Последователи

вторник, 16 февруари 2016 г.

РАДИЕСТЕЗИЯ /ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНА



До днешна дата научните среди са били разделяни на два сектора:

този, който се занимава с материята, т.е., с организмите.

този, който не се занимава с материята, а с вълните.

При първия сектор учените наблюдават материята, опитват се да я разберат, проектират и реализират експерименти с материя, върху материята.Медицината, например, е именно такъв случай: анализират се, лекуват се, оперират се, проучват се химически или физио-терапевтични лекарства или минерали за материалното тяло.

Във втория случай учените наблюдават явления, които "генерират" материята, и я изучават докато се формира и трансформира.



Запомнете тези въпроси:

Защо има болести по света ? Защо всички, рано или късно, страдаме ? Дали заради някакво земно проклятие ? Сред този труден път, какъв е смисълът да се говори за здраве ? И какво всъщност хората наричат "здраве" ?

Отговорите са в откритията на Тюрен - човечеството е зле от хилядолетия и кой знае за колко време занапред по своя вина (тоест по вина на всеки един от нас, по вина на едно мързеливо невежество, което векове наред се влачи) и по вина на самата природа на Планетата.



Внимание:

1° Ние вече се раждаме с недостиг на първоелементи (съставящи телесната структура) и като се има предвид, че никой не знае кои са, никой не ги замества и така недостигът се увеличава. Разбрахме,че всеки един от тези елементи ни е безумно нужен , всеки един от тях има точна задача и с това шега не бива…. Имайте предвид, че тези елементи ние не приемаме чрез храната или приемаме само някои от тях и не е казано,че тялото ги използва…но те са 44 на брой и всички те са ни необходими!

2° Раждаме се със "щампи", с Наследствените увреждания, чиято вибрация ни "дърпа надолу" постоянно и непрекъснато ! Това ако говорим само за "щампите" ! Но нека да говорим и за нашата"тъкан" - материята ?

3° В течение на девет месеца се формираме в майчината утроба – където вибрацията на средата е много далеч от вибрацията на идеалните 8 м. .... Но вече е чудо, че се появяваме с нашите добре оформени телца ! И после излизаме от една среда на вибрации(майчиния корем), който винаги е с "лоша вибрация" (спрямо 8-те метра), и сме веднага катапултирани към друга среда, чиято вибрация е още по-ниска (околната среда)….!

Според вас какъв вид здраве има и… ще има малкото създание?

Когато се ражда дете - докато всички са радостни...То не знае бедното, че много скоро ще започне да има проблеми и така ще е докато е живо!!!

Вие ще кажете: " Такъв е животът !" Е, добре, но Ние имаме друга представа за него !

Мнозина си казват: "Трябва да бъдем оптимисти, да се надяваме!"

Оптимисти ? Да се надяваме ? .... човечеството е на хиляди и хиляди години...

Искате да кажете, че никога не е имало изпълнени с надежда и оптимизъм ?

Е, ако резултатът е "този наш съвременен свят", трябва да признаем, че оптимизмът и надеждата не са послужили много ! Трябва да се мъчим, да, трябва да се мъчим !!!

Говорейки за "прeвенция", не би ли било уместно да се погледне по-сериозно на тези открития на Тюрен ???



ОБЩА ВЪЛНА НА ЗДРАВЕТО



Тюрен я е определил като"обща" тъй като тя сумира вълните излъчвани от материалното тяло (клетки, тъкани,органи и т.н...) и онези вълни, които имат по-фин характер, но проникват в по-голяма степен и които се излъчват от други части на човешкото същество(духовен компонент, потоци на Енергия и т.н.).

Възможно ли е да имаме Обща вълна с дължина 8 м. и някоя тъкан или орган с вълни под 8 м.? Възможно е !!!

Това се дължи на приноса на Вълните излъчвани от нашето фино измерение: по принцип един силен Дух заедно с едно осъзнато, правилно и сигурно културно ниво произвеждат много положителни вълни за биохимичния организъм и "повдигат" Общата вълна до8 м.!

От тези констатации започва да се оформя заключението, че здравословното състояние не зависи само от биохимичното и вибраторно състояние на тялото.

Когато общата вълна на здраве не е 8 м., макар и при наличие на органи, които вибрират правилно, това означава, че човекът трябва да работи върху себе си, включително върху своите "тънки" измерения (Дух и Култура).

Инж. Тюрен настоява и изисква по някакъв начин да стигнем до състояние, в което да имаме дължина на Общата вълна на здравето 8 м.

