Последователи

неделя, 15 октомври 2017 г.

Истината за сержант Пепър

              

Албумът на "Бийтълс" обявен за феномен №1 на ХХ век


Една от най-големите мистерии, свързани с "Бийтълс", бе разкрита точно преди 40-ия рожден ден на легендарния албум Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Разбра се кой е истинският сержант Пепър. На корицата на тавата Пол Макартни, Джордж Харисън и Ринго Стар са облечени в мундири и гордо са закачили ордена на Британската империя, който самата английска кралица Елизабет II им връчва две години преди това. Джон Ленън обаче отказва да се снима с този орден (по-късно той ще откаже и върне отличието на Бъкингамския дворец). Вместо това се закичва с пет антични медала. Досега не беше ясна истината около тях. Разкрива я барабанистът Пийт Бест, петият член на "Бийтълс" между 1960 и 1962-ра. Ордените са принадлежали на дядо му - Томас Шоу, наричан Пепър (чушка) заради лютия си характер. Като офицер от британската армия по време на войната в Индия (1876-1880) той е удостоен с медал и три кръста за храброст. Останалите два медала получава за дългогодишна служба. Джон, който си пада много по военните джунджурии, се обажда на майката на Пийт и иска да вземе назаем ордените заради корицата на албума. "Всеки път, когато Джон дойдеше у нас, той искаше да види военните отличия на дядо ми. Харесваше му как изглеждат, обичаше да ги държи в ръка и не се уморяваше да слуша историята им. След като направиха тавата, Джон ги върна на майка ми с големи благодарности. Така се роди и заглавието на албума", разказва днес 66-годишният Бест. В албума обаче вместо майор Томас Шоу е направен сержант. И така легендата започва.

          

"Сержантът на легендарната ливърпулска четворка е смятан от критиката за най-влиятелния продукт в съвременната музика. Това е първият концептуален рок албум, предназначен да бъде слушан на един дъх като цяло произведение, а не като отделни песни. Идеалният баланс между мелодичност и експерименталност дори кара британската музикална преса да го обяви за решаващ момент в развитието на западната цивилизация. Sgt Pepper's стана и първият рок албум, спечелил "Грами". Навремето предизвиква скандал заради песента Lucy In The Sky With Diamonds. Според цензурата с нея битълсите възпяват популярната тогава дрога LCD. След "Сержанта" легендарната четворка става най-копираната банда на всички времена.
Оригиналната корица е на художника сър Питър Блейк. Тя е направена от колажи на картонени модели на известни личности в цял ръст. 

               

Първоначалният проект е трябвало да бъде променен, защото е включвал образите на Исус Христос и Хитлер. Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band като културно и социално явление е дори тема на сериозен научен семинар, който ще се проведе на 19 юни в университета в английския град Лийдс.

                 

Sgt Pepper Снимки

                      


Групата на бащата на Пол Маккартни "групата на Джим Мак". Според певица, текстописец и актриса Кейт Робинс (първият братовчед на Пол Маккартни веднъж свален) тази снимка е собственост на повечето домакинства на Маккартни. Не е трудно да забележите сходството с капака на Sgt Pepper. Джим Маккартни е на предния ред, трети отдясно. ( Благодарение на Кейт Робинс)


Като малко натрапчив Beatles, аз съм развълнувана от 50-годишното издание на Sgt Pepper. Легендарната обложка на албума се появява редовно в моите новинарски емисии и станах любопитна за произхода на снимките, използвани за създаване на иконичния ръкав.

Колажът е проектиран от Питър Блейк и неговата съпруга Джан Хауърт, а изрезките са събрани в фотографското студио на Майкъл Купър в Лондон. Майкъл и неговият екип се мъчеха да конструират "излъчването на екстри", използвайки смесица от снимки, идващи от библиотеката на BBC Hulton, изображения от частни колекции, восъчни произведения и лични артефакти, включително гном, собственост на Ringo Starr.

Първото ми търсене беше за олимпийския плувец и актьора на Тарзан Джони Вайсмюлер (снимката зад Ринго и Пол). Когато накрая намерих изходното изображение, с неочакваното шимпанзе и рог, то беше толкова странно и извън контекста, което ме интересуваше.

Сега си поставях предизвикателството да преследвам всички оригинални снимки на ръкава. Всички други странности, които откривам по пътя, също ще бъдат добавени тук. Ако можете да помогнете или искате да се свържете с мен, отидете в Twitter и потърсете @ChrisShawEditor или #SgtPepperPhotos

Шри Юктешвар : индийски гуру и вдъхновител на Джордж Харисън.

Алистър Кроули : Окултист и също запален алпинист (той беше част от експедиция за изкачване на К2)! Първоначално втората снимка на Кроули трябваше да се появи на корицата на Sgt Pepper, но беше премахната, тъй като приличаше на Маккартни. 


Мей Уест : Холивудска актриса. Мае първоначално отказва да се появи на корицата, като заяви, че никога няма да бъде в нито един клуб "Самотни сърца". След известно нежно убеждаване тя накрая се съгласи. Последният филм на Мае, Sextette (1978), представя Ringo, който свири на филмов режисьор, наречен Laslo Karolny, и включва Beatles 'Honey Pie. Маккартни по-късно посвети своя стих в неговата песен Move Over Busker.

Лени Брус: Notorious се изправи комик. И четирите "Бийтълс" се оказаха нейни фенове и имаше планове да се пусне материала на Лени на краткотрайния етикет на "Запъл". Тези планове бяха изгубени след лошите продажби на само двете издания на "Ел Ейчърс" и "Life with the Lions" на Джордж. Запал е затворен и албумите на Лени Брус никога не са се появили.

Karlheinz Stockhausen : Композитор и вдъхновение за неиздаваната писта "Карнавал на светлината", записана по време на сесиите на Sgt Pepper. По-късно да се каже едно влияние върху революцията 9 от 1968 г. "The Beatles" (The White Album).

WC полета : Комедиант на Ваудевил.

Карл Юнг : Психотерапевт и автор.

Марлон Брандо: Актьор. Снимка, направена от филма "The Wild One" от 1953 г. Някои смятат, че това е филмът, който е дал името на "Бийтълс". В сцена, в която Лий Марвин и бандата му се преплитат в малък град, който е зает от Брандо, Марвин подиграва: "Ние ни липсваше Джони, бръмбарите ви липсваха. Всички бръмбари ви липсват. "Брандо се появява по-късно във филма" Candy "от 1968 г. с" Ринго ". 


Сър Робърт Пийл : Реформатор на съдебната система, който помогна да се създаде съвременната концепция за полицейските сили, водеща до офицери, известни като "bobbies" (в Англия) и "Peelers" (в Ирландия).

Боб Дилън: Певец / композитор - и близък приятел на Джордж (в крайна сметка се присъединява към него в The Traveling Wilburys). Джордж Харисън: "Дилън е толкова блестящ. За мен той прави Уилям Шекспир да изглежда като Били Джоел. "Боб Дилън:" Джордж се е забил в ролята на Бийтъл, който трябваше да се бие, за да получи песни по записи заради Ленън и Маккартни. Е, кой няма да остане? Ако Джордж имаше собствена група и пишеше свои собствени песни, вероятно щеше да е толкова голям, колкото и всеки друг. "Изображение, извадено от корицата на албума на Dylan от 1965 г." Highway 61 Revisited ".

Джони Уайсмюлер : унгарски / американски играч на Тарзан / олимпийски плувец. След като спечели пет олимпийски златни медала, Джони се обърна към актьорско майсторство и стана най-известният Тарзан. Неговата скандална Тарзан йодел е всъщност създаден, като записва гласа му и го играе назад.


Дилън Томас : Поет / писател - Автор на класическата под Млечно дърво. Пол Маккартни: "Сигурен съм, че основното влияние върху Дилън и Джон беше Дилън Томас. Всички обичахме Дилан Томас. Чел съм го много. Мисля, че Джон започва да пише заради него и фактът, че Боб Дилън пише поезия, добавя към неговата жалба. Винаги съм бил голям фен на британските писатели, но два от любимите ми са Чарлз Дикенс и Дилън Томас. "

Тони Къртис : Актьор, известен най-вече за 1959 класически" Някои го харесват ". Тони ще се появи с Ринго в филма от 1978 г. "Секстет".

Шърли Темпъл: Детска звезда в Холивуд. Шърли е единствената от тълпата на Sgt Pepper, която се появява на корицата два пъти. Бийтълс преди това е срещнал Шърли и дъщеря си Лори, зад кулисите на концерта на Cow Palace в Сан Франциско, 19 август 1964 г. 


HG Wells : Английският автор вероятно е най-известен с романа си "Война на световете". 


Луис Карол: Авторът на "Приключенията на Алис в страната на чудесата" и вдъхновение за текстовете на Луси в небето с диаманти и аз съм Орлесът. Ленън: "Изображенията в" Луси в небето "са от" Алиса в страната на чудесата ". Алис беше в лодката. Тя купува яйце и се превръща в Хъмпти Дъмпти. Жената, която сервира в магазина, се превръща в овца, а в следващата минута те се гмуркат някъде в гребна лодка и визуализирах това. Имаше и образ на жената, която някога щеше да дойде да ме спаси ... "момиче с калейдоскопски очи", което щеше да излезе от небето. Оказа се, че е Йоко, но все още не съм срещал Йоко.

"[Аз съм Орлус] Това е от" Връх и дърводелецът ". 'Алиса в страната на чудесата.' За мен това беше красиво стихотворение. Никога не ми се стори, че Луис Карол коментира капиталистическата и социалната система. Никога не съм влизал в това малко за това, което наистина е имал предвид, както хората правят с работата на Бийтълс. По-късно се върнах, видях го и разбрах, че моржът е лошият човек в историята и дърводелецът беше добър човек. Помислих си, о, глупости, взех грешния човек. Трябваше да кажа: "Аз съм дърводелецът". Но това нямаше да е същото, нали? "Аз съм дърводелецът ..."

Бонус : Биографиите на "Бийтълс Мадам Тюсо". 


Оскар Уайлд: Драматург, романист и поет. Джон Ленън: "Погледнах ранните снимки на себе си и бях разкъсан между Марлон Брандо и чувствителния поет - Оскар Уайлд част от мен с кадифената, женска страна. Винаги съм бил разкъсан между двамата, главно предпочитайки мачото, защото ако показахте другата страна, бяхте мъртви. " 


Стюарт Сътклиф : Художник, оригинален басист на Бийтълс и най-добрият приятел на Джон Ленън в колеж по изкуство. Стюарт умира през 1962 г. на 21 години. Пол Маккартни: "Джон и Стюарт са мислели за името. Те бяха студенти по изкуства, а докато Джордж и моите родители щяха да ни накарат да си легнем, Стюарт и Джон можеха да живеят в малката мечта, която всички ние мечтаем: да стоим цяла нощ. И тогава те помислиха за името
Една априлйска вечер през 1960 г., вървейки по галерията на "Гамбиер Терас" от катедралата в Ливърпул, Джон и Стюарт обявиха: "Хей, искаме да се обадим в групата" Бийтълс ".

Алберто Варгас : Перуански художник на" Varga Girls ".
Марлене Дитрих : Певица и актриса, които се срещнаха с "Бийтълс" на Кралската командна операция през 1963 г.



Едгар Алън По : Автор (също споменат в "Аз съм орловият") 


Аубри Биърдс : викториански илюстратор и автор. Казано е, че е основно влияние върху произведението на Клаус Воорман за обложката на албума "The Beatles 'Revolver".

Карл Маркс : Философ и революционен социалист. Възможно е вдъхновението за текста на героя на работническата класа на Джон.

Стан Лаурел : Комичен актьор / режисьор и половината комедия дуо Лорел и Харди. 


Том микс: Актьор и звезда на ранните западни филми. 12-инчовият вариант на "Spies Like Us" от 1993 г. на Пол Маккартни включва ремикс от The Art of Noise, озаглавен "Шпиони като нас (Алтернативен микс - известен на приятелите му като" Том "). Фотографът на Sgt Pepper Найджъл Хартнп работи за Майкъл Купър, добър приятел на "Бийтълс" и "Ролинг Стоунс". "Докато пристигнаха, снимахме снимките на главата и ги увеличихме на живо на 20 × 16 хартия и ги изпратихме да бъдат професионално монтирани на хартия", обяснява Хартнъп. "Някои от персонажите бяха много красиви фигури като Marlene Dietrich и Том Микс, затова решихме да получим фото лаборатория, за да ги отпечатаме и да ги сглобим, тъй като в Chelsea Manor Studios нямахме такова оборудване. След това наемахме дърводелец, който да дойде с мозайката му и внимателно да ги отреже. "(Източник: Mojo )

Бонус : Статуя от дома на Ленън, Кенууд. По-късно се появява в фотосесия през 1969 г. в новия дом на Джон, "Титххърст парк". Статуята е просто изстрел в снимката, избрана за албума Hey Jude.

Парамаханса Йогананда : Индийски йоги и гуру, които Джордж Харисън каза, вероятно е "най-голямото вдъхновение за мен". Песента на Джордж "Dear One" от албума "Тридесет и три трети" от 1976 г. е вдъхновена и посветена на Парамаханса Йогананда. http://forum.yogananda.net/uploads/monthly_10_2011/post-2312-13187226811894.jpg

HC Westermann: Влиятелен скулптор и печат. Най-вероятно избран от Sgt Pepper, художникът Петър Блейк. През 2010 г. Блейк проведе изложба, наречена "Homage 10 x 5 - Blake's Artists", състояща се от произведения, които бяха почитание на 10 художници, които развълнуваха Блейк по време на кариерата си. Вестерман беше в този списък. ( Благодарение на MHP от форума на Steve Hoffman )

Бонус : Диана Дорс, която се продава на търг за 15 000 британски лири през 2005 г.

Бонус : Фигурката на Оливър Харди (Комикс актьор, половината от Лаурел и Харди). Сега собственост на Питър Блейк.

Албърт Щъбинс: Ливърпул футболист. Има съобщения, че той не е бил избран за способностите си или за постигането на голове, а заради името си. Бийтълс и Ленън по-специално се радват на фонетичните качества на името "Stubbins". Предполага се, че центърът напред няма да бъде включен в обложката на албума, а само разбра, когато Sgt Pepper LP пристигна на вратата, подписано от четирите Beatles със следното съобщение: "Добре, Албърт, защото всички тези славни години футбол. Дълго можеш да се скиташ и да тъкаш. " 


Томи Хандли : Комик от Ливърпул, най-известен за радио BBC програмата Това е този човек отново. 


Дион : Певец / композитор, известен най-вече със своя хит The Wanderer. ( Благодарение на MHP от форума на Стив Хофман ) 


Живопис на Джордж Пети: "Две момичета в лавандула" за списание Ескиер.

Живопис с Джордж Пети : "Две момичета в лавандула" (момиче от ляво) за списание "Ескиер". 


Живопис с Джордж Пети : "Две момичета в лавандула" (момиче отдясно) за списание "Ескиер".

Махаватар Бабаджи : индийски йоги - също се появява на корицата на Джорджския албум "Dark Horse" от 1974 г.

Лахири Махасая : индийски йоги и вдъхновение за Джордж Харисън.

Джеймс Джойс(частично замаян зад военната работа на TE Lawrence): ирландски писател. Джон Ленън: "Джеймс Джойс ... Сигурно съм го срещнал в училище, но не го бяхме направили, както си спомням, че правя Шекспир и си спомням, че правя така и така. Спомням си, че правя Чосър малко, или някой като него прави смешни думи. Но аз не помня Джойс, нали разбирате. Така че, първото нещо, което те казват - "О! Той е прочел Джеймс Джойс, нали знаете. Така че не съм имал. И така, първото нещо, което правя, е да си купя Финиган и да прочета една глава. И това е страхотно, нали знаеш, и го изкопах, и се чувствах, като че ли е стар приятел. Но не успях да го направя направо в книгата и затова прочетох една глава от Събуждането на Фингиган и това беше краят й. Значи сега знам за какво говорят. Но искам да кажа ... той просто не спря, нали знаеш. " 


Боби Брийн: Детска звезда в Холивуд. Момичето на снимката е Мерилин Ноуден (взета от филма Rainbow on the River). През 2016 г. изчерпването, използвано за покритието на Sgt Pepper (подписано от Питър Блейк), се продава за £ 25,000 в Bonhams.

Стивън Крейн : американски поет, писател и писател. Проличен през краткия си живот, той пише забележителни творби в реалистичната традиция, както и ранни примери за американския натурализъм и импресионизъм.

Бонус : Първоначалната градина, която се продава на търг за 29 000 паунда през 2015 г. 



Макс Милър: Stand-up комик през 30-те, 40-те и 50-те години на XX век, известен с разказващи несполучливи вицове. Неговите намеци означават, че материалът му е прекалено синьо за излъчване, а песента му "Нека да се возим на велосипеда" е била забранена от Би Би Си. По ирония на съдбата, Би Би Си също забрани песента "Ден в живота" на Sgt Pepper за референции за наркотици. Снимката е взета от неговия албум 'Max at the Met' от 1957 г.
Tyrone Power : Сладък холивудски актьор.

Ян Хауарт: "Прекарахме почти две седмици, за да изградим комплекта в студиото на фотографа Майкъл Купър, който изстреля последния образ. Отпечатвахме черно-бели изображения на лицата на знаменитостите, залепвахме ги с твърда борда, изрязвахме ги с мозайката и ги закрепихме на фона. Най-много си бях обезцветена. Започнах с "Tyrone Power", затова той изглежда портокалов като Доналд Тръмп. Започнах по-лек с цвета след това.


Бонус : Каменната фигура на Снежанка - сега собственост на дизайнера и художника на Sgt Pepper, Питър Блейк. 


Бонус : "Куклата на Ролинг Стоунс", която се продава за 13 000 британски лири на търг през 2005 година.

Бонус : Орнамент "Дървото на живота", притежаван от Джон и държан в дома му в Кенууд. 


Бонус : Манекен с шапка - лицето е включено.

Бет Дейвис (най-вече затъмнена, но видима в излизанията от фотосесии): американска актриса. Изрязаният имидж бе взет от филма "Частният живот на Елизабет и Есекс" от 1939 г. 


Тимъти Кери (заглушен от Джордж, но видим на изходящи снимки): актьор. Снимка, взета от филма на Стенли Кубрик "Убийството". 


Huntz Hall : Актьор, известен най-вече с филмите си "Dead End Kids" и "Bowery Boys".

Лео Горчей : "Смъртоносни деца" и "Bowery Boys" филми актьор. Изрисувана, след като поиска такса от $ 400, за да използва образа си.

Имайте предвид, че това е единствената снимка, от която произхождат две изрезки на Sgt Pepper. Снимките на Хънт Хол и Лео Горчей се появяват в този образ.

Алберт Айнщайн (най-вече затъмнен, но видим при излизане от фотосесия): Теоретичен физик. ( Благодарение на Кевин Фаби )



Лари Бел : Изпълнител и скулптор. Най-вероятно избран от Питър Блейк, който е бил приятел с Лари. Снимката е направена през 1964 г. от актьора Денис Хопър.

София Лорен и Марчело Мастрояни (затъмнени, но видими в излизанията от фотосесии): Актьори.

Shirley Temple (най-вече замаян, но видим на излизанията от фотосесии): Холивудска детска звезда. Снимка, направена от проонален изстрел за филма "Хайди". 


Мерилин Монро : Легендарната актриса в Холивуд. Снимка, взета от Бен Рос през 1953 г. Монро се появява в много картини на Питър Блейк.

Бонус : Преносим телевизор Sony TV9-306UB. Съвременна технология през 1967 г.! 

Д-р Дейвид Ливингстън: Изследовател. Изследванията разкриват, че това не е снимка, а бюст на восък, така че няма изходна снимка. Алтернативните снимки показват, че това е готовият модел.


Джордж Бърнард Шоу : Ирландски драматург. Алтернативните снимки показват, че това е восък, така че няма източник на снимка. Това може - или не - да бъде оригинално.


TE Lawrence : Археолог / военен офицер. Алтернативните снимки показват, че това е восък, така че няма източник на снимка. Това е (все още в опаковка) главата на восък. (Благодарение на Рон де Бруин)

Бонус : "Старата лейди" (с куклата "Rolling Stones" в скута си) Платнена фигура, направена от художника Ян Хауърт (съпругата на Питър Блейк).

премия: Легионер от "Роял Антипелувиански орден на биволите" (RAOB). Това може да бъде чичо на Джон, Чарли Ленън, който беше член.

Саймън Родя : Художник, създал забележителностите на Лос Анджелис "The Watts Towers". Снимката е взета от разговорите на Родина в UC Berkeley Art Museum през 1960 година. Роджа определено беше избрана от Питър Блейк, който го срещна в началото на 1967 година. Родя се казва, че е разказал на Блейк колко много се възхищава на картината му "На балкона". ( Благодарение на Сергей Одод ) 


Хитлер : Неуспешен художник на кучета. Неизползвана от обложката на албума, но видима в изходящите снимки. ( Благодарение на Сергей Одод).

Ян Хауарт: "Беше ми идеята, че предният ред е триизмерен с" Бийтълс ", зад тях манекени и кукли с пълни размери, които съм изработила, а зад тях - двуизмерна плоска рамка, изпълнена с знаменити лица.
"Искахме най-малко 70 цифри и попитахме" Бийтълс "да изброи своите герои. Но Маккартни и Джон Ленън съчетават едва 20 имена. Джордж Харисън дойде с няколко индийски гуру, които включихме.
"Ринго твърди, че не е дошъл с никого, но си спомням, че избра художника на музиката Иси Бон, плюс още една знаменитост, която никога не го е направила на корицата.
"Джон искаше Адолф Хитлер, за който мислех, че е много грозен избор, освен провокативен. Нямам представа какво е мисленето му. Мисля, че има глинени крака. "


Махатма Ганди: Лидер на индийското движение за независимост. Изписан, но видим на снимките на сесиите. Пол Маккартни: "Ганди също трябваше да отиде, защото шефът на EMI, сър Джо Лоулуд, заяви, че в Индия няма да позволят да се отпечатат рекордите"
Джон Ленън: "Махатма Ганди и Мартин Лутър Кинг са чудесни примери за фантастични ненасилници който умира тежко. Никога не мога да го направя. Ние сме пацифисти, но не съм сигурен какво означава това, когато си такъв пацифист, че ще бъдеш застрелян. Никога не мога да разбера това. "( Благодарение на Сергей Одод ).



Джеймс Мелвин Бабингтън : Генерал-майор, който е служил в шестнадесетата кралица Ланцерс във Втората бойна война и Първата кавалерийска бригада в Южна Африка.

В статия за сортовете , автор Брус Спайзър приписва находката на Франк Даниелс, който написал есе за книга за Бабингтън под псевдонима Макс Гретински.

Бабингтън се появява два пъти на вмъкнатите изрезки на Sgt Pepper, проектирани от художника Питър Блейк.

Според Spizer, снимката на Бабингтън идва от една голяма колекция от военни карти. Предполагам, че това е колекция, собственост на Питър Блейк, за която е известно, че изрязва и събира стотици снимки, които да използва в творбите си.



Sonny Liston : Американски боксьор, който стана световен шампион в тежката категория през 1962 г. Восъчната работа беше заимствана от мадам Тюсо и трябваше да бъде построена в студиото на Майкъл Купър. "Главата" е доставена в кутия, заедно с тези на TE Lawrence и Dr Livingstone. Питър Блейк вече притежава восъкът. Снимката на корицата на списание "Sports Illustrated" е вдъхновение за оригиналната восъчна дейност на Мадам Тюсо.


Фред Астайър : Танцьор / актьор. От доста време се борех да намеря този източник на изображение. Всеки път, когато търсех тук, имаше една конкретна снимка, която продължаваше да се появява. Това беше подобно, но не изглеждаше съвпадащо. Това беше, докато авторът / художникът Ричард Лттлер продължи с тази снимка и пресъздаде сенките и ъглите, за да докаже, че е образец на Sgt Pepper. Благодаря на Ричард, че ви помага да проверите.




Ричард Меркин : американски художник и илюстратор . Питър Блейк е голям фен на работата на Меркин, а през 1966 г. създава изкуство, наречено Сувенири за Ричард Меркин . Снимката на източника на Sgt Pepper първоначално е публикувана в каталог от изложба, наречена " Нещата, от които се правят мечтите ", проведена в Галерия Byron, Madison Avenue, Ню Йорк между 15 февруари и 11 март 1967 г. Снимките в каталога взети от Фредерик Бринк. Специални благодарности на Джон Клей за осигуряването на изображението.



И сега, над теб ...
Прекарах стотици часове измиване на всеки ъгъл на интернет, форуми, вестници, плакати, листа и книги, за да намеря тези изходни изображения. Има обаче няколко, които все още липсват.
Те могат да бъдат категоризирани в две части: (A) "Затворете, но не пура ..." (Снимки от същия изстрел, но не и действителната, използвана на Sgt Pepper) и (Б) "Нямам представа!" Последното, предполагам, са били отрязани от списания през 1966/67 г. от Питър Блейк и оттогава са били изгубени в мъглата от време / или са лични снимки от частните колекции на Бийтълс и Блейк.

Според Найджъл Хартнъп, който е работил за Майкъл Купър по време на сесиите за снимки на Sgt Pepper, повечето от изрезките са били изтеглени от фото-библиотеки като BBC Radio Times Hulton Picture Library (закупена от Getty Images). Въпреки това, той добавя: "Понякога трябваше да изхождаме директно от приятели или семейство".

Това обяснява защо малките останали неоткрити изображения в този проект са толкова трудни за извличане. Няколко са художници, така че най-вероятно принадлежат на Питър Блейк. Ако някой има повече информация или знае Питър Блейк, уведомете ме!
Ако можете да ми помогнете да намеря някое от следните неща, моля свържете се с мен: @ChrisShawEditor или чрез WordPress.

(A) Затворете, но не пура ...

Олдъс Хъксли : Много вероятно е изображението на източника да е било от серия от снимки (като този), направени от Елизабет Чат през 1948 г. Можете ли да помогнете?

Тери Южна : Новелист и сценарист. Изходната снимка изглежда е била взета за секунди след тази, която почти със сигурност беше заснета от главата на фотографа Майкъл Купър. Тери и Майкъл бяха близки приятели - заедно с търговеца на изкуството Робърт Фрейзър - и Майкъл го попита Тери дали може да използва снимката му за капака на Sgt Pepper. Възможно е алтернативното изображение на източника да е в частната колекция на кооперацията, но ако знаете по-добре, уведомете ме! По-късно Ringo участва в адаптацията на екрана на романите на Тери, Candy и The Magic Christian.
(Б) Няма идея!

Трите художествени снимки са най-вероятно от личната колекция на Питър Блейк. Качеството на образа на Фред Астейър предполага, че може да е от списание от 60-те години на миналия век, докато изстрелът на Изи Бон е може би най-разочароващото от всички. Един от централните изрезки на корицата, ръката му беше една от основните "улики" на слуха "Павел е мъртъв". Отново, ако можете да помогнете, моля свържете се с мен!

Ричард Линднер: Изпълнител. 


Иси Бон : комик и певец.


Уолъс Берман : Изпълнител.


Допълнение: Любопитен случай на неуловимия г-н Бъроуз

Една от най-трудните фотографии е източникът на Уилям Бъроуз, писател и автор на легендарния роман "Naked Lunch". Докато изображението по-долу изглежда е снимка, направена само за секунди, различна от тази, използвана за Sgt Pepper, тя не изглеждаше същата.


Необходими са някои изследвания и е разкрита някаква завладяваща нова информация.

Следният имейл от Джеймс Грауерхолц, Уилям Бъроуз Тръст, ми даде няколко указания ...


"Снимката на Уилям е на" пан "в Париж и наистина е от ролка, съдържаща множество ъгли, т.е. поръчано или планирано портретно усилие, а не откровен изстрел. Аз го разпознавам и припомням на другите, направени мигове преди или след нея.

"Мисля, че това беше стрелба през 1960-61, когато Wm посети Париж - може би принадлежи на други изстрели, показващи Wm с Морис Гиродиас (в улицата на ъгъла) - може да са поръчани от Морис за френската преса около времето на публикуване на билет или Мека машина от Олимпия -

"Спомням си една френска дама про. името на фотографа, SOPHIE BASSOULS ... тя може да е или да не е застреляла ролката, но тя използва мастило, за да постави името си и адрес Париж на гърба на нейните черно-бели щампи, което ми е известно, че е професионалист, защото си спомням позира снимки от нея в този град около това време. Така че това е "предположение" ...

"Най-добрите източници за източници са книгите, събиращи много снимки на Уилям, като например Graham Caveney bio (различни заглавия в американското срещу Великобритания издание), също немски" Bild Buch "hardback, не може да си спомни кой е редактирал, също Giorno 4-CD комплект "Най-доброто от WSB на Джорно поезия" брошура, пълна с снимки, най-вече от сортовете снимки, в Тед Морган био и предполагам, че Бари Майлс био ... "

Автор Ричард Литлер, фен на Уилям Бъроуз, провери редица книги от колекцията си, но никоя от снимките от тази сесия не беше публикувана. Той обаче откри, че снимката е взета от художник художник, писател и изпълнител, Брион Гисин. Сесията се състоя в Париж през октомври 1959 г. в началото на Голям обяд.

С тази нова информация реших да се свържа с Бари Майлс, автор на Уилям С Бъроуз: "Живот" , а също и близък приятел на Пол Маккартни в средата на 60-те години. Отговорът му сякаш решаваше мистерията, въпреки че не можех да си помисля, че все още не е правилният изстрел ...


Здравейте Крис,
Снимката, използвана на корицата на Sgt Pepper, всъщност е същата, която сте намерили от Brion Gysin на Бил за Pont des Arts в Париж, окт 1959.

По времето, когато я бяха издухали, ръката я оцвети и я сменяше, изглежда като картина от същата поредица, направена по-късно, но всъщност е същият изстрел.

Знам това, защото имам всички негативи от този изстрел Gysin и аз бях този, който даде снимката на Neil Aspinall, когато се приближи до Indica Books, търсейки снимки за корицата.
Всичко най-добро с вашия проект
Бари

Така че мистерията беше решена. Или го имаше? Снощи получих следния имейл от Кевин Фаби:


Бари Майлс не е точен за имиджа на Бъроуз.
Имам снимка, използвана за Pepper и тази, която публикувате е от снимката, но не и тази на Pepper. Проучих това покритие в продължение на 5 години, за да знам, че намирането на източниците е обезсърчително.

Някои от снимките за този проект са сравнително лесни за извличане, но чудесно неуловимият г-н Burroughs е бил вкусно предизвикателство. Благодаря много на Джеймс Грейерхолц, Бари Майлс, Нил Юг, Ричард Литълър и Кевин Фаби.

И ето го. Най-накрая!


Уилям С Бъроуз : "Иън се срещна с Пол Маккартни и Павел извади парите за този апартамент, който беше на площад" Монтегю "34 ... Видях Пол няколко пъти. Трите сме говорили за възможностите на касетофона. Той току-що дойде и се захвана с "Елинор Ригби". Иън записва репетициите си. Видях песента да се оформя. Още веднъж, без да знам много за музиката, видях, че знае какво прави. Той беше много приятен и много предразположен. Ница изглеждащ млад мъж, трудолюбив.


https://sgtpepperphotos.wordpress.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар