Последователи

сряда, 25 декември 2019 г.

Руската пълзяща анексия в резервата Камчия започна да съска


Вече си мислех, че няма сила, която да привлече публичния интерес у нас към онова, което със собствени силици не успявам да постигна в дългогодишните си опити да обърна внимание на с руския анклав на българска територия в резервата “Камчия”. Но се оказа, “на помощ” отново (ни) дойде самата Русия.

Нейният външен министър Сергей Лавров се произнесе в навечерието на Коледа, че няма да е зле построената руска база, легендирана като място за почивка на руски дечица от Москва, да стане руска държавна собственост. В този смисъл е неговият отговор на питане в руския Сенат, където в Москва имитират демократична игра на въпроси от страна на народни избраници към един “народен слуга “.

Т.н. сенатори попитали Лавров: “Не е ли време правителството за постави точка в този спор и да създаде на базата на “Камчия” руски хуманитарен център като основна чуждестранна културно-хуманитарна площадка за прокарване на нашите интереси в Европа?”

А той веднага се съгласил с чудесната идея. Чудното на чудесната идея е в това, че Кремъл не е решил да (пре)вземе московската база на абордаж по същия начин, по който Путин и Медведев изритаха от московското кметство строителя на базата в курорта Камчия Юрий Лужков. Щом като всеядната кремълска мечка разиграва театър и не е прилапала безцеремонно активите на базата досега, явно мършата ще да е доста отровна.

“Съгласен към, че това е уникален проект. Ако говорим за “мека сила”, това е неин идеален образец в най-позитивен смисъл”, отвърна министърът. https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/12/24/4009542_kompleksut_kamchiia_moje_da_stane_sobstvenost_na/

Характерната особеност на тази игра на демокрация в руски стил е, че руснаците се питат помежду си какво да правят в България, но и дума на обелват в Думата какво е мнението на самата България. Явно нямат намерение да я питат дали иска част от нейната територия да премине от градежа на доказания престъпник Юрий Лужков, с когото нашият премиер Борисов горещо се прегръщаше при откриването на руския комплекс на 9 септември 2010 г., вече да премине открито на руско държавно попечителство.


            


НА СНИМКИТЕ: Борисов, Лужков и Станка Шопова, последен шеф на ДКМС и любимка на Тодор Живков, избрана да отговаря за осъществяването на руската база в курорта Камчия

                     


Нищо случайно не прави империята, когато иска да унизи своите български слуги, готови да преглътнат всичко. Както 9 септември беше избран за откриването, така 22 септември – ден на българската независимост, беше определен 5 години по-късно за монтирането на паметник на съветският окупатор на България маршал Толбухин насред уж туристическия обект в руската база

                     


С паметници на Толбухин беше осеяна цяла България, но те бяха пометени от първата вълна на българската свобода след разпада на СССР. Един от бюстовете на лицето на съветската окупация у нас беше забоден в градинката на Софийския университет, но последва съдбата на паметника на Брежнев, разкаран от другата страна на централното столично кръстовище. Завръщането на Толбухин в монументално качество на българска земя, макар и “усвоена” от престъпника Лужков, беше сред най-откровените шамари за автентичната българска воля да се освободим от натрапчивата съветска претенция за “освобождаването” ни чрез окупация.

Гаврата с насилственото повторно присаждане на образа на маршала насред базата в “Камчия” обаче не е единствената руска демонстрация на незатичане на българския суверенитет от господарска позиция в трактовката на историята в рамките на същото късче земя. На издигнатия там по времето на съветския колониализъм паметник на съветските терористи, повечето от които българи по произход, московците просто добавиха на руски език едно “Вечная память” и съвсем го порусначиха. След това на същото място се “разписаха” и “Нощните вълци” на Путин, които вкопаха в зеята край плочата с имената на съветските диверсанти своя вълчи вимпел. Маркираха територията по своя вълчи начин.

Ето какво пише историкът проф. Иван Илчев за съветските терористи и за отношението на българите към тях по времето, когато българската държава е оказала отпор на изпратените с подводница на българския бряг диверсанти.

Иван Илчев, том 2 на “Розата на Балканите”, ИК “Колибри” 2019г. страница 569.

“Съветското представителство твърди, че нямало нищо общо с емигрантите. Остава да са пристигнали от Марс. При това на Марс, както изглежда, има и руснаци, тъй като в някои от групите са включени и съветски радисти. Между другото, един от тях, застрелва двамата си другари българи и се предава на полицията като се оправдава, че отдавна мразел съветската власт и само чакал повод да скъса с нея.” Иван Илчев, том 2 на “Розата на Балканите”, ИК “Колибри” 2019г. страница 569.

“Показателно е, че почти никъде те не срещат подкрепата на населението. То охотно ги предава на властите и дори участва в залавянето им. ( пак там).

Както се вижда от горния цитат, съветското правителство се е отметнало от заловените със съветски паспорти в България, но в днешно време руснаци ходят там на поклонение. Туристите почитат терористите. С цветя и венци, на които се мъдрят надписи на руски език, изразяващи преклонение пред “подвига” на своите хора.

Следя темата още от 2003 г., когато по “царско време” се зароди идеята за руската имотна инвазия в природния резерват “Камчия” и за целта беше извършено най-голямата престъпна конспирация за смяна на статута на земята с цел застрояване на един природен резерват у нас. За да се извърши такава далавера е нужна отлична координация между държавната, съдебната и местната власт.

Първото нещо, което направиха заговорниците, беше да оградят набелязаната за прикриването на предстоящото изливане на бетон част от резервата с ограда от бодлива тел. Не веднъж съм се “шегувал” по онова време, че липсват само вишките с картечниците.

После дойдоха крановете, бетоновозите и прочее тежка техника, която не спираше да работи и в летния сезон, когато по българските закони на простосмъртните български строители е забранено да смущават спокойствието на туристите.

За колонизаторите ни обаче няма невъзможни неща, макар да си дават сметка какво правят и се опитват да скрият ниското строителство между боровете. Оградиха се с километрична ограда, подобна на онази, която пази руското посолство в София от българското любопитство и (между)народната любов.

После колонизаторите изкупиха околните хотели и ги русифицираха до степен, че прост българин не можеше да прехвръкне там с направена от България резервация. Даже табелките с имената да посадените допълнителни редки дървета са на руски език. Табелки задължиха да носят и продавачките в малкото оцелели близки магазинчета – разхождаха се надпис “продавщица”. Когато попитах една от тях какъв е смисълът, тя се изчерви ( все пак). Явно разбра иронията ми, че подобно афиширане като за руснаци прилича на намек, че става дума за жени които продават, а не се продават.

Съблекалните на плажа станаха “раздевалки”. А надписът на плажа , който забраняваше преминаване на други същества, освен ако са от руски произход, беше тихомолком премахнат, след като го снимах и публикувах снимката в централен столичен вестник.

В околностите на руския анклав край устието на Камчия “трева не никне”. Или обратното. Див треволяк, къпинак и прочее джунгла превзе унищожената от руското колониално присъствие някогашна туристическа база наоколо. Първо изчезнаха дискотеките по плажа – за да не смущават покоя на дечицата, може би.

Впрочем, унищожаването на всичко, което руснаците не изкупиха в комплекса, стана по друга схема. Местните угодници вдигнаха цените на наемателите на български търговски обекти и така ликвидираха всяка неруска търговска инициатива на километри. Контрастът между величествените мащаби и блясък на внушителния руския бетон в базата в “Камчия” спрямо унищожения от него съседен някогашен къмпинг “Рай” е покъртителен, но няма кой да му обърне внимание. Скромните ми усилия да го покажа в блога си не трогнаха никого, а става дума за визия, достойна за декор на филм на ужасите в българската част на бившия туристически комплекс, където стотици бунгала и магазини, механи, “капанчета” и прочее признаци за живот от близкото минало тънат в руини и бурени. https://ivo.bg/2017/09/03/руският-анклав-камчия-столица-на-бъл/

             


НА СНИМКАТА (авторска): Входът към към ада на някогашния къмпинг “Рай” на броени метни от оградата на руската база в курорта Камчия

Курортът “Камчия” се превърна в единственото място на българското Черноморие, което деградира, въпреки наистина уникалната комбинация между устието на екзотична река, рядка растителност до самия бяг, километрична пясъчна плажна ивица и близостта до “морската столица” Варна, която би могла да го превърне в нещо като своя вилна зона.

И всичко това – благодарение на руската “неутронна бомба”, неутрализирала българската туристическа дейност. Местните хора, обаче, наемани на работа в строителството срещу легендарните “московски заплати” ( както господарски подчертаваше московския кмет Лужков в своите интервюта пред лигави български журналисти), мълчат навъсено.

Руското процъфтяване, оградено толкова старателно ( на всяка от многобройните врати се мъдрят строги забрани срещу проникване на външни хора ) скоро започне да вехне. Пролича му след руската агресия срещу Украйна и започналото след нея постепенно обедняване на руснаците.

Най-напред започнаха да изчезват големите тълпи руски дечица, развеждани под строй и с охрана, част от която бдеше денонощно с войнствено въоръжен вид на пътя край базата. И абсурдно активно българско полицейско присъствие си бяха осигурили. Патрули проверяваха редовно документите на българските летовници, преминаващи с коли покрай плажната ивица с налягалите наблизо руснаци.

Ставаше все по-видно с течение на времето, че Санаторно оздравителния комплекс боледува от липса на клиенти, а в самотоятелните вили в него летуват хора, които са всичко друго, но не и дечица, имащи нужда от санаторно оздравяване.

Управата на комплекса дава скъпарската си база под наем на всеки, готов да плаща за мегаломанските й размери. Факт е, че в България няма нищо подобно, струпано в такива размери и комбинации, като ледена пързалка, олимпийски басейн, закрита лекоатлетическа писта, огромна балетна зала, фитнес, способен да побере полк командоси едновременно на своите уреди, копие на автентичен тренажор за космонавти, летен театър с повече от 2000 места за публиката и с фонтани за воден фон на сцената.

Същата управа се опита да припечели от създаването на училище за деца, чиито родители са готови да платят за обучението по руска образователна система десетина хиляди лева на годишна база за пребиваването там на отрочетата им. Някои се подмамиха от иметацията на западния тип колежи, но после изтеглиха децата си от това изолирано от света място, където извън туристичския сезон пансионът прилича повече на място за изтърпяване на наказание в самота.

Огромната затворена база беше построена за рекордно кратки срокове срещу инвестиция от 300 милиона евро ( според някои руски самохвалства). Но едва 6 години след помпозното й тя обявена за продажба на търг от московските собственици. Начална цена- малко над 66 милиона евро, в пъти по-евтино от вложените в нея средства.

В разговора без българско участие за съдбата на руската база в България, т.н. сенатори и външият министър Лавров се констатира сега в навечерието на Коледа следното за случая с разрухата в “Камчия”:

“Редица здания са затворени, други са дадени под наем. Не е съвсем ясна собствеността, има дългове по кредити, натрупани са доста тревожни фактори.

…повече от реална е опасността комплексът да бъде изгубе… Това е първокласна материално-техническа база, която не отстъпва на детския лагер “Артек” ( изградената по съветско време черноморска база за летуване на особено заслужили съветски пионерчета и подбрани техни другарчета от “братски” страни – бел- авт.)“

Във всяка нормална държава подобна кататрофа в стопанисването щеше да бъде определена като престъпление, осъществено от организирана престъпна група и щеше да привлече вниманието не само на съответните институции, но и на медиите. Не и в Русия. Не и у нас, където гузните помагачи на руския колониализъм са толкова навързани помежду си, че никой не смее да се обади поне от желание да се провикне превантивно, че е невинен лично.

Вместо наказание за това престъпление, персонажите от споменатата по-горе имитация на демокрация в Москва предлагат за награда извършителите да бъдат взети под крилото на двуглавия орел и делото им по осъществяването на руската пълзяща анексия и тя да бъде продължена в името на руската “мека сила”.

Дано този пробив в оповестяването на руските помисли за българския кът земя в името на мечешката “мека сила” срещне най-после твърдия отпор на българските власти. Като се има предвид обаче, че те се оглавяват от човека, който се прегръщаше щастливо с Лужков на самото откриване на базата му у нас, надеждата ни е в самата Русия. Само нейната необятна немарливост може да ни помогне да се освободим от нейното натрапничеството. 


https://ivo.bg/2019/12/25

----------------------------------------------------------------------

                        

Аншлусът в Крим е репетиран в България в “мек” вариант с основна разлика по отношение на разгласяването.

Ето защо припомням как Русия присъедини парче от резервата Камчия в България преди да присъедини полуостров Крим.
Резерват за бели индианци под игото на червените
By Иво Инджев ⋅ август 13, 2012 ⋅

Борисов и Лужков крадат „Камчия“.
Лъскавите хотели в курорта са забранени за българи

12.08.2012



Александър Симеонов, в. “Галерия”

България остава без един от най-красивите си курорти. Приказният район, където река Камчия се влива в морето, е
заграбен от бившия губернатор на Москва Юрий Лужков. Всичко става с любезното съдействие на нашия премиер Бойко Борисов.

