Последователи

неделя, 28 февруари 2016 г.

Сговорна дружина слепи ги ражда



Погледнете подзаглавието. В подкрепа на ислямските фундаменталисти, воюващи срещу Съветите в Афганистан, в средата на осемдесетте Роналд Рейгън произнесъл „крилатата фраза“, че ако се наложи, „ще приемем ислямистите, защото са наши ислямисти“.

           


„С абсолютна яснота историята показва, че ислямският екстремизъм, който днес опустошава света, беше роден от външната политика на Запада през предходните години.

                  


По забележителен начин Гор Видал наричаше САЩ the United States of Amnesia.[12] Покойнияткитайски премиер Джоу Енлай се отнесе малко по-деликатно, правейки остроумната бележка: „Едно от възхитителните неща за американците е, че те нямат абсолютно никаква историческа памет.“[13]

Нататък авторът в смятаната за авторитетна медия, близка до Демократическата партия, признава, че същите онези ислямисти от осемдесетте години, които Рейгън и марионетните му приятели поддържаха, сега се наричат Ислямска държава. Започнали са с агента на ЦРУ, саудитския милионер Осама бин Ладен. И че, когато се тиражират съобщенията за „отвратителни нападения над местни и западни граждани в САЩ, Франция, Сирия, Ирак, Ливан,Нигерия, Турция, Йемен, Афганистан и още много, много страни, които трябва да възпламенят нашата историческа памет“, е важно да се знае истината.

Авторът пита читателите:

„Откъде дойде ислямският екстремизъм?… Откъде се появиха салафистките групировки като ИДИС и Ал-Кайда?“

               



И обяснява:
„Отговорът не е толкова труден, колкото на мнозина им се иска да бъде. Но, за да разберем, трябва да задълбаем в историята на Студената война. Онзи исторически период, за който Западът лъжеше най-много, навярно повече, отколкото за всеки друг.“[14]

           


Съвършено вярно. Но поради неосведоменост, коментаторът пропуска – и Изтокът! Моят стремеж еда изяснявам причините за възникването на събитията и явленията. Като търся мотивите и движещите сили.

Забравихме ли, че Русия беше постоянно разширяваща се империя? Чрез завладяване и покоряване на други народи– например в Азия и в Прибалтика. Но Съветска Хазария – СССР – продължи делото на предшестващата я държава.

Нима САЩ вършеха нещо друго?

И обратното – двадесетото столетие е епохата на свиването и даже на привидното изчезване на няколко грамадни империи – Британската, Френската, Австро-Унгарската и Германската. Също и на няколко по-малки – Испанската,Португалската, Холандската, Белгийската. Обаче остана неоколониализмът на новите държави – корпорациите.

           


Когато всички западни елити единодушно сочат като виновник Владимир Путин, човек остава с впечатлението, че е попаднал на събрание на комунистическа партия в бившия съветски блок.Преди повече от осем години предупредих от телевизионния екран, че САЩ и Русия, чрез свои представители – съответно Хенри Кисинджър[15] и Кондолийза Райс, от една страна, и Владимир Путин, от друга, се споразумяха да обявят нова Студена война.

Преглъщам незаслужената ирония, с която някои туземни всезнайковци ме дариха. Доживяхме министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев, бивш президент, да заяви същото. Стори го два-три дни след поредното тайно посещение на същия Хенри Кисинджър в Москва…[16]

След него чухме противоречиви изявления на западни външни министри и политически дейци. А подпухнал „гений“ в униформа на мадам в интернационален публичен дом за любители на садомазохизма даже обяви, че стягането с белезници, размахването на бича и извиването на пръстите е „израз на дружелюбност“. Какво пък – всеки с дефектите си. Но защо назначават недодялани тъпанари, гащници и отвъдокеански rednecks[17] на привидно важни постове?

Фамилното име на кучката, нагиздила се с характерна носия с много звезди по раменете, която се мъчи да върти натовския бордей, е Любораждащ. Явно предшественичките му по мъжка линия, явно минали под дъгата, са били доста дашни – Breedlove. В махалата ги наричахме Вирникрак.

