Последователи

петък, 20 декември 2019 г.

Демони – екзорсизъм или контрол


Карл Густав Юнг: „Зная, че има демони“

              


На санскрит Kali Yuga означава „Епоха на демони” или „Епоха на поквара”.


Раджям суранам апи чадхипатям (БГ 2.8). В миналото е имало много демони, които завладяли царството на полубоговете. Раджям суранам апи чадхипатям. Точно както Хиранякашипу. Той разпространил властта си дори над царството на Индра. Индрари-вякулам локам мридаянти юге юге (ШБ 1.3.28). Индрари. Индрари означава врагът на Индра. Индра е царят на райските планети, а враг означава демоните. Полубоговете и техният враг, демоните.

Сумата на духове (демони, дяволи, отрицателни енергии, и т.н.) в сегашната епоха е десет пъти повече от хората. Тъй като населението на духовете (демони, дяволи, отрицателни енергии, и т.н.) надвишава броя на населението на човечеството до такава голяма степен, те се отразяват неблагоприятно на голяма част от населението на света в сегашната епоха. Този процент варира през годините. Докато по-голямата част от човечеството е засегнато, някои страдат в по-голяма степен, отколкото други, тъй като те са обладани от тези демонични лица.


                 



                    

...Пъкълът се е отворил и всичките му демони са тук.
Шекспир,"Бурята", първо действие



От библейски и коранични апокрифи демоните се свързват със злото идващо от сатаната и неговите паднали ангели.

Житейско за демоните

Нека си представим следната картина, човек има имунна система – на езотеричен език биополе. Когато се създаде предпоставка за определен грипен щам имунната система включва всички свои ресурси да опази организмът и въпреки това бива пробита, няма човек който да не е прекарал остра вирусна инфекция. Последствията се проявяват и след съответното боледуване, нанасят се щети върху един или повече органи и след време същите започват да излизат от здравословният ритъм. Да приемем, че аурата е нашата имунна система, а вирусите демони, духове и прочие. Надявам се с този простичък пример да съм хвърлил малко повече светлина относно демоните в нас.

Демоните проникват чрез етерното тяло 


Демоните са вид отрицателна нефизическа фина енергийна форма на живот. Демоните нямат физически, етерни тела и всички останали такива аурични слоеве както при нас – хората. Именно нашата енергетика е и причината поради която демоните се интересуват. Освен физическо – материално тяло хората сме структурирани и етерно тяло, което е първи слой от човешката аура. Може да бъде разгледано като мост между материалното тяло и фините тела. Етерното тяло е всъщност е копие на физическото ни тяло. Основната функция на първият ни слой-етерно тяло, е да регулира човешкото: здраве, оцеляване, сигурност, комфорт и удоволствие. Всичко това дава предпоставка за благоприятна среда на демоничните негативни енергии. Като всяко тяло етерното също има ефект на отрицателните убеждения, а именно – Болест и физическа болка. При пробив на това тяло възникват заболявания, заплитания, прекъсвания или смущения в етерния слой. След като е „организатор“ на физическото ни тяло пропуска енергии от по-висшите тела надолу към нашето физическо съзнание. Тъй като демоните имат квази положителна енергия те се възползват от тази „стълба“ от аурични човешки слоеве и проникват в нашият дом – физическото ни тяло. Демоните се намират в нефизическото пространство, което обикновено се нарича астрал, астралът има много различни нива или сфери, всяка сфера има малко по-различна вибрация, всички същества, физически или нефизични също имат вибрации. Нашата физическа вибрация е много бавна, етерната вибрация е малко по-бърза и нашата астрална вибрация е по-бърза. Това ни кара да се чувстваме комфортно в своето физическо царство – тяло, защото ние вибрираме с честота на божесвеността в съвършена хармония.

Човешката структура е божествена и съответно формира придвижването ни в астралното царство. По този начин съзнателно коригираме и ускоряваме вибрациите си, като се привеждаме в хармония с астралната вибрация. Ако демон реши да изследва физическото тяло, той обръща този процес, забавя неговата вибрация и влиза в хармония с физическия план. Тъй като самите ние имаме етерни и астрални тела, ние можем напълно да се проявим астралния си план. Демоните от друга страна нямат етерно или физическо тяло, която липса не им дава възможност да се проявят във физически план. Когато даден демон проникне във физическото царство, обичайната му цел е да придобие физическо тяло, което му позволява да се прояви напълно върху физическия план. Това води до неизбежния въпрос, защо демонът би искал да се прояви на физическия план? На този въпрос има толкова много отговори, колкото има демони и хора. Политик, бизнесмен или високопоставен служител на църква може да привлече демон, който се интересува от причиняване на катастрофа в някоя от тези области. Повечето демони се борят да доминират над жертвата си. Ето защо едно типично демонично проявление отнема много години, въпреки че крайните етапи обикновено отнемат месеци, но обикновено ще се окажат седмици или дори дни. Само в последните етапи близките на жертвата ще забележат конкретна и последователна промяна – наличието на демоничната проява. Демонът започва да „масажира“ човешкото его, което води до лакомия, похот, алчност или някоя от много други слабости в характера, дори може да е пристрастяване към всички изброени.

Изгонване на демоните или поставяне под контрол?

Когато демонът е напълно отстранен чрез екзорсизъм и не може да се върне, жертвата го търси както наркоман своята поредна доза. Тогава на подсъзнателно ниво жертвата прави всичко възможно за да привлече друг демон, за да изпълни симбиотичната връзка и неговите нужди. Всеки демон, който успее да се справи по някакъв значим начин със своята жертва, ще привлече други демони, които се витаят наоколо в пространството. С надеждата да имат възможност да свалят основния демон и да поемат човешката енергия за себе си, без да вършат по-голямата част от работата си, тъй като основният демон е извършил достатъчно. Ето защо, ако един демон бива изваден от строя на негово място идва друг или повече демони, ако пък и те биват прогонени на тяхно място идват десетки, после стотици и прочие. Сега разбирате, защо съм против прогонването на демони насила чрез екзорсизъм. Има различни методи чрез които демоните се поставят под контрол.
               

3. Характеристики на демоните

3.1 Място на пребиваване в региона в региона на Земята:

Духовете обикновено пребивават в помещения, които имат една и съща честота като финия регион на Ада (Патал) от техния произход или Раджа-Тама вибрации, които съответстват на техните собствени. Демоните предпочитат живеят на самотни места. Те живеят сами по покриви, тавани на големи фирми или фабрики или големи пещери.



3.2 Физически характеристики на демоните

Хората, които са обладани от демони, когато се проявяват показват следните характеристики, които всъщност са характерни за демоните:
Влачене на краката.
Търсене на внимание, чрез тропане с краката.
Хвърляне на обекти и с това правене на силни звуци с затворени очи.





3.3 Психични характеристики на демоните
Те са арогантни.
Те са шефове над обикновените духове.
Избухват и са нетърпеливи. Те ръмжат, ако нападнат.
Демоните са летаргични. Те задоволяват
Те не слушат фините магьосници (мантрици) и по този начин винаги са наказани от тях.
Те задоволяват страстта си, като прибягват до изнасилване.
Много рядко се впускат в естравагантни дейности.





3.4 Духовни характеристики на демоните
Демоните не извършват духовна практика
Те участват в ритуали за впиване на черна енергия само когато това им нареждат фините магьосници. Те правят това с неохота и заемат само низши работи.
Те са експерти в предаването на черна енергия в експлозивна форма.




4.Как демоните влияят на човешките същества?

Демоните работят на следните нива, за да навредят на човечеството.





4.1 Чрез околната среда
Демоните предават изтощителни звуци като земетресения или машини, които работят постоянно в помещенията.
Поради тяхното присъствие, в околната среда се разпространява неприятна миризма, без видим източник.

     

               

4.2 Материално/светско ниво
Демоните понякога създават пукнатини в стените, ако са ядосани.
Те създават влага под седалката, където някой седи и песнопее.





4.3 На физическо ниво
Загуба на апетит
Сърбеж
Виене на свят
Постояно генериране на изтощителни звуци в близост до ушите, което води води до изтръпване поради присъствието на странни звуци.
Преживяване на бутане или събудени от допир, когато човек е седнал в медитация.





4.4 На психично ниво
Безсъние нощем, но сънливост, дори през деня.
Мисли за да удряне и нападане на другите.
Лицата, засегнати от демони не позволяват на другите да извършат духовна практика.




5. Отстраняване
На индивидуално ниво: Издухване на Светия пепел (Вибути) на лицето, темян (дхооп) на гърба, използване на предмети ползвани от Светци като хартия с техния почерк
Свързано с околната среда: Палене на SSRF ароматни пръчици

                     

Когато,според древната леденда Луцифер организира бунта на небесата той, привлича на своя страна някои от най-могъщите ангели,пресърнали се в херцози на Ада:

* Велзевул - след изгонването си от небесата той се научава да съблазнява хората с гордост и честолюбие. Наричан “Повелителя на мухите”, той често се явявал в образа на облак мухи. Според едно предание чрез мухите изпраща чума в Ханаан.

* Левиатан - приел облика на чудовищен морски змей, има власт над водните пространства, причинител на морските бури.

* Бегемот - изобразяван като слон с огромен кръгъл корем. Ръководител на пировете в Ада. Може да предизвиква земетресения.

* Асмодей - демон на похотта и разврата. Изобразяван е яздещ дракон, с три глави (бича, овнешка и човешка) и с петелски крака.

* Асгарот - изобразяван също яздещ дракон, но с една глава. В лявата си ръка държи пепелянка. Пазител на адската съкровищница.

* Велиар - според някои легенди е бил носител на злото още преди бунта на Луцифер. Според същите, може би той се е криел под образа на змията, изкушила Адам и Ева в райската градина. След изгонването си от небесата се превръща в демон на лъжата.

               


Демони са отговорни за разпространението на седемте смъртни гряха. Според Петер Бинсфелд, немски авторитет в областта на магията от 16в.
за Гордостта е отговорен Луцифер
за Скъперничеството - Мамон
за Сластолюбието - Асмодей
за Чревоугодието - Велзевул
за Завистта - Левиатан
за Леността - Белфегор

В състава на армията на мрака, влизали и множество второстепенни демони(наричани дяволи):
·инкубуси
·сукубуси
·кошмари
·бесове
·вурдлаци
·вампири
·върколаци
·люпени

               
         

Няма коментари:

Публикуване на коментар