Преди две години, на 12 септември 2010 г., двамата рязаха лентички в комплекса „Камчия“. Само 16 дни по-късно тогавашният руски президент Дмитрий Медведев издава указ за освобождаването на Лужков от поста кмет на Москва. Дружбата на бившия градоначалник с Бойко Борисов обаче е нерушима, вечна и очевидно не зависи от позицията на Лужков в йерархията.

Проектът се завършва с шеметни темпове. В доскоро девствената лонгозна гора се издигат супермодерни съоръжения за спорт и почивка. Подобно ваканционно селище няма в страната ни, а живописната природа прави съчетанието уникално.

Комплексът е в сърцето на природния резерват, защитен от ЮНЕСКО,

и се простира непосредствено до плажната ивица.

Днес български турист няма никакъв шанс да отседне в някой от новопостроените луксозни хотели. Те са отворени целогодишно, но за руснаци. Репортерска проверка на „Галерия“ показва, че опитът да се намери място за почивка там е равен на нула. На влизане в курорта опитваме да отседнем в лъскавия четиризвезден спа хотел „Орфей Палас“. Посреща ни любезно момиче на рецепцията и притеснително ни отговаря, че няма свободни места за българи до края на годината.

Удряме на камък и при следващия опит да вземем стая в хотел „Лонгоз“. „Тук е само за руски туристи“, отговаря ни рецепционистката. „Искаме да доведем наши гости от Русия“, хвърляме кукичката. „За руски гости ще потърсим.

“Трябва да попитам нашите шефове“,

е отговорът на момичето. По същия начин стоят нещата и в суперкомплекса „Радуга“, където огромни групи от русначета вървят под строй към един от най-красивите плажове на родното Черноморие.

Българите могат да се настанят в някои от многобройните комплекси с бунгала. Доскоро в района дървените бунгала са единствените постройки. Преди да дойдат руснаците, разбира се. Въпросните дървени ваканционни селища обаче са на по 30-40 и повече години – неуютни и не предлагат дори елементарен комфорт. Миризмата на старо е направо отблъскваща. За българи толкоз. На когото не му харесва, да взима руско гражданство и е „добре дошъл“ в хубавите хотели край устието на Камчия.

Официално санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ е открит през юни 2011 г. Според официалния сайт собственик е еднолично акционерно дружество, регистрирано съгласно законодателството на Република България. Целта на комплекса била да осигури условия за почивка, укрепване на здравето, обучение и творческо развитие на деца, а също така и на ветерани и семейства от Москва. Той щял да приема гости и от други региони на Русия, от България и други страни.

Пробивът на Юрий Лужков в България се осъществява от години. Бившият градоначалник на Москва отлично взаимодейства с всички наши кабинети. Височайшият руски политик олигарх е посрещан радушно и от правителствата на Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев, и на Бойко Борисов.

Настоящият ни премиер е особено близък до Лужков.

По информация на частната американска разузнавателна агенция СТРАТФОР Борисов и Лужков са в прелюбопитни връзки. Именно чрез бившия московски кмет руската мафия държи българския премиер в правата линия. „Знаем много за Борисов, но не става за казване“, твърдят от СТРАТФОР.

Самият Борисов помага на независимото разследване с чистосърдечните си народняшки признания за приятелството си с Лужков. По време на откриването на лагера „Радуга“ Бойко Борисов заяви: „Като кмет на София ходих на гости на г-н Лужков и тогава той ми каза, че трябва да стана премиер. Вечерта го бих на футбол на стадион „Лужники“ и станах премиер“.

От дума на дума и от пожелание на пожелание Лужков и Борисов вдигат комплекс за чудо и приказ и за радост на руските туристи и гости. Сградите, парковете и хотелите са разположени на близо 400 декара край морето и реката. Общата инвестиция надхвърля 120 млн. евро. Последните жилищни сгради, които се изграждат, са от лагер „Черноморски“, завършват се и амфиеатър с 2000 места и два плувни басейна. За постигането на целите са деактувани въпросните декари държавна земя, а успоредно с това са изградени водопровод, улици и паркове с пари по оперативната програма „Регионално развитие“.