Тя е тази, която, със своята така структурирана вибрация, изпраща коригиращи и оздравяващи Вълни към онези части на тялото, които не вибрират при тази дължина.




EL. D. – ДОБРОТО ЕЛЕКТРИЧЕСТВО



EL.D. = Това е един вид естествено електричество съдържащо се в клетките, което дава живот на самите клетки. Името идва от Електричество Дезинтеграция.

Касае се за специална форма на електричество – различна от познатите на нас, тя има естествен произход и е необходима за здравия живот на клетките (заедно с 44-те Първоелемента).

Впрочем Тюрен прави една сериозна препоръка: Ако имаме недостиг или още по-лошо, ако ни липса тази вълна, не можем да претендираме за бъдем здрави по никакъв начин!

След това твърдение се разбира, че е задължително в тялото да се интегрира тази специална Вълна и че веднъж завинаги, трябва да се знае, че е ненужно да се търсят други причини (каквито ще има сигурно, но няма да са първични) за хилядите и хиляди винаги заявявани нарушения и болестни състояния.

Между впрочем поради липса на тази EL.D., клетките се насищат с вредните вълни от изкуственото електричество, именно това присъствие, от което зависи в голямата си част образуването на рак, тумори и т.н. и което съставлява идеалният хабитат за вируси, бактерии и животински паразити.




44 МЕТАЛИ/ МИНЕРАЛИ (Първоелементи на атомната скала)

Касае се за 44 атомни първоелемента, които съставляват структурата на човешкото тяло: това са минерали, метали, металоиди и редки газове. Инж. Тюрен открива техния брой и ги идентифицира (около началото на 1900). Трябва да се знае, че и днес не всичките, които са открити и идентифицирани от Тюрен, са познати на Физиката и на Медицината.

На всички обаче е известно, че всеки един от тези Елементи има в тялото собствена функция, и че заедно с другите те формират човешкото тяло и неговите разнообразни функционални дейности: знае се например, че магнезият има основно значение за нервната система, за мозъка и т.н.... желязото за глобулите, калцият за костите и т.н.

Какво се случва с тялото, ако 44-те елемента не достигат или не вибрират ?

Всичко се случва:

- общо структурно или функционално отслабване (от главния или малък мозък). Може би никой не го е казал ясно, но нека припомним,че цялата организация на функционалните системи на тялото се управлява и зависи от главния и от малкия мозък.

Ако тези два органа (с прилежащите нервни системи – продълговат мозък и симпатична система) "не са на мястото си", става почти безполезно да се лекуват другите органи, например черен дроб или черва, кости, мускули и др. Главен и малък мозък, които не са в добро състояние, ще продължават да подават некоректни импулси към тези органи, които ние лекуваме, но които никога няма да бъдат излекувани докато не се излекува главният и малък мозък!

Имунните защити като следствие от това се сриват и човекът става все по-податлив на умора и на инфекции:

- поради неспособност на организма да управлява своите функции, имаме задръстване с мъртви клетки в обмяната – с токсини, произвеждани от самия организъм и неизведени навън (истинска отрова), задължително се формират три-глицеридни струпвания и натрупване на холестерол. Тялото вече е неспособно да произвежда добър холестерол HDL, който е много полезен за отстраняване на лошия холестерол…!



ЕДНО МНОГО ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ. Данните, които ще откриете в нашата таблица в групата "44 Метала" не посочват количеството (теглото) на Елементите в тяхното химическо състояние, а начина, по който те вибрират. Когато тяхната вибрация излъчва вълна с дължина 8 м., те влизат в индукция с подобните на тях налични в атмосферата (в колоидна форма) и, ако е необходимо, тялото ни ги"катализира- привлича" директно и автоматично. По принцип при недостиг Лекарят предписва комплекси в химическа форма (такива реклами има много), но в светлината на откритията на Тюрен – приемът им може да се окаже безполезен (най-вече ако закупените минерали нямат вибрация с 8 м.) а дори и би могъл да навреди.

За да се разреши този проблем Тюрен предлага Катализатор 44 Метала, с който можем да накараме да вибрират в осем-метрова дължина 44-те елемента в тялото (без значение какво е тяхното тегло) и след това – със Закона на Индукцията – ще ги приемем отвън за Катализа на вълната !!!



МОЗЪЧНИ РЕФЛЕКСИ



Дефиницията на Мозъчни рефлекси е била дадена лично от Тюрен във онези времена. Това е мярка за това дали електрическата активност на мозъка и трансмисията на електрически импулси (имаме предвид естественото електричество на тялото), вътре в Централната Нервна Система и оттам към целия организъм, са правилни.

Функционалността на който и да е орган зависи от Главния и от Малкия мозък. Известно е, че тези основни органи трябва да подават"правилни команди" към различни други органи.
Когато тези команди не са коректни, се оказва невъзможно даден орган да се излекува....................... Каква е най-често срещаната причина за спада на вълната на Мозъчните Рефлекси ? Вече засегнахме тази тема в раздела за Зодиака.

Това е свръх-работата на мозъка, тоест едно прекомерно и интензивно използване на мисълта. Това би значело най-притеснени да са упражняващите интелектуални професии, но това не е точно така. Нали имате представа за безкрайното количество символи и информация, които Мозъкът е принуден да изработи, докато караме кола ? Пътни знаци, рекламни табла, светлините и движението на другите превозни средства. Ние не знаем, не мислим за това, не забелязваме това, но нашият Мозък ги вижда и трябва да ги "смели" всичките…Имате ли идея колко нашият мозък се уморява, когато сме пред телевизора ? А ние, горките, мислим,че си почиваме ! Имате ли представа какво се случва в мозъка на дете, което играе на "плей стейшън" ? Има от какво "да му изпушат бушоните" !

Нещо подобно се случва наистина в главния мозък и така, ден след ден, той се уморява и вече не успява да изпълнява добре функциите си. Обикновено това състояние се нарича "стрес".

Това е едно явление, което засяга вече всички, без значение на възраст и цвят на кожата. Стрес, всички използват тази дума, свикнали са с нея, но не си дават сметка за тежестта на проблема. По-сериозното е, че никой не признава, че се намира в такова състояние. А междувременно болниците и амбулаториите се пълнят с хора ! Но и без да стигат до там мнозина днес страдат от безсъние или от други нарушения на нощния сън. От какво мислите, че се причиняват те ?

Мисълта, способността да мислим е онзи дар, който ни прави различни и по-висши спрямо другите творения. Възможно ли е днес човечеството да го използва така невнимателно, че да си вреди ???

Действително никой не ни е учил да го използваме добре, напротив - и вие ще се съгласите – още от малки сме подтиквани към едно преднамерено засилване на Мозъчната ни система ! Не можем да избегнем да мислим.... И тогава ?

Можем и трябва да се научим да управляваме по-добре дейността на нашия Мозък. Например, на всеки два или три часа, да правим няколко минутна пауза, да затворим очи и да извикаме в паметта изображение на Слънцето, сред многото други, които сигурно сме виждали.

Трудно е да "изчистим изцяло главата си" поради което единственият полезен начин да отпочине мозъкът ни е да му "предложим"само една картина: например тази именно на Слънцето.

По повод на вълната излъчвана от Мозъчните рефлекси, които ние измерваме, трябва да припомним вече казаното по повод на вълната на Зодиака : има хора страдащи от нещо като обедняване и изчерпване на мозъчните органи (днес особено срещани) и други, които са се родили и се раждат вече с недостиг в тези органи.



ПСИХИЗЪМ

И това е една дума, която Тюрен е избрал, за да посочи специфичното състояние на една особена функция. Малко е трудно за обясняване, за мнозина не е ежедневна тема на разговор, но нека опитаме.

Междувременно необходимо е да различим добре две конкретни реалности:


"Умът", който е едно добре дефинирано измерение, в което се пораждат идеите (но ние не забелязваме това).


Мозъкът като орган, в който Умът обръща идеите, които след това Мисълта изработва и трансформира. Този факт обаче ние забелязваме.

За да разясним когато казваме "Имам куп мисли в главата.", ние говорим за "идеи" , родени в Ума, но които вече са извън Мозъка. По принцип ние не осъзнаваме какво наистина се случва в Ума, този странен контейнер, в чието здравословно управление ние би трябвало да сме посветени още от малки.

Представете си сега, че Умът произвежда и разтоварва в Мозъка едно прекомерно количество идеи. (Което е лесно да се случи на хора изпаднали в големи съмнения, голяма несигурност или дълбоки вътрешни смущения).

Мозъкът, както видяхме и преди това, за да смели масата от информация, ще бъде принуден да "изпадне в стрес" и най-вече без това да е нужно, имайки предвид,че голямата част от тези механизми ние не сме ги търсили съзнателно !

И така, с термина ПСИХИЗЪМ Тюрен измерва равновесието между активността при "производство на идеи" (в Ума) и тази на "изхвърлянето на идеи " от Мисълта: Мозъкът.



Тюрен е сметнал, че е изключително необходимо да се държат под контрол тези механизми с прецизни измервания, тъй като е забелязано, че колкото повече вълната се снижава, толкова повече човекът рискува да има умопомрачителни състояния близки дори до лудостта.





ВЪЛНИ НА НАСЛЕДСТВЕНИТЕ УВРЕЖДАНИЯ



Да се елиминират е задължително и преди всичко останало! Те са в Аурата, а не в органите. Вълните им имат вибрационна честота и информация, съответстваща на болестите, които всеки един Недъг съдържа. Поради това, че са щамповани в АУРАТА, те са една врата, отворена към всички болести, имащи еднаква честота: на практика се привличат по силата на Закона на Подобните (явлението индукция).



За Тюрен съществуват 8 рода вълни, които обхващат"информацията"на всички познати наследствени увреждания: етилно, сифилитично, тъканно, туберкулозно, канцерозно, артритно (ревматизъм и подагра). Седмото увреждане касае проблемите на Мозъка(случаите на умствено увреждане сред прадедите) и на Малкия мозък (всички двигателни увреждания). На практика е БЕЗПОЛЕЗНО да се предпазваме от други вреди, ако преди това не се премахнат вълните на Наследствените увреждания. Всички ли хора се раждат с такива ?

Само един (приблизително) човек няма наследствено увреждане сред около хиляда !!!



БОЛЕСТНИ ВЪЛНИ



Всички болести излъчват вълни, които предават самата информация на болестта (семето) и се характеризират с дължини на вълните (честоти) много по-ниски от правилната (8:2.500.000).



ВЪЛНИ НА "PARA"



С това име (съкращение от паразит) Тюрен обозначава един истински враг, който се създава вътре в тялото поради непрекъснатия атомен разпад на нашите атоми. Експлодирайки, те произвеждат фрагменти, които се залепват по вредоносен начин към фрагментите от други атоми.

Тези нови агломерати, на свой ред, привличат към себе си други сходни фрагменти докато образуват серия от кристали с размери, които,макар и невидими, са достатъчно големи, за да поставят преграда и блокират транзита на жизнената енергия. Всички тъкани и органи, за да функционират, имат нужда от енергия, но ако тя не достигне до тях, тъй като някъде е блокирана, те угасват, …първо нарушават функциите си, а после умират. Предвид на тези явления по-добре разбираме защо са опасни тези PARA !!!


ВЪЛНИТЕ НА ВЪТРЕШНИ ЖИВОТИНСКИ ПАРАЗИТИ


Вътрешни животински паразити. Касае се именно за живи "гадинки" . Ние всички познаваме чревните паразити (острици, глисти), но е добре да се знае, че съществуват много различни семейства паразити, които могат да се установят във всяка една част на тялото. Тюрен е открил една колония от тях в мозъка на човек. Коварни са, навлизат дори през ухапване от насекомо или през порите, или се поемат с храната. Освен това най-лошите от тях не са лесно откриваеми с химически анализи. С метода Тюрен ние можем да ги открием, защото ако съществуват и са живи, те също излъчват техните специфични вълни и именно чрез последните ние ги разпознаваме. Трябва да се премахнат възможно най-бързо, защото те се " хранят" с "нас" и с храната, която ние поемаме. Внимание: в тези случаи е абсолютно непродуктивно да се прави реминерализиращо лечение, тъй като е много вероятно паразитите да се мултиплицират с още по-голяма сила.



ФЛОКУЛАЦИЯТА

Флокулацията. Това явление е отскоро познато. Ако присъства дори малък процент от нея, тя винаги е отрова за организма.

С нашите инструменти се открива процентът на налична флокулация.



ЕНДОГЕННА ТОКСИКОЗА

Касае се за истински присъстващи в организма токсини, при това произвеждани от самия човек.



ЕКЗОГЕННА ТОКСИКОЗА

Касае се за токсични вълни, които присъстват в тялото, но са абсорбирани отвън в различни ситуации и поради различни причини.Използвайте вече цялата предоставена информация.



РАЗВИТИЕ НА ОСНОВНИТЕ ФУНКЦИИ НА ЧОВЕШКОТО ТЯЛО

Когато органите на човешкото тяло се разглеждат отделно, се проявяват характеристиките на тяхното устройство (структура и съставни елементи), но липсва информация за тяхната функционалност. Тюрен, все така в ролята си на Физик и не на лекар, е счел за по-интересно да провери не само отделния орган, а да го провери заедно със всички други органи, които както и той, изпълнява някаква функция. Разгледал е 7-те основни функции на човешкото тяло: Циркулация (вени и артерии), Виталност (сърце, мозък, бъбреци, гръбначен мозък и други жизнени органи), Дишане (бели дробове, бронхи и техните аднекси), Хранене (стомах, дванадесетопръстник, черен дроб),

Възпроизводство (тестиси и простата при мъжа, яйчници и матка при жената), Жлези (всички ендокринни и екзокринни жлези),Телосложение (опорен апарат, скелет, хрущяли, сиво мозъчно вещество).



Нашият анализ се състои в проверката на това дали Функциите работят правилно или по някакъв начин има дисфункция и ако това е така по вина на кой орган.





ХОЛЕСТЕРОЛ, ТРИГЛЕЦИРИДИ И РАЗЛИЧНИ ТОКСИНИ

Вярно е,че контролните тестове за тези вещества се извършват в химически лаборатории – често пъти болнични, но е вярно също, че се касае за вещества, които не са свързани директно с медицински теми, а по-скоро с хигиенното състояние на организма.

Поради това, с грижа да не навредим на лекарската чувствителност, решихме да наблюдаваме тези реалности вътре в тялото, най-вече от гледна точка на техния вибраторен характер.

Винаги когато измерваме жизнените вълни на един човек трябва да се съобразяваме с присъствието на "токсични" вещества, които, макар и извън болестни състояния, са пречка за достигане на Истинско здраве.

Добрият и лошият холестерол, три-глицеридите лесно се откриват и лекарят ще ви каже какво да правите, за да се борите с тях. Ние обаче сме все по-обезпокоени заради една група "токсини" – твърди, течни, но най-често газообразни, които лесно се диагностицират клинично, но на които както изглежда не се отдава достатъчно внимание. Инж. Тюрен говореше настоятелно за тях, наричаше ги"хумори"; твърдеше,че те безспорно са причина за вълнови нарушения, но също на психически, умствени, но най-вече хуморални.

Безкрайно много са хората, които нямат видими здравословни проблеми, нямат болести и други подобни, но никога не се чувстват добре. За да използваме един популярен израз, такива усещания на"лошо настроение" биха могли наистина да се дължат на един вид хуморална "нечистотия", която циркулира вътре в тялото. Припомнете си, в този си доклад безкрайно говорихме за възможността да се складират токсини - както отвън, така и произведени от самия човек ! Считаме за много полезна възможността ни да изследваме -чрез преглед на вълните – колко и от какъв вид са токсините в организма. Има много дисциплини и много специалисти, които ни учат да се държим така, че да не подпомагаме акумулирането на "токсини" в организма.

Бележка :

Анализирайки един човек (тяло) с инструментите на Тюрен и предвид на факта, че ние четем (изследваме) електромагнитното тяло -Техникът може да се окаже в едно наистина смущаващо положение, например:

- Техникът обучен по метода Тюрен открива "сериозен проблем" (често пъти зараждащи се патологии, върху които би следвало да се въздейства веднага) и знае, че рано или късно проблемът ще се прояви на материално ниво. Човекът обаче няма симптоми, медицината не вижда проблема и за Техника, упражняващ този метод става трудно да насочи човека към лечение чрез вълни. Инж. Тюрен среща много такива случаи и когато ....не му вярваха, му се присмиваха, като се изключи това, че един ден чухме: " Знаете ли, че той беше прав ?". Жалко, понякога малко повече доверие би помогнало.

- Но може да съществува и обратният случай: Медицината казва нещо, което ние обаче не виждаме.

Да не говорим колко пъти са били диагностицирани тумори, а при анализа Тюрен такива не са се проявявали…! Как се случва това ?



предположение:

1° Грешки с инструментариума ?

2° Смята се за тумор нещо, което не е това ?..........



.........................Навлизаме в медицинската материя....!!!



Техници упражняващи метода Тюрен са в състояние да правят анализи на места, на терени, на вътрешни и външни пространства, на домове и на живи същества (животински, растителен свят, животни).

Често се случва хората да искат да знаят как Техникът по метода Тюрен прави своите замервания. Само от любопитство, на едно безполезно любопитство.

Въпрос: Дали когато хората отиват да се вземат кръвните изследвания от болницата питат как са ги направили ? Или, купувайки лекарство от аптеката искат да знаят как е произведено и как точно действа ? Не както изглежда. Защо обаче правят това с нас ? Може би, ако им обясним, биха разбрали достатъчно, за да са удовлетворени и биха имали доверие в метода Тюрен. Но !






Асоциация Луи Тюрен България

Няма коментари:

Публикуване на коментар