Все пак на софийската улица „Парчевич“ май живееха повече хора, отколкото в Горски парк, Georgia. Може би Forest Park, Грузия, или нещо такова. Знам ли? Запазената ни семейна къща в Македония със сигурност е значително по-стара от САЩ… Пък и единствените човешки същества в Америка са кореняците, поради невежество наричани „индианци“. Всички останали са просто измет. Престъпници.

           

Канада и САЩ са страни, населени с на убийци, злодеи, крадци, опозорени уличници, чифути и катили – от първия до последния „янки“ и „кънак“. Грег Паласт се произнесе ясно:

„Америка е страна на губещи. Ние сме плявата, която останалата част от света повърна и изхвърли на онези брегове… Джон Кенеди каза, че ние сме „нация от имигранти”. Това ехигиенизирана фраза. В действителност ние сме нация от бегълци, които, независимо откопелетата в бели чаршафи и нищознайковците в Конгреса, са държали отворена Златната порта към една тъмна планета.“[18]

Не за цвят, а като илюстрация: Хюстън, петролната столица на щата Тексас, 
също хвана пътя към фалита. Именията на нефтените босове и на управителите на корпорациите, изпомпващи течно злато, се предлагат на половин цена. Но не се харчат. Операта забавлява почти гратис!… (Вижте илюстрацията.) Елдорадото на Юга следва Детрой, който някога беше Сити.

             


Tumbling on a way to collapse.[19]

Да видим и чуем кой какво изхрачи по темата за новата студена война. Записите са, съответно, от RT, “Deutsche Welle”,CNN и израелската Iton.TV.


          


Прав е израелският шпионин и настоящ политически коментатор Яков Кедми, че само американски генерал – „гений“ –може да изрече подобни глупотевини. Русия е залязваща империя, която от зараждането си в дълбините на Велика България, винаги е била огромно зло. Но в сравнение със САЩ – Съветските американски щати – Западен Израел, в значителна степен формирани и моделирани от юдеохазарските имигранти от Русия и СССР – тя изглежда като мъркащо коте, а не като страшна мечка.

Да не говорим за това, колко дълго и в какви гигантски мащаби САЩ помагаха на Сталин и следващите лидери на съветската комунистическа диктатура. Как винаги действаха рамо до рамо, ръка за ръка, в хармония и… секретност.
   
          

Злините, които Съветите сториха на народите в Източна Европа, на част от Азия, специално на българите и лично на моето семейство, не бива да предизвиква у нас заслепение от омраза. Стремя се да бъда обективен, доколкото ми се отдава.

От ХІХ век до ден днешен няма по-голям агресор на земното кълбо от САЩ. През тези 200 години Съединените щати са участвали в повече от 140 военни конфликта![20]

А само като зърнете четиризвездния американски генерал Филип Брийдлъв, ви става ясно, че е чиста проба пухльо.[21]

                    

Ако беше честен, Дмитрий Медведев би следвало да нарече генералния секретар на НАТО, норвежкия комунист и агент на КГБ, товарищ Йенс Столтенберг или „Стеклов“, „моя подопечен“. Забелязахте ли посърналата, тъповата физиономия с увиснала долна челюст и изцъклен поглед зад пенджурите на другаря североатлантически генсек сред слушателите?

              


В политиката е така – шири се не двуличие, а многоличие, гигантско лицемерие. А който знае, е разбрал – „думам ти дъще, сещай се снахо“, както е казал народът.

На 2 декември 1989 година, на борда на съветския кораб „Максим Горки“, полюшващ се в бурните морски води в залива на Ла Валета – столицата на Малта, Джордж Буш обеща на Михаил Горбачов, че НАТО няма да направи и крачка напред към границите на СССР. Не само публикациите от онези дни на надежди се съхраняват и могат да бъдат прочетени.Разполагам с поне две свидетелства за това от високопоставени служители на ЦРУ, които са седели на масата за преговорите редом до американския президент, записани с видеокамера. Тези хора се виждат на екрана. Има ги – тогава, в първия ден на последния месец на 1989 г. Винаги мога да ги преведа и покажа.

          


Джордж Буш, всички западни и източни лидери, сред последните доста 
антинатовци, а днес неофити, нововъведени в храма на евроатлантическата религия, като Георги Първанов или „Гоце“ от село Сирищник, Пернишко, Асен Агов от столичния булевард „Бирюзов“, Соломон Исак Паси,Иво Инджев – „Ивайло“, от софийския булевард „Волгоград“ – всички по наследство, се държаха като типични фарисеи. Тоест – като комунисти, което е едно и също. И продължават с това поведение.

            


Днес войскови части и нападателни въоръжения на НАТО са разположени край границите на постсъветската съветска Русия – правоприемницата на болшевишката Хазария.

Е, като казвам истината, в „комунист“ ли се превръщам? За идиотите – естествено. Те затова са такива и дьонмета при това. Завъртат дирниците си към всеки, който има власт. От това живеят – от проституцията. Както курвите не са напълно виновни за занаята си, така и тези пачаври. Главната вина е у клиентелата. Криминализирате ли ползването на платена любов – физическа и/или политическа, проституцията ще започне да изчезва и в двете сфери.

Дни по-късно, в Мюнхен, „отникъде“,[22] както се изрази „милата“ и „умна“ френска журналистка Натали Нугайеред,даваща наряд в лондонския “The Guardian”, близък до Лейбъристката партия, стана нещо непредвидено от „коментаторите“. Изненадващо за тях, „това дойде out of the blue – докато повечето очи бяха вперени в усилията на Великобритания за предоговаряне на нейните отношения с Европейския съюз – още лоши новини за Европа. Съвсем по същото време, в което Ангела Меркел се оказа в много трудна ситуация, тя беше предумишлено разклатена от френския министър-председател Мануел Валс, по време на неговото посещение в Мюнхен за конференция по сигурността.

             


Първо, Валс даде да се разбере, че Франция повече не би могла да приеме никакви бежанци, както вече се беше съгласила. И че ще отхвърли плана за постоянно пренастаняване на бежанците,който Меркел се опитваше да прокара. Сетне, той твърде парадно демонстрира своето приятелство с руския министър-председател Дмитрий Медведев, заедно с когото участваха в обсъжданията и след това обядваха. Това се случи точно седмица, след като кремълската пропагандна машина начена мащабна атака срещу Меркел. Очеваден опит за нейното отслабване и за разделение на европейците.“[23]

Фразата „усилията на Великобритания за предоговаряне на нейните отношения с Европейския съюз“ издава или, че тази страна на практика не членува в Европейския съюз, или пък авторката действително се отличава с„изключителни умствени качества“! Поразително!

Да добавя ли, че на срещата по сигурността в баварската столица Мануел Валс първо произнесе обвинителна реч срещу Русия. А след това се запрегръща със своя московски колега Медведев. И даже, както разбираме, продължили с веселба!

Което е поредното доказателство за двойните, тройните, многобройните противоречащи си стандарти, които наблюдаваме политиците да прилагат.

А самата идея, че Кремъл напада своята агентка Ангела, издава тотално невежество и пълна липса на капацитет за възприемане на събитията в тяхната цялост и за осмислянето им.

             


Целта е насаждането на страх. То разширява границите си и обхваща милиарди хора. Необходим е „враг“. Ако не съществува, го измислят.

          


Днес заплаха идва и отвъд Океана. Доналд Тръмп навярно ще бъде обявен за persona non grata. Дали ще приключва зрелищните си появи пред избирателите, пеейки “Don’t cry for mе Britain”,[24] докато верни републиканци замерят със стрелички за darts британското знаме, с което е опакована съответната мишена?…

         


А Изтокът? Тамошните народи кучета ги яли. Обаче интернационалният елит си има свои хора в социалистическите страни. Американската агенция за реклама и финансова информация “Dow Jones & Company” е позната на масовите местни сноби. Типично за тази разновидност на подчовеците, претенциозните парвенюта нямат представа, че тя е собственост на “News Corporation”. На свой ред компанията се води на бъдещия младоженец Рупърт Мърдок.