В справката на варненската областна администрация

комплексът „Камчия“ фигурира със сделка за близо 80 декара

в землището на село Близнаци, община Аврен. Земите са купени през 2008 г. средно за 9,72 лв. на квадтратен метър. Бившият първи секретар на ЦК на ДКМС Станка Шопова се води управител и мажоритарен собственик на компанията „Агенция Русия днес“. Именно Шопова купува втори терен в землището на Близнаци, този път от 21 дка, а цената е малко под 14 лв. на кв.м. После проектът е реализиран на терен, включен в потенциалните зони на екомрежата „Натура 2000”, но през 2007 година Националното управление по горите намалява обхвата на защитения район и дава зелена светлина за реализацията на отдавна заявените руски интереси към устието на река Камчия.

БИВШИЯТ КРАЛ НА МОСКВА ПРИТЕЖАВА $ 3 МЛРД.


75-годишният Юрий Лужков минава за един от най-богатите руснаци. Според сп. „Форбс“ той и съпругата му Елена Батурина управляват и притежават над 2,9 милиарда долара.

Как от заклет комунист можеш да минеш през национализма, кметския пост и да станеш приказно богат. На този въпрос може да отговори роденият през 1936 г. в село Млади Туд, Тверска област, политик.

Бившият крал на Москва превърна сивата съветска столица във витрина на капитализма по руски образец – непрозрачна система, съчетаваща пари и власт.

Дребният, закръглен и енергичен Юрий Лужков е назначен начело на кметството през 1992 г., в разгара на постсъветския хаос, от тогавашния президент на Русия Борис Елцин. Националист, който настоява на Русия да й бъде върнат украинският град Севастопол, Лужков демонстрира православната си вяра, определяйки гей парадите като „дело на Сатаната“. Запаленият пчелар в края на 90-те г. изглеждаше сериозен претендент за приемник на Елцин.

Но последният избра неизвестния на широката публика по онова време Владимир Путин.
Лужков е женен за Елена Батурина, която е с 27 г. по-млада от него и стана най-богатата жена в Русия. В началото скромна служителка в кметството, госпожа Батурина днес е президент на руската компания „Интеко“, управляваща империя на пазара за недвижими имоти и в строителството в Москва.

Батурина и Лужков

Собственичка е на имение в Австрия, на апартаменти в Испания и във Великобритания. „Корупцията проникна на всички равнища на властта. В тази система всеки клан има сектор и живее от подкупи. Москва е най-корумпираният град в Русия“, гневно заявява пред АФП либералът опозиционер Борис Немцов, автор на доклад за аферите на фамилия Лужков-Батурина.

Критиците на кмета го обвиняват и в унищожаването на редица исторически сгради,

жертва на спекулата на пазара за недвижими имоти, както и заради неспособността му да намери решение на чудовищните задръствания по улиците на Москва и на проблемите с опазването на околната среда. Лужков бе критикуван и заради почти систематичното репресиране на демонстрациите на опозицията в Москва. Неговите привърженици пък подчертават, че той е голям строител и е издигнал отново храма „Христос Спасител“, разрушен от болшевиките.

Москва стана град, който никога не спи, с ресторанти и магазини, отворени 24 часа в денонощието. Работещите и пенсионерите в града живеят по-добре, отколкото в който и да е друг град в Русия благодарение на надбавките на кметството. „Има двама Лужков. Единият енергичен строител, а другият безочлив човек, загрижен за поста и бизнеса на жена си. Промяната стана в началото на новия век“, коментира Немцов, цитиран от АФП.

Съпругата на бившия кмет Елена Батурина се забърка в няколко огромни скандала.

Най-големият е за неправомерно взет кредит в размер на 13 млрд. рубли (318 млн. евро) от Московската банка, създадена от мъжа й, които внесла в собствената си сметка. Финансови експерти твърдят, че Батурина е получила кредита чрез измама, защото е заявила, че ще го използва за проекти, за които предварително се знаело, че са неизпълними, и е предоставила недостоверна информация за необходимите средства за реализирането им. Милиардите, взети от бюджета на руската столица, били внесени в личната й сметка.

От Батурина Лужков има две дъщери – Елена и Олга, а от покойната си първа съпруга Марина Башиловой има двама сина – Михаил и Александър.
От Крим до Камчия на Лужков: прилики и разлики между два руски/йуде анклава

Веднага след като България се присъедини към санкциите на ЕС срещу Русия, заради участието и във военните действия в Източна Украйна, Кремъл издаде заповед, с която забранява на близо 4 милиона държавни служители и служители на специалните служби, армията и милицията да почиват на нашето Черноморие, надявайки се така да нанесе икономически удар върху страната ни.




За нашите читатели трябва да поясним, че почивките на държавните служители( 99% евреи ) в Русия са изцяло или частично спонсорирани от бюджета на страната, същото се отнася и за почивките на техните деца.


 

 Юрий Лужков в костюме Орион-пчелы. Фото с сайта газеты "Тверская, 13"

На държавните служители беше заявено, че трябва да почиват в анексирания от Русия Крим и, ако разполагат със собствени средства, втората им почивка може да е в чужбина, но отново не в „санкционна” страна, каквато за Кремъл е България.


Оказа се, че плажовете в Крим въпреки всичко са почти празни, съобщава krymr.com. Това се дължи, както на ниските доходи на руснаците, вследствие срива на рублата, така и на качеството на курортите, достъпни за тях.

 

 Бывший мэр Москвы Юрий Лужков намерен приобрести около двух гектаров землю в Калужской области для увеличения площади своей пасеки 

На „границата” между Крим и материка има огромни опашки от автомобили, които в зависимост от деня на седмицата чакат от два до седем часа, за да влязат на територията на анексирания полуостров, пише експертът Лев Александър. Пътищата в Крим не са ремонтирани, а множеството тежки камиони и автомобили ги „доубиват” особено в Симферопол и в курортните части на градовете.

Броят на туристите едва 20% от показателите за същите периоди на предвоенните години.



Плажовете са запълнени наполовина, в Евпатория и Ялта хората са малко повече. Хората в ресторантите са малко, основно са клиенти на олинклузив. Хората с бизнес по плажовете казват, че разходите им са се увеличили, но доходите са намалели, защото туристите не разполагат с много средства.


 
ГМО Царевичок/Позднее озарение: Юрий Лужков понял, что российская экономика антинародна.

 
Юрий Лужков: С гектара можно получать до 100 центнеров ГМО зерна.

Според данни на летищата и резервациите в хотелите и санаториумите тази година в Крим почиват по-малко от 600 хиляди души, 95% от тях са от Русия.

За сравнение-през 2013 година на 20 юли в Крим вече бяха почивали 3 милиона и 100 хиляди курортисти. ( Faktor.bg)


http://3rm.info/uploads/posts/2010-05/1273004680_luzhok765.jpg


Към горната информация мога да добавя и малко „долни” наблюдения от най-руския от всички останали анклави на българското Черноморие тази година. Камчия!



Премиерът на България Бойко Борисов и кметът на Москва Юрий Лужков се договарят при откриването на дома в Камчия в началото на септември, за разширяване на доставките на селскостопанска продукция от България в столицата на Русия. „Имаме интерес в Москва да се доставя повече българско вино/естествено от другаря Седефчо Мангалов Първанов собственик на Карнобат/, минерална вода, плодове и зеленчуци“, цитира ИТАР – ТАСС. Лужков е посочил, че е била обсъдена възможността тези доставки да се осъществяват с кораби с комбинирана плаваемост море - река. Така българската селскостопанска продукция ще пристига директно в Москва за около 12 дни.
В анексираната от московския кмет Лужков територия от българския резерват Камчия с уникалната със своя климат и растителност и уж защитена от застрояване защитена зона Лонгоз, се е възцарило безрусначие и известно униние сред порусначеното наново местно население.



Московският мафиот успя да отпразнува на 9 септември 2009 г. победата си над българските закони, прегазени, за да го има в природния резерват бетонният руски колос. Откриването на затворения ( буквално, защото е ограден отвсякъде) беше почетено лично от премиера Борисов. Пристигна за церемонията на московския туристически комплекс, в който по собствените хвалби на Лужков били инвестирани 300 милиона евро. Строежът е разположен така, че да остане максимално скрит между дърветата на десетки декари завладяна с подкупи земя от резервата.

Броени дни след триуфма му на българска земя Лужков беше позорно изгонен от поста, оценяван като третия по влияние в Русия след този на президента и премиера. Путин и Медведев единодушно го натириха. Беше станало вече невъзможно да се правят, че не виждат далаверите му – в Русия, а не в България.



В България далаверата му не само е видима, макар и да се крие между боровете, но както отбелязах вече, беше лично уважена от новоназначения министър –председател Бойко Борисов. Конфузът на близката му дружба с Лужков с нищо не се отрази на Борисов, след като московският мафиот беше наритан и свален по типично руски „леко незаконен” начин- махнаха го началниците на Кремъл въпреки факта, че беше избран на поста, а не назначен от тях..



Междувременно построеният комплекс продължи да расте. Изливаха спокойно бетон посред туристическия сезон в нарушение на законите в Задунайска България. Бетоновозите боботеха до самата плажна ивица покрай смълчаните българчета ( „братушки” е всъщност руски термин, употребяван с покровителствена насмешка за нас). Израстна игрище, закрита спортна зала, огради и селище с „котеджи”, както пише на чист руски. „Котеджите” съвсем не са за дечица, каквото официално е предназначението на „санаториума”. Люкс!



Но и това не е всичко. Околните хотели в неофициално анексираната зона получиха също руска окраска. Обраснаха с руски надписи – дори и посадените пред тях редки видове дървета са надписани на руски, за да знаят руснаците, че са на собствена земя, а „братушките”, докато им чистят клозетите, да учат правилия език. В тези хотели беше невъзможно българин да си направи резервация- законите на сегрегацията бяха безмилостни като чекистки изстрел в тила.



На същия език са надписите навсякъде- включително на паметника на съветските диверсанти, издигнат по времето на НРБ, но доукрасен сега с руски надпис за благодарност към тях.

                         


Трижида/ В.М.Гундяев ("Патриарх Кирилл"), Д.А.Медведев и Ю.М.Лужков.

Тук през годините на плажа пишеше, че е само за руски туристи. Моя милост публикува такава снимка във в.”24 часа” през 2003 г. ( още тогава си бяха оградили с тел огромен район). Табелата изчезна.



Изчезна постепенно и самият курорт Камчия, строен с десетилетия- но за това унищожение на соцнаследството нямаше кой да възмути. С цялата му соцпримитивност, комплексът все пак приютяваше хиляди български непретенциозни летовници в своите бунгала, ресторанти, дискотеки ( две на плажа), магазини и многобройни лавки. Днес ги няма. Просто ги няма. Убиха ги съзнателно и методично.



Тук – там се виждат останките им сред настъпващата джунгла. Дискотеките явно пречеха на „санаториума” и спокойствието на руснаците, чието самостоятелно царуване в комплекса вероятно предвиждаше не само гарантирането срещу друго застрояване наблизо, но и пълзящата разруха с цел евтино изкупуване на всичко наоколо.



Юрий Лужков, фермер: У меня каждый гектар в работе, а крестьяне не пьют! 

След тази кратка ретроспекция по темата, която съм споделял и преди, да се върнем на царящото днес безрусначие – за първи път тук от много години.

Цели три полегнали милиционера само пред един от хотелите, мигащи светлини и прочие преупреждения и днес напомнят за господарското имение, покрай което минавате с кола. Но вече я няма страховитата въоръжена охрана, която строго предупреждаваше чуждите ( т.е. българските) автомобили да намалят скоростта, принуждавайки шофьорите почетно да пълзят пред комплекса- сякаш полегналите милиционери позволяват нещо друго.

Няма ги и българските мобилни полицейски патрули, които имаха подигравателния навик да инспектират в най-голямата жега шофиращите край бреговата ивица по бански български шофьори да не би да крият нещо опасно за рускините в гащите.

Няма ги, защото няма какво да охраняват- тук има вече само българи и по някой и друг руснак за спомен от досегашното царуване. Българите, както е известно, не са стока, която се охранява строго от престъпността в България.



"Долой еврейскую власть!", "Смерть чернож..пым!","В Москве хозяин русский!" 

На пляжа все още има рездевалки, времето съблекални, а душовете, които биваха спрени след оттеглянето на руските групи на обяд, са позволени вече и за българи, които най-непочтително газят пясъка в бившата руска зона и дори се излежават мързелива под техните шатри. Така и не попитах дали пък не е безплатно за спомен от времето на благодетеля Лужков, който обичаше господарски да информира по българските телевизии как плащал на бедните българи московски заплати.



Главный раввин России Берл Лазар (ФЕОР - Федерация еврейских общин России) и мэр Москвы Юрий Лужков зажгли праздничную ханукию (огромный восьмисвечник)
Гербът на Москва ( който повече напомня на някакъв католически рицар с доспехи, крайно нехарактерни за православните богатири), войнствено се поти на гниещите, изоставени на вятъра и дъждовете къщурки за преобличане ( раздевалки).


(Лужков – фамилия первой жены, а должность мэра еврейская выдумка – снова мошенничество), а также его соплеменников, прикрывающихся статусом «членов (какого-то) московского правительства» («московское правительство» — криптоевреи)
Обслужващият персонал от чистачки явно е по-многоброен от посетителите на самия санаториум, поради което същите ( чистачките) се излежават на сянка на цели ята- превърнали са по неволя се в курортистки по престилки. Какво да чистят, като няма кой да цапа в иначе все така луксозно озеленения, разхлаждания от пръскачките прирачен комплекс, прозиращ зад километричната желязна ограда.

На мен не ми провървя да осъществя личен контакт с руски турист. Само съпругата ми се сблъска с един шкембелия, който на два пъти успял да я пререди в изкупуването на кайсиите, а след това и на прасковите от местни хора.

От цялата тази трагедия един магазинер заключи, че всичко било в резултат на „нашата политика”. Намерил на кого да се оплаче! Просто му припомних, че руснаците ги няма заради срива на рублата, което отново превърна България в недостижима мечта за мнозинството от тях. А сривът на рублата започна със спада на цените на петрола, от който Русия зависи като доста страни от т.н. третия свят ( това за третия свят си го казах на ум, за да не звуча като агитатор).



Магазинерът много бързо се съгласи с мен и дори сподели, че и руснаци му споделили същото.



Виждате ли колко малко е необходимо: малко истина и българите разбират за какво става дума. Някой обаче трябва да я каже и повтори.



Медведев проинформировал Путина об отставке Лужкова с поста мэра Москвы

Не мога да оценя трагизма на ситуацията за местните хора, зависещи от туризма, защото не видях с просто око да има бедстващи. Но пък ясно забелязах тълпите от българи, които кротко бяха превзели руския пляж. Никак не изглеждаха нещастни. Особено в събота и неделя, когато тук се изсипват стотици варненци. Това е за тях единствената достъпна голяма плажна ивица край морската ни столица, парадоксално останала незастроена заради кефа на руските господари.


Смешното в този сюжет е, че табелата „Неохраняем плаж. Къпането забранено” е поставена с лице към нохраняемия плаж. Излиза, че руският плаж отзад, е неохраняем. Което е вярно по смисъла, който обясних по-горе: вече няма руснаци и няма частна и държавна милиционерска охрана на района.



И още едно чудо се е случило: вече пускат българи в хотелите, в които досега това не беше възможно без да си руснак. Проверете в съответните сайтове и ще видите, че невероятното събитие е факт.



Крим и Камчия: две анексирани ( по различен начин) руски колонии, в които обаче самите руснаци вече не се натискат да почиват!

Ако питате мен обаче, анексирането на Камчия чрез руски подкупи на съдии, общинари, кметове, министри та и чак по-нагоре е по-позорен акт за нас, отколкото загубата на Крим за Украйна. Никой не може да бъде направен роб, ако сам не се признае за такъв. Руските подкупи са постигнали тук нещо подобно на това, което направи армията на Путин в Крим.


http://via-midgard.info//uploads/posts/2011-11/1321015570_2010_12_27_0e0286.jpg

Българите сега се завръщат край Камчия, но не се знаят две неща: докога и доколко ще им позволят това собствениците на това райско кътче от българската земя и дали някой някога ще се осмели да потърси сметка на виновните продажници за най-срамната и най-мащабната имотна далавера в нашата история. Докато на власт е обаче „откривателят” на руския анклав Бойко Борисов, не бива да се надяваме това да се случи.



Не очаквайте и от медиите да проявят интерес към такава дреболия, като незаконното заграбване на част от България. Призовавам от години и съм се убедил, че е безполезно. Друго си е да ни показват сутрин, обед и вечер страховитите сюжети с нарушителите от Гърмен и техните незаконни постройки – войната с циганите и техните нарушения на закона е къде по-лесно занимание от това да бръкнеш в далаверата край Камчия, в която са намесени политици, магистрати и всякакъв друг вид нашенски кастрати, които са се подложили на мафиота Лужков.

http://pazitiff.info/uploads/posts/2011-03/thumbs/1299365167_xgsrb7vj0fyk.jpg www.svobodata.com

                     

Лужков умер, да здравствует Шаймиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар