Последователи

сряда, 25 октомври 2017 г.

МИСЛИ ФОРМИ 70



Корени се в собствената ви радост, вие сте самия себе си. Вие не възприемате нищо извън себе си. В себе си, ти си блясък, като Космоса. Ти си Брахман. Няма съмнение.



~ Ribhu-Gita 2:24 
( Брахман, в индуизма, е крайната реалност, която стои зад всички явления - бел.ред.)


                                    


"Светлината на светлините винаги гледа на мотива, а не на делото. Сянката на сенките гледа само на деянието." ~ W.B. Yeats. 1865-1939.




Ние виждаме нещата, виждаме и феномена. Материята, независимо от веществото/субстанцията, от което е направено дадено нещо или от което то се състои, е това което никога не сме виждали и никога няма да видим; даденото вещество не е достатъчно, това е дърво, или желязо, или камък ... а Материята е горе-долу една абстрактна концепция като истина, добро и зло. ~ P.D. Ouspensky, Tertium Organum: A Key to the Enigma of the World (1878 - 1947)

                                                 
                                    
                                            


                                          
"Правилните действия, извършени поради неправилна причина, не помагат да се изгради вътрешното качество или характер, наречени" добродетели ", а именно това качество или характер което наистина има значение." -CS Lewis


"Мечтите често са най-дълбоки, когато изглеждат най-луди." - Зиг Фройд




Себето не е просто понятие или логическо постулат Това е психическа реалност, само част от съзнанието му, докато за останалата част то обхваща живота на несъзнаваното и поради това е немислимо, освен във формата на символи. ~ Карл Г. Юнг (1875 - 1961 г.)




"Човек не е същество;  а се превръща в него. Това е непрекъснат процес - възможност. За да се използва тази възможност, има цяла система за разбиране на механиката на това как функционира този живот и какво можем да направим с него, което ние наричаме йога ". - Grami Dev Ananda












                  " Всеки опит е урок. всяка загуба е печалба. ''

                                                          

                                                          




Духовната истина не е нещо сложно и езотерично, всъщност е дълбок здрав разум. Когато осъзнаете природата на ума, слоевете объркване се отлепват. Всъщност не "ставате " буда, просто бавно преставате да бъдете заблудени. И да бъдеш буда не е някакъв всемогъщ духовен супермен, а да станете най-сетне истинско човешко същество. - Согиал Ринпоче


В плитчините хората риби от малки мисли причиняват много бъркотия. В океанските умове китовете на вдъхновението едва успяват да направят глупости. -Sri Yukteswar 







"Каквито и да са страданията по пътя, не са твърде висока цена за победата, която трябва да спечелим. Ако бъдат взети в правилния дух, те стават дори средство за победата. "

- Шри Ауробиндо


Не се съсича с меч въплътеното, не може да го изгори и огънят. Него нито водата го мокри, нито вятърът го пресушава.


"Човек, който не се страхува, не е агресивен, човек, който няма никакъв страх от никакъв вид, е наистина свободен, мирен човек". 

-Джиду Кришнамурти


Пръстът ми може да сочи към луната, но пръстта ми не е луната. Не е нужно да ставам пръст, нито пък трябва да се покланям на пръста си. Трябва да забравите пръста си и да погледнете къде е посочването му. 


- Ошо




"Всичко във физическия свят е направено от атоми, атомите са изработени от енергия, а енергията е съставена от съзнание".


                                   

"Човекът страда само защото приема сериозно това, което боговете са направили за забавление." - Алън Уотс


"Защото истината винаги е странна, по-странна от фикция"

~ Лорд Байрън





"Черните дупки на природата са най-съвършените макроскопични обекти, които съществуват във Вселената: единствените елементи в тяхното изграждане са нашите понятия за пространство и време."

- Субраманян Чандрасекар



"Отвъд края на света има пространство, където празнотата и субстанцията се припокриват, където миналото и бъдещето формират непрекъснат, безкраен цикъл. И наоколо, има знамения, които никой никога не е чел, акорди, които никой не е чувал. "

- Харуки Мураками


"Човек трябва да се държи на сърцето си; защото ако някой го пусне, скоро ще загуби и контрола над главата. "
- Фридрих Ницше


"Ако можем да позволим малко пространство в съзнанието си и да си починем там, можем да уважим нашите тревожни мисли и емоции, да им позволим да дойдат и да ги оставим да си отидат. Животът ни може да бъде сложен отвън, но ние оставаме прости, лесни и отворени отвътре. "
- Tsoknyi Rinpoche


" Източникът е вътре в теб. и целият свят извира от него." 

- Руми



" Ако той е ваш враг, опитайте се да го направите приятел. Ако той е приятел, опитайте се да го държите приятел.  Няма полза от враговете  - не защото могат да ни наранят твърде сериозно във физически план, а защото враждебността ни наранява, стига да е в сърцето ни, независимо от причината. " ~ Manly P. Hall ("Куражът на мълчанието", 1964 г., стр.10)


С проста прямота, с проста тишина, човек постепенно установява, че вътрешният му живот вече не е бреме; че може да бъде тих, без да е самотен; че той може да бъде сам, без да се чувства изоставен; и освен това, той може да мисли тихо. Мисли без да усеща тази неотложност, в която трябва непрекъснато да се занимава с някакво безсмислено начинание. ~ Manly P. Hall ("Куражът на мълчанието" 1964, стр. 12)



Ако някой е убил животно, човек трябва сам да бъде убит от същото животно. Това се нарича mamsa. Mam означава "мен" и SA означава "той." Тъй като аз съм изял животното, това животно ще имате възможност да ме изяде. Шримад Бхагаватам 10.10.14,

Много по-добре е да страдаме от несправедливост, отколкото някога да я причиним. Освен това не неутрализираме една несправедливост с друга. Когато друго лице е несправедливо за нас, това става част от неговата карма, ако в отмъщение ние сме несправедливи с този човек, то става част от нашата карма. Никой никога не изтрива другия. ~ Manly P. Hall ("Куражът на мълчанието" 1964 г. стр. 11)


- Това, което отказваме да приемем, ще продължи да ни съпътства;
- Ако това, което виждаме в околните е ВРАГ, или човек, притежаващ главно негативни черти, то тогава ние самите не се фокусираме към по-високо ниво на съществуване.


                                     




Ш.Б.Глава 14, стих 14. Когато един умира в режим на доброта, той достига до чистите високи планети. 
Глава 14, стих 15. Когато един умира в режим на страст, той се ражда сред тези, ангажирани в кармични дейности; и когато той умира в режим на невежество, той се ражда в животинското царство.

Душата се движи нагоре или надолу, към различните видове живот според своята карма.

                                                   
                       



Хората са зомбирани, и без тяхното събуждане и извеждане в нормални условия на живот, те просто продължават да съществуват в своето зомби състояние, от което още повече усилват настоящата безпътица. Да се предполага, че сегашният човек е свободен и поставен в условия на демокрация и свободен вътрешен избор, това е просто наивност. Човечеството отдавна е поставено в условията в които то просто не може да не върши онова, което прави.



Да се иска от една риба, да се развива в един аквариум, изпълнен с уиски вместо с чиста изворна вода, това е невероятна наивност и глупост! Рибата при тези условия се опива и плува като пияна риба, с парализиран център на ориентация.

Може да опитате, какво ще се случи ако излеете едно шише ракия в аквариум с шарани: точно така изглеждат и хората, когато се намират в състояние на психо-генераторно въздействие или състояние на прекомерен стрес. Движат се като пияни по улиците.



Нима това е състоянието, при което човекът има възможност да избира свободно стратегиите за преодоляване на поредните трудности. При тези условия, той просто нищо не избира, а просто е експлоатиран от поредния енерго-информационен паразит, който обилно консумира от поредната плячка.

Поставяне на човека под зависимостта на пари, власт, материални ценности, чувство за сигурност и битка за оцеляване!
Разделяне на човека между сърцето и разума, същността и егото му!
Предлагане на разума на различни стратегии за оцеляване, неотчитащи до една, наличието на същността или душата!

Впрягане на разума в насока, която го отвежда от По-важните установки, като се подменят Главните неща с илюзорни потребности!


Човекът следва неправилно зададена установка, и престава да обръща внимание на първоначално най-главната Програма заложена у него. Следва движение в посока на натрупване на пари, придобиване на кариера, признание в обществото, успех сред жените и пр. все илюзорни цели, внедрени отвън чрез енерго-информационните паразити. Но за съжаление, той е забравил онова, най-главното заради което е дошъл тук на земята.


Механика на Разделянето и Владеенето

Поддържане всекиго в състояние на разделено поединично обслужване на нисшия астрал. Всеки един го държат в подчинение, чрез болести, грижи и материални проблеми, в състояние на разделеност от другите, като Девиза, посаден в съзнанието е: „Поединично спасение! Енергията е ограничена! Важното е аз да се спася! Енергията или храната да достигне за мен! Щом другите потъват, важното е аз къде съм, и аз да не потъвам!”

Човешкото същество в зомбирано състояние не разбира Закона на Социума, за Скачените съдове: че колкото по-тежко става на твоя съсед, толкова и на тебе ще ти става по-тежко в бъдеще, тъй като сте впрегнати в астрален общ ярем. „Съседът ти не случайно е до теб, за да може чрез него да видиш нещо у себе си и да олекотиш собствената си карма.” 

И богати и бедни, са навързани в общия ярем на социума по тези строги правила, и когато един богаташ среща някой бедняк, той всъщност среща себе си в миналото или в бъдещето. Парите му в джоба, са му дадени на богатия, за да помогне на бедняка и по този начин да олекоти собствената си карма. Ако не го направи, очаква го Голямото изпитание от страна на Злото, тоест болест или катастрофа. Съдбата му е дала възможност за изчистване чрез подпомагане, а той пропускайки я тази възможност на Силите на доброто, избира очевидно болката и катастрофата, предоставени обилно от Силите на Злото.

Кармата на управляващите в трудни периоди за народа, е неимоверно нарастваща.

В този смисъл, ако те знаеха онова, което трупат за бъдещите си прераждания, те по-скоро биха избягали от Парламента и политиката. Всъщност, самите политици не знаят, че в момента в който те излизат на обществената сцена, те вече придобиват егрегориалното влияние, с всичките му материални благини и съответно дивиденти на натрупване на карма. Решението на съответния политик, се разпределя върху избирателите, те страдат от неправилния му избор, но и страданията се трупат на неговата гърбина.



В тълпа като обща маса, народът винаги е бил управляван. Как? На равнището на Нисшия астрал, чрез егрегориалните формирования, чрез помощта на създавани образи, които манипулират съзнанието и карат хората да ги следват. Да! Създават се условия, хората да ги следват, и в този смисъл, чрез собствените си мисли, които излъчват, те сами затвърждават условията си. Но, самите условия, ето това е , което те не задават като параметри, а са принудени да влезат в ситуацията и да излъчват съответния мисловен импулс в нея.

И така, ако се пусне една лавина да пада от планината, може със сигурност да се прогнозира вълната на разрушението и жертвите, според теория на вероятностите за големи маси от хора. Човекът е същество, което е предвидимо в своите действия на съхранение на живота в случай на смъртоносна опасност. Той се спуска да се спасява и тича по пътя на най-малкото изминато спасително разстояние. И така, може да се предвиди, задръстването на подлезите, местата, които биха пропускали протичането на човешката бягаща маса. И накрая, по този начин, може да се изчисли и броят на жертвите, които не могат да се измъкнат от обхвата на спускащата се лавина.


Модел на съсипване на националните ценности и култури

Смазване на националното самосъзнание. Въвеждане на чужди ценностни модели. Изкарване на преден план на Глобалисткия модел. Създаване на митове и слухове за бедността и слабостта на нацията и нейната култура.



Механика на Зомбирането - Обездвижване чрез неправилни мисловни нагласи и митове

Липса на финансова енергия, материални условия за движение по трасето. Поддържане състояние на блато и обездвиженост в обществото. В това време, лихвите нарастват и парите в банките, умъртвения капитал нараства също, а това съпътства паразитното съсловие. Блокиране жизнените функции на организма допринася за развитието на паразитни същества, които още повече засмукват живителна енергия, от която се хранят.



Обездвижване на нацията чрез чакане нещо да се случи - Някой да дойде отвън, да дойде дадена дата, да изтече дадена карма и пр.

Всички те целят едно, да накарат хората да не правят онова, което сърцето им го иска, бягство от Затвора. Сърцето не иска да търпи какъвто и да е затвор. Наистина душата се въплъщава в тялото като в затвор, но после, тя търси начин да се отскубне и всяко едно нейно обездвижване, това е работа срещу нея и нейната мисия. Мисията на човека не е в това да търпи оковите на Затвора, а да излезе навън и да свърши някаква работа.

Ако някой ви казва, „изчакайте да дойде този и този период, за да ви тръгнат работите”, не вярвайте: Работите ви ще потръгнат само когато направите крачка със силата на вашата Воля. И когато кажете на глас:– Стига толкова по стария начин! Искам да поема по Новия Път!





Програма на върховно обездвижване ,,Без цел и посока"

Програма, целяща да отнеме целите и посоката на движение, и да постави човека в състояние на противоречия и безпътица. Човек без цел, се управлява най-лесно и най-лесно се монтират в съзнанието му нови неверни установки, поставящи го в тотална зависимост и безпътица. Веднаж като се поеме по даден път, излизане от него става само чрез катастрофа и излизане от трасето. Това се цели с горепосочената програма. Това е тежката артилерия на Силите на тъмнината. Обикновено в такива периоди, хората са като зомбирани, изпаднали в безпътица и като счупени грамофони повтарят старите насадените им в миналото установки.




Най-високата програма на Злото

Очакване на Месията, очакване на спасителния изход, очакване на събитията и катаклизмите. 


Очакване някой да оправи нещата. Очакване времето да се оправи, очакване на поредния гуру, очакване на поредната илюзорна балонна история. Очакване друг някой да свърши работата.
В цялото това време, в съзнанието на човека се настанява леността, инерцията, овчедушието, апатията и отчаянието, и най-вече най-страшния враг – обезнадеждаването.

Тези програми на обездвижване са най-мощните.



http://budha2.blog.bg/technology/2016/10/01/mehanika-na-zombiraneto.1479953

Няма коментари:

Публикуване на коментар