            


На австралийския медиен магнат му предстои сватба с Джери Хол, бившата съпруга на Мик Джагър.[25] Който навремето я забърса от Брайън Фери от “Roxy Music”…

Така е в „свободния свят“ – господстват свободните нрави. После „несвободните“ бежанци са му виновни…

Дали някой е толкова закоравял „хейтър“, за да се съмнява, че това е „брак по любов“? Та разликата във възрастта на влюбените гълъбчета е едва четвърт век! Нищо работа. Досега двамата са наспорили общо 10 деца. Най-голямото от Мърдоковите – “Dear Prudence”[26] Маклеод, която е в Съвета на директорите на “Times Newspapers Ltd”, част от “News International”, е две години по-малка от 60-годишната младоженка…

Важното е младите да са щастливи!

         


Искам да кажа, че изданието на “Dow Jones & Company” с красноречивото название „Дневникът на „Уол Стрийт“ – “The Wall Street Journal”, сиреч – на архикапиталиста Рупърт Мърдок – „ирландец“,призна, че харесва комунистическите дегенерати. Те са техните момчета и момичета. И имат право да се… променят. Който смята така, си е направо за “Wall Street”.

„Капитализъм“? „Комунизъм“? Не: „Демокрация“! Това е „решението“ според Хегеловата диалектика…





[12] Съветските щати на амнезията, англ.

[13] “Islam for ISIS would have supported Osama bin Laden in the ’80s: Jingoists conveniently forget the West’s Cold War strategy was to arm the Islamic extremists that became al-Qaida” by Ben Norton, “Salon”, salon.com, San Francisco, New York City and Washington, D.C., Tuesday, November 17, 2015 г., online:http://www.salon.com/2015/11/17/we_created_islamic_extremism_those_blaming_islam_for_isis_would_have_supported_osama_bin_laden_in_the_80s/

[14] Пак там.

[15] Вж. “Kissinger’s Secret Meeting With Putin” by Mike Whitney, “Atlantic Free Press”, Groningen, Netherlands, Friday, July 20, 2007 г., online: http://www.informationclearinghouse.info/article18036.htm

[16] Вж. “Henry Kissinger came to Moscow to discuss new financial system with Putin”, Pravda.ru, pravdareport.com, Moscow, 12 February 2016 г., online: http://www.pravdareport.com/society/stories/12-02-2016/133329-kissinger_putin-0/

[17] Червеноврати – подигравателно за бедни бели земеделски аргати в Южните щати, ам. англ. В младежките ми години взимахме на подбив тукашните комунистически еквиваленти, като им обяснявахме, че загарът на мутрите им, придобит на полето, никога няма да изчезне.

[18] Грег Паласт – „Въоръжена лудница: От Багдад до Ню Орлийнс – мръсни тайни и странни истории за един побеснял Бял дом”, Издателство „Дилок”, София, 2009 г., стр. 369.

[19] Падане по пътя към сриването, англ.

[20] Вж. напр. “Timeline of United States military operations”, From Wikipedia, the free encyclopedia, en.wikipedia.org, Wikipedia Foundation, San Francisco, CA, last modified on 12 February 2016 г., online:https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_United_States_military_operations

[21] Цинична жаргонна квалификация на немъжествен мъж – мъжле, на нежен страхопъзльо. От уличното название на женския детероден орган и „мухльо“.

[22] Out of the blue.

[23] “For Europe’s sake, Paris must rebuild bridges with Berlin” by Natalie Nougayrède, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday 18, February 2016 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2016/feb/18/for-europes-sake-paris-must-rebuild-bridges-with-berlin

[24] Перифраза на прословутата ария от музикала „Евита“, в който съпругата на генерал Перон, любимка на масите, пее: “Don’t cry for mе Argentina” – „не плачи за мен, Аржентина“. (“Don’t Cry for Me Argentina” by Julie Covington, music by Andrew Lloyd Webber, lyrics by Tim Rice, LP “Evita”, MCA, New York, NY, 1976 г., later included in the 1978 musical of the same name.)

[25] Вж. “Rupert Murdoch and Jerry Hall announce engagement”, “The Sydney Morning Herald”, smh.com.au, Sydney, 12 January 2016 г., online: http://www.smh.com.au/lifestyle/celebrity/rupert-murdoch-and-jerry-hall-announce-engagement-20160112-gm40nm.html

[26] Заглавие на песен от т. нар. „Бял албум“ на “The Beatles” от 1968 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар