В допълнение към определянето на броя на Gua, според правилата на Фън Шуй, трябва:
  • По-добре е да спите с глава към вратата, крака към прозореца (без значение къде отиват отворите на прозорците!).
  • Не монтирайте леглото на стена с вход.
  • Не лягайте пред огледалото и не гледайте отражението си през нощта.
  • Не спите на легло без гръб, тъй като последният предпазва човек от отрицателна космическа енергия. Гърбът трябва да избере заоблен или квадратен, но не триъгълен!
Като цяло китайците имат ориенталска енергия има много положителни аспекти: успех, просперитет, добро здраве, младост. Но западният не е толкова добър! Въпреки това, хората с номер на Гуа 2, 6, 7, 8 не трябва да се отчайват, те трябва да си лягат главата на север! В тази посока енергията винаги е творческа. Следователно, според Фън Шуй, трябва да спите с главата си, в зависимост от годината на раждане, но е по-добре на изток, където слънцето изгрява.

Къде спят мюсюлманите с глава?

По кой начин трябва да спите с ислямския народ? Коранът казва, че лицата на вярващите трябва да бъдат обърнати към Забранената джамия, следователно трябва да спите с главата си до Qibla (страната, където се намира светата Кааба).
Кааба - мюсюлманско светилище
Кааба - място в двора на мюсюлманска джамия в Мека (Арабия)!
От друга страна, всяка мула ще каже, че по време на нощен сън можете да наклоните главата си във всяка посока. Мюсюлманите нямат ясно убеждение в това отношение. Що се отнася до редовете на Корана за Кибла, това означава нещо съвсем различно. Тук не става дума за положението на тялото в сън, а за дълбоката вяра на всеки ислямски човек в Аллах и неговия пророк Мохамед във всички житейски ситуации.

Как са православните?

В света има много религии и всяка от тях има собствено мнение за това къде да се насочи. Християните нямат разлика как да спят и в коя посока трябва да бъде обърната главата. По-конкретно Библията не казва нищо по този въпрос. Но православните ще вземат много, чиито корени се простират от древните славяни. Например, не можете да инсталирате огледала в спалнята, отидете на крака до изхода. Ако позицията на главата е северна, тя ще донесе дълголетие и добро здраве, на юг - човек ще придобие гняв, ще се разгневи и раздразни. Ако заспите главата на запад, можете да се разболеете.
Съдейки по християнските знаци, най-успешната позиция за деца или възрастни хора се счита за главата до входа на къщата. Ако спите по този начин дълго време, мислеха старите славяни, тогава болестта изчезва, животът се удължава, тялото се подхранва с енергия, става по-близо до Бога. Църквата отрича всички знаци, а свещениците казват, че трябва да спите удобно и къде е обърната главата ви няма значение.

Какво казват експертите?

За добра почивка е необходимо да се спазва така наречената хигиена на съня
Много сомнолози съветват да се съсредоточат върху собствените си чувства и да изберат поза за сън, базирана на сутрешното благополучие, настроението. По този начин посоката на главата според кардиналните точки няма никакъв смисъл, основното е, че мечтата е здрава и спалнята е удобна.
Само някои медицински експерти са убедени, че магнитните полета на Земята, фазите на Луната влияят значително на благосъстоянието, психиката и човешкия метаболизъм. Насочете се на север, така че полетата да текат около тялото и да го изпълнят с енергия. Това е единственият начин за бързо, лесно заспиване, за да се избегнат кошмари, чести събуждания и безсъние.
Влиянието на торсионните полета:
  • Главата е обърната на изток - развива се божественият принцип, духовност, самосъзнание, мъдрост (при някои народи новороденото е поставено главата си само на изток).
  • Насочете се на запад - появяват се суета, злоба, егоизъм, завист.
  • Глава на юг - дълголетие.
  • Насочете се на север - изцеление на ума и тялото.
При експериментално наблюдение повечето хора в състояние на силна умора слагат глава интуитивно на изток, а в развълнувано, раздразнено състояние - на север!
Мненията на изследователите за това как да спите бяха разделени
Други изследователи на съня твърдят, че най-добрият сън е с главата си на изток, север, но не на юг и запад. Въпреки че се забелязва, че има хора с индивидуални характеристики на движението на вътрешната енергия. Те, напротив, по време на сън с глава на юг и запад се чувстват по-добре, чувстват се по-добре, някои болести изчезват, възниква усещане за радост, жизненост и вдъхновение.

За да обобщим

Както можете да видите, в различните религии и учения има различни мнения за местоположението на тялото по време на нощния сън. Защо да слушате? Кой е прав: мюсюлманин, индуист, православен човек? Сомнолозите съветват да слушате собственото си тяло. Само тялото ни най-точно ще ни каже как да спим, след време ще сигнализира за настъпилите нарушения. Възможно е причината за умора, слабост сутрин да е неудобно легло, възглавница, условия в стаята, поза (сън по корем или отстрани), но не и посоката на главата.
Ако говорим за индийско и китайско учение, тогава можем да направим следните изводи:
  • Насочването на север се препоръчва повече за женените двойки за укрепване на брачните връзки, подобряване на отношенията между съпрузите, съживяване на чувствата, любовта. Също така северът помага за повишаване на благосъстоянието, връща здравето.
Най-благоприятното положение за съпрузите е на север
  • Югът е подходящ за кариеристи, фанатици на тяхната работа, лидери, тъй като развива ума, способностите, мисленето, бързата остроумие, привлича успехи, пари и късмет в живота.
  • Изтокът е идеален за всеки човек, особено за дете. Смята се, че ако лежите с глава на изток, тогава човек ще живее дълъг, щастлив живот, ще има отлично здраве и ще се събужда всяка сутрин в весело състояние на духа.
  • Западът подхожда на хората на изкуството (художници, писатели, музиканти, поети), разкрива таланти, дава нови възможности.
  • Заспиването в североизточна посока се препоръчва на възрастните хора да подобрят благосъстоянието си, да облекчат умората и да се отърват от депресията.
Спящата глава на североизток подобрява здравето на човека
  • Югоизтокът, както и югозападът не са най-добрите места за спане. Ако отпуснете главата си в тези посоки, може да се появи раздразнителност, слабост, нервни сривове и мозъчни заболявания.

Слушайте себе си, вземете компас и опитайте различни пози за сън. Ако е необходимо, запишете чувствата си в дневник и ги анализирайте. В крайна сметка всеки със сигурност ще намери най-удобното и удобно място!

Няма коментари:

Публикуване на коментар