Последователи

сряда, 12 юли 2017 г.

МИСЛИ ФОРМИ 27



Психологическо джудо


", За да се събудим, ние трябва да работим за това, много работа, за да поставим съзнанието си в сън. Самият живот ще осигури ситуации, които извеждат нашите психически дефекти, нашите отрицателни емоции, нашите фалшиви предубеждения, Нашите софизми и сложни възгледи на преден план, за да можем да наблюдаваме нашето его. Това е гаранция, защото егото има дълбоки кармични връзки и дълбоко кармичните ситуации, които егото създава, са същите ситуации, с които сте хипнотизиран/омаян

, и същите ситуации може да използвате за преодоляване на егото. "






"Джудо е техника за използване на енергията на нападателя срещу нападателя. Психологичното джудо, следователно, е техниката за преобразуване на ценностите на впечатленията, за да работят срещу отрицателните импулси, които егото желае да изпълни.Това е възможно само чрез само-наблюдение, защото човек трябва да осъзнава и да наблюдава впечатленията от живота и очарованията, които егото преживява. "

-The Gnosis of Kali Yuga



"Пълното внимание, естествено и спонтанно, каквото ни интересува без изкуственост, е наистина съвършената концентрация. Всяка грешка е многофункционална и неизбежно действа в четиридесет и деветте бърлоги на подсъзнанието. Психологическа гимназия е незаменима; За щастие я имаме в самия живот. Пътят на семейния живот със своите безкрайни, понякога болезнени детайли, е най-добрата стая в гимназията. "

-Samael Aun Weor








"Не забравяйте, че всеки един момент влияем върху света, независимо дали имаме предвид или не, с нашите действия - състоянията на нашето съзнание - защото сме дълбоко взаимосвързани един с друг. Работата върху нашето съзнание е най-важното нещо, което правим във всеки един момент, а любовта е най-висшият творчески акт. "
-Рам Дас






Човешкият ум не разбира как сърцето и душата обичат без ограничение. -Шантал Рене



Тялото е усещащ инструмент на съзнанието. Без тялото и ума дърветата не биха могли да се видят. Обикновено смятаме, че гледаме едно дърво, но дървото се вглежда в себе си чрез нас. Без този инструмент дървото не може да се види. Ние сме усещащите(сензативните) инструменти на Божественото. -Adyashanti 




"Търсенето на Реалноста/САТ е най-опасното от всички начинания, защото ще унищожи света/АСАТ, в който живеете. Но ако мотивът ви е любов към истината и живота, не е нужно да се страхувате". 

~ Nisargadatta Maharaj



"Истинският мъж иска две неща: опасност и игра. Поради тази причина иска жена, най-опасната играчка."

 - Фридрих Ницше




От астралния свят идваме при раждането, и там ще се върнем при смъртта. Като влизаме в този друг свят, научаваме причините и изцелението за всички страдания и болести. Откриваме тайната на съществуването ни - какво се случва след смъртта и къде сме били преди раждането и как да живеем в материалния свят, без да загубим божествената си връзка. - Парамаханса Йогананда 


"What is a Woman? Woman is Chaos. Chaos is the Naturally Perfect State of All Things." ~ Dr. Frederick Lenz (1950-1998) 

"Какво е жена?" "Жена е хаос." "Хаосът е естественото съвършено състояние на всички неща".




Жени борещи се и възприемащи мъжете единствено и само като батерия , енергия / секс , пари и да карат мъжа да им е длъжен в каквото и да било отношение / крадът от себе си ! В свещените книги е писано ; Поставяне на женското начало ще възроди чистото съзнание и духовно пробуждане на планетата !!! Аз ви казвам ; Чисто трябва да бъде съзнанието на жената да обича със сърцето си / анахата / .Тъй както майката възприема детето в утробата си така е нужно любов от сърце на всяко същество на планетата за да се въздигне ! Любовта е тор !!! Но от замърсена душа и осквернен храм / тяло / повдигане на духа и дума на може да стане ! Казано е ; На болен лекар и болен пекар на хляб не ходете ! Нито ще ви излекуват нито ще ви нахранят , а само ще ви разболеят. Щом страда тялото от душата иде ! Не е възможно съвет да даваш , а душата ти да крещи за помощ ! 

" Гробарят на вашите илюзии "






Палим имоти на олигарси 'секакви! 

Някой ден и това ще се случи . Просто е неизбежно ако няма справедливост , равенство пред закона , равни възможности при равни способности и неравенството расте до безкрайност . Само че идиота се радва на този възможност, което е ненормално . Само психопат може да тържествува и да оправдава вандализма и насилието .Впрочем дали би подпалил палатите на руските олигарси ?




"Our identity is fictional, written by parents, relatives, education, society." 



- Genesis P-Orridge "

Нашата идентичност е измислена, написана от родители, роднини, образование, общество".


"По дяволите, това некастрирано поколение изпомпващо газ, чакащо на трапезата, роби с бели яки ... Рекламират ни лъскави коли и дрехи, работа, която ние мразим, за да можем да купуваме неща, от които не се нуждаем. Няма Голяма Война. Няма Голяма депресия. Голямата ни война е духовната война ... нашата Голяма Депресия е нашият живот. Всички сме били подлъгани от телевизията, за да повярваме, че един ден Всички ние ще сме милионери, филмови богове и рок звезди. Но ние няма да го направим, И ние бавно научаваме този факт. И ние сме много, много ядосани."


- Тайлър Дърдън


Аналогия на разделената линия 

В "Държавата" на Платон (книга VI) разделената линия има две части, които представляват разбираемия свят и видимия свят. Всяка от тези две части е разделена, сегментите в разбираемия свят представляват по-високи и по-ниски форми, а сегментите в рамките на видимия свят представляват обикновени видими обекти и техните сенки, отражения, и други образи. Сегментите са неравностойни и техните дължини представляват "сравнителната им яснота и неяснота", тяхната сравнителна "реалност и истина", както и дали имаме знания, или вместо това, само мнение за обектите. 

Мита за колесничаря 

Изкачването на ума до небесното и транс-небесното царство се оприличава на колесничар и колесница, теглена от два крилати коня, един тъмен и един бял. Образното представяне е известният Платон тристранен модел на душата; колесничарят представлява причината, или интелекта, черният кон - апетита за страсти, белият кон - сприхавия характер на човека (природата). Само чрез опитомяване и контрол на два коня може колесничаря да се изкачи до небето и да се наслади на пиршеството на божественото знание. Ключови епистемологични характеристики на Мита за колесничаря са акцента (както и при Мита за пещерата) при истинското познание като изкачване, както и необходимостта да се справим нечии страстен характер, за да се получи истинско познание.



Платоново учение за спомена 



Идеята на учението на Платон за спомена или Анамнезата (Platonic doctrine of recollection or anamnesis) е, че ние сме родени, притежавайки цялото знание и реализацията на това знание зависи от това да го открием в себе си. Дали тази доктрина трябва да се приема буквално, или да е предмет на спор. Душата е в капана на тялото. Душата някога е живяла в "реалността", но пак е била в капана на тялото. Тя знае всичко, но го е забравила. Целта на Припомнянето е да се върнем към истинското познание. За да направим това, трябва да преодолеем тялото. Тази доктрина предполага, че нищо не е научено, то просто е иззето или е спомен. Накратко тя казва, че всичко, което знаем, вече е предварително познато и нашите сетива ни дават възможността да се идентифицира и признае наслоената информация в нашия ум 

Метафората за слънцето 

В "Държавата" (507b - 509C) на Платон Сократ използва слънцето като метафора за източника на "интелектуално просветление", която той е приел за Формата на доброто. Метафората е за същността на висшата реалност и как стигаме до познанието. Тя започва с окото, което според Сократ е необичайно сред сетивните органи с това, че се нуждае от средства, а именно от светлината, за да работи. Най-силният и най-добрият източник на светлина е слънцето, с него можем да различим обектите ясно. Аналогично на понятните обекти Формата на доброто е необходима, за да се разбере всяко отделно нещо. По този начин, ако се опитваме да разберем защо нещата са такива, каквито са, и това, което с общи категории може да се използва, за да разбираме различните данни около нас, без да се позоваваме на никакви форми (универсалии), ние ще се провалим напълно. От друга страна, областта, в която истината и реалността светят блестящо е не друга, а света на Платон за формите - осветен най-високо от Формите на доброто.


John 11:11 "
Our friend Lazarus has fallen asleep; but I am going there to wake him up." " 

Нашият приятел Лазар е заспал, но аз отивам там, за да го събудя."





Брахма в качеството си на Праджапати се проявява преди всичко във вид на "Дванадесет тела " или атрибути , които са представени от 12 Богове символизиращи; 1.Огънят 2.Слънцето 3.Сома- който дава всезнания 4.Всички живи същества 5.Ваю или материалния ефир 6.Смъртта или дъхът на разрушението-Шива 7.Земята 8.Небесата 9.Агни- нематериалния огън 10.Адити-нематериалното и невидимо женско Слънце. 11.УМЪТ 12.Великият безкраен цикъл " който никога не спира " След това Брахма се разтваря и се превръща във видимата Вселена . Всеки атом от нея е самия Той. Когато цикълът завърши , непроявеният , неделимият и неподдаващ се определения Манас се завръща в своята неделима самота . Проявеното божество , което от началото е дуада става триада и така неговото триединно свойство непрестанно еманира духовни сили , които стават безсмъртни богове ( души или духове ) .Всяка от тези души трябва на свой ред да се слее с човешко същество - и от момента на неговата съзнателност започва серия от раждания и умирания . 

Гробарят на вашите илюзии "



"Истината , която защитавам е запечатана върху всички паметници от миналото .
За да бъде разработена историята , трябва да се изучат символите на миналото , свещените знаци на духовенството и лечителското изкуство на архаичните времена - което днес е забравено "

Барон Дю Поте



https://www.facebook.com/sacredgeometryatx/?
hc_ref=NEWSFEED



"Бъдете доволни от това, което имате, радвайте се по начина, по който са нещата. Когато разберете, че няма нищо недостатъчно, целият свят ви принадлежи."

 - Лао Дзъ 




ГЕОМАГНИТНАТА МРЕЖА НА ХАРТМАН

Как влияят на човека геопатогенните зони
Мрежата на Хартман, или линиите на Хартман е хипотетично съществуваща на Земята геобиологична мрежа. През 1950 г. немският учен Ернст Хартман създава хипотезата, че цялата повърхност на земята е опасана от тази мрежа и възлите й образуват неблагоприятни за живите организми геопатогенни зони; размерите на кутийките, които мрежата образува, с отдалечаването от екватора към полюсите намаляват размерите си. Линиите на Хартман са отдалечени на 2,5 метра една от друга и когато се пресичат, образуват квадрати 2,5 на 2,5 метра. В зависимост от местността размерите могат да се променят. Върху тях влияят също наличието на метални конструкции, релефът на местността, водоемите, природните изкопаеми и други вещества и субстанции, които се намират както на земята, така и под повърхността й. По-малко известни са мрежите на Уитман и Къри. Мрежата на Къри включва полоси, на които има за разлика от мрежата на Хартман диагонални фигури. Мрежата на Къри се състои от паралелни полоси, насочени от югозапад на североизток и перпендикулярно на това направление от северозапад на югоизток, пресичайки по диагонала правоъгълната мрежа на Хартман.
Има предположение, че мрежата на Хартман е сформирана на базата на взаимодействието на космически, атмосферни и геофизически процеси. Тя е ориентирана по посоките на света. Полюсите в мрежата на Хартман са поляризирани на условно „положителни” и „отрицателни” (или съответно „магнитни” и „електрически”)
С мрежата на Хартман взаимодейства физиологичната част на човека, а с мрежата на Къри – „електрическата”, която е разположена на 45 градуса спрямо мрежата на Хартман, одухотворяващото начало.
Точките, където се пресичат линиите, образуват възли. По диагонала на квадрата са разположени двойни възли от възходящи или нисходящи потоци енергии от Земята към Космоса и обратно. По посоката на лъча възлите се редуват, като се сменят един с друг.
Според Хартман възлите, т.е. геопатогенните зони, са опасни за здравето на човека и те са причината за раковите заболявания. Днес съществува хипотезата, че ракът е следствие от понижаването на атмосферното налягане.
Мрежата на Хартман не нещо друго, а силовите магнитни линии на Земята, които се откриват с биолокационни методи, махала, рамки и пр. Това природно явление лежи в основата на ориентирането на животинския свят в местността.
Има ли доказателства за съществуването на мрежата на Хартман
Има хора, които твърдят, че са виждали мрежата със собствените си очи, но дали трябва да им вярваме на сто процента?! Най-вярното доказателство са откритите при разкопката на гръцките градове линии на фундамента, които точно повтарят линиите на мрежата. А възлите се откриват лесно от екстрасенси, махала, котки. Науката не отрича съществуването на това явление.
Как животните се ориентират по мрежата на Хартман
По мрежата на Хартман се ориентират пчелите, мравките, рибите и мигриращите животни. Много добре я усеща животинският свят. Хората имат карти, на които местностите са разделени на квадрати. Чрез квадратите, възлите и линиите животните се ориентират в пространството. Благодарение на това при миграцията животните знаят обратния път, тъй като крайната точка относно началната има свои координати.
Тялото на животното предимно се намира в хоризонтално положение и постоянно си взаимодесйтва с магнитното поле на Земята, поради което животните имат повишена пластичност, гъвкавост, динамичност и потенциал от енергия.
Въздействието на мрежата на Хартман върху човека
Потоците на силовите линии преминават през краката на човека и обогатяват с магнитна енергия първия енергиен център – „земната чакра”, което позволява движение на енергията в лимфната система на човека.
По времето на сън човек се намира в хоризонтално положение; в организма му се извършват обменни процеси, тялото диша, почива, подхранва се с магнитна енергия от Земята, като взаимодейства с мрежата на Хартман, докато тялото по времето на съня напуска човека. Енергията на Земята въздейства върху чакрите и те се изпълват с енергия. Затова е много важно в какво положение спи човек, къде и как. Не се препоръчва човек дълго време да престоява във възлите и на линиите на мрежата на Хартман. При разположението на мебелите в дома и при строителството му трябва да се има предвид този принцип.
Когато възелът е възходящ, се извършва обогатяване на тялото с енергията на магнитното поле на Земята и се възстановява физиологията. При низходящ поток се извършва вертикализация на тялото (одухотворение) и облъчване с космически, тънки вибрации. При потапяне под пет метра под земята мрежата на Хартман престава да се усеща. Затова в тунелите, метрото , потапяне под водата и при полет със самолет човек има специфични усещания. Тялото губи връзката с магнитната мрежа и се нарушава ориентацията му в пространството.
Според експерименти възлите от мрежата на Хартман, или геопатогенните зони влияят по следния начин:
- 3 до 7 часа: безпричинна агресия при хората, които се намират върху възлите на Хартман;
- От 7 до 11 часа – необяснима тревога;
- От 11 до 15 часа – влечение към алкохола;
- От 15 до 19 часа – човек започва да ревнува;
- От 19 до 23 часа – необяснима мъка;
- От 23 до 3 часа – страх.


Как да неутрализираме влиянието на възлите на Хартман върху човека

Най-лесният начин е мебелите вкъщи да бъдат разположени извън тези възли. С издигането на високо влиянието на възлите се усилва. Това внася допълнителен дял в проблема с влиянието на сградите върху хората, особено на многоетажните. Когато се строи една сграда, нейният фундамент трябва да повтаря линиите на мрежата на Хартман. В някои източници се описва разполагането на шунгит и гранит на кръст в съответствие с линиите на мрежата. С тази задача се справят и кръстове от въглища, бетонирани във фундамента на сградата във възлите на мрежата. Но тук е нужна помощта на специалист.

Кой е заинтересуван от съществуването на мрежата на Хартман

Официалната версия е, че това явление е естествено за нашата планета. Но уфолозите имат друго мнение. Според тях тя е изкуствено създадена структура с център за управление под земята.
Известните кръгове по полетата са команда на подземния компютър за управлението на мрежата. Поддържайки тази структура на земята, пришълците са постигнали големи успехи в изтреблението на човечеството.
Геопатогенните зони
Геопатогенните зони са участъци от земната повърхност, на които се наблюдават аномалии на дневната динамика, геоелектрически и геомагнитни полета. Те действат разрушаващо на човешкия организъм, но харесват на много животни, особено на котките.
В културите на много народи съществуват легенди за „смъртоносни места”. Геопатогенните зони възникват:
1. В местата, където преминават водни потоци; колкото по-бързо тече водата, толкова по-силно увреждащо действа на организма;
2. Над разломи на земната кора, карстови пещери, кухини, над залежи на различни руди;
3. Над местата, където се пресичат подземни технически комуникации (канализация, водопровод, метро и др.)
4. В местата, където се пресичат глобалните геоенергийни мрежи на Хартман и Къри, чиято природа засега не е обяснена, но е известно, че мрежата на Хартман е превоъгълна решетъчна мрежа от геоенергийни линии, която покрива нашата планета в посока Североизток-Югозапад и Северозапад-Югоизток.
До нас са стигнали легенди как в миналите векове хората много внимателно избирали мястото за жилището си, обръщали внимание на ориентирането му към посоките на света, на обстановката и интериора в помещенията. От мястото, където трябвало да бъде построено жилището, зависели здравето и благополучието в семесйтвото, рода и цялото население. Мястото било избирано, като се пускали животно да пасе на предполагаемото място за строежа. След това колели животното и внимателно оглеждали вътрешните му органи; ако в тях имало патологични промени, търсели друго място за жилище. Много внимателно се избирало място за строежа на църкви, манастири, храмове. Търсели се чисти в енергийно отношение места. Местата с негативна енергия хората заобикаляли и те се превръщали в пустини.
В края на селищата хората устройвали гробищата си, но след време селищата се разширявали, гробищата се изравнявали със земята и върху тях строели жилища, без да се замислят за последиците.
Техническият прогрес внесе своите особености: в градовете се появиха работилници и фабрики, които прераснаха в промишлени предприятия, появиха се метрото, железопътните линии, битовите и техническите тръбопроводи и електроцентрали, телекомуникационните мрежи и цяла система от предаващи антени и централи. Градовете бяха опасани от какво ли не и това се отрази върху жителите им. Статистиката, която медиците събират за здравното състояние на хората, позволи да се открият някои закономерности и в жилищните райони се появиха зони с характерни конкретни заболявания, появиха се дори цели квартали и жилищни сгради с ракови болести.
Днес аномалните зони са добре изучени, за да се съобразяват с тях и да се отчита въздействието им при строежа на технически обекти, транспортни магистрали, жилищни сгради и др.
Решетъчните мрежи на Земята са полеви образувания с определена структура под формата на силови линии, полюси, енергийни възли. В тях си взаимодействат много геофизични фактори – пиезоелектрически явления, магнитно-хидродинамични явления, разломи, кухини и др. Участват и техногенни фактори, създадени от човека – технопатогенни и биопатогенни, космическото излъчване и така се образува сложна динамична полева структура.
Съществуват характерни външни признаци, по които може да се определят тези зони. За определени аномални зони е характерна промяна в силата на тежестта, съставът на въздуха, проводимостта на почвата, възможните отклонения от магнитното поле на земята, промени в миклофлората, може да присъстват патогенни микроби, вируси, гъбички, плесен, може да има повече мъхове, лишеи, определени видове цветя, дървета.
Днес влиянието на аномалните излъчвания върху здравето на хората е общоприето и се разглежда като един от екологичните рискови фактори за възникването на болести.
Когато човек присъства в тези зони, се повявява уморяемост, трудно заспиване, раздразнителност, вътрешно безпокойство, спазми в краката, нарушава се киселинно-алкалното равновесие, вегетативната нервна система и др. Много изследвания показват връзката между геопатогенните зони и онкологични, сърдечно-съдови, нервно-психически болести, болести на опорно-двигателния апарат и др.
В тези зони се нарушава работата на главния мозък и централната нервна система, което се отразява на мисленето, паметта, способността да се вземат адекватни решения, влошава се реакцията и психомоториката.
Около 30% от населението живее или работи в неблагоприятни зони


ЖЕЗЪЛЪТ КАТО СЪБУЖДАЩ АЛТЕРНАТИВНО СЪСТОЯНИЕ НА СЪЗНАНИЕТО - САРКОФАГЪТ СИ РЕЗОНИРА САМ НА 196 ХЕРЦА, ДЖЕД - РЕЗОНИРА С ГРЪБНАЧНИЯТ СТЪЛБ И МОЗЪК, ЗМИЯТА НА ВЪРХА - С ЕПИФИЗАТА,А СТАРТИРАНЕТО Е С УДАРИ И ЗВУК С ОСНОВАТА НА ЖЕЗЪЛА И КРИСТАЛЪТ ТАМ -РЕЗОНАНС С ПЛАСТИНАТА НА ПОДА...

Няма коментари:

Публикуване на коментар