Последователи

неделя, 30 юли 2017 г.

„Демоните”, които се хранят с човешка енергия

           
 

„Човек няма никаква свободна воля в наши дни, а само правото на избор в определена област от събития, породени от постоянно нарастващата му съзнателност, в рамките на разбиранията му” – Манли П. Хол, 33-та степен фримасон.

Не са много хората, които съзнават, че има един невидим свят, който заобикаля всеки един от нас, който не можем да докоснем или да видим с нашите две очи.

Свят, който убягва на зрението ни, но има роля във всичко, което правим. Някои хора го наричат духовен свят, свят на елементалите, астрална плоскост, или свръхестествено.

Този невидим свят всъщност влияе на съдбата ни дотолкова, че някои адепти, като Манли П. Хол твърдят, че ние просто нямаме свободна воля.

        


Разбира се, можем да правим прости всекидневни избори, но бъдещето ни може би вече е предопределено и пътищата ни са оформяни от свръхестествени същества, които често са наричани демони, ангели, елементали и/или паразити. Някои от тях са добри, а още повече са лоши.

Много от световните водещи авторитети по духовността и окултното потвърждават тези факти.

Швейцарският Хермес, Парацелз фон Хохенхайм (1490-1541) някога казал, „Обърнах се към Медитацията, понеже бях възпрепятстван. Оказва се, че съм бил обитаван!”

Това, което Парацелз намеква е бил фактът, че ние не сме сами в телата си и по пътя, който наричаме живот. Той ги е определил като паразитни организми, които се хранят от човешките енергии.

Много от нас човеците създаваме и привличаме тези невидими лоши същества чрез мислите и действията си. Тези създания след това се хранят от нашата плът, кръв, семе и енергии.

Ако родителите ни са били такива, каквито биха могли да бъдат наречени грешници, неморални или неетични, те ни предават тези създания в утробата.

Както е казано, „Божието наказание е както за греховете на бащите, така и за греховете на децата”, или „крушата не пада по-далече от дървото”.

               


Ако ние синовете и дъщерите, които сме родени в грях, не поправим тези престъпления срещу естествения закон, който ни управлява, не ставаме нищо друго освен де факто родени отново сатанисти, склонни да служим на мрака през целия си живот.

Милиони и милиони тъмни същества размножават семето си и по този начин създават злия свят около нас дори в момента.

Те изпълват всеки чин в нашето общество от най-високата до най-ниската служба. Ето защо в момента имаме епидемия от война, насилие, психически заболявания и болести в света ни.

Как мислите, живеете и съгрешавате, определя съществата, които се прикрепят за вас точно в този момент. Самите невидими същества могат да ви подлудяват или натъжават.

            


Манли П. Хол ги нарича „странни създания от други планети”.

„Създания, които”, казва той, „много от нас биха се изплашили до смърт, ако можехме да ги видим”. Хол казва, „рядко осъзнаваме, че нашите страсти и омраза създават тези демонични същества в свръхфизическия свят, но това е една от тайните на черната магия.

Всяка зла или низка мисъл или емоция на човек спомага да се изградят тези разкъсващи съдиращи създания, чиито вътрешни качества в ръцете на тези, които знаят, стават средство за унищожение на светлината.

И сякаш е част от план това, че тези, които оковават тези демони, самите те стават жертва на собствените си роби, понеже един след друг черните магьосници са всмуквани във водовъртежа на астралния ад”.       
                    

Тези създания, за които говори Хол, понякога са наричани на латински incubus и succubus.

Мъжки и женски паразити. За тях Бащите на Църквата, като св. Августин и св. Тома казват, че са духове, които безпокоят и мъже, и жени, докато спят. Изчадия на езичническите богове, наричани дяволи.

Платонистите ги свързвали с Телхините от Крит. Някои хора вярвали, че майката на Мерлин била забременяла с него от дух на име Инкубус.

„Термините инкубус и сукубус били прилагани безразборно от Бащите на Църквата към елементалите.

Инкубусът и сукубусът обаче са зли и неестествени създания, докато елементалите е събирателен термин за всички жители на четирите елементарни същности.

Според Парацелз, инкубусът и сукубусът, (които съответно са мъжки и женски), са паразитни създания, препитаващи се от злите мисли и емоции на астралното тяло.

Тези термини се прилагат и за свръхфизическите организми на вещерите и черните магьосници. Въпреки че тези ларви по никакъв начин не са въображаеми същества, те са, при все това, плод на въображението.

От древните мъдреци те били разпознавани като невидимата причина за пороците, понеже се носят в етера около морално слабите и непрекъснато ги подтикват към ексцесии от унизително естество.

Поради тази причина те често се намират в атмосферата на наркоманските бърлоги, долнопробните кръчми и вертепите, където се прикрепят към тези нещастници, които се отдават на низости.

Като оставя сетивата си да се притъпят чрез отдаване на пристрастяващи наркотици или алкохолни стимуланти, индивидът става временно в хармония с тези обитатели на астралната плоскост.

Хуриите, виждани от пристрастените към опиума и хашиша, са ужасни чудовища, които мъчат жертвата на делириум тременс, са пример за същества от подземния свят, видими само за тези, чиито зли практики ги привличат като магнит”.

Франц Хартман казва следното за Инкубуса и Сукубуса:

„Инкубус и Сукубус – мъжки и женски паразити, израстващи от астралните елементи на мъжа и жената вследствие на похотливото им въображение.

Астрални форми на мъртъвци (елементарии), съзнателно или инстинктивно привлечени от такива хора, изявяващи присъствието си в осезаеми, ако и в невидими форми, и имащи плътски сношения с жертвите си.

Астралните тела на вещерите и вещиците, посещаващи мъже или жени с неморални цели. Инкубусът е мъжки, а Сукубусът е женски”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар